Montreal Canadiens 2014–2015

  • 164 094
  • 849

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Sieltä tuli sitten se 13. hyökkääjä playoffseja varten. Nyt olen yllättynyt ja väitän, että MB ei ole vielä lopettanut.

"Then again, Brian Wilde is on now saying that Eller smiles a lot….even when hearing bad news/criticism…so he wouldn't read anything into that exchange.

Wilde also mentioned a 1-for-4 deal either for Eberle or Kessel.

He didn't say who/what would comprise the 4 Habs going the other way.

Read more: http://habsrus.proboards.com/thread/18652/montreal-deadline-2015?page=14#ixzz3TFDQBQKF"
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Täytyy sanoa että noilla aiemmilla hinnoilla varsin kohtuullisia lukuja. Vielä jos Petry saadaan pidettyä pidempään ni rupee value olee kohdallaan. Flynn syvyyshyökkääjäksi (ja rightin kätisyys)..

Sama kutina ettei tää ollut tässä. Jos vaikka se Eberle. :)
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Tähän mennessä ihan tyytyväinen Bergevinin suorituksiin. Petry hyvä lisäys alivoimaan, toivottavasti saadaan pidettyä pidempää, mutta se on kesän murhe. Hyvä vastaus idän kilpavarusteluun.

Flynn oli mulle ihan neverhöördi, mutta hyvä saada syvyyttä. Bournival saattaa lähteä Flynnin edeltä.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Sieltä tuli vielä Mitchell. Eli syvyyttä saatiin ei isoja siirtoja. Tästä voi tulla ihan hyvä.
Sentterisyvyys on kyllä sillä tasolla, etten ihmettelisi, jos jotain vielä tulisi. Hyvähän tuolla on laajuutta olla, mutta eikö sentteriosasto ollut se ainoa, jossa riittää jo vaikka muidenkin tarpeiksi? Tällä kaudella pelanneet:

Desharnais
Plekanec
Galchenyuk
Eller
De La Rose
Malhotra
Flynn
Mitchell
Dumont
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Kivalta kuulosta Mac T:n kommentit; Petry meni halvemmalla, kuin toivoivat. Haussa oli jokseenkin kannuksensa ansainnut prospect ja draft pick, mutta joutuivat tyytymään vähempään. Entistä tyytyväisempi tuon myötä.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves

Itseäni lainatakseni, niin onhan tunkua!

Pacioretty - Desharnais - Gallagher
Galchenyuk - Plekanec - Smith-Pelly
Eller- De La Rose - Parenteau
Prust - Malhotra - Weise
Mitchell - Flynn - Bournival
(Tangradi - Dumont - Thomas)

Markov - Subban
Gilbert - Petry
Beaulieu - Gonchar
Weaver - Gilbert
Pateryn - Tinordi
Allen

Öh???
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Ne jotka tietävät enemmän, niin kertokaa jotain Flynnistä ja Mitchellistä? Onko Mitchellin hinta jo selvinnyt? Miitchell vaikuttaa tulevan taistelemaan Mannyn kanssa nelossentterin paikasta, ehkä ensi kaudeksi myös vaihtoehto nelosen keskelle. Tulee ufaksi kauden jälkeen, mutta näin seurajohto pääsee näkemään tason. Pelaaja on kuulemma Montrealista kotoisin, joten varmaan dream come true. Nyt on myös mahdollisuus antaa myös DLR:lle huilia.

Eller ja Emelin sitten lopulta jäivät, kuten Gilbert ja PAP. Ellerin jääminen on ihan plussaa. Nyt vaan niitä näyttöjä sitten.
 

M@thieu

Jäsen
On kyllä rutkasti yrittäjiä kokoonpanoon nyt, mutta eipä tuosta pudotuspelien aikaan mitään haittaa ole. Ja kun ei näistä hyökkääjistä maksettukaan melkein mitään, niin aivan sama. Mitchellin hinta ilmeisesti kesän 16 seiskakierroksen pick + marginaaliprospekti Jack Nevins.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Ne jotka tietävät enemmän, niin kertokaa jotain Flynnistä ja Mitchellistä?

Se on ymmärrettävää, että tilastoja ei kannata näiden herrojen kohdalla katsella, kun Sabresissa ovat pelanneet. Mutta hyvää kilpailua Habsit saavat näiden herrojen takia alempiin ketjuihin. Mitchell ja Flynn pelasivat samassa ketjussa tällä kaudella Giontan kanssa ja olivat melkoinen energiaketju. Liikettä löytyy molemmilta, Mitchell tuo leveyttä ja haastetta sentteriosastoon ja Flynn tuo suoraviivaista koohottamista. Flynn ei todellakaan ole menetetty tapaus ja mielestäni hyvä haku Habsilta. Sopii nopeaan ja kiekolliseen sapluunaan, mitä myös Flynn edustaa, mutta mikään maalihai ei kyllä Flynn ole. Monet paikat on tullut tuhlailtua ja siitä mies on jäänyt hyvin muistiin. Flynn on kyllä sellainen pelaaja, joka pistää kaikkensa likoon joka vaihdossa.
 

Marwin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Olikohan joskus ennen joulua kun Sabres voitti back-to-back -peleissä Montrealin? Flynn-Mitchell-Gionta -kolmikko pelasi tällöin yhdessä ja olivat aika kovassa tikissä. Tekivätkö silloin vaikutuksen Marc Bergeviniin, kun halusi molemmat miehet nyt Montrealiin?

Brian Flynnista olen tykännyt koko ajan. Flynn ei ole järin isokokoinen tai vahva pelaaja ja hän taklaa harvoin. Luistelukaan ei ole mielestäni keskitasoa parempaa. Flynn on kuitenkin yksi työteliäimmistä pelaajista mitä olen koskaan nähnyt. Sellainen pelaaja joka pistää aina kaiken likoon, kuten adettikin kirjotti. Hän on älykäs pelaaja, joka korostuu parhaiten kiekottomassa ja puolustavassa asemassa. Hän osaa paineistaa ja karvata järkevästi ja on nimenomaan hyvä puolustava hyökkääjä. Alivoimalla Flynn on pelannut toiseksi eniten kaikista Buffalon hyökkääjistä ja hän on hyvä alivoimapelaaja.

Joillekin pelaajille maalinteko todella vaikeaa ja Flynn menee ikävä kyllä siihen kategoriaan, vaikka hänkin kyennyt 17 maalia tekemään tähän mennessä urallaan. Hyökkäystaidot ovat keskinkertaiset. Ei säväytä millään osa-alueella, mutta suhteellisen älykkäänä pelaaja pystyy myös tekemään tehopisteitä. Kykenee jopa nostamaan pistemääriä nykyisestään, kun pääse joukkueeseen joka pitää enemmän kuin 15 minuuttia kiekkoa ottelussa. Tosin en tiedä onko minuutteja hirveästi tarjolla Montrealissa.

Kaikkea hyvää Flynnille Montrealiin! Juuri sellainen pelaajatyyppi josta itse pidän eli työteliäs ja tunnollinen, joka hoitaa hommansa, mutta ei tee itsestään numeroa.

Torrey Mitchell on Flynnista hieman tyhmempi, mutta räväkämpi ja agressiivmpisempi versio näin kärjistettynä. Sentterin ja laiturit hommat hoituvat hyvin. Flynn on enemmän puhdas laituri.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Kokonaisuuteen voi olla kyllä varsin tyytyväinen. Suhteellisen edullisesti saatiin kirittäjiä keväälle, ja kaikkihan tietävät että keväällä syvä rosteri on aina plussaa. Kun hyökkäyspäähän sateentekijöitä ei ollut saatavilla järkevään hintaan, niin vahvistettiin edes kilpailua alemmissa kentissä. Ja Flynn ja Mitchell (joka muuten palasi kotiin) pelaavat laitaa myös vaikka ovat myös keskellä esiintyneet. Molemmilla taisi olla oikea kätisyys joten sitä osastoa vahvistettiin nyt ihan kunnolla.

Tuosta pakastahan riittää varsin hyvin myös nyt nuorempia pelaajia tukemaan Hamiltonin playoff runia AHL:ssä, parhaiden jäädessä ylös Habsiin.

Petryn hinta tosiaan edullinen ja en kyllä yllättyisi jos ruetaan jo ajoissa sorvaamaan jatkoa (toki peliesityksistä riippuen). En tiedä oliko vain painostuskeino torpata Edmontonin tarjous, mutta hyvinkin voisi olla mahdollista saada nimet paperiin ennen kesää.

Kesällekin säilytettiin ykkönen ja Petryn diilissä oli konditionaalit sidottuna Habsin kevääseen. First round exit: 5s, divisioonafinaali: 4s ja konferenssifinaalista eteenpäin 3s. Pitää myös muistaa, että nyt meillä on myös hiukan eri tavalla miettiä palasia kohdalleen kesällä ja varsinkin jos Petry saadaan signattua se antaa liikkumavaraa melkoisen hyvin. Omasta mielestä ainakin Bergevin ei tehnyt pahemmin hallaa Timminsin työlle vaikka onkin moneen kertaan sanonut että mestaruusjoukkueet rakennetaan draftista. Ja jos siellä on jotain helmiä kiikarissa tutkan alla, niin luulisi niitäkin varausvuoroja (3 rnd jne) olevan vaihdettavissa tarvittaessa.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Toivottavasti kukaan vastustajajoukkueista ei katsonut Sharks-Habs peliä. Jos katsoi, niin näkivät miten Pricelle maalit tehdään eli miestä maalille ja vetoja. Kaikki maalit taisivat tulla kunnon maskivedoista. Toivottavasti tämä nyt vain sattui olemaan offday Habseille. Eller pelasi ainakin tilastojen mukaan huonosti, ehkä nyt ei tavitse enää yrittää kun säästyi toistaiseksi treidiltä. Ei muuta kuin Eller katsomoon ja Mitchell kentälle, jos esitykset eivät ala parantua. Toinen huomionarvoinen asia on, että viime aikoina Habs on alkanut hävitä tilastoja aloitusympyrässä. Jos hävitään aloitukset, vedot ja taklaukset, niin jossain vaiheessa hävitään myös ottelut.

Petry tosiaan on ilmoittanut, että haluaa katsoa markkinat, mutta en yllättyisi, jos Petry ja Habsit pelaavat hyvän kevään, niin Petry jatkaisi Montrealissa. Montrealissa meininki on kuitenkin hieman erilaista kuin Edmontonissa, jossa Petry ei selvästikään halunnut jatkaa. Habsien puolustuspäästä poistunee tämän kauden jälkeen Gonchar, Weaver ja farmipuukäsi-Allen, ehkä myös Gilbert, joten puolustajillekin on käyttöä. Beaulieu näyttää nyt nousseen ykkösmiehistöön, mutta Tinordilla ja Paterynilla on vielä matkaa. Pateryn tosin saattoi nousta jopa Tinordin edelle nokkimisjärjestyksessä.

Puolustajatilanne nyt (lainattu Siivun viestistä):
Markov - Subban
Gilbert - Petry
Beaulieu - Gonchar
Weaver - Gilbert
Pateryn - Tinordi
Allen

Puolustajatilanne poistojen jälkeen:
Markov - Subban
- Petry
Beaulieu -
- (Gilbert)
Pateryn - Tinordi

Eli poistumisten jälkeen saattaa olla ainakin viitos- ja kuutospakin paikat avoinna. Siinä on ainakin Paterynilla ja Tinordilla elämänsä tilaisuus ottaa paikka The Showssa.

e. Gilbert lipsahti pariin otteeseen.
 
Viimeksi muokattu:

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Kyllä oli koko joukkue aivan munaton Sharksia vastaan, enkä nyt ensimmäisenä sanoisi, että Ellerin katsomoon laittaminen on se mikä ratkaisee. Edelleen DLR ei ole ainakaan vahvistus verrattuna Elleriin. Therrien voisi nyt myllätä noita ketjuja jonkun verran, kun uudet kaverit on sisässä ja PAP pääsi takaisin jäälle.

Jos olisin Therrien testaisin ketjuja

Pacioretty-DD-DSP
Chucky-Pleks-Gallagher
Flynn-Eller-PAP
Prust-DLR-Weise

Tuo keskusta olisi mielestäni paljon parempi kuin nykyinen DD-Pleks-DLR-Malhotra. Jotenkin vaan tuntuu, että tämä ei kuitenkaan ole tapahtumassa. Pahimmassa tapauksessa Eller löytää itsensä katsomosta ja se ei mitenkään paranna joukkuetta. Tällöin olisi ihan sama, jos MB olisi ulostanut Ellerin jotain 5th rounderia vastaan.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Itseäni lainatakseni, niin onhan tunkua!
Gilbert - Gilbert
Öh???

Hyvin lainattu, mä kloonaisin mieluummin Subbanin, ja myisin Gilbertin veljekset hyvään hintaan. :)

Mut jos katselee tosiaan jatkuvuuden kannalta tuota palettia, niin kyllähän sieltä varsinkin pakistosta tosiaan lähtee kavereita. Ja hyökkäyksessä on nyt DSP, Flynn, Mitchell lisäysten jälkeen mahdollisesti vaihtuvuutta myös hiukan eri tavalla. Sen lisäksi että rosteri on nyt syvä, sieltä puskee kehityskelpoiset kaverit ylös konkareiden niskaan. Ensi kesästä on näillä näkymin tulossa varsinainen hulina Habsissa, vaihtuvuutta on varmasti paljon.

UFA listalta lähtijöitä Allen, Weaver, Gonchar. Tod näk Malhotra, Drewiske (elleivät ole kevään sankareita).
UFA listalta yritetään pitää: Petry, Mitchell (jos pelaa hyvin).

RFA listalle menevät rosterimiehistöstä Galchenyuk, Flynn, Bournival, Bealieu, Tinordi. Tässä on melkoinen paletti sorvata näille sopivat sopimukset. Ja näiden takana listalla Dumont, Thomas, Tangradi, Bowman, Nygren, Ellis jne.

Ja ylläolevat siis vain pelaajia joiden sopparit on katkolla. Ensi kaudelle jatkaa rosterikaverien lisäksi alhaalta Andrighetto, Pateryn, Scherbak, McCarron, Carr, Dietz, Bennett, Bozon, Fucale, Thrower, Crisp, Hudon, Lernout, Gregoire, Fournier.

Mahdollisia "arvokkaampia" kauppatavaroita: Eller, Emelin, Desharnais (I want to believe), Parenteau, Gilbert, Prust(?). Kyllä noilla yhden oikean laidan, sentterin ja pakin taikoo markkinoilta. Muut kolme spottia on mielestäni korvattavissa kehittyvistä pelaajista. Pateryn/Tinordi, DLR/Dumont, McCarron/Thomas.

edit. Unohtui Gallagherin soppari.
edit2. Capgeekin hävitessä kaikki on hankalaa, mutta korvaajantynkää: Team Overview for Montreal Canadiens (14/15) | NHLnumbers.com

Loppuun vielä ihan hyvä artikkeli deadline siirroista: http://canadiens.nhl.com/club/news.htm?id=756182 ja siitä mihin joukkue on menossa tänä keväänä ja tulevina. Ainoa osa tuosta mitä en allekirjoita on Therrienin tapa palkita pelaajia suorituksista. Pikemminkin jotkut sen saavat suoraan ja toisia rangaistaan suorituksista. Mutta on Therrienillä kyllä paljon hyvääkin vaikutusta pelaajistoon, ei pidä unohtaa sitä. Ei Price ja Pacioretty tuota 87 pointsia kahdestaan ole keränneet, vaikka kolmasosan ehkä ovatkin. :)
 
Viimeksi muokattu:

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
^Tuohon listaan vielä Aghetto ja Scherbak.

Eller ja Emelin tosiaan sellaisia joilla pystyy tekemään kunnon kauppaa. DD, PAP, Gilbert enemmänkin täytemiehiä, vaikka DD oikeassa roolissa hyvien laiturien kanssa saattaa tehdä sen 50 pistettä. Tinordi on sitten sellainen pelaaja, jossa moni GM ja scoutti saattaa nähdä vielä paljonkin upsidea. Eller+Emelin+Tinordi kombolla pitäisi irrota aika kovakin laituri, mutta siinä saatetaan menettää erittäin käyttökelpoinen stay-at-home-pakki. Ellerin ja Emelinin upside ei ehkä ole niin potentiaalinen, vaikka vielä toivon Ellerin löytävän jyvän ja nousevan Habseissä kakkossenaksi. Niin, että Eller nostaa tasoaan, eikä Habs heikenny.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Hyvin lainattu, mä kloonaisin mieluummin Subbanin, ja myisin Gilbertin veljekset hyvään hintaan.

Maailma on tosiaan erilainen konjakkilasin läpi katsottuna. Kokeilkaa vaikka itse!

Muuten viestisi kanssa lähes pisteelleen samaa mieltä. Toivon ainoastaan, että Prust jatkaa joukkueessa pitkään. Tuollaista uhrautuvaisuutta, jota tältä näkee, ei ole Habsissa nähty miesmuistiin. Tämän kohdalla pisteet ovat todellakin sivuseikka.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Toivon ainoastaan, että Prust jatkaa joukkueessa pitkään. Tuollaista uhrautuvaisuutta, jota tältä näkee, ei ole Habsissa nähty miesmuistiin. Tämän kohdalla pisteet ovat todellakin sivuseikka.

Samaa toivon minäkin. Osoittaa esimerkillään että pelaa tiimin puolesta täysillä. Prustin rasite on oikeastaan vain tuo soppari, pystyy parhaimmillaan pelaamaan hyvää jopa kiekollista roolia, mutta on nyt käytännössä jäänyt Habsissa aikalailla neloskentän duunariksi. Siihen nähden hintalappu on iso. Onneksi soppari on katkolla jo ensi vuoden jälkeen, jolloin voidaan sitten neuvotella pienellä discountilla jatkot. Vaimon takiahan Prust Montrealiin kuuleman mukaan tuli, joten ehkäpä on suostuteltavissa jatkamaan contender joukkueessa.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Aika laaja pooli laadukkaita pelaajia, ainoa mikä nyt jäi puuttumaan tälle kaudelle on se superlaituri joka jakaisi PacMaxin kanssa tulosvastuuta. Mutta oikein tyytyväinen olen kyllä näihin siirtoihin, Bergevin alkaa näyttää silmissäni oikein pätevältä.

Tykkään sanakikkailuista, välittömästi Petryn diilistä kuultuani kuvittelin sieluni silmin hänen antavan lättysyötön hyökkäyssiniselle selostajan kutsuessa suoritusta luonnollisesti nimellä "Petry dish".

P.S. Ehkä meidän tanskalainen potee jotain pikkuvelisyndroomaa ruotsalaista Ruusua kohtaan. Eller så ikke. Nå, Lasse sai kuin saikin jäädä, ja hyvä niin.
 
Viimeksi muokattu:

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Sananen trade deadlinesta vielä. En muista missä, mutta jossain artikkelissa Canadiens oli listattu deadlinen pahimpien häviäjien joukkoon. Koko artikkeli oli sikäli täyttä sontaa, etten jaksa sitä edes etsiä, mutta ihmetystä herätti ainakin minussa. Miten voi hävitä deadlinen hankkimalla neljä roster-pelaajaa helvetin halvalla? Mielipiteensä toki kullakin, tässä varsin hyvä sellainen vielä Sportsnetiltä.
 

Defensefirst

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Gylfi Sigurdsson
Sananen trade deadlinesta vielä. En muista missä, mutta jossain artikkelissa Canadiens oli listattu deadlinen pahimpien häviäjien joukkoon. Koko artikkeli oli sikäli täyttä sontaa, etten jaksa sitä edes etsiä, mutta ihmetystä herätti ainakin minussa. Miten voi hävitä deadlinen hankkimalla neljä roster-pelaajaa helvetin halvalla? Mielipiteensä toki kullakin, tässä varsin hyvä sellainen vielä Sportsnetiltä.

Varsinkin kun Bergevin ei julkisesti omista fantasioistaan kerro, on mahdotonta tietää saiko Canadiens ne diilit mitkä halusi. Ja eihän NHL:ssä suinkaan ole tarkoitus voittaa Trade Deadlinea vaan Stanley Cup. Canadiens on varmasti valmiimpi haastamaan lännen finalistin mitä oli kauden alussa.

Itse tykkään ratkaisusta että Elleriä ei vielä kaupattu, esiintyi kuitenkin viime vuoden pudotuspeleissä hyvin ja hänestä saa kyllä Draftin aikaankin hyvän hinnan kunhan de la Rose todistaa että pystyy Ellerin roolin kantamaan seuraavalla kaudella. Itse toivoisin kauppaa Oilersin kanssa johon sisältyisi Yakupov ja Eller+tarvittavat palaset.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös