Ex-Jokerit maailmalla

  • 1 276 170
  • 3 551

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Viime kauden Jokereista lähti pelaajia sinne sun tänne. Miten heillä on mennyt uusissa seuroissaan? Olisiko joku kannattanut sittenkin pitää?

Vähän siinä ja siinä.

Periaatteessa Eroselle olisi voinut olla käyttö kiekollisena pakkina. Vaikka pakisto on määrällisesti vieläkin OK ja kiekollista vajausta on, niin toisaalta... Kauden avausrosterista edelle meni kiekollisessa pelissä Lajunen ja Gundersson, mahdollisesti myös Karalahti. Taustalla sitten paikkaa kärkkyi Todd ja Jaakola hieman "sekatyöläisenä" vielä voi tonttia. Puolustuspään experttiä Erosesta tuskin olisi tullut, mutta silloinkin edelle olisi mennyt Väänästä, Korpikaria ja Ohtamaata. En oikein näe, että noissa olosuhteissa olisi ainakaan sellaista liksaa kannattanut pistää, että venäläisjengi olisi jäänyt kakkoseksi. En myöskään usko, että Eronen olisi tällä hetkellä mikään messias rosterissa, vaan kilpailisi paikasta kokoonpanossa.

Hardtilla on vähän sama homma. Periaatteessa saman muotin pelaajia on meillä rosterissa jo melkoisesti ja miehen paikka olisi lähtökohtaisesti rotaatio-osastolla. Työteliäs pelaaja olisi toki ollut mukava pitää, mutta toisaalta hänen jäämisensä ei olisi todennäköisesti helpottanut secondary scoringin vaikeutta mainittavasti.

Kousa ja Little olisivat sitten olleet vähän jo pervolla tapaa mukava nähdä rosterissa. Littlelle KHL voisi sopia jopa loistavasti hyvän luistelun ja kiekonkäsittelyn takia. Aika meillä oli vaikeaa johtuen jo pelkästään silloisesta joukkueen tilasta, joten liikaa en tuijottaisi tuota lyhyttä stinttiä. Sen sijaan katsoisin Ruotsin kausia, miehen heikkouksia ja KHL:n vaatimuksia. Tämän jälkeen kelaisin Mosesin maalit läpi ja etsisin yhdistäviä tekijöitä. Kousan kohdalla myöskin hyvä luistelu ja rightin kätisyys toisivat vähän lisää variaatioita puolustukseen. Torpedossahan tuo oli lyhyellä stintillään jengin kärkipakkeja otteluiden pistekeskiarvolla mitattuna. Toki Kousan tapauksessa on sanottava se, että miehen aika meillä oli aika katastrofaalinen ja karmea pettymys.
 

Infinity

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, maajoukkue
Teukalle voittomaali viime yön kohtaamisessa Panthersien kanssa. Peliaikaa ei vielä tule kamalasti, mutta otteet olivat hyviä. Lisää vaan maaleja Teuvo! Me uskotaan kaikki suhun.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Teukalla ja Pululla on hauskasti jo pari iltaa, kun molemmat tekevät maalin. Molempien otteet vakuuttavat, mikä lämmittää mieltä. Luulen, että Teuvo on jo ensi kaudella vakionimi ylhäällä, ei tarvitse Kanen loukkaantumista ollakseen Hawksien rosterissa. Pulkkinen taas pelaa todella hyvää lätkää jo nyt, saa olla ylpeä!

Kelatkaa, jos vaikka ensi kaudeksi tulisi NHL:n työsulku! (tiedän ettei tule mutta mä olen nyt hetken neljävuotias ja unelmoin).
Filppula - Teräväinen - Pulkkinen
Karlsson - Lindbohm

mmmmhh!!
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lämsä oikein kehui tällä kaudella miten oli helpottavaa siirtyä Jokereista seuraan, missä tehdään oikeasti pitkäjänteistä työtä, ja mennään harkiten ja hitaasti askel kerrallaan eteenpäin. Miten meni Tomi niin kuin omasta mielestäsi?
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Lämältä on muuten nyt vedetty kaksi kautta putkeen matto rumasti jalkojen alta. Mahtaa miestä vituttaa. Jokereistahan Tomi ehti jonkin aikaa toivoa potkuja ennen kuin hän ne sai, sillä tilanne seurassa oli siihen(kin) aikaan viime kaudella täysin kestämätön. "Kumpa joku soittaisi ja sanoisi, ettei tarvitse enää tulla töihin". Tässä valossa Pelsujen (kaikin puolin tyhmä) älynväläys vituttaa Lämän puolesta oikeastaan aika paljon.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lämän loisto valmentajana loppui, kun Westerlundin eväät oli syöty. Mikään yllätys Pelsuissa floppaaminen ei ollut ja oma näkemykseni on, että siirtyi liian nuorena päävalmentajaksi korkeimmalle sarjatasolle. Ahneus palkitaan.
 

naapuri

Jäsen
Ahneus palkitaan.
Ai että kun tarjotaan Jokereiden päävalmentajan pestiä niin sanoisi vaan kylmästi että "sori, ei pysty vielä." Saa olla aika kylmähermoinen kaveri joka niin tekee, on siinä kuitenkin sellainen tilaisuus käsillä.

Lämsän pelitapa, mikäli siis edelleen sama kuin Jokereissa, vaatii kyllä todella taitavia pelaajia. En tiedä oliko Pelicansissa sellaisia pelaajia mutta koutsin syytä ainakin osittain mikäli jengi pelaa kiekkokontrollia vaikka porukka olisi täynnä sihvosia ja suhvosia. Harmin paikka, tykkäsin Lämsästä ja siitä kuinka seisoi aina omiensa takana,
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ai että kun tarjotaan Jokereiden päävalmentajan pestiä niin sanoisi vaan kylmästi että "sori, ei pysty vielä." Saa olla aika kylmähermoinen kaveri joka niin tekee, on siinä kuitenkin sellainen tilaisuus käsillä.
Nyt voi sanoa kylmästi, että ura pääsarjatasolla on ohi. Sikäli olet jäljillä, että harva valmentaja moisesta tilaisuudesta kieltäytyy. Jälkiviisaus kunniaan.

Lämän pelitapaa olisi Jokereiden pitänyt voittavasti pystyä toteuttamaan. Pelsuilla ei tainnut olla edes mahdollisuutta.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Mulle on melkein järkytys nähdä Lämsän toiset ja ansaitut potkut lyhyen ajan sisään. Aikanaan uskoin Lämsän olevan meille suuri valmentajamessias ja epäonnistumisen hetkelläkin syitä tuli vieritettyä muualle. Oli Koohooällää, Hjallista, saunasoppareita ja ties mitä. Lahessa uskoin miehen kuitenkin onnistuvan, sillä organisaatio oli sopparin ja puheiden tasolla rakentamassa jengiä pitkäjänteisesti, toimintaympäristö tulisi olemaan terveempi ja Lämsäkin oli yhtä kokemusta rikkaampi.

Jokunen vuosi takaperin Lämsä oli nuori ja lahjakas tulevaisuuden valmentaja. Tällä hetkellä Lämsä on enää nuori valmentaja.

Mutta iloisempiin uutisiin sitten. Tuossa pyörii nyt Detroitin ja Pittsburghin välinen kamppailu ja Pulkkinen on onnistunut maalinteossa. Maalikin oli sitä perinteistä, nimittäin painava lyöntilaukaus suoraan syötöstä. Peliaikaakin on nyt viime peleissä tullut reilu 15 min per ottelu ja vakkarirooli ylhäältä on tiedossa joko loppukaudeksi tai aivan viimeistään ensi kaudeksi. Tuon miehen paikka ei enää farmissa ole. Myös seuran osalta luottamusta on löytynyt, sillä eilen Pulkkiselta (kuten ei koko Red Wingsiltäkään) ei tullut ihan parasta Flyersia vastaan.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Tuli tuossa ensin sivusilmällä katseltua Ilveksen ja HIFK:n matsia samaan aikaan kun NHL pyöri. Kun NHL:n osalta matsi oli selvä, siirtyi painopiste tuohon toiseen matsiin. Olihan siellä tosiaan pari tuttua, joten...

Lankinen on vetänyt aivan hirveän kehitysaskeleen tässä kauden aikana. Tänään melkein 60 koppia, pari rankkaria, ei pomputtelua ja ei tehnyt yhdestäkään tilanteesta vaarallisen näköistä. Tämä nyt oli vain yksi matsi, mutta aikamoinen suoritus nuorelta ja kokemattomalta kundilta. Ihan mielenkiintoista nähdä kummasta 95-syntyneestä helsinkiläismolarista nouseekaan lopulta kovempi torjuja, Hussosta vai Lankisesta. Vielä pari kuukautta sitten olisin sanonut epäröimättä Husson, mutta nyt...

Toisessa päässä sitten oli Korpisalo napsi sen 130+ minuuttia hyvin ja lopulta ratkaisumaali meni helpohkolla tavalla. Jokusen matsin tällä kaudelta Ilvekseltä nähneenä ja palstaa lukeneena sanoisin, että hyvin pitkälti tuossa matsissa oli Korpisalon kausi pienoiskoossa: hyvien otteiden päälle tulee yksittäisiä mustia hetkiä ja kovan työn päälle saattaa kaikesta huolimatta tulla väärä leima yksittäisen tilanteen takia.

Vähän sellainen fiilis jäi, ettei välttämättä tarvitse kumpaakaan toivoa meille ihan heti. Lankinen on selvästi nyt hyvässä koulussa ja jos kehitys jatkuu tällaisena, voi tulevaisuus viedä ihan mihin vain. Ei yllättäisi, vaikka suunnitelmissa olisi vetää ensi kausi Liigaa isoilla minuuteilla ja katsella sen jälkeen pienempien kaukaloiden tarjontaa. Korpisalo puolestaan tarvitsee vielä helvetin paljon tasaisuutta otteisiinsa ja tuota ominaisuutta ei kehitetä luukkuvahdin roolissa.

Pulkkisen osalta näyttää siltä, että Detroitin myöhempien varausten "saaga" saa jatkoa. Toki Pulkkisen talentti oli varausvuotena aivan jokaisen mielessä, mutta erinäisten syiden (loukkaantumiset, jne.) takia poika jäi myöhemmille kierroksille. AHL-matseja en ole nähnyt, mutta tilastoista voi jokainen lukea kaiken tarvittavan. 46 matsiin 61 pistettä ja pienehköstä pelimäärästä huolimatta pistepörssin 2. sija kertovat karua kieltään. 34 maalia ovat myöskin sellainen teko, että ihan joka poika ei vastaavaan pääse. Pari NHL-matsia sitten olen nähnyt ja meno on selvä: Pulkkisen tulevaisuus on NHL:ssa ja voi hyvinkin olla kaudella 2015-16 paras suomalainen maalintekijä kyseissä sarjassa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En odota onnistumisia edes alemmissa sarjoissa. Lämä on hyvä opettaja ja kakkonen, mutta ei vaan riitä päävalmentajaksi.

Ja sanoa voin kaikenlaista, eikä se sitten välttämättä toteudu. Kaikkea hyvää Lämsälle, mutta toi on mun näkemys.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Mites runkosarjan ykköstila noin niinku valmentajan meriittilistalla? Tuliko Lämsästä huolimatta?
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Erkan jälkilämmöillä tehdyt saavutukset ei kahden totaalisen epäonnistumisen jälkeen enää muistu kenenkään mieleen. 'Olet tasan niin hyvä kuin viimeinen peli' pätee pelaajien lisäksi myös valmentajiin.
 

Chespa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jää-Ahmat & HPK
Stapletonia huhuillaan Bieliin. Jokohan KHL riittää vai olisiko Tim vielä kova vahvistus Jokereille?
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Karalahti tälläsi Hardtia niin rumasti poikittaisella mailalla naamaan että meinasin alkaa riehua täällä. Hyi oksennus mikä jätkä, ei ole muuttunut yhtään sitten sen hetken, kun päätti yrittää hakata Alangolta päätä irti.

edit. Ja juuri tulleen tasoituksen myötä Hardtilla 1+1.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Nichlas Hardt teki tuossa juuri 3-2 -maalin ja taitaa omakätisesti passittaa HV71:n kesälaitumille. Hardtilla siis tähän peliin 2+1... Hmm hmm hmm. HMM! HMMM!! Voisiko se Nikke sittenkin olla hyvä idea voimalaituriksi meille?
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Karalahti tälläsi Hardtia niin rumasti poikittaisella mailalla naamaan

Ei haittaa. Johtomaali vielä perään ja vaikka kuinka veskarilta tuli avustusta ja paitsio ei kaukana ollut, niin tietyt pelaajat vetävät kovalla prosentilla sisään pleijareissa. Saatana Hardt alisti meitä junnuna tehden hatun pronssipelissä, tappoi paikallisia ja nyt alistaa Karalahden porukkaa. Hieno mies ja ansaitsee kaiken itselleen osuvan hyvän.

Sen sijaan tuo Karalahden touhu muistuttaa juurikin siitä, miksi hänen lähtönsä ei lopulta suuri murhe ollut. Siinä missä Ossi antoi dumarille paikan viheltää femman pahassa paikassa, Karalahti oikeasti kerjäsi sitä ottelusarjan kannalta vielä ratkaisevammassa paikassa. Ja meni vielä entistä jengikaveria kolaamaan, taisi tietää Hardtin pleijaripelaajaksi.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Sen sijaan tuo Karalahden touhu muistuttaa juurikin siitä, miksi hänen lähtönsä ei lopulta suuri murhe ollut.
Tästä mä olen täysin samaa mieltä. Toki Jeren kohdalla voidaan lisätä myös tuo aivan ämmämäinen lavertelu IS:lle ja suoranainen valehtelu niin ikään. Ei tule ikävä, mutta onneksi senkin mätäpaiseen kausi loppuu juuri tällä sekunnilla.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös