New Jersey Devils 2014–2015

  • 83 127
  • 253

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Eikös Robinson enää kelpaakaan valmentajaksi, hänhän on tuonut jo kolme kannua Devilsiin ja kaikki eri rooleissa? ;)
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Eikös Robinson enää kelpaakaan valmentajaksi, hänhän on tuonut jo kolme kannua Devilsiin ja kaikki eri rooleissa? ;)

Kaippa tuon pitää hoitaa Assari-koutsin hommat Sharksissa ensin loppuun ja ensi kaudeksi sitten Devilsin penkin taakse. Ei kai sitä kesken kauden noista sopimuksista niin vain lähdetä..?
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Kaippa tuon pitää hoitaa Assari-koutsin hommat Sharksissa ensin loppuun ja ensi kaudeksi sitten Devilsin penkin taakse. Ei kai sitä kesken kauden noista sopimuksista niin vain lähdetä..?
Pahus, en muistanutkaan tuota, luulin tosiaan että mies olisi ollut yhä Devilsissä. :D
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Olipas mukava Devilsmäinen ottelu pitkästä aikaa Pensiä vastaan. Bortuzzokin sai vastata Tootoolle pari kertaa Jagrin ajelusta ja Jordin valittiinkin otteln tähdistöön Zajacin ja Jagrin seuraksi!!

Devils oli viidellä viittä vastaan hyvin pelissä mukana koko ajan. Fleury oli taas oma itsensä ja Schneider oli todella hyvä. Ei oikein keksi mitään pahaa sanottavaa kenestäkään punanutusta tähän hätään. Nyt vaan putkea rakentamaan ja vemppa äijät takaisin riviin. Hyvä Lou!
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Olipas mukava Devilsmäinen ottelu pitkästä aikaa Pensiä vastaan. Bortuzzokin sai vastata Tootoolle pari kertaa Jagrin ajelusta ja Jordin valittiinkin otteln tähdistöön Zajacin ja Jagrin seuraksi!!

Devils oli viidellä viittä vastaan hyvin pelissä mukana koko ajan. Fleury oli taas oma itsensä ja Schneider oli todella hyvä. Ei oikein keksi mitään pahaa sanottavaa kenestäkään punanutusta tähän hätään. Nyt vaan putkea rakentamaan ja vemppa äijät takaisin riviin. Hyvä Lou!

Tootoo pelasi ottelussa huimat 2:36 ja pääsi tosiaan tähdistöön! Sinänsä ihan ansaitusti, että Devilsin kaksi ensimmäistä maalia tulivat vain hieman noiden tappeluiden jälkeen.

Miinuspuolelle ottelusta jäi se, että Stephen Gionta mursi kätensä blokattuaan laukauksen toisessa erässä. Gionta on ainoa Devils-hyökkääjä, joka on pelannut kaikki ottelut tällä kaudella - Zidlicky ja Greene ovat puolustajista pelanneet jokaisen ottelun.
 

Izeq

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Yöllisestä matsista katoin kakkos erän. Ei jumalauta. Ei menestyvä joukkue voi peluttaa Haroldin kaltasta puolustajaa ylivoimalla vaikka se kuinka oikealta laukookin. Ihan järkyttäviä ratkaisuja ja syöttöjä siniviivan tuntumassa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
10. sijan hujakoilta? Tällä hetkellä Devils on hyvää vauhtia matkalla kohti top-5 varausta ja suunta on vain alaspäin. Devils on jo nyt liigassa viidenneksi viimeisenä ja pisteen perässä oleva Buffalo on pelannut ottelun vähemmän sekä 4 pistettä perässä oleva Arizona 3 peliä vähemmän. Devilsin suurimpana ongelmana ovat tällä kaudella olleet loukkaantumiset ja maalinteko. Ensimmäisessä vialla ei ole se, että on hommattu kakkoskorin veteraaneja, vaan se, että nämä kakkoskorin veteraanit ovat jatkuvasti saikulla. Devilsillä on viimeksi ollut vähemmän kuin viisi pelaajaa saikulla 28.11. Detroitia vastaan ja vähemmän kuin kolme pelaajaa Ottawassa 25.10. Noita kakkoskorin kavereita on puolestaan hommattu vain sen takia, että parempia ei ole saatavilla. Sen voi tietysti kyseenalaistaa, olisiko ollut parempi olla hankkimatta ketään, mutta mielestäni ainakin tämän kesän hankinnat olivat onnistuneita (siis jos pysyisivät terveinä).

Devilsillä on sen verran kokenut porukka, että vaikka se onkin keskinkertaista höttöä, niin se tulee pelaamaan silti itsensä noille sijoille, kun alempana olevat, rungoltaan nuoremmat joukkueet tulevat heittelemään tasossaan enemmän.

Loukkaantumiset ovat sikäli huono tekosyy, että niitä on lähes jokaisella joukkueella. Minkä lisäksi Lamoriellon pitää olla kyllä aikamoinen idiootti, jos esim. Clowen, Havlatin ja Cammallerin loukkaantumiset ovat tulleet yllätyksenä.

Ja pointtihan on juuri siinä, että UFA:na ei ole saatavilla kuin kakkoskorin kavereita - nykyään. Lamoriello tuntuu elävän melko vahvasti siellä jossain 10-15 vuoden takaisessa maailmassa. Nykyään laadukkaita pelaajia saadaan lähinnä draftaamalla. Lamoriello on taas pääosin hassannut pickeja tavalla tai toisella, eikä tuo scouttaus-osastokaan taida ihan kunnossa olla. Tämän lisäksi Lamoriello on päästänyt käsistään ison kasan pelaajia ilmaiseksi, vaikka heistä olisi voinut saada pickeja/prospecteja kauppaamalla heidät ajoissa pois.

Oli selvää, että Schneiderilla tulee olemaan sopeutumisvaikeuksia selkeänä ykkösenä pelaamiseen. Mielestäni on turhaa arvioida 7 vuoden sopimusta ensimmäisen vuoden perusteella - etenkin kun se ei ole edes ollut huono. Sen myönnän, ettei Schneider ehkä ole tällä kaudella ollut 6 miljoonan arvoinen, mutta en silti ala valittamaan tuosta sopimuksesta ja pidän sitä edelleen hyvänä ratkaisuna.

Kysehän ei ollut siitä, tuleeko tuo sopimus olemaan ansaittu tulevaisuudessa. Kyse oli siitä, millä perusteilla ja näytöillä tuo sopimus sorvattiin. Kärjistäen voisi tehdä keksityn esimerkin, jossa Adam Larssonille sorvataan ensi kesänä 6 vuoden sopimus 5 miljoonan caphitilla. On täysin selvää, että tuo sopimus voi osoittautua hyväksi, mutta olisihan se ihan helvetinmoinen riski.

Schneiderin osalta Lamoriello ajoi itsensä tilanteeseen, jossa se joutui käytännössä pakosta maksamaan vahdillensa eliittiykkösen palkkaa, vaikka tämä maalivahti ei ollut vielä ikinä osoittanut olevansa tällainen.

Tästä olisi kyllä mukava kuulla Lamoriellon vankkumattomana kannattajana tunnetun dalin mietteitä. Kesällähän nimittäin hän otti sen lähinnä pyhäinhäväistyksenä, kun sanoin, että Schneider sai sopimuksen, johon hänellä ei ollut vielä kannuksia. Valitettavasti vain häntä ei ole palstalla näkyny vähään aikaan.


Eivätköhän Devilsin ongelmat ole yhdistelmä Lamoriellon ja DeBoerin yhdessä tekemiä virheitä, pelaajien panosta viime kädessä toki unohtamatta, joita vaikea loukkaantumistilanne ja otteluohjelma ovat korostaneet entisestään. Kaiken taustalla lienee vuosia jatkunut heikko varaustoiminta, joka ei ole tuottanut rosteriin 90-luvun jälkeen Eliasin, Gomezin ja Niedermayerin tasoisia pelimiehiä. Vielä kun Lamoriello ei ole sitten pystynyt pitämään joukkueessa Parisea, Kovalchukia ja jossain määrin Clarksonia, on hän joutunut paikkailemaan aukkoja ikääntyneillä ja loukkaantumisherkillä pelaajilla, jotka eivät ole aina onnistuneet roolissaan erityisen hyvin (esim. Ryder, Clowe ja Havlat).

Kyllähän Lamoriello varmasti tiesi tasantarkkaan, mitä hän DeBoerista valmennuksellisesti saa. DeBoerhan peluuttaa tuollaista hyvin 90-lukumaista pystysuunnan kiekkoa, jossa lähinnä grindataan hulluna. Tuo joukkue on täynnä tuollaisia raskasjalkaisia grindereita. Sikäli erikoista, että edes erityisen fyysinen joukkue tuo ei ole. Tuolloin 10-15 vuotta sittenhän oli tehokas tapa rakentaa joukkue pelaamaan todella tiivistä puolustuspelaamista ja sitten tuollaista tasaista grindausta. Edellytys tämän taktiikan toimimiselle oli hyvä maalivahtipeli. Lamoriello selvästi elää vielä tässä maailmassa, sillä niin valmennukselliset valinnat kuin Schneiderin hankkiminen verrattain arvokkaalla draft pickilla, samalla, kun maalivahtien treidiarvot ovat olleet laskusuunnassa, osoittavat tätä. Nykyään kiekonhallinta ja hyvällä luistelulla varustetut pelaajat ovat niin isossa roolissa, että tuollainen 90-lukumainen lätkä ei enää yksinkertaisesti toimi. Mielestäni nuo viimeisimmät ykköskiekan varaukset myös edustavat tätä tyyppiä. Matteau ja Quenneville ovat pelaajatyyppeinä tuollaisia kovia työmyyriä, joilla on melko rajallinen kiekollinen anti. Eikö näitä nyt ole jo tarpeeksi Devils-organisaatiossa?

Mutta ei DeBoerillekaan voi antaa kovin paljoa kehuja tekemisistään. Joukkueen pelisysteemi ei ole toiminut pitkään aikaan etenkään hyökkäyspelin osalta. Kiekkoa ei saada kuljettamalla hyökkäysalueelle, minkä takia joukkue joutuu turvautumaan aivan liian usein pitkä päätyyn ja perään -systeemiin, mihin hyökkääjät ovat pääosin liian hitaita (lainasinkin Dissonanssin sanoja Boston-ketjusta aikaisemmin asiaan liittyen). Vähintään yhtä suuri ongelma on hidas suunnanmuutospeli. Siinä vaiheessa kun kiekko on hyökkääjillä, vastustaja on ehtinyt jo ryhmittyä puolustusasemiin keskialueelle ja omalle siniselle. Se johtuu mielestäni enemmän pelisysteemistä kuin pakkien kiekollisista taidoista, sillä esim. Zidlicky, Gelinas, Larsson ja Merrill ovat ihan päteviä pelaajia pelaamaan myös ylöspäin.

Nämä seikat juuri edustavat sitä vanhentunutta käsitystä NHL-kiekosta. Toki tuo hidas omista lähtö on melko erikoista, koska tosiaan kiekollista taitoahan joukkueessa on. Tosin nykyään siihen vaaditaan myös hyvällä jalalla ja fysiikalla varustettuja pelaajia, koska myös vastustajan hyökkääjät ovat muuttuneet nopeammiksi ja isommiksi.

Toinen asia, josta en ole pitänyt DeBoerissa, on hänen tapansa kohdella nuoria pelaajia. Tulokkaiden pitää toki todistaa taitonsa ja pystyä pelaamaan illasta toiseen NHL-tasolla, mutta siitä huolimatta heidän pitää pystyä tekemään virheitä, ilman että se johtaa heti penkkikomennukseen, kuten on tapahtunut usein varsinkin Larssonin ja Gelinasin kohdalla. Samaan aikaan veteraanit ovat tehneet ihan samanlaisia virheitä, mutta he ovat selvinneet niistä ilman penkityksiä. En tarkoita sitä, että heitä pitäisi penkittää (ehkä Salvadoria lukuun ottamatta), mutta haluaisin, että tulokkaat saisivat keskittyä Zidlickyn tavoin seuraavaan vaihtoon eikä siihen, pääsevätkö he enää edes kentälle. Pitkässä juoksussa homma on kuitenkin kiinni itseluottamuksesta.

Korjatkaa toki, mutta eikös tämä ole ollut linjaus Devilsissä jo ennen DeBoeria? Siis se, että nuoret ovat aina hieman altavastaajia.

Uuden valmentajan alaisuudessa on mielenkiintoista nähdä, minkälaisia muutoksia pelaajien roolituksessa tapahtuu. Toivoisin, että esim. Zubrusia ei nähdä enää ykkös- ja kakkosketjussa eikä Bernieriä ylivoimassa. En ole varma siitäkään, että Jagr tulee pelaamaan tulevaisuudessa yhtä isoja peliminuutteja kuin tähän asti. Vaikka hän on 42-vuotiaana yhä kova pelimies ja kerää suhteellisen hyvin pisteitä, ei hän ole enää missään nimessä ykköskentän pelaaja.

Tuleva valmentajavalinta on ehkä paras indikaattori siitä, että onko Lamoriello lopullisesti jäänyt sinne menneisyyteen, vai otetaanko sinne kaveri, joka ymmärtää nykyajan NHL-kiekosta jotain. Tosin tilanne voi olla se, että koska joukkue on rakenteeltaan tuollainen pystysuunnan grindaamiseen soveltuva, niin valmentaja sitten valitaan tätä lähtökohtaa vasten.

Jos tilannetta ajattelee pidemmällä aikavälillä, niin en ole huolissani Devilsin maalivahti- ja puolustuspelistä. Hyökkäystä tullaan kuitenkin rukkaamaan vielä melko kovalla kädellä, mikä johtuu sekä pelaajien iästä että sopimustilanteista. Tämän hetkisestä kokoonpanosta vain Henrique, Cammalleri ja Zajac (nykyistä pienemmässä roolissa) voinevat olla hyökkääjistä varmoja omasta pelipaikastaan joukkueessa.

Onhan tuo melko haastava tilanne. Siellä on annettu usealla kaverille täysin ylihintaisia ja pitkiä sopimuksia sekä rukattu vielä NTC/NMC-pykälää päälle. Tuollaisista kavereista ei tule pääsemään koskaan eroon. Se hankaloittaa myös jatkossa joukkueen kokoamista cap-näkökulmasta, eikä se mahdollista näiden kauppaamista niitä tulevaisuuden pelimerkkejä saadakseen.

Näen Devilsin tilanteen tällä hetkellä melko tukalana, ja tilanne on pääosin Lamoriellon itsensä aiheuttama. Tosin kehuja täytyy jakaa tuosta nuoresta puolustajarungosta, joka on se ehkä tärkein toivonkipinä tuossa organisaatiossa. Sen varaan voidaan rakentaa paljon, jos vain nämä kaverit sitä potentiaaliansa lunastavat kunnolla.

edit. Yksi hakasulkumerkki kun puuttui, niin viestistä katosi puolet ja lainauskin meni väärälle henkilölle, vaikka esikatselussa ei ollut mitään hävinnyt. Nyt on sitten koko viesti ja oikeat henkilöt viesteissäkin!
 
Viimeksi muokattu:

Izeq

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ei tullut taaskaan katsottua koko matsia, mutta se johtui ihan pelkästään omasta väsymyksestä. Toisaalta tällä kertaa pääsi nukkumaan jopa hymyillen 3-0 johdossa. Kieltämättä kävi kyllä ajatus siitäkin, että herätessä tilanne olisi taas jotain ihan muuta. 1 erässä heristeltiin nyrkkejä pariin otteeseen, ja muissa erissä vai toiset pari paria kinasteli. Hauskaa huomata, että loukkaantumistilanteen ollessa mitä on, AHLn puolelta saapuneet kaverit tiputtaa hanskat huomattavasti herkemmin. Varsinkin Helgesonin hanskojen tiputtaminen pariin otteeseen on yllättänyt, kun muut nuoret puolustajat eivät ole lähteneet tanssimaan kertaakaan. En edes muista, milloin olisin viimeksi nähnyt matsissa 4 tappelua.

Lisäksi näin jälkeen päin ajatellen tuntuu tosi typerältä, että Gomez ei pelannut heti alkukaudesta lähtien. Pelaa tällä hetkellä ihan silmää miellyttävää peliä ja on juuri semmonen pelaajatyyppi joka ainakin itseäni miellyttää.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Tässä kun on tullut kritisoitua Lamorielloa aika paljon, niin samaan syssyyn voisi heittää yhden aika ikävän ongelman.

Nimittäin Stefan Matteaun waiver-vapaus. Tällä hetkellä tuo päätös antaa hänelle nuo 17 ottelua heti varausta seuranneena kautena on osoittautumassa melko katastrofiksi. Mitä nyt olen koittanut asiasta selvää ottaa ja myös ihan tilastoja katsoa, niin näyttää vähän siltä, että Devils käytti tuon ykköskierroksen varausvuoronsa lähinnä potentiaaliseen kolmos-neloskentän pelaajaan. Hänen hyökkäyspään pelaaminen ei ole vielä valmista, eikä hän enää tämän kauden jälkeen saa aikaa kehittää sitä AHL:ssä, sillä muussa tapauksessa hän joutuu menemään waiverien läpi. Ellei ihmeitä tapahdu, niin hänet on siis pakko istuttaa ensi kaudella kokoonpanoon/pressiboxiin, ja todennäköinen rooli tulee olemaan tuollainen alakenttien grinder. Noh, onneksi Devilsillä on juuri sellaisista huutava pula. Jos hänelle oltaisiin annettu vain 9 ottelua työsulkukaudella, voisi hän pelata vielä 2 kautta AHL:ssä kehittäen eritoten hyökkäyspään pelaamista.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
En ole ehtinyt katsoa viime aikoina Devilsin pelejä, joten osaako joku heittää niistä kommentteja? Tuloksellisesti joukkue on mennyt selvästi parempaan suuntaan (6-2-2), mutta pelillisesti sillä on ilmeisesti vielä isoja ongelmia hyökkäyssuuntaan, kun kolmessa viime pelissä laukaukset ovat menneet vastustajalle aika brutaalisti 100–51.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
En ole ehtinyt katsoa viime aikoina Devilsin pelejä, joten osaako joku heittää niistä kommentteja? Tuloksellisesti joukkue on mennyt selvästi parempaan suuntaan (6-2-2), mutta pelillisesti sillä on ilmeisesti vielä isoja ongelmia hyökkäyssuuntaan, kun kolmessa viime pelissä laukaukset ovat menneet vastustajalle aika brutaalisti 100–51.

Minusta Devilsin otteissa ei ole mitään sen ihmeempää analysoitavaa. Mielestäni oleellista on katsella niin sanottua isompaa kokonaisuutta, koska joukkueen otteet heijastelevat lähinnä kaukalon ulkopuolisia muutoksia. Laukaustilastot ja muu vastaava data kielivät ennen muuta yhtä isoa muutosta, eli Pete DeBoerin potkuja ja hänen pelisysteeminsä alasajoa. Pelillisesti Devils on ottanut DeBoerin jälkeen takapakkia, vaikka pistesaldo on olosuhteisiin nähden lihonut mukavasti. Pisteitä on tullut lähinnä siksi, että Cory Schneider on torjunut joulun jälkeen jumalmoodissa. Schneider on päästänyt joulun jälkeen pelaamissaan 16 ottelussa 13 kertaa kaksi maalia tai vähemmän ja torjuntaprosentti näissä peleissä on äkkiä laskettuna tuollaiset 94,3. Ilman Schneideria Devils olisi tasaväkisesti kisaamassa McEichel Cupin voitosta Oilersin ja Sabresin kanssa, mutta tätä menoa varausvuoro painunee aina tuonne viidennen sijan hujakoille olettaen, ettei Lou Lamoriello kävele varaustilaisuuden lottovoittajana podiumille huutamaan ykkösvarausta.

DeBoerin erottaminen ja pelitavan alasajo ovat lopulta kuitenkin oikeita ratkaisuja, koska Devilsin nykyisellä pelaajamateriaalilla ei pystytty toteuttamaan pelitapaa siinä määrin, että se olisi tuottanut todellista hyötyä. Toki DeBoerin pelitapa piti Devilsin roikkumassa peleissä mukana, mutta hyöty oli lähinnä kosmeettista. Joukkue toki sinänsä teki, tai ainakin yritti tehdä, tunnollisesti mitä pyydetiin, mutta tuloksina oli lähinnä loputonta pään hakkaamista seinään. DeBoer perusti aikanaan pelitapansa pudotuspelijoukkueen tarpeisiin ja se tie päättyi Parisen ja Kovaltshukin lähdettyä umpikujaan ja sekä joukkueen materiaalin että pelitavan rapautumiseen. Devilsin hyökkäyksen pelaajamateriaalia ei nosteta kauden 2011-2012 tasolle varmasti aivan hetkeen, joten oli loogista puhaltaa peli poikki DeBoerin kanssa ja lähteä etsimään uutta pelillistä suuntaa Devilsille.

Muutoksessa on myös paljolti kyse kauteen 2015-2016 valmistautumisesta ja pohjatyön tekemisestä uudelle valmennusryhmälle. Tosiasia on, että noin kaksi kolmasosaa nykyisestä joukkueesta jatkaa myös ensi kaudella ja tästä ryhmästä täytyy tunnistaa vahvuudet ja heikkoudet. Loppukaudesta Devils voi pitää suorituspaineetonta testilaboratoriota. Toisaalta pelin puhaltaminen poikki oli tarpeen myös pelaajille. DeBoerin pelitapa on/oli pelaajille vaativa ja joukkueesta pystyi aistimaan henkisen väsymyksen jo kotvan aikaa ennen valmentajan erottamista. Kausi päättyi käytännössä jo marraskuussa ja sen jälkeen joukkue siirtyi odottamaan DeBoerin potkuja.

Tällä tavalla katsottuna asioiden tola näyttää suorastaan mukavalta ja organisaation prosessit rullaavat kivasti da fjuuutsöriä kohti. Sillä välin Devilsiä viedään kaukalossa ja Schneiderin päivän kunto ratkaisee pitkälti otteluiden tulokset.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Siellä olisi nyt loukkaantumisista kärsivän Habsin pakistossa Zidlickyn mentävä aukko, mutta mitä mahdollisesti takaisin? Ja Jags vaikka samaan pakettiin kun kanadassa pelaamisesta on haaveillut...
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Siellä olisi nyt loukkaantumisista kärsivän Habsin pakistossa Zidlickyn mentävä aukko, mutta mitä mahdollisesti takaisin? Ja Jags vaikka samaan pakettiin kun kanadassa pelaamisesta on haaveillut...

Jännitys tiivistyy. Vahvasti vaikuttaa siltä, että Zidlicky lähtee tänään jonnekin olkoonkin, että siirron mahdollisena esteenä on tuo sopimuksen No trade -pykälä ja Zidlickyn veto-oikeus päättää omasta sijoituspaikastaan. Siirtospekuloinneissa tietysti ajatus lähtee usein siitä, että Zidlicky on perheellinen mies, eikä halua lähteä minne tahansa. Toisaalta hänelläkään ei enää uraa ole edessäpäin niin paljoa, että mahdolliselle pitkälle pudotuspelikeväälle voisi noin vain viitata kintaalla. Heitetään nyt oma arvaus kehiin ja sanotaan, että Zidlicky on illalla Suomen aikaa Bluesin mies, koska Centralin kilpavarustelussa joukkue tarvitsee apuja paikkaamaan Shattenkirkin jättämää aukkoa. Backup-vaihtoehtona loukkaantumisten riivaama Canucks. Devils on tykännyt tehdä kauppoja näiden joukkueiden kanssa ja mihinkäs loupardi laikuistaan pääsisi.

Ja sitten vielä Havlat ja Ryder varaosiksi jollekin GM:lle, joka missaa markkinoiden kuumat nimet.

Jaromir Jagrin siirto juuri Panthersiin tuli eittämättä vähän puskista, koska tuo oletusarvo oli, että Jagge siirtyy johonkin varmaan pudotuspelijoukkueeseen tavoittelemaan kannua. Toisaalta kauppa tehtiin viisaasti (todennäköisesti) parhaan tarjouksen tehneen organisaation kanssa. Kakkos- ja kolmoskierroksen varausvuorot ovat tämän kauden Jagrista oikein mainio saalis. Varsinkin viime viikkoina Jagr näytti olevan henkisesti jo ovesta ulkona ja odottelevan ainoastaan siirtoa. Eivätkä Jagrin kommentit kaupan jälkeen varsinaisesti yllättäneet.

It was the third time I got traded during the season, but when you're a little bit older, I felt if there was any offers Lou was going to come me and see 'Where do you want to go?' Jagr said in a news conference today after making his Panthers' debut in a 5-3 win over Buffalo. But what I understand was the offer was so good for him, so he had to say, 'Yes'. So, he didn't even ask me.

So it was kind of a shock for me.

Jagr oli sinänsä ymmärrettävästi avoimen tyytymätön DeBoerin jälkeisen ajan rooliinsa, jossa hän ei enää ollutkaan ehdoton ykköstykki ja pelannut 20:tä minuuttia illasta toiseen. Ja onhan Devilsin kausi ollut turhauttava myös Jagrille, jolla ei kuitenkaan ole pelivuosia tuhlattavaksi, vaikka hän aikookin vissiin pelata vielä viisikymppisenä. Jagrin vastuun pienentäminen ja Ryderin ja Havlatin penkittäminen ja vastaavasti esimerkiksi Tootoon ja Josefsonin palkitseminen lisävastuulla ovat kaivattu henkinen ryhtiliike ja signaali peliajan ansaitsemisesta.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Täytyy ihan täältä udella, että millaista roolia Zidlicky on kantanut tällä kaudella ja kuinka hyvin on hommassaan onnistunut? Ei ilmeisesti kuitenkaan vielä mikään täysin hasardi omaan päähän? Hyökkäyspäässä homma vissiin toiminut odotetusti.
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Täytyy ihan täältä udella, että millaista roolia Zidlicky on kantanut tällä kaudella ja kuinka hyvin on hommassaan onnistunut? Ei ilmeisesti kuitenkaan vielä mikään täysin hasardi omaan päähän? Hyökkäyspäässä homma vissiin toiminut odotetusti.

Pääasiassa kolmosparissa on Marek pelannut. Alkukaudesta muistaakseni Salvadorin kanssa (mikä ei toiminut sitten ollenkaan) ja kapteenin loukkaannuttua vähän sitten kenenkin kanssa. Ylivoimallahan Zidlicky on edelleen vaarallinen, mutta tasakentällisin jäänyt vähän varjoon - etenkin viime aikoina on ollut maalien osalta tahmeaa: viimeisessä 50 ottelussa 1 maali. Tosin ei laukaus ole Zidin ainoa vahvuus.

Puolustuspäähän ei tee hasardeja ratkaisuja, mutta jää turhan usein tilanteissa kakkoseksi ja joutuu kompensoimaan rikkeillä. Tosin tämä oli ehkä enemmän viime kauden ongelma. Osaa puolustaa, mutta ei tuota kyllä alivoimalle uskalla pistää (tai ainakin sinne ollaan mieluummin pistetty vaikka Peter Harrold). Ikää Zidillä on, mutta on vielä ihan käyttökelpoinen pelaaja, joka on selvinnyt ilman vakavempia vammoja ja onnistunut välttämään sairaudetkin (Zidlickyn jälkeen Greene on ainoa pelaaja, joka on pelannut kaikki ottelut). Muutama pieni vaiva on ollut, mutta pelaamista ne eivät ole estäneet. Zidlicky on kuitenkin säännöllisesti jättänyt vapaaehtoisia harjoituksia väliin etenkin otteluruuhkien aikaan.

Devils oli ilmeisesti saanut kovempiakin tarjouksia Marekista, mutta tämä ei suostunut luopumaan siirron estävästä pykälästään.

Anteeksi sekava vastaus, mutten järkevämpää tekstiä saanut aikaan. Muut lisäilkööt/korjailkoot jos näkevät tarpeen.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Olosuhteet huomioiden Zidlickyn kausi on ollut ihan kelvollinen, vaikkei pistesaldo olekaan lihonut viime kauden tapaan. Voi sanoa, että Zidlickyn kausi heijastelee aika lailla sitä, miten Devilsillä on mennyt. Marekilla piisaa edelleen kykyä ja kanttia luoda tilanteita myös paineen alla ja ajoittain ratkaisuhakuisuus luonnollisesti kostautuu kiekonmenetyksinä ja sen sellaisina hasardeina. Puolustuspäässä Zidlicky on suoriutunut kelvollisesti, kun verrokkiryhmänä ovat liigan keskitason puolustajat. Zid on pelannut mukavan intensiivisesti ja konnankoukkuja kaihtamatta maalin edessä ja laidoissa, mutta on turhan herkkä ottamaan laiskan miehen kakkosia ja paikkailemaan pikkuvirheitään mailarikkeillä. Toisaalta Wingsin viisikkopeli on kuitenkin aivan eri tasolla kuin Devilsin hatara viritelmä, joten paine rikkeisiin on pienempi.

Alkukauden katastrofaalisen Salvador-Zidlicky-kaksikon jälkeen Zidlicky on tasaviisikoin pelannut eniten Jon Merrillin parina kakkosviisikossa. Tämä olosuhteiden pakosta muodostettu pari ei ollut mikään unelmakaksikko, koska Merrill joutui vaihtamaan "väärälle puolelle", eikä Merrill toisaalta ole niin rutinoitunut, että olisi pystynyt oman tonttinsa hoitamisen lisäksi katsomaan Zidlickyn perään. Toisaalta tämä järjestely ja Merrillin uhraaminen oli tarpeen, että Zidlickystä saatiin hyöty irti.

Marekin otteista on välillä paistanut läpi turhautuminen joukkueen taapertamiseen, eikä touhu aina ole jaksanut napata määräänsä enempää, mutta varsinaista valittamista asenteesta ja suorittamisesta ei ole ollut ja eiköhän Wingsin takalinjoille saavu motivoitunut veteraani. Red Wingsin saama nettohyöty on juurikin tuo lisäapu kiekolliseen peliin ja roolitus on ymmärtääkseni kohtuulisen vaivattomasti räätälöitävissä (ja Zidlickyn hyvät ja huonot puolet huomioiden) yv-spesialistin ja alempien pakkiparien hyökkääväksi osapuoleksi.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Netistä kopioitua, en tiedä pitävätkö tiedot paikkansa. Jos pitävät, niin eivätpä nuo pelit ole menneet tuloksellisesti yhtään paremmin kuin DeBoerin aikaan. Otteluohjelma on vain ollut paljon suosiollisempi kuin alkukaudesta. Ei sillä, että DeBoeria olisi ikävä. Ensi kaudeksi voisi silti pestata kunnollisen valmentajan. En ole vakuuttunut, että Stevensistä tai Oatesista on siihen.

Home Games

Pete DeBoer 4-6-5
Lou Lamoriello 14-7-3

Road Games

Pete DeBoer 8-11-2
Lou Lamoriello 5-9-2

vs. Playoff Teams

Pete DeBoer 5-12-5
Lou Lamoriello 4-12-4

vs. Non-Playoff Teams

Pete DeBoer 7-5-2
Lou Lamoriello 15-4-1

vs. Playoff Teams at Home

Pete DeBoer 3-3-3
Lou Lamoriello 4-4-3

vs. Non-Playoff Teams at Home

Pete DeBoer 1-3-2
Lou Lamoriello 10-3-0

vs. Playoff Teams on the Road

Pete DeBoer 2-9-2
Lou Lamoriello 0-8-1

vs. Non-Playoff Teams on the Road

Pete DeBoer 6-2-0
Lou Lamoriello 5-1-1
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
En kyllä oikeastaan odottanutkaan, että tulokset olisivat DeBoerin ajasta parantuneet tällä triolla. Itse asiassa odotin huomattavasti heikompaa tulosta, mutta en osannut ottaa huomioon otteluohjelmaa. Onneksi nuoret ovat saaneet enemmän vastuuta ja tosiaan ensi kaudeksi kunnon valmentaja kiitos. En usko Oatesiin enkä Stevensiin päävalmentajana. Apuvalmentaksi ottaisin kumman vain.
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Kun uutta kausiketjua ei ole vielä avattu niin pistetään tänne, kun kuuluu niin shokeeraavia uutisia Newarkista: LOU LAMORIELLO EI OLE ENÄÄ GM!!! Uudeksi GM:ksi palkattu Ray Shero. Lamoriello jatkaa joukkueen presidenttinä. Tätä pitää hetki sulatella.

E: hieman on tyhjä olo, kyllä on yhden aikakauden loppu
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Saa nähdä seuraako Disco-Dan Sheroa... Ei olisi ehkä se ykkössuosikki uudeksi valmentajaksi, vaikka varmaan pätevä onkin. Ainakin tämä tietää sitä, että Oates/Stevens tuskin päävalmentajana ensi kaudella on.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Shero saa nyt luvan hankkia Suckderi-Kunitz-Dupuis-kolmikon Penseistä, kun pari kevättä sitten niille piti väkisin sorvata monivuotiset sopparit. Craig Adamsham on nyt helppo hankkia UFAna, kun hänen lyhyt, vain kaksivuotinen sopimus päättyy tähän kauteen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ihme ettei Shero kelvannut muualle. Mutta nyt ainakin riittää työsarkaa eikä tarvitse hirttäytyä mihinkään yhdensuunnan sentterien mega-sopimuksiin.

Tästä se Devilsin nousu alkaa.
 

Defensefirst

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Gylfi Sigurdsson
Saa nähdä seuraako Disco-Dan Sheroa... Ei olisi ehkä se ykkössuosikki uudeksi valmentajaksi, vaikka varmaan pätevä onkin. Ainakin tämä tietää sitä, että Oates/Stevens tuskin päävalmentajana ensi kaudella on.

Voihan se olla että Lamorieollo jatkaa kuitenkin päävalmentajana :D
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ihme ettei Shero kelvannut muualle.
Ehtihän se jopa vajaan vuoden olla työttömänä. Ei kai viime kesän jälkeen ole kuin Edmontonissa ja Torontossa auennut GM:män paikka.

En tiedä sitten paransiko tää GM:än vaihto sitten mahdolisuuksia siihen että ekalla kieroksella varttas toi Mikko Rantanen. Suunileen noilla sijoillahan ton Rantasen oletetaan menevän. Itse en uskonut että Lamoriello käyttäisi varausta euroopalaiseen pelajaan mutta ehkä Sheron aikana se vois olla mahdollistakin.

Saa nähdä seuraako Disco-Dan Sheroa...
Varmaan tää ajatus on käynyt monen mielessä. Varmaan on vahvoilla jos välit Bylsman kanssa on hyvät. Toisaalta jos Shero katsoo että hänen edllisten potkujen syynä oli se että Bylsma ei saanut hommaa loppupelissä toimimaan niin sitten tuskin on harkintajoukossa. Mutta sen verran pitkään Shero ja Bylsma on tehnyt yhteistyötä joten ei se yllätys ole jos heti ekana kilauttaa kaverille.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Pelicans vs Tappara
  • 2.56
  • 3.50
  • 2.60
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös