Edmonton Oilers 2015–2016

  • 287 160
  • 1 041

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Joo tämähän meni hienosti. Lowe ei saa kenkää vaan siirtyy tyylikkäästi eteenpäin. MacT saa jonkun homman tai sitten ei. Eihän Oilersin tilannetta voi MacT:n piikkiin laittaa, muttei hän kahdessa vuodessa saanut hommaa yhtään eteenpäin.

Nyt veikkaamaan kuka ykkösvarauksista lähtee ensin. Vai onko se itsestäänselvästi Yakupov. Ja milloin tulee Lucic sisään. Chiarellilla on varmasti tavoitteena tehdä joukkueesta isompi ja fyysisempi. Pelkään vain että kohta on porukassa luistelutaidottomia kaappeja.

Mutta ehdottoman hyvä homma saada kokenut GM. Sellaistahan Oilersilla ei ole kai palkattu koskaan. Kaikki aiemmat (ml. Sather) tulivat suoraan penkin takaa. Tai ainakin ilman kokemusta GM:n paikalta.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
“In this business, you can’t be afraid to make trades,” he said. “The parity is developing. The way the cap is closing in, the margins are really small so those are ways to improve your team. I’m not afraid of doing it. It has to be the right moment. There are some very good young players on this team. It doesn’t mean I’m going to trade any of them. But those are deals you can’t be afraid to make. They have to be well-measured, you have to be well-informed.”

Melkoisen suurella todennäköisyydellä siis yhtäkään ykkösvarauksista ei tulla treidaamaan vaan runko säilyy entisellään. Minä en usko että Chiarelli tulee tuohon tulevaisuuden top 6-osastoon koskemaan, ellei sitten ole ihan pakko.

Mutta:
“Here it’s about the next stage of their development, there are some young kids that need to be put in their proper places, either here or in other leagues.”

Tämä on juurikin se asia minkä Oilers on tehnyt väärin. Nyt sille tulee loppu. Enää ei nuorten lupausten kehitystä tulla pilaamaan.

There are teams that aren’t necessarily hard and heavy but they strip pucks. They’re hard on battles, they win more than their share of battles … they [can be] heavy but they’re not huge. A lot of that has to do with the coach, the philosophy of the organization, that’s part of what I hope to instill.”

Uskoisin että Chiarelli tulee viemään joukkuetta enemmän tuonne Red Wingsin suuntaan kuin Bruinsin suuntaan. Ainakin tästä kommentista sain melkoisen vahvasti sellaisen käsityksen.
 
Viimeksi muokattu:

ipaz

Jäsen
Kuulostaa hyvältä Oilersin kannalta. Kerrankin siellä on kokenut, selkeän oman näkemyksen omaava GM. Nyt taitava ja nopea, mutta hivenen pehmeä Oilers tulee varmasti saamaan osaavaa santapaperiosastoa tukemaan noiden viime kausien ykkösvarausten peliä. Lucic on varmasti Chiarellin kiikarissa, jos Boston hänestä päättää luopua. Vittumaisuus ja voittamisen kulttuuri on se, mitä kiltti Oilers tällä hetkellä tarvitsee menestyäkseen. Ja voittamisen kulttuuria tuo ihmiset, joilla on jo menestystä vyöllä ja tietävät mitä se vaatiin NHL-tasolla.

Näen Oilersin hyökkäyspään rungon vähän samanlaisena mitä Rangers on tällä hetkellä. Nopea ja taitava, vielä kun sinne saataisiin kokoa. Mutta se mihin Chiarelli varmasti puuttuu ensimmäisenä on puolustus ja maalivahti. Ensi kesän UFA-markkinoilla Antti Niemi ja Braden Holtby ovat oikeastaan ainoat varteenotettavat ehdokkaat. Huikean hienon kauden pelannut Holtby on vasta 25-vuotias ja pääsee jo nyt hinnoittelemaan itsensä, joten ei ole epäilystäkään etteikö Chiarelli yrittäisi häntä Oilersiin saada. Toki ainahan Holtby voi signata Capitalsiin ennen tuota 1.7. päivämäärää, jos sieltä vaan tarpeeksi tarjotaan.

Oilersin puolustus oli päättyneellä kaudella todella nuori. Ference ainoa yli 30-vuotias pakki. Tunnettu tosiasia on että NHL:ssä puolustajat ovat parhaimmillaan kolmekymppisinä, joten kyllä tuonne muutama parhaassa iässä oleva veteraanipakki pitäisi saada. Lupaukset Nurse, Keflblom ja Musil tarvitsevat rinnalleen mieluummin jo lähemmäs kymmen kautta pelanneita kavereita kuin jotain Fayneja, Hunteja tai Nikitiniä. Nuo kolme voisi aivan hyvin treidata jos vaan jollekin kelpaa.

Justin Schultzin tilanne on mielenkiintoinen. Selvästi paras hyökkäävä puolustaja, mutta samalla parhaan treidiarvon omaava joten en ihmettele vaikka myisivät ennen uuden sopimuksen kirjoittamista ja yrittäisivät signata esim. Mike Greenin.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Kokeneen kaverin hommaaminen oli ehdottomasti suunta oikeaan, mutta edes se ja McDavidin saaminen ei tule muuttamaan Edmontonia ihan heti sen suhteen, mitä tulee vetovoimaan. Se tapahtuu sitten ajan kanssa. Tuo organisaatio on ihan joukkuetta myöden sen verran sekaisin, että sinne meneminen olisi hyppääminen pää edellä matalaan päähän.

Esim. McLellanin kommentit ovat melko havainnollistavia:

Then there’s the lure of coaching Connor McDavid, the Oilers’ expected pick at first overall in the draft. Asked about wanting to coach McDavid, McLellan said he’d "like to coach a great group of hockey players."

"One thing that I’ve learned: You can have the best player and still not have the best team," McLellan said. "It’s about team, it’s about a group, it’s about the whole organization and the culture of the organization. Connor’s going to be a very exciting player to watch, I’m assuming in Edmonton, and he’ll have an impact on the league for years and years to come. But the bigger story’s the group as a whole."

Ja tuohan on selvää. McLellanhan juuri lähti joukkueesta, jossa oli hyviä yksilöitä, mutta joukkuekulttuuri oli surkea. Edmontonissa tilanne on aika pitkälti sama, ja tuskin McLellan haluaa lähteä sitä paskahuussia siivoamaan.

Samoin kuin myös on aika epätodennäköistä, että Babcock Edmontoniin eksyy. McKenzie esim. sanoi, että pelkkä McDavidin saaminen ei tule Babcockia yhteenkään joukkueeseen liikuttamaan. Muutenkaan Edmontonin pelaajamateriaali ei ole oikeastaan lainkaan sellainen, josta Babcock pitää. Hänhän tykkää kuin hullu puurosta siitä, että joukkueessa on paljon töitä kahteen suuntaan tekeviä pelaajia, puolustuksessa on optimaalinen jako rightien ja leftien suhteen sekä puolustajatkin ovat kahteen suuntaan hyviä.

Kyllähän ensimmäinen tehtävä siis on se, että sinne penkin taakse saadaan kaveri, joka pystyy tuon joukkuekulttuurin puhdistamaan, mutta samalla siten, että se nyt ei totaalisesti tuhoa näitä nuoria. Mutta onhan se selvää, että jokin Taylor Hall tulee saamaan rytäkässä siipeensä väkisinkin, mutta sille ei paljoa mitään mahda.

Huikean hienon kauden pelannut Holtby on vasta 25-vuotias ja pääsee jo nyt hinnoittelemaan itsensä, joten ei ole epäilystäkään etteikö Chiarelli yrittäisi häntä Oilersiin saada. Toki ainahan Holtby voi signata Capitalsiin ennen tuota 1.7. päivämäärää, jos sieltä vaan tarpeeksi tarjotaan.

Holtbyhan on edelleen RFA, joten ei se ihan noin mene.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Ok, katsoin sopimustilanteen Sportac ista ja siellä sitten on ilmeisesti väärin. Tiedä sitten mistä noita sopimustietoja luotettavasti etsisi kun capgeek lopetti. Se on sitten siis Niemi.

Ei ole Capgeekin veroista toista.

UFA-statuksenhan saa vain täyttämällä 27-vuotta tai pelaamalla 7 "täyttä" kautta. Toki myös siten, että joukkue ei tarjoa QO:ta tai hylkää välimiesten ehdotuksen, mutta nuo tuskin tulevat soveltumaan Holtbyyn.

Niinkö Niemi lähtisi Edmontoniin, jossa jokainen maalivahti on ollut vuorollaan täyttä reikäjuustoa ja muualla selvästi parempi? Sitten varmaan, jos yksikään muu joukkue ei ykkösvahdin paikkaa tarjoa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Hall: "I am never going to ask for a trade." - Audio - TSN

Kyllähän Hall tuossa periaatteessa vahvistaa ne huhut asennevammasta todeksi. Samalla Hall antaa kehut Nelsonille, joka sai joukkueen puhaltamaan yhteen hilleen. Panin kyllä merkille tuon haastattelun lopun, jossa Hall vähän epävarman oloisesti sanoo, ettei tiedä onko syksyllä enää Oilersissa.
 
Viimeksi muokattu:

kesäesa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, KalPa
Connor McDavid on ihan kohtalaisessa kunnossa OHL:än pudotuspeleissä. Ensin hattutemppu sarjan ensimmäisessä ottelussa Darnell Nursen Greyhoundseja vastaan ja tänään heitti vaivaisen neljän tehopisteen illan 5-2 vierasvoitossa. Sarja tilanteessa 1-1. McDavidillä OHL:än pudotuspeleissä 11 otteluun kohtalaiset 30 tehopistettä.

Draft-vuoden pudotuspelit:
1. Mario Lemieux 14gp 29+23=52 (3.71PPG)
-----
2. Connor McDavid 11gp 16+14=30 (2.73PPG)
3. Sidney Crosby 13gp 14+17=31 (2.38PPG)
4. Patrick Kane 16gp 10+21=31 (1.94PPG)
5. Nathan MacKinnon 17gp 11+22=33 (1.94PPG)
6. Taylor Hall 19gp 17+18=35 (1.84PPG)
7. John Tavares 14gp 10+11=21 (1.50PPG)
8. Steven Stamkos 9gp 11+0=11 (1.22PPG)

Onhan tuo ihan sairas kaveri.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Oilersin puolustus oli päättyneellä kaudella todella nuori. Ference ainoa yli 30-vuotias pakki. Tunnettu tosiasia on että NHL:ssä puolustajat ovat parhaimmillaan kolmekymppisinä, joten kyllä tuonne muutama parhaassa iässä oleva veteraanipakki pitäisi saada. Lupaukset Nurse, Keflblom ja Musil tarvitsevat rinnalleen mieluummin jo lähemmäs kymmen kautta pelanneita kavereita kuin jotain Fayneja, Hunteja tai Nikitiniä. Nuo kolme voisi aivan hyvin treidata jos vaan jollekin kelpaa.

Jotenkin tuli vaan mieleen, että kuinkahan helposti tuon Charan saisi irrotettua Bostonista? Muutoksia siellä tapahtuu varmasti ja luultavasti tuosta kalleimmasta päästä. Eihän Chara enää ihan huippuiskussaan ole, mutta tuohon Edmontonin pakistoon voisi sopia kuin nenä päähän. Kokemusta, tukea, turvaa ja vieläpä jotain pelillistäkin annettavaa. Jossain määrin sama mitä Jagr tuo nyt tuonne Floridaan. Toki yksi Chara vielä kesää tee, mutta omasta mielestä antaisi vähän suuntaa tuolle Edmontonin pakistolle, johon on hankittu viime vuosina niitä kolmos-/nelospakkeja, kun olisi pitänyt hankkia kärkipakkeja.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Oilersin puolustus oli päättyneellä kaudella todella nuori. Ference ainoa yli 30-vuotias pakki. Tunnettu tosiasia on että NHL:ssä puolustajat ovat parhaimmillaan kolmekymppisinä, joten kyllä tuonne muutama parhaassa iässä oleva veteraanipakki pitäisi saada. Lupaukset Nurse, Keflblom ja Musil tarvitsevat rinnalleen mieluummin jo lähemmäs kymmen kautta pelanneita kavereita kuin jotain Fayneja, Hunteja tai Nikitiniä. Nuo kolme voisi aivan hyvin treidata jos vaan jollekin kelpaa.

Justin Schultzin tilanne on mielenkiintoinen. Selvästi paras hyökkäävä puolustaja, mutta samalla parhaan treidiarvon omaava joten en ihmettele vaikka myisivät ennen uuden sopimuksen kirjoittamista ja yrittäisivät signata esim. Mike Greenin.
Ja Ference toisaalta iästään ja kokemuksestaan huolimatta oli hyödyttömämpi kuin oikeastaan kukaan muu jos unohdetaan ne joiden sukunimi on Nikitin. Toiveissahan olisi ollut Ferencen saaminen sinne jämäminuuteille tai vaikka katsomoon, mutta nyt Chiarellin tulon myötä se saattaa olla turha toive. Huntia ei mielestäni kannata oikein tähän edes listata. Kaveri on ihan AHL-pakki, joka pääsi pari jaksoa kokeilemaan ylhäällä. Osoittaen olevansa ihan oikeastaan samaa tasoa Schultzin kanssa. Kuten aiemmin olen kirjoittanut, niin kokeneemmista pakeista vain Fayne on mielestäni pitämisen arvoinen. Ja hän sellaisessa kakkosparin roolissa. Eli ainakin tosiaan pari kokenutta puolustajaa pitäisi saada. Ja toivoa, että Chiarelli ei ole liian hyvä kaveri Ferencen kanssa.

Schultzin tilanne on tosiaan mielenkiintoinen. Eakins aloitti ja Nelson jatkoi peluutusta, jossa Schultz sai käsittämättömiä määriä hyökkäyspään aloituksia ja helpoimmat vastustajat. Tekihän hän absoluuttisesti eniten pisteitä Oilersin puolustajista, muttei peliaikaan suhteutettuna. Eikä missään tapauksessa tarpeeksi. Pari ongelmaa hyökkäyspelissä tai hyökkäysten avaamisessa ovat varsin kehno syöttötaito (avaukset viipyvät eivätkä tule lapaan vaan ihan mihin sattuu) eikä laukauskaan ole kummoinen. Sitten taas kun pääsee kiekon kanssa vauhdilla alueelle on vaarallinen. Mutta ei hän tosiaan ole mikään kummoinen hyökkäävä puolustaja ainakaan vielä.
Siihen kun lisätään vielä se, ettei omassa päässä tiedä yhtään mitä pitäisi tehdä, niin tuskin kovin korkeaa vastinetta olisi kaupoilla tulossa. Tasakentällisin kolmospariin ja sitten paljon ylivoima-aikaa olisi mielestäni paras ratkaisu. Ei tekisi isoa lovea jos laitettaisiin kiertoon, mutta kannattaisiko sitten kuitenkin vielä pari vuotta ihmetellä jos se seisoisi sittenkin.

Lucicia on huhuttu Oilersiin jo ennen Chiarellin palkkaamista. Siitä vaan, mutta aikalailla pelottaa, että maksetaan ylihintaa kaverista, jolla on vain vuosi sopimusta jäljellä. Toisaalta tässä vaiheessa aika turha spekuloida enää yhtään mitään siirtojen suhteen. Uusi pomo puikoissa, joka varmasti saa muualta organisaatiosta tietoa siitä missä mennään ja mikä on tilanne, mutta ei hän varmasti vielä itsekään voi kovin tarkasti tietää mitä aikoo. Eikä noissa lehdistötilaisuuksissakaan ole tietenkään sanonut oikein mitään. Lähinnä sellaisia kommentteja, että muutoksia tarvitaan ja pelaajasiirtoja on tehtävä. Eli uutisarvo noilla tietenkin ihan nolla.

Siitä varmaan voi olla jo aika varma, että Nelson ei jatka valmentajana? Eiköhän Chiarelli halua sille paikalle oman miehensä kun taas Nelson on edellisen johtoportaan suojatteja. Toivoisin Nelsonin jatkavan organisaatiossa jossain roolissa, mutta nyt kun on jo valmentanut päävalmentajana, niin kaikki muu taitaa olla alennus työtehtävässä. Ehkä uuden valmentajan associate valmentajana, mutta en oikein usko siihenkään. Eiköhän uusi valmentaja halua valita oman tiiminsä.

Barons on aloittanut pudotuspelit yllättävän vahvasti. Ennakkosuosikki Rampagea vastaan voitto molemmissa kotipeleissä. Nyt sitten vieraissa on kolme ottelupalloa aikaa ottaa ratkaiseva voitto. Kivinen tie on vielä edessä, mutta on tämä parempaa kuin runkosarjassa olleet kohtaamiset Rampagen kanssa.
Ensimmäinen peli oli varsin tiukkaa vääntöä. Kahden erän jälkeen Rampage johti maalein 2-1. Kolmannen erän puolivälissä Winquist toi ylivoimalla Baronsin tasoihin ja neljä minuuttia myöhemmin R Hamilton vei Baronsin johtoon. Viimeisten parin minuutin aikana C Jones ja Ford tekivät tyhjiin loppunumeroiksi 5-2. Brossoitille 29 torjuntaa.
Toisessa pelissä Rampage meni toisen erän alkupuolella jo 3-0 johtoon ja Barons vaihtoi Brossoitin pois maalilta. Brossoitille toki 21 torjuntaa eli hän ei varsinaisesti pelannut huonosti. Vaihto näyttää herättäneen jengin ja toisen erän lopulla R Hamilton kavensi ylivoimalla. 3-1 tilanteessa mentiin kolmannen erän lopulle saakka. Ajassa 16:43 Oesterle teki ylivoimalla 3-2 kavennuksen ja sitten edelleen ylivoimalla ajassa 19:24 Ford tasoitti Baronsin pelatessa ilman maalivahtia. Jatkoaika ehti vanhenemaan sekunnin yli neljä minuuttia kun Connor Jones ratkaisi 4-3 voiton. Bachman torjui kaikki 16 laukausta.
Kahden pelin jälkeen sisäisen pörssin kärjessä on yleisön suosikki Ford pistein 2+2. Huntilla 1+2 ja R Hamilton sekä C Jones ovat osuneet kahdesti kumpikin.
Loput pelit San Antoniossa keskiviikkona sekä lisäksi tarvittaessa perjantaina ja lauantaina.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Jotenkin tuli vaan mieleen, että kuinkahan helposti tuon Charan saisi irrotettua Bostonista? Muutoksia siellä tapahtuu varmasti ja luultavasti tuosta kalleimmasta päästä. Eihän Chara enää ihan huippuiskussaan ole, mutta tuohon Edmontonin pakistoon voisi sopia kuin nenä päähän. Kokemusta, tukea, turvaa ja vieläpä jotain pelillistäkin annettavaa. Jossain määrin sama mitä Jagr tuo nyt tuonne Floridaan. Toki yksi Chara vielä kesää tee, mutta omasta mielestä antaisi vähän suuntaa tuolle Edmontonin pakistolle, johon on hankittu viime vuosina niitä kolmos-/nelospakkeja, kun olisi pitänyt hankkia kärkipakkeja.
Chara olisi kyllä nappihankinta tuohon pakistoon. Mitä olen Bruinsin kausiketjua kauden mittaan seurannut, niin alkaa Zdenolla ikä painamaan jo jalkoja, mutta siitä huolimatta pystyy suorittamaan puolustusvelvoitteensa. Ei Chara mikään ykköspakki enää ole, mutta menisi kyllä tuonne pakistoon jo mentorina. Kunhan ei kaveria sitten ylikuormiteta. Siitä malliesimerkki Marincinille, Klefbomille ja Nurselle. Hinnasta paha sanoa mitään, osaisikohan vaikka nimimerkki @larzzon valottaa asiaa, jos kehtaa vieraisiin pöytiin tulla huutelemaan. Mututuntumalla heittäisin, että joku varausvuoro luokkaa 2nd round ja lisäksi joku prospekti.

Mitä täälläkin on taas pyörinyt huhuissa Yakupovin treidaaminen, niin en edelleenkään pitäisi järkevänä. Vaihtoarvo edelleen melko nolla ja potentiaalia olla se +40 maalia sylkevä pistekone. Ensi kaudella voisi Yakupovilta odotella jotain 20 maalin ja 50 pisteen kautta. Hallin voisi edelleen heivata hiuksista vittuun (jos huhut pitävät paikkansa ja siltähän tää alkaa näyttää), ei joukkue kaipaa yhtään kusipäätä pukukoppiin.
 

torskine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets, NHL
Toivottavasti Chiarelli saa huippu coachin Edmontoniin. Talenttia on joukkueessa vaikka muille jakaa, ja paria puolustajaa, ja paria hyökkääjää huutaa. TAM:n mainitsema Lucic, ja Eugenen mainitsema Chara olisi kyllä tälle joukkueelle, kuin nenä päähän. Babkock olisi minun toive coachiksi, mutta toiveitahan voi aina esittää, anyway mielestäni Oilers ansaitsee kunnon valmentajan, että nähdään onko tuosta joukkueesta mihinkään. Oma veikkaukseni on: muutama sopiva vahvistus, niin seuraavan kolmen vuoden sisällä ollaan jo välierissä, ja viiden vuoden sisällä nostellaan pyttyä.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Toivottavasti Chiarelli saa huippu coachin Edmontoniin. Talenttia on joukkueessa vaikka muille jakaa, ja paria puolustajaa, ja paria hyökkääjää huutaa. TAM:n mainitsema Lucic, ja Eugenen mainitsema Chara olisi kyllä tälle joukkueelle, kuin nenä päähän. Babkock olisi minun toive coachiksi, mutta toiveitahan voi aina esittää, anyway mielestäni Oilers ansaitsee kunnon valmentajan, että nähdään onko tuosta joukkueesta mihinkään. Oma veikkaukseni on: muutama sopiva vahvistus, niin seuraavan kolmen vuoden sisällä ollaan jo välierissä, ja viiden vuoden sisällä nostellaan pyttyä.

Ei varmaan kummoisia odotuksia vielä seuraavalle kaudella ole, mutta eiköhän sinne Edmontoniinkin joku hyvä koutsi saada kun se rosteri alkaa näyttämään jotain lupauksia. Vähänkään arvostetummat koutsit tuskin haluavat riskiä ottaa potkuista ja oman maineen lokaamisesta ja Babcockin kohdallahan mies voi käytännössä valita missä haluaa valmentaa. Aika paljonhan siellä on oikeasti hommia tehtävä ja ei pelkkä toimitusjohtaja ja McDavid vielä niitä vapaita pelaajia tuo vaan Oilers joutuu varmasti vielä Floridan tapaan maksamaan mukavaa ylihintaa keskikastin jätkistä.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Ei varmaan kummoisia odotuksia vielä seuraavalle kaudella ole, mutta eiköhän sinne Edmontoniinkin joku hyvä koutsi saada kun se rosteri alkaa näyttämään jotain lupauksia. Vähänkään arvostetummat koutsit tuskin haluavat riskiä ottaa potkuista ja oman maineen lokaamisesta ja Babcockin kohdallahan mies voi käytännössä valita missä haluaa valmentaa. Aika paljonhan siellä on oikeasti hommia tehtävä ja ei pelkkä toimitusjohtaja ja McDavid vielä niitä vapaita pelaajia tuo vaan Oilers joutuu varmasti vielä Floridan tapaan maksamaan mukavaa ylihintaa keskikastin jätkistä.
Juuri näin. Eikä ensi kaudella varmasti edes ole tarkoitus menestyä vaan vasta seuraavalla lienee tähtäin pudotuspeleissä kun uusi areena valmistuu. Tietenkin ensi kaudella on pakko tehdä merkittävä parannus, jotta edes voivat haaveilla pudotuspeleistä seuraavalla.
Eikä nämäkään muutokset varmasti ole tehneet Edmontonista mitään suosikkikohdetta kellekään. Toivottavasti kuitenkin edes jonkinlainen askel positiivisempaan suuntaan.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ilmeisesti nyt myös Howson on siirretty MacT:n tavoin sivuun seuran kiekkotoiminnoista ja hänen tulevaisuutensa Oilersissa on hämärän peitossa. Jason Strudwick oli omassa radioshowssaan tällaista kertoillut.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Mitä täälläkin on taas pyörinyt huhuissa Yakupovin treidaaminen, niin en edelleenkään pitäisi järkevänä. Vaihtoarvo edelleen melko nolla ja potentiaalia olla se +40 maalia sylkevä pistekone. Ensi kaudella voisi Yakupovilta odotella jotain 20 maalin ja 50 pisteen kautta. Hallin voisi edelleen heivata hiuksista vittuun (jos huhut pitävät paikkansa ja siltähän tää alkaa näyttää), ei joukkue kaipaa yhtään kusipäätä pukukoppiin.
Niin, no eihän yhtäkään noista ykkösvarauksista kannattaisi kaupata jos ihan järkevästi mietitään. Mutta jos uusi pomo aikoo tehdä muutoksia, niin on hyvin mahdollista, että joku lähtee. Se on totta, että Yakupovin vaihtoarvo on aikalailla nolla. Tosin uusi sopimus lienee aika houkutteleva. Toisaalta hyöty joukkueellekin on aikalailla nolla. Teki taas loppukaudesta jonkin verran pisteitä, mutta omissa soi jatkuvasti siihen tahtiin, ettei mitään järkeä. Jos oppii pelaamaan molempiin suuntiin, niin sitten tulee tekemään upean uran NHL:ssä. Vielä ei siltä ole näyttänyt. Ehkä kannattaa roikuttaa mukana vielä pari vuotta, mutta kohta pitäisi alkaa sitten näkymään kehitystä. Pahimmassa tapauksessa vaihtoarvo vain laskee.

Hallista pyörii niitä huhuja. Jos pitävät paikkansa, niin ehkä sitten voisi olla syytä kaupata. Jos eivät pidä paikkaansa, niin kannattaa muistaa vaihtoarvoa miettiessä, että onko järkevää kaupata tämän kauden jälkeen. Ja onhan Hall ollut viimeiset viisi vuotta käytännössä ainoa pelaaja, jonka takia tuota jengiä on kannattanut seurata. Tällä kaudella tosin RNH nosti tasoaan selvästi ja Eberlekin on sille päälle sattuessaan hieno pelaaja.
Ja vaikka osa noista huhuista pitäisikin paikkansa, niin en tiedä kannattaako sittenkään kaupata.

Lowetidelta hyvä kirjoitus Chiarellin Boston-uran alkuvaiheista: Crystal Ball (Chiarelli edition). Eli silloin Bruins teki heti kärkeen isoja muutoksia ja voisi titenkin olettaa, että samaa on luvassa nyt. Eikä pelkästään tuon historian takia vaan siksi, että isoja muutoksia on pakko tehdä. Bruinsissa iso osa muutoksista tapahtui vapaiden agenttien hankinnalla, mutta Oilersissa se tie ei välttämättä tule onnistumaan. Eikä varmasti tule onnistumaan niin helposti kuin Bostonissa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Chiarellihan itsekin totesi tuossa pressitilaisuudessaan, että OIlersissa tilanne on lisättävien palasten suhteen ihan eri kuin Bostonissa. Siinä missä Bruinsin joukkueeseen piti lisäillä useampi iso palanen, tarvitsee Oilers lähinnä hienosäätöä. Näin siis Chiarelli tosiaan lehdistötilaisuudessa sanoi.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Chiarellihan itsekin totesi tuossa pressitilaisuudessaan, että OIlersissa tilanne on lisättävien palasten suhteen ihan eri kuin Bostonissa. Siinä missä Bruinsin joukkueeseen piti lisäillä useampi iso palanen, tarvitsee Oilers lähinnä hienosäätöä. Näin siis Chiarelli tosiaan lehdistötilaisuudessa sanoi.
Joo no itse toivoisin uutta maalivahtia ja ainakin kahta uutta puolustajaa isoon rooliin, joten en oman mielipiteeni osalta puhuisi hienosäädöstä. Voihan toki olla, että Chiarelli on samalla sivulla MacT:n kanssa siitä, että muutamalla pienellä liikkeellä homma kääntyy. Ikävä kyllä itse en siihen usko. Tai sitten pitää olla sellaisia sopivan isoja hienosäätöjä. Kuten se Chara. Ehkä pitää selvittää mitä nappeja ne toimistolla syövät ja hommata samoja, niin jos tuo alkaisi näyttää paremmalta.
Voihan toki olla, että Chiarellikin uskoo siihen, että esimerkiksi nuo nuoret pakit pystyvät ottamaan isoa roolia. Aika riskillä olisi siinä tapauksessa taas lähdössä liikkeelle. Itse edelleen uskon siihen, ettei Chiarelli itsekään kovin hyvin tiedä mitä tulee tekemään ja mitä tarvitsee.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Chara olisi kyllä nappihankinta tuohon pakistoon ... Hinnasta paha sanoa mitään, osaisikohan vaikka nimimerkki @larzzon valottaa asiaa, jos kehtaa vieraisiin pöytiin tulla huutelemaan. Mututuntumalla heittäisin, että joku varausvuoro luokkaa 2nd round ja lisäksi joku prospekti.
Charan treidistä kannattaa puhua vasta, jos Bruins ei ole dl.llä playoffsvauhdissa ja muutenkin näyttää siltä, että edessä on isompi rakennusprojekti. Hyvin vaikea nähdä, että joukkueen kapteeni ja paitansa hallin kattoon saava tuleva hof-pelaaja, jolla on sopimuksessaan nmc, olisi kaupan tai haluaisi siirtoa.

Tietenkin on ainakin teoriassa mahdollista, että Neely ja Jacobs palkkaavat Bruinsille gm.n, joka tekee Charalle selväksi, ettei hänellä ole tulevaisuutta organisaatiossa, mutta teoriassa myös mun voitto eurojackpotissa on mahdollista.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Chiarellilta oli nyt kysytty, treidaisiko hän ykköspickin muualle. Miehen vastaus oli "Ei sitä koskaan tiedä.". No, tuskinpa Chiarelli tuota varausvuoroa minnekään kauppaa, eiköhän mies tällä kommentillaan viestittänyt että kuka tahansa on kaupan Oilersissa.

Chiarelli On Trading Top Pick: Never Say Never
 
Viimeksi muokattu:

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Chiarellilta oli nyt kysytty, treidaisiko hän ykköspickin muualle. Miehen vastaus oli "Ei sitä koskaan tiedä.". No, tuskinpa Chiarelli tuota varausvuoroa minnekään kauppaa, eiköhän mies tällä kommentillaan viestittänyt että kuka tahansa on kaupan Oilersissa.

Chiarelli On Trading Top Pick: Never Say Never
Joo, edelleen jatkaa samaa linjaa lausunnoissaan. Eli ei lupaa mitään eikä tyrmää mitään. Ihan järkevä linja. Ei noista lausunnoista mitään varsinaista iloa tai informaatioarvoa ole kenellekään, mutta ei hänellä mitään velvollisuutta ole suunnitelmistaan kertoakaan.
Se tietenkin on ihan faktaa ja konkreettista, että O'Connorin leirille on ilmoitettu Oilersin edelleen olevan yhtä kiinnostunut tekemään hänen kanssaan sopimuksen kuin olivat MacT:n aikana.

Mutta sitten tärkeämpään hommaan, eli Barons pudotti Rampagen suoraan kolmessa pelissä pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Todella hieno homma. Runkosarjakohtaamisten perusteella ei ihan olisi tuohon uskonut, mutta onneksi nyt tärkeissä peleissä löysivät avaimet Rampagen kaatamiseen.
Kolmannessa pelissä maalilla pelasi edellisen pelin loppupuolen hienosti pelannut Bachman. Tässä on ehdottomasti Baronsin vahvuus sekä mahdollinen ongelmakohta eli molemmat maalivahdit ovat hyvässä iskussa ja voivat voittaa pelejä. Vahvuus siinä mielessä, että kumman vaan voi laittaa maalille mutta mahdollinen ongelma siinä mielessä, että ei ole selkeää ykkösveskaria, joka tietäisi pelaavansa kaikki pelit ja valmistautuisi siten.
Kellen Jones vei Baronsin toisen erän lopussa johtoon uransa ensimmäisellä ammattilaispudotuspelimaalilla. Johto kesti aina kolmannen erän lopulle, jolloin Ramapge tasoitti pelatessaan ilman maalivahtia. Jatkoerän alussa oli hyviä paikkoja molemmilla joukkueilla. Miller esimerkiksi pääsi puolittain läpi, muttei onnistunut viimeistelyssä. Viiden minuutin kohdalla Khaira sitten ratkaisi pelin. Khaira palasi kaukaloon loukkaantumisen jälkeen ja oli pelin aikana vähän vaikeuksissa painiessaan Rampagen isojen pelaajien kanssa. Ratkaisumaalissa oli hyvä hyökkäys Baronsilta. Moroz toi kiekon vasenta laitaa alueelle ja syötti keskelle Fordille. Hänen laukauksensa meni ilmeisesti suoraan ohi maalin ja pomppasi päädystä toiselle puolelle maalia, jossa Khaira oli paikalla ja suti kiekon Ellisin ohi maaliin.

Ketjukoostumuksista en tiedä kuin aloituskentällisen joka oli
Hamilton-Williams-Hamilton
Davidson-Hunt
Bachman
Puolustuksessa pelasivat lisäksi Musil, Marincin, Simpson ja Oesterle. Eli edellisiin peleihin muutoksena se, että Musil tuli mukaan ja LaLeggia jäi katsomoon. Hyökkäyksessä edellä mainittujen lisäksi olivat Khaira, Winchester, Stretch, Frod, Miller, molemmat Jonesit, Winquist ja Moroz. Eli ainoa muutos edellisiin peleihin oli Khairan kuntoutuminen ja sen myötä Platzer jäi ulos kokoonpanosta.
Seuraavalla kierroksella vastaan tulee Rockford IceHogs joka osaltaan pudotti Starsin suoraan kolmessa pelissä. EDIT:Enkä olekaan ihan varma vastustajasta. Noin tulkitsin AHL:n sivuilta, mutta ilmeisesti muidenkin otteluparien tuloksilla on vielä vaikutusta asiaan.

EDIT: Ja vielä se kokoonpano, jolla ainakin lähdettiin peliin:
R.Hamilton-Williams-C.Hamilton
Winquist-Stretch-Miller
K.Jones-C.Jones-Ford
Moroz-Khaira-Winchester
Davidson-Hunt
Simpson-Musil
Marincin-Oesterle

EDIT: Ja lisää editointia. Staufferin mukaan Slepyshev ei ole tehnyt sopimusta KHL:ään ensi kaudeksi vaikka sellaista tietoa on ollut liikkeellä. Mikäli näin on, niin ELC saattaa olla tuloillaan.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Hyvä näin. MacT pahoitti mielensä siitä, miten tuo GM-vaihdos hoidettiin, kuten Chiarellikin haastattelussa kertoo. Ei taidettu miehelle etukäteen kertoa, että nyt on uusi GM puikoissa vaan homma selvisi vasta pressitilaisuudessa.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Joo, meni ihan perinteiseen tyyliin. Eli kukaan ei saanut kenkää mutta uusia kavereita tuli organisaatioon mukaan. Eikä siinä mitään. On siinä hyviäkin puolia. Eli MacT tuntee joukkueen ja pystyy auttamaan Chiarellia siinä mielessä. Ja on varmasti fiksu kaveri, joka joutui vähän turhan pahaan paikkaan keltanokka GM:nä.

Mutta sitten toisaalta. Onko homma edelleen ihan siitä kiinni, että kun on omistajan kanssa tarpeeksi hyvä kaveri, niin suojatyöpaikka löytyy. Ja muuttuuko hommassa mikään kun edelleen samat henkilöt ovat vahvasti päätöksenteossa mukana. Ehkä Chiarelli omalla statuksellaan parantaa organisaation ulkoista kuvaa, mutta kyllä tässä itselleni tulee mieleen epäilys siitä miten vahva ohjaus päätöksentekoon tulee omistajan suunnalta.

Nooh, seuraavana sitten odotellaan, että lähteekö Howson tai Scott. Vai löytyisikö heillekin jotain pikkuhommaa.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös