New York Islanders 2014–2015

  • 110 068
  • 379
Eihän tässä enää tarvitse muuta kuin kairata voitto 7. pelistä, ja kausi on ollut todella onnistunut. Saadaan lisää pelejä, myös sinne Coliseumiin, ja Rangers vastaan.
Olisipa todella hienoa jos näin käy, ja eilisenkin perusteella Capitals voi aivan hyvin kaatua vielä kerran.
 

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Ei riittänyt Islesin hieno vire ensimmäistä kierrosta pidemmälle. Game Sevenissä Isles oli melkoisen jyrän alla ja saikin vain 11 laukausta maalia kohden, joten jatkoonmenijä ei ollut vääryys. Tuolla pakkikalustolla seitsemänteen peliin venyminen oli todella upea juttu ja se tuo paljon luottamusta tulevaisuuteen sekä ylipäätään Capuanoon. Tähän hengenvetoon täytyy myös lisätä, että ei voi kuin ihailla tuon nelosketjun Martin-Cizikas-Clutterbuck peliä. Ihan huikea ketju, siinä on vastustajalle pelihuumori hukassa kun Islanders tulee nelosketjuineen täpötäydessä Nassaun hornankattilassa ensimmäiset 10 minuuttia päälle täyttä häkää.

Islanders pelasi kaiken kaikkiaan todella upean kauden. Kesällä en juurikaan uskonut Islesin osalta lähes ollenkaan pudotuspelipaikkaan, mutta sitten Leddyn ja Boychukin hankinnat toivat toivoa. Kausi aloitettiinkin muistaakseni 4-5 ottelun voittoputkella ja näin saatiin hyvä pohja kaudelle. Marras-joulukuu mentiin jopa todella hyvällä tahdilla verrattuna edellisvuosiin. Isles oli 30 ottelun jälkeen kerännyt yli 40 pongoa ja oli muistaakseni toisena tai kolmantena omassa konferensissaan. Maaliskuussa joukkue näytti valitettavia uupumisen merkkejä ja vähän välillä pelottikin, että miten joukkue jaksaa playoffeissa. Lopullinen runkosarjasijoitus oli siis konferenssin neljäs (47-28-7) 101 pisteellä. Islandersin kauden pahin synti oli se suurien, jopa kolmen maalin johtojen täydellinen hukkaaminen viimeisissä erissä, mutta muuten kaudessa ei ollut juurikaan valittamista. Kauden aikana nähtiin parikin treidiä, kun pahasti flopannut kakkoskassari Chad Johnson vaihdettiin Michal Neuvirthiin. Myös turhakkeiden turhake Tyler Kennedy liittyi joukkueeseen vaihdossa varausvuoroihin.

Tämän kauden myötä myös Nassau Colisseuminkin tie tuli päätökseen. Oli kunnia päästä käymään areenalla sen viimeisellä kaudella. Ladoksikin nimetyn Colisseumin tunnelma, varsinkin pleijareissa, oli ehdottomasti NHL:n parhaita. Saa nähdä miten käy ensi kaudella, kun edessä on muutto Brooklyniin jossa on omat suuret haasteensa. Hallia ei ole suunniteltu käytettäväksi NHL:ssä ja useista katsomonosista näkyvyys on suoraan sanottuna ihan helvetin surkea. Esim. eräästä katsomosta ei näy edes toista maalia. Lisäksi jumbotroni sijaitsee toisen siniviivan kohdalla.

Pelaaja-arvostelut;
- Asteikolla 4-10
- Vain yli 10 matsia pelanneet

Maalivahdit:

Jaroslav Halak, 59gp, 2,43 GAA, 91,4% - 7gp, 2,30 GAA, 92,6% ----- 9
- Runkosarjassa pientä haparointia, mutta osoitti olevansa voittava maalivahti torjuen jopa 38 voittoa. Muutamia helppoja meni, mutta sitäkin hienompia torjuntoja nähtiin useita. Pudotuspeleissä Islesin paras pelaaja. Valittiin tähdistöotteluun. Sopimus jatkuu.

Michal Neuvirth pelasi vain 5 ottelua Islandersin paidassa, kun taasen Buffaloon treidattu Chad Johnson pelasi 19.

Puolustajat:
Johnny Boychuk, 72gp, 9+26=35, 14 PIM, +15 - 7gp, 0+2=2, 2 PIM, -1 -----
- Nappihankinta. Muodosti todella kovan pakkiparin Leddyn kanssa ja oli Islandersin puolustuksen johtohahmo. Teki uuden piste-ennätyksensä ja toi kaivattua varmuutta ja kokemusta Islesin takalinjoille. Boychukia pystyi peluuttamaan jokaikisessä tilanteessa. Ei myöskään istunut paljoa jäähyllä. Pudotuspeleissä pieni pettymys, mutta silti varma. Teki onneksi pitkän jatkosopimuksen.

Calvin De Haan, 65gp, 1+11=12, 24 PIM, +3 - 5gp, 0+1, 2 PIM, -2 ----- 7
- Läpimurtoa odotettiin, mutta siihen ei ihan ylletty. Erittäin epätasainen, parhaillaan erittäin hyvä kiekollinen puolustaja - huonona päivänä riippakivi. Parhaimmillaan Hamonicin rinnalla. Sopimus jatkuu.

Matt Donovan, 12gp, 0+3=3, 0 PIM, +4 - 2gp, 0+0, 10 PIM, +0 ----- 6
- Ei saanut jostain ihmeen syystä peliaikaa runkosarjassa kuin erittäin harvakseltaan. Potentiaalia on, mutta ei se penkillä istumalla realisoidu. Pudotuspeleissä aivan kassalla, väärässä paikassa väärään aikaan. Sopimus loppuu, tuskin jatkaa.

Travis Hamonic, 71gp, 5+28=33, 85 PIM, +15 - Ei pelannut pudotuspeleissä -----
- Loistava puolustaja. Oli tällä kaudella jopa yksi NHL:n parhaista puolustajista. Harmittava loukkaantuminen esti miehen playoffit. Väitän jopa, että Hamonicin ansiosta Islanders olisi mennyt jatkoon. Sopimus jatkuu.

Thomas Hickey, 81gp, 2+20=22, 26 PIM, -12 - 7gp, 0+1=1, 2 PIM, +5 -----
- Pelasi hyvän kauden. Potentiaalia olisi vielä parempaan, mutta ainakaan vielä sitä ei ole saatu kaivettua miehestä ulos. Tarvitsisi takuuvarman puolustajan rinnalleen, jotta voisi keskittyä enemmän vahvuuksiinsa. Kehityskelpoinen yksilö, oli pleijareissa erinomainen.

Nick Leddy, 78gp, 10+27=37, 14 PIM, +18 - 7gp, 0+5=5, 0 PIM, 0 -----
- Nappihankinta kuten Boychukin. Muodosti Boychukin kanssa loistavan pakkiparin ja piti tasonsa koko kauden. Teki, luojan kiitos, pitkän jatkosopimuksen. Potentiaalia on iskeä vaikka 50 pisteen kausi. Pudotuspeleissä erinomainen.

Brian Strait, 52gp, 2+5=7, 32 PIM, -1 - 7gp, 0+0=0, 4 PIM, -3 -----
- Ihan käyttökelpoinen ylimääräinen puolustaja. Virheet vähentyivät viime kausista, mutta taso ei juurikaan noussut. On hyvä ylimääräinen puolustaja, mutta ei tule koskaan olemaan menestyvän joukkueen avauskuusikon pakki, kuten pudotuspelit näyttivät. Sopimus jatkuu, mutta en valittaisi jos vaihtaisi maisemaa, kun omistakin alkaa tulla jo samantason potentiaalisempia puolustajia.

Lubomir Visnovsky, 53, 5+15=20, 8 PIM, -3 - 4gp, 0+2, 0 PIM, +5 -----
- Yllättävän hyvä kausi, mutta on valitettavasti aina klesana, joten hinta-laatu suhde ei kohtaa. Kaukana huipputasostaan, mutta ihan NHL-tason puolustaja edelleen. Oli pudotuspeleissä erittäin hyvä. Sopimus loppuu, mutta puolestani voi jatkaa jos suostuu suureen palkanalennukseen.

NHL-pelejä vyölleen saivat myös Scott Mayfield ja Griffin Reinhart, mutta jätin heidät arvostelematta.

JATKUU...
 

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
...JATKUU

Hyökkääjät:
Josh Bailey, 70gp, 15+26=41, 12 PIM, +3 - 7gp, 2+3=5, 0 PIM, -1 -----
- Pelasi liian suuressa roolissa. Itse en näe Baileyssä ainesta muutakuin kolmosketjulaiseksi, mutta jostain ihmeen syystä pelaa lähes aina ylemmissä ketjuissa. Hinta-laatu suhde ei kohtaa missään tapauksessa. Teki kuitenkin mukiinmenevät tehot ja oli pudotuspeleissä hyvä, joten siten arvosanaksi muodostui 7½. Sopimus jatkuu.

Eric Boulton, 10gp, 2+0=2, 30 PIM, -1 - Ei pelannut pudotuspeleissä -----
- Täysi turhake. Ei käyttöä nykypäivän NHL:ssä. Sopimus loppuu.

Casey Cizikas, 70gp, 9+9=18, 24 PIM, -2 - 7gp, 1+0=1, 0 PIM, +1 ----- 8
- Palanen NHL:n parasta nelosketjua. Pelasin hyvän kauden. Pudotuspeleissä tärkeä peluri. Sopimus jatkuu.

Cal Clutterbuck, 76gp, 7+9=16, 60 PIM, +1 - 7gp, 2+1=3, 26 PIM, +1 ----- 8
- Palanen NHL:n parasta nelosketjua. Jäi valitettavasti viime kauden maalimäärästään, mutta pelasi silti erittäin hyvän kauden. Perinteinen pommikone, joka taklaa kaikkea mitä liikkuu. Pudotuspeleissä pääsi jopa tehoille. Sopimus jatkuu.

Michal Grabner, 34gp, 8+5=13, 4 PIM, +4 - 2gp, 0+1=1, 2 PIM, +1 -----
- Ylipalkattu. Potentiaalia olisi, mutta jatkuvat loukkaantumiset haittaavat kehittymistä. Sopimus jatkuu, mutta puolestani Grabnerille voitaisiin etsiä uusi koti.

Mikhail Grabovski, 51gp, 9+10=19, 8 PIM, +3 - 3gp, 0+0=0, 0 PIM, -1 ----- 6
- Nuoremmat ajoivat Grabovskista ohi. Hankittiin kakkossentteriksi, mutta loppujen lopuksi ei ollut sitä. Valitettavan pienikokoinen ja jää aina isojen tööttien alle. Tässäkään tapauksessa hinta-laatu suhde ei kohtaa ja valitettavasti kallis sopimus jatkuu vielä pitkään.

Tyler Kennedy, 13gp, 2+3=5, 2 PIM, -3 - 3gp, 0+0=0, 0 PIM, -3 -----
- Ei valitettavasti mitään käyttöä. Täysin turha hankinta. Sopimus loppuu ja ei varmasti saa jatkoa.

Nikolai Kulemin, 82gp, 15+16=31, 21 PIM, +7 - 7gp, 1+1=2, 2 PIM, 0 -----
- Ei vakuuttanut kiekollisesti, mutta onneksi on hyvä myös muussa roolissa. Käyttökelpoinen monissa eri rooleissa. Tekee kovaa työtä ja kaivaa kiekkoja. Pisteitä kaivataan. Vähän liian kallis soppari, mutta se menettelee. Sopimus jatkuu.

Anders Lee, 76gp, 25+16=41, 33 PIM, +9 - 5gp, 0+1=1, 7 PIM, -2 -----
- Läpimurtokausi. Osoitti jo viime kaudella potentiaalia NHL-tasosta, mutta silloin ei vielä ollut lopullisesti valmis. Pelasi erittäin hyvän kauden ja oli todella kova maalinedustalla. Jos saa lisää vauhtia, niin iskee ensi kaudella 30 pussia. Floppasi pudotuspeleissä. Sopimus päättyy, toiveissa n. 3 vuotinen kokonaisarvoltaan 7,5-8 miljoonan lappu. Cap Hit saisi olla jotain 2,7 miljoonan luokkaa.

Matt Martin, 78gp, 8+6=14, 114 PIM, -4 - 7gp, 0+1, 12 PIM, +1 ----- 8
- Palanen NHL:n parasta nelosketjua. Aliarvostettu jääkiekkoilijana, potentiaalia vaikka 20 pisteen ylitykseen. Pommikone. Sopimus jatkuu.

Colin McDonald, 18gp, 2+6=8, 0 PIM, -3 - 2gp, 0+0, 2 PIM, -1 -----
- Aliarvostettu peluri. Parhaimmillaan todella hyvä voimahyökkääjä, mutta ei pysty pitämään tasoaan koko kautta. Sopimus loppuu, lähteekö eurooppaan vai hakeeko vielä NHL:stä paikkaa?

Brock Nelson, 82gp, 20+22=42, 24 PIM, +6 - 6gp, 2+0=2, 2 PIM, 1 -----
- Läpimurtokausi. On vahva jässikkä, mutta Nelsonilta löytyy myös jalkoja. Ei minun suurin suosikkini, mutta hyvä pelaaja. Ei ole mielestäni tarpeeksi hyvä kakkossentteri, mutta toisaalta ei ole oikein parhaimmillaan laidassakaan. Tarvitsee pelintekijöitä laidalle, koska on itse enemmän maalintekijä. Pelasi parhaimmat pelinsä Anders Leen ja Ryan Stromen kanssa. Sopimus loppuu, toiveissa monivuotinen lappu n. 3 miljoonan Cap Hitillä.

Frans Nielsen, 78gp, 14+29=43, 12 PIM, +8 - 7gp, 1+1=2, 0 PIM, -1 -----
- Voidaanko puhua jo nykypäivän New York Islandersin ikonista? 525 NHL-matsia ja kaikki Islesin paidassa. Pelasi ihan hyvän kauden, vaikka pistemäärä putosikin. Pitää tasonsa joka ilta ja on NHL:n parhaita kolmossenttereitä. Onko riittävän hyvä menestyvän joukkueen kakkossentteriksi? Hyvä erikoistilanteissa, sopimus jatkuu vuoteen 2016 asti.

Kyle Okposo, 60gp, 18+33=51, 12 PIM, -8 - 7gp, 2+1=3, 2 PIM, -1 -----
- Okposon kausi oli vääjäämättä pettymys. Runkosarjassa tehoili hyvin loukkaantumiseensa asti, mutta paluunsa jälkeen oli huono. +/- tilasto yllättävän heikko. Arvosanaa mietin pitkään 7½ ja 8 välillä, mutta lopulta päädyin huonompaan. Sopimus jatkuu.

Ryan Strome, 81gp, 17+33=50, 47 PIM, +23 - 7gp, 2+2=4, 2 PIM, +1 ----- 9
- Läpimurtokausi. Oli paljon valmiimpi NHL-tasolle mitä osasin edes kuvitella. Taitoa, nopeutta ja mahtava pelisilmä. Ehdoton suosikkini. Joukkueen paras +/- tilasto ja loistavat otteet pudotuspeleissä nostivat arvosanan aina yhdeksikköön asti. Sopimus jatkuu.

John Tavares, 82gp, 38+48=86, 46 PIM, +5 - 7gp, 2+4=6, 2 PIM, +2 ----- 10
- Voi pojat ja tytöt mikä kausi Tavaresilta. NHL:n supertähti jäi pisteen verran koko NHL:n pistepörssin voitosta. Tavaresin pelin taso pysyy samana jokaikinen ilta. Kapteeni. Joukkueen sielu. Loistava sopimus (5,5 mllj. cap hit) jatkuu aina vuoteen 2018 asti.


Kiitoksia kaudesta! Lisää mietteitä tulevasta kaudesta sitten, kun seuraava kausiketju ilmestyy.
 

Juzbe#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Islanders, HPK
Aika tyhjä on takki juuri nyt. Olihan tämä hieno kausi ja aikamoinen statement organisaatiolta, joka on todellakin nähnyt pohjan. Silti loppu jäi harmittamaan, tämä tarina jäi toistaiseksi kesken. En tiedä johtuiko Capitalsin voitto fyysisestä pelistä, paremmasta playoff-kokemuksesta vai haavoittuneesta Isles-puolustuksesta. Ehkäpä se oli osittain kaikkien näiden yhdistelmä, joka sarjan ratkaisi.

Ei tässä kannata kuitenkaan alkaa synkistellä. Tämän kauden runko pysyy käytännössä muuttumattomana ensi kauteen eli lisää on luvassa! Tämä kausi oli fanin näkökulmasta aivan mahtava. Jotenkin joukkueen vihdoinkin menestynessä tuntui että joukkueen, organisaation ja fanien välille syntyi yhteys, jollaista harvoin näkee. Tuntui myös että joukkueen pelaajat olivat aidosti innoissaan ja ylpeitä edustaessaan Islandersia. Kieltämättä hieman haikein mielin tästä lähdetään Brooklyniin. Vaikka itsekin pari vuotta sitten ajattelin että muutto ei voisi tulla liian aikaisin, on tämä kausi opettanut nuoren sukupolven Isles-fanille mitä Coliseum edustaa ja miksi se on niin "tarunhohtoinen" paikka.

Yksi kauden isoista teemoista oli nuorten nousu parrasvaloihin. Strome, Nelson ja Lee pelasivat kaikki hienon kauden ja ovat varmasti iso osa Islesin tulevaisuutta. Nuorten nousun lisäksi toki tälle kaudelle tehdyt hankinnat Halak, Boychuk ja Leddy etunenässä olivat seuralle lähestulkoon täydellisiä mätsejä.

Jotta tämän kirjoituksen haikeus ja tunteellisuus ei kävisi liian raskaaksi, ajattelin jakaa pienet vähemmän vakavat Isles Awards -palkinnot.

Vuoden läpimurto: Ryan Strome - Mahtavaa kahdensuunnan pelaamista, komeita maaleja ja oivaltavia syöttöjä. Pelaa myös fyysisesti vaikka miestä ei lihaksilla ole pilattu.

Vuoden ylläjä: Josh Bailey - Mitä helvettiä, sehän osaa pelata! Täälläkin paljon parjattu Bailey pelasi hyvän kauden ja oli joukkueelle arvokas palanen.

Vuoden urheiluteko: Matt Donovan - Okei, tämä palkinto ei ole vakavimmassa päästä. Mies oli kuitenkin joukkueen mukana varamiehenä eikä valittanut roolista, vaan esiintyi edukseen lähes kaikissa pelaamissaan matseissa. Miehekkäät otteet playoffeissa saattoivat jopa poikia jatkoa Islesissa.

MVP:
Jaroslav Halak - Sanokaa mitä sanotte, Halak oli mielestäni isoin yksittäinen tekijä Islesin loistokaudelle. Johnson ja Neuvirth näyttivät Jaron rinnalla aivan kaljaliigaveskareilta ja korostivat hänen merkitystä.

Erityispalkinto: Isles-fanit - Tämä menee Isles-perheelle täällä Jatkoajassa ja ympäri maailman. Tämä kausi ei ollut pelkästään seuran vaan myös yhden liigan intohimoisimman faniperheen nousu takaisin parrasvaloihin. Kiitos minun puolesta tässäkin ketjussa ansioituneille kirjoittajille.

Lets go Islanders!
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Niin se kausi tosiaan viime yönä päättyi. Hieno kausi oli, ja jotenkin kauden kuluessa allekirjoittanutkin löysi lopullisesti Islandersin. Aiemmin olen vain sympannyt tuota ikuista luuseria, mutta viimeistään tämän kauden aikana huomasin seuraavani New Yorkin sitä menestyneempää ihan tosimielellä.
Ei voi olla täältä tuhansien kilometrien päästä ja tällä seuraamishistorialla kauhean haikeilla mielin Islesin jättäessä Nassaun, mutta niiden paikallisten kannattajien, erityisesti vanhemman polven kannattajien puolesta on oltava pahoillaan. Voi vain kuvitella tunnelmia runkosarjan päätöspelissä tai Game 6:ssa. Vaikka kyseessä onkin vain vanha homelato, niin siihen rakennukseen liittyy paljon perinteitä ja muistoja eri vuosikymmeniltä.

Kuten sanottu, hieno kausi ja kunnianpalautus Islesiltä korpivaelluksen jälkeen. Snow teki varmasti GM-uransa parhaat treidit kauden aattona hankkiessaan Leddyn ja Boychukin. Kaksikko nosti Islandersin puolustuksen ihan eri tasolle. Mikä parasta, kaksikko jatkaa vielä pitkään Islandersissa. Myös Jaroslav Halak oli lopulta hyvä sainaus Snow:lta, ainakin kaveri oli selkeä parannus Nabokoviin ja DiPietroon nähden. Hiukan epätasainen runkosarjassa, mutta playoffeissa paikoitellen erittäin hyvä. Onneksi Halakin soppari myös jatkuu.
Teki Snow myös huonoja hankintoja. Tyler Kennedy osoittautui turhaksi, kuten myös Cory Conacher. Tuskin olivat mitään kalliita ukkoja eivätkä rasita Isles-rosteria enää jatkossa. Myöskään Michael Neuvirth ei saanut juurikaan vastuuta, mutta oli silti luotettavampi backup Halakille kuin umpisurkea Chad Johnson, joka oli myös selkeä huti Snow:lta. Snow:n arvosana kaudesta on silti selkeästi plusmerkkinen Halakin, Leddyn ja Boychukin myötä. Unohtamatta myöskään duo:a Nikolai Kulemin & Mikhail Grabovski. Molemmat erittäin tärkeitä pelaajia Islesille.

En usko näkeväni Islesiltä juurikaan liikkeitä kesän UFA-markkinoilla. Mielenkiintoista on nähdä Capuanon ja Visnovskyn kohtalot. Kannattajat huutavat Capuanolle kenkää ja Visnovskya piinaa loukkaantumiset. Islesilllä on loistava tilanne pakkien suhteen, kun Mayfield osoitti miehekkäiitä otteita pudotuspeleissä. Siellä on reservissä vielä prospectit Reinhart ja Pulock, jotka tuskin ovat vielä ensi kaudella valmiita vastuuseen. Hickey, Hamonic, Leddy, Boychuk, Reinhart, Mayfield, Pulock. Tuossa uskon olevan Islesin pakkiseitsikko tulevaisuudessa. Jos vaan prospectien kehitys jatkuu, niin hyvältä näyttää!

Joku voisi avata Islandersille ensi kautta koskevan ketjun, niin pääsisi spekuloimaan. ;) Juzbe, Finnish Isles, passenger?
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös