MM 2015: Suomi

  • 690 033
  • 3 037
Tila
Viestiketju on suljettu.
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Muuten MM-joukkueesta, että Lehterä ei varmaankaan ole käytettävissä, mikä St. Louis tippuu, kun ollut loukkaantuneena sivussa viime pelin.
Sai edellisessä pelissä kiekon käteensä ja selostajat jutteli, että pelaaminen oli tuossa edellisessä pelissä aamulla 50-50 eli muistaakseni oli aamujäillä mukana, joten välttämättä kovin vakavasta vammasta ei ole kyse.

Äsken katsoin tuon viime yön Chicago-Nashville matsin ja olisi Rinne kyllä huikea vahvistus. Eri juttu onko sitten haluja ja paukkuja lähteä kisoihin. Viime vuonna oli eri tilanne, kun Rinteellä oli vahva halu näyttää olevansa yhä huippuvahti loukkaantumisen jälkeen. Eipä Rinne ole aiempina vuosina juuri tainnut kieltäytyä?
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Hahmotellaanpa vielä viime hetken veikkauksia hyökkäyksen osalta ilman uusia NHL-apuja:

Kaikki joilla on huhuttu loukkaantumisia olevan poissa:
Jokinen-Barkov-Palola
Ruutu-Kontiola-Aaltonen
Hartikainen-Kemppainen-Donskoi
Pihlström-Hytönen-Osala
Jormakka/LajunenJ, Louhivaara/Huhtala

Epävarmat tapaukset mukana:
Jokinen-Barkov-Donskoi
Ruutu-Kontiola-Aaltonen
Komarov-Immonen-PesonenJa
Pihlström-Hytönen-Hartikainen
Kemppainen, Palola/Osala/Huhtala/Louhivaara
 

vilmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hieno homma että Donskoi ja Kemppainen mukana! Toivottavasti myös pelaavassa kokoonpanossa. Toisaalta tahtoisin nähdä tutkaparin samassa ketjussa, toisaalta houkuttaisi nähdä Donskoi Barkovin rinnalla. Saa nähdä mitä Kojo tekee!

Tekee mieli kyllä repiä tukkaa päästä ku Barkovia peluutetaan Jokisen kanssa. No, eiköhän ne siellä sitten paremmin tiedä. Toivottavasti alkaa homma joko toimimaan tai sitten siirretään Jokinen ajoissa toiseen ketjuun, eikä hakata päätä seinään. Esimerkiksi Ruudun ja Jokisen voisi mielestäni vaihtaa päittäin (mikäli Ruutu Konnan ja Juhiksen kanssa pelaa). Barkoville ennenkin sopinut voimahyökkääjä toiselle laidalle.

Rinnettä oottelen ku kuuta nousevaa ja mielenkiintoista myös nähdä saako Palola sitä kutsua vaiko ei. Minnesotan toivon tippuvan kun en usko heidän rahkeiden riittävän Stanley Cupiin asti.
 

Flemi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Panthers, Barkov Jr.
Hiukan tein taustatyötä asian eteen. Olisi ollut todella mielenkiintoinen veto, mutta tuo 10 on liikaa. Itse laskeskelin todennäköisesti 3-5 pelaajalle Barkovin jälkeen tekee enemmän pisteitä. Ennustan hyvin lähelle Mikko Koivun kaltaista uraa pisteiden suhteen. Mikko Koivun koko uran ppg on itseasiassa aika hyvä 0,73, etten mitään ihan huonoa ennustele Barkoville. Sitten kun katsoo Barkovin varaus vuodelta takaa tulevia nimiä, niin 3-5 pelaajaa on se johon päädyin, eli ei tule kauppoja noilla ehdoilla. Eli viidellä olisin jo harkinnut ja neljällä ottanut kiinni :)

Ihmiset varmaan luulee, että olen Barkov vihaaja. Kyseessä on kuitenkin yksi lempi pelaajistani. ihmisillä vain lähtee mielestäni hieman lapasesta odotukset Barkovin pisteiden suhteen, kun on varaus numero on niin korkea.

Anteeksi, oli pakko vielä palata tähän. Se on näillä kahden suunnan keskushyökkääjillä sellainen hauska homma, että ppg määräytyy ihan siitä kenen kanssa pelaat. Otetaan nyt vaikka esimerkiksi Toews tai Datsyuk, Toewsin kova ppg pohjautuu pitkälti Kaneen ja Datsyukin Zetterbergiin. Tiedän, että eivät pelaa samoissa ketjussa ainakaan pääasiallisesti, jos pelaisivat niin ppg olisi varmasti vieläkin suurempi, mutta seuroissa 2 kovaa ketjua on aina parempi kuin 1 superkova. Samassa yv kentällisessä kuitenkin ja sieltähän ne pisteet pitkälti tulee. Eli jos laitetaan Barkoville kaveriksi vaikkapa paljon Floridaan huhuiltu Kessel pitkällä sopimuksella niin oletettavasti Barkovin ppg tulee kasvamaan rajusti. Mutta jos Floridaan ei tälläistä puhdasta maalintekijä laituria saada ppg jää alhaisemmaksi (esim. Bostonin Bergeron). Tosin koska kyseessä on vasta 20v täyttävä jannu niin kaikki on mahdollista ja pelityylikin voi vaikka Jagrin opeissa hieman muuttua, eli Sashasta on aivan mahdoton sanoa millainen pistenikkari siitä tulee. Peliäly ja kädet kuitenkin ihan huippu luokkaa, vain itsekkyys puuttuu, johon toivottavasti vielä opitaan. :)
 
Viimeksi muokattu:

Jonisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Kalpa, Україна
Onkohan Filppula halukas liittymään leijoniin, mikäli Bolts tippuu Wingsin käsittelyssä? Onko miehellä vaivoja tms? Olisi kova lisä keskustaan. Filppulan ja Barkovin ympärille saisi kaksi kovaa ketjua.. Ja Rinne olisi kommenttien perusteella tulossa? Alkais jo :)
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Heitetäänpä ensimmäinen oma hahmotelma, ihan puhtaasti perustuen omiin toiveisiin. En usko, että Mikael Granlund tulee kisoihin enkä Koivun Mikkoonkaan usko. Lehteräkään tuskin tulee. Uskon, että Valtteri Filppula on se hyökkääjä, joka tulee rapakon takaa vielä, mikäli joku.

Filppula - Barkov - Palola
Pesonen - Kontiola - Aaltonen
Jokinen - Kemppainen - Donskoi
Komarov - Hytönen - Hartikainen
Ruutu, Pihlström/Osala

Alempien ketjujen laitahyökkääjistä ei ole puutetta, itse pistäisin Filppulan laidalle. Todennäköisesti pelaa kuitenkin sentterinä, jolloin Kemppainen tippunee 13:sta hyökkääjäksi ja Ruutu nousee rosteriin. Tästä rosterista joku saattoi unohtua, mutta pitkälti isoimmat nimet mukana.

Puolustuksella en lähde kyllä spekuloimaan, siitä en usko, että jäisi taaskaan kiinni. Rinne mukaan vaan niin oma pää on myös tukittu.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Alkaa jo vähän jännittää, kun joukkue julkaistaan huomenna. Hankala vastushan Suomella on heti alkajaisiksi, USA on ollut edellisissä MM-kisoissa Suomelle todella vaikea vastus, toivottavasti tänä vuonna startti olisi hyvä eikä kävisi niin kuin viime keväänä eli Suomen peli on pahimmillaan aivan järkyttävää alkulohkossa ja putoaminen jatkosta on lähellä.

http://www.aamulehti.fi/Kiekko/1194...nien+mm-miehisto+julkaistaan+maanantaina.html(Linkissä Aamulehden uutinen joukkueen julkistuspäivästä)
 

Barney

Jäsen
Olisko kukaan muu lisäämässä tämän kaksikon rinnalle Palolaa? Mielestäni siinä voisi olla hyvä ja toimiva kenttä.
Minulla on kaksi ehdotusta Kärppäkaksikon vierelle. Ensimmäinen on Janne Pesonen ja toinen on Jussi Jokinen. Itse hakisin heidän vierelleen jotain tuollaista hyvällä liikkeellä varustettua taitavaa pelaajaa, joka on myös vahva puolustussuuntaan. Donskoi tuon ketjun peliä tulee kuitenkin pyörittämään ja Pesonen sekä Jokinen ovat mielestäni hyviä pelaajia kiekottomina, joten sopivat sikäli tuon kaksikon vierelle. He molemmat osaavat hakeutua maalipaikoille, ja takaisivat ketjulle mahdollisuuden pelata kunnon kulmarallia. Palola saattaisi olla ihan kohtalainen vaitoehto, mutta en usko hänen mahtuvan joukkueeseen.

Oma toivomus huomenna julkistettavasta joukkueesta:

MV: Pekka Rinne, Mikko Koskinen, Juuse Saros
P: Topi Jaakola, Rasmus Ristolainen, Sami Lepistö, Juuso Hietanen, Jyrki Jokipakka, Esa Lindell, Ville Lajunen, Atte Ohtamaa
H: Aleksander Barkov, Jarkko Immonen, Joonas Kemppainen, Petri Kontiola, Juha-Pekka Hytönen, Tuomo Ruutu, Juhamatti Aaltonen, Jussi Jokinen, Joonas Donskoi, Janne Pesonen, Teemu Hartikainen, Antti Pihlström, Leo Komarov, Oskar Osala

Sitten jos käydään miettimään kokoonpanoa, niin jättäisin varmaan Hytösen, Osalan ja Saroksen passit leimaamatta. Hytönen olisi kiva saada kokoonpanoon, mutta yksinkertaisesti vaikea mahduttaa, jos Immonen on kunnossa.

Jokinen - Barkov - Ruutu
Komarov - Kontiola - Aaltonen
Pesonen - Kemppainen - Donskoi
Hartikainen - Immonen - Pihlström

Lepistö - Hietanen
Jaakola - Lindell
Ohtamaa - Ristolainen
Jokipakka - Lajunen

Rinne
Koskinen

Käytin rosterin kokoamisessa omia toiveitani, mutta yritin myös saada siitä realistisen. Itse esimerkiksi erottaisin Jokisen ja Barkovin heti, mutta Kojo ilmeisesti luottaa siihen kaksikkoon. Niinpä laitoin siihen Ruudun kolmanneksi, koska kasikolmosten ketjuhan on toiminut ihan kohtalaisesti, ja mielestäni Barkovin pelityyli muistuttaa vähän Koivua. Immosen paikka harmittaa, mutta kyllähän tuossa nelosketjussakin on hyökkäyspotentiaalia. Kemppainen-Donskoi on ollut viimeisen kuukauden sellaisessa liekissä, että olisi tyhmyyttä olla kokeilematta heitä yhdessä. Jos kaikki ketjut natsaisivat hyvin, niin NHL-miehen/miesten tullessa ensimmäisenä liipaisimella olisivat Kontiola ja Aaltonen.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Rinne - Koskinen kaksikko => onkohan koskaan minkään maajoukkueen MV-kaksikon pituus hiponut neljää metriä?
 

Knatterton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Rinne - Koskinen kaksikko => onkohan koskaan minkään maajoukkueen MV-kaksikon pituus hiponut neljää metriä?
Viime vuonna Suomella, kun samainen kaksikko oli silloin mukana.

Mielenkiintoiset kisat tulossa. Jos Rinne päättää lähteä mukaan, niin ehdottomasti päästään tavoittelemaan sitä kirkkainta mitalia.
Ei sillä, etteikö Koskinenkin voisi riittää, mutta sen verran kovia nippuja liikenteessä, jolloin Suomen vahvimmalla osa-alueella on hyvä olla se paras vaihtoehto.
 

lätkää

Jäsen
Noniin elikkäs eka kerta kun tänne kirjoittelen. Tosiaan vastakkainasettelua havaittavissa, eurokuolaajat vs NHL-huoraajat. Itse lukeudun jälkimmäisiin. Ei vaan voinut enää katsella tätä tietämättömyyttä. En tiedä onko tämä off-topic mutta ihmiset eivät näytä aina ymmärtävän mitä pelaajalta NHL:ssä pysymiseen tai sinne pääsemiseen vaaditaan (esim. case aaltonen ja pihlström jne, jne...):

Hyökkääjät: Luistelu (ja luistelussa korostuu etenkin liuku), itseluottamus/henkinen kovuus, peliäly, LAUKAUS (ja etenkin lämäri suoraan syötöstä), syöttäminen, kemiat muiden kanssa, reaktiot, käsi-silmä koordinaatio esim. ohjauksissa, taklaukset sekä fyysinen peli, kiekon riistäminen/kiekon saaminen omalle joukkueelle, kiekon pitäminen,

Puolustajat: Luistelu (ja luistelussa korostuu etenkin liuku), itseluottamus/henkinen kovuus, peliäly, sijoittuminen, laukaisten ja syöttöjen blokkaaminen, kiekon riistäminen/kiekon saaminen omalle joukkueelle, reaktiot, kemiat muiden kanssa, käsi-silmä koordinaatio, taklaukset sekä fyysinen peli, laukaus, kiekon pitäminen.

Ominaisuuksia on vaikea laittaa järjestykseen, mutta järjestys voi minun mielestä olla vaikka tuo. Pääsääntöisesti pitää olla jotain jolla breikata, joku joka tekee eron. Sekä muut ominaisuudet pitää myös olla tietyllä/riittävällä tasolla. Myös kiekon pitäminen yhtenä pelaajan ominaisuutena saattaa olla rantautumassa pohjois-amerikan kiekkoon. Eli esimerkkinä pihlström tai aaltonen eivät ole päässeet NHL:ään (ainakaan vielä) juurikin siitä syystä että joku/jotkut ominaisuus on liian huono. Molemmilla tämä huono/riittämätön ominaisuus on laukaus. Esim. Jussi Jokisella kaikki ominaisuudet ovat riittävällä tasolla. Onko muuten pihlström sittenkään hyvä luistelija vai vain ompelukone? Liuku on aika huono. Toki kovan potkimisen ansiosta menee aika kovaa, mutta haittapuolena tuossa tekniikassa on sen väsyttävyys.

Ja mitä Euroopassa tai pitäisikö sanoa suomen liigassa ja maajoukkueessa pelaajalta vaaditaan (tai tällä palstalla euromiesten mielestä):

- Usein paljon kiekon pitämistä ja muita pikkutarkkoja systeemejä (miten ylitetään keskialue jne..) sekä pelaajia arvioidaan huomattavan paljon siihen nähden mitä pystyvät tekemään kiekon kanssa (pl. laukaus) Sekä puolustajia että hyökkääjiä. Laukaus ei ole niin tärkeä pelaajien ominaisuuksissa, kuten ei myöskään ole pelaajan henkinenkään puoli. Pelisysteemeistä on tullut pelaajien ominaisuuksia.

- Muuten aika lailla samat ominaisuudet kuin nhl:ssä erona edellinen kohta.

Tässä minun mielestäni syitä miksi eurokuolaajat + mertaranta ja nhl-huoraajat näkevät mm-kisojen pelaajavalinnat niin eri tavalla.

Ja mun mielestä Ristolainen ja jokipakka ehdottomasti kisoihin. Siis koska olen eri mieltä mitä pelaajilta tulisi maajoukkueessa vaatia.
 
Viimeksi muokattu:

Klokoski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Finnish Defence Forces, Ukraine
Noniin elikkäs eka kerta kun tänne kirjoittelen. Tosiaan vastakkainasettelua havaittavissa, eurokuolaajat vs NHL-huoraajat. Itse lukeudun jälkimmäisiin. Ei vaan voinut enää katsella tätä tietämättömyyttä. En tiedä onko tämä off-topic mutta ihmiset eivät näytä aina ymmärtävän mitä pelaajalta NHL:ssä pysymiseen tai sinne pääsemiseen vaaditaan (esim. case aaltonen ja pihlström jne, jne...):

Hyökkääjät: Luistelu (ja luistelussa korostuu etenkin liuku), itseluottamus/henkinen kovuus, peliäly, LAUKAUS (ja etenkin lämäri suoraan syötöstä), syöttäminen, kemiat muiden kanssa, reaktiot, käsi-silmä koordinaatio esim. ohjauksissa, kiekon pitäminen, taklaukset sekä fyysinen peli.

Puolustajat: Luistelu (ja luistelussa korostuu etenkin liuku), itseluottamus/henkinen kovuus, peliäly, sijoittuminen, laukaisten ja syöttöjen blokkaaminen, reaktiot, kemiat muiden kanssa, käsi-silmä koordinaatio, taklaukset sekä fyysinen peli, laukaus, kiekon pitäminen.

Ominaisuuksia on vaikea laittaa järjestykseen, mutta järjestys voi minun mielestä olla vaikka tuo. Pääsääntöisesti pitää olla jotain jolla breikata, joku joka tekee eron. Sekä muut ominaisuudet pitää myös olla tietyllä/riittävällä tasolla. Myös kiekon pitäminen yhtenä pelaajan ominaisuutena saattaa olla rantautumassa pohjois-amerikan kiekkoon. Eli esimerkkinä pihlström tai aaltonen eivät ole päässeet NHL:ään (ainakaan vielä) juurikin siitä syystä että joku/jotkut ominaisuus on liian huono. Molemmilla tämä huono/riittämätön ominaisuus on laukaus. Esim. Jussi Jokisella kaikki ominaisuudet ovat riittävällä tasolla. Onko muuten pihlström sittenkään hyvä luistelija vai vain ompelukone? Liuku on aika huono. Toki kovan potkimisen ansiosta menee aika kovaa, mutta haittapuolena tuossa tekniikassa on sen väsyttävyys.

Ja mitä Euroopassa tai pitäisikö sanoa suomen liigassa ja maajoukkueessa pelaajalta vaaditaan (tai tällä palstalla euromiesten mielestä):

- Usein paljon kiekon pitämistä ja muita pikkutarkkoja systeemejä (miten ylitetään keskialue jne..) sekä pelaajia arvioidaan huomattavan paljon siihen nähden mitä pystyvät tekemään kiekon kanssa (pl. laukaus) Sekä puolustajia että hyökkääjiä. Laukaus ei ole niin tärkeä pelaajien ominaisuuksissa, kuten ei myöskään ole pelaajan henkinenkään puoli. Pelisysteemeistä on tullut pelaajien ominaisuuksia.

- Muuten aika lailla samat ominaisuudet kuin nhl:ssä erona edellinen kohta.

Tässä minun mielestäni syitä miksi eurokuolaajat + mertaranta ja nhl-huoraajat näkevät mm-kisojen pelaajavalinnat niin eri tavalla.

Ja mun mielestä Ristolainen ja jokipakka ehdottomasti kisoihin. Siis koska olen eri mieltä mitä pelaajilta tulisi maajoukkueessa vaatia.


Kiitos, viisastuin paljon.
 

PeZu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Blue Wild sarjassa paljon suomalaisia. Jalonen ottanut tämän huomioon(?)

Tämähän sarja on juuri katkolla Wildille joka alkoi juuri äsken ja mahdollinen game7 keskiviikkona.
 

Heijastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Sibir Novosibirsk, Pittsburg P
Haluiasin itse nähdä sen päivän, että tulisi pelkkä euroopasta pelaavien joukkue... jopa ihan pelkästään kotomaan liigasta. En sillä, että dissaisin NHL:ää... ei suinkaan. NHL on liigoista ykkönen siitä ei pääse mihinkään. Olis vaan kiva nähdä mihin pelkät kotimaan jampat pystyy. Entä sitten jos yhtenä vuonna tulis pataan? Tuskin ne nyt ykkösdivariin joutus. Se, että jos on valinnanpaikka ottaako nuoren jantterin vai vanhan kehäketun niin itse haluisin aina nähdä sen nuoren jampan. Mitä sitten jos ei pärjättäskään sinä vuonna. Harmittaa vielä Rantasen poisjäänti vaikka ymmärrän miksi jätettiin. Ei Rantanen oo mikään nelosketjun jyrä ja sitten taas tulosketjuihin oli niin paljo tunkua. Ois tarvinnu näyttöpaikassaan niitä tehopisteitä, pirteä peli ei riittäny
 
Blue Wild sarjassa paljon suomalaisia. Jalonen ottanut tämän huomioon(?)

Tämähän sarja on juuri katkolla Wildille joka alkoi juuri äsken ja mahdollinen game7 keskiviikkona.

Eiköhän tässä sarjassa kysymykseen tule ainoastaan Lehterä Bluesilta ja Wildilta Koivu ja isolla varauksella Granlund sopparin päättymisen takia. Bluesin Jokisella on ollut huono kausi eikä pääse pelaamaan ilman muutamaa loukkaantumista rotaatiossa edellä olevilta. Wildista Bergenheimilla loppuu soppari ja Haula istunut jo pitkään poppariosastolla.

Tätä kirjoittaessa Game 6 käynnissä ja ensimmäinen erätauko. Wild johtaa peliä 1-0 Parisen alivoimamaalilla. Lehterä takaisin kehissä Bluesilta.


Haluiasin itse nähdä sen päivän, että tulisi pelkkä euroopasta pelaavien joukkue... jopa ihan pelkästään kotomaan liigasta. En sillä, että dissaisin NHL:ää... ei suinkaan. NHL on liigoista ykkönen siitä ei pääse mihinkään. Olis vaan kiva nähdä mihin pelkät kotimaan jampat pystyy. Entä sitten jos yhtenä vuonna tulis pataan? Tuskin ne nyt ykkösdivariin joutus. Se, että jos on valinnanpaikka ottaako nuoren jantterin vai vanhan kehäketun niin itse haluisin aina nähdä sen nuoren jampan. Mitä sitten jos ei pärjättäskään sinä vuonna. Harmittaa vielä Rantasen poisjäänti vaikka ymmärrän miksi jätettiin. Ei Rantanen oo mikään nelosketjun jyrä ja sitten taas tulosketjuihin oli niin paljo tunkua. Ois tarvinnu näyttöpaikassaan niitä tehopisteitä, pirteä peli ei riittäny

Aprillipäivä oli ja meni.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Juu tämä nyt kaikilla tiedossa, että sai viime pelissä kiekon käteensä, mutta on taas mukana pelaavassa kokoonpanossa eikä tuo nyt ainakaan omaan silmään ole hirveästi pistänyt, että haittaisi menoa. Who knows...toivossa on hyvä elää sano lapamato.

No eikö se aika selvä merkki ole vamman haitasta, että ei pysty aloituksia ottamaan?
 

kini

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Wild
Pulkkisen Grand Rapids on yhden tappion päässä putoamisesta. Keskiviikkona seuraava peli. En tiedä tarkalleen voiko Red Wings nostaa Pulun pelaavaan kokoonpanoon, jos Rapids putoaa pleijareista. Pulkkinen olisi oiva lisä mm-kisoihin.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nyt olisi Olli Jokinen tarjolla. Ollilla meni pudotuspelit paremmin kuin runkosarjapelit koskaan - Olli ei ollut jäällä yhdenkään takaiskumaalin aikana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös