Mestiksen yleisömäärät

  • 359 979
  • 1 767

Jayzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Golden Knights
Eilisestä yleisömäärästä sen verran sanottava että jos paikalla tosiaan oli ainoastaan rapiat 2700 silmäparia, niin minnehän ne loput 1600 pitäisi mahduttaa, ketä halliin virallisesti mahtuu? Perinteiset viimeisenä myytävät paikat olivat edelleen melko harvaan myyty (eli ne kotijoukkueen takakulmat), mutta muuten oli jopa tiivihkö.
Istumapaikkoja oli melkein kaikilta sektoreilta tyhjänä enemmän ja vähemmän, nurkista jopa aika paljon. Päätykatsomot tiivistetään aika huikeasti silloin kun neljätonnia on tuvassa. Siellä ei silloin tosiaankaan istuta vaan seistään kuin sillit suolassa, kylki kyljessä. Ja osa seisoo portailla (joita ei tosin varmaankaan lasketa virallisiksi katsomopaikoiksi...). Muistan kyllä "silloin joskus" kun on neljätonnia hallissa paukkunut, että SILLOIN ei olisi enempää juuri mahtunut. Mutta kyllä tuossa eilisessä oli vielä aika paljon väljää.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Muistan itsekin useamman n. 4000 katsojan matsin ja silloin tosiaan ollaan kuin sillit purkissa (ja ainakin vuosituhannen alussa kuuluttaja joutui muistuttamaan katsojille että seisomapaikoilla pitää seistä että kaikki mahtuu halliin). Halli ei siis ollut todellakaan täynnä, mutta ei kyllä mielestäni niin tyhjäkään, kuin mitä ilmoitetun yleisömäärän perusteella voisi kuvitella.
 

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Tolle linjalle jos lähdetään, että selitellään saunanlauteista lähtien mahdollinen oletettu yleisömäärä, niin missä ne ihan oikeat "perinteet" on? Itse en viitsinyt sanoa sitä tosiasiaa(ylempänä), että Joensuussakin oli takuuvarmasti Suomi-sarja finaalissa VIP+muut vapaamatkustajat siihen ilmoitettuun yli 3000.
Kyllä sellaisen organisaation, joka on olevinaan menossa liigaan, pitäisi omata se verran vahvat perinteet, että maan suosituimman lajin toiseksi korkeimman sarjatason finaaleissa on vähintään kolmosella, muuta pitäisi olla nelosella alkava ilmoitettu yleisömäärä. Tietysti kun kattojärjestö on puuhakerho, niin siinä samassa toimintaympäristössä seuratkin tuppaavat toimimaan ikäänkuin samalla tavalla. Suoraselkäisyys on melkein kokonaan hävinnyt päättäjä/seuratasolta ja parempaan päin ei seuraavan kabinettinoston myötä olla menossa.
 
Suosikkijoukkue
KK
Tuli tossa veljen kanssa kinastelua KooKoon yleisömääristä. Lasketaanko nykyään esim omat junnut mukaan katsojamääriin? Mitenkäs toimitsijat esimerkiksi tuomarikortilla menijät?
 

Harppa-setä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tää meni ihan niinkuin Strömssöössä. Mestiskauden yleisöennätys tehdään viimeisessä pelissä. Aivan kuten viime kaudella Kouvolassakin.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Ja oli sitä viihdettäkin liiterilliselle väkeä koko rahalla. Toivotaan että realisoituu (jälleen) kausikorttimyynnissä.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Ei pöllömpi alku Mestiksen yleisömäärissä, vaikka sarja on raiskattu ihan pystyyn.

Jokipojat 2150
Jukurit 1822
TuTo 1503
SaPKo 1248!
RoKi 1220
Hermes 1015

SaPKosta tulee Mestiksen Saipa.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Komee luku Savonlinnasta, olkoonkin, että oli yritysten tarjoama,mutta itse odotin ~900. Jukurivoitto avauskierroksella ja paska keli nosti tuota yleisömäärää varmasti mukavasti.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Ei pöllömpi alku Mestiksen yleisömäärissä, vaikka sarja on raiskattu ihan pystyyn.

Jokipojat 2150
Jukurit 1822
TuTo 1503
Todella komea katsojamäärä Joensuussa. Hienoa, että Jokipojat palasi Mestikseen. Turunkin katsojamäärä yllätti minut positiivisesti, vaikka Tovereilla jotain lähiökampanjaa onkin menossa
 
Suosikkijoukkue
SaPKo, SaiPa, pienet ja sitkeät
Hienoa Joensuu ja tervetuloa takaisin Jokipojat. Yhteisiä vääntöjä on ollut kieltämättä ikävä ja itselleni Jokipojat on se ns. rakkaampi paikallisvastus. Savonlinnassa ilmainen sisäänpääsy, mutta kivasti porukkaa liikkeellä tänään. Toivottavasti meillä alkaa myös lipun ostajat liikkua paremmin eikä kuutosella alkavia lukuja tällä kaudella nähdä yhdessäkään pelissä.
 

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Pikaisella otannalla "mestisen" yleisömäärät ovat kasvussa ainakin saman verran, kuin ne ovat liigassa laskeneet. Kahdesta paskasta jos pitää valita, niin "mestis" on tässä valossa se "aidompi" sarja.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Todella komea katsojamäärä Joensuussa. Hienoa, että Jokipojat palasi Mestikseen. Turunkin katsojamäärä yllätti minut positiivisesti, vaikka Tovereilla jotain lähiökampanjaa onkin menossa

Ihan kelpo määrä katsojia tosiaan Turussa, tosin 1503 katsojaa ja 1500 jaettua ilmaislippua lähiökampanjassa saavat toivomaan,että mukana oli riittävä määrä myös lipun itse maksaneita asiakkaita. Nämä lähiökampanjat ovat sinänsä hyvä idea ja keino houkutella ihmisiä hallille, odotan mielenkiinnolla oman lähiöni kampanjaa (ja lippuja kyseiseen peliin).
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Jokipojilla lokakuun lauantaipeleissä Tutoa ja Hokkia vastaan molemmissa 1200 katsojaa. Harmittaa näin pienet määrät, koska näiden vastustajien pitäisi olla sieltä kiinnostavimmasta päästä Mestiksessä, Jokipojat on aloittanut kautensa hyvin, lauantaina luulisi ihmisten pääsevän peliin ja lippujen hinnatkin ovat ihan kohdillaan.

En keksi muuta selitystä, kuin että jääkiekko ei enää kiinnosta niin paljoa ja ihmisillä on niin paljon muitakin vaihtoehtoja vapaa-ajan viettoon. 1980-luvun ja 1990-luvun divarin yleisömääriin ei Joensuussakaan ole enää paluuta, mutta 1200 katsojaa Joensuussa Mestiksen "huippupeleissä" on silti kovin pieni määrä. Mutta olihan se wanha divari toki paljon mielenkiintoisempi sarja, kuin tämä nykyinen farmi-Mestis.
 
Suosikkijoukkue
SaPKo, SaiPa, pienet ja sitkeät
Savonlinnassa SaPKo pelaa ns. yleisöön menevää vauhdikasta jääkiekkoa ja otteet oikeuttaa sarjataulukossa toiseen sijaan. Valitettavasti yleisömäärää ei saa hilattuun ylöspäin pelillä, vaan kahden divarijyrän, SaPKon ja TUTOn kohtaamista Talvisalossa todisti keskiviikkona 794 maksanutta katsojaa. Luku toki on keskiviikon Mestis-peliin Savonlinnassa melkolailla normaali, mutta alkukauden otteet eivät kuitenkaan näy katsomossa. Ihan mukiinmenevää yleisökeskiarvoa 893 nostaa ilmaispeli ja pari hyvin myynyttä paikallispeliä, mutta muuten halliin mahtuisi enemmänkin.

Ehkä jääkiekon asema ajanvietteenä on todella menettänyt arvoaan vuosien kuluessa eikä "divaripeli" enää saa pikkukaupungin asukkaita liikkeelle entiseen tahtiin. Syitä ihan varmasti löytyy monesti mainituista: suljettu sarja jne, mutta kuka on se viisas, joka houkuttelee paikalle uuden yleisön. Monesti peleissä olen kiinnittänyt huomiota siihen, että paikalle pitäisi houkutella enemmän nuoria ja nuoria aikuisia kotisohvilta ja muiden aktiviteettejen parista. Kysymys vaan kuuluu miten? Ja miten kohdentaa mainontaa/kampanjoita nuoriin?

Savonlinnassa(kin) törmää lisäksi ongelmaan nimeltä hinnoittelu. 14€ on varmasti Mestiksessä liikaa. Perheen kasvaessa joutuu itse monesti punnitsemaan minkä verran on varaa käyttää muihin menoihin ja jääkiekosta joutuu joskus valitettavasti karsimaan hieman. Olen miettinyt miksi lipun hinta on kiinteä 14€ eikä hinnoittelussa huomioida istuma/seisomapaikkoja erikseen. Liigaa näkee n 10€ seisomapaikoilta, joten olisiko syytä harkita paikkalippuja myös meillä? Esim. 10€ seisomaan, 14€ istumaan jne? Ongelmaksi varmasti muodostuu valvonta puolityhjässä hallissa eli hakeutuuko seisomapaikan lunastanut varmasti seisomapaikoille, mutta eikö sama valvonta toteuteta muuallakin?
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Joensuussa revanssipelissä 1211 katsojaa. Todella vähän jos vertaa vanhoihin aikoihin divarissa tai mestiksessä. Johtopäätös on, että se luku vaan on tämän aikakauden normaali. Joukkueen esitykset ja lippujen hinnat ovat OK. Lätkä ei kiinnosta enää kuin aivan innokkaimpia faneja. Toki se voi joskus tulevaisuudessa muuttua, jos syntyy buumia, mutta tämä aikakausi vaan on lama-aikaa lätkäkatsomoissa kaikilla sarjatasoilla.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Aikamoisia floppauksia kyllä revanssiviikonlopun yleisömäärissä, ainakin omiin odotuksiini peilaten:

Jukurit 1862
TUTO 1256
Jokipojat 1211
RoKi 1203
SaPKo 1006
Hokki 923
Hermes 756
K-Vantaa 690
Peliitat 453
Keupa 442

Sitten vaan syitä etsimään. Yksi näyttäisi olevan ylitse muiden niin kuin pitääkin, mutta kyllähän ainakin TUTOn ja Jokipoikien luvut ovat "liian" matalat. Keupankin tilanne huolestuttaa, mutta siellä on organisaatio tehnyt jo virheensä ja se tulee näkymään lähitulevaisuudessa.
 

miraculeux

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Isoin syy on vaan suljettu sarjajärjestelmä mikä syö katsojia, mitä olen Mehtimäellä ihmisten kanssa jutellut. Ei vaan ole kiinnostusta tulla katsomaan merkityksetöntä lätkää.

Kyllä ymmärrän että Jukureilla vielä kolkutellaan 2000 katsojan määriä, mutta siellä onkin jo selät huolella pesty.

Jos Jokipojat tai TuTo olisi tuon paikan saunan laudepaikan lunastamassa niin tuo 2000 keskiarvo olisi kyllä hyvin haarukassa.

En ymmärrä miten työ ette siellä Mikkelissä tajua tätä? Ihmettelettä hoomoilasina miksei käy ihmiset peleissä vaikka tiedätte realiteetit. Haloo!
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Niin. Itse tiedän kaksi TUTO-kannattajaa, jotka ovat vuosikymmeniä peleissä käyneet ja nyt ei heitä enää hallissa ole näiden järjettömien päätösten takia näkynyt. Itse olen käynyt jopa yhden harjoituspelin ja sarjapelin katsomassa. Molemmissa oli yhtä paljon panosta. Loput pelit mitä on jaksanut katsoa on fanseatilta. Paras markkinointikeino olisi jokin panos peleihin, mutta se on jostain muusta kiinni kuin seurasta. Eikös aika moni mikkeliläisetkin olleet valmiit seuran hautaamaan jos ei nousua liigaan tule. Turha tulla huutelee sieltä.
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Tänään kolme liigapeliä alkoi klo 15.00. Olisiko aikaisempi aloitusaika myös Mestiksessä parempi ja toisi lisää yleisöä?

Olisivatko torstai ja sunnuntai parempia pelipäiviä?

Minun kokemuksen mukaan keskiviikko on Suomessa yleinen omien ja lasten harrastusmenojen päivä ja luentojen sekä iltatilaisuuksien päivä keskellä viikkoa. Joten olisiko tiistai tai torstai keskiviikkoa parempi pelipäivä?

Entäs sunnuntai lauantain sijaan? Lauantai on suomalaisten siivouspäivä, ostospäivä ja saunapäivä. Tai aloitusaika klo 15.00 lauantaina, jottei saunaan meno sotkeennu. Sauna on pyhä asia suomalaisille, tärkeämpi kuin Mestis-lätkä.
 
Vielä toistaiseksi kun jääkiekolla on ylivoimainen valta-asemansa, ja mestispaikkakunnillakin kannatuspotentiaali on vielä olemassa vaikkakin eräänlaisessa hibernaatiotilassa, tulisi jääkiekon naulata itselleen tietyt pelipäivät, vaikka nyt sitten tiistai, perjantai ja lauantai, tämän Sjöblomin ehdotuksen mukaisesti.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Niin. Itse tiedän kaksi TUTO-kannattajaa, jotka ovat vuosikymmeniä peleissä käyneet ja nyt ei heitä enää hallissa ole näiden järjettömien päätösten takia näkynyt. Itse olen käynyt jopa yhden harjoituspelin ja sarjapelin katsomassa.
Edellisessä Tovereiden pelissä katsojia oli 1972 ja tällä kaudella muutenkin katsojaluvut ovat olleet isompia kuin mitä ne olivat joitakin vuosia sitten. Eli Tovereiden katsojaluvut eivät ole entisestä romahtaneet vaikka kaksi tuttuasi ei enää Kupittaalla käykään. Jos katsojaluvut tulevat laskemaan niin se johtuu joukkueen huonosta pelistä.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Jukurit 1862
...
Tätä ihmettelen edelleen, hallille tullessa parkkipaikka oli kovin täyden oloinen jo reilusti ennen pelin alkua ja tyhjiä paikkojakin hallissa sen verran harvassa (kokonaisia tyhjiä katsomonosia ei ollut) että olisin ollut valmis lyömään vetoa kahdentuhannen katsojan rajan rikkoontuneen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös