Anaheim Ducks 2014–2015

  • 308 550
  • 748

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Fowler on itse asiassa aliarvostettu omassa päässä (ainakin tällä palstalla).

Miltä osin? Voit luetella tähän ensialkuun Fowlerin pelaajatyylin, pelatut pelit, tehopisteet sekä tehotilaston. Riittää kun ilmennät tähän Camin viimeisen 10 pelin otannan. Väitän ettei kukaan hfboardsia lukuunottamatta PALVO tuota kaveria. Päinvastoin. Loputon palvominen ja tekosyiden etsiminen kukoistaa lähes kaikkialla. Kyseessä on ylipalvottu vitsi kun mietitään Camia Ducksien puolustuksessa. Onneksi Sami on ottanut sen tehoja mättävän roolin ja Hampus oman pään dominoinnin.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Fowler on itse asiassa aliarvostettu omassa päässä (ainakin tällä palstalla). Mitä Fowlerin kanssa Sami jossain vaiheessa pari peliä vetivät yhdessä niin näyttivät silloin oikein hyvältä parilta.

Maalivahdeista vielä sen verran, että BB:llä on kuulema "suunnitelma", jonka molemmat veskarit tietävät. Gibson on kyllä pelannut hyvin, mutta Andersen ei kyllä sitä pelivirettä penkiltäkään löydä. Harva valmentaja lähtee vaihtamaan ykkösmaalivahtia tässä vaiheessa kautta, mutta saas nähdä mitä Bruce keksii. Laittoihan sen viime vuonna Andersenin playoffeissa uuniin, jonka haparoidessa vieraskentällä mies päätti siirtyä täysin joukkueen luottamuksen menettäneesseen Hilleriin. Sitten kun Hiller kusi niin muistaakseni Bruce laittoi Andersenin uuniin, joka loukkaantui ja sitten maalille tuli Gibson.

Pitää kai vaan toivoa parasta, että nuoret veskarimme kestävät nämä paineet. Brucen kikkailu ei kyllä auta asiaa yhtään. Olisihan se näin faninakin kiva tietää kuka on joukkueen ykkösveskari kun runkosarjaa on about kymmenen peliä jäljellä..

Saattaapi olla, että aliarvostan Fowleria ansiottomasti, vain vanhan Ihmepoika-statuksen takia: every move you make...brilliant...
Toisaalta Vatanen ei ole forumeilla ikinä saanut mielestäni reilua rookie-aloitusta vaan: every move you make... I'll be watching you..

Boudreaun hillitön halu ketjukikkailuun, jonkin sortin valmennuksellinen adhd, huolettaa minua kyllä.

Kaipaako muuten kukaan Hilleriä? Minä en.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Miltä osin? Voit luetella tähän ensialkuun Fowlerin pelaajatyylin, pelatut pelit, tehopisteet sekä tehotilaston. Riittää kun ilmennät tähän Camin viimeisen 10 pelin otannan. Väitän ettei kukaan hfboardsia lukuunottamatta PALVO tuota kaveria. Päinvastoin. Loputon palvominen ja tekosyiden etsiminen kukoistaa lähes kaikkialla. Kyseessä on ylipalvottu vitsi kun mietitään Camia Ducksien puolustuksessa. Onneksi Sami on ottanut sen tehoja mättävän roolin ja Hampus oman pään dominoinnin.

Itseani lähinnä ärsyttää tämä pakotettu vastakkainasettelu Fowlerin ja Samin välillä. Itse näen Fowlerin tulevaisuudessa (ja osittain hän on jo sitä nyt) joukkueen hyvänä kakkospakkina. Samin taas näen kakkosparin ylivoimaspecialistina. Molemmat ovat tärkeitä rooleja joukkueessa ja tämä turha vastakkainasettelu on mielestäni aivan älytöntä. Joku voi toki olla eri mieltä tuosta Samin kuvauksestani ja niin saakin olla, mutta tällä tavalla minä näen asian.

Cam Fowler on 23-vuotias nuori puolustaja, jolla on alla jo nuoresta iästään huolimatta neljä ainakin 29:n pisteen kautta. Hänen saavutuksiin nähden hän saa kohtuutonta kuraa niskaan täällä. Mitään ykköspakin messiasta hänestä koskaan tulee, koska laukaus on luokkaa nallipysy, mutta hyvä kakkospakki hänessä on hyvää vauhtia tulossa. Se, että jos jollain on odotukset jossain muualla niin se on täysin hänen oma vikansa
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
7-2 sitten turpiin Rangerseilta. Kai tästä useimmat sanovat, ettei kannate hermostua, se on vaan yksi peli 82:sta. Mutta onhan se nyt jotenkin häpeällistä kuitenkin, että NHL:ää johtava joukkue tulee ja antaa Rangersien mättää enemmän maaleja kuin mitään muuta joukkuetta vastaan koko kauden aikana (ainakin selostajien mukaan Rangersit eivät olleet tehneet kuutta maalia enempää tällä kaudella missään ottelussa).

Samoin maalivahtipelistä, en ekaa erää nähnyt, mutta ei Gibson nyt huikaissut tässä pelissä(kään). Yksi ottelu tämä vain oli joo, mutta laittaa se vähän miettimään, miten se Stanley meinataan voittaa, kun välillä vuotaa kumpikin molari.

Sellaista näennäistä hallintaa taas Duckseilta kahdessa viimeisessä erässä, ja Rangers teki maalit. En oikein tiedä mikä tässä nyt mättöi, ehkä kaikki, mutta ajattelin syyllistää nyt lähinnä valmennusta. Pelaajien sekoittelu nyt on jo tuttua BB:nkin kaudelta, ja tänään tulessa oli kai äärimmäisen hyvin toisensa tunteva pari Wisniewski ja Fowler, ja ketjukoostumuksiakin kai taas vaihdeltiin sopivasti ottelun mittaan (tuloksetta). Aikalisäkin otettiin muistaakseni seitsemännen takaiskun jälkeen. Mitäköhän Bruce mahtoi kuiskata pelaajiensa korvaan, kun aikalisän jälkeen yrittämistä oli entistä vähemmän. Ehkä hän kertoi, että tämä matsi on hävitty, ruvetaan keskittymään seuraavaan. Joka tapauksessa mielestäni Ankat voisivat vähän rauhoittaa sitä hyökkäyksiin lähtöä. Nyt yritetään puolustajan toimesta heti vipata kiekko ylöspäin ja usein se menee (jollei valahda suoraan vastustajalle) hyökkääjälle, jolla on joku kimpussa heti valmiina, ja hyökkäys tyrehtyy siihen. Voisi vähän ehkä kuskata kiekkoa ja katsoa, mihin sen laittaa ennen kuin sen eteenpäin lähettää. Ei nyt mitään kolminkertaisia viivelähtöjä tarvita, mutta vähän ajatusta ja malttia mukaan. Lopuksi vielä, olihan se Rangers tänään selvästi parempi, joten kaikki kunnia heille hyvästä pelistä. Ja maalilla Talbot oli erinomainen.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Itseani lähinnä ärsyttää tämä pakotettu vastakkainasettelu Fowlerin ja Samin välillä. Itse näen Fowlerin tulevaisuudessa (ja osittain hän on jo sitä nyt) joukkueen hyvänä kakkospakkina. Samin taas näen kakkosparin ylivoimaspecialistina. Molemmat ovat tärkeitä rooleja joukkueessa ja tämä turha vastakkainasettelu on mielestäni aivan älytöntä.

Melko turhaa kylläkin, mutta Fowlerin roolin sekä aseman puolustelu varsinkin tuolla jenkkilän suunnalla on todella huvittavaa ja todellisuudesta erkaantunutta kamaa. Eikä tuo samainen ole ihan täysin täältäkään poissa pysynyt. Tämä vastakkainasettelu tulee kuitenkin olemaan edessä jo ensi kauden aikana kun Samille ja Hampukselle ruvetaan miettimään jatkosopimuksia. Minusta on melko selvää että joku tästä nuorisokolmikosta(Hampus nyt satavarma jatkaja ja sen mukainen liksakin luvassa) ei jatka Duckseissa ja tällä hetkellä Cam on ehdottomasti heikoimmilla. Homma palautui varsin ookoon viime kauden jälkeen jälleen tuohon ailahtelevaan sekamelskaan kun samaan aikaan Vatanen ja Lindholm ovat ottaneet askeleita eteenpäin. Tiedä sitten olisiko jo ihan Camin itsensäkin vuoksi parempi löytää uusia tuulia muualta. Voi olla että Duckseissakin mietitään että onko liksansa arvoinen pelaaja nykytasollaan.

Viime yönä tosiaan varsin miehekkäästi turpaan ja nyt on kyllä pakko antaa runtua veskareille. Aivan luokatonta tekemistä kummaltakin ja tällä kertaa ei pakistoa viitsi kaikesta syyttää. Ylempänä mainittukin osuvasti tuo näennäisyys ja sitä tuossa pelissä riitti. Näissä peleissä Perry vaipuu normaalisti täysin yöhön, mutta nyt ihme kyllä oli pelihaluja. Jotain posia jos siis hakee.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Eilisestä ei kannata liikaa huolestua. Rangers teki vain about jokaisesta paikastaan maalin ja pari maalia syntyi heidän kannaltaan todella onnekkaista pompuista. 1-0 ja 3-1 maalit olivat silkkaa tuuria.

BB saisi kyllä nyt lopettaa ton kierrätyksen ja löydä ketjut lukkoon.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Fowler ilmeisesti istuskelee poppareilla seuraavan matsin. Näin nopeasti jenkkiseteistä tsekattuna. Mielestäni oikea ratkaisu kun laaja pakkirinki hakee muotoaan edelleen. En jaksa enää dissata kundia sen enempää, mutta ei hän ole tällä hetkellä mitenkään korvaamaton kaveri pakistossa. Korostan kuitenkin että huhuilun tasolla ollaan vielä vaikka monet lähteet väittävätkin Camin penkitystä.

Edit. Totta tuo sitten ankkojenkin sivujen mukaan on.
 
Viimeksi muokattu:

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Niin sitä vaan keikutaan liigan keulilla tasapisteissä Ragsien kanssa vaikkei tuo peli edelleenkään kovinkaan organisoidulta näytä. Pitkä päätyyn ja perään...

Eilen näin kaksi viimeistä erää. Ei tuo Boston kyllä kovin aggressiivisesti päälle tullut ainakaan noissa erissä, joten ei Duckseilla ollut kauheaa hätää. Ei ole ehkä liigan nopeimpia ryhmiä tuo Boston, joten ankanpojatkin pysyvät perässä. Lopussa sitten veljekset kuin ilvekset päättivät, että otetaan tästä pelistä pisteet, kun kerran Boston ei koko pottia halua, ja iskivät tasoituksen ja voittomaalin sitten jatkoajalla.

Pelaajista Palmieri alkaa jotenkin ärsyttämään entistä enemmän. Saamatonta kohellusta. Hän oli sentään ennen yksi suosikkipelaajistani Duckseissa, mutta odotukset olivat taas ilmeisesti aivan liian korkealla. Stoner muistuttaa Allenia yhä enemmän, vetää muutaman luisteluaskeleen, ja sitten lopettaa luistelun, ja vetää kauhean rannarisyötön eteenpäin. Hmm. Eikös sitä voisi luistella koko ajan ja syöttää siitä sitten yhtäkkiä? Ei tunnu näiltä herroilta onnistuvan. No onneksi Allen ei enää pelaile (Ducksissakaan). Vatanen taas pelaa nuo 2-1 tilanteet oudosti (siis kun puolustaa kahta hyökkääjää vastaan). Eikö siinä yleensä joko mennä aggressiivisesti kiekonkantajan kimppuun tai sitten peitetä tuo syöttömahdollisuus ja antaa molarin hoitaa kiekonkantaja? Vatanen on siinä välissä "no man's land":issä, eli kiekonkantaja voi tehdä mitä lystää. Ehkä Samin pieni koko aiheuttaa ongelmia puolustaa näitä tilanteita?

Kaksosten kanssa ei vaan löydy ketään hyvän kemian omaavaa ketjun kolmatta lenkkiä. Kautta historian kai ainoastaan Bobby Ryan siinä onnistui pidemmän aikaa, vai unohdanko jonkun toisen?
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Eikö siinä yleensä joko mennä aggressiivisesti kiekonkantajan kimppuun tai sitten peitetä tuo syöttömahdollisuus ja antaa molarin hoitaa kiekonkantaja?

Oikeaoppisesti siinä pyritään peittämään syöttö pois, ja sitten kun se on pelattu pois niin voi koittaa riistää kiekkoa jos se on vielä mahdollista. Samille tulee rutiinia noihin tilanteisiin ajan myötä, mutta tuskin koskaan tulee olemaan liigan mittapuulla erikoinen niissä.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Vatasen täytyy tuon valitettavan pienen runkonsa vuoksi pelata vähän riskillä/ylikorostuneesti noita isoille pakeille varsin sanomattakin selviä tilanteita. Minusta Sami on kauden mittaan jo löytänyt jonkinmoista punaista lankaa oman pään toimintaan. Mr. nahkakampaus sen sijaan voisi lopettaa tuon nuorisuomeilun ja antaa tietyn roolin omaaville pelaajille sen mukaiset vastuut. Vatasta paljon enemmän ylivoimille varsinkin näin pudotuspelien ollessa ovella. Se paska on pakko saada toimimaan.

Tuosta edellisestä Bostonia vastaan käydystä matsista ei jäänyt käteen kuin hieno nousu voittoon. Toivottavasti se jotenkin yhdistää tuota porukkaa ja vahvistaa henkisesti. Hampus ja Beauch ovat keksineet jonkun hassunhauskan avauskuvion missä jälkimmäinen yritetään tietyissä tilantessa "shokkiavauksella" pistää läpiajoon tai hyökkäyksen kärkeen. Mielenkiintoista.
 

dexter__35

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks, sekä paikalliset.
Vatanen taas pelaa nuo 2-1 tilanteet oudosti (siis kun puolustaa kahta hyökkääjää vastaan). Eikö siinä yleensä joko mennä aggressiivisesti kiekonkantajan kimppuun tai sitten peitetä tuo syöttömahdollisuus ja antaa molarin hoitaa kiekonkantaja? Vatanen on siinä välissä "no man's land":issä, eli kiekonkantaja voi tehdä mitä lystää. Ehkä Samin pieni koko aiheuttaa ongelmia puolustaa näitä tilanteita?
Kieltämättä erikoiselta vaikuttaa ja tuohan on oikestaan vähän maalivahdista kiinni miten se haluaa että tilanne pelataan, tosiaan kaksi vaihtoehtoa, joko kiekollinen tai kiekoton kuka pelataan pois.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Minusta on melko selvää että joku tästä nuorisokolmikosta(Hampus nyt satavarma jatkaja ja sen mukainen liksakin luvassa) ei jatka Duckseissa ja tällä hetkellä Cam on ehdottomasti heikoimmilla.

Miksi ihmeessä Anaheim lähtisi hajoittamaan puolustuksensa kulmakiviä? Kukaan miehistä ei ole vielä vuosiin minkään jättisopparin arvoinen, joka pakottaisi seurajohdon mahdollisesti toimimaan. Fowler pelailee kaiken lisäksi neljällä miljoonalla vielä kauden 17-18 loppuun asti. Täysi idioottihan Murray on jos lähtee tota kolmikkoa hajoittamaan.

Fowlerista vielä niin mies on parantanut todella huomattavasti viime aikoina ja suurin syy varmaan on se, että miehen ei tarvitse pelata Ben Lovejoyn kanssa. Vatanen ja Fowler itse asiassa muodostavat ihan kelvollisen pakkiparin. Vatanen ei toki vielä ole noussut samalla tasolle millä hän oli ennen loukkaantumistaan, mutta onneksi tässä on aikaa saada mies kuntoon. Loppuohjelma on vielä kaiken lisäksi käsittämättömän helppo, joten kerrankin joukkueella on aikaa harjoitella.

Maalivahtipelikin on tässä viime aikoina nostanut hienosti tasoaan taas ton pienen suvantovaiheen jälkeen.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Miksi ihmeessä Anaheim lähtisi hajoittamaan puolustuksensa kulmakiviä?

No ehkä vähän kärkkäästi ilmaisin asian kun ynnäilin päässäni Ducksien sisäistä liksakuviota ja ihan puhtaasti vain tiettyjen pelaajatyyppien tarvetta.

Fowlerista vielä niin mies on parantanut todella huomattavasti viime aikoina ja suurin syy varmaan on se, että miehen ei tarvitse pelata Ben Lovejoyn kanssa. Vatanen ja Fowler itse asiassa muodostavat ihan kelvollisen pakkiparin. Vatanen ei toki vielä ole noussut samalla tasolle millä hän oli ennen loukkaantumistaan, mutta onneksi tässä on aikaa saada mies kuntoon.

Fowler on ollut ajoittain jopa helvetin hyvä ja piessyt märkää rättiä päin näköäni. Kunhan vain pelaisi aina tuolla tietyllä ylpeydellä, rohkeudella sekä asenteella. En ala kuitenkaan ylistämään, koska pelko sen tietyn mikkihiirulaisuuden paluusta kytee edelleen.

Vatanen on ollut luvalla sanoen todella huono viime aikoina ja tuota ei ihan pelkästään voi laittaa saigonin syyksi. En tiedä onko ylempää käynyt käsky ettei niitä tuttuja riskejä saa ottaa, mutta ihan massaan hukkuva kuolevainen Sami tällä hetkellä on. Tällä nykyisellä hetkellä Ducksien pakiston tekeminen ei muuttuisi mihinkään vaikka Vatasen tilalla olisi Stoner. Toki tulisi jässimpää oman pään tekemistä.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
No ehkä vähän kärkkäästi ilmaisin asian kun ynnäilin päässäni Ducksien sisäistä liksakuviota ja ihan puhtaasti vain tiettyjen pelaajatyyppien tarvetta.

Itse näen vain Vatasen puhtaasti hyökkäävänä pelaajana näistä. Hampuusi on selvästi enemmän puolustavampi ja Fowler on kehittynyt ihan hyväksi kahdensuunnan pakiksi. Ankat on muutenkin pelannut ylivoimaa todella vähän, joten Vatasen parhaat avut on siinäkin mielessä jääneet viime aikoina piiloon.

Stoner oli alkukaudesta vielä ihan kelvollinen, mutta viimeisimmät ottelut olivat aivan hirveitä ja mies oli syyllinen tai osasyyllinen varmaan puoliin meidän päästettyihin maaleihin. Toivottavasti kyseinen turhake pysyy ulkona kokoonpanosta loppukauden ajan.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
En tiedä onko ylempää käynyt käsky ettei niitä tuttuja riskejä saa ottaa, mutta ihan massaan hukkuva kuolevainen Sami tällä hetkellä on.
En ole nyt päässyt matseja viime aikoina katselemaan edes TV:stä, mutta kauden viimeiseen kotiotteluun on liput. Noita tilastoja olen sitten seurannut, ja niissä lukee Vataselle pelkkää nollaa pisteiden osalta. Jos Sami ei tee pisteitä, niin missä se sitten oikein on hyvä? Eilen näköjään peliaikaa Fowlerin jälkeen eniten, mutta mieltäni kyllä pelottaa tuo kuva Samista tavallisena rivipakkina. Se tarkoittaa minulle sitä, että koko hänen NHL-tulevaisuutensa on vaarassa. Jotenkin minäkin ihmettelen, että onko valmennukselta tullut käsky välttää mitään riskejä. Mutta niihin riskeihin nähdäkseni koko Samin pelaaminen perustuu. Viime kaudella kaveri meni kiekkoa vastaan hyökkäyspäädyssä melkein joka kerta, ja yleensä sen jälkeen jommassa kummassa päässä kaukaloa kolisi. Oli se ainakin viihdyttävää katseltavaa. HMV Vatanen ei jaksa minua kovin pitkään kiinnostaa. Toivottavasti Sami uskaltaa ottaa suurempaa roolia tästä eteenpäin itselleen, vaikka joskus omassa päässä kolisisikin sen seurauksena.

No tämä olisi voinut mennä kai tuonne Samin ketjuunkiin. Joten laitetaan vielä, että onnittelut Duckseille divisioonan voittamisesta kolmannen kerran peräkkäin. Ei kai se ihan huono joukkue sitten voi olla. Keskiviikon jälkeen sitten ehkä jotain lisäkommentteja kun näen taas livenä, miltä se peli näyttää.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Fowlerin uskottavuudesta on kiva lukea, mies osaa siis muutakin kuin luistella niin helvetin kauniisti...
No joo, fanien hehkutus ei ole Camin vika. Sama pätee myös Samiin.

Minä povailin Fleischmannille kolmea runkosarjamaalia Ankoissa. Yksi on tehty ja kolme peliä jäljellä, joten taisin lupailla liikoja.
Toivoisin kommenttejanne miehen hyödyllisyydestä / potentiaalista.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
OK, tällä tavalla Ankat siis arvostavat fanejaan. Kyseessä oli siis keskiviikkoiltana runkosarjan viimeinen kotipeli, niin sanottu "Fan Appreciation Night" eli fanien arvostusilta. Anaheimin pelaajat osoittivat arvostustaan niille faneille, jotka olivat paikan päälle raahautuneet, pelaamalla täysin flegmaattisesti ja kiinnostusta vailla, ja niinpä suuri osa faneista poistui paikan päältä jo toisen erän jälkeen. Eivät Ducks-fanit nyt tosiaan niitä kaikkein fanaattisimpia ole, mutta aika surullista oli tätä peliä katsella. Ensimmäisessä erässä lähinnä käveltiin kaukalossa puolin ja toisin. Toisessa erässä Dallas rupesi vähän yrittämään, tuloksena kolme maalia täysin hengettömän Ankkalauman verkkoon. Vahvan toisen erän joukkueen maine senkun vahvistui ankkalinnalaisilla, heh! Viimeisessä erässä sitten lähinnä taas vain pelailtiin, kun oli pakko tämäkin turha matsi pelata ja Läntisen konferenssin voitto ei olisi voinut vähempää Duckseja kiinnostaa. Beauchemin sitten lahjoitti vielä kauniisti Dallasille neljännenkin maalin. Ottelun loputtua joillekin valituille faneille annettiin pelaajien pelipaidat suoraan päältä (tai en tiedä oliko ne jo vaihdettu uusiin), mutta sitä näytelmää ei ollut seuraamassa enää kuin kourallinen katsojia, halli loisti tyhjyyttään.

Näihin "kuviin" näihin tunnelmiin siis päättyi kausi runkosarjan osalta Ankkalinnassa. Yksi peli on vielä jäljellä Phoenixissä kai lauantaina, mutta jollei siellä ihmeitä tapahdu, niin aika toivottoman tuntuiselta näyttää Ducksien lähtöasetelma playoffeihin. Koko kausi lukuun ottaen joo, tulihan niitä pisteitä ihan kiitettävästi, ja noustiin usein kolmannessa erässä tappioasemasta voittoon ja voitettiin monia tiukkoja matseja, asioita, joita varmaan tarvitaan playoffs-peleissä, mutta kun tällaisen matsin näkee paikan päällä kuin eilen, niin ei millään usko jaksa riittää, että tässä vielä jostain Stanley Cupista tällä kaudella taisteltaisiin. Osoittakoot Ankat minun mielipiteeni vääräksi, mutta kyllä tosiaan jotain ihmettä tarvitaan, että myöhemmin keväällä tai alkukesästä vielä jotain juhlittaisiin.

Tässä pikainen katsaus vielä pelaajiin, vähän koko kaudenkin osalta, mutta ei mitään sen tarkempaa arvosana-arvostelua.

Maalissa on duo Andersen ja Gibson. Välillä loistavia, välillä tavallisia kuolevaisia. Kaksi hyvää nuorta maalivahtia, mutta ei mitään NHL-huippuja vielä. Eilisen jälkeen sanoisin, että lähdetään Gibsonilla pleijareihin. Ei kaikkia maaleja Andersenin syyksi voi laittaa, nättejä maaleja Dallasilta, mutta ei hän mitään ihmetorjuntojakaan esittänyt. Pieni huoli on tästä osastosta, sillä maalivahdillahan on usein ratkaiseva merkitys Stanley Cupin voitossa, mutta ei aina. Joskus riittää, kunhan torjuu keskinkertaisesti (vrt. esim. Antti Niemi Chicagon Cup-vuotena).

Puolustuksessa eilen kyllä Depres oli ala-arvoinen. BB tuntuu suosivan Stoneria. Stonerin ainoa vahvuus on oikeastaan silloin tällöin esiintuleva fyysinen pelaaminen, muuten on vaikeuksia pysyä perässä. Voisi yrittää ehkä korvata jommankumman Wiznillä. Fowler turhauttaa, koska hän luistelee niin pahuksen hienosti, ja sitä odottaa koko ajan vesikielellä, että hän puikkelehtisi kiekon kanssa läpi koko kentän ja ainakin yrittäisi maalin tekoa, mutta kauhukuvat Shane Doanin taklauksesta taisivat jäädä ikuisiksi ajoiksi takaraivoon. Sami aloitti eilen näkymättömästi, mutta esitti kyllä sitten melko hyvää pelinrakentelua ja yhdessä kohtaa piti kiekkoa vastustajan päädyssä varmaan 10-15 sekuntia putkeen ja yritti rakentaa maalipaikkaa. Puolustuspäässä koosta johtuen totuttuja vaikeuksia, mutta ei nyt mitään emämunauksia. Petrattavaa riittää Samillakin. Beauchemin oli muuten jämäkkä eilen paitsi se sekoilu joka johti Dallasin neljänteen maaliin. Lindholm oli pelin alkupuolen mielestäni Ducksien paras pelaaja, ja koko kauden ottaenkin on taas varmaan ainakin säilyttänyt tasonsa viime vuodesta. Ja onhan siellä sitten Josh Manson ollut silloin tällöin. Hyvää ja huonoa, kehittykööt farmissa toistaiseksi. Tämä Korbinian Holzer jäi minulle täysin oudoksi linnuksi, pelasiko yhdessäkään pelissä treidin jälkeen? Ei käsittääkseni.

Getzlaf oli poissa hyökkäyksestä eilenkin. Vähän huolestuttaa, että onko siellä jotain pahempaakin vammaa vai ihanko lepyytellään vaan pleijareita silmällä pitäen. Melko hyvä kausi kokonaisuutena, lopussa vähän hyytyi, oliko sitten loukkaantuminen syynä? Perry jostain puristi taas yli 30 maalia kaudella, vaikka on kyllä ollut ajoittain aika näkymätön. Eilenkin täysin osastossa HMV, mutta palkka juoksee...Kesler aloitti kauden vahvasti, mutta häipyi sitten kuvasta aika pahasti. Jos olisi alkukauden tasonsa säilyttänyt niin olisin tyytyväinen, nyt en ole. Palmieri on oikeastaan mielestäni täysin turha pelaaja. Häviää kaksinkamppailut koko ajan, ei omaa mitään räjähtävää nopeutta. Cogliano on ikiliikkuja ja teräsmies, kai se pakko on pitää pelaavassa kokoonpanossa, tuo ainakin ajoittain jotain energiaa. Eilen hänkin oli näkymätön suurimman osan aikaa. Silfverberg. Palaan entiseen mielipiteeseeni eilisen perusteella. Liian heikko, liian hidas. On parantanut kauden mittaan, mutta tosiaan tuota voimaosastoa ja nopeutta olisi syytä kehittää. Beleskey. Oli maalitykki kauden alussa, sitten häipyi kuvasta, loukkaantumisetkin kiusasivat loppua kohden. Vaipui samalle HMV tasolle kuin edelliskausina tämän kauden lopussa. Rakell on mielestäni edelleen päämäärätön hyrrä ja pyörijä jonka pelissä ei tunnu olevan oikein mitään ideaa. Pari loistosuoritusta kauden mittaan, mutta jotenkin siihen touhuun pitäisi saada järkeä ja tolkkua mukaan. Sekacin ura Duckseissa on toistaiseksi niin lyhyt, että en osaa oikein sanoa juuta enkä jaata. Potentiaalia ehkä on, jäädään odottamaan sen ulospuhkeamista. Fleischmann on juuri sellainen turhake kuin hänen ennustinkin olevan heti treidin jälkeen. Ei jatkoa Duckseissa tämän kauden jälkeen toivoakseni. Maroon on toivottoman hidas. Yritystä ehkä muuten olisi, mutta nopeus ei yksinkertaisesti riitä. En oikein osaa sanoa toivonko hänen jatkavan Duckseissa vai pitäisikö hänet lähettää muualle. Etem, ei näkynyt eilen pelissä. Pettymys minulle, ei ole ottanut edistysaskeleita. Uran jatko NHL-tasolla on vaakalaudalla. Tim Jackman on mielestäni yksi harvoja valopilkkuja Duckseissa, mies joka jaksaa yrittää pelistä toiseen, vaikkei Luoja ole niitä kaikkein parhaimpia jääkiekkoilijan lahjoja hänelle suonut. Kyllä Jackman pitää olla mukana kun lähdetään rymistelemään (toivottavasti) playoffeihin. Nate Thompson. Meneehän se siellä mukana. Ei herätä minussa tosiaankaan oikein minkäänlaisia tunteita. Tyypillinen nelossentteri, ihan hyvä kai sillä paikalla. Chris Wagner jäi minulle vähän vieraaksi, joten en osaa sanoa hänestäkään mitään.

Ja sitten vielä Bruce Boudreau. Eiköhän tämä nyt ollut tässä, varsinkin, jos ja kun pleijareissa ei taaskaan tule menestystä. Hyvä runkosarjavalmentaja, mutta kun tosipelit alkavat, niin katselee niitä korkeintaan kotona telkkarissa. Uutta valmentajaideaa minulla ei kyllä ole, ellei sitten joku Scott Niedermayer innostuisi siitä pestistä, mutta eipä taida, eikä hänellä mitään kokemusta tai meriittejä ole siitä työstä. Babcock oli hyvä silloin aikoinaan, mutta en nyt jaksa häntäkään takaisin Anaheimiin toivoa (enkä tiedä olisiko se edes realistista). Onko muilla Ankkafaneilla tai palstalaisilla mitään ideoita/kommentoitavaa Ducksien valmennusnäkymien suhteen?
 

olza13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Ei ole mullakaan kauheen luottavaiset tunnelmat pleijareita ajatellen. Sinällään jännä juttu, sillä kai tohon konfrenssin piikkipaikkaan pitäisi olla tyytyväinen.

Tasoa pitää ainakin Dallas pelistä nostaa, mutta uskon sen tapahtuvan. Kaksoset ja Kesler varmasti syttyvät kun tosipelit alkavat. Maalivahtiosasto on tuttuun tapaan kysymysmerkki, mä menisin Gibsonilla, vaikkei täyttä luottoa ole häneenkään.

Jos ei tänä keväänä mennä vähintään konfrenssifinaaliin, niin voisi tosiaan olla aika heittää punakalle kaljulle hyvästit. Henkilökohtaisesti ainakin kyllästyttää jatkuva ketjulotto ja maalivahtiarpajaiset.

Mutta lähetään tosipeleihin posin kautta, lets go Ducks me mennään päätyyn asti!
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Kiitos @Amerikanihme ottelureferaatista ja pelaaja-arvioista. Näitä on aina kiva lukea.

Oletin ottelulla olevan kotiedun suhteen merkitystä, joten aamulla olin tekstitv:n äärellä jokseenkin kyrsiintynyt. ROWn tajusin tsekata vasta äsken.

"Fan Appreciation Night", hengetöntä ja ponnetonta esitystä ei varmasti tuntunut kivalta katsoa, mutta ehkä se oli ajateltu poffeista pudonneen joukkueen viimeiseksi kotipeliksi. Worst case scenario solace?
Joukkueella on ainakin kaksi kotipeliä osoittaakseen arvostavansa fanejaan.
Ehkä Boudreau vetää kerrankin tilastoniiloja turpaan ja pelejä riittää...
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Brucehan sanoi jo tossa aikoja sitten, että viimeisestä neljästä matsista playoff-startteri pelaa kolme. Andersen on nyt pelannut kaksi kolmesta niin jokainen voi sitten päätellä loput. Omasta mielestäni Andersen tossa viimeisten pelien aikana näytti pääsevän aika lähelle sitä alkukauden tasoa. Eilen tosin ei ollut miehellä mitään jakoa, kun muuta joukkuetta ei pelaaminen hirveästi napannut.

Vaikka mitään älytöntä eroa maalivahtiemme välillä ei olekkaan niin suurin näkyvä ero on se, että Andersenin rebound-kontrolli on ainakin kolme astetta parempaa kuin Gibsonilla, joka kiekon sylkeistessään sylkee sen ihan minne sattuu.

Stonerista vielä niin alkukaudella toi mies vielä meni joukkueen mukana, mutta nyt hän on lähes jokaisessa ottelussa missä hän on pelannut ollut syyllinen vähintään yhteen vastustajan maaliin.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Brucehan sanoi jo tossa aikoja sitten, että viimeisestä neljästä matsista playoff-startteri pelaa kolme. Andersen on nyt pelannut kaksi kolmesta niin jokainen voi sitten päätellä loput.
On mennyt ohi tuo(kin) kommentti. Selvä peli sitten, kyllähän se alkukauden Andersen kelpaisi.

Vaikka mitään älytöntä eroa maalivahtiemme välillä ei olekkaan niin suurin näkyvä ero on se, että Andersenin rebound-kontrolli on ainakin kolme astetta parempaa kuin Gibsonilla, joka kiekon sylkeistessään sylkee sen ihan minne sattuu.
En ole tuohon(kaan) asiaan kiinnittänyt tarpeeksi huomiota. Hyvä pointti. Ja Andersenilla kuitenkin on kokemusta ammattilaistason peleistä kai selvästi Gibsonia enemmän.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Gibson on ilmeisesti loukannut lievästi kättään ja vanha kunnon LaBarbera on tulossa farmista hätiin. Lähteenä on tuo Ankkojen hovitoimittajan twitter, joten tieto pitäisi olla suhteellisen luotettava. Ducks nyt perinteisesti ei hirveästi ilmoittele näitä loukkaantumisia.
 
Viimeksi muokattu:

andeek

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Nostellaas vähän tätäkin ketjua ylöspäin. Vaikka ei saisi nuolaista ennenkuin tipahtaa, niin nyt on kyllä hyvin pedattu kaavio ankoille. Ei voi kun kiitellä Sharkseja ja Kingseja kun menivät noin sulamaan. Viimevuodet on pleijareissa tullut kritisoita Perrya kovalla kädellä, toivottavasti nyt pitää tasonsa. Ja vielä on mahdollista Beleskeyn sekä Palmieri, päästä liitoon On tää kevät mukavaa. Fleischmannilta muuten pirteä peli mitä kerkesi katsella.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Eräältä merentakaiselta palstalta bongasin linkin varsin mainioon artikkeliin: Cogliano like Marchant, 'but with better hands' - Sportsnet.ca

Juttua siis Teräsmies-Cogsista ja yhdestä suosikkipelaajastani, Todd Marchantista.

Toivoin Sakun saavan vielä yhden kauden, Toddin tapaisena älykkäänä nelossentterinä, mutta ehkä nopeus ei riittänyt sitten nykykiekkoon.
Bob Murrayhan taisi sanoa, että Sakun jättäminen ilman sopimusta oli yksi hänen uransa vaikeimpia päätöksiä.
Thompson on hieman Sakua kookkaampi ja mainio aloittaja. Cogs vipeltämään siihen rinnalle niin eipä voi moittia jarrukentän perusparia.
 

bob barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
Tappio tuli ja millä tavalla. Kirjoitin jo viime vuonna että Duckseilla on liikaa rahaa kiinni pelaajissa joilla ei ikinä voiteta mitään. Hiller on sen jälkeen myyty ja hyviäkin hankintoja tehty MUTTA edellen esim Getzlafin panos game7 ssä pistää miettimään eikö ?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös