Washington Capitals 2014–2015

  • 143 419
  • 416

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
OK, ja Glenncross vielä varausvuorolla. Eli mitään varsinaisia tähtiä ei saatu mutta eipä annettu juuri mitään vaihdossa. Varausvuorot nyt tietenkin voi olla hyvinkin tärkeitä mutta tällä hetkellä Capseillä on nuoria aika hyvin.
Eli näillä ilmeisesti mennään. Jos tulokkaat ovat todella tulleet pelaamaan niin ihan OK tilanne.
 

Ferris

Jäsen
Saas nähdä onko sieltä vielä jotain muutakin tuloillaan hyökkäyspäähän. Siihen viittaisi se, että nyt hankittiin pääasiassa vasenta laitaa pelannut jannu, joka ennakkoon on enemmänkin 2-3 ketjun kamaa kuin kärkiketjuun. Vogelinkin mukaan "Washington is likely to deploy Glencross as the left winger on a line with Evgeny Kuznetsov and Troy Brouwer." Eli ykkösessäkö sitten pelaa Johansson/Burakowsky vai tehdäänkö sinne nyt vielä joku hankinta missä rosteripelaajia siirtyy pois Capseista?

Gleason on ihan hyvä 6. pakkihaku, jolla saatiin kokemusta lisää kolmospariin ja kait myös fyysisyyttäkin verrattuna Hilleniin ja kumppaneihin. Täytyy kuitenkin muistaa että Orlovin varaan ei voi laskea mitään kun ollut koko kauden pelaamatta. Schmidtkin ollut sen verran pitkään sivussa, että olisi ollut riski lähteä hänelläkin loppukauteen kun ei olla nähty kuinka on palautunut loukkaantumisesta.
 
Suosikkijoukkue
Kerhon Pallo, Capitals, Liverpool, Real Madrid
Gleason tuolla hinnalla oli kyllä hyvä haku tuolla hinnalla, tuo kivasti fyysisyyttä Greenin vierelle. Glencross sen sijaan... No tuo ainakin leveyttä ja jos äityy parin vuoden takaiseen formiinsa niin saadaanhan siitä ihan tulosyksikön äijäkin. Tuo tämän vuoden 2nd kyllä kuulosti omaan korvaa aluksi kovalta, mutta tarkemmin ajateltuna ei se kyllä hirveästi olekaan

Saas nähä vieläkö tulee joku. Olisiko sitten MaJoa lihoiksi?
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Tosiaan parit liikkeet McLellan tässä on suorittanut ja ite oon ihan tyytyväinen näihin. Hillen<->Gleason diilissä liikkunut nelonen ei alunperinkään meidän ollut ja Glencrossista annetun kolmosen kaveriksi löyty ennestään tuo Buffalon alkupään vuoro samalta kierrokselta, joten käytännössä ensi kesän draftiin on nyt edelleen kaikille muille vuoroille paitsi kakkoselle ja seiskalle pikit käytössä. Ja muutenkin tässä vaiheessa mun puolesta vaikka kaikki pikit saakin olla kauppatavaraa seuraavat pari kautta.

Kai nämä sitten capinkin alle mahtuu, kun ei enempiä kevätjuhlaliikkeitä tarvinnut tehdä. Tai ainakin luulisin että tämä oli tässä. Vaikka jossain vaiheessa "forward with term" olikin hakusessa ja ainakin Sharpista oli huhuja, niin Sharp nyt ei vaan varmastikaan ole liikkumassa kun haukat menetti Kanen ja muita ei oikein ole tarjolla kenestä viitsis alkaa tappelemaan (Lupul, ehkä Eberle?) ja alkaa kovempaa hintaa makselemaan. Ehkä offseasonilla sitten. Muutenkin kahen uuden ukon saapuminen pukuhuoneeseen on ihan riittävästi, turha sitä alkaa puolta joukkuetta vaihtamaan ja pukukoppikemioiden kanssa pelaamaan pleijareiden alla.

Gleason jo yöllä debytoikin ja ei valitettavaa jäänyt. Ihan perus ok peli ja kun Toronto jäi nollille niin eipä tossa hirveästi pääse haukkumaan. Ainakin kerran jäi mieleen syöksyttyään kiekon eteen tyylillä. Perusjyrä hankittiin ja eiköhän sieltä semmonen saatu, toivottavasti nyt natsaa sitten Greenin kanssa. Glencross onkin sitten mielenkiintoisempi ilmestys. Laadukas hankinta ja parhailla kausillaan ollut oikeen mainio ja saanut tulostakin aikaan, mutta tällä kaudella ei ihan odotetulla tasolla ole kulkenut. Saa nähdä koitetaanko istuttaa oikealle ykköseen vai tutummalle paikalle vasempaan eli kakkoseen tai kolmoseen. Voi jokatapauksessa pelata ihan missä vaan ketjussa ja tuo sitten ainakin sitä kuuluisaa syvyyttä vaikkei maisemanvaihto ihmeitä tekiskään.

Eli jos muuta ei tapahdu niin näillä mennään kausi loppuun ja pitkästä aikaa hyvällä mielellä odotellaan kevättä. Idässä voi tapahtua pleijareissa ihan mitä vaan ja ei Glencross+Gleason ainakaan huonontaneet omia mahkuja. Rangers oli/on DL:n aktiivisimpia ja Yandlen tulo sinne vahvistaa kyllä paljon jo ennestään yhtä ennakkoon veemäisimmistä vihollisista, mutta tähän mennessä Pens ja Islanders on olleet yllättävän hiljasia (vaikka eipä noilla nyt mitään suuria tarpeita taida ollakaan). Toki tässä vielä tämä päivä on aikaa riehua, mutta kyllä se isoin häslinki tais tällä kertaa olla ohi jo ja live-seurannasta voi tulla aika kuivaa, ellei sieltä sitten ala GM:t vetelemään enemmänkin näitä Yandle-diilejä hatusta. Onhan siellä vielä silti Stewarttia tarjolla, eikä sitä tiedä josko vaikka Leafs haluaakin aloittaa tyhjennysmyyntinsä jo nyt ryminällä. Seittemisen tuntia tässä vielä aikaa olis :)

Ja Ovechkinhan rikkoi nelikymppisen yöllä, sekä nousi lyhyeksi hetkeksi pistepörssinkin kärkeen. Vähän harmitti kun Trotz ei taaskaan antanut Ovielle mahdollisuutta hattujen tekemiseen, kun Toronto otti vielä häkkäriä 0-3 tilanteessa pois.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Kyllä tällä porukalla voi plejjareihin mennä. Siellä marginaalit sitten on niin pienet että viikon kunto ja moket ratkaisee.
Vaan turha sitä spekuloida tässä vaiheessa.
Eilinen peli ei kertonut mistään mitään kun Toronto selkeästi on jo luovuttanut. Jos on Caps tarponut viime vuodet niin Leafs on kyllä yksi jengi joka jaksaa alisuorittaa vuodesta toiseen, käsittämätöntä.
 

Ferris

Jäsen
Saas nähdä, itellä on sellainen kutina että sieltä voi vielä tulla jonkinlaista kauppaa. Treeneissä on tänään edelleen arvottu miestä sinne ykkösen oikeeseen laitaan (MaJo, Bura), joten mitään selkeetä ratkaisua ei kait nykyisistä palasista ole vieläkään saatu kasaan.

Edit: Bura oli treenien jälkeen vedelly jotain henk.koht. treeniä ja sanonut ettei usko huomenna olevansa kokoonpanossa eli kait siellä sitten MaJo on ykkösen laidassa jos ei tänään tartu jotain "Erikssonia" haaviin.
 
Suosikkijoukkue
Kerhon Pallo, Capitals, Liverpool, Real Madrid
eriksson ois kyllä pelaajatyypiltä huikea ykkösen laitaan mutta vähän arveluttaa alkaa pistään enää assetteja lihoiksi ja sekottaa pakkaa entisestään
 

JuiWSH

Jäsen
Nyt on sitten tiedossa loppukevään rosteri. Ykkösketjun laitaan tai kakkosketjun keskelle olisi ehkä kaivannut jotain täsmähankintaa mutta oli tämä siitä huolimatta Capitalsin osalta todella hyvä trade deadline. Itseasiassa varmaan paras deadline ainakin viimeiseen viiteen vuoteen; saatiin oikeasti jotain parannuksia joukkueeseen antamatta mitään suurta pois. MacLellanille ehdottomasti plus-merkki näistä siirroista!

Noita kakkosen sentteriä tai ykkösen laituria oli aika huonosti tarjolla, siis jotka olisivat Capitalsiin sopineet tai liikkuneet siedettävällä hinnalla. Nyt saatiin kuitenkin Glencross tuomaan kokemusta ja Gleason kovuutta kolmospariin.

Nyt sitten vaan jännityksellä kevättä kohden.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Olen tyytyväinen siihen että prospecteja ei vaihdettu pois (Forsberg kummittelee vielä päässä). Näillä mennään nyt niin pitkälle kun päästään ja sitten katsotaan onko Gleason ja Glenncross olleet vaan lainassa ja mitä mahdollisuuksia on FA-markkinoilla. Siellä luulisi Capsien pikkuhiljaa olevan kiinnostava joukkue.
Ensi kautena nuorukaiset on sitten vuotta vanhempia ja Ovie, Bäckström ja Holts vielä parhaassa iässä. Homma etenee!
 

Setit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Ovechkin sivussa ottelusta Wildiä vastaan alavartalovamman vuoksi. Day-to-day on Ovien statuksena, toivotaan että on kunnossa ja mukana lauantaina Sabresia vastaan. Myös Latta on sivussa loukkaantumisen takia, Bollin taklaus aiheutti Lattan loukkaantumisen. Ykkösketjussa viilettää tänään pelkästään Ruotsalaisia, joten Burakovskyn farmikomennus jäi lyhyeksi.

Burakovsky-Bäcks-Johansson
Glencross-Beagle-Brouwer
Chimera-Fehr-Ward
Laich-Kuznetsov-Wilson

Orpik-Carlson
Alzner-Niskanen
Gleason-Green

Holtby
Peters
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Kyllähän tuota kokoonpanoa tuijottaessa ymmärtää kuinka valtava merkitys sillä yhellä läskillä tuolla on.

Hienosti meni aamu, Sonera onnistui vaihteeksi sekottamaan ohjelmakirjastossa kunnolla eikä päässyt peliä heti aamusta väijymään ja kun vielä kuuli ettei Ovie pelannut, niin eihän sitä jaksanut odotella vaan oli pakko tarkastella perustylsät 1-2 numerot netistä. Glenristirasti sentään sai maalitilin avattua uudessa paidassa.

Toivottavasti kasi tosiaan palaa hetipian rosteriin ettei pörssivoitot jää muutaman pelin huilista kiinni. Buffaloa vastaan kun nyt kuitenkin olis kelpo paikka häkki tai pari iskeä. Niin ja kai se joukkueellekin hyväks olis.. :)
 

Setit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Ovechkin käynyt tänään aamujäillä 10min ja poistunut kun tuo CBJ-ottelussa saatu vamma oli hieman häirinnyt luistelua. Ei kuulosta lupaavalta... Mahdollisuudet on kuitenkin siihen että pelaa lauantaina Sabresia vastaan. Myös Latta on sivussa treeneistä loukkaantumisen vuoksi ja Orpikilla on "huoltopäivä", tai miten ikinä tuon maintenancen tässä yhteydessä haluaa suomentaa. Hyökkäysketjut ovat samat kuin viime yön ottelussa Minnesotaa vastana.

E: Asiavirhe.
 
Viimeksi muokattu:

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Sabres nyt pitäisi olla pisteautomaatti jopa ilman kasia.
Tosin Wild-matsi oli kyllä kovasti hakemista hyökkäspäässä...sekaisin oli liki joka ketju.
Voitto ilman Ovieta tekisi porukalle hyvää.
 

Setit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Edellisen ottelun jälkeen Capitalsin record Ovechkinin ollessa sivussa on 13-11-2. Itse olen joskus yrittänyt saada selville Bäckströmin tilastoja Ovechkinin ollessa sivussa, mutta en ole siinä onnistunut. Tunne on kuitenkin sellainen että Nicky on ollut todella tehokas silloin kun #8 on ollut sivussa loukkaantumisen tai pelikiellon takia. Joku kätevämpi henkilö varmaan onnistuisi tällaisen tilaston etsimään jostain.

En tiedä johtuuko tämä ajatus Bäckströmin tehokkuudesta tuosta jaksosta jonka Ovechkin oli sivussa taklattuaan Brian Campbeliä saaden kahden ottelun pelikiellon. Ovie lensi ulos ottelun ensimmäisessä erässä jonka jälkeen Bäckström iski tehot 2+1 toisen maalin ollessa ratkaisu jatkoajalla. Seuraavassa ottelussa 1+1 Floridaa vastaan ja viimeisessä ottelussa ennen Ovien paluuta 0+2 Carolinaa vastaan. Myös laukauksia hänelle kertyi tuossa kolmen ottelun ajanjaksolla 11, joten laukaisukeskiarvo oli huomattavasti suurempi kuin hänen uratilastojaan katsellessa. Ehkä hieman turhat muistelot koska otanta on pieni, tapahtumista on aika tarkkaan viisi vuotta aikaa ja huippuvuottaan pelaava Semin oli Capitalsin rosterissa.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Jaahas, ei riittänyt nyky-Caps Rangersin kaatamiseen.

Voittomaali toki kenttämestarin suosiollisella avustuksella mutta pahasti oltiin tuuliajolla toisessa erässä.
 
Suosikkijoukkue
Kerhon Pallo, Capitals, Liverpool, Real Madrid
Availlaanpas tännekin pientä keskustelun poikasta kun hiljaista on ollut. Tässä on itse viime päivinä havahtunut siihen että itse ainakin olin tuota playoff paikkaa pitänyt jo pitkään melko varmana, mutta nyt siitä joudutaan taistelemaan ihan tosissaan, kiitos Bruinsin sekä Senatorsin mahtavan kevätvireen. Suora paikka on siis edelleen lunastettavissa Pensiltä, mutta se vaatisi kolmen pisteen kaulan kuromista kiinni, joten ei kovin suurta odotusarvoa sille voi antaa. Sen sijaan villi kortti -paikka on omissa käsissä, mutta yhtäkään pientä slumppia se todennäköisesti kestä, Sens vaanii jo kolmen ja Bruins neljän pisteen päässä. Näistä vielä Capsilla vaikutaisi oleva slevästi pahin loppuohjelma näin äkkivilkaisulla, kun yhdeksästä pelistä 5 on sarjataulukossa ylempänä olevia jengejä vastaan, ja neljästä muusta kaksi peliä ovat juuri keskinäiset Bruinsia ja Senatorsia vastaan. Näillä peleillä painoarvo on toki suuri.

Otetaan tähän pieni välihuomio että vklpna onkin sitten hemmottelua kun lauantaina on päiväpeli kotona ja sunnuntainakin vielä eurooppalaisittain inhimilliseen aikaan pelataan New Yorkissa
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Olipa hätkähdyttävää lukea tilastoja kuinka monella pelaajalla on kuiva kausi menossa ennen Devils-peliä.
Fehr sentään teki sitten maalin Devilsejä vastaan mutta Chimera, Ward, Brouwer ja Laich matkustaa aurinkokannella.
Ainakin Brouwerilta ja Laichilta -palkkaansa ajatellen- on lupa odottaa paljon enemmän.
Tämä ei kerta kaikkiaan kelpaa play offseissa.
Tiedän että osalla yllämaintuista ei ole sopimus katkolla mutta kyllä silti ainakin Laich, Chimmer ja Brouwer saisivat puolestani pelata viimeistä kauttaan Capseissä.
Plejjarit toki kaiken muuttaa voi mutta ei hyvältä näytä.
 

Episodi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, Tappara
Mitäs lajitoverit olitte mieltä eilisestä Preds häviöstä? Mielestäni sysipaska ensimmäinen erä, mutta loppuakohden joukkue sai esitykseensä nostetta, mutta kellossa ei riittänyt aika. Tottahan tietysti on, että tolla tasolla kun antaa kolme maalia kaulaa ensimmäiseen 15 minuuttiin niin ihmeitä saa tapahtua, että täydet pisteet onnistuu keräämään.
Kukahan mahtaa olla tänään tolppien välissä MSG:llä? Saisikohan Peterssin näytön paikan, vai laitetaanko Holtby paikkaamaan eilisiä umpisurkeita otteita?
6 matsia Rangers ottelun jälkeen. Pisteitä pitäisi pystyä repimään nyt jokaisesta kamppailusta ja kun kalenteria katselee, ei se kivalta näytä...
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Holtsin pitää ehdottomasti aloittaa. Tässä vaiheessa ei ole varaa luoda maalivahdille itsetunto-ongelmia. Preds-matsi ei ollut Holtsin parhaita esityksiä joten nyt paikkaamaan eilistä.
Ja pisteitä tarvitaan: yksikin olisi Nykissä hyvä suoritus.
 

Episodi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, Tappara
Olipahan mahtava esitys joka jätkältä eilen! Vieläkin fiiliksissä matsista. Mitä mieltä olitte ketjukokeiluista, jossa Bäck pelas kakkosen keskellä ja Kuz oltiin nostettu ykköseen?
Seuraava matsi kotona Hurricanesia vastaan. Tähän väliin ei toivoisi kyykkäystä, vaan jatketaan siitä mihin MSG:llä jäätiin.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Viimeistään nyt lienee selvä että Capsiläiset lukevat tätä ketjua: haukkumani Brouwer ja Chimera ovat molemmat tehneet pari maalia mieheen viime matseissa. Odotamme Laichia.
Hieno ja tärkeä voitto!
Ensimmäisessä erässä oltiin pahasti pihalla kun taas kolmas oli pelkkää Capsiä.
Kuzyssä on valtavasti potentiaalia mutta näkisin että sen nosto ykköseen on lähinnä yritys herättää Bäckis.
 

JuiWSH

Jäsen
Kyllähän Capitals on pelannut viime aikoina kovin kehnosti, kun taas Senators ja Bruins ovat pelanneet hyvin. Jotenkin käsittämätöntä miten joukkue nousee siitä umpisurkeasta ja haluttomasta alkukauden Capitalsista siihen joulukuun lopun ja alkuvuoden tulikuumaan Capsiin, josta pudotaan sitten taas roimasti alaspäin. Tässä on viime viikkoina ollut joukkueita vastassa joita olisi pitänyt voittaa helposti, kuten Devils ja Sabres, sen sijaan Capitals on onnistunut joko häviämään näille selvästi heikommille joukkueille tai saamaan niistä itselleen kovan iltapuhteen.

Kuitenkin, Rangers-peli meni todella hyvin ja toivotaan, että tuolla meiningillä jatkettaisiin nyt kauden loppuun. Jännä kuitenkin miten se tietynlainen luotto joukkueen menestykseen playoffeissa alkaa itseltäkin karista, kun tulee tällainen ajanjakso. Toivottavasti joukkue nyt kerää itsensä kasaan, pääsee pudotuspeleihin ja menestyy siellä. Kannattaa nimittäin muistaa, että playoffit ovat täysin uusi kausi ja näyttämö; aivan sama miten runkosarja on mennyt. Itse ainakin haluan nähdä miten Trotz Capitalsia peluutta playoffeissa, sekä miten hänen peluutuksensa toimii; tuo puolustusvoittoisempi ja fyysisempi pelityyli voi oikeasti viedä Capsit pitkällekin, jopa Cupiin asti, jos joukkue onnistuu itsestään repimään kaiken irti, mutta se vaatii jo todella kovaa suoritusta. Mielestäni se ylihyökkääväkiekko on nyt nähty jo tarpeeksi monta kertaa niin itse Capitalsin kuin muun muassa Penguinsinkin esittämänä ja todettu, että sillä pärjää runkosarjassa mutta playoffeissa lähdetään lauluun viimeistään toisella kierroksella. Josko nyt siis rouhittaisiin ja raavittaisiin tie sinne huipulle asti?
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Jos ja kun viime aikojen ajoittainen rämpiminen johtuu joidenkin pelaajien asenteesta niin voi toivoa että Caps pystyy parantamaan selkeästi play offseissa kun joka äijä tajuaa että on tosi kyseessä. Ehkä parantamaan enemmän kun vastustajat.
Voi toki olla toiveajattelua.
 

Episodi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, Tappara
Hyvä takuuvarma voitto Hurricanesista lukemin 4-2. Laich pääsi myös maalin makuun, joten spekuloinnit sikseen. Hieman laiskaa esittämissä puolustuksessa ja etenkin maalineduspelaamisessa. Ovielta maalinumero 50.!! Jäätävää. Nyt edessä kolmen ottelun vierasputki ja kaikki ottelut todella merkittäviä. Tästä on hyvä jatkaa.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Taas sorruttiin ajoittaiseen lepsuiluun. Heti kun oli parin maalin johto niin osa lopetti pelaamisen.
Tällä kertaa tasoero oli silti sen verran selkeä että ei kostautunut.
Mutta, mutta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös