Arviot ja yhteenvedot Lukon kaudesta 2014–2015

  • 2 953
  • 10

Kenet valitsisit Lukon kauden 2014–2015 pelaajaksi?

  • Ville Vahalahti

    Ääniä: 18 27,3%
  • Aaron Gagnon

    Ääniä: 0 0,0%
  • Mikko Kousa

    Ääniä: 3 4,5%
  • Janne Niskala

    Ääniä: 0 0,0%
  • Janne Lahti

    Ääniä: 0 0,0%
  • Toni Koivisto

    Ääniä: 0 0,0%
  • Olavi Vauhkonen

    Ääniä: 25 37,9%
  • Jesse Virtanen

    Ääniä: 11 16,7%
  • Ville Nieminen

    Ääniä: 2 3,0%
  • Filip Riska

    Ääniä: 0 0,0%
  • Harri Tikkanen

    Ääniä: 0 0,0%
  • Ryan Zapolski

    Ääniä: 3 4,5%
  • Ilkka Mikkola

    Ääniä: 0 0,0%
  • Teemu Nurmi

    Ääniä: 0 0,0%
  • Henrik Forsberg

    Ääniä: 4 6,1%
  • Jerry Ahtola

    Ääniä: 0 0,0%
  • Olli Sipiläinen

    Ääniä: 0 0,0%
  • Jesper Piitulainen

    Ääniä: 0 0,0%
  • Joonas Komulainen

    Ääniä: 0 0,0%
  • Joku muu

    Ääniä: 0 0,0%

  • Äänestäjiä
    66
  • Poll closed .

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Rauman Lukon kausi 2014-2015

Kauteen lähdettiin kovin odotuksin, Lukko onnistui hankkimaan kesän aikana monia kovia pelimiehiä joten ainoastaan mestaruus oli tavoitteena. Joukkueeseen saapui paluumuuttaja, maailmanmestari ja oma kasvatti Janne Niskala, maailmaa kiertänyt rannikkotykki teki Lukon kanssa kolmen vuoden sopimuksen. Joukkueeseen saapui myös Janne Lahti, Mikko Kousa (korvasi Jyrki Välivaaran), Henrik Koivisto, Jesper Piitulainen, Olavi Vauhkonen, Henrik Forsberg sekä Stanley Cup -voittaja Ville Nieminen. Yksi merkittävä pelaajauutinen oli myös ykkössentteri Aaron Gagnonin jatkosopimus.

Kausi alkoi pitsiturnauksesta jonka Lukko vei nimiinsä. Pitsiturnauksen jälkeen alkoi Lukon CHL-ottelut, Lukko kävi pelaamassa Englannissa, Saksassa sekä Ruotsissa. CHL päättyi Lukon osalta Luulajaa vastaan, joka lopulta voitti koko potin. CHL oli lopulta sarjana pettymys ja toimi ainoastaan avainpelaajien väsyttäjänä.

Liigapelit alkoivat perinteisesti Ässiä vastaan. Kokenut joukkue aloitti runkosarjan yskähdellen ja hävisikin pari ottelua runkosarjan alussa. Lopulta Lukon peli alkoi toimimaan ja Lukko hinasi itseään sarjan kärkeen pitkälti ylivoiman avulla. Ylivoimakenttä Kousa-Vahalahti-Gagnon-Nurmi-Nieminen ratkoi pelejä kovalla prosentilla. Runkosarjassa nähtiin myös heikkoja hetkiä, Ville Vahalahden ja Aaron Gagnonin loukkaantumisten aikana Lukolla oli paljon vaikeuksia. Loukkaantumisten takia joukkue hankki Kärpistä pienikokoisen Joonas Komulaisen. Lukko kärsi koko runkosarjan paljon loukkaantumisista, lähes aina joku pelaaja oli pois peleistä. Lopulta runkosarjassa Lukko sijoittui sijalle kolme.

Pudotuspeleissä Lukko sai ensimmäisenä vastaansa KalPan. Lukko lähti pudotuspeleihin ilman Jerry Ahtolaa. Sarja alkoi kahdella 3-0 voitolla ja kaikki näytti täydelliseltä. Kolmannessa ottelussa tapahtui Lukon kannalta se kamalin asia. Joukkueen tärkein kenttäpelaaja Ville Vahalahti loukkasi polvensa ja Vaha talutettiin pois kaukalosta. Lukko toipui menetyksestä ja meni jatkoon lukemin 4-2.
Seuraavaksi vastaan asettui Tappara, kolmatta kertaa putkeen välierissä. Lukko johti ottelusarjaa jo lukemin 1-3 ja finaalipaikka alkoi olla jo realistista raumalaisten silmissä. Kokenut joukkue suoristi selkänsä ja pronssiottelu kutsui jälleen.
Pronssiottelukin hävittiin ansaitusti surkealla esityksellä ja kausi jäi pettymykseksi.

Pelaaja-arviot:

Maalivahdit:

Ryan Zapolski - 8 1/2

- Jenkkimaalivahti aloitti kauden perusvarmalla suorittamisella. Kärsi ilmeisesti pienistä loukkaantumisista ja näinollen joulun jälkeen Zapo alkoi hieman haparoida. Tilastot runkosarjasta eivät olleet mitään ihmeellisiä, mutta Zapo näytti kauden lopulla miksi hän on yksi Liigan parhaista veskareista.

Oskari Setänen - 8
- Setänen pelasi niissä vähissä otteluissa hyvin ja varmasti. Hyvä kausi kakkosmaalivahdilta ja torjui Lukolle muutaman tärkeän voiton. CHL oli Oskarin sarja, jossa pääsi väläyttelemään taitojaan. Harmi, että lähtee Turkuun seuraavaksi kaudeksi.

Puolustajat:

Jesse Virtanen - 9 1/2

- Kokonaisavaltaisesti loistokausi. Lukon paras puolustaja koko kauden ajan ja teki lopullisen läpimurtonsa Liigaan. Loistava puolustamaan, loistava antamaan peliä edistäviä syöttöjä sekä hyvä hyökkäyspäässä. Ei pelaanut juurikaan ylivoimaa joten tehot olivat hyviä. Aliarvostettu.

Mikko Kousa - 9+
-
Kousa tuli korvaamaan Jyrki Välivaaraa, Lukolla kävi tuuri. Loistava hankinta ja Kousa nautti heti Riston luottamusta. Kousa pelasi ennen Lukkoon tuloa pari heikompaa kautta ja Lukossa palasi sinne perusasioiden äärelle. Aluksi oli heikko puolustamaan, mutta mitä pidemmälle kausi venyi, sitä paremmin Mikko puolusti. Hyökkäyspäässä täsmäase, sekä "Keken" virnuilu ja hymyily tilanteessa kuin tilanteessa oli hienoa seurattavaa. Kousa > Nummelin

Janne Niskala - 9-
- Rannikkotykki palasi kiertueensa jälkeen kotiin. Odotukset olivat kovat ja aluksi Niken peli näytti hieman hakemiselta, mutta lämäri puhui edelleen. Hieman heikomman alun jälkeen Niskala oli hyvä molemmissa päissä. Jakoi puolustajien maalipörssin voiton Esa Lindellin kanssa. Niskala pystyisi mielestäni parempaan.

Harri Tikkanen - 8 1/2
-
Haba Tikkasen paluu tasolleen. Heikon kauden jälkeen Tikkanen pystyi parantamaan huimasti. Pelasi lähes koko kauden Niskalan vieressä ja pelasi peruspeliä. Hieno mies ja harmi, että lähtee Lukosta. Tiki tullaan muistamaan kärkikarvaajan harhauttamisista ja lämäristään mikä oli niin huono, että se oli jo hyvä.

Henrik Forsberg - 8
-
Aluksi ajatukset olivat, että mitä ihmettä Lukko nyt tällä tekee. Lopulta osoittautui hyväksi hauksi. Todellinen monitoimimies ja hoisi hommansa kunnialla. Puolivälierän ratkaisu Niemisen syötöstä kauden kohokohta.

Ilkka Mikkola - 7 1/2
-
Mikkola sai ennen kautta kapteenin C:n rintaansa. Kahdeksan mestaruuden mies palasi huonolle tasolle huippukauden jälkeen. Kapu oli jatkuvasti ongelmissa kentällä ja tuntui, että istuu jäähyllä jatkuvasti. Toivottavasti minuutit vähenevät ensi kaudelle ja Mikkola voisi keskittyä ihan peruspeliin. Kiitospuhe kauden loputtua oli hieno!

Juho Tommila - 7+
- Valmistautuminen kauteen meni plörinäksi loukkaantumisen takia. Tommila ei oikein saanut missään vaiheessa pelistään kiinni ja virheitä sattui. Katsotaan mitä ehjä kesä tekee Tommilalle...

Antti Jaatinen - 6
-
Pelasi vähän, mutta niissäkin peleissä Lukon huonoimpia. Viime kaudella pelasi ihan ok, mutta tällä kaudella huonoa suorittamista.

Hyökkääjät:

Olavi Vauhkonen - 9 1/2
-
Tuhma Olavi, maalitykki. Aina puhutaan, että Lukko kusee Eero Eloja ja Olli Paloloita muualle tekemään maaleja, mutta koskaan ei puhuta siitä millaisen ryöstön Lukko on tehnyt. Vauhkonen oli kova ryöstö SaiPasta. Viimeistely on kovaa luokkaa. Ja mikä parasta, ei hyytynyt yhtään pudotuspeleihin.

Ville Vahalahti - 9 1/2
-
Huippukauden jälkeen hieman heikompi kausi, mutta silti todella hyvä kausi. Joukkueen tärkein kenttäpelaaja. Vaha on huikea soturi, taklaa, blokkaa kuteja vaikka päällään, puolustaa huikeasti ja tämän lisäksi maaginen hyökkäyspäässä. Liigan paras ylivoimapelaaja ehdottomasti! Kausi päättyi harmittavasti loukkaantumiseen. Toivottavasti kuntoutuu tasolleen!

Toni Koivisto - 9
-
Koivistolta hyvä kausi, paremman sentterin kanssa olisi tehnyt kovaa jälkeä. Kehittynyt kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi mitä oli ennen kiertuettaan. Oli koko kauden vaarallinen hyökkäyksessä.

Aaron Gagnon - 9-
- Alkukaudella Liigan paras sentteri. Johti maalipörssiä vähän aikaa ja pelasi loistavasti. Lopulta tuli harmittava loukkaantuminen ja peli oli lopun runkosarjasta hieman hakemista. Pudotuspeleissä pelasi hyvin. Loistava kahdensuunnan sentteri. Köyhän miehen Patrice Pergeron.

Teemu Nurmi - 8 1/2
-
Rikkinäisen kauden jälkeen hieno paluu tasolleen. Teki alkukaudella hyvin tehoja ylivoimalla ja pelasi hienosti. Keväällä Nurmi väsähti ja pudotuspeleissä floppasi pahasti johtuen osittain loukkaantumisesta. Nurmi on kova taistelija.

Jerry Ahtola - 8+
-
Aloitti kauden heikosti ja löysi itsensä välillä viltistä. Keväällä kuitenkin äityi jälleen kovaan vireeseen ja teki yllättävän hyvät tehot. Kausi päättyi harmittavasti loukkaantumiseen. Ahtola on kevään pelaajia.

Olli Sipiläinen - 8+
-
Neloskentän kokeneelta ketulta sitä peliä mitä odotetaankin. Puolustuspään erikoismies ja puolustaa vastustajan tähdet pois paikoilta. Alivoimalla hyvä ja välillä heilui verkko vastustajan päässä. Jatkaa uraansa vielä yhden kauden.

Filip Riska - 8
-
Omassa roolissaan jälleen hyvää peliä. Runkosarjassa välillä aika vaisua, mutta pleijareissa jälleen ärsytti ja pimensi vastustajan tähtiä. Omassa roolissaan Liigan parhaimmistoa.

Janne Lahti - 8

- Runkosarjassa pettymys. Heti kun alkoi saamaan jyvästä kiinni niin tuli harmittava loukkaantuminen. Arvosana olisi jotain aivan muuta, mutta pleijareissa näytti mistä on tehty. Nosti tasoaan keväällä paljon. Pudotuspeleissä nousi korvaamaan loukkaantuneita pelaajia ja ratkoi pelejä. Tullee olemaan ensi kaudella todella kova!

Joonas Komulainen - 8
-
Super-Komu tuli paikkaamaan loukkantumisia ja aloitti räväkästi. Lopulta katosi kuvasta, mutta pudotuspeleissä pelasi todella hyvin. Hauska mies ja oli pleijareissa tärkeä palanen.

Eetu Koski - 7 1/2
-
Syksyllä ei saanut oikeastaan lainkaan näytönpaikkoja, mutta keväällä väläytteli taitojaan Koiviston ja Lahden välissä. Muutama hyvä peli, mutta muuten ei esittänyt mitään ihmeellistä.

Jesper Piitulainen - 7
-
Odotukset ja ilmeisesti palkkakin oli kova. Ei pystynyt korvaamaan Kerästä alkuunkaan. Tehotonta pörräämistä lähes koko kausi. Loukkaantumiset olivat Piitulaisen onni sillä muuten peliaika olisi ollut vähäistä.

Ville Nieminen - 7
-
Nemo ei tuonut pelillisesti juurikaan mitään Lukkoon poislukien hienoa maskipelaamista, mutta kentän ulkopuolella varmasti arvokas palanen. Toi paljon median huomiota Raumalle. Lukko ja Rauma tekivät ilmeisesti vaikutuksen Niemiseen sillä yhteistyö jatkuu vielä pelaajauran jälkeen!

Jonne Virtanen - 7-
-
Syksyllä oli Jonnella hyvä uho päällä ja välillä pystyi tekemään kentälläkin jotain. Keväällä pelasi surkeasti ja vaikutti väsyneeltä. Ei tuonut kovuutta eikä paljoa muutakaan.

Henrik Koivisto - 6 1/2
-
Harjoituskaudella väläytteli, mutta lopulta peli meni pörräämiseksi. Ei saanut Dufvalta paljoakaan luottoa ja siirtyi Vaasaan.

Toni Suuronen - ei arvosanaa
-
Paikkaili Niemistä eikä juurikaan erottunut kaukalosta.

Joni Nikko - ei arvosanaa
-
Lähes koko kauden loukkaantuneena.

Kiitos tästä kaudesta kaikille tasapuolisesti!
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ehdokkaita vuoden pelaajaksi on mielestäni kolme: puolustaja Jesse Virtanen ja hyökkääjät Ville Vahalahti ja Olavi Vauhkonen. OIkeastaan kenet hyvänsä näistä kolmesta voisi valita. Siinä mielessä AS:n kanssa ihan samoilla linjoilla kun nämä kolme hänkin on noissa arvosanoissaan kärkeen rankannut.

PItää vähän aikaa vielä miettiä ennen lopullista valintaa.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ääneni meni Tuhma-Olaville. Joukkueen paras maalin tekijä runkosarjassa ja pudotuspeleissä. Ei varmaan moni olisi ennen kautta uskonut. Maalien lisäksi muutenkin sellaista peliä, jota tuon kokoisen miehen pitää esittää. Vahalahti ja Jesse Virtanen olisivat olleet seuraavina.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Vahalahdelle meni ääni. Vauhkonen toki suurin yllättäjä, paras maalintekijä ja muutenkin hieno mies. Kuitenkin Vahalahti on Lukon tärkein ja paras pelaaja. Jesse Virtaselta odotan isoja asioita ensi kaudella. Ylivoima-aikaa toivottavasti tulossa.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Mikko Kousa. Aikaisemmin hankitun pelaajan korvaajaksi Kousa osoitti, että asenne on kohdillaan. Halusi pelata Lukossa ja osoitti täten olevansa ammattimies. Janne Lahti osoitti loppukaudesta, ettei tullut pelkästään rahojen perässä, koska ei KHL-Jokereihin päässyt. Molemmat esimerkkejä siitä, että Raumalle on mahdollista saada menestyvään joukkueeseen haluavia pelaajia, eikä pelkästään Rauma-lisää nauttivia uraapäättäviä kiekkoilijoita.

Ääni meni siis Kousalle.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ääni Vauhkoselle. Runkosarjassa 17 pussia, vaikka ka. peliaika oli vain 13:12 min per matsi. Pleijareissakin Olavi iski perästi 7 maalia. Minusta Vauhkonen oli Lukon paras pelaaja tällä kaudella. Mihin Olavi pystyykään, kun saa lisää vastuuta?

Toni Suuronen - ei arvosanaa
-
Paikkaili Niemistä eikä juurikaan erottunut kaukalosta.

Minusta Suuronen toi selvästi liikettä ja sähinää kentälle, valitettavasti minuutit jäivät kovin pieniksi, eikä luottoa ollut. Omasta mielestä Suurosta olisi pitänyt käyttää myös pleijareissa tuomassa luisteluvoimaa esim. Niämisen tai Jonnen tilalla.

Pettymyksenä tulee mieleen Juho Tommila. Odotin Tommilan nousevan isompaan rooliin, mutta Juho jäi täysin kokeneiden pakkien varjoon. Loppukaudesta RD:lla ei ollut enää mitään luottoa Tommilaan ja viltti kutsui lähes aina.
 

Wormatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks
Ehdottomasti Jesse Virtanen.

Nousi otteillaan melkeinpä Lukon ykköspakiksi kentällä. Puolustuspäässä ongelmissa tosi harvoin, jos koskaan, ja hyökkäyspäässäkin jopa pelotteeksi pystyi ajoittain tituleeraamaan. Ennen kaikkea myöskin tasaiset otteet pelistä toiseen. En muista yhtäkään oikeasti huonoa peliä jannulta.

Ensi kaudelle ihan rohkeasti vaan isompaa roolia. Yllätyn suuresti, mikäli ei kolkuttele ensi kauden aikana maajoukkueringin portteja.

Kunniamaininta Tuhma-Olaville.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Nousi otteillaan melkeinpä Lukon ykköspakiksi kentällä. Puolustuspäässä ongelmissa tosi harvoin, jos koskaan, ja hyökkäyspäässäkin jopa pelotteeksi pystyi ajoittain tituleeraamaan. Ennen kaikkea myöskin tasaiset otteet pelistä toiseen. En muista yhtäkään oikeasti huonoa peliä jannulta.
Tunnustin jo joku aika sitten rakkauteni Jesse Virtasta kohtaan, mutta kieltämättä kauden päättäneen neljän ottelun tappioputken aikana alkoi jo hiukkasen harmittaa se miten Virtanen laukoo aina ohi. Tuntuu että laukoo vieläpä aina samasta kohtaa taka-alakulmasta ohi. Vetohan on painava, ja jonkinlaista kykyä on myös löytää ne kiekonmentävät väylät, mutta aina ohi. Tasaisuutta se on tietysti sekin, ja puolustuspäässähän mies on timanttia.

Runkosarjassa Niskala veti 100 laukausta enemmän kuin Virtanen, mutta ohilaukauksia Niskalalla oli vain 23 enemmän. Kousaan ero on suhteessa vielä suurempi. Eli tilastotkin tuota jotenkuten tukee.
 
Viimeksi muokattu:

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ääni meni ehdottomasti Ville Vahalahdelle, koska on ylivoimaisesti Lukon paras ja tärkein pelaaja. Pelaaja, jota ilman Lukon suoritustaso heikkenee eniten. Vauhkosen, Koiviston tai Niskalan poissaolo ei näy lähellekään yhtä paljon ja se nähtiin juuri pleijareissa. Otin nuo kolme vertaukseen, koska pelasivat mainion kauden myöskin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös