HIFK:n loppukausi 2014-2015

  • 1 636
  • 1

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
15 peliä jäljellä tämän kauden runkosarjaa ja kolme matsia ennen viikon breikkiä, jonka jälkeen toivottavasti osa jätkistä löytää Tilkasta takaisin Nordikselle ja vieläpä pelikuntoisina.
Ennen taukoa pelataan tänään aina helppoa Tapparaa vastaan Hakametsässä, muuten voidaakin pöhistä Stadissa. Huomenna vastassa HPK ja ottelusiirtojen myötä tulevana tiistaina vastaan asettuu SaiPa.
Näistä kolmesta pelistä mielestäni realistinen arvio on 4-7 pistettä ja itseasiassa 4 pistettä on ehdoton minimi.
Peliesitykset ovat syystä ja/tai toisesta olleet sellaista ilman suksia hiihtoa, joten edes viikonloppu ja positiivinen mieliala ei nosta odotuksia kovin korkealle.
Tauon jälkeen edessä on vielä 12 ottelua ja mukaan mahtuu kovin mukavia vastuksia kuten Kärpät kahdesti ja päästään tässä vielä raumalaisiakin vastaan vääntämään sekä himassa, että vieraissa.
Uskon, että IFK saavuttaa runkosarjassa 100-102 pistettä eli 15:stä pelistä pitäisi saada 23-25 pistettä, joka tarkoittaa 1,53-1,66 pistettä/peli.
Pudotuspeleihin lähdettäisiin siis sijoilta 3-5. Taikauskoinen jätkä sanoisi tähän, että mieluiten kolmas sija, koska siltä sijalta on kammettu edellisiin mestaruuksiin. Toisaalta sijalta 3. on myös päästy aikaiselle kesälomalle häviämällä 0-4 tekemättä yhtään maalia tasakentällisin ja esimerkiksi kaudella 94-95 tiputtiin voitoin 0-3 yhdellä tehdyllä maalilla.
Kädet ristissä uskon, että keväällä mennään pitkälle eikä "pitkä" tässä tarkoita mitään isoa stobea vaan ihan jääkiekkoilullisesti pitkälle.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Otsikko ilmeisesti tarkoittaa runkosarjaa? Liigan tasaisuus hankaloittaa ennusteen tekemistä, mutta suoraan hihasta -menetelmällä voinee ennakoida seuraavaa. Sääleihin pääsee 85, kuuden joukkoon 97-100 ja neljän sakkiin 102-105 pisteellä. Tämä tarkoittaa HIFK:n osalta 15 viimeisen runkosarjaottelun tavoitteita (laskettuna ylärajoista):
  • Säälit 0,53 pst/ott
  • Kuuden joukkoon 1,53
  • Neljän joukossa 1,87
Nykyisellä peli-ilmeellä/pistetahdilla HIFK tippunee sääleihin. Oma tämän hetkinen veikkaus on se, että tapellaan viimeisestä suorasta pleijaripaikasta viimeiselle kierrokselle saakka. Kotietuun ei nykyisellä peli-ilmeellä ole mitään saumaa. Takaa tulee takuuvarmasti ainakin Tappara ohi ja Blues on juuri nyt todella vakuuttavassa lennossa. Toiseen suuntaa vaikuttaa Lukon loukkkaantumissuma ja Saipan hiipunut tahti.

Ennustaminen on sinänsä täysin hyödyntöntä, koska mj-tauko on edessä. Perinteisesti sen aikana osa jengeistä treenaa ja osa herkistelee. Tauon jälkeen joukkueiden peli-ilmeet voivat olla täysin toiset kuin nyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös