Washington Capitals (2.) – New York Islanders (3.) , Metropolitan 1. kierros

  • 19 966
  • 110

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Kyllä siitä pitää Caps-fanina lähteä että homma hoidetaan kotiin. Viimeksi phone boothissä ei Islanderseillä ollut mitään jakoa eikä kotikentästä seiskapelissä ainakaan haittaa ole.
 

SuperKakke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK ja New York Rangers
Mielenkiintoinen game 7 jälleen edessä. Voittaja tuleekin sitten "omaa" Rangersia vastaan. Oma toivomus ehkä olisi kuitenkin Islandersin voitto ja siten New Yorkin paikallissarja. Optimaalinen tilanne olisi pelin venyminen johonkin 3. jatkoerään, joka siten väsyttäisi vielä pitkän sarjan lisäksi voittajaa Rangers-sarjaa silmälläpitäen.

Pian näkee kumpi tulee vastaan.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Jaahas, se ois muutama tunti unta palloon ja taas mennään.

Ikävä kutina. Turhankin paljon näitä seiskoja on viimeisten vuosien varrella nähty ja pääsääntöisesti on saanut pettyä. Kaksi viimeistä kotipeliä on toki olleet Capseilta hyvää näytöstä, mutta momentum on ehdottomasti vierailla.

Tunnetta, vauhtia ja ylilyöntejäkin on piisannut ja on ollut kyllä mainio sarja. Mitä muutama matsi on tullut muitakin sarjoja väijyttyä niin (toki värilasein) kevyesti kiinnostavin ja tapahtumarikkain. Ihan pelillisestikin ollut hyvää kiekkoa, uskallan väittää ettei Rangers tule helpolla pääsemään meni jatkoon sitten kumpi vaan, ainoa miinus toki että hakataan toisemme piippuun ennen noita pelejä.

Onneks Islanders ei joukkueena ole Caps-näkökulmasta yhtä tylsä tai ärsyttävä kuin Rangers tai Pens, joten tällä kertaa tappionkin sietää vähän paremmin. Eli jaetaan nyt tässä vaiheessa Islandersille sen ansaitsemat kehut, mahdollisen tappion osuessa siihen kun tuskin löytyy enää voimavaroja. Capuanoa on paljon parjattu, mutta kyllä Islesin puolustus on koko tän sarjan ollut tosi kovalla tasolla vaikka pakkeja on lähtenyt saikulle joka pelistä. Kulmissa saa pyöriä ja isot Caps-karhut vääntää sieltä kiekkoa omille, mutta siellä maalin edessä ei sitten ole tilaa eikä aikaa yhtään. Vastaiskutkin lähtee ihailtavan terävästi ja vaikka hetkeksi saatin nelosketju sekasin niin on kyllä huikea telaketju kyseessä.

Ovechkin vois tehä pari..
 
Viimeksi muokattu:

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Noniin, sarja paketissa.

Game 7 oli kotijoukkueen näytöstä, mutta nihkeet ratkasut maalintekopaikoilta ja Halak veti homman tiukaksi ihan viimeselle sekunnille asti. Eka erä meni lievästi Capseille (laatupaikkoja ei kummallakaan paljoo ollut) ja toinen erä sitten selvemmin. Erän loppuhetkillä Ward teki sen miksi hälle kolme miljoonaa kaudesta maksetaan, eli maalin seiskamatsissa. Oli toki muutenkin tämän sarjan parhaita yksittäisiä pelaajia. Kolmanteen Islanders tuli kovalla höyryllä ja Caps oli hätää kärsimässä ekan vitosen. 1-1 numeroista sitten homma lähti taas kulkemaan tuttua rataa eli Caps painoi päälle ja Halak otti kaiken kiinni. Onneksi nyt löytyi sitten clutch-tason yksilösuoritus ja Kuznetsov täräytti komean maalin.

Sarja oli kokonaisuudessaan varsin viihdyttävä, kuten jo aikasemmin kehuin. Ihan yhtä hyvin olisi voinut Islanders mennä jatkoon, mutta tämä suotakoon meille koska Islesilla on kuitenkin vasta oma nousukausi startannut ja meillä taas on ns. "closing window" meneillään seuraavat pari kautta. Hieno jengi kuitenkin tuo tämän kauden Islanders ja ensi kaudella sitten voi hyvinkin olla taas tarvittavan napsun tai pari parempaa tekemistä.

Tärkeimmät vastustajasta tulikin jo kirjoteltua aikasemmin, Islanderssin puolustuspeli oli timanttista ja Halak hyvä (etenkin verrattuna käytössä olevaan pakistoon). Vauhti oli myös ajoittain päätä huimaavaa ja sen kanssa oltiinkin hetkittäin vaikeuksissa, mutta Holtby onneks vastasi sitten Halakin suorituksiin. Capuano ei ansaitse mielestäni saamaansa ryöpytystä kun Islandersin esittämää kiekkoa katselee, vaikka sitten pelin sisällä tapahtuvat ratkaisut välillä vähän jääkin hämmästyttämään (kuten nyt seiskassa se, ettei Halakkia otettu aikaisemin pois).

Taistelun tauottuahan Orpik kehui pelin jälkeisessä haastiksessa sarjan olleen jossei fyysisin, niin ainakin hyvin lähellä fyysisintä sarjaa missä hän on urallaan pelannut. Ja se on nyt jo jonkun verran kerennyt sarjoja kahlaamaankin. Kehui myös Islanderssin jengiä ja omaansa myös. Olishan se toki ollut outoa jos olisi molemmat haukkunut suohon.

Eli erittäin fyysisen ja pitkän sarjan murjomalle Capseille tulee sitten seuraavaksi hyvin levännyt Rangers. Ennen tätä sarjaa olin melko skeptinen että kumpikaan näistä joukkueista tämän hetkistä Rangerssia voisi tosissaan haastaa, mutta sen verran hyvää playoffskiekkoa tässä seitsemän peliä nähtiin että nyt oon kyllä paremmalla mielellä tuonkin suhteen. Eli katsotaan nyt miten lähtee homma kulkemaan ja toivottavasti muutaman päivän lepo riittää eikä olla sarjan alkuun ihan telineissä.


Huomasin game7:ssa Ovien pitelevän kättään pari kertaa aika tuskaisen näköisenä ja tuli flashbackia että on näin käynyt parissa matsissa aikasemminkin. Voisko olla jotain vikaa siellä, koska kyllähän Ovien laukauksista puuttui hiukan terävyyttä ja otti yllättävänkin paljon roolia nimenomaan muilla osa-alueilla (puolustus, taklaukset, maalin edustalle rouhimaan), eikä edes hakeutunut niille normitonteilleen samalla innokkuudella mitä normaalisti. Varmasti toki Boychukilla oli oma sanansa sanottavana siihen myös.

Fehrin tilanteesta ei ole itelle osunut silmään mitään tarkempaa loukkaantumisraporttia, mutta aivotärähdys taisi nimenomaan olla vamman laatu. Voiskohan sieltä olla saatavilla yks vähän tuoreempi ukko seuraaviin peleihin?
 
Viimeksi muokattu:

SuperKakke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK ja New York Rangers
Capitals sieltä siis tulee. Islanders teki muuten ennätyksen viime yönä; vähiten laukauksia päin vastustajan maalia 7.ottelussa. Näitä laukauksia kertyi vain 11 kappaletta.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Voi harmin paikka... Olisin myös mielelläni nähnyt Rangers-Isles -sarjan, vaikka siinä olisi todennäköisesti huonosti käynytkin.

Tuo 11 laukausta on kyllä heikko suoritus, kun pelin tärkeyden ottaa huomioon. Ei ollut Isles vielä valmis voittamaan mitään, mutta runko on vahva. Kattellaan muutaman vuoden päästä uudelleen...
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Seiskasta ei kahtaa sanaa: Capsin materiaali oli yksinkertaisesti parempi. Hyvä sarja ja Isles on kova jengi vaikka 4-3 onkin mielestäni ihan ansaittu lopputulos.
Ja nyt siis Rangers...pikkaisen katselin niiden pelejä Pinguja vastaan ja jos taso ei siitä nouse niin Caps voi hyvinkin yllättää. Toisaalta ei ole mitään syytä olettaa että taso ei nousisi.
Ovien mahdollista loukkaantumisena pelaamista olen miettinyt minäkin. Mutta onhan se niin merkitty mies että tilaa ei juuri ole annettu.
Ja eikö Fehrillä nimenomaan mennyt olkapää (joka on ollut rikki aikaisemminkin)? Voi olla pidempi lepo siinä tapauksessä mikä kyllä selkeästi heikentää Capsejä.
 
Vaikka viimeinen peli jättikin Islandersin osalta toivomisen varaa, niin kyllä Caps jatkopaikkansa ansaitsi. Ei jäänyt itselle mitään hampaankoloon. Sarja oli paikoin tosi viihdyttävä ja muutenkin teki pirun hyvää, kun oma suosikki yleensä selvisi sinne saakka. Tästä on hyvä jatkaa ensi syksynä ja samalla voi toivottaa pitkää kevättä Washingtonin suuntaan, yrittäkää nyt ainakin rags tiputtaa vielä jatkosta :)
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
No kylläpä jäivät kudit piippuun, ettei tiedä oliko siellä lukkoa tai liipaisintakaan asennettu ollenkaan vierasjoukkueella. Ei jossiteltavaa, onnittelut Washingtoniin ja faneilleen täällä.

Kiva kuitenkin pettyä Islesiin vasta huhtikuulla eikä jo marraskuussa kuten oli jo ehtinyt vuosien saatossa tottua.
 

Kotivuori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Washington Capitals, Minnesota Wild
Kaiken kaikkiaan mielestäni paras playoff-sarja mitä tänä vuonna on nähty. Peleissä oli hyvä tunnelma, fyysistä peliä oli paljon ja tietynlaista rivalry-henkeä alkoi syntymään. Kiitos Islandersille!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös