Ottawa Senators 2014–2015

  • 84 825
  • 339

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Vieläkö Kily on hengissä?

Siinä ja siinä, oli sen verran huikea matsi. Isot panokset, vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mitäpä muuta sitä voi lätkämatsilta toivoa. Nopeasti Turrisin maalilla johtoon, mutta Bruins vastas vähän onnekkaastikin kahdella perään. Todella hermostunut oli tuo alku joukkueelta, mutta hienosti koottiin rivit vielä ennen erän loppua ja Michalek toi pelin tasoihin. Vielä vähän aikaa sitten en usko että tuosta alusta ois noustu voittoon asti. Toiseen erään maaleja vuorotahtiin, Condra isossa roolissa molemmissa kotijoukkueen osumissa, ensin tarjoilu Legwandille maalin eteen, sitten Pageaun kanssa aktiivinen karvaus josta Pageau upealla maltilla pyöräytti kiekon ohi Raskin. Kolmanteen erään 4-4 tilanteessa ja jälleen hienoa luonteen osoitusta joukkueelta ratkoa voitto kotiin. Maalit Ryanille hyvällä pompulla ja lopussa Turrisille tyhjiin. Helvetin iso voitto ja haave pleijareista on taas askeleen lähempänä.

-Hammond ei aivan päässyt yksin sitä ennätystä pitämään kun 4 meni taakse, mutta jälleen hyvä esitys ja isoja koppeja. Maaleista vaikea syyttää.
-Milo-Turris-Stone aivan ilmiliekeissä ja kirjasivat kolme maalia. Stonesta on muotoutunut nopeasti yksi henkilökohtaisista suosikeista, huikea pelaaja.
-Pageau-Condra taas isossa roolissa. Neloseltakin ihan mukiinmenevä esitys, Chiassonilta vahvaa tekemistä kaksinkamppailuissa. Ottelun loppupuoliskolla Hoff ja Puempel vaihtoi paikkoja, Hoffi on ollut kyllä vähän kylmänä muutaman matsin ja nytkin suti metrin päästä tyhjästä maalista ohi. Puempel näytti ihan hyvältä tuossa Ziban vieressä.

Mahtavaa seurattavaa on Sens-kiekko tällä hetkellä ja vesi kielellä odottaa jo huomista Leafs-peliä. Vaikka Leafs on sukeltanut ja rankasti, ei nuita auta kevyesti ottaa.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Senatorsin matseja on tullut seurattua varsin paljon, ja allekirjoitan täysin nimimerkki Kilyn viestin. Senators pelaa todella hyvää jääkiekkoa tällä hetkellä, jossa kaikki ketjut tuovat oman panoksensa. Nuoret kuten Pageau, Zibanejad ja Stone ovat olleet erinomaisia viime aikoina. Myös Puempel on ollut energinen. Ryanilla oli ollut hiljaista maalinteon suhteen useamman ottelun ajan, mutta Bruinsia vastaan tuli varmasti tärkeä maali myös henkisesti. Lisäksi Methot'n laadukas pelaaminen puolustuksessa on auttanut myös Karlssonia, jonka pelaaminen on ollut aivan eri tasolla kun Methot on ollut hänen pakkiparinaan.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
5-3 voitto Leafsista ja Bostonin rankkutappion myötä ero yhteen pisteeseen. Solidia peliä joukkueelta eka ja kolmas erä, toisessa sitten löysäiltiin pahemmin mitä on nähty vähään aikaan. Parempaa joukkuetta vastaan tuo olisi maksanut todennäköisesti voiton ja Cameron antoi ansaitusti kuulua penkillä erän puolivälissä: Capital Gains Twitterissä: "Dave Cameron losing it http://t.co/YEfBIosd1K" Cameronin tästä puolesta olen kuullut, mutta sitä ei ole ulospäin näkynyt ennen tätä. Kylläpä se joukkuetta tarpeeksi herätti että 3-3 tilanteesta noustiin voittoon asti.

-Turrisille toinen kahden maalin ilta putkeen, tärkeä 4-3 maali toisen erän lopussa ja toinen tyhjiin. Kahdessa vastustajan maalissa oli perseilemässä omalla alueella, mutta kokonaisuutena puhtaat paperit.
-Pageaun ketju taas vaihteeksi erinomainen, tällä kertaa varsinkin Lazar loisti. Komealla "Lazerillä" 3-1 maali ja todella aktiivista peliä.
-Methot-Erkki parivaljakko loistava, molemmille kahden tehopisteen ilta.
-Isosti kuitenkin jobinpostia kun Michalek sai ekassa erässä osumaa päähänsä ja jätti pelin, sekä Puempel loukkasi jalkaansa. Michalekin tilanteesta ei vielä tarkempaa tietoa, mutta Puempel alustavasti statuksella week-to-week. Paska homma, Puempel näytti erinomaiselta Ziban ketjussa ekassa erässä ja Michalek nyt on vetänyt hienosti Turrisin vieressä jo pidemmän aikaa. Alhaalta varmaan Prince tai Robinson ylös ja Smith kuntoutuspätkältä kokoonpanoon. MacA vasta aloittanut treenit joukkueen kanssa ilman kontaktia joten ei ihan vielä ole pelikunnossa.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators
Bostonille jälleen pistemenetyksiä, kun ottivat tällä kertaa tappion varsinaisella peliajalla Tampa Bayn vieraana. Ikinähän sitä ei ääneen saisi sanoa, mutta alkaa kieltämättä näyttää jo melkoisen hyvälle...

Loukkaantumiset tulivat kyllä ilkeään paikkaan. Puempel toi tosiaankin vähän eloa tuohon Zibanejadin ketjuun, joka on tuloksellisesti ollut ehkä jopa heikoin viime aikoina. Esimerkiksi Ryanilla on kahdeksasta edellisestä pelissä koossa tehot 1+0, eikä Hoffmankaan aivan liekeissä ole ollut viime pelin maalia lukuunottamatta. Vieläkin enemmän saattaa kolauttaa tuo Michalekin loukkaantuminen, sillä Turrisin 1. kenttä on ollut ehdottomasti turvallinen sekä vahva koostumus. Toivottavasti selviää lyhyehköllä huililla...

Chiasson - Legwand kaksikko on ainakin omien näkemyksien perusteella petrannut. Tehoja ei ehkä vieläkään ole "riittävästi" tullut, mutta pelaavat ihan fiksua peliä kuitenkin. Condra - Pageau on myös ollut todella kova duo kolmosessa. Kyllähän Condralle on pakko tämän kauden otteilla jatkosopimusta tarjota. Luotettava pelaaja ja alivoimallakin ehdotonta joukkueen kärkeä. Lisäksi Methot + Karlsson parilla tosiaankin melkoinen vire päällä, jota on kyllä ilo katsoa!

Stonesta on muotoutunut nopeasti yksi henkilökohtaisista suosikeista, huikea pelaaja.

Tätä myös pakko kompata. Viime kaudella antoi jo ihan mojovia näyttöjä siitä, että ottanee tällä kaudella ainakin varman paikan pelaavassa kokoonpanossa, mutta ykköskentän pistenikkariksi en olisi ainakaan vielä tällä kaudella uskonut... Taistelee myös koko sarjan "takeaway" tilaston voitosta tiukasti loppukauden ajan. Jakaa tällä hetkellä Tavaresin kanssa sijan kaksi, kun koossa on 83 kiekonriistoa. Ryan O'Reilly on vielä kahden päässä.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Toivottavasti ei tule yöllä tilastotappio. Vaikka pari edellistä peliä on ollut voitollisia niin olen havainnut että Hammond vaikuttaa väsyneeltä. Voi toki olla että on omaa sokeuttakin. Noin muuten en olisi uskonut tälläiseen vireeseen pari kuukautta takaperin. Nyt kaikki on omissa käsissä ja Bruinsin peli ei oikein kulje. Toivotaan nyt että loukkantumisia ei tule enää. Niitä ei hirveästi kestä.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Ens yönä siis Sharks kotona vastassa ja odotetusti Puempel ja Michalek sivussa. Puempelilla nilkka ilmeisesti nyrjähtänyt ja jossakin oli arviota noin runkosarjan loppuun kestävästä sairaslomasta. Week-to-week nyt kuitenkin alustavasti. Michalekista ei ole tullut sen kummempaa tietoa. MacA saattaa hyvällä tuurilla pelata jo ensi viikonloppuna, mutta se vaatisi ensin muutamat täyden kontaktin treenit alle eikä niitä ole vielä tullut. Greening, jonka olemassaolon jo olin lähes mielestäni blokannut, ja Smith palaa kokoonpanoon Legwandin rinnalle. Chiasson ottaa paikan Turrisin ketjusta, Pageaun ja Ziban ketjut vanhassa muodossa. Eipä nuita ketjuja paremmin olis tässä vaiheessa voinut asetella, Chiassonkin pelannut ihan hyvin viime aikoina niin saapa näyttöpaikkaa top-kutosessa ja mikä tärkeintä Pageaun ketju pysyy muodossaan.

Hoff-Ziba-Ryan
Stone-Turris-Chiasson
Condra-Pageau-Lazar
Smith-Legwand-Greening

Methot-Karlsson
Wier-Ceci
Boro-Gryba

Hammond

Tätä myös pakko kompata. Viime kaudella antoi jo ihan mojovia näyttöjä siitä, että ottanee tällä kaudella ainakin varman paikan pelaavassa kokoonpanossa, mutta ykköskentän pistenikkariksi en olisi ainakaan vielä tällä kaudella uskonut... Taistelee myös koko sarjan "takeaway" tilaston voitosta tiukasti loppukauden ajan. Jakaa tällä hetkellä Tavaresin kanssa sijan kaksi, kun koossa on 83 kiekonriistoa. Ryan O'Reilly on vielä kahden päässä.

Joo enpä kyllä minäkään odottanut ihan tälläistä rookie-kautta Stonelta. Varsinkin nyt Cameronin aikakaudella on alkanut tulosta tulla ihan tosissaan kun on saanut isommin vastuuta kaikissa tilanteissa. Onkin muutes paukuttanut tämän vuoden puolella ppg-tahtia. Nuo takeaway-tilastot on todella vakuuttavia ja muihin Calder-ehdokkaisiin verrattuna ovat aivan omaa luokkaansa. Tämän kaverin peliäly ja tilannetaju on vaan jotakin niin maagista että ryöstelee kiekkoja melkein miten haluaa. Harmittavasti taitaa hyökkääjistä Gaudreau ja Forsberg mennä edelle Calder-valinnoissa isomman nimensä johdosta, vaikka Stone ei paljonkaan ole pisteissä jäljessä ja kahden suunnan osaamisessa on nuihin verrattuna reilusti edellä. Samapa se, iso palanen tulevaisuuden runkoon löytyy tästä kaverista.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Sharks kaatuu 5-2 vahvan kolmannen erän jälkeen . Aivan uskomatonta menoa taas! Ensimmäinen erä hyvää kiekkoa, mutta toisessa oli vaikeampaa ja San Jose pääsi johtoon kun tekivät kaksi maalia minuutissa . Kolmannessa sitten ensimmäiset 5 minuuttia aivan hullua menoa päästä päähän ja ottelun paras Zibanejad tasoitti komealla maalilla. Hurmos jatkui ja Chiasson ohjasi pari minuuttia myöhemmin Sensin johtoon. Heti perään 3-1 hyökkäys Karlssonin tukemana ja Pageau 4-2. Viimeinen tyhjiin Hoffmanin toimesta. Tänään oli varaa hukata ainakin 3 täysin avopaikkaakin. Toki Niemi torjui myös hyvin. Vahvaa tekemistä koko joukkueelta. Kolmannessa erässä Hammond sai jonkun tällin ja näytti hetken pahalta, mutta pystyi jatkamaan loppuun asti. On nämä Ottawan pelit sellaista viihdettä tällä hetkellä että kannattaa katsoa.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators
Puempel toi tosiaankin vähän eloa tuohon Zibanejadin ketjuun, joka on tuloksellisesti ollut ehkä jopa heikoin viime aikoina. Esimerkiksi Ryanilla on kahdeksasta edellisestä pelissä koossa tehot 1+0, eikä Hoffmankaan aivan liekeissä ole ollut viime pelin maalia lukuunottamatta.

Kop kop...

On nämä Ottawan pelit sellaista viihdettä tällä hetkellä että kannattaa katsoa.

Kyllä. Erittäin vauhdikasta ja viihdyttävää menoa jälleen kerran!
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Hienostihan sieltä se 7. voitto tuli putkeen. Taas tosiaan heikompi toinen erä, onneksi kolmannessa laitettiin täysi höyry päälle ja pisteet saatiin kairattua. Ziban ketjulla oli vuoro paukuttaa tehoja, hieno peli koko kolmikolta ja vähän tuloksellisesti heikomman vaiheen jälkeen heräilyn merkkejä. Chiassonille ansaittu maali kolmannessa erässä, ajoi ahnaasti koko illan maalille ja otti oikein hyvin paikkansa Turrisin ketjusta. Hammondin loukkaantuminen säikäytti ja huolella, viimeinen pelaaja joka tässä tilanteessa kestää tippua kokoonpanosta. Onneksi vaikuttas ettei mitään pahempaa tullut kun Cameron vakuutteli että ovat Ziban kanssa torstaina pelikunnossa. Ziba sai siis kolmannessa erässä Hoffin vedon ranteeseen.

Tästä on hyvä jatkaa, pisteen edellä Bruinsia peli vähemmän pelattuna ja kaikki on omissa käsissä. Kaasu pohjassa vaan loppuun asti niin päästään vielä Capsinkin ohi ja todennäköisyydet saada unelmavastus ekalla kiekalla paranee huomattavasti. Puhun tietenkin Habsista. Vaikka ihan se on sama kuka sieltä tulee vastaan jos nyt pleijarilätkästä päästään nauttimaan. Andystakin tuli päivitystä että saattaa olla käytettävissä viikonloppuna, samoin kuin siis MacA. Michalek kärsii päänsärystä ja tarkkaa aikataulua ei vielä paluulle ole.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
5-1 takkiin Rangersia vastaan ja voittoputki poikki. Heikompi peli joukkueelta ja Rags tuli ja käveli yli. Suuremmassa kuvassa tässä saa olla helvetin huolissaan maalivahtitilanteesta. Hammond pelasi eilen selvästi loukkaantuneena ja tänään oli linkuttanut areenalla. Eli eipä säikähdyksellä selvittykään siitä Couturen törmäyksestä. Andy on "lähellä", mutta epävarmaa hänenkin pelaaminen huomenna Leafsia vastaan. Näyttää siis mahdolliselta että naftaliinista pitää kaivaa nelosvahti Driedger maalille. Eilen tuo pelasi reilun erän, kiekkoja ei mennyt taakse mutta eipä tuosta suurempia johtopäätöksiä pysty vetämään.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
4-3 jatkoajalla turpaan Leafsiltä. Molemmilta joukkueilta aneeminen eka erä, toisessa Sens sai vaihdetta silmään ja 0-2 johtoon. Kolmannessa homma lyötiin sitten läskiksi, Leafs hallitsi ja tuli tasoihin. Miksi se pitää joka vitun kerta alkaa peruuttelemaan ja lopettaa luistelu johtoasemassa Leafsiä vastaan. Saattaa olla loppupeleissä helvetin kallis piste mikä menetettiin. Floridaa vastaan parempi olla tänään kunnon bounce back-esitys, nyt tämä juna on alkanut mennä helvetin pahalla hetkellä väärään suuntaan. Vielä on kuitenkin kaikki omissa käsissä.

-Turrisin ja Pageaun ketjut ainoita jotka sai jotakin aikaiseksi hyökkäyspäässä. MacA palasi tutulle paikalleen Turrisin viereen ja pelasi ihan hyvin. Lazarille kolmas maali neljään peliin, hienoa että on alkanut tulla itseluottamusta tehdä enemmän ratkaisuja kiekon kanssa.
-Andy oli maalilla ihan ok, ei näyttänyt olevan vaikeuksia kilpikäden kanssa.
-Boro-Gryba oli ihan sekasin omissa, varsinkin Gryba joka ajautu useamman kerran väärälle puolelle ja tämä johti suoraan Leafsin ekaan maaliin. Toivottavasti Cowen tulee sisään ens yönä.
-Ziban ketjulta ja varsinkin Ryanilta kaivattas nyt enemmän, Smith on ajanut nelosen aivan turhakkeeksi.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Kohta startataan Floridaa vastaan. Reilusti Cameron sekoitellu ketjuja ja Smith/Wier siirtyy katsomon puolelle. Olisin kyllä istuttanut Gryban, mutta eipä Wierkään ole loistanut viime peleissä. Jännä nähdä kauanko ketjut pysyy matsissa tuollaisina, en kyllä oikein perusta Pageaun ketjun hajoittamisesta.

Condra-Turris-Stone
Greening-Ziba-Ryan
MacA-Pageau-Lazar
Hoff-Legwand-Chiasson

Methot-Karlsson
Boro-Ceci
Cowen-Gryba

Andy
 

imperial

Jäsen
Suosikkijoukkue
Predators, Pelicans
Tappio tuli Floridaa vastaan. Nyt täytyy alkaa kampeamaan väkisin niitä voittoja, jos pleijareihin mielitään. Florida (Jagr) oli hitusen parempi joukkue, joten ehkä pisteet menivät oikealle joukkueelle. En täysin vakuuttunut Andersonin pelistä.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Turpaan tosiaan tuli eikä tämä meno oikein hyvältä näytä. Koko joukkue vaikuttaa väsyneeltä ja ei oikein pysytä siinä Cameronin suoraviivaisessa pelitavassa. Hyökkäyksessä Michalekia ja Puempelia on tullut yllättävänkin kova ikävä kun toimivista neljästä ketjusta näyttää olevan jäljellä kaksi. Ei nyt vielä auta heittää kaivosta noudettua kirvestä takasin, mutta voittoja pitää alkaa kyllä tulla. Tässäpä sitä on testiä nuorelle joukkueelle.

Posiitivisimpana pelistä jäi mieleen taas vaihteeksi Pageau ja Lazar. Andya nyt en suoraan lähtis tappiosta syyttämään, Jagrin toinen meni vähän helposti kun tapojensa mukaan ylipelasi etukulman vanhanaikaisessa. Vielä ei huomista maalivahtia nimetty, molemmat elää vammojen kanssa niin vissiin katotaan kumpi on paremmassa hapessa.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators
Erittäin tärkeät kaksi pistettä Detroitin vieraana ja kolmen ottelun tappioputki katkesi. Detroit on oman ymmärryksen mukaan ollut aina ihan kelvollinen kotijoukkue, mutta eilen vierailijat ottivat kyllä komennon ensiminuuteista lähtien. Ottawa pelasi ihan hyvin ja fiksusti, mutta maalinteon kanssa oli suurta tuskaa etenkin, kun Petr Mrazek pelasi ilmiömäisen ottelun. Kahden ensimmäisen erän jälkeen laukaukset maalia kohti olivat peräti 9-25 vierailijoille, mutta silti ainoan maalin taululle oli iskenyt Gustav Nyquist. Maali syntyi Turrisin järkyttävän harhasyötön päätteeksi. Veto oli hyvä, mutta Hammondin torjuntatyöskentelyssä paistoi ehkä hiukan se, ettei hommia ollut kauheasti ollut. Lopussa MacArthur iski ansaitun tasoitusmaalin. Vielä ennen varsinaisen peliajan loppumista Lazarilla oli melkoisen makoisa paikka, mutta nuorukainen ei tällä kertaa tolppien väliin osunut. Rankkareilla päät kestivät kaikilla Ryania lukuunottamatta ja erittäin tärkeä lisäpiste sitä kautta taulukkoon!

+ Turris & Stone kaksikko on selkeästi noussut hyökkääjistä täysin omalle tasolle muihin verrattuna. Molemmille myös eilen ansaitusti eniten peliaikaa hyökkääjistä (n.23min), kun seuraavaksi eniten pelannut Ryan sai peliaikaa hiukan alle 18min. MacArthurilta nähtiin Detroitissa myös hyvää tekemistä ja tärkeä maali.
+ Borowiecki. Varmaa perustepeliä, jykeviä taklauksia ja asenne on kohdillaan illasta toiseen - arvostan.
+ Hammond. Maalista huolimatta hyvää suorittamista ja yhdellä päästetyllä maalillakin antaa joukkuueelle mahdollisuuden voittoon. Mielenkiintoista nähdä, että kumpi loppujen lopuksi ykkösmaalivahdin tontin ratkaiseviin peleihin ottaa. Hammondin suorittaminen näytti muutaman pelin ajan jo erittäin heikolta, mutta kenties pieni luukkukomennus tai toipuminen pienestä loukkaantumisesta auttoivat. Eiköhän Hammond myös aloita seuraavan pelin, jos vain kunnossa on .

- Chiasson. Eletään kauden ratkaisuvaiheita ja kahdessa viimeisessä pelissä Chiasson on ottanut kolme käsittämättömän tyhmää kahden minuutin rangaistusta hyökkäysalueella. Fyysinen pelaaja, jolla on rahkeita nostaa tasoaan, mutta suunta on täysin väärä tällä hetkellä.
- Ryan. Sama kuin edelliseen. Tärkeimmät pelit menossa ja Ryan vaeltaa kyllä melkoisen syvällä tällä hetkellä. Ryanin pitäisi olla hyökkääjä numero yksi, mutta itseluottamusta ei tällä hetkellä ole lainkaan. Ryanin rangaistuslaukaus kertoo kaiken olennaisen. Edelliseen 14 peliin vain yksi tehty maali. HERÄTYS!!!

Seuraavaksi kotipelissä vastaan asettuu Tampa Bay, jonka viime aikojen ottelut ovat menneet hiukan alakanttiin. Neljästä edellisestä pelistä Ottawan tavoin kolme tappiota ja viime yönä ottivat Torontolta nekkuun varsinaisella peliajalla. Pakkovoitot taitavat jatkua Senatorsin osalta, jos ylöspäin taulukossa halutaan...
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Ei paljon ole lisättävää Hendon tekstiin, hyvin matsi tiivistettynä. Oli kyllä dominoiva esitys josta huolimatta meinas jäädä luu käteen vastustajan kassarin jäätävän vireen johdosta, onneksi MacA sai pelin tasoihin lopussa. Selvästi oli Cameronin viesti suoraviivaisesta pelistä mennyt perille. Kiekkoa käännettiin nopeasti hyökkäyssuuntaan eikä sen kanssa turhaan hierottu vaan suorinta reittiä kohti maalia. Turris-Stone tosiaan huikea ja Hammondin liike näytti olevan lähempänä sitä normaalia tasoa verrattuna viime esiintymiseen. Toivotaan että selkä kestää ottaa startteja jatkossakin. Iso voitto ja toivo elää vielä.

E. Lisätään vielä että Hammond on nimetty NHL:n maaliskuun ykköstähdeksi ja Senatorsin Masterton-ehdokkaaksi.
 
Viimeksi muokattu:

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Hienosti kaatui Tampakin 2-1, tällä kertaa ei ihan tarvittu rankkareita kun Wier paukutti viivasta jatkoaikavoiton 17 sekuntia ennen loppua. Tiukka matsi ja Turrisin ketju nousi jälleen tärkeillä hetkillä esiin. Stonelle 20. maali ja neljän pisteen päässä rookielle todella kunnioitettavasta 60 pisteestä. Hammondiltakin maalilla erinomainen esitys.

Harmittavasti Bruins hoiti ottelunsa samalla, mutta elossa ollaan ja taistelu jatkuu huomenna Capsia vastaan. Kurinalaisuus taitaa olla päivän sana ettei Ovie pääse riehumaan ylivoimalla. Ylivoimasta puheen ollen, on kyllä ollut melkoista kuraa taas jonkin aikaa, 0/10 kaksi viime peliä. Todella väkinäistä on tekeminen eikä sieltä oikein punaista lankaa tahdo löytyä.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Capsia vastaankin jatkoaikavoitto ja 2 elintärkeää pistettä plakkariin. Ekalla kympillä 3-0 johtoon kahden 5-3 yv-maalin voimin. Stone, MacA ja Ziba viimeistelijöinä. Eka erä tasaisena loppuun ja toisessakin pysyttiin kohtuu hyvin pelisuunnitelmassa. Kolmas erä vietettiin sitten aika pitkälti omassa päässä eikä siinä koskaan hyvin käy, Caps tasoihin kun nelisen minuuttia peliä jäljellä. Onneksi jatkoajalla pystyttiin vielä nostamaan pelin tasoa ja kairaamaan lisäpiste. Turrisilta hieno kiekonriisto omassa päässä ja läpiajosta kiekko varmasti ohi Holtbyn.

-Turrisin ketju taas loistava, kaikille maalit mieheen. MacA:kin päässyt takaisin kovalle tasolle loukkaantumisensä jälkeen.
-Ziballe ihan hyvä peli pitkästä aikaa, Ryan jatkaa melko näkymättömänä.
-Hammond otti muutaman ison kopin eikä voi syyttää maaleista.

Ens yönä sitten Leafs ja toivottavasti siellä lähdetään täysillä pelaamaan, muuten on taas vaikea peli odotettavissa.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Ilkeä pistemenetys taas Leafsia vastaan 3-2 rankkaritappiolla. Ihan sama mikä on tasoero Leafsiin nähden niin aina nämä pelit on olleet yhtä vaikeita, ja tulee olemaan varmasti jatkossakin. Eka erä oltiin melko pahasti jyrän alla ja Hammond sai venyä useamman kerran. Leafsin 1-0 johdossa toiseen joka oli sitten vierailta jo huomattavasti parempaa tekemistä ja pelin painopiste siirtyi toiseen päähän, tappioasemassa kuitenkin erästä ulos kun Karlssonin yv-tasoituksen jälkeen JVR vastasi muutama minuutti myöhemmin. Kolmannen erän alkuun heti tasoitus, jälleen ylivoimalla, kun Stone jatkoi huikeaa pistevirettään upottamalla Turrisin passin b-pisteen kaarelta. Loput matsista ja jatkoaika meni maalittomana ja rankkareilla ei sitten seitsemästä Sens-laukojasta upottanut kuin Ziba. Hammond yritti kaikkensa, mutta eipä se auttanut. 3 peliä jäljellä 2 pistettä eroa kolmikkoon Bruins/Pens/Wings. Kaikki loput pelit pitää voittaa ja toivoa että joku noista ei kerää 3 pistettä enempää. Pens heti vastassa tiistaina. Tiukkaa tulee tekemään, mutta toivo elää vielä.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators
Marc Stone - voiko ylistäviä sanoja olla liikaa?

Avauserässä jatkettiin samalla löysäilyllä, kuin Torontossa, mutta vielä sieltä noustiin, vaikka usko meinasikin jo kesken pelin lähteä. Ei muuten ollut viimeisen 25 pelin aikana ensimmäinen kerta, kun vastustajan muutaman maalin etumatka kurotaan kiinni. Harmi, että voitto tuli jälleen vasta jatkoajalla. Jäljellä on kaksi peliä, eikä NYR / Flyers kaksikosta kummallakaan taida panosta omissa peleissään olla. Toivo elää.

Calder Trophy on jaettu viime vuosina pitkälti aina vasta varatuille pelaajille, mutta olisikohan Stonella silti mahdollisuuksia haastaa Ekblad, Forsberg sekä Gaudreau? Stone nousi juuri tulokkaiden pistepörssin kärkeen ja vieläpä parhaalla +/- tilastolla, mutta silti herra on saanut huomiota mitättömän vähän edellä mainittuun kolmikkoon verrattuna ja useat ovat veikanneet Hoffmaniakin Stonen edelle vielä muutamia kuukausia tai jopa viikkoja takaperin. (Ei toki mitään Hoffmaniltakaan pois, mutta hänen roolinsa ja arvonsa verrattuna Stoneen on jäänyt auttamatta vähemmälle etenkin kauden edetessä.)

78 peliä, 24+37=61, +18, 6 voittomaalia ja sarjan kovin kiekonriistäjä - ei hullummat tilastot tulokaskaudelta. Stonella on kaikki mahdollisuudet voittaa tulokkaiden pistepörssi, vaikka hänen vahvuudet ovat melkeinpä enemmän puolustuspelissä, jonka hän hoitaa aina todella hyvin. Alivoimallakin luotettava pelaaja. Stonen arvo joukkueelle kauden, sekä etenkin loppukauden aikana on ollut käsittämättömän suuri. Stone on pyyhkinyt Bobby Ryanilla lattiaa ja pelaa illasta toiseen lähes 20 minuuttia, joka on selvästi eniten laitahyökkääjistä Ottawassa.

Edellisen kerran Calder Trophy on löytänyt tiensä Ottawaan kaudella 1995-1996, kun 22-vuotias oikea laitahyökkääjä Daniel Alfredsson toi palkinnon kotiin. Se oli suuren, merkittävän ja hienon uran alkupisteitä. 19 vuotta myöhemmin 22-vuotias oikea laitahyökkääjä Marc Stone on ainakin lähdellä tehdä saman tempun. Alfredssonin tehot olivat Calder- kaudellaan 26+35=61. +/- tilasto näytti samaa lukemaa kuin Stonella, mutta se oli -18. Häkellyttävää.

Vuoden 2015 puolella Stone on pelannut 44 ottelua tehoilla 16+28=44, +11.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Olipahan vähintäänki uskomaton nousu 0-3 sillasta voittoon. Varsinkin kolmas erä jäätävää tykitystä Pens-päähän ja kukas muukaan kuin Stone sieltä taas nousi ratkaisuhetkillä esiin. On se vaan huikea jamppa ja hyvää settiä Hendolta kaverista yllä, hienoja yhtymäkohtia kaivettu historiasta. Pidän suurena vääryytenä jos ei ole hyökkääjistä ensimmäisenä haastamassa Ekbladia Calderista. Elossa ollaan ja taistelu jatkuu torstaina New Yorkissa. Saa olla kyllä helvetin ylpeä tästä joukkueesta kävi tässä pleijarijahdissa miten tahansa.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Pitikin mennä nukkumaan ekan erän jälkeen...No uusintana katsottuna tuli ihan hyvä fiilis. Paikkoja oli voittoon asti jo varsinaisella, mutta Fleury pelasi hyvin. Johtuiko tuo avauserän karmea pelaaminen jännityksestä sitten. No sen jälkeen tultiin peliin rennosti kun ei ollut enää mitään hävittävää ja tulos näkee taululla. Ensin oli Hoffman, sitten Hammond ja nyt Stone. On kyllä upeita tarinoita ollut kaikki. Niinkuin Kily totesi ylpeä saa olla meni miten meni. Kaksi peliä vielä hoidetaan ja katsotaan mihinkä se riittää. Pakko vielä todeta että Ryan on aivan sekaisin tällä hetkellä. Itseluottamus hukassa ja ratkaisut sen mukaisia.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Rangers kaatuu 3-0. Uskomaton suoritus jälleen. Avasuerässä oltiin välillä ihan purjeessa, mutta kestettiin 0-0 erätauolle. Toisessa erässä saatiin taas koneet käyntiin ja Rangers pidettiin täysin ilman maalipaikkoja. Pelin käännekohta oli Hammondin torjunta kun Rangersilla tyhjä maali ja seuraavasta hyökkäyksestä Stone tarjoili upeasti MacArthurille ja 0-1 taululle. Hetkeä myöhemmin onnekas toinen maali Kun Turrisista kimposi sisään. Kolmas erä oli todella kypsää pelaamista johtoasemassa eikä edes jännittänyt. Nyt rukoilemaan hyviä tuloksia muualta! Boston häviää Floridalle ja kaikki omissa käsissä. Ei jumalauta voi olla totta!
 
Viimeksi muokattu:

fewe0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Senators
Us-ko-ma-ton-ta! Joku kommentoikin jo tänään otteluketjussa ohimennen vertauksen viime kauden Kingsiin, Sensseillä on tällä hetkellä älytön itseluottamus, tilanteet kääntyy onnekkaasti ja tehokkain kärki tekee oikeita asioita. Lisää hanaa!
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Helvetin hyvältä näyttää ja kaikki on tosiaan omissa käsissä. Piste pitäisi vielä kairata Flyersilta homman varmistamiseksi lauantaina. Hitaalla jalalla tultiin taas matsiin ja tuntui ettei Rangersilta saada kiekkoa pois kirveelläkään. Onneksi pysyi maalittomana kunnes Turrisin ketju nousi taas esiin ja latoi tarvittavat maalit. Kolmannessa Rags ei saanut kunnon kiriä aikaan missään vaiheessa, osittain se oli Ottawan hyvyyttä pitää paketti tiiviinä mutta eipä vastustaja kovin kummoisella intensiteetillä päälle tullutkaan. Hammond lukkona taas maalilla ja uran kolmannet nollat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös