Calgary Flames 2014–2015

  • 102 020
  • 316

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Giordanon menetys olisi kova pala mille tahansa nipulle, mutta ei auta kuin taistella. Kaikki on edelleen kuitenkin täysin omissa käsissä ja onhan tuo huikean kutkuttava tilanne tuossa lohkossa tällä hetkellä. Nyt siellä olisi isot vastuusaapikkaat tarjolla usemmalle pelaajalle ja nyt olisi mahtava tilaisuus ne myös käyttää. Helppo ei ole loppukauden ohjelma suinkaan, mutta nyt tiiviin joukkuepelaamiseen merkitys korostuu. Flamesin pleijarit alkoivat nyt.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Viime yönä jatkoaikavoitto Phillystä, ja kahteen pisteeseen voi kyllä olla tosi tyytyväinen. Flames vei ehkä pelin ensimmäistä puolituntista, mutta sen jälkeen Flyers otti ohjakset, ja varsinkin kolmas erä oli epätavallisen surkea Flamesilta. Rämö oli kuitenkin sen verran kova lukko maalilla, että jatkoille selvittiin, jossa sitten Brodie ja Hudler nousivat esille. Rämöltä varsinkin tuossa noin minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua iso torjunta Giroux'n laukaukseen, kun Flyers-kapteeni juoni Voracekin kanssa laatutontin boksin sisälle. Flamesin top3-pelaajat viime yöltä olivat mielestäni Rämö, Brodie sekä Giordanon loukkaantumisen myötä isompaan ruutuun nostettu Engelland. Vaikka tuo pakkipari nukahti hieman tuossa kolmannen erän alun Couturierin kavennusmaalissa, niin Engelland voitti useita kaksinkamppailuja omassa päässä mm. väkivahvaa Voracekia vastaan, ja Brodie oli kerrassaan mainio etenkin kiekollisena. Hyökkääjistä Hudler nousi tietenkin ratkaisijan rooliin, ja Bouma oli tutun hullu itsensä tappaessaan alivoimia. Poirierin pelaamisesta olen myös tykännyt jo alusta asti, ja viime yönä tuli myös uran ensimmäinen NHL-tehopiste. Maalinkaan tekemiseen tuskin kauaa menee, sillä sen verran ennakkoluulottomasti Poirier kentällä painaa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Ei helvetti mikä debyytti David Schlemkolta. :D

Ensimmäinen erä oli tällä kertaa taas totutun vaikeaa, varsinkin eka vartti ennen noita kahta ylivoimaa. Bruins menikin johtoon Marchandin wrap aroundilla, ja Paille meinasi tehdä miltei heti perään 2-0. Rämö otti kuitenkin siinä kohtaa pelin komeimman torjunnan, ja kun lopussa päästiin pelaamaan ylivoimaa, niin Monahan hyvänä maalinedusäijänä löysi kiekon McQuadin jalkojen välistä ja löi sen reppuun. Toinen erä oli jo huomattavasti parempaa, vaikkakin taas oli käynnistymisvaikeuksia, kun kolmikko Backlund-Russell-Engelland katsoi liikaa kiekkoa, ja tämän myötä Lucic sai tilaa hyvään maalipaikkaan, jonka hän myös käytti tehokkasti Spoonerin syötöstä. Tämän jälkeinen kymppi oli suht hmv:tä ilman sen suurempia maalipaikkoja. Viitisen minuuttia ennen erätaukoa Backlund toimitti vaarattoman näköisessä tilanteessa kiekkoa maalille, ja Rask sylki sen suoraan Hudlerin lapaan, joka ei näistä erehdy. Kolmannen erän alkupuolella Loui Eriksson sai todellisen tuhannen taalan paikan, kun ylivoimahyökkäyksessä mies sai asetella rauhassa, ja katsoa, että mihin kohtaa maalia nostaa. Noh, oikealta ohi, ja siitä varmasti kovaa palautetta vaihtoon mennessä. Suht kurittomasti tänään jäähyjä ottanut Bruins sai hetki tämän jälkeen jäähyn, ja Flamesin ihan kelvollisesti toiminut ylivoima jauhoi illan toisen ylivoimamaalin, kun Gaudreau päätti maalittoman putkensa vetämällä hyvän rannelaukauksen Charan tunnelista. Bruins alkoi luonnollisesti puskemaan taas päälle, ja lopulta he onnistuivat myös maalinteossa, kun Flames ei saanut maalinedustaa siivottua ja Söderbergin tuhnun reboundissa terävimpänä oli tuhlaajapoika-Eriksson, 3-3. Vielä viimeisellä minuutilla molemmilla joukkueilla oli huippupaikat pistää peli pakettiin. Ensin Bergeron ja Marchand rakensivat Talbotille loistopaikan b-pisteiden väliin, mutta Rämö otti jälleen ison torjunnan. Kymmenisen sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua oli tapahtua deja vu viime peliin liittyen, kun Hudler pääsi vetämään Russellin laukauksen reboundiin, ja kiekko kieri maalin katolta Bruinsin kannalta turvallisemmille vesille. Chara sai siinä sen verran lapaa eteen, että tämä varmaankin riitti siihen, ettei kiekko mennyt maaliin.

Jatkoajalle mentäessä selostajat uskoivat, että ratkaisu saadaan myös seuraavan viiden minuutin aikana, sillä ennen kyseistä Bruins-peliä oli Flames jatkoaikamaaleissa NHL:n ykkönen (9 maalia) ja Bruins kakkonen (7 maalia). Tällä kertaa jatkoaika oli kuitenkin varsin "maalipaikaton". Ehkäpä paras paikka tuli jatkoajan toisella minuutilla Erikssonille, joka pääsi vetämään hyvästä paikasta, mutta Rämö torjui jälleen hyvin. Täten suunnattiin rankkareille, joiden suhteen meikäläisellä oli hyvä kutina. Spoonerilla ja Krugilla oli vaikeuksia ylipäätään saada vetoa aikaan, mutta Colborne ja Gaudreau pysähtyivät Raskin patjoihin. Yllätyin, kun Monahan ei ollut Flamesin kolmen ensimmäisen vetäjän joukossa, koska miehellä on niin kova prosentti rankkareissa. Monahan tuli sitten neljännessä parissa koittamaan ratkaisua, ja tavaramerkkilaukaus kilpikäden puolelle nähtiin, mutta Rask peitti sen erinomaisesti. Suomalaisveskarit sen kun jatkoivat erinomaisuuttaan, kunnes seitsemännessä parissa Bruinsin kuuluttaja huusi joukkueensa kapteenin, Bergeronin nimeä, ja #37 laukoi kiekon varmasti maaliin. Joorisiin ei sitten meikäläisellä liiemmin uskoa ollut, mutta pistipä poika komean rystynoston maalin kattoon, kun sitä todella tarvittiin. Kasikierroksen avasi Lucic, joka pysähtyi Rämön kilpikäteen, ja tässä kohtaa astui parrasvaloihin David Schlemko. Meinasin tippua tuolilta, kun kuulin miehen tulevan laukojaksi. Pakkidebytantin suorituksen jälkeen tuolilta tippuminen olikin sitten jo väistämätöntä. HÄVYTÖN!

Flamesilta ehdottomasti isoimmat plussat ykkösketjulle, joka oli jälleen muotoa Gaudreau - Monahan - Hudler. Jokaiselle maali mieheen, ja eittämättä paras ketju hyökkäyspäähän myös tasakentällisin. Mutta ykköstähdeksi valitsisin itse Kris Russellin. Ihan tajutonta puolustamista jälleen. Okei, Bruinsin toisessa maalissa oli ehkä Backlundin kanssa hiukan hukaassa, mutta pari syöttöpinnaa ja 15 blokkia on aika jäätävää. Mieshän torjui vetoja kuin joku maalivahti. Pakkipari Widemanille "vain 8 blokkia", ja Boumalle 4, joka on hyökkääjälle iso luku. Jones loukkaantui pelin alkupuolella blokatessaan vetoa, joten ei hyvä. Noita rightin oikeita laitureita ei pahemmin ole, ja Jones on ollut ehdottomasti hyvä apu. Saa nyt nähdä, että tuleeko pitkä saikku.

Flamesista vielä todettava se, että taso ei varmastikaan riitä useita NHL-jengejä vastaan, mutta ne työhaalarit on päällä illasta toiseen, ja se tekee tästä joukkueesta spesiaalin. Ensi yönä tosin saattaa olla jo turhan väsy pitkän vieraskiertueen, jatkoajalle venyneen edellisen pelin ja B2B-ehtoon ansiosta. Russell pelasi 33 min, Wideman 32 min ja Brodie melkein 28 min. Saattaa ihan hiukan näkyä.

E: Russell otti myös 15 blokillaan NHL:n yhden pelin blokkiennätyksen haltuunsa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Joukkue on kolmen ottelun voittoputkessa ilman Giordanoa, enpä olisi tätä uskonut. Hudlerilla kahden maalin ilta ja mies on nyt kahden maalin päässä yhden kauden maaliennätyksestään ja kolmen pisteen päässä piste-ennätyksestään.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Ei voi muuta sanoa, kuin että on meillä hyvät nuoret. Gaudreau - Monahan - Hudler on tällä hetkellä ihan liekeissä, ja legitiimi NHL-tason ykkösketju. Toinen asia, jonka voi Flamesista sanoa on se, että älkää ikinä lopettako pelin katsomista kesken, vaikka olisi kuinka paljon Calgaryn pojat takissa. Se tuli nähtyä tuossa Senators-pelissä, josta tänne ei kirjoitellutkaan kukaan. 4-0 -maalin helähtäessä lunttasin vitutuksissani lopputuloksen, ja siitäkin pelistä siis venytettiin viimeisen erän neljällä maalilla peli rankkareille, ja voitto oli tolpan päässä.

Viime yön startti oli jälleen huono, kun Getzlaf teki ekan kolmen minuutin aikana kaksi maalia Jonesin virheestä, sekä ylivoimalla vähän onnekkaan pompun seurauksena. Tuon jälkeen Flames ryhdistäytyi, ja teki viisi maalia putkeen, ja samalla tämä oli jo neljäs peli putkeen, jossa Flames on onnistunut iskemään vähintään neljä maalia perättäin. Gaudreau - Monahan - Hudler oli ihan liekeissä paitsi tehojen, myös kenttätapahtumien muodossa noin muutenkin. Gaudreaun nopeus aiheutti mm. Getzlafille yhden lukuisista tyhmistä Ducks-jäähyistä, ja ketju loi etenkin kahden ekan erän aikana maalitontteja liukuhihnalta. Monahan oli iskeä jo Gaudreaun ensimmäisen jälkeen heti perään taululle 3-2, kun Flames vyöryi suoraan aloituksesta kohti Gibsonin maalia. Monahan sai harhautettua Gibsonin jo täysin ulos, mutta kiekko pomppi sen verran, että rystyltä veto ei vielä irronnut. Kämmeneltä Monahan lopulta pääsi koittamaan, mutta Gibsonin maila pelasti vielä tämän, ennen kuin sitten toisessa erässä myös Monahan sai maalitilinsä auki. Gaudreau teki kaksi maalia, joista molemmat olivat helvetin hienoja, ja Hudler käytti Ducks-kolmikon sekoilun hyödyksi viimeisessä erässä, jatkaen vahvaa suorittamista. Hudlerhan valittiin tuossa viime viikon NHL:n ykköstähdeksi, joka kertoo jotain siitä, millä tasolla tshekki pelaa tällä hetkellä. Kahteen maaliin ylsi Gaudreaun ja Getzlafin ohella myös loistavaa peliä tällä hetkellä pelaava Matt Stajan, joka on tahkonnut viimeiseen neljään peliin viisi pinnaa, eli hyvin on paluu sujunut sen jälkeen, kun Stajanin vaimo synnytti pojan tuossa vähän päälle viikko takaperin.

Giordanon tippumisen jälkeen joukkue ei siis ole jäänyt vielä kertaakaan pisteittä, ja ainoa tappio oli tuo Senators-peli. Vastustajina on kuitenkin ollut mm. Bruins, Ducks sekä Red Wings, ja ainoa kotipeli tuossa putkessa oli tuo viimeöinen Ducks-vääntö, joten käsittämätöntä suorittamista kyllä. Seuraava peli on Leafsia vastaan kotona, joten periaattessa pitäisi kyllä tuo peli voittaa. Leafsilla ei pahemmin panosta ole ja joukkue on NHL:n toiseksi paskin vierasjengi. Jos Flames jatkaa samalla työnteolla ja duunaamisella, niin voitto kyllä lohkeaa.

E: Unohtui vielä antaa viimeöisestä glooriaa Widemanille ja Russellille. Yhteensä 5 syöttöpinnaa, mm. Russell piti kaksi kertaa kiekon alueella, jotka johtivat maaliin, ja Wideman antoi sekä Monahanin, että Gaudreaun maaleihin loistopassit.
 
Viimeksi muokattu:

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Barkovin Sashalle kiitosta, tärkeä nollaus Panthersilta Jetsiä vastaan tässä playoff-taistelussa. Itse olen jotenkin siinä uskossa, että Jets on Flamesille tällä hetkellä selvempi päävastustaja kuin esimerkiksi Wild tai Kings (joka toki ei ole vielä Flamesin ohi mennyt). Wild pystyy parhaimmillaan hallitsemaan peliä joukkuetta kuin joukkuetta vastaan, enkä jaksa uskoa, että ote tuolla, deadlinella vahvistetulla materiaalilla, enää lipsuu. Kings on hallitseva mestari, ja edelleen materiaaliltaan kaikkein kovin näistä viimeisistä lännen playoff-paikoista taistelevista joukkueista. Viime yön peli Canucksia vastaan kertoo Kingsin tämän hetken vireestä (jos ottaa 15 tai 20 pelin kuntopuntarin tarkkailuun, niin Wild ja Kings ovat lännen kaksi kärkijengiä).

Omissa papereissani lännen puolella Blues, Predators, Ducks, Blackhawks, Wild ja Kings ovat playoff-jengejä, ja kahdesta viimeisestä paikasta tappelee sitten Canucks, Flames, Jets ja Sharks, varauksin myös Avalanche. Kun näiden jengien loppuohjelmaa tarkkailee, niin lukema jäljellä olevista pelistä sellaisia joukkueita vastaan, jotka eivät ole tällä hetkellä playoff-paikalla, näyttää:

Canucks: 10/15
Flames: 10/15
Jets: 3/14
Sharks: 9/14
Avalanche: 6/14

Voidaan siis sanoa, että Jetsillä ainakin riittää haasteita jäljellä olevien pelien suhteen. Avs on sen verran kaukana jo nyt + Johnson puuttuu + otteluohjelma vaikeampi kuin useimmilla kilpailijoilla, että tuskinpa sieltä pystyvät playoffeihin nousemaan. Keskinäisillä toki suuri merkitys, ja esim. Flames pelaa kaksi kertaa Avalanchea, sekä kerran Jetsiä vastaan (keskinäiset myös Wildiä ja Kingsiä vastaan).

Douglas Murray practicing with the Flames on try-out basis - Calgary Flames Transactions Tuossa aika mielenkiintoinen uutinen. Murrayn liike taitaa tosin olla jo sen verran huonoa, että NHL-pelaajaa miehestä ei välttämättä enää saada. Joka tapauksessa kiinnostusta herättävä tapaus ainakin itsessäni, sillä kaikkihan tietää millaisia taklauksia Murray on urallaan tottunut painamaan.
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Doug Murray on liittynyt Flamesin harjoitusryhmään. En ole oikein kartalla näistä hommista, niin saako Saksassa tällä kaudella luutineen pakin laittaa ihan pelaamaankin vaikka varsinainen siirtotakaraja onkin mennyt. Eikö tästä ole joku sääntökin mikä on nimetty Reijo Ruotsalaisen mukaan?
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Doug Murray on liittynyt Flamesin harjoitusryhmään. En ole oikein kartalla näistä hommista, niin saako Saksassa tällä kaudella luutineen pakin laittaa ihan pelaamaankin vaikka varsinainen siirtotakaraja onkin mennyt. Eikö tästä ole joku sääntökin mikä on nimetty Reijo Ruotsalaisen mukaan?

Ei ole ymmärtääkseni pelikelpoinen tälle kaudelle. Taitaa siis tähtäimessä olla treenaaminen ja näyttöjen antaminen ensi kautta ajatellen.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Eikös Murray saa kuitenkin pelata, jos vaan läpäisee waiversit...? Muutama kausi sittenhän MiettisAnan kohtaloksi oli päätyä Winnipegiin, vaikka Tampan kanssa sopimuksen teki... Se tosin oli ennen siirtotakarajaa, että en varmaksi mene vannomaan...
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Eikös Murray saa kuitenkin pelata, jos vaan läpäisee waiversit...? Muutama kausi sittenhän MiettisAnan kohtaloksi oli päätyä Winnipegiin, vaikka Tampan kanssa sopimuksen teki... Se tosin oli ennen siirtotakarajaa, että en varmaksi mene vannomaan...

No nyt lueskelin HfBoardsia, ja sen perusteella Murray on edustuskelpoinen runkosarjassa, muttei playoffeissa. Tuskin miestä siis sen takia oltaisiin hankittu, että pelaisi tällä kaudella pari runkosarjapeliä, jos osottautuisi vahvistukseksi. Vai onko hän muka joku Smidin stuntti, kun tshekkipakki palannee playoffien alkaessa lasaretista(?). Tai sitten AHL:ään pelaamaan, samalla kun kaivetaan sieltä Wotherspoon NHL-miehistöön, eikä täten vahingoiteta liikaa ADK Flamesin pakistoa. (Culkin loukkaantui hiljattain AHL:ssä, joten syvyys pakistoon sekä NHL:n, että AHL:n puolella on tervetullutta).

E: Ja näköjään Smidin koko kausi on ohi (lähde Steinbergin Twitter).
 
Viimeksi muokattu:

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
"Pakkopullasta" selkeä 6-3 -voitto, näin se kuuluikin hoitaa. Peli oli ekan erän jälkeen jo ohi, ja tämän jälkeen Flames sai jo alkaa nostaa vähän kaasujalkaa huomista Avs-peliä varten. Ykkösketju jatkoi hurjaa tehoiluaan, kun Monahan 2+1, Hudler & Gaudreau 1+2. Ihan helvetin hienoa katsottavaa noiden jätkien yhteispeli tällä hetkellä. Kiekko liikkuu mieheltä toiselle nopeasti, ja upeasti kyllä sahasivat pariin kertaa Leafs-pakistoa, joista sitten saatiin paitsi maaleja, myös jäähyjä aikaan. Hudler rikkoi yhden kauden piste-ennätyksensä, ja Gaudreau Iginlan tulokaskauden piste-ennätyksen, nousten samalla tasoihin Forsbergin kanssa tämän kauden tulokkaiden pistepörssin kärkeen. (Flamesilla vielä peli vähemmän pelattuna, ja Gaudreaulla 2 vähemmän kuin "pikku-Foppalla").

Eipä siinä siis sen ihmeempää, Flames tuli peliin todella hyvin ja tämän ansiosta peli myös ratkesi aikaisessa vaiheessa, vaikkakin tuo Bouman vitonen vaikutti ennakkoon siltä, että tappakaa nyt saatana. No, pari av-maalia siihen, niin rauha kotikatsomossa laskeutui niiden syntyessä. Bouman polvi siis napsahti suht ikävästi Kozuniin avojäätaklauksessa, jossa Bouma ei kuitenkaan missään nimessä tahallaan polvea hakenut, vaan Kozun siinä vaihtoi luistelulinjaansa juuri ennen kontaktia, ja näin ollen siinä sitten kolahti ikävästi. Hyvä homma tosin, että Kozun ei siitä loukkaantunut. En myöskään usko Bouman pelikieltoon, koska hänen kontolleen tuota ei kyllä tahalliseksi vahingoittamisyritykseksi siis saa. Hiller oli aika huono, ainakin se kolmas maali menee sveitsiläisen piikkiin aika lailla täysin. Hyvä toki, että peluuttivat tässä ennalta helpommassa pelissä häntä, Rämölle sitten tuo ensi yön matsi.

Taulukossa saatiin mukava kolmen pisteen kaula pleijariviivaan, vaikkei tuo nyt tietenkään mikään iso gäppi tosin ole. Canucks ottanee ainakin ensi yön kierroksella pisteautomaatti-Leafista voiton, joten suotavaa olisi, että myös Flames pystyisi Avsin kaatamaan, jotta tilanne säilyisi erittäin hyvänä pelkän hyvän sijaan. Kings pelaa Predatorsia vastaan kotona, Sharks Hawksia vastaan kotona ja Jets Lightningia vastaan vieraissa, joten etenkin Jetsillä ja Sharksilla aika tiukka paikka. Mahdollisuudet eron kasvattamiseen siis varsin hyvät ensi yön kannalta.
 
Viimeksi muokattu:

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Gaudreau on kirkkaasti ylittänyt ne ennakko-odotukset, jotka hänelle kauden alussa asetin. Veikkasin, että hän saa kerättyä kauden aikana noin 45 pojoa, mutta tahti on vaan kiihtynyt kevään mittaan. Huikea pelaaja, jolla on runsaasti pelivuosia edessä.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Itse näin tuon Bouman polvitaklauksen eri tavalla. Sanotaan vaikka näin, että Bouma olisi halutessaan voinut välttää koko osuman. Saa sitten nähdä mitä siitä mahdollisesti seuraa. Tällä hetkellä peli kulkee hyvin ja jotenkin tuntuu, että Sharks olisi putoamassa kyydistä. Siinä tapauksessa riittäisi, että Canucks tai Kings jäisi taakse ja pudotuspelipaikka varmistuisi.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Mahdollisuudet eron kasvattamiseen siis varsin hyvät ensi yön kannalta.

Ja paskat, päinvastoin Wild voitti Bluesin vieraissa ja Jets Lightningin samaten (ja Canucks voitti toki Leafsin). Ei se Flamesinkään piste jos toinenkin jäänyt kauas, kun loppua taas pystyttiin hallitsemaan, mutta tällä kertaa kiri ei purrut loppuun asti. Rämö oli aika huono, hävisi veskaritaistossa kyllä Varlamoville. Pari kivaa torjuntaa toki, mutta esim. ensimmäinen ja miksei myös kolmas maali olisi ollut otettavissa. Hyökkäyspeli oli kieltämättä myös aika nihkeää tuota vikaa erää lukuunottamatta. Ylivoima oli suorastaan surkeaa, tosin sielläkin tuo kolmannen erän yv oli se paras. Muuten oli vaikeuksia laittaa hommaa pyörimään samalla tavalla kuin mitä Avalanche sai. Hiukan taisi näkyä myös kiivas pelitahti, mutta 18. päivä pitää pystyä taas palaamaan sitten hyvin levänneenä sorvin ääreen, kun kotona vastaan asettuu Blues.

E: Bennett viime yönä Kingstonissa 3+1. 9 peliä, 11+10=21. Kingston voittanut noista peleistä 8/9, ja joukkue on alkanut lähestyä jopa kotietua OHL:n itäisessä konferenssissa. Mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon Bennett saattaa nostaa ketjukaveri-Crousen draftisijoitusta.
 
Viimeksi muokattu:

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Taas pari peliä pelattu viime kirjoittelusta, ajanpuutteen takia ollut taas hiljaista. Bluesille ei pärjätty, mutta Flyersille pärjättiin. Aika odotetusti siis kaiken kaikkiaan meni, kun 2p oli noista tuomisina. Gaudreau on kuuma tällä hetkellä, kuten myös koko ykkösketju. Johnny Hockey meni viime yönä 1+2 tehoilla Forsbergin ohi tulokaspistepörssin kärkeen, pari peliä vähemmän pelanneena (Predatorsilla yksi peli vähemmän jäljellä loppukaudesta). Ihan hyvältä siis näyttää Calder Trophyn taistelun suhteen. Ekassa erässä jo Gaudreau kyykytti 1vs1:ssä Streitiä ja oli lähellä iskeä, mutta lopulta tehoilut kohdistuivat vasta pelin jälkimmäiseen puolikkaaseen.

Oikeastaan kiinnostavin juttu viime päiviltä on tuo viime yönä Suomen aikaa julkaistu Kenney Morrisonin sopimus Flamesin kanssa: *Click*. Miehestä en aikaisemmin ollut mitään kuullut, mutta nyt kun miehestä on lukenut enemmän (HF:n juttu), niin voi varauksin antaa sulan GM Trelivingin hattuun tästä kaappauksesta. Morrison omaa juttujen mukaan college-kiekon kovimman lämärin (YouTubessa olikin pätkä, jossa mies pamauttaa päätypleksin paskaksi) ja kaikki viisi NCAA:ssa tällä kaudella tehtyä maalia pamahti ylivoimalla. Pystyy pelaamaan aika lailla kaikkia tilanteita, ja osaa olla myös kova (ainakin jäähyminuutteja eniten koko joukkueesta). Kuten Hockey's Futuren pätkästä voi lukea, pidettiin Morrisonia ehkäpä halutuimpana NCAA-pakkina NHL-joukkueille. Mies kävi myös mm. Oilersin campilla kesällä, joten sikäli vieläkin maistuvampi napsaisu, että Oilers oli monen muun jengin ohella Morrisonista kiinnostunut. Kaiken kaikkiaan siis erittäin kiinnostava ja ennakkoon ajateltuna loistava hankinta, etenkin kun noita rightin kudin omaavia pakkeja Flamesin systeemistä puuttuu selvästi.
 

Pontus Toikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
C of RED
Hieno sulka trelivingin hattuun, mies joka on Albertasta kotoisin ja lapsena Edmonton fani, tulee ennemmin Calgaryyn menee Edmontoniin. Sopimus astuu voimaan ensi kaudella, mutta hän menee Adirondackiin try-out sopimuksella loppukaudeksi. Conroyn mukaan kisassa Morrisonista oli mukana useita joukkueita. Vertailut Danny DeKeyseriin tietysti alkavat, koska ovat samasta yliopisto joukkueesta, tehot ovat suurinpiirtein samat kolmelta NCAA kaudelta. DeKeyser ei pelannut yhtään peliä farmissa, ja on mielenkiintoista nähdä miten Morrison sopeutuu, tuo ainakin mukavasti kilpailua Tyler Wotherspoonille.

Iso vaikutus Flamesin valintaan varmaan oli se, että puolustuksessa on tilaa nuorelle NHL tason pelaajalle. Kolmosparissa on tilaa kunhan vaan pelaa paremmin kuin Derek Engelland. Itse uskon että joku puolustaja yritetään kaupata kesän aikana ja Derekistä tehdään seiska pakki, sekä UFA markkinoilta haetaan parempaa pelaajaa kolmospariin. Paras ratkaisu olisi kyllä kaupata Wideman nyt kun arvo on korkeimmillaan, ja ottaja varmaankin löytyy, Russellin vierelle joku parempi ja kolmospari sitten rakennetaan täysin uudestaan. Smid on varmasti toinen ketä yritetään kaupata, mutta hänen niskavammansa ja sopimuksensa on varmasti aikamoinen este kaupalle.

Ensi kauden puolustus
Giordano - Brodie
Russell - UFA
Smid/Wideman- Morrison/Wotherspoon
Engelland

Illalla pelataankin sitten jo klo 22.00, Columbus vastassa ja käytännössä vain voitto kelpaa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Itsekin uskon, että Morrisonilla on saumat ottaa se kolmosparin oikean pakin tontti Engellandin nenän edestä. Mutta pakkipari tuskin olisi Wideman, koska myös Dennis on oikea pakki rightin mailalla. Brodie toki on pelannut sekä vasemmalla että oikealla, mutta pelannee kuitenkin luonnollisesti kapteenin rinnalla, koska se homma toimii kuin unelma. Pakistotilanne rakentuu aika lailla sen pohjalta, mitä tapahtuu kuuman perunan, Giordanon kanssa. Soppari kestää enää ensi kauden verran, joten siinä on tasan kaksi vaihtoehtoa: jatkosopimus tai treidi muualle. Widemanilla sama tilanne, joten siinä riittää isoja kysymyksiä kahden kokeneimman pakin ympärillä. Isoja päätöksiä siis on lupa odottaa.

Jos hyökkäyspuolta katsoo, niin edelleen on pakko sanoa, että ylitarjontaa potentiaalisista NHL-pelaajista taitaa olla edelleen. Bennett hakkaa OHL:ssä niin hullua jälkeä ottaen huomioon pitkän loukkaantumisen, että uskoisin hänen nappaavan vähintään sen kolmossentterin paikan, jossa pelata noita helpompia minuutteja ensi alkuun Monahanin ja Backlundin takana. Tämän jälkeen kun katsoo sopimus- ja prospektitilannetta, niin nuoret pelaajat saavat kyllä toden teolla tapella noista viimeisistä rosteripaikoista. Gaudreau, Monahan, Bennett, Jooris, Bouma ja Colborne ovat noista 90-luvulla syntyneistä sellaisia pelaajia, jotka aika varmasti ovat jo sementoineet sen ensi kauden rosteripaikan, vaikka toki tiettyjä kysymysmerkkejä voi löytyä. Täten porukalle Granlund, Poirier, Ferland, Shore, Arnold jne. jää todella kova kilpailutilanne ajatellen NHL-paikkaa. Edelleenkin tuosta voisi saada jonkunlaisen treidin rakennettua, sillä hyökkääjä- ja pakkiprospektit ovat sekä laadultaan, että määrältään selkeässä epätasapainossa. Backlund, Bouma, Jooris, Shore ja Ferland saanevat kaikki aika varmasti jatkopahvia, joten syvyyttä kyllä riittää.

Ehkä jotain tällaista ensi kaudelle:

Gaudreau - Monahan - Hudler
Granlund/Poirier - Backlund - Jones
Raymond - Bennett - Colborne
Bouma - Stajan - Jooris
+ Bollig, Ferland, Shore...

Giordano - Brodie
Russell - Wideman
Wotherspoon/UFA/Smid - Morrison/Engelland/UFA
+ Murray?,...


Hyökkäykseen olisi kiva jollain treidillä saada lisää TOP6-osaamista, vaikka toisaalta ei tässä kuitenkaan kannata liikaa hätiköidä rosterin kohentamisen suhteen. Pienet treidit ovat varmasti todennäköisiä, koska tuonne bottom6:een riittää tunkua. Stajan esimerkiksi on helppo nähdä yhtenä mahdollisena treidin palasena.
 

Pontus Toikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
C of RED
Hyviä huomioita Widemanista, Giordanon kanssa voidaan tehdä sopimus Heinäkuun alusta alkaen, jos näyttää että hänen kanssaa ei sopuun päästä, niin silloin kyllä on selvää että hänen kauppaamisensa muuttaa suunnitelmat Widemanin tai Smid kanssa. Varmasti jokin Win now joukkue tulee maksamaan Giordanosta hyvän hinnan. Toivottavasti Morrison pystyy ottamaan paikan pelaavasta kokoonpanosta, en usko että Woterspoonin kanssa kahdestaan muodostavat kolmosparia ja toinen joutuu alkuun ainakin tyytymään farmi peleihin.

Ehdottomasti Bennett on ensi kaudella mukana ylhäällä, tulee nimenomaan kolmossentteriksi pelaamaan niitä helpompia minutteja ja opettelemaan NHL:ssä pelaamista. Flamesin on melkein pakko mennä kaupoille noiden hyökkääjien kanssa, siellä on liikaa 3-4 kentän miehiä. Jones kaupataan ensi kauden aikana, Hudlerin kanssa varmaan yritetään tehdä jatkosopimusta. Jones kaupan jälkeen aukee Poirierille paikka oikeana laiturina. Granlund varmasti joutunee taas farmiin kauden alussa, koska on Waiver vapaa, samoin Poirier.

Lisäksi Ferland, Jooris, Wolf ja Ortio ovat ensikaudella waiverin läpi kulkevia, Shoren kohdalla se tuli vähän aikaa sitten. Ortio voi mennä läpi training campillä, mutta riski on aika iso. Näille on melkein pakko antaa mahdollisuus ensikaudeksi, tosin vain parhaat pelaa ja kenellekkään ei paikkaa vain anneta. Eiköhän Colborne, Ferland, Jooris, Byron, Shore, Bollig kuusikosta ainakin kaksi kaupata ensikaudeksi. varsinkin Colbornen kohdalla minulta alkaa kärsivällisyys loppua. Tuo hyvin kokoa joukkueeseen, mutta tehot alkaa olla nollissa. Muutenkin tämä ns. kolmosketju, Raymond, Jooris, Granlund ja Colborne hieman riippuen pelaajista on ollut se heikoin lenkki jo pidemmän aikaa.

Hyökkäykseen tulee varmasti kesän aikana uusia pelaajia organisaation ulkopuolelta, Cap vaikeuksissa olevien joukkueiden kanssa varmasti yritetään tehdä kauppoja. Näitähän flames on yrittänyt tehdä ennenkin ja flames on pitänyt tiukan linjan että huonon sopimuksen mukana pitää tulla ykköskiekan varaus tai Nuori NHL pelaaja.
- Coyotesin kanssa oli sovittu että Flames ottaa Ribeiron ja ykköskierroksen varauksen, mutta Ribeiro ei suostunut kauppaan, vedoten NTC -pykälään. Lisäksi Kings ei suostunut Toffoli+ Richards kauppaan.

Nyt jos cap ei nouse tai jopa laskee, riippuen pelaajien escalaattori äänestyksestä, voi Flamesille aueta aika hyviäkin pelaajia. Kaupan päälle sitten todellista kuraakin.

Gadreau - Monahan - Hudler
Bouma - Backlund - Jones
Raymond - Bennett -
- Stajan -

Tuohon 1-2 UFA pelajaa ja edellä mainitusta kuusikosta, kolme pelaajaa niin saadaan rosteri täyteen. Raymondista haluaisin eroon, mutta muistaakseni hänellä on vielä NTC.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Asiallista settiä sieltäkin. Sellainen välihuomio tosin, että ainakin omien muistikuvieni mukaan Ortion soppari muuttuu yksisuuntaiseksi, jolloin miestä ei voi suoraan farmiin passittaa.

Colbornen tilanteesta olen hiukan samaa mieltä. Aika hmv ollut viime ajat, kuten myös yleisin laituripari Raymond. Raymondin fani en itsekään ole, mutta kuten Pontus Toikan viestin pointit osoittavat, vaikea hänestä on eroon päästä.

Bouman taasen sijoitin ensi kauden spekulaatioissa neloseen, mutta mies pelaa kyllä isolla sydämellä, ja ikääkään ei paljoa ole, joten miksei sitten ylempänäkin voisi jatkaa. Potentiaali miehellä on mielestäni kolmosketjun energiapelaajaksi asti, joten top6:een en häntä laittaisi. Se on toki selvä, että Flamesissa ei selvää top6:sta ole tällä kaudella materiaalin tasaisuuden myötä ollut.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Itse en lähtisi Widemania nyt kauppaamaan mihinkään, kuitenkin 2 vuotta sopimusta tämän kauden jälkeen jäljellä ja sopimuksessa on ilmeisesti NMC. Todennäköisesti tällä kaudella syntyy miehen ennätyspisteet, joten vaihtoarvo tosiaan olisi huipussaan, mutta jos meno jatkuu tuolla tasolla jatkossakin, niin mies olisi tuolla sopimuksella hyvä pitää.

Onko kellään mitään parempaa tietoa Backlundin tilanteesta? Kesällä RFA ja varmasti muualta olisi tarjolla reilu palkankorotus.
 

Pontus Toikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
C of RED
Viime yönä pakkovoitto Avseista ja samalla käytännössä lyötiin heidän play offs toiveille stoppi. Bouma jatkaa hyvää kauttaan, ja tällä kertaa Granlund pääsi Bouman ja Jonesin keskelle, ja heti sai tehojakin. Backlundin magia ei riittänyt nostamaan kolmosketjua Jooris- Backlund- colborne tehoille. Peli oli kyllä paikoitellen aika kuraa ja huomasi että pelin panos vei kyllä rentouden pelistä.

Itse en lähtisi Widemania nyt kauppaamaan mihinkään, kuitenkin 2 vuotta sopimusta tämän kauden jälkeen jäljellä ja sopimuksessa on ilmeisesti NMC. Todennäköisesti tällä kaudella syntyy miehen ennätyspisteet, joten vaihtoarvo tosiaan olisi huipussaan, mutta jos meno jatkuu tuolla tasolla jatkossakin, niin mies olisi tuolla sopimuksella hyvä pitää.

Onko kellään mitään parempaa tietoa Backlundin tilanteesta? Kesällä RFA ja varmasti muualta olisi tarjolla reilu palkankorotus.

Ei ole Backlundin jatkosta mitään kuulunut ja koska on RFA ei hänen kanssaan varmasti ihan heti sopimusta veivatakkaan. Itse uskon että jatkaa Flamesissä jollain 5 vuotisella sopimuksella ja palkka samaa luokkaa kuin Brodiella, eli 4,5 miljoonaa. Monahan ja Backlundin ansiosta Flamesilla on helppo ajaa Bennett sisään. Ratkaisun paikka on sitten kolmen vuoden päästä kun Bennettin Entry Level sopimus loppuu ja Backlundilla on vuosi-kaksi omaansa jäljellä.

Ilman backlundia on flamesin hankittava joku sentteri kaupoilla tai vapaana agenttina ja se ei varmasti tule halvemmalla.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Hienoa nähdä että Karri Rämö on ruvennut saamaan kunnolla vastuuta ja on pitänyt torjunnoillaan Flamesin vahvasti mukana playoff-taistelussa. Rämö on aloittanut 12 Flamesin 18 viimeisestä ottelusta, ja tilastot niistä ovat hyvät: 7 voittoa, 2.44 GAA ja .922 SV%. Kyllä noilla otteilla Rämö pelaa itselleen paikan NHL:stä ensi kaudeksikin, joko Flamesista tai sitten muualta.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Ei ole Backlundin jatkosta mitään kuulunut ja koska on RFA ei hänen kanssaan varmasti ihan heti sopimusta veivatakkaan. Itse uskon että jatkaa Flamesissä jollain 5 vuotisella sopimuksella ja palkka samaa luokkaa kuin Brodiella, eli 4,5 miljoonaa. Monahan ja Backlundin ansiosta Flamesilla on helppo ajaa Bennett sisään. Ratkaisun paikka on sitten kolmen vuoden päästä kun Bennettin Entry Level sopimus loppuu ja Backlundilla on vuosi-kaksi omaansa jäljellä.

Ilman backlundia on flamesin hankittava joku sentteri kaupoilla tai vapaana agenttina ja se ei varmasti tule halvemmalla.

Omaan korvaan kuulostaa kyllä aika pahalta, jos Flames tekisi Backlundin kanssa 5-vuotisen sopimuksen 4,5M capilla. Mies voi toki sellaisen sopimuksen saada, mutta toivottavasti joltain muulta seuralta.

Miksei Bennettin kohdalla sisäänajo voisi tapahtua yhtä nopeasti, kuin esim. Monahanin kohdalla? Sitten tarvittaessa löytyy kuitenkin Granlund ja Stajan.

Toki, jos Flames alkaa hakea 2-sentteriä vapaista agenteista, niin hinta voi olla yhtä korkea, kuin tuo oletettu hinta Backlundin kohdalla. Joukkueella on kuitenkin laituripuolella sen verran ylitarjontaa, että sieltä kyllä löytyisi potentiaalista vaihtotavaraa.
 

Pontus Toikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
C of RED
Voihan olla että Bennett onnistuu heti nousemaan NHL tason pelaajaksi, mutta kyllä itse toivon että hänen sisäänajonsa tapahtuu kuten Canucks on tehnyt Bo Horvatin kanssa, pikkuhiljaa peliaikaa kasvattean, alkuun se 10-12 minuuttia tai jopa vähemmän.

Minusta Backlund on juuri sopiva pelaaja tasoittamaan Bennettin tietä. Vaikea nähdä että Flames lähtisi kauteen keskushyökkääjillä joiden keski-ikä vain reilut 20v. Flames on pyrkinyt siihen että nämä nuoret eivät joudu liian koviin paikkoihin liian aikaisin, Draistl on hyvä esimerkki siitä miten vaikea alle 20v pelaajan on pelata hyvin NHL tasolla. Monahan on 20kk vanhempi kuin Bennett, ja joutui tällä kaudella aika kovaan paikaan kun Stajan ja Backlund olivat yhtä aikaa loukkaantuneena, sen jälkeen ei kyllä ole tarvinut miettiä pärjääkö hän.

Kahdesta viime pelistä nyt 3 pistettä, kun Dallas vei viime yönä arvalla voiton. Nyt alkaa paha viiden pelin vieraskiertue, josta todennäköisesti pitäisi ottaa kolme voittoa jotta mahdollisuudet Play-offseihin säilyvät.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Toki Backlund on kelpo pelaaja, mutta noin iso sopimus sen takia, että Bennett olisi helpompi ajaa sisään? Mies on kuitenkin tähänkin asti allekirjoittanut lyhyitä sopimuksia keskimäärin noin 1M palkalla. Itse en ole ainakaan huomannut Backlundissa niin suurta kehitystä, että tuollainen sopimus olisi mitenkään mahdollinen. Sellainen vuoden tai kahden sopimus 2-3M capilla olisi mielestäni sopiva. Sen pitäisi jo riittää Bennettin sisäänajoon.
Joukkueella tuskin tulee palkkakaton kanssa ongelmia, mutta ensi kauden jälkeen ainakin Hudler, Monahan, Gaudreau, Giordano ja varmaan myös Russell tulevat saamaan isot palkankorotukset. Silloin tuollainen Backlundin 4,5M voisi muodostua jo ongelmaksi.

Wild karkasi sitten tappion myötä lopullisesti Flamesilta. Kings, Canucks ja Jets ovat vielä 1-3 pisteen päässä, mutta aika vaikealta alkaa näyttämään. Kaikki ovat viime aikoina pelanneet selvästi paremmin kuin Flames. Runkosarjan lopussa olisi otettava pakkovoitot Jetseistä ja Kingseistä, sen lisäksi pitäisi saada täydet pisteet myös Kojooteilta ja Oilersilta. Kolmesta muusta ottelusta pitäisi myös saada ainakin 3-4 pistettä. Haastetta ainakin riittää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös