Mestiksen televisiointi

  • 554 410
  • 2 204

ath_lon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
En katsonut eilistä peliä Elisan kautta yhdestä syystä (kaikki muut pelit ostettu tai katsottu paikan päältä) selostus on unettava. Mulle on aivan sama, vaikka kuinka hehkuttaisi omaa joukkuetta, jos vain eläytyy peliin kunnolla. Kuuntelin sitten pelin Radio Cityn nettiradion kautta.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eilen oli kyllä Matti(kookoon selostaja) miltei ensi minuuteilta tappio mielialalla Kouvolan selostuskopissa ja Lusse kuulosti Toni Niemiseltä. Yhtä väsynyttä selostusta kuin itse ottelu.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tutustuin tuossa Jukurien ensi kauden yritysmyyntiesitteeseen, ja tällainen iski silmään koskien Mestiksen televisiontia:

Pienen notkahduksen jälkeen Mestis tulee palaamaan kartalle vahvana 12 joukkueen sarjana. Sarjan brändiä uudistetaan ja vahvistetaan, se tulee näkymään jokaisella paikkakunnalla ja mediassa. Elisan vahva panostus tv-tuotantoon jatkuu. Mestis tulee näkymään internetin lisäksi Elisa Viihteen uusilla urheilukanavilla ja se nostaa Mestisotteluiden näkyvyyden aivan uudelle tasolle.

Elisa Viihteen uudet urheilukanavat? Näkyvyys uudelle tasolle? Onko jollain tietoa tästä, vai onko kyseessä taas joku väsynyt bluffi
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Elisa Viihteen uudet urheilukanavat? Näkyvyys uudelle tasolle? Onko jollain tietoa tästä, vai onko kyseessä taas joku väsynyt bluffi

Saapa nähdä mitä sieltä on tulossa, kuulostaisi että näkyvyys voisi ainakin vähän nousta nykyisestä melkein tyhjästä joka ei edes kunnolla superfania hyödytä kun voi vain yksittäisiä otteluja ostaa.

Elisa on varmaan tähän asti jarruttanut mestiksen näkyvyytä enemmän kun lisännyt vaikka joka ottelu taitaakin olla kuvattu sentään, mutta eipä paljon hyödytä jos muutama kymmentä tai sataa ihmistä vain näkee ottelut. Isot fanitkin jotka katsoisi joka ottelun ei viitsi ostaa joka ottelua kun ei ole lippupaketteja tai kausikortteja jolla näkee kaikki ottelut. Yhteistyötä enemmän kaipaisi, esimerkiksi halpa paketti jokaisen joukkueen vierasotteluihin voisi toimia, varsinkin jos vielä jos semmoinen tuodaan joukkueiden kausikortin omistajille mahdolliseksi, näin ei TV-palvelu veisi katsojia hallista pois ja näkyvyys lisäntyisi, jos voisi vaikka oman kausikortin päälle ostaa sanotaan 50e eurolla tuommoinen palvelu jolla näkee joka vieraspelin.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
En usko että mikään varsinaisesti muuttuu ainakaan lähetysten osalta. Muistaakseni Elisa Viihteen kautta siis pystyi jo viimekaudella katsomaan Mestis otteluita samaan hintaan kuin nettiselaimella. Eli jos kotona on Elisa viihteen boksi, niin sen kautta näki vastaavalla tavalla. Hinta myös ottelukohtainen. Eli hieman pessimistinen olo näkyvyyden muuttumiseen on. Tuo vieraspelien lisääminen vaikka kausikortin ostajalle x euorolla on ongelma, kun hinnottelun päättä jokainen seura itse. Jos Seurat kuitenkin pääsisisvät johonkin yhteiseen hinnoitteluun, niin hienoa se olisi. Tietysti kun tuo teksti otettu yritysmyyntiesitteestä, niin mahdollisuus on että puhdas myyntipuhe kyseessä. Mitä se sitten oikeasti tarkoittaa, onkin sitten ehkä jotain muuta.
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Elisan vahva panostus tv-tuotantoon jatkuu. Mestis tulee näkymään internetin lisäksi Elisa Viihteen uusilla urheilukanavilla
Elisan kolmen vuoden Mestissopimuksen viimeinen vuosi alkaa eli jotain pitää alkaakin tapahtumaan, koska kumpikaan sopimuksen osapuoli tuskin on nykyiseen tilanteeseen tyytyväinen ja tekemisestä pitäisi alkaa jäämään jotain viivan allekin niin rahallisesti kuin uskottavan näkyvyyden kannalta.
Positiivista tulosta nettilähetyksistä viimeisen parin vuoden aikana on tehnyt vain pari seuraa ja nekin summat ovat pieniä. Elisalta on tulossa muiden kilpailijoiden tapaan netissä ElisaViihteen kautta katsottava kuukausimaksullinen urheilukanava, jonne Mestis tullee osaksi muuta urheilutarjontaa. Nykyinen pay per view malli säilyy uuden rinnalla. ISTV ja Veikkaustv lähetysten neuvottelut hoitaa Elisa, rahan liikkeet ja sen määrä luonnollisesti kynnyskysymyksenä. Elisa haluaa ottaa myös vahvemman roolin nettilähetyksistä, arvatenkin etenkin niillä paikkakunnilla, joissa tekemisen taso syystä tai toisesta ei riitä. Nämä asioista tietävän taholta kuultuna.

Se, miten tämä tehdään, ei ole vielä selvillä, mutta oma veikkaus on jotain nykyisen mallin ja Veikkausliigan väliltä. Molemmissa sarjoissa kun nettilähetyksissä käytetään saman firman laitteistoa ja palvelimia.
 

pertteli

Jäsen
Löytyykö tästä elisan uudesta urheilukanavasta mitään tarkempaa tietoa? Pari viikkoa sitten kyselin elisan chatista asiasta, mutta olii sitä mieltä ettei mitään tällaista ole tulossa! Kiinnostaisi kyllä moinen, jos tulisi.
 
Noilta kanavilta näkyy ainakin jalkapallon EM-karsintoja ja U21 EM-kisat.

Jokaisena pelipäivänä esitetään jokaisessa aikaikkunassa kaksi pääottelua. Suorista, suomeksi selostetuista ottelulähetyksistä nautit televisiostasi Elisa Viihteen uusilta urheiluun keskittyviltä kanavilta fanseat #1 ja fanseat #2.

Itsekin tuossa viime viikolla kyselin Mestiksen tilanteesta Elisan asiakaspalvelusta ja silloin vastaus oli, että näillä näkymin Mestis näkyy jossain määrin em. kanavilta. Mitään tarkempaa tietoa siitä, että näkyvätkö kaikki ottelut sieltä yms. ei osattu antaa vielä tässä vaiheessa.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kyllä ne tuossa Fanseatin sivulla ilmoittavat lähettävänsä kaikki ottelut. Niin myös Korisliigastakin.

Fanseat
Siis.. Käsitinkö nyt oikein: maksat 8€ kuukaudessa ja näät kaikki Mestiksen ottelut?

Kuulostaa jotenkin helvetin lupaavalta. Jopa niin lupaavalta, etten edes rohkene uskoa, että se pitäisi paikkaansa. Ei se sitten varmaan pidäkään. Voi rähmä.
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Tästähän oli jo kesäkuussa huhua. Fanseat/help "Esitämme kaudella 2015-2016 kaikki runkosarjan 300 ottelua ja pudotuspelit. Kaikki ottelut katsottavissa myös ulkomailta." Ja linkki emosivustoon löytyi faq - osiosta "What is the connection between Elisa and fanseat? Some of the live broadcasts are also available on TV Elisa Viihde channels fanseat #1 and fanseat #2"

Edit. Elisan sivuilta löytyy lisäinfoa kanavamuutoksista.
 
Viimeksi muokattu:

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Otin vielä suunnattoman epäuskon johdosta yhteyttä tähän Elisan kyhäelmän, Fanseatin, supportiin. Vastaus kaikessa yksinkertaisuudessaan ja upeudessaan on:

7,99€ kuukausimaksulla näkee Mestis-kauden 2015-2016 jokaisen runkosarja- sekä pudotuspeliottelun suorana, sekä myös halutessaan jälkilähetyksinä. Lisäksi ensimmäinen kuukausi ilmatteeks.

Onhan tää nyt huima harppaus etiäpäin.

e: Niin ja vielä, jottei tule epäselvyyksiä, niin erikseen on siis ne Elisa Viihteen fanseat-kanavat. Eli jos nyt sattuu kyseisen systeemin omistamaan, niin niiltäkin kanavilta tullaan otteluita näkemään, entisajan Urheilukanavan tyylisesti. Mutta tämä 8€ kuukausimaksun systeemi on siis selaimella/älypuhelimella käytettävä, josta näkee jokaisen ottelun livenä.
 
Viimeksi muokattu:

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
No johan tuli kreivin aikaan. Viime ja edellisellä kaudella tuli varmaan 300-500 euroa laitettua streameihin / kausi :)
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hyvä alku kyllä ja ainoa millä mestis pystyy kilpailemaan liigan avaamista ja yrittää nostaa mestiksen suosiota on juurikin nämä TV-sopimukset ja näkyvyyden parantaminen. Tuotteella kun on jotain arvoa niin silloin liiga haluaa osingoille, mutta jos tuote ei kiinosta ketään ja se ei näy missään niin eihän ne halua täältä mitään.

Vielä kun tuohon saataisiin vaikka kuukauden peli YLE:ltä tai muulta pääkanavalta ja silloin tällöin otteluja näkyviin johonkin Veikkaus tv tai sen tyyliseen palveluun myös. Tärkeintä olisi että näkyvyys on mahdollisimman iso ei se että kääritään rahat jollain maksupalvelulla. Tai niin että edes pudotuspelit näkyisi jostain.

Elisa viihteellä taitaa olla yli 200 000 tilaajaa joten siltäosin varmaan noita satunnaiskatsojia tulee mestis saamaan lisää vaikka nuo kanavat noin alkuun voi olla vaikea löytää. Aika sitten taitaa myös näyttää montako ottelua per kieros/viikko edes tuolta näkyy, toki tuon mobiilisovellus on myös halpa vaihtoehto nähdä joka matsin. Tästä on hyvä jatkaa, kunhan myös otteluja näkyisi ihan ilmaiseksikin kaikille,muutama matsi kuukaudessa edes.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Jos tuo ihan oikeasti on 8 € kuukaudessa, niin edullista kyllä on. Hieman kyllä epäilyttää vielä, mutta kun tätä on näköjään kyselty ja vastaus on edelleen sama niin uskottava se kai on. Mutta nyt siis tabletilla saa nähdä ottelun edullisemmin kuin paikan päältä, niin mitäköhän siitä seuraa? Itselleni tämä tietysti on hyväkin paketti, kun etäisyys on mitä on. Ja kun tähän sisältyy sitten myös vierasmatsit, niin lyö kyllä nykyisen TUTO TOTAl paketin. Nyt kaikesta huolimatta odotan vielä lisää infoa.
 
Aikuiset ihmiset kyllä tajuavat, että liiketoiminta pysyy pystyssä vain, jos se on terveellä pohjalla ja tuotto kattaa kulut ja maksaa tekijöiden palkat. Mestis-seuroille pääsylipputulot ovat tärkeitä ja useimmat seurat elänevät aika lailla kädestä suuhun. Onko tuo siis jo liian halpaa ollakseen kannattavaa?
 
Pelkään myös, että katsojamäärät putoavat tällä tavalla toteutettuna. Eihän tämä kirpaise niitä joukkueita, joilla ei käy katsojia muutenkaan, mutta Mestiksessä on joukkueita, joille lipputulot on oleellinen asia. Itse hinnoittelisin paketit esim SaPKon osalta niin, että vierapelien pakettihinta olisi tuo 8€/kk ja kotipelipaketti esim. 15€/kk. Siitä olisi jo vara maksaa seurallekin jotain ja voisi harkita käykö katsomassa livenä vai netin kautta. Mutta, jos tuo tarjonta on noin kaikenkattavaa, niin tuskin sitä hirveästi halutaan sorvata tällä tavalla. Saakohan joukkueet sen mukaan korvauksia tältä Fanseatin toimijalta, kuinka paljon sen kotipelejä katsotaan netin kautta?
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pelkään myös, että katsojamäärät putoavat tällä tavalla toteutettuna. Eihän tämä kirpaise niitä joukkueita, joilla ei käy katsojia muutenkaan, mutta Mestiksessä on joukkueita, joille lipputulot on oleellinen asia. Itse hinnoittelisin paketit esim SaPKon osalta niin, että vierapelien pakettihinta olisi tuo 8€/kk ja kotipelipaketti esim. 15€/kk. Siitä olisi jo vara maksaa seurallekin jotain ja voisi harkita käykö katsomassa livenä vai netin kautta. Mutta, jos tuo tarjonta on noin kaikenkattavaa, niin tuskin sitä hirveästi halutaan sorvata tällä tavalla. Saakohan joukkueet sen mukaan korvauksia tältä Fanseatin toimijalta, kuinka paljon sen kotipelejä katsotaan netin kautta?

Varmaan muutamaa isointa joukkuetta kirpaisee tämä jos ihmiset jää kotisohvalle, toisaalta taas varmaan useampi seura saa nyt nykyisen sopimuksen aikaan enemmän TV-tuloja, riipuen miten tulonjako on, onko joku kiinteä potti kaikkien kesken vai katsojamäärien mukaan. Ainakin mestis tv aikaan taisi muutamalla joukkueella olla vain muutamia kymmeniä katsojia jolla ei edes lähetyksen kuluja katettua.

Katsojamäärät on kokoajan ollut laskussa ja sarja mennyt kuihtumiseen päin, että oikeampaan suuntaan tämä ainakin on. Lisäksi kun ilmeisesti tuolta samasta paikasta tulee kaikenmaailman muidenkin lajien otteluja niin niitä katsojia voi tulla sitäkin kautta lisää.

Mutta tosiaan eniten palvelisi varmaan semmoinen palvelu jossa on kotiottelut rajattu pois tai joutuisi maksamaan erikseen niistä, kausikortin omistavat taas saisi jonkun selvän alennuksen paketissa jollain koodilla jne.. Enemmän Sm-liigassakin olisi odottanut että kausikorttilaisia eniten yrittetäisiin houkutella asiakkaaksi ja juurikin vieraspelien osalta, mutta eipä näköjään.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
No en minä ainakaan usko, että tämä muutos pitkällä aikavälillä vie katsojia pois, päinvastoin. Toki ideaali olisi, että Mestis saataisiin ihan normitallaajan kuvaputkitelkkariin, mutta kyllä tämäkin nyt minusta on askel eteenpäin kohti Mestiksen näkyvyyttä.

Sitten on ottelutapahtumassa vikaa, jos ei tee hallille mieli mennä! En esimerkiksi usko, että Mikkelissä on juurikaan sellaisia kannattajia(normaalituloisista), jotka mieluummin katsoisivat pelit telkkarista kuin tulisi paikalle. Täällä on ottelutapahtuma hyvin järjestetty ja hallille on kiva mennä. Ne, jotka eivät tule hallille, niitä tuskin kiinnostaa koko homma. Ts. niin sanotut "vakaat kannattajat" tulevat joka tapauksessa hallille, ja satunnaiskatsojat tulevat hekin hallille jos ovat tullakseen, koska Jukurien runkosarjapeleissä ei sellaista panosta ole, että he alkaisivat sitä varta vasten telkkarista katsomaan. Ja sitten on loput, jotka eivät hallissa ole käyneet, mutta uskaltautuvat katsomaan ottelun näytöltä. Ja parhaassa tapauksessa saavat kipinän tulla lehtereille.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No en minä ainakaan usko, että tämä muutos pitkällä aikavälillä vie katsojia pois, päinvastoin. Toki ideaali olisi, että Mestis saataisiin ihan normitallaajan kuvaputkitelkkariin, mutta kyllä tämäkin nyt minusta on askel eteenpäin kohti Mestiksen näkyvyyttä.

Isoin ongelma mestiksessä ja suomalaisessa kiekkoilussa mielestä on se että otteluja pelataan hirveä määrä ja peräjälkeen ilman että otteluohjelmaa suunitellään, niitä ei juuri markkinoida ja niistä ei tehdä "ottelutapahtumaa" Sitten ottelut pistetään maksu-tv taakse ja ihmetellään että katsojamäärät tippuu. Ei koske pelkästään mestistä toki.

Otteluja kun pelattaisiin harvemmin, pelattaisiin järkevinä vakiopäivinä niin että suunitellaan se ohjelma eikä arvota lottokoneella jokaiselle viikonpäivälle, sitten kun otteluja on vähemmän niin matka ja hallikulut vähenee, saataisiin otteluihin enemmän markkinointiaikaa ja tehdä niistä "megatapahtuman"

Toivottavaa toki olisi että näkyvyys kasvaisi että joku lajissa kiinostunut edes löytäisi mestiksen. Harva edes enää tietää että tämmöinen sarja pelataan.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
No en minä ainakaan usko, että tämä muutos pitkällä aikavälillä vie katsojia pois, päinvastoin. .
En minäkään usko. Jääkiekko on parasta paikan päällä. Ainakin täällä Turussa Tovereiden Mestis -pelit ovat yhteisöllisiä tapahtumia, missä yhdessä katsotaan, kannatetaan ja tavataan tuttuja. Ei tuon kanssa netti voi kilpailla. Toki mielelläni maksan 8 euroa kuussa, jos sillä hinnalla on mahdollista katsoa Tovereiden vieraspelejä.
 

waida

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS
Mites tuo fanseat nyt meneekään, voiko sen ostaa ihan omana palvelunaan 8e/kk vai onko tuo elisa viihde paketti tjsp pakollinen ostos siihen kylkeen?
 

fourDsystem

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keupa HT, Espoo Blues
Ei ole Elisa viihde tai muukaan pakollinen. Itse ainakin juuri luottokortilla tuon Fanseatin avasin ihan erikseen ja kyllä 7,99€ /kk laskutus ja ensimmäinen kk ilmaiseksi. Tosin tuo LeKi - Keupa lähetys jostain syystä peruttu, mitä ei kerrottu ennen kun sain maksettua, joten hukkaan meni tämä päivä tuossa 30pvä koeajassa.
 
Mistä sivulta/linkistä avasit? Ja onko tuolla pelkällä 7,99€/kk hinnalla katsottavissa vain mobiilissa tms. Siis jos ymmärsin, niin televisiossakin katsottavissa, mutta vaatii maksukortin? joka sitten maksaa lisää €/kk? vai miten tuo systeemi toimii?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös