Connor McDavid vai Jack Eichel?

  • 7 704
  • 23

Kumman varaisit?


  • Äänestäjiä
    146
  • Poll closed .

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Paljon on ympäri ämpäri nettiä tapeltu, että kumpi näistä superlupauksista on parempi, joten on mielestäni aiheellista avata Jatkikseenkin ketju tästä.

Kaksi aivan huikeaa lupausta on siis kyseessä, ja on todella hankala sanoa kumpi on parempi. McDavid on takonut huikeita pistemääriä OHL:ssä. Eichelin pistemäärät eivät niin hurjia ole, mutta hän pelaa kovatasoisemmassa sarjassa kuin McDavid.

Eli jos olisit lotteryn voittajan GM, niin kumman varaisit?
 

Ralph

Jäsen
Jack Eichel, koska Avalanchelle voisi olla kokonaisvaltainen jenkki olla parempi pala kakkua.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Eli jos olisit lotteryn voittajan GM, niin kumman varaisit?

Kuvitellussa tilanteessa olisin luonnollisesti kartoittanut pelaajia paljon nykyistä paremmin, joten nyt joudun turvautumaan onneen ja muiden luomiin ennakkokäsityksiin. Kaikesta siitä hypestä päätellen olen muodostanut ymmärryksen ettei tätä koko kisaa edes ole oleellista käydä sillä McDavid on jokaisen papereissa ykkösenä, mutta onko tästä tulossa jokin tiukempikin skaba sitten kuitenkin?

Mututuntumalta sanoisin McDavid, mutta tosiaan vähän huonosti tiedän poikien peliesityksiä arvioida.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Minäkin olen siinä käsityksessä että McDavidin paremmuudesta on selkeä konsensus. Joitain on ehkä saattanut sekoittaa NHL-puolella paljon käytetty termi runkosarjan viimeisestä sijan palkinnosta McEichelistä. Mielestäni McEichel tarkoittaa sitä, että joukkue saa vähintään Eichelin ja lotteryn voittaessaan McDavidin, eli varmistetaan vähintään Eichel.

Typerää edes mainita edellisen kappaleen jälkeen, mutta äänestin McDavidia.
 

bulftrik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins, MM, LHC
McDavid koska isompi hype, joten pakkohan sen on olla parempi *hymiö*. Mielestäni aika tasan menee, mutta silti ottaisin McDavidin, ei varmastikkaan syyttä ole ykkösenä kaikissa draftilistoissa.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
McDavid. Paitsi jos Oilers voittaisi arpajaiset, niin siinä tapauksessa noudattaisin perinteistä Oilersin varaustaktiikkaa ja ottaisin pakkitarpeeseen Hanifinin.
 

Schadowan

Jäsen
McDavid: Connor on tehnyt about 2,5-2,6pistettä per peli, eli liikutaan siellä Crosbyn ja Patrick Kanen välimaastossa, jos vertaillaan viimeisen juniorivuoden tehoja. Sanoisin, että McDavidin kiekonkäsittelytaidot, nopeus ja pelinäkemys ovat Crosbyn tasoa tai vähän ylikin, mutta ehkä se Crosbyn neloskentän työmoraali puuttuu ja maalintekotaito ei ole niin korkealla tasolla. Mutta noin yleisesti sanottuna McDavid on aika lähellä Crosbya, niin tyyliltään kuin potentiaaliltaan. Sen takia hänet varataan ykkösenä, MUTTA...

Eichel: Ihan rehellisesti sanottuna Eichel on matchannut about kaiken, mitä Connor on tähän mennessä saanut aikaan. Johtaa NCAA:n pistepörssiä 17-vuotiaana, viimeksi vissiin Kariya pystynyt samaan. Pistevertailua alla:
Jack Eichel - 23 GP, 15 G, 25 A, 40 PTS (1.74 PPG)
Zach Parise - 39 GP, 26 G, 35 A, 61 PTS (1.56 PPG)
Dany Heatley - 38 GP, 28 G, 28 A, 56 PTS (1.47 PPG)
Thomas Vanek - 45 GP, 31 G, 31 A, 62 PTS (1.38 PPG)
Phil Kessel - 39 GP, 18 G, 33 A, 51 PTS (1.31 PPG)
Jonathan Toews - 42 GP, 22 G, 17 A, 39 PTS (0.93 PPG)

Selkeästi paras USA-lupaus ties kuinka pitkään aikaan.. ehkä jopa kaikkein aikojen lupaavin jenkkipelaaja? Kaikki ominaisuudet huipputasoa. Jos McDavid on kuin Crosby, niin Eichel on kuin.. ei tule ketään mieleen. Eichelin luistelu on niin korkealla tasolla, että jotkut Getzlaf-vertaukset voi heittää romukoppaan.

Valitaan nyt vaikka Eichel, koska Jack teki viime pelissä 0+3 ja Connor teki vain 0+1..
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Eichel: Ihan rehellisesti sanottuna Eichel on matchannut about kaiken, mitä Connor on tähän mennessä saanut aikaan. Johtaa NCAA:n pistepörssiä 17-vuotiaana, viimeksi vissiin Kariya pystynyt samaan. Pistevertailua alla:


Selkeästi paras USA-lupaus ties kuinka pitkään aikaan.. ehkä jopa kaikkein aikojen lupaavin jenkkipelaaja? Kaikki ominaisuudet huipputasoa. Jos McDavid on kuin Crosby, niin Eichel on kuin.. ei tule ketään mieleen. Eichelin luistelu on niin korkealla tasolla, että jotkut Getzlaf-vertaukset voi heittää romukoppaan.
.

Vähän sama, tullut itsekkin mietittyä kehen Eichelia oikein vertaa, mutta ketään ei vaan tule mieleen. Toisaalta kukaan ei ole vielä tehnyt selkeää linjausta sille mikä Eichelin ja McDavidin erottaa toisistaan eikä varmasti tule tekemäänkään. Eichelista sen verran että luistelutapa muistuttaa kummasti Lemieuxia, tuo ulottuvuus on ihan omaa luokkaansa vähän kuin Ginolla. No eikä siinä, pelaajana muutenkin dynaamisempi ja jotenkin selkeämmin tempottaa peliä omalla luistelulla, sekä kropan kordinaatio on todella hyvällä tasolla yhdistettynä luisteluun. Tuohon vielä yhdistää tuon puolustuspelaamisen ja valmiuden jaella taklauksia, mikä tuo peliin vielä tuon voimahyökkääjä-elementin. Eli suoraan ei voi kehenkään verrata kun ihan samanlaista pelaajaa ei olla toviin nähty.

Tuossa vähän viimeaikaista videota junnukisoista niin saa vähän selkoa siitä millaisesta palaajasta on kyse.

https://www.youtube.com/watch?v=rAid5ExrwLU
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Eichel, hänestä tulee meille laajemmin käyttökelpoinen pelin avainruuvien kiristykseen tarvittava Meichel : D
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
McDavid, ei kahta sanaa. Ei tarvitse kuin katsoa muutama pätkä Youtubesta ja hämmästellä hänen taitojaan. Käsittämättömän hyvä ikäisekseen. Eichelista sai jotenkin flegun ja vaisun kuvan ainakin junnukisoissa.
 
Arvio pelkästään JWC 2015 perusteella, siellä McDavid vaikutti taitavalta kokonaisvaltaiselta hyvän pelikäsityksen omaavalta joukkuepelaajalta (tyyliin Kopitar, Datsjuk), Eichel taas enemmän taitavalta voimahyökkääjätyyppisltä maaliruiskulta joka rakentaa paikat hyvään luisteluun ja suojaukseen perustuvalla haastolla (tyyliin Nash, Radulov), usein lähinnä itselleen, silloin tällöin myös muille joille on jäänyt tilaa puolustajien keskittyessä häneen. Kaksi täysin erilaista pelaajatyyppiä, joista McDavidin tyyppi kutittelee huomattavasti enemmän.
 

Turri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, HIFK, Braehead Clan
Aanestin nyt Connor McDavid. Tama lahinna junnu-kisoihin perusteltu, koska statseja liigoista on mielestani vahan turha vertailla naiden kahden valilla, koska ovat niin erilaiset liigat kyseessa. Junnukisoissa McDavid jatti minuun paremman kuvan, mutta ei mitenkaan yltiopaisesti parempaa, ei ainakaan niin selkeasti kuten taman hetken tilanne aanestyksessa nayttaa (80-20 McDavidille). Jotenkin mieleen painui kuva Eichelista yksinyrittamassa, mutta taytyy myontaa etta tama on hieman hatara kuva, jolle en turhan paljon painoarvoa anna. Tosin, McDavid tuntui ainakin toisinaan taas pelaavan liian hienoa passia, kun olisi voinut itse lahtea laukomaan. Nama siis junnukisoista kuten mainitsin, mutta kokonaisvaltaisesti jai parempi kuva McDavidista. Sita on vaikea sanoa, kuinka paljon asiaan vaikutta mielestani paljon parempi Kanadan joukkue verrattuna USA:n joukkueeseen.

Hype McDavidin ymparilla on kylla jotain niin jarkyttavaa, etta on mielenkiintoista seurata miten tama tulee vaikuttamaan peliesityksiin ensi syksyna. Toki hype on Eichelinkin kohdalla aikamoista. Kummatkin pelaajat tullee tekemaan huikean uran NHL:ssa ja se on mielestani tarkeinta. Mutta on kylla huvittavaa lueskella taalla ja hfboardsilla, kuinka McDavidin/Eichelin varaavat joukkueet saavat heti 1.sentterin joukkueelleen ensi kaudeksi (nain karjistettyna). Jos nyt kuitenkin annettaisiin naiden kaverien edes tehda ensimmaiset pyorahdykset NHL-kuvioissa ja katsellaan sitten kuinka valmiita ovat NHL:aan tai etta kuinka valmiita hoitamaan 1.sentterin roolin. Vertaukset alkaa oleen jo sita luokkaa, varsinkin hfboardsilla, etta herrat on taysia busteja jos ei olla pisteporssin top10:ssa heti avauskaudella ja siita uran loppuun asti.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Nyt vedän hyvin vajavaisella "skouttauksella", mutta tällä hetkellä fiilis olisi 45-55 McDavidin hyväksi. Tosin jos olisin amerikkalaisjengin GM ja jackpot osuisi kohdalle, niin ehkä markkinointisyistä voisi se "oman maan poika" olla jopa kiinnostava valinta.

Tuossa on mun käsityksen mukaan kaksi sellaista pelaajaa, että lähtökohtaisesti väärin ei voi varata näin kristallipallottomassa maailmassa. Molemmilla pitäisi olla kaikki kyvyt ja valmiudet nousta vähintään tähtipelaajien joukkoon ja ottaa paikka rosterista heti. Varaushetken näkökulmasta pistäisin pienen edgen McDavidille, mutta uran lopullisen suunnan näyttää sitten pelit ja terveys. Enkä usko siihen, että toiseksi jäävä/pääsevä pahemmin itkee sen toisen pojan perään: hyvää tulee jokatapauksessa.

Hype tosin on sitä luokkaa varsinkin McDavidin kohdalla, että melkein hirvittää. Varasi mikä joukkue tahansa tuon, niin fanit tulevat olemaan aivan sekaisin ja odotukset vähintään messiaanisella tasolla. Kun Hfboardsia on lukenut, niin odotukset tuntuvat olevan aivan järjettömällä tasolla. Vähän tuntuu siltä, että tuolta odotetaan tyyliin 100+100 rookie-kaudella tekevää kaveria, joka siinä sivussa parantaa syövän, paljastaa Kennedyn murhaajan ja kirjoittaa uusimman testamentin, koraanin jatko-osan tai vastaavan pyhän kirjan.
 

Apheu

Jäsen
Itselleni on pelaajista jäänyt vähän semmoinen kuva, että McDavid loistaa todennäköisesti runkosarjassa rohmuten isoja pistesaaliita, mutta pudotuspeleissä Eichel voisi olla kovempi pelaaja. Tyyliin vähän kuin vertaisi Crosbya ja Toewsia/Kopitaria, sillä erotuksella, että Eichel tulee olemaan kovempi kuin Toews tai Kopitar.

Itsekkin varmaan valitsisisin kumminkin McDavidin, mutta en ylläty yhtään, mikäli Eichelilla on uransa päätteeksi enemmän Stanley Cup sormuksia. Vähän veikkaan, että mikäli Eichel olisi kanukki ja McDavid jenkki (ja näin Eichel dominoisi OHL:ää ja McDavid vetäisi kovaa pistesaalista yliopistosarjoissa), niin Eichel olisi rankattu ykköseksi.

Mielestäni joukkueiden ja GM:ien silmissä suurempi ero näillä pelaajilla onkin tällä hetkellä jään ulkopuolella kuin jäällä. Itse pelissä ero ja potentiaali on ehkä hiuksen hienosti McDavidin eduksi, mutta nimenä hän on markkinoinnin yms. kannalta kyllä kovempaa valuuttaa, kun jo vuosia on jankattu "uudesta Crosbystä". Eli esimerkiksi Arizonalle McDavidin saaminen olisi ihan loistava uusi asia, tuollainen supertähti ja tulevaisuuden kasvot koko organisaatiolle. Eichel ei välttämättä tätä samaa buumia Arizonassa saisi aikaan. Puhumattakaan jostain Torontosta.
 
Hype tosin on sitä luokkaa varsinkin McDavidin kohdalla, että melkein hirvittää. Varasi mikä joukkue tahansa tuon, niin fanit tulevat olemaan aivan sekaisin ja odotukset vähintään messiaanisella tasolla. Kun Hfboardsia on lukenut, niin odotukset tuntuvat olevan aivan järjettömällä tasolla. Vähän tuntuu siltä, että tuolta odotetaan tyyliin 100+100 rookie-kaudella tekevää kaveria, joka siinä sivussa parantaa syövän, paljastaa Kennedyn murhaajan ja kirjoittaa uusimman testamentin, koraanin jatko-osan tai vastaavan pyhän kirjan.

Aika hyvällä prosentilla tämän tason hypetys kuitenkin realisoituu lopulta myös kentällä. Aiemmin voidaan vastaavaa hypeä (kulloisenkin aikakauden mediakentän tarjoamiin mahdollisuuksiin suhteutettuna) sanoa nähdyn ehkäpä Gretzkyn, Lemieux'n, Lindrosin ja Crosbyn kohdalla. Lindrosin ura jäi kokonaisuutena vähän torsoksi, mutta muut ovat tehneet aika kovaa tuhoa.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Kaipa se tuo McDavid on. Mutta Eichelkin on erinomainen vaihtoehto oikeastaan mille tahansa NHL-joukkueelle varattavaksi eli valitsi kumman vain, huonoa draftausta tuskin tulemme näkemään.

Tiedä sitten, kummalla on enemmän markkina-arvoa. Jossain kanadalaisseurassa McDavidiin kallistuisin, mutta Eichel yhdysvaltalaisena pelurina saattaisi luoda isomman hypen vaikkapa Carolinassa.
 

Schadowan

Jäsen
Itselleni on pelaajista jäänyt vähän semmoinen kuva, että McDavid loistaa todennäköisesti runkosarjassa rohmuten isoja pistesaaliita, mutta pudotuspeleissä Eichel voisi olla kovempi pelaaja. Tyyliin vähän kuin vertaisi Crosbya ja Toewsia/Kopitaria, sillä erotuksella, että Eichel tulee olemaan kovempi kuin Toews tai Kopitar.

Sori, pakko taas tarttua epäolennaisuuksiin. Tehot pudotuspeleissä:
Toews 94 29+52=81
Kopitar 70 18+42=60
Crosby 95 41+73=114

Ymmärrän toki mitä haet, Crosby on ollut vähän jäissä viime kausina, mutta harva pelaaja enää nykypäivänä raahaa joukkuetta yksin perässään.

Sorry OT.
 

Apheu

Jäsen
Sori, pakko taas tarttua epäolennaisuuksiin. Tehot pudotuspeleissä:
Toews 94 29+52=81
Kopitar 70 18+42=60
Crosby 95 41+73=114

Ymmärrän toki mitä haet, Crosby on ollut vähän jäissä viime kausina, mutta harva pelaaja enää nykypäivänä raahaa joukkuetta yksin perässään.

Jep, onhan toi Crosbyn jälki pudotuspeleissäkin ollut kovaa. Mutta pisteissä ei kaikkea mitata, esimerkiksi Toews on tehnyt monta erittäin tärkeää maaliaan joukkueelleen juuri silloin kuin on pitänyt. Sekä Kopitar että Toews ovat joukkueilleen viime kausina olleet hemmetin tärkeitä, vaikka pisteitä ei ole niin paljoa tullutkaan - etenkin Toewsille. Onhan Crosbykin tärkeä ollut, mutta jos ei pisteitä tule, mies on näyttänyt vähän tuskastuneelta eikä ole joukkuettaan pystynyt johdattamaan pitkälle. Toki ymmärrän kyllä, ettei se ole yhdestä pelaajasta kiinni mutta kumminkin. Ja ihan mutuhan tämä McDavid - Eichel -parin kohdalla itselläni on, tulevaisuudestahan ei voi tietää. :)
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Eichel 1 - McDavid 0
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös