Steve Moses Jokereihin

  • 448 821
  • 1 233

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Samoja fiboja täällä. Mooses ei ole "kuin luotu" NHL-kiekkoon, vaan hänellä puutteet ja vahvuudet ovat juuri väärissä paikoissa. Tuolla kropalla ja pelityylillä paikka olisi otettava tulosta tekevistä yksiköistä, mutta tässä vaiheessa sekä peliälyn puutteet että tietty "tilannetaju" iskevät vastaan. Kun katsoo Mosesin uraa meillä taaksepäin, niin mielestäni kuvio on melko selvä: paras tulos tulee kun miehelle annetaan/luodaan tarvittava tila ja vauhti. Liigassa paras tulos tapahtui tiettyjen älykkäiden pelaajien kanssa ja ilman näitä avut jäivät käyttämättä viimeistään liian tarttuessa kainaloon. KHL:ssa taas mies on päässyt rullaamaan isossa kaukalossa taitavien jätkien kanssa ja varsinkin alkukaudesta ei mailahäirintää ollut nimeksikään.

Toisaalta jos miettii Mosesia, niin nyt jos joskus on lähdettävä. Iän puolesta hän alkaa olemaan siinä rajoilla, että kohta puolin hän tuskin enää "projektipelaajana" kiinnostaa ja markkina-arvoaan hän tuskin saa enempää nostettua. Jos mies tosissaan hakee NHL-uraa, hän ei jää enää toiseksi kaudeksi KHL:aan pelaamaan itselleen sopivaa peliä, vaan lähtee rapakon taakse kehittämään puutteitaan ja hakemaan roolia. Noita kehitettävissä olevia puutteita ei pysyminen KHL:ssa tue ja parhaita apujen kohdalla nykytaso riittäisi.

Toki tämä on näin maallikon tuolista helvetin helppo huudella. Jos joku SKA tarjoaa loppuelämän turvaavan rahan allekirjoitusbonuksena ja suorituksen heti kunnon valuutassa, niin kynnys lähteä varsinkaan kaksisuuntaisella sopparilla "projektipelaajaksi" voi olla helvetin suuri. Vaikka NHL olisi unelma, voi joskus realiteetit iskeä vastaan. En mäkään ole rokkitähden hommissa vaikka noista unelmoin joskus, ei vain taidot riitä.

Erittäin hyvä kirjoitus... Samaa olen vinkunut kauden aikana.
 

hashomer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Sharks, Rishon Devils & Rishon Legion
Tampa Bayn skoutti nähty katsomossa 109.
Hänellä oli paperilappu kädessä, jossa otsikkona Moses 12.
Hän oli listannut paperilleen seuraavia asioita:
-Todella nopea luistelia.
-Riskipelaaja.
-Right
Lopuista en saanut selvää, käsiala oli suttuista.

Mäkin näin saman lapun. Siinä oli vielä vähän lisää, mm. viittaus Moseksen siskoon.
 

huihai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tampa Bayn skoutti nähty katsomossa 109.
Hänellä oli paperilappu kädessä, jossa otsikkona Moses 12.
Hän oli listannut paperilleen seuraavia asioita:
-Todella nopea luistelia.
-Riskipelaaja.
-Right
Lopuista en saanut selvää, käsiala oli suttuista.

Onneksi oli sitten kirjannut Moseksen satuolennoksi: luistelia vrt. haltia. Eri asia olisi, jos olisi kirjannut Stevien nopeaksi luistelijaksi. :o)
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Toivottavasti Kurri ja Vuorinen (tai Rotenberg) eivät ole samasta puusta veistettyjä kuin Hjallis. "Eihän Mosesta kannata korvata, ku se pelasi niin paskasti playoffseissa." Tämä on ennenaikaisesti sanottu, mutta varoitinpa huvikseni vitsillä.
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Näyttäisi siltä, että Mossen fyysisyys ei riitä Zeskan betonista puolustamista ja "liimakiekkoa" vastaan missä tuomarit sallivat pikkukahvan, fyysisen roikkumisen iholla ja vahvan kiekottoman blokkipelin. Melko vähän vihelletään näitä kiekottoman estämisiä tai roikkumisia. Jollakin tavalla Zeskan pelistä tulee mieleen Rautakorven Tappara potenssiin kolme.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Hieman pimennossa on Moses ollut TsSKA - sarjassa. Oliko ensimmäisessä vai toisessa kohtaamisessa kun Moses vedettiin pystyyn ja keräili jäällä kamojaan jonkin aikaa. Olisiko tuon taklauksen jäljiltä pientä vammaa alla joka estää ihan täysipainoisen pelaamisen? Toisaalta TsSKA:n pakit puolustavat omaa sinistä aggressiivisesti eikä Mosesilla ole ollut samalla tavalla tilaa eikä aikaa leikata keskelle ja ampua pakin jaloista kuin runkosarjassa. NHL:ssä, jossa aikaa ja tilaa on vielä vähemmän ja pakit ovat asteen pari fyysisempiä on Mosesin löydettävä uusia ulottuvuuksia peliinsä siellä pärjätäkseen. Kroppaan on saatava rutkasti jykevyyttä ilman, että nopeusominaisuudet kärsivät. Jotenkin tuntuu, että vaikka saisikin näyttöpaikan isosta show:sta tulee suurempi haaste olemaan pelipaikan vakiinnuttaminen. NHL:ssä joukkueet ovat vahvasti roolitettuja ja tuloksentekoketjuihin murtautuminen edellyttää muutakin kuin hyviä jalkoja ja suht hyviä käsiä. Toisaalta, jos Mosesin kehitys jatkaa samaa rataa vain taivas on rajana ja vakiokokoonpanon paikka on täysin realistinen.

Paljon hienoja hetkiä Moses on Jokereissa viettämiensä vuosien aikana tarjonnut ja Jokerinipun suurin ylisuorittaja tällä kaudella. Käsi pystyyn joka olisi edes villeimmissä kuvitelmissaan uskonut kundin tekevän KHL:n maaliennätyksen ensimmäisellä KHL-kaudellaan. Siis sarjassa, jossa pelaa Kovalchukkia, Radulovia ja Mozjakinia.

Jos jalka ei osu lankulle NHL:ssä niin tervetuloa takaisin.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tässä sarjassa ollaan kaatumassa tulosketjujen pettämiseen ja Moses on siinä yksi ensimmäisistä mihin sormi osoittaa. Muu joukkue hoitaa hienosti ruutunsa ja tarjoaa avaimia voittoon, mutta maalintekijöille ei nyt vaan kelpaa. Tässä sarjassa Moseksen selvästi suurin ongelma on CSKA:n trappi ja Jokereitten/Moseksen kyvyttömyys pelata keskialueella kiekkoa vauhtiin Mosselle. Kulma- ja laitavääntää Moseksesta ei saa, vaikka ottaisi millaisen steroidikuurin ja nyt on viety se kenties tärkein ase pois Moseksen pelistä. Tulos näkyy selvästi pistesarakkeessa. Parempaan pitää pystyä, jos halutaan vielä lauantaina pelata Helsingissä.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Vaikka Moseksen otteet tässä TsSKA sarjassa on olleet odotettua heikommat niin olen varma että tämän kauden näytöillä aukeaa ainakin näyttöpaikka NHL:ään, on sinne suuntaan kevyemmilläkin näytöillä päässyt. En tiedä riittääkö Moseksen ominaisuudet lopulta lyömään itsensä läpi NHL:ssä mutta ainakaan nopeudesta se ei jää kiinni. NHL:ssä vain vastus on vielä kovempaa kuin KHL:ssä ja pakit vielä isompia, ilkeämpiä ja nopeampia joten uhkakuvia menestymisen suhteen on helppo piirtää. Kaikesta huolimatta olen varma että Moses lähtee kokeilemaan siipiään. Jos tuuli ei ota ilmaa siipien alle yrityksessä niin Mosse on aina tervetullut takaisin. Ensi kaudelle en siis laskisi Moseksen varaan mitään, hieno pelaaja joka on tarjonnut hienoja hetkiä ja paljon viihdettä katsomoon ja onhan sillä nätti siskokin. Mitähän Malialle kuuluu? :P
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Kyllä mä tulkitsin niin, että Moses on jonkun sopparin rustannut. Eikös kaveri pakannut ja lähetellyt tavaroitaan jo kotipuoleen tuossa viimeisimmässä Tehtävä Idässä jaksossa? Toivon onnea ja menestystä. Ovea pidetään toki raollaan jos homma ei toimi. Jos ei saa tehtyä itseään pelattavaksi isossa kaukalossa tarkan puolustuksen alla niin änärissä se ainakaan tule olemaan helpompaa. Niin valtavia harppauksia kaveri kuitenkin tähän kauteen otti, että miksei myös ensi kauteen. Sitä ennen kuitenkin mieluusti näkisin Mossen nostamassa pyttyä Jokereiden kanssa. Sarja ei ole ohi!
 

malluzzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Blues, Islanders
Kyllä tässä CSKA-sarjassa on mielestäni nähty, ettei Moseksesta ole änäripelaajaksi, tällä hetkellä. Moskova puolustaa tilan ja ajan pois pienellä fyysisyydellä niin Moses on kadonnut aika kiitettävästi kuvasta. Tähän kun otetaan pienempi änärikaukalo ja pari astetta selvästi fyysisempi pelityyli, niin Moses ei nykyisillä kaksinkamppailu voimalla pärjää. Moses tarvitsee kuitenkin sen top-6 roolin ja jos tulosta ei tule niin lähtö tulee äkkiä, ellet ole valmiiksi tarpeeksi isolla statuksella ja vaikka Moses pistikin KHL:llä maaliennätyksen uusiksi se ei vielä tarkoita kovin paljoa ison meren takana.

Moses tarvitsee onnistukseen änärissä rutkasti lisää kaksinkamppailu voimaa ja massaa, ilman että nopeus kärsii. Ketjukavereistä täytyy löytyä se kädellinen kulmavääntäjä ja vähintäänkin hyvän pelikäsityksen omaavan pelintekijän.

Moseksen kannalta mielelläni olisin väärässä, mutta Jokereiden puolesta taas en, sillä ajatuksella että Moses jatkaa meillä, jos änäriin ei paikka aukea.
 

SilkySmooth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Arsenal FC
Täysin samaa mieltä kanssasi.

Itse olen oikeastaan koko ajan ollut sitä mieltä, että Moseksen eväät eivät vaan riitä NHL:ään ja tämä TsSKA sarja on ollut vain loppusilaus epäilyilleni. Hyvä pelaaja se on jne, mutta katoaa kyllä täysin kuvasta kun vastassa on organisoitu ja kovaa pelaava puolustus. Kädet ja jalat on molemmat kunnossa, mutta kamppailuvoima sekä henkinen puoli eivät ole sieltä parhaimmasta päästä.

Ja myös mä olen mielelläni väärässä Moseksen NHL:ssä pärjäämisen suhteen, olin sitä myös miehen KHL:ssä pärjäämisen suhteen.
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä tässä CSKA-sarjassa on mielestäni nähty, ettei Moseksesta ole änäripelaajaksi....

Moses tarvitsee onnistukseen änärissä rutkasti lisää kaksinkamppailu voimaa ja massaa, ilman että nopeus kärsii. Ketjukavereistä täytyy löytyä se kädellinen kulmavääntäjä ja vähintäänkin hyvän pelikäsityksen omaavan pelintekijän.

Moseksen kannalta mielelläni olisin väärässä, mutta Jokereiden puolesta taas en, sillä ajatuksella että Moses jatkaa meillä, jos änäriin ei paikka aukea.

Pakko sanoa että ZSKA-sarjassa on tosiaan tullut jopa huvittavannäköisiä tilanteita jossa Moses yrittää päästä pakkien ohi/suojata kiekkoa esimerkiksi nappaamalla mailasta puolivälistä kiinni ja liukumalla kyyryssä kuin yrittäen sujahtaa ison ja pahan puolustajan jalkojen välistä. Hiukan eri näköistä kuin Radulovin veivaaminen, noin huumorimielessä siis.

Mutta jos massaa voi vielä saada ja luistelu ei kärsi vaan jopa paranee, niin ehkä itse olen valmis syömään omat sanani siitä että laukaus ei olisi kyllin hyvä sniperiksi. Onhan tässä kevään mittaan nähty sen verran hyviä pommeja ja maalivainua, että ehkä Pulkkisen Teemun tie fysiikan ja luisteluvalmennuksen kautta voisi viedä vielä NHL:ään? Se mielestäni selvää kuitenkin, että Moses on kaukana valmiista NHL-pelaajasta ja yhden suunnan sopimus päättyy suurella todennäköisyydellä popcorn-osastolle tai paluuseen Eurooppaan.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Tässä sarjassa ollaan kaatumassa tulosketjujen pettämiseen ja Moses on siinä yksi ensimmäisistä mihin sormi osoittaa. Muu joukkue hoitaa hienosti ruutunsa ja tarjoaa avaimia voittoon, mutta maalintekijöille ei nyt vaan kelpaa. Tässä sarjassa Moseksen selvästi suurin ongelma on CSKA:n trappi ja Jokereitten/Moseksen kyvyttömyys pelata keskialueella kiekkoa vauhtiin Mosselle.

Kyllä tässä sarjassa suurin syy tulosyksiköiden pettämiseen on siinä, että vastustajalla on heidän kanssaan heittää laatikkoon astetta-paria paremmat pelaajat, joita vastaan vaan joutuvat antamisen sijasta ottamaan, kun ei vaan eväät ihan riitä. Siihen on syynsä miksi Raduloveille ja kumppaneille maksetaan miljoonia ja Jokereiden tähdille ainakaan toistaiseksi ei. Ei ole kysymys minkään sortin alisuorittamisesta, vaan siitä että ainakaan ihan vielä taso ei riitä vertailussa kaikkein kovimpiin. ZSKA:lla on yksilöt jotka pystyvät meidän äijät nollaamaan ja kun pelitapaetua ei ole sarjassa ainakaan meidän hyväksemme ollut, niin paremmat pelaajat ovat voittaneet yksilöpelinsä vähän huonompia pelaajia vastaan ja samalla jenginsä voittaa matsit. Niin se tuppaa urheilussa menemään.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Oli kyllä upea kausi. Kuka olisi uskonut maaliennätykseen? Ei vittu kukaan. Näytti epäilijöille ja takoi maaleja luokkaa vitusti. Minsk sarjassa hyvä, mutta tässä Tsska sarjassa oli kyllä niin tarkkaan otettu että katosi kuvasta. Yritystä kuitenkin löytyi. Jos tämä oli viimeinen peli niin kiitos vaan Stevie ja anteeksi että olisin heittänyt sinut pihalle joukkueesta viime kauden jälkeen. Kuinka väärässä sitä ihminen voi olla...
 

Lätkäkala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KHL:n ja NHL:n suomalaiset sekä Leijonat.
Kaikkea hyvää Mosekselle ensi kaudelle, missä sitten pelaatkin, diggaan!

Diggaan entistä enemmän jos jatkat meillä! :)
-- Rehellisesti sanoen, tämän Zeska-sarjan jälkeen se voisi olla parempi vaihtoehto kuin NHL, mutta tässä sarjassa mies pidettiin kylllä 10+ pimennossa vastustajan toimesta. Noo mihin tai mitä se Änärissä pienemmässä roolissa ja puolivälin kautta pienemmällä nimellä, olkoon jokaisen itsensä pääteltävissä omalla mielipiteellään.
 

Metro4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitin Raukka, Pulu, STL, Töölö, HyRi
Thanks Mo, and Godspeed!
May the Force be with you & score like a maniac!

(I just love your smile nowadays...you left your tooth behind and for the good cause)
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oli kyllä upea kausi. Kuka olisi uskonut maaliennätykseen? Ei vittu kukaan. Näytti epäilijöille ja takoi maaleja luokkaa vitusti. Minsk sarjassa hyvä, mutta tässä Tsska sarjassa oli kyllä niin tarkkaan otettu että katosi kuvasta. Yritystä kuitenkin löytyi. Jos tämä oli viimeinen peli niin kiitos vaan Stevie ja anteeksi että olisin heittänyt sinut pihalle joukkueesta viime kauden jälkeen. Kuinka väärässä sitä ihminen voi olla...
Älä Valle välitä. Aika helvetin paljon oli niitä, joiden mielestä Moses ei riitä KHL:ssä. Eikä lämmitä pätkääkään, että silloin jo olin todella pro tahi puolesta Moses ja ainakin olin näkevinäni potentiaalin.

Tykkään siitä, että Jokerit koulutti yliopistopojusta hampaattoman kanukin. Linkki Steven twitteriin; Steve Moses (@StevieMoses22) | Twitter
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
OLisikohan pitänyt jättää linkittämättä. Mulla on jo nyt ikävä Mosesta ja Flintti varmaan jo selvittelee miten voidaan Maliaa seurata ;)
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Kyllä on haikea fiilis luopua Mo'sta. Samanlainen lapsenusko, että jäisi vielä kaudeksi meille kasvamaan, kuin oli tuon vikan matsin lopussa kun saatin ylivoima. Moses on sellainen pelaaja, jonka takia tätä lajia ja tätä seuraa tulee fanitettua. Taitava, nopea, sympaattinen ja aito. Nöyrä tähti. Joukkuepelaaja, vaikka onkin poikkeuksellinen yksilö.

Just in case you happen to read this, Steve. Wellcome back anytime, rather sooner than later, but where ever you go and which ever team you play for, please know we all will remember you. We will support you and we will cheer for you. And show them doubters how amazing you are just like you did this season.

Thank you ever so much!
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Stevie. Thank you for all these years you scored for the team I love. First against the teams in Liiga and latest against the KHL teams. I'm just a fan behind a keyboard and you're a hockey star, but know that your devotion and accomplishments brought real happiness to my heart.

Keep smiling ;)

Ps. If you decide to sign up for another year with Jokerit I'll buy you a beer. Just PM me here and we figure it out. Cheers!
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
OLisikohan pitänyt jättää linkittämättä. Mulla on jo nyt ikävä Mosesta ja Flintti varmaan jo selvittelee miten voidaan Maliaa seurata ;)

Kyllä niin Mota kuin kaunista systeriä, Maliaa, tulee ikävä ellei Malia nyt ole sattunut veljeään katsomassa käydessään ihastumaan Suomeen niin että tänne tulee muutenkin pyörähtämään. Ja onhan tässä tietenkin toivoa että Moses vielä tänne palaa jos pelit ei NHL:ssä lähde kulkemaan halutusti. Tosin toivon onnea amerikan valloitukseen.

Thanks for all Stevie and good luck! ...and my best wishes also to Malia. ;)
 

syndi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, HJK-Hockey, NHL
Sieltä se vahvistus sitten Mosesin lähdölle tuli: http://www.jokerit.com/moses-jattaa-jokerit

Hieno kasvutarina nuoresta miehenalusta KHL:n maaliennätyksen tekijäksi. Maaleista Moses muistetaan.

Kiitos kaikesta ja hyvää jatkoa Mo! Toivottavasti palaat joku päivä Jokerinuttuun, toiseen kotiisi.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Olipahan hieno ja Stevien itsensä näköinen haastattelu. Valtava kasa hyviä muistoja jäi tästä reissusta molemmille osapuolille ja kuka tietää vaikka niitä saataisiin vielä joskus lisää.

- I definitely wouldn't mind coming home at some point

Hieno mies. Kaikkea hyvää jatkoon ja on ihan sanomattakin selvää, että on aina tervetullut kotiin. Thank you Stevie and all the best.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös