Edmonton Oilers 2014–2015

  • 169 116
  • 649

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Nyt siis tilastojen valossa Oilersin peli on huonontunut. Mutta onhan mahdollista, että Nelsonin pelitapa on parempi kuin Eakinsin mutta heikosta materiaalista johtuen prosentit ovat kääntyneet laskuun. Eli jos Nelsonin pelitapaan yhdistettäisiin paremmat pelaajat, niin korjaantuisivatko prosentitkin "automaattisesti" oikeaan suuntaan? Vai pitääkö pelitapaa muuttaa nykyisestä enemmän kiekonhallintaa painottavaksi huolimatta siitä millaisella materiaalilla ollaan liikkeellä. Tuo on mielestäni oleellinen kysymys valmentajaa valittaessa. Jolloin samaan aikaan tietenkin pitää pystyä arvioimaan se onko ensi kaudella käytettävissä parempia pelaajia.

No tässä tulee se jännä juttu, Nelsonin Barons on pelannut swarmia ja kiekon hallintaa edelliset neljä kautta. Ja joukkue on tietenkin menestynyt ihan kohtuullisesti, kuin myös Eakinsin Marliesin peli perustui tähän samaan ja sekin menestyi. Sitten Eakins jatkoi isossa liigassa samoilla systeemeillä mitkä toimivat AHL:ssä, kun taas Nelson vaikkakin ollut vain hetken on siirtänyt peruspalin painopisteen perinteiseen aluepuolustamiseen ja nopeaan suoraviivaiseen hyökkäyspeliin. Ja kummalla on nyt toistaiseksi mennyt paremmin? No Nelsonilla. Eakinsin ja Nelsonin joukkuita AHL:ssä se että molemmat joukkueet olivat pelajamateriaalilta siinä AHL ylimmässä kolmanneksessa ja molemmat erittäin liikkuvia. Joten en ihmettele että miksi siellä on toiminut. Toisaalta valmentajia erottaa se että Eakins on "minä määrään" tyylin valmentaja kun taas Nelson palaajalähtöinen. Eakins tuijottaa tilastoja, Nelsonin lähtökohtana on taas kehittää pelaajia.

Nyt päästään siihen pelaajamateriaaliin. Tämähän pätee periaatteessa kaikkeen joukkueurheiluun. Otetan esimerkkinä Kanda Sotsissa, peli peruistui kiekonhallintaan ja Swarmiin, mutta miksi ei kun joukkue täynnä huippuluokan kahdensuunnan pakkeja ja ainut ongelma taas oli välistä maalinteko ja vastustajat kyttäsivät irtokiekkoja ja vastaiskuja, mutta niin vain Kanada vei kullan. Toinen suosikkijoukkue Tottenham vetää kokoajan aivan huikeilla possession ja laukaustilastoilla mutta silti häviää jatkuvasti pelejä mitkä olisi pitänyt voittaa selkeästi tilastojen valossa. Tosiasia on vain että materiaali määrittää paljolti menestyksen, olkoon laji mikä tahansa. Toinen mikä tässä nyt on noussut esille on tuo peluutus, jos muistat niin Mac oli hyvä valmentaja ja Macin menestys perustui pitkälti laskelmoivaan peluutukseen vasinkin pakkien osalta, jolla pyrittiin minimoimaan nuo materiaaliset erot pois. Sama pätee Nelsonilla, Nelson laskelmoi aika tarkkaan kuka pelaa milloinkin ja tästä on hyötynyt about joka ikinen puolustaja ja peli on näyttänyt paremmalta. Eakinsillä ei taas noihin kahteen verrattuna ollut mitään hajua ketä laittaa milloinkin kentälle.

Jos Nelsonilla olisi paremmat pelaajat käytössä niin varmasti pelitapa muuttuisi sen sileän tien kiekonhallintaa painottavaksi. Sysipaskalla materiaalilla taas olennaista on karsia ne pienimmätkin virheet pois tuolta omalta aluelta ja sulkea vastustajalta paikat ripareille ja jatkolaukauksiin, kuten Oilers on nyt Nelsonin alaisuudessa tehnyt. Omasta mielestä nuo advanced statsit antavat kyllä suuntaa mutta eivät kerro koko totuutta, ne eivät huomio pelaajamateriaaleja, eivätkä muitakaan muuttujia pelkästään konkreetttisia tapahtumia kaukalossa. Mutta tämän hetkisestä tilanteesta kertoo paljon se, että joukkueen paras pakki oli juuri kaupattu Petry, joka olisi ollut 4. tai 5. pakki hyvässä joukkueessa, joten siihen nähden ja tuohon loukkaantumissumaan niin Nelson on tehnyt varsin kiitettävää jälkeä mukautumalla pelillisesti materiaalin mukaan. Mutta ei tämän hetken joukkueella kannata kuvitella pelaavansa kiekonhallintaan perustuvaa peliä vaan oikeasti nopeaa north-south peliä ja pistää se bussi sinne maalin ja p-pisteiden väliin.

Loppuvetona sanoisin, että tällä hetkellä on Nelson paras mahdollinen valmentaja jatkamaan kesällä. Nelson pystyy kuitenkin samaistumaan joukkueen materiaalin ja mukautumaan sen tuomiin vaatimuksiin niin pelitavassa, peluutuksessa kuin myös käytössä olevan materiaalin suhteen. Ja tuohan on ihan päinvastain edeltäjäänsä verrattuna. Oma neuvo on muillekin Oilersfanien vertaistukiryhmässä oleville, että ei tällä hetkellä kannata tuijottaa noita advanced statseja vaan tuloksia, koska muuten tulee paha mieli.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Varmasti näin, että Eakins ja Nelson ovat erilaisia valmentajia. Ja tulosten valossa Nelson on ollut parempi. Silti en lähtisi suinpäin tekemään jatkosopimusta vaan asiaa on harkittava tarkkaan. Tietenkin on aika todennäköistä, ettei Oilers saa ketään kokenutta ja menestynyttä valmentajaa, jolloin Nelson on varmasti hyvä valinta.
Peli näyttää paremmalta ja pisteitä on kertynyt enemmän kuin alkukaudesta mikä on positiivista. Advanced statsit eivät vaikuta lupaavilta, mutta tosiaan kuten edellisissä vastauksissa todettu, niin pelaajamateriaali vaikuttaa varmasti tähän. Mutta katsotaan miten loppukausi sujuu. Puolustus on entistä heikompi, joten odotukset eivät ole kovin korkealla.
Nelsonin tilastot muuten ovat tähän mennessä 11-13-3 (jos laskin oikein). Eakins veti viime vuonna tämän saman jakson (pelit 37-63) vauhdilla 10-12-5. Ja sitten loppukausi tästä eteenpäin Eakinsillä 13-12-2. Ja edelleenkään en sano, että Eakins olisi ollut hyvä valmentaja. Mutta sen sanon, ettei se Nelsoninkaan tulostaso ole sellainen, että kannattaisi jättää vaihtoehdot huomioimatta.

EDIT: Ja tietenkään liikaa ei kannata tuijottaa advanced statseja. Mutta nyt on toisaalta aika mukava paikka verrata miten ne ovat muuttuneet kahden eri valmentajan välillä vaikka kokoonpanoon onkin samalla tullut muutoksia, mikä tietenkin vaikeuttaa vertailua.
 
Viimeksi muokattu:

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Joo kuten sanoin niin Nelson on tällä hetkellä paras vaihtoehto. Ei todellakaan pidä jättää kesällä muita vaihtoehtoja käymättä läpi, mutta kunhan sieltä ei uutta nazia tule penkin taakse. Oli tuleva valmentaja kuka hyvänsä niin toiveena vain kaksi asiaa, kehitetään pelaajia ei pelitapaa koska runko nyt vain on sen verran nuori. Pelataan tuloksellista peliä, ei tilastollista. Ja rakennetaan se joukkue oikein ja hankitaan pari veteraania sinne listoille, kun eihän tuosta nyt tule yhtään mitään.

Mitään MacT:hen tulee niin eihän Tambo mitään kauhean hyviä pelimerkkejä jättänyt, joten kaupankaäynti on varmsti vaikeaa. Mutta nyt ensimmäisenä jos katsotaan noita kauppojen ulkopuolella olevia virheitä niin pari tulee mieleen 1) Eakinsin palkaamaaminen valmentajaksi, no tuo jo itsessään aiheutti sen että dominot alkoivat kaatuilemaan ja alkukaudesta tilanne alko kärjistymään ihan kunnolla seuran sisällä. Eakinsin aikakaudella on sitten hankkiuduttu eroon kaikesta mitä Oilersin pitäisi oikeasti hankkia, eli noista 25+ pelimiehistä. Sekä Eakinsin paskan valmentamisen johdosta on pelaajien arvo tipahtanut roimasti ja rebuildissa otettu urakalla takapakkia lähestulkoon kaikkien pelaajien osalta koska herran on viisain mies maan päällä (omasta mielestään). 2) Pitäisi nyt herra jumala sen turpansa välistä kiinni, ei nyt kukaan täysjärkinen GM arvostele suoraan pelaajia julkisesti, kuten ei myöskään valmentaja vaan ne pidetään suljettujen ovien takana. Pahimpana tulee mieleen tuo Dubnykin arvostelu kuinka ei ole luottoa jne. siinä mentiin metsään jo niin pahasti. Sekä toisena nostetaan jatkuvasti tietyt pelaajat toisten yläpuolelle, ihan kun muilla ei olisi herran ajatusmaailmassa mitään arvoa.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Mounir on selittänyt hienosti Oilersin ongelmaa täällä. Pelitavastahan se lähtee pitkälti. Kiekonhallintapeli on juurikin avain menestykseen (=pudotuspeleihin), se Detroitin kannattajana on tullut tietysti erittäin selkeästi todennetuksi. Kuitenkin tuo pelitapa vaatii pelaajistolta paljon. Senttereiden ja pakkien tulee kyetä ajattelemaan ja toimimaan riittävän nopeasti sekä älykkäästi. Öljyn pelaajamateriaali noilla paikoilla on vain kaukana riittävästä. Otan kärjistetyn esimerkin, voihan sitä yrittää lähteä mestisjengillä pelaamaan kiekonhallinnan kautta NHL:ää mutta ei se vain onnistu. Eakins oli liian sokea tässä suhteessa. Maalintekotilanteita onnistuttiin luomaan jonkin verran paremmalla suhteella kuin Nelsonin aikana, mutta silti tappiollisesti eivätkä nekään olleet riittävän laadukkaita, sen näkee sarjataulukosta. Ainut järkevä teko tässä tilanteessa on yksinkertaistaa pelitapaa. Puolustus on mielestäni tärkein pelipaikka kokonaisuutena mikäli tässä lajissa haluaa pärjätä, sieltä ne hyökkäävätkin joukkueet lähtevät liikkeelle. Yksinkertaisella pelitavalla ja paremmilla roolituksilla saadaan negatiivista kierrettä hillittyä ja itseluottamusta kohennettua.

Eakinsin johdolla Oilers lähti mopolla moottoritielle, materiaali ei kyennyt vastaamaan pelitavan vaatimuksia. Pystysuunnan nopealla jääkiekolla nykyaikana on hyvin vaikea enää voittaa pudotuspelisarjoja ja pleijareihinkin pääsy on hankalaa, mutta se olisikin mielestäni ahnehtimista. Jo pelkästään poispääsy lännen pohjalta olisi hyvä alku, siihen riittää run & gun -lätkäkin helposti. Nyt vain pitäisi jostain saada juuri tuota +25-pelaajamassaa.

Edit. Tankkauksen mallijoukkue Buffalohan suorittaa tämänkin oppikirjan mukaan. Nolan peluuttaa yksinkertaista pystysuunnan lätkää, mutta kunhan materiaali sen sallii alkaa joukkue sitten pelata enemmän kiekonhallinnan kautta.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Joo eikä itselläni sinänsä valmentajan suhteen ole muuta huolta kuin se, että ollaanko vuoden päästä taas siinä tilanteessa, että manataan miten palkattiin kokematon NHL-valmentaja AHL:stä jos Nelson jatkaa. Toivottavasti tilanne ei tietenkään ole se. Mutta MAcT:tä aiheesta on arvosteltu, koska palkkasi Eakinsin ilmeisesti ilman kunnollista vaihtoehtojen kartoittamista. Eli otettiin kokematon valmentaja harjoittelemaan NHL:ään. Nyt ei saisi tehdä samaa virhettä. Nelsonilla tietenkin se etu, että tuntee pelaajat valmiiksi. Mutta onko se toisaalta myös rasite. Kyllähän Kruegeriakin arvosteltiin siitä, että vaikka tulokset olivat ihan ok ja oli hyvää kaveria pelaajien kanssa, niin vaatimustaso ei ollut kovin korkea ja nuoret kaverit tekivät ilmeisesti mitä halusivat.

Kesällä pitäisi tosiaan vahvistuksia saada, mutta helppoahan se ei tule olemaan. Jos itse saisin valita mille pelipaikalle ensisijaisesti haettaisiin vahvistusta, niin se olisi maalivahti. Hyvällä maalivahdilla voidaan jossain määrin paikata huonoa puolustusta ja puolustuspelaamista, mutta yhdellä hyvällä puolustajalla ei paikata sitä, että veskarille menevät kaikki vähän sinne päin tulevat vedot sisään. Kuten tällä hetkellä on tilanne.

Kings laittoi aikalailla selvät lukemat taululle. Toisen erän alussa kun heräsin, tilanne oli 3-0 ja Oilersilla viisi vetoa kohti vastustajan maalia. No ei Kingsilläkään tietysti siinä vaiheessa ollut kuin 15 laukausta, mutta kolme tosiaan mennyt sisään. Yhden Petryn puuttumisella ei selitetä taas tuota peliin lähtemistä. Onhan Kings toki hyvässä iskussa, mutta vähän turhan iso tasoero taas vaihteeksi.

Maalit katselin tuossa uudestaan. Kingsin ekassa Greenen siniviivalaukaus muuttaa harmittavasti Oilersin pakin jalasta vähän suuntaa ja menee Scrivensin mailakäden puolelta sisään. Ainakin itselleni uskottelen, että se kiekko osui matkalla pakin jalkaan.
Toisessa Oilers hyökkää ja Pouliot yrittää syöttää vasemmasta laidasta keskelle RNH:lle, jolla on hehtaari tilaa. En tiedä osuiko se syöttö Kings-pelaajan mailaan vai ei, mutta menee ainakin kaksi metriä liian taakse. Samalla kun hyökkääjät alkavat pelaamaan poikittain heti sinisen ylitettyään, painaa Schultz oikeasta laidasta vauhdilla alueelle. Luonnollisesti kiekko Kingsille, jotka ohittavat Schultzin helposti ja tuloksena 2-1 hyökkäys. Klefbom ei oikein saa tehtyä mitään. Ei peitä laukauspaikkaa eikä varsinkaan estä syöttöä. Ja Lewis pääsee suoraan syötöstä napauttamaan kiekon sisään.
Kolmas maali alivoimalla heti toisen erän alkuun. Fraser lyö siniseltä kiekon ränniin. Toiselta puolelta tulee vauhdilla vastaan pakin paikalla pelaava Yakupov ja ajaa samaan kasaan missä jo on Fraser sekä Hamilton. Kiekko vähän onnekkaastikin pomppaa Yakupovin luistimesta keskelle ja Kingsille 2-1 hyökkäys, jota on puolustamassa Oesterle. Oesterle onnistuu puolustamisessa ihan yhtä hyvin kuin Klefbom aiemmin ja syöttö tulee keskelle oman maalin eteen. Roy on joko vain hidas tai sitten myös vähän haluton eikä pysty mitenkään häiritsemään kun Carter ohjaa yhdellä kädellä kiekon sisään.
Kingsin neljäs tuli sitten 3-2 hyökkäyksestä. Schultz ja Ference ottivat pari kaveria kiinni, mutta nämä pääsivät kuitenkin laukomaan ja olisiko kiekko vähän muuttanut suuntaa osuen Scrivensiä johonkin olkapään tienoille. Irtokiekko putosi maalin eteen ja toiselta laidalta Clifford syöksyi tilanteeseen. Hendricks periaatteessa oli Cliffordissa kiinni, muttei pystynyt estämään hänen pääsemistään irtokiekkoon vaan sen sijaan ajoi itse Scrivensin päälle. Cliffordilla lopulta helppo homma laittaa kiekko maaliin.
Ja viides sitten heti kolmannen erän alkuun. Kopitar tulee vauhdilla siniviivan yli ja laukoo vähän silleen puolihuolimattoman näköisesti ranteella kaukaa. Schultz on maskissa, mutta kyllä Scrivensin olisi se pitänyt ottaa.

Oilersin ensimmäisen teki sniper Gazdic. Ihan hyvä "perusmaali". Oesterle laukoo viivasta ranteella ja malain edessä ovat ohjaamassa sekä Gazdic että Klinkhammer. Ensin mainittu osuu kiekkoon eikä Quickilla ole mahdollisuuksia.
Toisen teki sitten Purcell, joka mielestäni on täyttänyt tällä kaudella roolinsa hyvin. Tehnyt mukavasti pisteitä ja on myös ollut erittäin tärkeä palanen alivoimapelissä. Tälläkin kertaa maali tuli ylivoimalla maalin edustalta. Purcell ja Pouliot pelasivat hyvin kiekon kulmassa omalle joukkueelle. RNH jatkoi viivaan, josta Schultz laukoi puoli metriä ohi maalin. Kiekko pomppasi maalin eteen, jossa Pouliot hienosti pelasi Kingsin pakin mailan pois, jottei tämä päässyt purkamaan. Kiekko jäi vapaaksi ja Purcell laittoi sen maaliin.

Olihan se selvää ennen peliäkin, että vaikeaa tulee olemaan, mutta Oilers oli taas lähtenytkin peliin ihan takki auki. Valmistautuminen ei ollut onnistunut ja peli oli ohi viimeistään toisen erän alussa.

Marincin pelasi Faynen parina, Oesterle Ferencen ja Schultz Klefbomin. Aloituspaikkojen suhteen oli aika tasaista. Marincin yllättäen aloitti eniten hyökkäyspäästä ja Klefbom vähiten. Vastustajista en oikein edes tiedä ketkä ovat parhaita tai vaikeimpia kun vastassa on Kings. Schultzilla ja Klefbomilla eniten vastassa osastoa Kopitar, Gaborik, Lewis. Ferencellä ja Oesterlella puolestaan Williams, Stoll, Brown. Ja Fayne-Marincinilla sitten Toffoli, King, Carter. Mutta melko tasaista kuitenkin eli ei mitään sellaista havaittavissa, että joku pari olisi tullut aina tiettyjä hyökkääjiä vastaan jäälle. Eipä noilla pareilla toisaalta paljoa siihen ole eväitäkään.
 
Viimeksi muokattu:

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Bachman tosiaan oli nostettuna alunperinkin "emergencynä", joten on sitä edelleen. Eli Oilers on käyttänyt kolme neljästä vapaasta nostostaan. MacT:n listalla siitä keitä haluaisi nähdä ylhäällä olivat Davidson, Miller, Brossoit, Yakimov ja C Hamilton. Nopealla matematiikalla vaatisi muutaman loukkaantumisen, jotta kaikki nähtäisiin ylhäällä, mutta mielenkiintoista nähdä kuka on sitten se kehen käytetään tuo viimeinen paikka jos loukkaantumisia ei tule.

Ja Baronshan sai toissapäivänä oikein isän kädestä kyytiä Griffinsiltä. Gernat kyllä vei kauden avausmaalillaan Baronsin 1-0 johtoon vajaan kahden minuutin pelin jälkeen, mutta Griffins teki sitten loput seitsemän maalia. Eihän se laukausten valossa ole ihan noin epätasainen peli ollut, koska niissä Griffins vei vain 37-35, mutta tällä kertaa näin. Ykköspakkipari Davidson-Hunt keräsivät mukavat tehotilastolukemat eli -4 ja -5. Neljä maalia pakkasella olivat myös Akim Aliu ja Ewanyk. Tuo oli muuten Aliun ensimmäinen peli Baronsissa ja ensimmäinen AHL:ssä sitten marraskuun. Brossoit pelasi ensimmäiset kaksi erää ja niiden jälkeen tilanne oli 4-1. Periaatteessa siis vielä olisi ollut mahdollisuus vaikka noustakin, mutta kolmannessa erässä Bunz päästi vielä kolme maalia kymmenestä laukauksesta. Vähän voi maalivahtien osalta valmennus katsoa peiliinkin. Bunz on ollut Baronsissa tammikuun lopulta lähtien eikä ole saanut minuuttiakaan peliaikaa ennen tuota peliä. ECHL:ssä Bunz on pelannut tällä kaudella 17 peliä. Edellinen matsi AHL:ssä hänellä oli 2.3.2014. Joten pelituntuma ei ehkä ihan voi olla huipussaan.

Vielä jos katsoo Bunzin tilannetta, niin koko viime kaudella Bunz pelasi viidessä pelissä AHL:ssä (kolme kokonaan ja kahdessa muussa erän verran) ja 13 ECHL:ssä. Sitä edellisellä (2012-13 joka oli Bunzin ensimmäinen ammattilaisena) yhden AHL:ssä (28:25) ja 37 ECHL:ssä. Eli tämän ja kahden edellisen kauden aikana hän on pelannut AHL:ssä yhteensä seitsemässä pelissä, joista kolme kokonaan (kahdesti vaihdettu pois ja kahdesti vaihdettu kolmanteen erään maalille). ECHL:ssä pelejä yhteensä sitten 67, joista kahdeksan on ollut joko vaihtoja sisään tai pois eli vajaita matseja. Edellä mainitut siis runkosarjapelejä. Lisäksi ECHL:ssä 2013 neljä pudotuspeliottelua, joista kahdessa tuli kesken pelin Royn tilalle. Vähän vajaan kolmen kauden aikana 78 virallista sarjapeliä, joista iso osa "vajaita". Vetoja siitä saako Bunz uuden sopimuksen Oilersilta.

Lowetidelta lyhyt juttu Oilersin pakkiparien peluutuksista. Kuten tiedetty, Schultz saa helpot minuutit ja kuka tahansa hänen parikseen pääseekään saa sitten tämän saman hyödyn. Eli (toki pieni otos) Klefbom, Marincin ja esimerkiksi Belov ovat onnistuneet aikalailla yhtä hyvin Schultzin rinnalla. Tällä hetkellä sitten Marincin (jonka nimeä MacT ei edes muista) pelaa Faynen parina vaikeita minuutteja, jotta tuleva Norris-voittaja saa ne helpot.
Omasta mielestäni tässä toisaalta olisi ihan hyvä paikka tehdä ratkaisu sen suhteen, että jos joku pakeista myydään kesällä, niin häntä pitäisi peluuttaa Schultzin kanssa ja antaa mahdollisuus parantaa tilastojaan. Tai no paras ratkaisuhan olisi myydä Schultz, mutta sitä tuskin tapahtuu. Eli nyt vain Marincin siihen Schultzin rinnalle vielä parantamaan tilastojaan ja kesällä sitten varausvuoro kylkeen ja kaupoille. Eiväthän ne muut GM:t tyhmiä ole, mutta tuskin siitä haittaakaan olisi jos vähän pumpattaisiin renkaisiin lisää ilmaa. Vaikka saattaahan sitä parasta arvonnostatusta olla tämä nykyinen peluutus, jossa Marincin vielä vaikeilla minuuteilla saa pään pidettyä pinnalla.

Hendricks ei harjoitellut eilen, mutta en tiedä oliko ihan vain lepopäivä kyseessä. Pitlick ja Lander olivat molemmat harjoituksissa mukana, mutta vielä "non-contact" paidoissa. Heidän paluunsa kuitenkin lähestyy jos ei tule takapakkeja.

EDIT: Ai niin. Petryhän näyttäisi pelaavan Habsien Oilers-reunion parissa Gilbertin kanssa. Nyt yöllä Kingsiä vastaan Petrylle Subbanin jälkeen toiseksi eniten jääaikaa (26:25), +2 ja viisi taklausta. Oli toki Kingsien ylivoimalla tehdyn avausmaalin aikana jäällä. Kiva nähdä, että vastuuta löytyy. Vaikeaahan se olikin Oilersin raudanlujassa puolustuksessa päästä tuollaisiin jääaikoihin (vaikka nyt jatkoaika minuutteja lisäsikin, niin kuitenkin kauden isoimmat minuutit hänelle).
 
Viimeksi muokattu:

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Lowetidelta lyhyt juttu Oilersin pakkiparien peluutuksista. Kuten tiedetty, Schultz saa helpot minuutit ja kuka tahansa hänen parikseen pääseekään saa sitten tämän saman hyödyn. Eli (toki pieni otos) Klefbom, Marincin ja esimerkiksi Belov ovat onnistuneet aikalailla yhtä hyvin Schultzin rinnalla. Tällä hetkellä sitten Marincin (jonka nimeä MacT ei edes muista) pelaa Faynen parina vaikeita minuutteja, jotta tuleva Norris-voittaja saa ne helpot.
Omasta mielestäni tässä toisaalta olisi ihan hyvä paikka tehdä ratkaisu sen suhteen, että jos joku pakeista myydään kesällä, niin häntä pitäisi peluuttaa Schultzin kanssa ja antaa mahdollisuus parantaa tilastojaan. Tai no paras ratkaisuhan olisi myydä Schultz, mutta sitä tuskin tapahtuu. Eli nyt vain Marincin siihen Schultzin rinnalle vielä parantamaan tilastojaan ja kesällä sitten varausvuoro kylkeen ja kaupoille. Eiväthän ne muut GM:t tyhmiä ole, mutta tuskin siitä haittaakaan olisi jos vähän pumpattaisiin renkaisiin lisää ilmaa. Vaikka saattaahan sitä parasta arvonnostatusta olla tämä nykyinen peluutus, jossa Marincin vielä vaikeilla minuuteilla saa pään pidettyä pinnalla.

EDIT: Ai niin. Petryhän näyttäisi pelaavan Habsien Oilers-reunion parissa Gilbertin kanssa. Nyt yöllä Kingsiä vastaan Petrylle Subbanin jälkeen toiseksi eniten jääaikaa (26:25), +2 ja viisi taklausta. Oli toki Kingsien ylivoimalla tehdyn avausmaalin aikana jäällä. Kiva nähdä, että vastuuta löytyy. Vaikeaahan se olikin Oilersin raudanlujassa puolustuksessa päästä tuollaisiin jääaikoihin (vaikka nyt jatkoaika minuutteja lisäsikin, niin kuitenkin kauden isoimmat minuutit hänelle).

Tuosta peluutuksesta ja Marincinista tulee mieleen, että esimerkiksi viime kaudella Marincinhan pelasi suurimman osan ajasta ylhäällä Petryn kanssa ja pelasi yleensä juuri noita vaikeimpia minuutteja. Ihmettyttää kyllä nuo Macin kommentit Petrystä tai Marincinin mainitsematta jättäminen, koska kuitenkin viime kaudella käytettiin nimenomaan kovimpia vastustajia vastaan. Marincinhan alunperin heitettiin farmiin kauden alkajaisiksi koska liikkuvuus oli kärsinyt kesäisen lihasmassan lisäämisen jäljiltä (18 paunaa). Tiedä tietenkään oikeaa syytä tuon takana mutta oikeasti vain vaikutti siltä että Martin oli vain joutunut Eakinsin koirankoppiin.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Piste Blackhawksilta on kyllä hyvä suoritus. Oilers jopa voitti laukaustilaston suhteellisen selkeästi 47-39. Eivät vain onnistuneet ohittamaan Crawfordia kuin kerran. Paremmalla viimeistelyllä Hawks olisi kaatunut varsinaisella peliajalla.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Blackhawksia vastaan tosiaan hyvä peli Oilersilta ja sitten taas eilen aivan käsittämätöntä pupellusta. Ei kauheasti kehumista suoritusten tasaisuudessa. Toisaalta ei ainakaan voi syyttää, että olisi tylsiä pelejä.

Mietin illalla hetken alkaisinko katselemaan peliä, mutta päätin sitten olla pilaamatta iltaani. Varsinkin kun Pouliot oli sairaana. Tulosta seurailin toki ja hetken jo harmitti etten katsonut kun taululla oli 3-0. Toki laukausmäärien perusteella ei vaikuttanut kovin hyvältä.

Canesin maalinteon aloitti Semin. Schultz ei pystynyt koko tilanteessa tekemään muuta kuin luistelemaan jatkuvasti pari metriä tilanteen perässä. Semin ohitti helposti Klinkhammerin joka joutui kaatamaan Seminin ja sitten vielä Semin hienosti jäässä maaten huitaisi kiekon kohti maalia ja luonnollisesti se meni sisään Bachmanin istahdettua jäälle.

Canesin toisessa päätykiekkoa menee Oilersin maalin taaksei tavoittelemaan yksi Hurricanesin pelaaja ja kolme Oilersin pelaajaa (Schultz, Klefbom ja Gordon). Ensimmäinen vaaranpaikka on heti siinä, että Staal seisoskelee yksinään Oilersin maalin edessä hyvän tovin. Lindholm tulee auttamaan kulmaan ja saakin pelattua kiekon Staalille. Tällä kertaa Klinkhammer ehtii häiritsemään sen verran, ettei suoraa vetoa tule, mutta kiekko toiselta puolelta nousevalle Hainseylle. Gazdic on pahasti myöhässä ja Hainsey vetää takatolpalle suoraan Lindholmin lapaan, joka tekee maalin. Gordon, Schultz ja Klefbom olivat koko tilanteen aivan pihalla. Eivätkä Klinkhammer ja Gazdic pystyneet kauheasti paikkaamaan. Taisi ainoa jollain tasolla onnistunut suoritus olla se kun Klinkhammer ei päästänty Staalia laukomaan suoraan.

Tasoitus sitten kahden miehen ylivoimalla ja Oilersilta alivoimaa pelaamassa Gordon, Fayne ja Marincin. Marincin tekee taas sen tutun pötkölleen heittäytymisen maalin kulmalle. Edelleen en ymmärrä miksi tekevät sitä tuollaisissa tilanteissa. Nytkin Marincin vain pelasi itsensä totaalisen ulos tilanteesta ja koko vasen kenttäpuoli oli tyhjänä Oilersin kavereista. Gordonkin taas periaatteessa ehti pitämään Staalia muttei tehnyt sitä kunnolla ja tämä pääsi syöttämään takatolpalle Skinnerille.

Neljännessä Hurrcanesilla oli vain yhden miehen ylivmoima kunnes Purcell rikkoi mailansa ja lähti aivan käsittämättömästi hakemaan uutta kesken alivoimapelin kun vastustajalla on kiekko. Mikäköhän katkos siinä tuli. Toki Teddy pelasi kahdessa ketjussa, joten varmaan ollut niin hapoilla ettei ajatus kulkenut. Eli siis käytännössä yllättäen Hurricanesilla kahden miehen ylivoima. Kiekko Lindholmille kulmaan/maalin sivustalle. Tällä kertaa Klefbom menee pötkölleen. Ok, ymmärrän, että haluaa peittää syötön takakulmaa kohti ryntäävälle Staalille, josta RNH jäi metrin verran jälkeen. Tuossa vaiheessa Aulie olisi voinut saada ahaa-elämyksen siitä, että Lindholm ei suoraan maalia siltä paikalta tee ja Klefbom estää hänen nousunsa maalille, joten välttämättä Lindholm ei ole se kaveri johon ajetaan kiinni. Olisi voinut vaikka ottaa sen hyökkääjän paikan ja katsella missä ne muut Canesin pelaajat ovat. Ok, nopea tilanne ja selkärangastahan se reagointi tulee eikä siinä ole aikaa ajatella, mutta onhan siihenkin ehkä syynsä miksi Aulie pelaa Oilersissa seitsemäntenä pakkina eikä missään oikeassa joukkueessa. Isoin miinus kuitnekin Purcellille, joka sekoitti koko homman.

Viideskin ylivoimalla. Gordon blokkaa yhden laukauksen ja lähtee sitten vasemmalle seuraamaan viivamiestä. Myös Hendricks on ensin lähdössä samaan suuntaan kunnes tajuaa tilanteessa paikkojen vaihtuvan ja kääntyy takaisin oikealle eli sinne Gordonin puolelle. Kiekko luonnollisesti on Skinnerillä samalla puolella ja Fayne lähtee maalin edestä kohti Skinneriä paikatakseen hyökkääjien jättämää tilaa, jolloin maalinedusta jää tyhjäksi. Tai no on siinä Hurricansein kaveri, joka tekee varsin hyvän maskin Bachmanille. Marincin seisoskelee ulkopuolisen näköisenä eikä siivoa maalinedustaa eikä pidä edes sitä lähintä edessään olevaa vastustajan pelaajaa.

Kuudennen maalin syntyessä jäällä on pakkipari Oesterle-Schultz ja siinä voi jo arvailla miten hyvin käy. Oesterle on aika kevyttä tavaraa eikä saa kulmassa häirittyä vastustajan peliä oikeastaan mitenkään. Schultz on yksin maalin edessä ja nyt olisi voinut vaikka heittää pitkäkseen, koska olisi siitä saattanut enemmän olla apua kuin tuosta seisoskelusta mitä nyt teki. Eli Rask syöttää maalin edestä takatolpalle Lindholmille joka tekee maalin. Ja tilannehan alkoi kiekonmenetyksestä hyökkäykseen lähdettäessä.

Bachman ei varmasti ole tyytyväinen iltaansa kun kuusi menee taakse, mutta eipä siellä paljoa apujakaan tullut. Seminin maali olisi pitänyt ottaa, vaikka tulikin varsin yllättäen. Ehkä Skinnerin toinen maali myös vaikka maskia olikin. Alivoimapelaaminen ei onnistunut ja olihan ainakin laukausten valossa Oilers aivan vastaantulija. Olikohan se nyt niin, että jos otetaan jakso 3-0 maalista eteenpäin siihen RNH:n tekemään 6-4 kavennukseen asti olisivat maalia kohti laukaukset olleet 22-1 Hurricanesille. Ja tuossa jaksossa siis Canesille ne kuusi maalia.

Toki paha peli, kun vastassa oli tuollainen huippuiskussa oleva vastustaja, jonka hyökkäyskalusto on kylvänyt tuhoa kautta liigan vähän samaan tapaan kuin Oilersinkin. Toivon vain kovasti, että MacT ja kumppanit ihan oikeasti vähän miettivät tuota puolustajakalustoa ja sitä voiko tuollaisella puolustuksella kuvitella lähtevänsä ensi kauteen.

Tänään sitten vastassa Red Wings. Toiveita on siitä, että Lander pystyisi jo pelaamaan.

Baronsille tuli perjantaina toinen isomaalinen tappio putkeen kun IceHogs voitti 5-1. Williams teki ainoan Yakimovin syötöstä ja Brossoitille 32 torjuntaa. Barons pelasi yhden miehen vajaalla eli oli vain 17 kenttäpelaajaa kokoonpanossa. Ja tuota puutetta paikattiin sitten lauantaina hankkimalla hyökkäykseen Brad Winchester. Tai no, Winchester hankittiin, muttei vielä eilen pelannut. Sen sijaan lauantaina tehtiin myös PTO Chase Schaberin kanssa ja hän pelasi eilen. Mielenkiintoinen kuvio sillä Schaber oli Baronsin harjoitusleirillä, sitten pelasi ECHL:ssä kunnes 12.2. teki PTO:n Baronsin kanssa. Tuo PTO purettiin (tai mikä se termi on kun try-out lopetetaan) 2.3. ja nyt sitten 7.3. tehtiin uusi PTO.
Eilisessä pelissä sitten onneksi paluu voittojen tielle kun Admirals kaatui 5-1. Williams, Stretch ja Kellen Jones keräsivät pisteet 1+1. Maalit lisäksi Winquistille ja Yakimoville. Millerille 0+2.ja Brossoitille 32 torjuntaa.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Wingsiä vastaan parempi peli kuin edellisenä iltana Canesia vastaan. Tosin jos olen oikein ymmärtänyt, niin sitä huonommin ei oikein pystyisi enää pelaamaankaan, joten rima ei ollut kovin korkealla. Enkä tiedä oliko tässä Wings-matsissakaan muuta hyvää kuin avauserä. Sen jälkeen ilmeisesti ei ollut mitään epäselvyyttä siitä kuka pelin vie.

Klinkhammerille avausmaali Oilersin paidassa. Hendricks toimitti kiekon maalille ja Klinkhammer survoi irtokiekon etukulmasta sisään samalla kun kaksi Wingsin pelaajaa oli niskassa.

Kronwall sitten tasoitti toisen erän alussa ylivoimalla. Tuli mieleen aikalailla se Kopitarin maali viikon takaa. Silloinkin erän alussa Kopitar tuli keskeltä alueelle ja laukoi maalin. Nyt sentään oli alueelle tulon jälkeen yksi jättösyöttö ja Kronwallpääsi lähempää laukomaan kuin Kopitar, mutta aika samanhenkiset maalit. Kopitar laukoi hanskan puolelle ylös ja Kronwall mailakäden puolelle. Liian vapaasti ja liian läheltä päästettiin Kronwall laukomaan.

Sheahanin johtomaalissa sitten nähtiin se, että vaikka onkin ihan kiva antaa nuorille mahdollisuuksia kokeilla NHL-vauhtia, niin liikaa ei voi odottaa. Ensin Oesterle yrittää purkaa kiekon alueelta, mutta Wings katkaisee viivassa. Kiekko tulee maalin taakse, jossa Oesterle ehtii siihen ensin muttei saa pelattua sitä mihinkään ennen kuin Sheahan on iholla ja lyö kiekon kulmaan Pulkkiselle joka laukoo maalille pienestä kulmasta ja Scrivens torjuu eteensä. Maalin takaa Oesterle ei seuraa Sheahania vaan tulee maalin eteen toiselta puolelta eli sieltä missä jo on Ference. Sheahan saa tyhjään tilaan syötön Nyquistilta ja tekee maalin. Sanoisin, että Oesterle siinä makseli oppirahoja ihan urakalla.

Pulkkisen maali lähtee Landerin kiekonmenetyksestä keskialueella. Datsyuk tulee kiekon kanssa alueelle ja vastassa on Schultz. Kaikkien yllätykseksi Datsyuk syöttää maalille, johon nousee Pulkkinen. Fraser vartioi Pulkkista ja syöttö tuleekin suoraan Fraserin jalkoihin. Tämä ei saa kiekkoa haltuun vaan hukkaa sen totaalisesti ja sen seurauksena Pulkkinen kiittää tilasta ja ajasta ja tekee maalin.

Yakupovilta sitten vielä kavennus ylivoimalla. Vähän aiemminkin olisi ylivoima voinut vaikka toimia, niin olisi voinut olla jotain mahdollisuuksia. No, mutta ihan kiva ylivoimamaali kuitenkin. Ei sitä aina tarvitse hieroa pitkin hyökkäysaluetta vaan yksinkertaisesti suoraan syötöstä pommia maalille.

Loppuun vielä Wingsille pari tyhjiin.

Jos nuo lopun kaksi tyhjiin tullutta unohdetaan, niin Lander, Hamilton ja Fraser olivat molempien tasakentällisin syntyneiden Wingsin maalien aikana jäällä. Tasakentällisin eniten jääaikaa sai Royn ketju, toiseksi eniten RNH:n, sitten Landerin ja vähiten Gordonin. Pakkipareista tasakentällisin eniten Schultz-Klefbom, toisena Fayne-Marincin ja kolmantena Ference-Oesterle. Ference-Oesterle sai helpoimmat aloituspaikat, mutta laukausten näkökulmasta onnistuivat toisaalta huonoimmin Oilersin pareista. Marincin ja Fayne jälleen saivat kaivaa aloituksia pääasiassa omassa päässä, mutta selviytyivät ihan hyvin. Ja mukava nähdä, että Schultzin ja Klefbomin minuutteja on ehkä vähän vaikeutettu eivätkä he ole karmeissa ongelmissa kuin suunnilleen joka toisessa pelissä eli eteenpäin on menty.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Barons voitti eilen Admiralsin uudestaan maalein 5-1. Tällä kertaa Brossoitille 23 torjuntaa. Baronsista tehoilivat Ford 2+0, Ewanyk 1+1, Miller 1+0, Schaber 1+0. Ja mainitaan vielä Yakimovin 0+1.

Oilers pudotti Oesterlen alas ja sehän varmaan oli ihan hyvä ratkaisu. Tällä kaudella näitä ylhäällä kokeilemassa käyneitä pakkeja ovat olleet Oesterlen lisäksi Davidson ja Hunt. Musil on kerännyt aika positiivisia lausuntoja viime aikoina mutta hän tuskin pääsee vielä ainakaan ylös kokeilemaan. Simpson saattaisi pikku piipahduksen ylös saada vielä loppukauden aikana mutta saa nähdä.

Oesterle siis alas ja Nikitin on palailemassa pelikuntoon. Ilmeisesti viimeistään ensi viikolla hänen pitäisi olla taas kokoonpanossa. Siihen asti varmaankin Aulie pelaa yhtenä pakkina.

Staplesilta juttua Klefbomin vaikeuksista viimeisten kymmenen pelin aikana. Kuten Staples toteaa niin aivan kuin Marincinilla viime kaudella niin Klefbomilla on alkanut lipsumaan kun on vaikeutettu minuutteja. Mikä kai ei ole mikään iso yllätys kun kyseessä on 21-vuotias kaveri ja pariltakaan ei apuja liiemmin tule. Jonkun ne vaikeatkin minuutit on kuitenkin pelattava.
Samassa jutussa olevaan koko kauden maalintekotilanne +/- -taulukkoon kannattaa myös kiinnittää huomiota. Nuohan ovat toki subjektiivisia tilastoja mutta tässä parin viime päivän aikana on ollut tuota taulukkoa tukevia juttuja. Eli ensinnäkin Roysta on nyt kirjoiteltu siihen malliin, että vaikka hyökkäyspeli toimiikin ihan kivasti, niin omassa päässä on isoissa vaikeuksissa. Ja tuo taulukko tukisi kyseistä havaintoa. Eli Roylla on Oilersin hyökkääjistä peliaikaan suhteutettuna kaikkein eniten vastustajan maalintekotilanteeseen johtaneita virheitä (2,0 virhettä / 15 minuuttia). Toisaalta positiiviseen suuntaan hänen edellään ovat vain ykkösketjun kaverit.
Toinen on sitten sellainen varsin erikoinen huomio, josta Matt Henderson muistaakseni kirjoitteli, että Gazdicista on joukkueelle jopa pelillisesti enemmän hyötyä kuin Fraserista tai Hamiltonista. Ja kyllähän Gazdic kieltämättä sen perusteella mitä olen nähnyt on parantanut otteitaan. Toisaalta Fraser ja Hamilton ovat jo niin paljon hitaampiakin kuin Gazdic, että sekin varmasti vaikuttaa. Mutta tuotakin havaintoa Staplesin taulukko tukisi.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Samalla linjalla on jatkettu eli ainakin tapahtumarikkaita pelejä jos ei muuta. Ihan kiva, että nousivat 4-0 takaa-ajoasemasta tasoihin vaikka peliä katsomatta herääkin pieni epäilys siitä, ettei vastustaja ehkä ihan kaikkea ole peliin laittanut.

Tässä pelissä... tai koosteessa, kun en peliä katsonut näkyi mielestäni Royn ongelmat puolustuspäässä. Eihän se tietysti niin paha ole kun on tekemässäkin kahta maalia, mutta toisaalta pari meni omiin hänen vuorollaan ja Bachmanin torjunnoissakin aika usein numero kahdeksan pyöri eksyneen oloisena maalin edustalla. Silti ihan järkevää tehdä jatkosopimus jos hinnasta päästään sopuun. Siinä on jo ihan tarpeeksi työmaata jos UFA-markkinoilta yrittää hankkia maalivahtia ja/tai puolustajaa. Mutta ei Roy missään tapauksessa riittävä ole kakkossentteriksi. Toisaalta hänen kanssaan saadaan sitten ehkä autettua Draisaitlin tuomista NHL:ään.
Niin ja mitäs MacT nyt tekee kun on jo lapioinut niitä seteleitä valmiiksi kuorma-auton lavalle, että voisi ne heinäkuussa ajaa Boychukin kotiovelle, mutta tama manikin tekemään jatkosopimuksen Islesiin. Syytä kaivaa suunnitelma B alalaatikosta. Eikä kai kukaan oikeasti uskonutkaan, etät Boychuk Oilersiin olisi tulossa, mutta vähän sellaista aavistelua on ollut, että siinä olisi kohde.

Sutterin avausmaali. Schultz menettää kiekon ylivoimalla viivassa. Sutterilla on niin paljon aikaa, että olisi voinut vaikka kiertää maalin ennen kiekon laittamista sisään. Schultzilla selkä suoristuu hyvissä ajoin keskialueella ja liukuu sitten todistamaan maalin syntymistä.

Sutterin toinen. En tiedä mistä tilanne lähti, mutta Roy on oikeassa laidassa ylimpänä karvaamassa ja Yakupov sitten alempana keskellä. Roy vielä törmää laitaan, jotta on varmasti myöhässä puolustuksesta. Yakupovilla on näennäisesti mies pidettynä oman maalin edessä vaikka vähän luulenkin, että jos irtokiekko olisi siihen tullut, niin Nail ei olisi ehtinyt kissaa sanoa. Laukaus tulee Scrivensille mailakäden puolelle alas ja vähän uskallan olla sitä mieltä, että Ben olisi omastakin mielestään voinut sen torjua enemmän kohti kulmaa ja vähemmän kohti Sutterin lapaa. Taisi itseasiassa osua juuri luistimen kärkeen tai polvisuojan alareunaan, josta pomppasi vähän hassuun suuntaan. Toisaalta Faynekin olisi voinut ottaa Suttern kiinni, kun ei sieltä ketään muitakaan ollut maalille tulossa.

Perronin maali sitten eräänlainen klassikko. Syöttö maalin taka maalin eteen, johon on noin miljoonannen kerran viimeisten muutama kauden aikana unohtunut vastustaja vapaaksi. RNH unohtuu tuijottelemaan maalin takana olevaa Crosbya eikä katsele yhtään ympärilleen. Scrivenskään ei ollut mitenkään valmis maalin edestä tulevaan laukaukseen vaan jää vähän konttailemaan maalilleen ja on huonossa tasapainossa.

Neljäs Crosyn toimesta ylivoimalla. Aika helppoa on kun osaa. Suoraan syötöstä b-pisteen kaarelta. Aavistuksen ehkä olisi Gordon voinut olla paremmin hereillä eikä jättää ihan koko kentän puolikasta Crosbylle tilaa. Nyt Gordon jäi aivan keskelle omaa aluetta ehkä peittääkseen Letangin mahdollisen laukauksen.

Lander sitten teki ensimmäisen kavennusmaalin ylivoimalla. Kiva nähdä, että loukkaantumisen jälkeen tuntuu hyvä vire jatkuvan. RNH laukoo maalille ja Lander lyö toisella yrityksellä irtokiekon sisään. Tasakentällisinhän Landerinporukka taas pelasi vähiten, mutta ylivoima-aikaa Antonille sitten reilut kolme minuuttia siihen päälle. Nelson todella luottaa Landeriin ylivoimalla ja syystäkin.

Eberle teki sitten toisen. Oilersilla 3-2 hyökkäys ja Fayne ampuu ranteella kaukaa suoraan kohti Fleurya mikä vaikuttaa ehkä huonoimmalta mahdolliselta ratkaisulta. Fleury ei kuitenkaan saa kiekkoa haltuunsa vaan pomputtaa sen ilmaan ja Eberle lyö maaliin.

Pouliotilla ylivoimalla kolmas maali. Pens teki sen vähän itse. Fleurylta putoaa maila edellisen Yakupovin laukauksen yhteydessä. Pensin pakki lähtee hakemaan mailan kulmasta ja tuo sen takaisin Fleurylle samalla kun Roy syöttää poikittain Pouliotille. Seurauksena kyseinen pakki ei ole pitämässä Pouliotia eikä Fleury pääse liikkumaan poikittain. Ja näin helppo työ laittaa kiekko sisään.

Tasoitus oli myös aavistuksen onnekas. Yakupov ensin menettää ja sitten riistää kiekon hyökkäysalueella. Seuraa laukaus, jonka Fleury torjuu eteensä. Pensin pakit putsaavat irtokiekon suoraan Royn jalkaan ja siitä se pomppaa sisään. Olisiko peräti ollut sama pakki eli Lovejoy isossa osassa näissä kahdessa viimeisessä Oilersin maalissa.

Pensin voittomaalissa Roy on paikkaamassa pakin paikalla. Kahdella kahta vastaan hyökkäys, jossa Lapierre laukoo suoraan ja Bachman torjuu eteensä. Roy ei saa pidettyä Downieta, joka laittaa irtokiekon sisään.
Viimeinen oli sitten taas samaa klassikkotavaraa kuin kolmaskin. Syöttö maalin eteen, josta Hörnqvist laittaa sisään. Ja Oilersilta täysin sama kentällinen jäällä kuin siinä edellisessä eli ykkönen.. Koko viisikko on todella tiiviissä nipussa oman maalin edessä. Ja tässäkin tapauksessa mielestäni RNH jää eniten tuijottelemaan mitä kulmassa tapahtuu ja yksi mies on selän takana vapaana. Ja kuten ehkä Scrivens siinä edellisessä, niin Bachmankin vähän hitaalla ehkä liikkeellä tuon maalin kanssa.

Noin muutenhan Bachamn pelasi ihan hyvän pelin. Eikä Scrivensillekään liikaa apuja tullut, mutta pari ehkä aavistuksen kyseenalaista maalia.
Pakkipareista Schultz ja Klefbom saivat eniten jääaikaa ja helpoimmat aloituspaikat. Tuloksena tehotilastoon Justinille -3 ja Oscarille -2. Fayne ja Marincin saivat taas ison siivun oman pään aloituksista. Kyseessä oli Pensin kotimatsi, joten Oilers ei päässyt mitenkään peluuttamaan tiettyjä vastustajia vastaan. Eikä Pensilläkään ollut mitään tarvetta ilmeisesti sellaiseen, koska eipä mistään noista Oilersin pakkipareista liikaa vastusta ole.

Toivottavasti se Nikitin palaa pian peleihin. Ei siksi, että hänestä isoa apua olisi, mutta näkisi sitten johtoporraskin ihan omin silmin ja käytännössä millaisella porukalla lähtevät ensi kauteen jos mitään ei tehdä.
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Samalla linjalla on jatkettu eli ainakin tapahtumarikkaita pelejä jos ei muuta. Ihan kiva, että nousivat 4-0 takaa-ajoasemasta tasoihin vaikka peliä katsomatta herääkin pieni epäilys siitä, ettei vastustaja ehkä ihan kaikkea ole peliin laittanut.

Tässä pelissä... tai koosteessa, kun en peliä katsonut näkyi mielestäni Royn ongelmat puolustuspäässä. Eihän se tietysti niin paha ole kun on tekemässäkin kahta maalia, mutta toisaalta pari meni omiin hänen vuorollaan ja Bachmanin torjunnoissakin aika usein numero kahdeksan pyöri eksyneen oloisena maalin edustalla. Silti ihan järkevää tehdä jatkosopimus jos hinnasta päästään sopuun. Siinä on jo ihan tarpeeksi työmaata jos UFA-markkinoilta yrittää hankkia maalivahtia ja/tai puolustajaa. Mutta ei Roy missään tapauksessa riittävä ole kakkossentteriksi. Toisaalta hänen kanssaan saadaan sitten ehkä autettua Draisaitlin tuomista NHL:ään.

No tämäpä, toisaalta olettaisin etttä jatkosopimus olisi jo rustattu ellei MAc tahdo katsella muita vaihtoehtoja. En sentään ole vielä Macin osalta lusikkaa aivan kokonaan nurkkaan, vaan uskon/toivon n. 99% varmuudella että draftissa katsellaan vaihtoehtoja Royn ulkopuolelta ja pyritään hieromaan kauppaa ykkösvarauksen ulkopuolisilla varauksilla. Toinen vaihtehto on tuo heinäkuun ensimmäinen, ottaako Mac sen riskin että odottelee tuonne asti ja alkaa lapioimaan taaloja Söderbergille, Vermettelle tai Fisherille. Ellei sitten saa suustaan niin paljon sontaa ulos että pystyisi Richardsia houkuttelemaan (toisaalta varmaan joutuisi tuohon alentua kaikkia houkutellessa). Toisaalta taas Roy olisi anoa selkeä vaihtoehto vuoden soppariksi ja antaisi Draisaitlin kehittyä AHL:ssä.

Niin ja mitäs MacT nyt tekee kun on jo lapioinut niitä seteleitä valmiiksi kuorma-auton lavalle, että voisi ne heinäkuussa ajaa Boychukin kotiovelle, mutta tama manikin tekemään jatkosopimuksen Islesiin. Syytä kaivaa suunnitelma B alalaatikosta. Eikä kai kukaan oikeasti uskonutkaan, etät Boychuk Oilersiin olisi tulossa, mutta vähän sellaista aavistelua on ollut, että siinä olisi kohde.

Toivottavasti se Nikitin palaa pian peleihin. Ei siksi, että hänestä isoa apua olisi, mutta näkisi sitten johtoporraskin ihan omin silmin ja käytännössä millaisella porukalla lähtevät ensi kauteen jos mitään ei tehdä.

Eiköhän seuraavan talon postilaatikossa lue joko Franson tai Green kenen osoite on lätkitty NAVIin valmiksi odotellessa heinäkuuta, matka-aika valmiiksi mitattuna ja auto valmiina starttaamaan oikealla kellon lyömällä että on jomman kumman herran oven takana tarkalleen kun ikkuna aukeaa. Kyllähän Macin pitäsi jo se tietää että ei tuolla pakistolla voida ensi kauteen lähteä. Varmasti samaiseen NAVIin on myös kirjattuna Antti Niemen osoite, mutta luulenpa että noista kaikista jää Oilers nuolemaan näppejään ja joutuu tyytymään B-kategoriaan. Eli sentteriksi jää Roy, pakkia ei UFA-markkinoilta tule tai sitten maksetaan ylihintaa esim. McQuaidille ja maalivahdiksi ylipalkattu Rämö, ellei Oilers kauppaa Pensin ykköskieppiä esim. Martin Jonesiin ja käy samat kuin Scrivensin kanssa, mutta uskon MAcin jo ottaneen opikseen tuon asian suhteen.

Mutta hauskaahan tuossa on se että nuo kolme pelipaikkaa kun eivät ole ainoat ongelmat. Ainut kunnossa oleva osa-alue ensi kauteen on nelosketju, tai no voidaanhan se ykkönenkin tuohon laskea. On myös ollut paljon puhetta tuosta että OIlers ehkä olisi ostamassa Purcelia ja Nikitiniä kesällä pihalle, itsehän en tuohon kuvioon usko. Kolmosketju huutaa laituria ja uskoakseni Mac olisi valmis kippaamaan kottikärryllisen taaloja elaajan kuten esimerkiksi Beleskey ovelle (kts. Pouliotin soppari). Tuonkin tapahtuessa Purcellin voi oikeastaan pitää joukkueesa ainakin siirtoikkunaan asti koska voi tuoda takaisinpäin edes jotain ja samalla Pakarinen voi näpytellä vielä suurimman osan kaudesta tehoja AHL:ssä. Samaa tekee Niktinkin, sälli seilailee ylhäällä siirtoikkunaan asti ja Nurse kiekkoilee AHL:ssä Pakarisen ja Draisaitlin kanssa tuonne asti.

Sitten on titenkin nuo muuttujat draftissa, itse en jaksa uskoaettä Tambo-tuuri jatkuisi MAcille, joten OIlers päätyy varaamaan sijoilla 3 tai 4, eli joko Hanifinin tai Stromen, Marnerilla on tosin se ns. wow-factor pelisssä Stromeen verrattuna mutta on käynyt aika selkeäksi että tuo heppoinen rakenne ei ole enää Oilers-johdon mieleen. Jos Mac tekee minkä sanoo niin sitten myös vois kolmen ekan kierroksen aikana odottaa kauppoja jotka hyödyttävät Oilersia heti ensi kaudeksi, mutta tuostakin olen 99% varmuudella eri mieltä. Eli Oilers päätyy varmaan kaikilla mahdollisilla seitsemäälä varauksellaan kolmella ensimmäisellä kierroksella.

Sitten se ensikauden joukkue jos Mac tekee niinkuin sanoo. Nurse sekä Draisaitl laitetaan alkuun oikeasti farmiin ettei heti potkita sisään kauhealla vauhdilla. Tuossahan on se Macin lupaama kaksi tai 3 uutta pelaajaa, noin niinkun periaatteessa jos Roy ja Klinkhammer lasketaan mukaan koska tulivat keesen kauden. Ihanteellisempaahan tietenkin olisi jos tulla olisi Royn tilalla esim Söderberg, Fraserin tilalla Beleskey ja pakistoon joko Franson tai Green RHD:ksi. Mutta en usko että Oilers oikeasti on tällä hetkellä kauhean houkutteleva vaihtoehto, ellei sitten ladota niitä taaloja pöytään malliin Pouliot. Mutta loppujen lopuksi, täyttä roskaahan tuo on jos nyt oikeasti puhutaan NHL-tasosta.

Hall - RNH - Eberle
Pouliot - Roy - Yakupov
Fraser - Lander - Purcell
Hendricks - Gordon - Klinkhammer
Pitlick / Gadzic

Klefbom - Schultz
Nikitin - Fayne
Ference - McQuaid
Marincin

Rämö
Scrivens
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Eiköhän seuraavan talon postilaatikossa lue joko Franson tai Green kenen osoite on lätkitty NAVIin valmiksi odotellessa heinäkuuta, matka-aika valmiiksi mitattuna ja auto valmiina starttaamaan oikealla kellon lyömällä että on jomman kumman herran oven takana tarkalleen kun ikkuna aukeaa. Kyllähän Macin pitäsi jo se tietää että ei tuolla pakistolla voida ensi kauteen lähteä. Varmasti samaiseen NAVIin on myös kirjattuna Antti Niemen osoite, mutta luulenpa että noista kaikista jää Oilers nuolemaan näppejään ja joutuu tyytymään B-kategoriaan. Eli sentteriksi jää Roy, pakkia ei UFA-markkinoilta tule tai sitten maksetaan ylihintaa esim. McQuaidille ja maalivahdiksi ylipalkattu Rämö, ellei Oilers kauppaa Pensin ykköskieppiä esim. Martin Jonesiin ja käy samat kuin Scrivensin kanssa, mutta uskon MAcin jo ottaneen opikseen tuon asian suhteen.

Mutta hauskaahan tuossa on se että nuo kolme pelipaikkaa kun eivät ole ainoat ongelmat. Ainut kunnossa oleva osa-alue ensi kauteen on nelosketju, tai no voidaanhan se ykkönenkin tuohon laskea. On myös ollut paljon puhetta tuosta että OIlers ehkä olisi ostamassa Purcelia ja Nikitiniä kesällä pihalle, itsehän en tuohon kuvioon usko. Kolmosketju huutaa laituria ja uskoakseni Mac olisi valmis kippaamaan kottikärryllisen taaloja elaajan kuten esimerkiksi Beleskey ovelle (kts. Pouliotin soppari). Tuonkin tapahtuessa Purcellin voi oikeastaan pitää joukkueesa ainakin siirtoikkunaan asti koska voi tuoda takaisinpäin edes jotain ja samalla Pakarinen voi näpytellä vielä suurimman osan kaudesta tehoja AHL:ssä. Samaa tekee Niktinkin, sälli seilailee ylhäällä siirtoikkunaan asti ja Nurse kiekkoilee AHL:ssä Pakarisen ja Draisaitlin kanssa tuonne asti.

........

Hall - RNH - Eberle
Pouliot - Roy - Yakupov
Fraser - Lander - Purcell
Hendricks - Gordon - Klinkhammer
Pitlick / Gadzic

Klefbom - Schultz
Nikitin - Fayne
Ference - McQuaid
Marincin

Rämö
Scrivens

Joo itsekin uskon, että Oilers tulee UFA-markkinoilta saamaan niitä alennuskorin kavereita eikä ketään niistä joiden perässä ensisijaisesti ovat. Eli tuo hahmottelemasi kokoonpano saattaisi olla lähellä totuutta. Purcellin ostamisessa ulos en näe mitään järkeä. Onhan hän kallis, mutta täyttänyt paikkansa ihan ok ja alivoimalla ollut jopa hyvä. Jos hänet laitettaisiin pihalle, niin sitten olisi taas yksi aukko lisää ja siihen todennäköisesti heitettäisiin joku prospekti.
Fraserin tilalle voisi mielestäni ottaa oikeastaan kenet vain muun. Ainoa mistä hänestä on hyötyä on se, että hän laukoo paljon. Mutta nopeus ei riitä mitenkään NHL-tasolla. Kyllähän hän tietysti aloitti ihan kivasti Oilersissa ja ensimmäisiin 12 peliin teki 3+4. Sen jälkeen viimeiset 14 peliä ovatkin menneet kiikareilla. Eihän hän mitään isoja minuuttejakaan pelaa, mutta kuitenkin yli kymmentä jokaisessa pelissä. Ja Pouliotin oltua sairaana Hurricanesia vastaan sai vähän isommat minuutit. Hänhän tarvitsisi ylivoima-aikaa, mutta varsinkin kun Oilersin ylivoima on jopa parantunut tässä Nelsonin kanssa, niin ei hänellä taida olla siihenkään hommaan oikein mahdollisuutta mahtua mukaan.

No toisaalta noita ynnä muut -osaston laitahyökkääjiä voi pyöritellä ihan miten haluaa. Puolustus ja maalivahtipelihän se isoin murheenkryyni on. Maalivahtimarkkinoilta varmaan taas poimitaan joku mahdollisesti kehityskelpoinen kakkosveskari ja toivotaan kovasti hänen onnistumistaan.
Puolustuksen ikärakennekin on sellainen, ettei oikein tiedä itkisikö vai nauraisiko. Puolustuksessa on tuossa hahmotelmassasi kaksi kaveria, jotka ikänsä puolesta olisivat pelaamassa niitä uransa parhaita vuosia. Eli Fayne (27v) ja Nikitin (28v). Fayne sentään pelannut ihan kohtuullisen hyvää kautta vaikka onkin joutunut vähän turhaan vaikeille minuuteille. Nikitinistä ei varmaan tarvitse paljoa sanoa. Ference on 35-vuotiaana laskusuunnassa ja loput ovat sitten kovin nuoria.
Nuorissahan voisi olla tulevaisuus. Mutta syystä tai toisesta Oilers on jo monta vuotta myynyt puolustajansa siinä vaiheessa kun se uran huippu alkaa iän puolesta lähestymään tai olla käsillä. Petry myytiin 26-vuotiaana, Greene 24, Smid 27, Pitkänen 23, Gilbert 28, Poti 24, Niinimaa 27. No ok, tietenkään ei voi näin yksioikoisesti sanoa, että kaikki kaupat olisivat olleet virheitä tai etteikö niihin olisi ollut pätevä syy. Tai että kyseiset pelaajat olisivat pelillisesti olleet uransa huipulla tuon jälkeen. Mutta harmittava trendi kuitenkin omasta mielestäni.
Toki olen ollut sitä mieltä, että Schultzista kannattaisi hankkiutua eroon (hän on 24v), joten ehkäpä muutan mielipidettäni ja olen valmise antamaan hänelle vielä aikaa kehittyä. Mutta silti vastustan sitä, että hänen oletetaan olevan ykkösparin pakki.
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
No toisaalta noita ynnä muut -osaston laitahyökkääjiä voi pyöritellä ihan miten haluaa. Puolustus ja maalivahtipelihän se isoin murheenkryyni on. Maalivahtimarkkinoilta varmaan taas poimitaan joku mahdollisesti kehityskelpoinen kakkosveskari ja toivotaan kovasti hänen onnistumistaan.
Puolustuksen ikärakennekin on sellainen, ettei oikein tiedä itkisikö vai nauraisiko. Puolustuksessa on tuossa hahmotelmassasi kaksi kaveria, jotka ikänsä puolesta olisivat pelaamassa niitä uransa parhaita vuosia. Eli Fayne (27v) ja Nikitin (28v). Fayne sentään pelannut ihan kohtuullisen hyvää kautta vaikka onkin joutunut vähän turhaan vaikeille minuuteille. Nikitinistä ei varmaan tarvitse paljoa sanoa. Ference on 35-vuotiaana laskusuunnassa ja loput ovat sitten kovin nuoria.
Nuorissahan voisi olla tulevaisuus. Mutta syystä tai toisesta Oilers on jo monta vuotta myynyt puolustajansa siinä vaiheessa kun se uran huippu alkaa iän puolesta lähestymään tai olla käsillä. Petry myytiin 26-vuotiaana, Greene 24, Smid 27, Pitkänen 23, Gilbert 28, Poti 24, Niinimaa 27. No ok, tietenkään ei voi näin yksioikoisesti sanoa, että kaikki kaupat olisivat olleet virheitä tai etteikö niihin olisi ollut pätevä syy. Tai että kyseiset pelaajat olisivat pelillisesti olleet uransa huipulla tuon jälkeen. Mutta harmittava trendi kuitenkin omasta mielestäni.
Toki olen ollut sitä mieltä, että Schultzista kannattaisi hankkiutua eroon (hän on 24v), joten ehkäpä muutan mielipidettäni ja olen valmise antamaan hänelle vielä aikaa kehittyä. Mutta silti vastustan sitä, että hänen oletetaan olevan ykkösparin pakki.

Onhan tuo ollut ongelma että nuo ollaan kaupattu pois tai nimenomaan juuri ne pelaajat keitä tuonne pitäisi kerryttää. Toisaalta suurimmalta osalta syyttävän sormen tulisi osoittaa tuo scouting departmentia ja varsinkin Barry Fraserin ja Kevin Prendergastin aikaa. Toisaalta eipä loppujen lopuksi MacGregorkaan ole onnistunut sen paremmin, mutta annetaan vielä armoa. Oilers on 2000 luvulla varannut ykköskierroksen jälkeen neljä (4), kyllä, neljä oikeaa NHL-pelaajaa nimeltään Stoll, Greene, Brodziak ja Petry. Tietenkin Lander saattaa olla seuraava, ja sen jälkeen odotellaan vielä mitä noista muista voi muhia. Mutta oikeasti tuo päämäärätön draftaaminen milloin kokoa, milloin roolia, scout picks jne. on pilannu jotakuinkin kaikki draftit mitä muistan tai organisaation pelaajarakenteen. Tuo on onneksi se ongelma minkä Bob Nicholson identifioi suurimmaksi ongelmaksi saavuttuaan Oilersin organisaation, mutta en usko että on ainut asia mihin herralla on aikomus jättää kädenjälkensä.

Ja nimenomaan tuon draftaamisen takia OIlersin organisaation pelaajarakenne on mitä on. Selkeä core, jonka jälkeen vuosia ollut pelkkää roskaa tarjolla tai sitten ei vain olla säväytetty NHL-tasolla vaikka AHL:ssä on peli kulkenut. Ja sitten varsinkin MAcin kaupat, Smid vaihdettiin pähkinöihin, Petry meni pähkinöihin, Perron meni pähkinöihin. Oikeasti yhdelläkään kaupalla ei olla paikattu puutteita vaan otettu pala tulevaisuutta takaisinpäin mitkä ovat vielä projekteja. Nyt taas on puhuttu tuosta coren kauppaamisesta mutta sekään ei oikein toimi koska loisi aina uuden aukon tuonne kokoonpanoon ja se vaan laittaa homman kiertämään. UFA-pelaajille taas Edmonton ei ole kauhean houkutteleva vaihtoehto, joten joudutaan maksamaan ylihintaa eikä saada edes noita A-luokan vapaita agentteja hankittua, joten kaupalla luotua aukkoa olisi taas miltei mahdoton paikata. Tuossapa oikeastaan kokonaisuudessan syy miksi OIlers on nykypäin tilanteessa.

Nyt jos sitten vertaa esimerkiksi Kingsiin niin sieltä löytyy 13 itse varattua pelaajaa kokoonpanosta. Chicagolla onko luku 10, mikä varmasti olisi enemmän elleivät olisi joutuneet kauppaamaan pelaajia pois palkkakaton takia. Oilersissa luku taas on 7, joista ensimmäisen kierroksen ulkopuolelta tuleet vain Marincin ja Lander.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Onhan tuo ollut ongelma että nuo ollaan kaupattu pois tai nimenomaan juuri ne pelaajat keitä tuonne pitäisi kerryttää. Toisaalta suurimmalta osalta syyttävän sormen tulisi osoittaa tuo scouting departmentia ja varsinkin Barry Fraserin ja Kevin Prendergastin aikaa. Toisaalta eipä loppujen lopuksi MacGregorkaan ole onnistunut sen paremmin, mutta annetaan vielä armoa. Oilers on 2000 luvulla varannut ykköskierroksen jälkeen neljä (4), kyllä, neljä oikeaa NHL-pelaajaa nimeltään Stoll, Greene, Brodziak ja Petry. Tietenkin Lander saattaa olla seuraava, ja sen jälkeen odotellaan vielä mitä noista muista voi muhia. Mutta oikeasti tuo päämäärätön draftaaminen milloin kokoa, milloin roolia, scout picks jne. on pilannu jotakuinkin kaikki draftit mitä muistan tai organisaation pelaajarakenteen. Tuo on onneksi se ongelma minkä Bob Nicholson identifioi suurimmaksi ongelmaksi saavuttuaan Oilersin organisaation, mutta en usko että on ainut asia mihin herralla on aikomus jättää kädenjälkensä.

Ja nimenomaan tuon draftaamisen takia OIlersin organisaation pelaajarakenne on mitä on. Selkeä core, jonka jälkeen vuosia ollut pelkkää roskaa tarjolla tai sitten ei vain olla säväytetty NHL-tasolla vaikka AHL:ssä on peli kulkenut. Ja sitten varsinkin MAcin kaupat, Smid vaihdettiin pähkinöihin, Petry meni pähkinöihin, Perron meni pähkinöihin. Oikeasti yhdelläkään kaupalla ei olla paikattu puutteita vaan otettu pala tulevaisuutta takaisinpäin mitkä ovat vielä projekteja. Nyt taas on puhuttu tuosta coren kauppaamisesta mutta sekään ei oikein toimi koska loisi aina uuden aukon tuonne kokoonpanoon ja se vaan laittaa homman kiertämään. UFA-pelaajille taas Edmonton ei ole kauhean houkutteleva vaihtoehto, joten joudutaan maksamaan ylihintaa eikä saada edes noita A-luokan vapaita agentteja hankittua, joten kaupalla luotua aukkoa olisi taas miltei mahdoton paikata. Tuossapa oikeastaan kokonaisuudessan syy miksi OIlers on nykypäin tilanteessa.

Nyt jos sitten vertaa esimerkiksi Kingsiin niin sieltä löytyy 13 itse varattua pelaajaa kokoonpanosta. Chicagolla onko luku 10, mikä varmasti olisi enemmän elleivät olisi joutuneet kauppaamaan pelaajia pois palkkakaton takia. Oilersissa luku taas on 7, joista ensimmäisen kierroksen ulkopuolelta tuleet vain Marincin ja Lander.

Joo Fraserilla toki muutama kohtuullisen onnistunutkin drafti :). Sitten kun taisi lopettaa jääkiekon seuraamisen niin alkoi menemään huonommin.

Draftaamisessa on ollut vikaa ja linja on muuttunut aina vähän sen mukaan millainen sää on ollut. Mutta mielestäni tuo pelkän draftaamisen epäonnistumiseen keskittyminen on virhe. Ja toivottavasti tosiaan homma ei jää siihen. Edelleen kyseenalaistaisin suuresti Oilersin organisaation kyvyn ensinnäkin kehittää pelaajia AHL:ssä ja toiseksi nostaa ne AHL:ssä kehitetyt pelaajat NHL:ään.

Oilershan toimii niin, että nuoret kaverit tuodaan liian aikaisin NHL:ään ja menetetään sitä kautta arvokasta kehitysaikaa. Eli vaikkapa Landeria peluutettiin nelosketjussa melkein koko kausi ennenkuin todettiin, ettei homma toimi. Tai vaikkapa Draisaitl, jota pidettiin mukana NHL:ssä vaikka pelaaja itse oli sitä mieltä, ettei ole valmis siihen. Näin toimitaan tietenkin pääasiassa ykköskierroksen varausten suhteen.

Alempien kierrosten varaukset sitten tulevat sieltä "normaalia" polkua pitkin. Eli AHL:n kautta. Nyt sitten seuraa uusi ongelma. Nämä AHL:ssä hyvinkin pelaavat kaverit eivät tunnu koskaan saavan kunnollista paikkaa päästä ylös näyttämään taitojaan. Ennemmin hankitaan muiden joukkueiden jämäpelaajia waivereista (kuten vaikkapa Fraser) kuin annetaan omille prospekteilla jääaikaa.
Toki osa jossain vaiheessa saa näyttöpaikan ylhäällä, mutta silloin (tietenkin pääasiassa koskee hyökkääjiä) ovat joutuneet ihan jämäminuuteille. Jolloin vaikuttaa siltä, etteivät ole valmiita kun eivät pääse edes yrittämään.

Onneksi tässä on nyt alkanut ehkä näkymään valoa tunnelin päässä. Baronsissa on monta vuotta tehty varsin hyvää työtä (sehän oli silloin takavuosina karmea virhe kun ei ollut edes omaa farmijoukkuetta). Mutta edelleen vaati Baronsin valmentajan nostamisen Oilersin peräsimeen ennenkuin näille omille prospekteille on alkanut vähän tulemaan lisää jääaikaa. Landerin ura Oilersissa olisi esimerkiksi vetelemässä ihan viimeisiään jos Eakins olisi vielä valmentajana. Ja muutenkin Eakins halusi joukkueeseen ennemmin Marliesin entiset pelaajat kuin olisi ollut valmis kokeilemaan yhtä hyviä Oilersin varaamia pelaajia. Viimeisimpänä esimerkkinä harjoitusleirin jälkeen Actonin pitäminen ylhäällä ja Landerin laittaminen alas.

Oilersin neljännen kierroksen varaus Tobias Rieder muuten teki viime yönä kauden 11. maalinsa Blackhawksia vastaan (syöttäjät Gagner ja Arcobello).

Tottakai onnistumisia on liian vähän. Ja varauspuolella on tehty virheitä. Mutta ovatko ne suurimmat virheet siellä vai myöhemmin kehitysputkessa? Itseäni kovasti mietityttää tuo Rieder. Sattuiko vain niin huono tuuri, että juuri se hyvä varaus halusi lähteä muualle ja on pelannut kaiketi ihan hyvin. Vai olisiko niin, että Oilersissa hän ei koskaan olisi päässyt edes näyttämään mitä osaa.

Jälkiviisaana MacT:n kaupoista voisi sanoa, että Smidin kauppaaminen sinänsä ei ollut kovin huono päätös. Smidhän ei kovin vakuuttavaa jälkeä ole tehnyt sen jälkeen. Ja vaihdossa tuli kuitenkin organisaation tämän hetken ainoa todellinen maalivahtilupaus. Mutta kokonaisuuden kannalta sillä hetkellä se tietysti oli virhe, koska Smidin tilalle ei ollut korvaajaa.
Ja edelleen jälkiviisaana voisin karmeimpana epäonnistumisena pitää Dubnykin dumppaamista pihalle. Huonon joukkueen takana 139 matsia torjuntaprosentilla 91,3% pelannut oma varaus. Ensin kesällä vedettiin matto alta antamalla ymmärtää ettei luottoa löydy. Sitten juuri isäksi tullut kaveri pelaa todella huonon lokakuun mutta pikkuhiljaa saa hommaa kasaan marras- ja joulukuussa. Helppoja todellakin meni ja tilanne oli vaikea. Mutta taas ehkä olisi voinut olla ensin tilalle joku hyvä maalivahti ja sitten olisi potkinut edellisen pihalle. No, tulihan se Scrivens, mutta ei niillä siihenastisilla näytöillä voinut mitenkään olla varma, että hän pystyisi kantamaan ykkösveskarin vastuun. Eikä se siltä ole näyttänytkään. Varsin samanlaista pelaamista kuin Dubnykilla viime vuonna.
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Draftaamisessa on ollut vikaa ja linja on muuttunut aina vähän sen mukaan millainen sää on ollut. Mutta mielestäni tuo pelkän draftaamisen epäonnistumiseen keskittyminen on virhe. Ja toivottavasti tosiaan homma ei jää siihen. Edelleen kyseenalaistaisin suuresti Oilersin organisaation kyvyn ensinnäkin kehittää pelaajia AHL:ssä ja toiseksi nostaa ne AHL:ssä kehitetyt pelaajat NHL:ään.

Oilershan toimii niin, että nuoret kaverit tuodaan liian aikaisin NHL:ään ja menetetään sitä kautta arvokasta kehitysaikaa. Eli vaikkapa Landeria peluutettiin nelosketjussa melkein koko kausi ennenkuin todettiin, ettei homma toimi. Tai vaikkapa Draisaitl, jota pidettiin mukana NHL:ssä vaikka pelaaja itse oli sitä mieltä, ettei ole valmis siihen. Näin toimitaan tietenkin pääasiassa ykköskierroksen varausten suhteen.

Eihän siihen ole pelkästään ainakaan organisaatiossa keskitytty, AHL:ssä porukka on päässyt pelaamaan taitojensa mukaan mutta niin vaan tuntuu ettei NHL pelaajia sitä kautta ole vain tullut vaikka Nelsonin ottaessa ohjat on pyritty pitämään tasaisesti veteraaneja ja junnuja joukkueen rakenteessa että tämä mahdollistaisi parhaan mahdollisen kehitysympäristön. Monethan ovat tehneetkin hyvää jälkeä AHL:ssä, mutta se viimeinen potku ei vain ole riittänyt NHL:ään asti. Onko vika pelaajissa, valmentajissa vai missä niin vaikea lähteä arvioimaan, mutta pääsääntöisesti se joku on uupunut. Tämä tietenkin tapahtui vasta Oklahoman aikaan kun Oilers tajusi että joku asia mättää kehityksessä.

Tuo liian aikaisin NHL:ään tuominen on kyllä ollut yksi ongelma. MPS ja Lnaderhan nyt tuotiin aivan liian aikasin, kun taas Eberlen ja Nursen kanssa ollaan menty oikean kaavan mukaan. Tuossakin näkisin että on toimittu vähän miltä on tuntunut, niinkuin ihan vaan fiilispohjalta. Toisaalta nythän Oil Kingsin mestystarinan tyhjästä luonut takapiru Bob Green tuli seuraan käymään läpi tämän kaiken prosessin junioreiden arvioinnissa. Sekä tietenkin BOb Nicholson kuka aloitti samantien käymään läpi koko organisaation rakennetta ja uskoisin että kesällä viuhuu vähän lisää. Toisaalta kun Stu otti scouttien ohjat käsiin 2010 on myöskin tuossa draftaamisessa tapahtunut selkeä muutos, ei ole kauhean montaa DFN-pelaajaa varattu vaan pyritty menemän oman listauksen BPA mukaan, tosin tuonnekkin mahtuu muutama ylläri ylläri scout pick joukkoon. Pelaajien joukossa ollut noita roolipelaajiakin, mutta kaikilla on ollut pääsääntöisesti yhteisenä tekijänä ripaus taitoa ja osaa luistella hyvällä tasolla (Plante ja Schremp sanoo tässäkohtaa hei).

Alempien kierrosten varaukset sitten tulevat sieltä "normaalia" polkua pitkin. Eli AHL:n kautta. Nyt sitten seuraa uusi ongelma. Nämä AHL:ssä hyvinkin pelaavat kaverit eivät tunnu koskaan saavan kunnollista paikkaa päästä ylös näyttämään taitojaan. Ennemmin hankitaan muiden joukkueiden jämäpelaajia waivereista (kuten vaikkapa Fraser) kuin annetaan omille prospekteilla jääaikaa.
Toki osa jossain vaiheessa saa näyttöpaikan ylhäällä, mutta silloin (tietenkin pääasiassa koskee hyökkääjiä) ovat joutuneet ihan jämäminuuteille. Jolloin vaikuttaa siltä, etteivät ole valmiita kun eivät pääse edes yrittämään.

Onneksi tässä on nyt alkanut ehkä näkymään valoa tunnelin päässä. Baronsissa on monta vuotta tehty varsin hyvää työtä (sehän oli silloin takavuosina karmea virhe kun ei ollut edes omaa farmijoukkuetta). Mutta edelleen vaati Baronsin valmentajan nostamisen Oilersin peräsimeen ennenkuin näille omille prospekteille on alkanut vähän tulemaan lisää jääaikaa. Landerin ura Oilersissa olisi esimerkiksi vetelemässä ihan viimeisiään jos Eakins olisi vielä valmentajana. Ja muutenkin Eakins halusi joukkueeseen ennemmin Marliesin entiset pelaajat kuin olisi ollut valmis kokeilemaan yhtä hyviä Oilersin varaamia pelaajia. Viimeisimpänä esimerkkinä harjoitusleirin jälkeen Actonin pitäminen ylhäällä ja Landerin laittaminen alas.

Tuo jämäpelaajien hankkiminen on itseänikin ihmetyttänyt. Kun katsoo esimerkiksi Eakinsin aikakautta niin tuonne on ennemmin poimittu roskaa kuin annettu omille junnuille mahdollisuus. Pitlick tietenkin poikkeuksena ja Pakarinen muutaman loukkaantumisen jälkeen. Ja jälkimmäisellä kierroksella loukkantui itse. Mutta nythän tuolla on monia pelaajia jotka kolkuttlevat jo portteja ja esimerkiksi Pitlcik sekä C.Hamilton ovat olleet vahvassa nosteessa vaikka pari vuotta sitten näytti siltä että loukkaantumiset taitavat koitua molempien kohtaloksi.

Mutta täytyy kyllä ihmetellä että mitä hittoa tuolla tapahtuu. Tai missä se syy lopullisesti on, vaikka tämän kauden olenkin ollut poissa tuosta Eakinsin kannattaja joukosta niin alkuun otin kaikki jutut mitä Oilersin sisällä tapahtuu hiukan varovasti, mutta pakko olla jotain perää jos tuollainen joukko pelaajia alkaa oikeasti nostamaan melkein samantien tasoaan kun valmentaja vaihtuu. Toisaalta onhan valmennusmetodeissakin suuret poikkeukset, Eakins rakasti fläppitaulua enemmän kuin Sakke Pietilä ja omaa ääntään enemmän kuin pelaajien mielipiteitä, kun taas Nelson vanhaa kunnon nopeatempoista kiekollista harjoitusta, sekä kuuntelee pelaajia. Ja yllätys jälkimmäinen saa pelaajista enemmän irti, noh mitä nyt tuolla joukueella voi saada.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Hall - RNH - Eberle
Pouliot - Roy - Yakupov
Fraser - Lander - Purcell
Hendricks - Gordon - Klinkhammer
Pitlick / Gadzic

Klefbom - Schultz
Nikitin - Fayne
Ference - McQuaid
Marincin

Rämö
Scrivens
Tällä rosterilla voidaan kääntää katseet jo juhannuksena suoraan Jesse Puljujärveen tai Auston Matthewsiin.

Saa nähdä, riittäkö esim. Roman Horakilla kiinnostusta palata Oilersiin. Oikeudet taidetaan vielä omistaa? Hyvä kausi takana Vityazissa ja olisi ihan kokeilunarvoinen palanen, mikäli rosteri on tuo Mounirin kaavailema. Kuten se todennäköisesti onkin. Myös Anton Slepyshevillä hyvä kausi takana Ufassa, muuan Hartikaisen joukkuetoverina.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Löytyyköhän jostain tilastoa siitä paljonko joukkue on päästänyt maaleja ottelun ensimmäisen minuutin aikana. Tai vaikka ensimmäisen viiden minuutin aikana. Oilers varmaankin olisi aika korkealla. Peleihin valmistautumisessa voisi olla jotain pientä parannettavaa.

Copper&Bluessa Ken Price kirjoitteli, että helmikuun alusta eteenpäin Oilersin ylivoima on ollut NHL:n parasta. Ja että 29. tammikuuta eteenpäin vain Ovechkin ja Tavares ovat tehneet enemmän pisteitä kuin Eberle. Jos jotain positiivista haluaa hakea. Ja kai sekin on vähän positiivista, että tällä vieraskiertueella kolmessa pelissä tekivät peräti neljä maalia, mikä on ihan mukavan paljon. Tosin noista kolmesta pelistä vain tämä yksi säälipiste sarjataulukkoon, mikä taas kertoo pienestä ongelmasta jossain muualla.

Näyttäisi ainakin naturalstattrickin mukaan ykkösketjulla ja Schultzilla olleen tasakentällisin yli 90% aloituksista hyökkäysalueelta. Klefbom ja Purcell myös yli 80%. Toisessa päässä Klinkhammer, Gordon ja Gazdic 0%.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Baronsille viikonloppuna Checkersiä vastaan 2-1 tappio ja 6-1 voitto. Tappio-ottelussa kirvelevästi voittomaali tuli kaksi sekuntia ennen kolmannen erän päättymistä. Voitto-ottelun sankarina hääri Miller tehden kolme maalia. Tämän vuoden puolella Millerillä on 27 pelissä pisteet 15+18=33 ja koko kaudella 57 pelissä 25+30=55. Noista tasakentällisin 17+16=33 eli 0,58pts/peli, millä ollaan ihan siinä Pakarisen (0,59 pts/peli) kannoilla ja muutenkin edellä vain Klefbom (vain yhdeksän peliä AHL:ssä 0,78pts/peli), R Hamilton (0,67pts/peli) ja Lander (0,62pts/peli).
Tuolla tahdilla hän mielestäni ansaitsisi näyttöpaikan ylhäällä ja ainakin näillä näkymin se yksi nosto voitaisiin käyttää häneen.

Hall osallistuu aamujäille tänään maanantaina. Paluu alkaa siis olemaan lähellä. Ja nyt on sitten mielenkiintoista nähdä mitä Nelson keksii kun kaikki kärkiketjujen hyökkääjät ovat pelikunnossa. Viime matsithan on menty näillä:
Pouliot-RNH-Eberle
Purcell-Roy-Yakupov
Fraser-Lander-Hamilton/Gazdic
Hendricks-Gordon-Klinkhammer

Neloseen ei varmasti kosketa ja kokoonpanosta lentää ulos joku Landerin laitahyökkääjistä. Mutta RNH ja Eberle ovat napsutelleet pisteitä aika kivaan tahtiin, joten kannattaako Hallia laittaa Pouliotin tilalle tässä vaiheessa. Aiemmin (syksyllä?) oli mielestäni sama tilanne, että Hallin ollessa saikulla RNH ja Eberle pelasivat hyvin ja vähän erityyppistä peliä kuin Hallin kanssa, joka on aika suoraviivainen.
Yakupovin kanssa Hallilla ei ainakaan aiemmin ole oikein synkannut, mutta otoskin on ollut aika pieni. Toisaalta taas Roylla ja Yakupovilla on aika hyvä yhteys varsinkin hyökkäyspäässä eli toisiko Hall siihen mitään lisää vai sekoittaisiko vain peliä. Itse haluaisin nähdä Hallin ainakin alkuun Landerin rinnalla. Ja toiseen laitaan sitten Gazdic, Hamilton tai Miller.
Todennäköistähän kuitenkin taitaa olla, että Hall tulee ykköseen, Pouliot kakkoseen ja Purcell kolmoseen.

Tämän Lowetiden blogikirjoituksen lopussa on ihan mielenkiintoinen "tutkimus" eräältä blogin kommentoijalta: Five things that could improve the Oilers next season. Hän on siis selvittänyt keskimääräiset torjuntaprosentit laukauksille, jotka lähtevät joko "maalintekoalueelta" tai sen ulkopuolelta. Määritelmä tuolle alueelle on myös selitetty tekstissä. Oilersin puolustus vaikuttaa päästettyjen maalien odotusarvon perusteella olevan siellä 22. sijan paikkeilla, mutta kaikkien yllätykseksi veskarit eivät ole saaneet hommaansa hoidettua ja omissa soi paljon odotusarvoa enemmän. Tuo ei varmasti ollut mikään uutinen, mutta siellä on ihan hyviä pointteja muutenkin. Blackhawksin maalivahtipeli on lähes samalla tasolla kuin Habsin. Ja Wildin puolustus on toiminut koko kauden, mutta vasta Dubnyk tultua on maalivahtipeli noussut samalle tasolle (tuokaan ei mikään varsinainen uutinen). Ihan mielenkiintoista kuitenkin vaikka se, että monethan ovat haikailleet Wardia Oilersin maalivahdiksi. Tuon tutkielman perusteelle Canes on kuitenkin kärsinyt myös huomattavasti huonosta maalivahtipelistä... joten tästä suorana johtopäätöksenä Oilers todennäköisesti raahaa Wardin joukkueeseen.

Ja mielenkiintoinen viime viikolla Twitterissä pyörinyt fakta Baronsista. Baronsin Williams ja Winchester ovat molemmat tehneet urallaan yhden NHL-pudotuspelimaalin. Ja molempien maalit on tehty samassa ottelussa eli 23.4.2006 avauskierroksen toisessa ottelussa. Winchester ei muuten vieläkään ole pelannut Baronsin paidassa peliäkään eli ei taida olla ihan huippuiskussa. Onko syynä siten loukkaantuminen vai muuten vain huono kunto.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Ensimmäinen peli tällä kaudella kun Oilers tekee varsinaisella peliajalla neljä maalia ja voittaa pelin ilman jatkoaikaa tai rankkareita. Ennen tätä noissa peleissä oli kaksi jatkoaika/rankkarivoittoa ja seitsemän tappiota. Toki tuo on vähän hakemalla haettu tilasto sillä tekemällä viisi maalia varsinaisella peliajalla Oilers on voittanut kahdesti ja hävinnyt kerran rankkareilla. Ja ainoassa kuuden maalin pelissä tuli voitto suoraan varsinaisella peliajalla.

Ensimmäinen erä siis riitti voittoon. Kerrankin Oilers oli se joka aloitti maalinteon heti ensimmäisellä minuutilla. Ja siitä sitten reiluun kahdeksaan minuuttiin Bernierin hanskakäden puolelle ylös pari lisää ja veskari vaihtoon. Eipä noista maaleista oikein kuin kolmannen voi laittaa veskarin piikkiin ja siinäkin Leafs puolusti kiun Oilers. Reimerille ei sitten enää mennytkään kuin yksi.

Pouliotille pari maalia aikalailla samalta paikalta lämäämällä. Ensimmäinen muutti pakin mailasta suuntaa ja toinen meni sitten ihan suoraan. Jälkimmäisessä Yakupovilta hyvä levitys toiseen laitaan. Eberle teki yhdne ylivoimalla ja siinä oli mukavasti aikaa ja tilaa katsoa mihin laittaa. Lander jatkoi hyviä pelejään molemmissa päissä kaukaloa. Maali tuli ylivoimalla kun Purcell ja Eberle ensin aikansa syöttelivät keskenään ja lopulta Eberleantoi poikittain maalin edestä Landerille.

Scrivensiltä hyvä peli. Ainoalle maalille ei voinut mitään koska ohjaus tuli avian maalin edustalta. Seitsemän voitottoman pelin jälkeen kiva laittaa putki poikki. Vaikkei vastustaja nyt ihan parasta A-ryhmää ollutkaan, niin ainahan Leafs pitää voittaa.

Kadri taklasi kolmannessa erässä Fraseria päähän ja tama saateltiin pukuhuoneen puolelle. Kadrin kärsittyä jäähynsä kävi Ference antamassa hänelle kovan taklauksen, mikä oli ihan mukava muistutus. Ja kurinpitopuolelta varmaan muistutellaan pelikiellon merkeissä.

Ylivoimalla eniten peliaikaa hyökkääjistä saivat RNH ja Eberle (4:21 molemmille), Lander (3:52), Purcell (3:33) ja Pouliot (3:08). Alivoimalla hyökkääjistä eniten Gordon (5:20), Hendricks (3:55), Purcell (3:24) ja RNH (3:22). Mukava nähdä tuo, että RNH pelaa isossa roolissa myös alivoimalla. Purcell on ollut kyllä erittäin hyvä lisäys joukkueeseen. Tehotilasto tosin hurjasti pakkasella, mutta on mielestäni pystynyt pelaamaan monenlaisissa rooleissa ja tärkeä palanen molemmissa erikoistilannepeluutuksissa.

Puolustuksessa muuten erikoistilanteissa Leafsia vastaan Schultz (PP 6:37, SH 0:06), Klefbom (PP 3:53, SH 3:08), Fayne (PP 0:26, SH 5:44), Marincin (PP 0:34, SH 5:42), Ference (PP 0:00, SH 3:00), Aulie (PP 0:00, SH 0:00). Aika selvä jako. Klefbom on ainoa joka pelaa sekä ali- että ylivomalla. Schultz sitten ylivoimalla ja Marincin, Fayne sekä Ference alivoimalla.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Barons hävisi Admiralsille 4-2. Positiivista oli, että Yakimoville molemmat Baronsin maalit ja hän on ollut hyvässä vireessä kevätkaudella. Viimeisissä 13 pelisse hänellä pisteet 6+5=11. Samalla Oilersin paidassa toisella Yakilla viimeisissä 16 pelissä 6+7=13.

Hall ja Nikitin olivat mukana harjoituksissa mutta edelleen "non-contact" -paidat päällä. Eli tovi vielä mennee paluuseen. Fraserilla on aivotärähdys, joten ei varmasti pelaa tänään. Samalla Gazdic on sairaana eikä mahdollisesti pysty pelaamaan. Mikä tietenkin avaa mahdollisuuden nostaa yksi hyökkääjä paikkaamaan loukkaantumista ja säästyy edelleen se yksi normaali nosto. Toki tuskin se Gazdic kovin pitkään sairastelee eli varmaankin tuossa tapauksessa olisi luvassa sellainen yhden pelin piipahdus jollekin Baronsin kaverille.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Sinänsähän tuo Kadrin taklaus oli puhdas vahinko. Fraser kurkotti kiekkoon ja sattui sitten pahaksi onnekseen juuri ohi luistelevan Kadrin tielle. Päähän osui, mutta ei ollut tahallinen teko.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Sinänsähän tuo Kadrin taklaus oli puhdas vahinko. Fraser kurkotti kiekkoon ja sattui sitten pahaksi onnekseen juuri ohi luistelevan Kadrin tielle. Päähän osui, mutta ei ollut tahallinen teko.
Neljä peliä siitä napsahti Kadrille sanktiota. En oikein tiedä mitä hän siinä yritti. Oman selityksensä mukaan yritti väistää, mutta omasta mielestäni siinä tapauksessa oli varsin ponneton yritys.
Toivotaan nyt vain Fraserin toipuvan aivotärähdyksestään.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Aloin katsomaan peliä kolmannen erän alussa ja sehän oli ihan mukavaa kiekottelua. Sellaista tapahtumarikasta. Jatkoaika oli Oilersilta ihan kauheaa kuraa. Jos pelataan neljällä neljää vastaan niin on aika oleellista hallita kiekkoa. Oilers sai ehkä kaksi kertaa kiekon jotenkin kontrolliin jatkoajan aikana. Muuten Blue Jackets syötteli sitä Oilersin alueella ihan miten tahtoi.

Landerilla ei ihan mennyt tämä peli putkeen. Ensimmäisessä maalissa joka tuli neljällä neljää vastaan Lander oli aivan väärällä tontilla ja hänen miehensä pääsi rauhassa tekemään maalin.
Toisessa oli vähän koko Landerin ketju kuutamolla ja törmäilivät lähinnä toisiinsa. Jälleen oli maalintekijällä aikaa ja tilaa katsoa mihin laukoo. Pakeista Klefbom yritti ehtiä peittämään mutta liian myöhään. Schultzinkaan vaihto ei ihan mennyt oppikirjojen mukaan. Ensin purkuhuitaisu, jolla joko osui kiekkoon tai ei mutta ainakin se päätyi suoraan vastustajan lapaan oman maalin edustalle. Sitten kiekon perässä kulmaan, jossa kaatui ja pudotti mailansa. Ehti kuitenkin oman maalin eteen seisomaan ennen maalin syntymistä.
Kolmannessa taas Landerin ketju jäällä. Hyvän maskin takaa Letestulla oli aikaa katsoa mihin laukoo. Vähän hassu tilanne kun ainakin Marincin ja Lander tuntuivat jäätyvän ihan sijoilleen jännittämään voittaako Miller irtokiekon. Ja kun ei voittanut (oli niin kevyttä tavaraa, ettei ollut edes lähellä), niin muut vasta heräsivät, että voisi vaikka tehdä jotain.
Oli muuten kolmannen erän viimeisellä minuutilla Jacketsin voittomaali todella lähellä. Dano laittoi ihan perinteisesti kiekon Klefbomin puikoista ja kiersi miehen. Sai vielä rystyllä ujutettua kiekon ohi Scrivensin mutta osui tolppaan.

Yakupoville 1+1, eli hyvä vire jatkuu. RNH ja Roy muut maalintekijät. Millerille uran ensimmäisessä NHL-pelissä 10:05 jääaikaa, neljä laukausta ja tehotilastoon -2. Ei ehkä mennyt ihan niinkuin olisi varmaankin toivonut.

Scrivensillä ei kauheasti sanomista maaleihin. Voisi joskus ottaa jonkun yllärikopinkin, mutta menköön. Rankkareissa oli vähän hätäinen niissä molemmissa jotka menivät maaliin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös