Elomolle kenkää!

  • 191 633
  • 727

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Ehdottomasti Suikkanen oli potkittava pois, sillä hänellä ei (Elomon tapaan) ollut minkäälaista pelishabloonaa. Ei TPS olisi tällä kaudella Suikkasenkaan johdolla edes sääliplay offeihin päässyt.

Suurin virhe Suikkasen kenkimisessä tapahtui siinä, ettei Arse (ilmeisesti laiskuuttaan) ollut ollenkaan varautunut tähän vaihtoon eikä ollut kartoittanut mitään ammattimiestä Suikkasen varalle. Suikkaselle oli annettava potkut, muttei Arsella ollut mitään tietoa siitä, kuka otetaan tilalle. Koska Elomo oli vetänyt hyvin A-junioreissa ja ilmeisesti itse vielä tarjonnut itseään Arselle liigajoukkueen päävalmentajaksi, Arse päätti ehdottaa Elomoa TPS:n hallitukselle, jonka ammattitaito ei alkuunkaan riittänyt arvioimaan Arsen ehdotuksen järkevyyttä. Ilmeisesti Mentorikin kuiskutteli hallituksen korviin, että Elomo on tosipätevä päävalmentajaksi.
Ja loppu on historiaa. Hienoja ammattimiehiä siis kaikki tyyni, jotka tähän prosessiin osallistuivat.

Yllä oleva on malliesimerkki siitä, ettei organisaatiossa kukaan tee työtään kunnolla, vaan ajaudutaan ajopuuna tilanteesta toiseen ja kuvitellaan, että pystytään vetämään "vasemmalla kädellä". Ollaan ylimielisiä ja itseään täynnä olevia arrogantteja toimijoita, jotka eivät ympärilleen katso eikä keneltäkään ota neuvoja vastaan.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Minua ei häirinnyt paskaakaan se hävisikö TPS vieraissa koko ajan, kun kuitenkin voitettiin kotona koko ajan. Ja pysyttiin erittäin hyvin kärjen pistetahdissa mukana. Em lisäksi kotipeleissä oli mukava käydä, pitkästä aikaa.

Vauhtia, vaarallisia tilanteita, maaleja (vastustajan päähänkin) ja kotivoittoja (siis ihan suoria 3p voittoja oli aivan pirusti vrt. aiempiin kausiin).
Viimeinkin oli päästy niistä maalin tappioista maalin voittoihin, joihin kuten tiedämme on pirun pitkä matka.
Aivan sama millaisilla suorituksilla ne tulivat(yksilösuorituksia tai mitä hyvänsä), kunhan tulivat ja tuntui aina vaan tippuvan lisää.

Itse uskoin ja uskon yhä, että se vieraskammo olisi siitä jossain vaiheessa hellittänyt. Sen hetkisestä saldosta ja tunnelmista tämänhetkisiin tunnelmiin ja saldoihin, niin ei tahdo todeksi uskoa. MIten jumalauta on mahdollista kusta homma noin täydellisesti. Suikkasen loppukauden suoritustaso jäi sitten arvailujen varaan, mutta Elomon loppukausi on nyt nähty, eikä se kaunista ole ollut. Varmaankin paskin ajanjakso mitä 80-luvun alun jälkeen on tullut todistettua.

Elomon syöksylasku yhdistettynä jäätävään ulosantiin ja sen lopputuloksena kentältä löytyykin nyt jokin A-juniorijoukkue, joista ehkä pari oikeasti on hyödyllisiä pelatessaan SM-liigatasolla.
Jos haluaisin katsella A-junioreiden pelejä olisin ostanut niiden kausikortin ja kuluttanut aikani niiden peleissä.

Kautta on vieläkin 16 kierrosta jäljellä ja 2kk on jo nyt vedetty aivan perseelleen. Ja Simek, Ruuttu, Moisio mitä pirun hyötyä näistäkin on ollut?
Ja toivottavasti toimistolla otetaan nyt myös se pää ulos perseestä ja lakataan toivomasta/hankkimasta pelaajia, jotka ovat aina olleet rikki kausi toisensa perään tai loukkaantuneita jo tullessaan. Joka ainut nyt hankituista, joissa tuo vaara oli, ovat olleet lasaretissa suurimman osan kaudesta.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Suikkanen oli pakko vaihtaa. Ei siinä syynä ollut mikään että johto halusi väkisin miehen ulos vaan että tulokset olivat paskoja.

Ensin tuohon pakko vaihtaa väitteeseen. Olen kyllä osittain samaa mieltä. Sellaista lopullista takalukkoa oli havaittavissa, mutta siltikin olisin itse vielä jaksanut katsoa tätä korttia jonkun aikaa. Vaihto oli mielestäni täysin väärin ajoitettu, varsinkin kun kunnon vaihtoehtoa ei ollut kartoitettu.

Todellisesta syystä olen silti eri mieltä. Syytä potkuille on haettu (jopa julkisesti) jo keväästä alkaen. Silti joukkue on rakennettu valmentajalle johon ei uskottu. Kaiken kaikkiaan käsittämätöntä sekoilua, jota nyt on saatu todistaa vuosikausia.
 

chris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aika mielenkiintoista. Elomo on saanut joukkueen ja koko seuran ihan sekaisin. Joukkue häviää joka ikisen pelin, pelaajia ei kiinnosta homma enää tippaakaan, faneista puhumattakaan. Seura päättää sitten valmentajan sijaan pistää pihalle ison osan joukkuetta. Miten se sanonta menikään? Kun valmentajaa ei voi vaihtaa, niin vaihdetaan koko joukkue... eiku....
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Mitä jos Suikkasta ei olisikaan kengitty kesken kauden niin mitään takeita menestyksestä ei silti olisi, (toki el moloa paremmin menisi).
Suikkasen av sekä yv tilastot oli surkeita, pelitapaa ei ollut havaittavissa jne..

TPS olisi Suikkasen komennossa mennyt korkeintaan sääleihin ja pudonnut viimeistään saatuaan liigan kärkikaksikosta joukkueen vastaansa, Arse olisi siinä tapauksessa ehkä jatkanut vanhaan malliin ja esittänyt todennäköisesti Elomoa ensi kauden valmentajaksi.

Parempi että kärsitään kaikki paska tällä kaudella kun vituiksi menee taas ja ensi kaudeksi pöytä on totaalisesti putsattu.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Mistä taivaankappaleista näkee/näki sen, että Suikkasen johdolla ei olisi mitään saumaa ollut mihinkään? Näkikö niistä myös sen, että Tapola saa Tapparan syöksyn oikaistua aika mukavasti?
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Mistä taivaankappaleista näkee/näki sen, että Suikkasen johdolla ei olisi mitään saumaa ollut mihinkään? Näkikö niistä myös sen, että Tapola saa Tapparan syöksyn oikaistua aika mukavasti?

Eiköhän sen viime kausi ja alkusyksyn otteet kaukalossa osoittaneet tepsin osalta.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Eiköhän sen viime kausi ja alkusyksyn otteet kaukalossa osoittaneet tepsin osalta.
Joku minusta laittoi Suikkasen viimeisten 11 pelin saldoksi 1,55p/peli. En tuolla saldolla ollut mahdottoman huolissani.
Elomon vastaava viimeiset 18peliä taisi olla 0,33p/peli. Se taas sitten huolestuttaakin jo erilailla. Mitä edelliskauteen tulee, niinei se minulla painanut kun kuitenkin saldo (pisteet/peli) paranivat siitä huomattavasti kuluvalla kaudella.

Ja jos kenkiä oli pakko sitten vanhojen syntien tähden, niin mikä hemmetin järki oli odottaa seuraavaan kauteen, etenkin kun silloin meni tuloksellisesti jo paljon paremmin?
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sori teidän pöytiin huutelu, mutta tosiaan tuossa Suikkasen kenkimisessä ihmetytti etenkin se, että kotona peli luisti niin loistavasti. Tämän luulisi olevan seurajohdolle tärkeää eli mieluummin kuitenkin niin että kotona luistaa ja omat kannattajat ja sponsorit yms. kumppanit ovat tyytyväisiä. Tämähän tietää kassaan rahaa ja ylipäätään omalle väelle mukavia kiekkokokemuksia. Toki vierassaldo oli harvinaisen heikko, mutta jos tuohon liittyvät henkiset lukot olisivat lonksahtaneet auki olisi TPS voinut olla todella kova luu. Sen nuo kotipelit nimenomaan osoittivat että potentiaalia löytyi. Tsemppiä sinne, TPS:llä on kyllä hyvät aktiiviset ja harvinaisen huumorintajuisetkin kannattajat!
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Paskan marjat sanon puolestani minä.

Paskan vitut, tätä henkevää tyylilajia jatkaen. En rupea haastamaan asiantuntemustasi pelityylin osalta, mutta henkilövaihdosten osalta aivan perusasia on se, että vaihtoa ei lähtökohtaisesti pidä tehdä, jos tilalle ei ole tarjolla parempaa tai vähintään samantasoista henkilöä. Huonompaan ei pidä vaihtaa, piste. Tämä pätee Suikkaseen ja pätee myös moneen otteeseen keskustelemaamme Ari Vuoreen. En sivumennen sanoen ole lainkaan vakuuttunut siitä, että Tepsi kykeni noudattamaan em. prinsiippiä myöskään viimeksi mainitun osalta: Niittymäen kokemus nykyiseen pestiinsä on vielä vähäisempi kuin Elomolla omaansa. Toivottavasti vetää sentään vähän paremmin.

Toiveesi asettumisesta Suikkasen kenkimishetken kontekstiin ei tuota minkäänlaisia vaikeuksia. Minä ja muistaakseni moni muukin tällä palstalla sanoimme silloin, että potkut ovat näillä esityksillä perustellut, mutta niitä ei pidä tehdä, jos ei saada parempaa tilalle eikä varsinkaan, jos tuuraajiksi on tarjolla entisiä TPS:n pelaajia, joiden merkittävin meriitti valmentajan tehtävää ajatellen on se, että he ovat entisiä TPS:n pelaajia. Tämän olisi pitänyt olla päivänselvää jo viime vuosien kokemustenkin valossa. Vieläpä mainitsin Elomon ja Kiprusoffin esimerkkeinä nimistä, joita ei ainakaan pidä valita, ja näistä Kiprukin oli tarkoitettu kevennykseksi. Ja silti joku riemuidiootti seuran johdossa sai vakuutettua muut päättäjät siitä, että kyllä, näin kannattaa menetellä.

Jokaisella on toki oikeus mielipiteeseensä. Omani on se, että väitteet siitä, että Suikkanen olisi ollut pakko kenkiä pois, ovat aivan uskomatonta paskapuhetta. Ammattimaisesti toimivassa organisaatiossa henkilövaihdoksia ei ajatella vain siitä yksiulotteisesta näkökulmasta, että epäonnistuja pitää pistää pihalle. Päätöksessä on otettava huomioon myös seuraajan valinta. Näin ollen mulle on Scissors täysin mahdotonta toiveesi mukaan "ignoorata se fakta että Paska-Elomo tuli tilalle". Suikkasen korvaaminen Elomolla oli mielestäni aivan vitun paska idea jo silloin, kun vaihdos tehtiin, eivätkä myöhemmät tapahtumat valitettavasti ole antaneet aihetta tämän näkemyksen muuttamiseen. Ammattimiestä, vaikka sitten surkeasti epäonnistunuttakaan, ei pidä vaihtaa märkäkorvaan, piste.

Jos uuden hallituksen sytytyslanka Suikkasen suhteen oli niin lyhyt kuin se tämän kenkimisratkaisun perusteella näytti olevan, hänet olisi pitänyt pistää vaihtoon jo viime keväänä. Olisin pitänyt tuollaista ratkaisua perusteltuna, vaikka en sitä itse olisi kannattanutkaan: viime kausi oli päävalmentajalta(kin) rimanalitus ja mielestäni on ihan loogista, että uudet päättäjät haluavat tehdä henkilövaihdoksia. Kuten täälläkin on moneen kertaan todettu, järjettömin mahdollinen ratkaisu oli antaa Suikkasen jatkaa, hankkia joukkueeseen hänen luottopelaajiaan ja samalla tehdä kaikin tavoin selväksi, että luottoa ei juuri ole. Kakun voi ilmeisesti sekä syödä että säästää, ainakin Tepsissä.

Kun nyt Scissors pyydät unohtamaan sen, että Elomo tuli Suikkasen tilalle, niin minä saanen vastaavasti pyytää hetkeksi unohtamaan Suikkasen kiistattoman epäonnistumisen ja ajattelemaan asiaa yleisemmällä tasolla. Suikkasen potkut olivat TPS:n viidennet päävalmentajapotkut kuuden vuoden aikana. Se on aika mykistävä saldo mille seuralle tahansa, saati sellaiselle, joka ei ennen tuota ajanjaksoa ollut erottanut yhtään päävalmentajaa kesken kauden. Kun noita valmentajanvaihdoksia oli tullut jo ennen Suikkasen potkuja kokeiltua aika monta kertaa, eivätkä tulokset olleet niistä merkittävästi parantuneet, olisi mielestäni ollut seuran maineelle hyväksi jättää nämä viimeisimmät potkut antamatta. Olisi voitu vaihteeksi antaa sellainen kuva, että päävalmentajalla voi olla TPS:ssä myös työrauha ja seuran tuki takanaan, vaikka tulokset eivät olisikaan toivotulla tasolla. Ihan jo senkin vuoksi, että tällainen voisi nostaa seuran houkuttelevuutta tulevien valmentajakandidaattien silmissä. Tai ei ainakaan laskea sitä niin rajusti kuin varsinkin Virran ja Suikkasen potkut ovat väistämättä tehneet. Kummatkin viimeksi mainituista olivat Tepsiin tullessaan meritoituneita liigavalmentajia, joille olisi varmasti ollut ottajia muissakin seuroissa. Turussa molemmat syötiin elävältä runsaassa vuodessa ja tilalle palkattiin henkilöitä, jotka eivät ikinä tule saamaan valmentajan töitä Turun ulkopuolelta, ainakaan liigatasolla. Kuka haluaa seuraavaksi päänsä pölkylle, Stouni on jo lupautunut tuuraajaksi?

Lisättäköön vielä, että mm. jo mainittu Tapola on hyvä esimerkki siitä, että otteet voivat parantua ilman potkujakin. Ja kyllä, vertailuasetelma on epäreilu, koska Suikkasella oli jo epäonnistunut viime kausi takana. Mutta edellä tuli jo sanottua, miten sen suhteen olisi pitänyt reagoida, jos reagointiin jotain haluja oli.

Näitä viimeaikaisia väitteitä, joiden mukaan Suikkanen oli pakko kenkiä, koska muuten useampi pelaaja olisi lähtenyt kävelemään, ei oikein viitsisi edes kommentoida. Todetaan nyt kuitenkin, etteivät pelaajat noin vain kävele määräaikaisesta sopimuksestaan ulos eikä liigatason joukkueen valmentajia valita huutoäänestyksellä. Toki pelaajat voivat tehdä italialaisen lakon ja pelata tahallaan päin persettä, mutta jostain syystä tätä ilmiötä, samoin kuin sitä pelaajien häipymistä, on alkanut ilmetä vasta Suikkasen potkujen jälkeen. Mielenkiintoista sekin, miten näitä väitteitä Suikkasen ja pelaajien katkenneista väleistä on ilmaantunut tälle palstalle kuin sieniä sateella heti seuran järjestämän fanitapaamisen jälkeen. TPS:n suhteen juuri mikään ei enää hämmästytä, mutta se kyllä ihmetyttää, että osa kannattajista on valmis nielemään mainitun kaltaisia täkyjä koukkuineen päivineen seuran ryssiessä aivan sanoinkuvaamattomalla tasolla ties kuinka monetta vuotta putkeen ja tehtyä liigahistorian kenties tuloksellisesti epäonnistuneimman valmentajanvaihdoksen. Tästä voisi sanoa paljonkin, mutta turha kai tällaisten takia on pelikieltoja hankkia.
 
Viimeksi muokattu:

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Kyllähän se puoli Suikkasen jatkamista, että keväällä Kaitsun joukkueet ovat yleensä olleet kovassa iskussa. Syksyllä on sitten ollut monesti hieman heikompia hetkiä. Esimerkiksi juuri mestaruuskaudella 2009-2010 taisi olla yhteen väliin aika monta voitotonta ottelua putkeen. En sitten tiedä johtuuko se kovasta kesäharjoittelusta. Siinä Kaitsua voisi ehkä vähän verrata Randy Carlyleen.

Miksei sillon syksyllä potkittu pois pelaajia, jotka olivat Suikkasta vastaan mutta nyt sitten potkitaan pelaajat jotka ovat Elomoa vastaan eli tehdään juuri toisinpäin?
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Älkää nyt sitä Tapolaa tähän vetäkö. Ei sen poispotkimiselle nyt olisi ollut mitään muuta järkevää syytä, kuin tulokset. Siellä oli sentään taktinen runko koko ajan olemassa. Taisi olla syksyllä vaan tuttua rautakorpilaista treenijumia.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Paskan vitut, tätä henkevää tyylilajia jatkaen. En rupea haastamaan asiantuntemustasi pelityylin osalta, mutta henkilövaihdosten osalta aivan perusasia on se, että vaihtoa ei lähtökohtaisesti pidä tehdä, jos tilalle ei ole tarjolla parempaa tai vähintään samantasoista henkilöä. Huonompaan ei pidä vaihtaa, piste. Tämä pätee Suikkaseen ja pätee myös moneen otteeseen keskustelemaamme Ari Vuoreen. En sivumennen sanoen ole lainkaan vakuuttunut siitä, että Tepsi kykeni noudattamaan em. prinsiippiä myöskään viimeksi mainitun osalta: Niittymäen kokemus nykyiseen pestiinsä on vielä vähäisempi kuin Elomolla omaansa. Toivottavasti vetää sentään vähän paremmin.

Toki näin, että vaihtoa ei normaalisti organisaatioissa tulisi tehdä mikäli korvaajaa, ja nimenomaisesti parempaa sellaista olisi tiedossa. Urheilussa tämä ei ole kuitenkaan näin yksinkertaista. Esimerkiksi jalkapallon puolella managerit kengitään ja jokin tilapäisratkaisu vetää joukkuetta hetken kunnes rekry korvaajan suhteen on saatu päätökseen. Täysin normaalia siellä. En toki väitä että Tepsin olisi näin pitänyt menetellä, mutta perspektiivin vuoksi. Virhearviointi oli siis Elomon palkkaaminen, mutta Suikkasen potkut eivät. Omasta mielestäni ne olisi pitänyt antaa jo viime keväänä, siksi niin käsittämätöntä peliä TPS hänen alaisuudessaan aivan alusta alkaen pelasi.

Toiveesi asettumisesta Suikkasen kenkimishetken kontekstiin ei tuota minkäänlaisia vaikeuksia. Minä ja muistaakseni moni muukin tällä palstalla sanoimme silloin, että potkut ovat näillä esityksillä perustellut, mutta niitä ei pidä tehdä, jos ei saada parempaa tilalle eikä varsinkaan, jos tuuraajiksi on tarjolla entisiä TPS:n pelaajia, joiden merkittävin meriitti valmentajan tehtävää ajatellen on se, että he ovat entisiä TPS:n pelaajia. Tämän olisi pitänyt olla päivänselvää jo viime vuosien kokemustenkin valossa. Vieläpä mainitsin Elomon ja Kiprusoffin esimerkkeinä nimistä, joita ei ainakaan pidä valita, ja näistä Kiprukin oli tarkoitettu kevennykseksi. Ja silti joku riemuidiootti seuran johdossa sai vakuutettua muut päättäjät siitä, että kyllä, näin kannattaa menetellä.

Kyllä, ja nimim. Fremont osasi ennen kautta julistaa joukkueen sarjataulukon viimeiseksi. Te kaksi kun olisitte puikoissa rakkaan seuramme urheilujohdossa niin ainakin nämä kohtalokkaat virheet olisi vältetty. Laittakaas mietintämyssyyn ja alkakaa tyrkyttää itseänne seuralle. Mutta vakavissaan tästä ollaan tavallaan samaa mieltä. Ymmärrän ajattelusi koskien valmentajan potkimista ja korvaajan tiedossaoloa. Toisaalta emme tiedä olisiko siellä ollut muita vaihtoehtoja kun päätös siunattiin, jolloin potkuhetki saattoi tulla ainoastaan vähän liian nopeasti eteen. Silti edelleen en voi tarpeeksi alleviivata että TPS ei voinut jatkaa niin että Kaitsu oli puikoissa, ja siihen oli aivan tarpeeksi monta syytä.

Jos uuden hallituksen sytytyslanka Suikkasen suhteen oli niin lyhyt kuin se tämän kenkimisratkaisun perusteella näytti olevan, hänet olisi pitänyt pistää vaihtoon jo viime keväänä. Olisin pitänyt tuollaista ratkaisua perusteltuna, vaikka en sitä itse olisi kannattanutkaan: viime kausi oli päävalmentajalta(kin) rimanalitus ja mielestäni on ihan loogista, että uudet päättäjät haluavat tehdä henkilövaihdoksia. Kuten täälläkin on moneen kertaan todettu, järjettömin mahdollinen ratkaisu oli antaa Suikkasen jatkaa, hankkia joukkueeseen hänen luottopelaajiaan ja samalla tehdä kaikin tavoin selväksi, että luottoa ei juuri ole. Kakun voi ilmeisesti sekä syödä että säästää, ainakin Tepsissä.

Ei kukaan voi väittää että tuossa toiminnassa juurikaan johdonmukaisuutta olisi ollut. Ei seuramme toiminnassa ylipäätään ole viime aikoina ollut mitään johdonmukaista. Varsinkin Suikkasen luottoratsujen tänne naaraaminen asettaa koko asian melko omituiseen valoon, sen ohella siis että noviisi-Elomo palkattiin tilalle. En välttämättä ole valmis kuitenkaan purematta nielemään sitä että Elomo olisi ollut ainoa ratkaisu ja uskonkin että johonkin kompromissiin jouduttiin tyytymään sen jälkeen että Suikkasen tilanne eteni tuohon lopulliseen, kestämättömään tilaan. Uskon ainakin itse urheilukontekstissa vähän erityyppiseen johtamiseen kuin mitä normaalissa yritystoiminnassa johon monet täällä useasti yrittää asioita rinnastaa. En ehkä aivan 100% ole myöskään tuon futispuolen esimerkkimenetelmän kannattaja, mutta en voi tarpeeksi alleviivata sitä miten erityyliset vinkkelit näissä asioissa omasta mielestäni kannattaa säilyttää. Viime kaudesta samaa mieltä, kuten jo todettua.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kun nyt Scissors pyydät unohtamaan sen, että Elomo tuli Suikkasen tilalle, niin minä saanen vastaavasti pyytää hetkeksi unohtamaan Suikkasen kiistattoman epäonnistumisen ja ajattelemaan asiaa yleisemmällä tasolla. Suikkasen potkut olivat TPS:n viidennet päävalmentajapotkut kuuden vuoden aikana. Se on aika mykistävä saldo mille seuralle tahansa, saati sellaiselle, joka ei ennen tuota ajanjaksoa ollut erottanut yhtään päävalmentajaa kesken kauden. Kun noita valmentajanvaihdoksia oli tullut jo ennen Suikkasen potkuja kokeiltua aika monta kertaa, eivätkä tulokset olleet niistä merkittävästi parantuneet, olisi mielestäni ollut seuran maineelle hyväksi jättää nämä viimeisimmät potkut antamatta. Olisi voitu vaihteeksi antaa sellainen kuva, että päävalmentajalla voi olla TPS:ssä myös työrauha ja seuran tuki takanaan, vaikka tulokset eivät olisikaan toivotulla tasolla. Ihan jo senkin vuoksi, että tällainen voisi nostaa seuran houkuttelevuutta tulevien valmentajakandidaattien silmissä. Tai ei ainakaan laskea sitä niin rajusti kuin varsinkin Virran ja Suikkasen potkut ovat väistämättä tehneet. Kummatkin viimeksi mainituista olivat Tepsiin tullessaan meritoituneita liigavalmentajia, joille olisi varmasti ollut ottajia muissakin seuroissa. Turussa molemmat syötiin elävältä runsaassa vuodessa ja tilalle palkattiin henkilöitä, jotka eivät ikinä tule saamaan valmentajan töitä Turun ulkopuolelta, ainakaan liigatasolla. Kuka haluaa seuraavaksi päänsä pölkylle, Stouni on jo lupautunut tuuraajaksi?

Ei tämä mainitsemasi "yleisempi taso" itselleni mitään vaikeuksia tuota ymmärtää. On selvää että urheilujohtamisen taso ja ylipäätään tämän firman organisointi ihan ylimmillä tasoilla asti huutaa parannusten perään. Paska valuu aina alaspäin. Suikkasen potkut ovat hankala kokonaisuus käsitellä koska esittelemäsi ajattelumalli on kiistattomasti validi, mutta toisaalta jokainen näki mitä kentällä tapahtui ja että se meno vain yksinkertaisesti oli katastrofaalista kurapaskaa. Aivan jäätävää ripulia.

Lisättäköön vielä, että mm. jo mainittu Tapola on hyvä esimerkki siitä, että otteet voivat parantua ilman potkujakin. Ja kyllä, vertailuasetelma on epäreilu, koska Suikkasella oli jo epäonnistunut viime kausi takana. Mutta edellä tuli jo sanottua, miten sen suhteen olisi pitänyt reagoida, jos reagointiin jotain haluja oli.

Huono esimerkki sillä Tapparan pelaaminen oli syksylläkin organisoidumpaa kuin Tepsin. TPS:n peli ei Suikkasen alaisuudessa ollut organisoitunutta edes viime kauden alussa, joten pysyisin sinuna kyllä tuolla paremmalla linjalla jossa kulisseissa tapahtunutta pyöritellään. Olen näiltä osin esitetyistä perusteluistasi täysin vakuuttunut ja jossain takaraivossa jopa vähän aiempaa vakuuttuneempi siitä että Suikkasen potkut oli vähän hätiköity päätös. Kunnes alan ajattelemaan taas sitä mitä kentällä tapahtui. Mutta ymmärtänet pointtini.

Näitä viimeaikaisia väitteitä, joiden mukaan Suikkanen oli pakko kenkiä, koska muuten useampi pelaaja olisi lähtenyt kävelemään, ei oikein viitsisi edes kommentoida. Todetaan nyt kuitenkin, etteivät pelaajat noin vain kävele määräaikaisesta sopimuksestaan ulos eikä liigatason joukkueen valmentajia valita huutoäänestyksellä. Toki pelaajat voivat tehdä italialaisen lakon ja pelata tahallaan päin persettä, mutta jostain syystä tätä ilmiötä, samoin kuin sitä pelaajien häipymistä, on alkanut ilmetä vasta Suikkasen potkujen jälkeen. Mielenkiintoista sekin, miten näitä väitteitä Suikkasen ja pelaajien katkenneista väleistä on ilmaantunut tälle palstalle kuin sieniä sateella heti seuran järjestämän fanitapaamisen jälkeen. TPS:n suhteen juuri mikään ei enää hämmästytä, mutta se kyllä ihmetyttää, että osa kannattajista on valmis nielemään mainitun kaltaisia täkyjä koukkuineen päivineen seuran ryssiessä aivan sanoinkuvaamattomalla tasolla ties kuinka monetta vuotta putkeen ja tehtyä liigahistorian kenties tuloksellisesti epäonnistuneimman valmentajanvaihdoksen. Tästä voisi sanoa paljonkin, mutta turha kai tällaisten takia on pelikieltoja hankkia.

Kyllä itsekin kuulin vastaavanlaisia huhuja aiemmin. Kuulemani perusteella Suikkasen ja muutamien välit olivat todella tulehtuneet ja pelaajat viestivät asiasta johdolle Suikkasen selän takana. En kuitenkaan jaksa näihin sen tarkemmin ottaa kantaa, sillä Elomo nyt varsinkaan ei ole mikään parannus ihmisjohtajana vaan mahdollisesti vieläkin suurempi syöpä tuolla pukukopissa.

Ylipäätään hyväksyn todellakin sen, että tämä valmentajavaihto oli totaalisen epäonnistunut. Kuitenkin konteksti Suikkasen potkuhetkellä oli mikä se oli, ja eipä tuossa kenelläkään juuri vaihtoehtoja mielestäni ollut, tosin jos oltaisiin menetelty kuten täällä esitetään muutaman toimesta niin eipä tässä oltaisi sillä en kyllä minäkään pysty kuvittelemaan tilannetta jossa Suikkasen johdolla oltaisiin näin suossa. Hankala keskustelunaihe mutta puolesta ja vastaan löytyy todella paljon erilaisia tulokulmia. Merkittävin anti Powerin tekstissä ehdottomasti tuo että huonompaan ei kannata vaihtaa - todennäköisesti jokainen on tästä samaa mieltä. Sen koommin tietämättä taustoja tuossa potkujen jälkeisessä rekrytoinnissa on hankala sanoa kokonaisuuden osalta mitään enempää suuntaan tai toiseen sillä kiistattomasti Suikkanen oli yksi suurimpia epäonnistujia Liigassamme valmennuksellisesti tarkasteltuna viimeisen parin kauden aikana. Toisaalta ei myöskään valmentajia voi vain palkata ja vaihtaa ja soudata ja huovata samojen asioiden parissa jatkuvasti. Toivottavasti ensi kauden päävalmentajan potkuista ei tarvitse tässä vaiheessa kautta keskustella.
 
Viimeksi muokattu:

faro

Jäsen
Elomo jatkaa loppukauden päävalmentajana, ja siirtyy ensi kaudeksi takaisin A-junnujen valmentajaksi. Näin siis Eskola totesi Twitterissä.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Voi vittu sentään, mitä puuhastelua Eskolalta. Elomolla ei ole mitään annettavaa TPS:n A-junioreille ensi kaudella. Varmaan tämä ratkaisu perustuu siihen, että Mentori sanoi, että "puupää" Elomolle on järjestettävä joku homma ensi kauden TPS:ssä. Mikään muu organisaatio ei Elomoa olisi ikipäivinä palkannut millään ehdoilla. TPS sen tekee ja maksaa tästä Elomolle vielä jotakin. Ei voi muuta sanoa kuin aivan järjetöntä meininkiä taas kerran. Klaani määrää, mitä tehdään,ja Eskola tekee mitä klaani sanoo.

Kyllä A-junioreita tulee sääliksi, kun heille tällainen "valmentaja" ensi kaudeksi tulee.

Voiko TPS todellakin uhrata seuran A-juniorit tällaisen valmentajan vastuulle, mitä Elomo on?
 

Flusher

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Panthers
Alkaa suoraan sanottuna ärsyttää se, että Elomoa roikotetaan väkisin TPS:n organisaatiossa. Haukkuu kannattajia, älliä ei vaikuta olevan päässä lainkaan, ylisuuri ego, ylimielinen asenne, ja ennen kaikkea todella murheellisia lukuja joukkuemenestyksen osalta. Onko TPS:llä joku hieno suunnitelma, että jos ei homma toimi Selinin kanssa, voisi Elomo taas yrittää? Uskomatonta.

Elomo olisi pitänyt jo kenkiä sen mikkihiiri-episodin jälkeen. Mutta näköjään välit johtoon ovat todella hyvät, eihän tässä olekaan TPS hävinnyt kuin vain 10 ottelua putkeen. Kai sen määrän voisi vielä tuplata, ja samalla sitten ensi kausina pilata TPS:n tulevaisuuden lupaukset.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Mikki-Hiiri episodi ole yhtään mitään, kun katsoo niitä saldoja herran valmennusajalta. MIssä muka saisi tuolla suorittamisella olla puikoissa vielä?
 

Fedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Arizona Coyotes
Kyllä tämä ajojahti Elomoa kohtaan on hurjaa katseltavaa. Elomolla on asenne kunnossa, eikä murjota ja kitise tappioiden keskellä, kuten suuri joukko pelaajista tekee. Hyvää työtä tehnyt niillä palikoilla, mitkä käsissä on. Olen seurannut tätä TPS:n kurjaa vaihetta ja olen huomannut, että pelaajisto ei ole vakuuttanut millään mittarilla. Joukkueen etu on kyllä se, että muutama syöpäläinen on lähtenyt uusiin maisemiin.

Elomosta kuullaan varmasti vielä. Toivottavasti hyvässä organiosaatiossa ja tervepäisten pelaajien keskuudessa.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Elomo näyttää saavan tehdä mitä vain hän itse keksii. Haukkua seuran fanit ja siitä huolimatta hänelle järjestetään seuraavaksi kaudeksi mukava valmennuspesti ehkäpä seuran tulevaisuuden kannalta tärkeimmässä joukkueessa. Voi vittu, mitä puuhastelua!

Samaan aikaan TPS-johto puhuu, että aloitetaan puhtaalta pöydältä ja faneja mukamas arvostetaan. Kuitenkin faneja kustaan silmään minkä ehditään. Valitettavasti osa faneista ei tätä tajua, ja ehkä siksi TPS-johtokin tekee näin, koska uskoo, että faneille voidaan tehdä mitä vain. Jopa niin, että Stouni valitaan liigajoukkueen valmennustiimiin. Mitään ei siis edelleenkään TPS-johdossa ole tajuttu. Paskaa puhutaan ja perässähiihtajiä halutaan johdon ratkaisuille.

Minä en ainakaan vielä usko, että mitään positiivista olisi tehty, koska Selinille on asetettu "vanhan johdon" kätyri päällystakiksi.

Ikävä asia, ettei Eskolalla tunnu todellakaan kantti riittävän Mentorin klaanin syrjäyttämiseksi.
 

Axroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, S.Koivu
Kyllä tämä ajojahti Elomoa kohtaan on hurjaa katseltavaa. Elomolla on asenne kunnossa, eikä murjota ja kitise tappioiden keskellä, kuten suuri joukko pelaajista tekee. Hyvää työtä tehnyt niillä palikoilla, mitkä käsissä on. Olen seurannut tätä TPS:n kurjaa vaihetta ja olen huomannut, että pelaajisto ei ole vakuuttanut millään mittarilla. Joukkueen etu on kyllä se, että muutama syöpäläinen on lähtenyt uusiin maisemiin.

Elomosta kuullaan varmasti vielä. Toivottavasti hyvässä organiosaatiossa ja tervepäisten pelaajien keskuudessa.

Tällaisten viestien jälkeen sitä melkein toivoisi, että pääsisitte Kärppien organisaatiossa nauttimaan myös Elomon upeasta asenteesta. Mielellään heti. Kuten edellä jo todettiin, kovalla rahalla voisi irrota. Ei saatana.
 

puumaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Sport liigaan kaudelle 14-15
Kyllä tämä ajojahti Elomoa kohtaan on hurjaa katseltavaa. Elomolla on asenne kunnossa, eikä murjota ja kitise tappioiden keskellä, kuten suuri joukko pelaajista tekee. Hyvää työtä tehnyt niillä palikoilla, mitkä käsissä on. Olen seurannut tätä TPS:n kurjaa vaihetta ja olen huomannut, että pelaajisto ei ole vakuuttanut millään mittarilla. Joukkueen etu on kyllä se, että muutama syöpäläinen on lähtenyt uusiin maisemiin.

Elomosta kuullaan varmasti vielä. Toivottavasti hyvässä organiosaatiossa ja tervepäisten pelaajien keskuudessa.

Oho. Voiko joku valmentaja surkeampaa työtä tehdä kuin Elomo Palloseurassa. Oliko tämä nyt miina, mihin astuin jalkoineni. Elomo sai tepsukan käsiinsä hyvissä asemissa, oliko jopa koko sarjataulukon kärkeen alle kymmenen pojoa? Alkuhuuma tuottikin muutaman voiton, mutta mitä sen jälkeen. Tappiota
Kyllä tämä ajojahti Elomoa kohtaan on hurjaa katseltavaa. Elomolla on asenne kunnossa, eikä mIurjota ja kitise tappioiden keskellä, kuten suuri joukko pelaajista tekee. Hyvää työtä tehnyt niillä palikoilla, mitkä käsissä on. Olen seurannut tätä TPS:n kurjaa vaihetta ja olen huomannut, että pelaajisto ei ole vakuuttanut millään mittarilla. Joukkueen etu on kyllä se, että muutama syöpäläinen on lähtenyt uusiin maisemiin.

Elomosta kuullaan varmasti vielä. Toivottavasti hyvässä organiosaatiossa ja tervepäisten pelaajien keskuudessa.

Are you fucking, I am. Jotain ihmeelistä tapahtui kesken viestini, joka oli älyllisesti hyvin korkealla. Unohtakaa siis tämä, niin minäkin teen.
Kyllä tämä ajojahti Elomoa kohtaan on hurjaa katseltavaa. Elomolla on asenne kunnossa, eikä murjota ja kitise tappioiden keskellä, kuten suuri joukko pelaajista tekee. Hyvää työtä tehnyt niillä palikoilla, mitkä käsissä on. Olen seurannut tätä TPS:n kurjaa vaihetta ja olen huomannut, että pelaajisto ei ole vakuuttanut millään mittarilla. Joukkueen etu on kyllä se, että muuta

Saako tästä pelikieltoa ;) Otan vastaan.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös