Suomalaiset NHL:ssä 2014–2015

  • 804 441
  • 1 842

Ralph

Jäsen
Omalla kohdallani tuo tilanne menee ihan päinvastoin. Toivon suomalaisten pelaajien karttavan Coloradon paitaa viimeiseen asti. Syynä on ihan niin yksinkertainen syy kuin Coloradon pysyminen mediapimennossa täällä Suomessa.
Tämä viestihän oli erittäin hyvä, ellei täydellinen. Avalanchen ajautuminen samaan asemaan Suomessa, kuin mitä esimerkiksi Wild on tai mitä Ducks oli, olisi painajainen. Tällöin Avalanchen pariin ei eksy nämä "väärinkannattajat", jotka tietävät joukkueesta vain tämän suomalaispelaajan ja pitävät häntä joukkueen parhaana pelaajana, mutta silti väittävät kannattavansa joukkuetta.
 
Sinällään en bandwagoneihin hypi suomalaisten takia (paitsi viime keväänä piti vähän sympata Ducksia Koivun ja Selänteen takia) ja tänä keväänä toivon etteivät Blues ja Blackhawks kohtaisi ensimmäisellä tai toisella kierroksella sillä Timonen ja Olli Jokinen kohtaisivat ja se olisi erittäin ikävä tilanne kun molemmille kannun soisi ja tämä saattaa olla molempien viimeinen mahdollisuus.

Jos Hawks ja Blues eivät kohtaa ensimmäisellä tai toisella kierroksella, tarkoittaa se erittäin suurella todennäköisyydellä sitä, että vähintään toinen joukkueista lähtee laulukuoroon jo avauskierroksella.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Vähän vielä OT, mutta miten Flyers-fania voi edes pitää glory huntterina?
SuperKaken avautimisesta tulee kyllä mieleen nämä pingu, hawks ja nyt katukuvaan ilmestyneet Kings-fanit.
Ei voikaan, mutta että esittäisin jotain mitä en ole..

Tarkotus nyt ei ollut sanoa että jokainen jolla on joku Kings tai Hawks käppi päässä olisi GH. Ehkä asia oli muotoiltu huonosti. Mutta se että esim. päivittelee facebookin kansikuvaansa joukkueiden menestyksen mukaan tjsp on mun mielestä vähän hassua. Mutta kukin tavallaan.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Itsellä homma on kääntynyt viime vuosina päälaelleen; Liiga ei enää kiinnosta ja NHL vie kaiken focuksen.

Harmittaa vaan kun Suomessa tosiaan hyvin vähän yhtä HC-faneja kuin allekirjoittanut. Huvittavaa täältä tuhansien kilometrien takaa korjailla peleissä fyysisesti läsnä olleiden ihmisten viestejä Jenkkiforumeilla.

Sama juttu, ettei liiga juuri kiinnosta ja NHL vie kaiken huomion. Niin, kyllähän noita HC -faneja on hyvin vähän, itse kuulun siihen joukkoon. Kaveripiiristä ei kukaan oikein seuraa niin tiiviisti eikä pääse juttelemaan mukavia. Yksi kaveri oli täällä baarissa käymässä ja hänen kanssaan olisi voinut puhua, vaikka koko illan.

Paljon on saanut viime vuosina kuraa niskaan kavereilta, kun seuraa näin umpisurkeaa joukkuetta. Pitänyt aina perustella missä joukkue menee suunnitelmissa, mutta eivät he oikein ymmärrä. Rankkaa on, mutta kaiketi tämä iloksi muuttuu joku kaunis päivä.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Tämä viestihän oli erittäin hyvä, ellei täydellinen. Avalanchen ajautuminen samaan asemaan Suomessa, kuin mitä esimerkiksi Wild on tai mitä Ducks oli, olisi painajainen. Tällöin Avalanchen pariin ei eksy nämä "väärinkannattajat", jotka tietävät joukkueesta vain tämän suomalaispelaajan ja pitävät häntä joukkueen parhaana pelaajana, mutta silti väittävät kannattavansa joukkuetta.

Eihän Avs edes näkökulmastani tarvitse suomalaispelaajaa ollakseen väärin kannattamisen kohde, Borna Rendulic riittää aivan hyvin.
 

Katto

Jäsen
Rasmus Ristolainen kiinni plus miinus pörssin voitossa. Valitettavasti väärässä päässä vain. Tällä hetkellä nimellinen -35.
 

Ardbeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Rangers
Hyviä pointteja. Arvostan poikkeuksellisen hyvää argumentointia.

Itsellä tunneside New York Rangersiin on erittäin vahva. Tässä taustalla vahva sidos New Yorkiin mm. suvun kautta.
Ei siitä sen enempää, mutta tuo välimatka tietysti luo kannattamisesta täysin erilaista kuin kotikapungin joukkueen kannattamisesta.

Ehkä (ja luultavasti kyllä) olenkin itse vain poikkeuksellinen yksilö Rangers-hulluuteni kanssa.

Et ole ainoa, itsellä myös sukua New Yorkissa ja kaupungin joukkeet ovat omalla kohdalla saaneet vahvan tunnesiteen. Kaupungissa on tullut käytyä useasti ja Rangersiin side muodostui heti ensimmäisellä käynnillä, taisi olla 1992 (vaikkei sitä luonnollisesti osannut silloin mitenkään perustella).
Muistan elävästi edelleen sen tunteen vuonna 1994 kun Canucks kaatui finaaleissa.
 

Kyle

Jäsen
Ihan loistavaa keskustelua ja itselle ajankohtainen aihe, koska siitä on tullut tuttavapiirissä viimme aikoina keskusteltua jonka seurauksena itse olen pyrkinyt löytämään itselle sen kannattamisen syvimmän olemuksen. Oli jääkiekossa kyseessä NHL-, Liiga- tai maajoukkue-tason kannattaminen niin itselle on pohjimmiltaan ollut tärkeintä omassa reviirissä pärjääminen, ennen koko sarjassa pärjääminen, eli NHL:ssä se oman divisioonan herruus tai parhaimmillaan Liigassa paikallistaistojen mestaruus, maajoukkue peleissäkin nuorempana oli tärkeätä että vaikka mestaruutta ei tulisi Ruotsia parempi pitää olla.

90-luvulla(ja sitä ennen) SM-liigassa tampereen pojilla ei ollut kuin kaksi vaihtoehtoa Ilves tai Tappara. Jompi kumpi oli paras ja niistä käytiin älyttömiä taisteluita, vaikka valtakunnallisesti joukkueet olivat kärjistettynä aina viimmeinen ja toiseksi viimmeinen, silti aina löytyi perustelut miksi toinen oli "maailman paras joukkue". No nykypäivänä kun Tappara on valtakunnallisestikin yksi parhaista joukkueista on mielestäni paikallishegemonia vähän kuollut ja rivien välistä saa lukea kuinka myös Tappara-fanit salaa toivovat Ilveksen tulemista jolloin kahvipöytäkeskusteluihin saadaan uutta virtaa.

Tuosta perspektiivistä, niin väitän että sama fanituksen lähtökohta on itsellä ollut aikanaan myös NHL-puolella.Kun kymmenen vuotta sitten kirjoittelin aktiivisemmin täällä jatkoajassa NHL-puolelle, niin ei Kings taistellut koskaan muusta kuin pääsystä pudotuspeleihin ja tiukimmat keskustelut käytiin Pacific-divisioonan sisällä onko Starsin tai Sharksin pahin haastaja Ducks, Kings vai Coyotes. Tuohon aikaan 2000-luvulla tyynenmeren divisioona ei koskaan ollut se taitavin divisioona, mutta sen sijaan yksi vittumaisimpia joissa mm. jokainen joukkue oli erittäin pugilisti henkinen. Vuosien saatossa kun Ducks ja Kings, nousi nykyisiin asetelmiinsa, niin mielestäni tuo divisioonan välinen taistelu muuttui maailman laajuiseksi fanittamiseksi.

Tämän alustuksen jälkeen väitänkin että oma fanitukseni on jollain tapaa muuttunut siihen, että enään ei tarvitse perustella miksi sijoilla 10-14 olevan joukkueen yksittäiset pelaajat olisivat maailman parhaita ja ensi kaudella tulle "se kaikkien aikojen kausi". Joka johtuu siitä että peli näyttää sen, että "oma" joukkue on paras kun kannua nostellaan keväisin. Tällöin fanitus muuttuu ehkä enemmän fakta-pohjaisemmaksi: miksi näin on tai organisaation omien lupausten seuraamiseksi, sen joukkueen menestyksen ohella. Ei se kipinä kuitenkaan kuole, se muuttuu uskosta konkreettisuuteen omaa joukkuetta kohtaan. "Ei tarvitse todistella mitään".

Glory-hunteria vai ei.


Glory hunttauksella käsitetään fanitus jossa oletaan fanittamaan sen hetken kuuminta joukkuetta. Mielestäni asiassa ei ole mitään väärää, mutta siinä kohtaa kun takkia käännetään joka kevät tai syksy niin mielestäni fanius vaihtuu joukkue faniudesta lähinnä (rakkaudesta) lajiin tai jotain sinne päin. Jokatapauksessa jokainen joukkue tarvitsee sen hetken kun se suuri yleisöaalto iskee, voitolle jäädään silloin kun katsotaan paljonko niitä faneja jää sen menestyksekkään hetken jälkeen kun ehkä tiputaan sarjan keskikastiin tai häntäpäähän. Tälläistä voi olla myös henkilöön kohdistustava fanitus, josta hyvänä esimerkkinä koettiin Kaliforniassa Selänteen ja Gretzkyn jälkeen. Aika läjän kannattajia molemmat herrat toivat ja jättivät perinnöksi sekä Ducksille että Kingsille.
Jos unohdetaan jokavuotiset takinkääntäjät, niin väitän että jokainen uusi fani voi olla tietyllä tapaa glory-huntteri, tälläkin hetkellä oli joukkue mikätahansa kuten ääripäät Buffalo tai Chicago. Tällähetkellä on pirun helppo ennustaa että jommankumman uusi-kannataja kokee seuraavan 5-10 vuoden aikana mahdollisuuden menestykseen oli se sitten tänä keväänä Patrik Kanen johdolla tai kenties viiden vuoden päästä liigan kuummimman pelaajan Connor McDavid johdolla. Ei tarvitse olla suuri laskelmoija, että osaa spekuloida joukkueet jotka tulee tulevaisuudessa nostamaan osakkeitaan.

Jos katson ympärilleni tuttavapiiriä, niin myös vähintään yhtä iso, todennäköisesti isompi joukko ihmisiä on niitä jotka kannattavat altavastaajaa jos ei ole sitä omaa suosikkiaan. Mielestäni se on fanituksessa vielä glory-hunttausta suurempi trendi, että kannatetaan altavastaajaa. Itsekin kuulun tähän kategoriaan. Voikin spekuloida että onko tämä sitä laskelmoitua "menestyksen hakemista tulevaisuudessa", joka kätketään ns. hyväksyttyyn muotoon.

Eli lyhyesti ei se ole kenenkään tappio että Minnesotaan tulee suomalaisia faneja Koivun ja Granlundin myötä tai Kingsiin tai Hawksiin mestaruuden myötä ja jne. Jossain kohtaa Minnesotassa ei ole Koivua ja Granlundia, Kingsissä ja Blackhawksissa alkaa uudelleen rakennusvaihe jne. Sen jälkeen on hyvä muistella tulevaisuudessa näitä vuosia ja naureskella joukkueille jotka keräävät faneja suomalaisten pelaajien tai mestaruuksien ansiosta.

----

Yksi asia mitä jokainen meistä voi tehdä on esitellä joko omalla lapselle tai sukulaislapselle aikanaan se oman suosikkijoukkueen NHL-pelipaita ja kertoa tarinoita siitä joukkueesta. Kuinka hyvä se Doughty, Malkin tai Toews oli aikanaan ja miten se mestaruus rakesi. Mikään ei ole ollut tarunhohtosempaa minulle kannattajuudessa, kuin joskus 5-vuotiaana löysin faijani 60-70-luvun Ilves-rotsin jostain varastosta, se on niitä hetkiä kun oli helpoin tehdä valinta SM-liigan suosikkijoukkueeksi.

Kings-faniuteni oli astetta humoristisempi ja tapahtui myöhemmin 90-luvulla ehkä 12-13 vuotiaana, kun ei ollut yhtä suosikki joukkuetta mutta joku oli valittava ylä-aste iässä. Se tuli puhtaasti siitä että Baywatch-sarja Pamela Anderssoineen sijoittui Kaliforniaan ja silloin yhdistelmä jääkiekko ja kauniit naiset oli niin kova yhdistelmä, että se pyyhki lattiaa kaikilla Orginal Six joukkueilla. No Baywatch on lähtenyt murrosiän myötä ajatuksistani mutta Kings-fanius jäi.
 

glovedropper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, JYP, Griffins, Hitmen, Jokerit
Onko mahdollista, että kaikelle tälle "mitä joukkuetta kannatan ja miksi" löytyisi oma topic ja täällä palattaisiin seuraamaan suomalaisia NHL-pelaajia?
 

Sim0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Jos Hawks ja Blues eivät kohtaa ensimmäisellä tai toisella kierroksella, tarkoittaa se erittäin suurella todennäköisyydellä sitä, että vähintään toinen joukkueista lähtee laulukuoroon jo avauskierroksella.

Toisaalta, jos ne kohtaavat ensimmäisellä kierroksella, niin on myös suuri todennäköisyys että jompi kumpi tippuu avauskierroksella..
 
Toisaalta, jos ne kohtaavat ensimmäisellä kierroksella, niin on myös suuri todennäköisyys että jompi kumpi tippuu avauskierroksella..

Siinä tapauksessa on varmaa, että jompi kumpi tippuu avauskierroksella. Mutta se ei ole vielä täysin varmaa, että Hawks pitää Wildin ja Jetsin takanaan runkosarjassa. Jos Hawks tippuu Centralin neloseksi tai vitoseksi, on myös konferenssifinaali Blues-Hawks mahdollinen.
 

Sambody

Jäsen
Mites toi Lindbohm.. En pystynyt katsomaan peliä, mutta about samat minuutit kellotti Pietrangelon ja JBo:n kanssa. Kyllähän Petteri näytti ennakkoluulottomuutensa jo Jokereissa ja viimeistään lainapestillä Ässissä, mutta on tuo nousu NHL:ään aika huimaa. Melkein verrattavissa Määtän läpimurtoon joskin Määtältä sitä enemmin kuin myöhemmin odotettiinkin.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Lindbohm jäi vähän vietäväksi tuossa Penguinsin ekassa maalissa kun Winnik kiersi hänet ja sai syötettyä Comeaun avopaikkaan. Sen lisäksi hyökkäysalueella joutui ottelun todennäköisesti komeimman taklauksen uhriksi. Mutta sen tarkemmin häntä seuraamatta sanoisin, että noista epämukavista "highlightseista" huolimatta pelasi ihan hyvän matsin. Kiitoksena siitä nuo jo mainitut isot minuutit, kaiken kaikkiaan 22.31.

Vertaus Määttään on tosiaan varmaan ihan hyvä. Määttä todennäköisesti näyttää vähän enemmän all-around pakilta kun Lindbohm on aavistuksen selkeämmin oman pään luuta, jos herraa näin pari NHL-peliä nähneenä uskaltaa yhtään arvioida. Positiivistä on kuitenkin, että kummankin parhaat pelit ovat vasta kaukana edessä, joten suomalaisten pakkirintama näyttää entistä vahvemmalta. Vatasen ja Määtän takaa kun nousee näitä vähän tuntemattomampia suuruksia niin NHL-suomalaispakisto alkaa saada kaivattua syvyyttä.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Suomalaisten maalipörssin voitosta kilpailu kiihtyy. Barkov teki tänä yönä kaksi maalia ja hänellä on nyt 14 kasassa. Mikko Koivu yltyi samoin tekemään pari maalia ja on samoin 14 maalissa. Pistepörssin voitto oli jo Filppulan käsissä mutta nyt Mikko Koivu on tasapisteissä ja maalien perusteella jopa edellä. Kyllä se on mukavaa kun on näinkin selkeästi tiukkaa taistelua voitosta näissä kategorioissa. Ja aiemmin kaudella oltiin laittamassa Koivua nelossentteriksi World Cup joukkueeseen, Lehterän ja Filppulan ollessa edellä.
 

Goose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Helsingin Jokerit
Barkov tulee olemaan jossain vaiheessa Nänärissä aivan vitun kova luu. Alkukauden vaikeudet kun on saanut karistettua, löytänyt samalla yhteisen sävelen Huberdeaun ja Jagsin kanssa, niin meno on tällä hetkellä todella kuumaa. Pois alta!
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Barkov tulee olemaan jossain vaiheessa Nänärissä aivan vitun kova luu. Alkukauden vaikeudet kun on saanut karistettua, löytänyt samalla yhteisen sävelen Huberdeaun ja Jagsin kanssa, niin meno on tällä hetkellä todella kuumaa. Pois alta!

Barkovia todella kannattaa katsoa pelaamassa eikä pelkästään tilastoskoutata. Kaveri on 19-vuotias ja pystyy sentterin paikalta dominoimaan useita vaihtoja niin puolustus- kuin hyökkäyspäässäkin. Aivan helvetin kova pelimies.
 
Barkovilla viimeisiin 41 peliin 26 pistettä. Eli yli 50 pisteen tahti, sehän on jo riittävästi NHL-joukkueen ykkössentterillekin, varsinkin parikymppiselle sellaiselle, En ole Floridan pelejä katsonut, mutta kun monet ovat vakuuttuneet hänen puolustuspelaamisestaan/kahden suunnan pelaamisesta, niin aika hyvältä vaikuttaisi.

Mikael Granlundilla muuten viimeisiin 41 peliin 22 pistettä, vähän niin kuin vertailun vuoksi.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se tuossa Barkovissa hurja ajatus onkin, että kaveri kaikessa erinomaisuudessaan ja kehityskelpoisuudessaan on vasta 19-vuotias.

Voi vaan miettiä, millä tasolla kokonaisvaltainen pelaamisensa on esim. kolmen vuoden päästä. Siinä vaiheessa Barkov on jo yli 300 NHL-matsia pelannut kohtalaisen kokenut ja rutinoitunut ykkössentteri, ja silloinkin silti vasta 22-vuotias.

Tulee pelaamaan melkoisen uran.
 
Se tuossa Barkovissa hurja ajatus onkin, että kaveri kaikessa erinomaisuudessaan ja kehityskelpoisuudessaan on vasta 19-vuotias.

Voi vaan miettiä, millä tasolla kokonaisvaltainen pelaamisensa on esim. kolmen vuoden päästä. Siinä vaiheessa Barkov on jo yli 300 NHL-matsia pelannut kohtalaisen kokenut ja rutinoitunut ykkössentteri, ja silloinkin silti vasta 22-vuotias.

Tulee pelaamaan melkoisen uran.
Mutta ei tule ikinä tekemään isoja tehoja, varsinkaan kun hän pelaa Florida Panthersissa. Barkov jäänee seuransa takia täysin tutkan alle, ellei nyt Florida saa lisää ryhtiä pelaamiseensa tulevina vuosina ja pääse nostelemaan kannua.

Kyllähän myös olisi kiva nähdä edes pilkahdus tunnetta tuossa tekemisessä, eikä tuota nöyristelyä joka häntä hidastaa tällä hetkellä.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Mutta ei tule ikinä tekemään isoja tehoja, varsinkaan kun hän pelaa Florida Panthersissa. Barkov jäänee seuransa takia täysin tutkan alle, ellei nyt Florida saa lisää ryhtiä pelaamiseensa tulevina vuosina ja pääse nostelemaan kannua.

Kyllähän myös olisi kiva nähdä edes pilkahdus tunnetta tuossa tekemisessä, eikä tuota nöyristelyä joka häntä hidastaa tällä hetkellä.
Mitähän sinä nyt selität? Panthers oli viime kaudella kolmanneksi viimeinen, sitä ennen viimeinen. Tällä kaudella nousivat mukaan playoff-taisteluun, ja rungossa on kiinnitettynä tuleva Franchise-tason pakki sekä ykkössentteri. Nuoria lahjakkaita prospekteja kilpailee rosteripaikoista. Eiköhän tuo kerro seuran suunnasta jotakin, minä näkisin että tuo seura tulee nousemaan playoff-joukkueeksi parin-kolmen kauden päästä, kunhan saavat lisättyä leveyttä laituriosastolle.

Ja lukuisat NHL-tähdet ovat tehneet hienon uran nöyrällä asenteella. Nicklas Lidström ja Steve Yzerman eivät tulleet tunnetuiksi räiskähtelevinä persoonina, vaan hiljaisina johtajina. Barkovissa on potentiaalia samaan.

edii. Toinen asia on säilyykö joukkue Floridassa. Yleisön kiinnostus on ollut olematonta, saa nähdä siirtyykö joukkue Kanadan puolelle jossain vaiheessa.
 
Viimeksi muokattu:
Mitähän sinä nyt selität? Panthers oli viime kaudella kolmanneksi viimeinen, sitä ennen viimeinen. Tällä kaudella nousivat mukaan playoff-taisteluun, ja rungossa on kiinnitettynä tuleva Franchise-tason pakki sekä ykkössentteri. Nuoria lahjakkaita prospekteja kilpailee rosteripaikoista. Eiköhän tuo kerro seuran suunnasta jotakin, minä näkisin että tuo seura tulee nousemaan playoff-joukkueeksi parin-kolmen kauden päästä, kunhan saavat lisättyä leveyttä laituriosastolle.

Ja lukuisat NHL-tähdet ovat tehneet hienon uran nöyrällä asenteella. Nicklas Lidström ja Steve Yzerman eivät tulleet tunnetuiksi räiskähtelevinä persoonina, vaan hiljaisina johtajina. Barkovissa on potentiaalia samaan.
Edmonton Oilers sanoo moimoimoi.

Lidströmiin ja Yzermaniin vertailu nyt on jo vähän liioittelua. Barkov on selvästi vielä kuoressa, josta hänen on kuoriuduttava, että hän pääsee oikeasti pelaamaan kaikilla avuillaan. Kuten Luongokin sanoi, niin ei taida poika tietää edes kuinka hyvä on.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Edmonton Oilers sanoo moimoimoi.

Lidströmiin ja Yzermaniin vertailu nyt on jo vähän liioittelua. Barkov on selvästi vielä kuoressa, josta hänen on kuoriuduttava, että hän pääsee oikeasti pelaamaan kaikilla avuillaan. Kuten Luongokin sanoi, niin ei taida poika tietää edes kuinka hyvä on.
Edmonton Oilersin jälleenrakennus noudattaa täysin eri uria kuin Panthersin. Oilers on kaupannut kaikki hiukankin kehittyneemmät 25-30-vuotiaat runkopelaajat pois. Floridan GM Tallon on jo kerran rakentanut menestyvän joukkueen Chicagossa, ja rakennus kulkee taas hyvällä uralla. Oilersin suurimmat heikkoudet ovat sentterit ja puolustus, Floridalla ne ovat vahvuuksia. Barkov-Bjugstad on todella vahva kärkiketjujen sentteripari, jonka varaan rakentaa. Veteraanipelaajia on hankittu isoihin rooleihin tuomaan voittamisen kulttuuria ja vastuunkantoa, esimerkkeinä Jagr, Mitchell, Campbell, Jokinen, Bolland (jonka sopimus on kylläkin älytön). Oilers ei ole 2010-luvulla kyennyt 80 pisteen kauteen, paras tulos on 45 pistettä tynkäkaudella mikä tarkoittaa 76 pisteen tahtia. Floridalla on kausi kesken ja koossa on jo 83 pistettä.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Ois kiva tietenkin olla väärässä, mutta Jagr ja Huberdeau taitavat olla jo ihan riittävän hyvät pelaajat Barkovin rinnalle. Tuskin Barkovin rooli tuosta muuttuisi vaikka sinne joku Jagria parempikin vahvistus hommattaisiin vaan eiköhän Barkov jatkossakin tekisi enemmänkin tuota työtä mikä jaa teksti-tv:n kautta näkemättä. Onhan Barkov kuitenkin semmoinen johtava sentteri jolla nimenomaan noita mestaruuksia lähdetään metsästämään. Eli en kyllä usko, että niin suurta kehitystä enään tapahtuisi, että Barkov rupeaisi mitään suuria tehoja koskaan tekemään. Toivottavasti Jagr kuitenkin jatkaisi vielä seuraavan kauden Pantterien matkassa, vaikuttaisi sopivan Floridaan todella hyvin ja tuskin frenzyistä mitään isoa kalaa tarttuu haaviin.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Kyllähän myös olisi kiva nähdä edes pilkahdus tunnetta tuossa tekemisessä, eikä tuota nöyristelyä joka häntä hidastaa tällä hetkellä.

Barkovin peli ei ole nöyristelevää tai tunteetonta. Kyllä, hän on laskelmoiva ja "konemainen" eikä vähän leuhkana tamperelaisena ei tuuleta maalejaan, mutta onhan tuossa tekemisessä ihan hemmetisti intohimoa. Sen näkee jo siitäkin, että Barkov on niin kokonaisvaltainen pelaaja, sellaiseksi ei tulla pelkällä lahjakkuudella vaan kovalla työnteolla ja pelin opiskelulla.
 

Saasta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ois kiva tietenkin olla väärässä, mutta Jagr ja Huberdeau taitavat olla jo ihan riittävän hyvät pelaajat Barkovin rinnalle. Tuskin Barkovin rooli tuosta muuttuisi vaikka sinne joku Jagria parempikin vahvistus hommattaisiin vaan eiköhän Barkov jatkossakin tekisi enemmänkin tuota työtä mikä jaa teksti-tv:n kautta näkemättä. Onhan Barkov kuitenkin semmoinen johtava sentteri jolla nimenomaan noita mestaruuksia lähdetään metsästämään. Eli en kyllä usko, että niin suurta kehitystä enään tapahtuisi, että Barkov rupeaisi mitään suuria tehoja koskaan tekemään. Toivottavasti Jagr kuitenkin jatkaisi vielä seuraavan kauden Pantterien matkassa, vaikuttaisi sopivan Floridaan todella hyvin ja tuskin frenzyistä mitään isoa kalaa tarttuu haaviin.

Minä kyllä rohkenen olla toista mieltä. Kunhan Barkov ja etenkin Panthers tuosta vähän miehistyy niin mahdollisuudet on lähes mihin vain. Se että Barkov ei tee 19-vuotiaana Jagrin kanssa 100 pistettä, ei kyllä kerro yhtään siitä mitä voi olla tulevaisuudessa. Harva kahteen suuntaan kypsä pelaaja on teini-iässä mitään 80 pistettä koskaan tehnytkään. Minä ainakaan en kyllä ihmettele yhtään jos Barkov on parhaassa iässään 25-31-vuotiaana piste per peli pelaaja jos kaikki menee ilman mitään mullistavia loukkaantumisia tai muita. Joku 100 pisteen suonenvetokin on minusta täysin mahdollinen. Siihen nyt tietysti vaikuttaa monikin asia, kuten mihin suuntaan nuo maalimäärät menee. Eikä sillä sinällään mitään väliä ole tekeekö ikinä mitään hirmutehoja jos peli on tuota luokkaa. No palataan asiaan kymmenen (huom. 10!!!) vuoden päästä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös