Jokerien peliotteet kaukalossa kaudella 2014–2015

  • 146 704
  • 520

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Toisaalta Jokerien pelitapa tuotti eilenkin paljon maalipaikkoja, joista olisi pitänyt naulata. Oli Aaltosen ja Ridan läpiajoa, vetoja parhaasta sektorista, Lajusella viivassa vetopaikkoja jne., mutta kiekkoa ei saatu verkkoon. Paljon huolestuneempi olisin, jos maalipaikat olisivat olleet toisin päin.

Tässä ollaan asian ytimessä ja se on juuri näin. Vaikka tällä hetkellä tuntuu siltä että Jokerit joutuu tekemään helvetin paljon enemmän duunia maalin eteen kuin vastustaja, niin niitä laadukkaita maalipaikkoja on kuitenkin siunaantunut jokaisessa ottelussa sen verran, että paremmalla/terävämmällä viimeistelyllä oltaisiin voitettu vieläkin enemmän pelejä kuin mitä nyt ollaan voitettu. Eli maalipaikkoja siunaantuu riittävästi otteluiden voittamiseen ja ollaan konfferenssin neljän parhaan joukossa, niin ei tässä mielestäni hirveästi ole syytä kritisoida tai arvostella joukkueen pelitapaa. Jos neljästä metristä onnistutaan ampumaan viisi metriä ohi, niin ei se ole pelitavallinen vika, vaan taidon puutetta. Maalipaikkoja syntyy, nyt pitää vaan alkaa laittamaan sitä mustaa börsään niin saadan huikea kevät!
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
No joo, mutta sehän on vakio, että suomalainen joukkue tarvitsee enemmän maalipaikkoja kuin vastustaja voittaakseen. Minun nähdäkseni Cobol on siis myös olennaisen äärellä ja omalla vaatimattomalla asiantuntemuksellani allekirjoittaisin valtaosan hänen viestiensä pointeista. Osaksi sieltä löytyy myös selitys sille, miksi tuolla laukausmäärällä syntyi vain yksi maali. Eilisessä pelissä toki yksittäisillä huonoilla suorituksilla ja liiallisella yksinyrittämisellä on myös osuutensa tuloksessa, mutta minusta on aina hyvä katsoa laajempaa kuvaa kuin yhtä peliä (vaikka eilen katsomossa kyllä se yksittäinen peli ja ne yksittäiset virheet kyrsivät).

Sarjatilanne on toki edelleen odotettua parempi, mutta kauden ajalta tiedetään ja eilisestä oli helppo nähdä, että tämä joukkue pystyy paljon parempaan kuin nyt nähtiin. Siinä taktiikkaan, pelipaikkoihin ja muihin valmennuksellisiin kysymyksiin on aika paljon helpompi vaikuttaa kuin esim. Lajusen laukausten laatuun.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Niin mä en kyllä ymmärrä että jos 80% pelatuista peleistä (prosenttiluku vedetty hatusta, älkää takertuko siihen) ollaan luotu vähintään yhtä monta laadukasta maalintekopaikkaa kuin vastustaja ja useimmiten jopa enemmän, niin mitä vikaa on taktiikassa tai pelitavassa? Pelaajien yksittäiset virheet eivät ole pelitavan tai taktiikan syytä. Jos ei maalipaikoista tehdä maaleja tai puolustetaan väärin yksittäisiä tilanteita (esim Jaakola eilen siinä missä tuli vanhanaikainen lähti kiertämään maalia puolustajan perässä kun varmaan luuli että maalin voi tehdä maalin takana) niin ei sekään ole pelitaktiikan tai pelitavan vika. Tai jos vastustajalla käy vaan ihan vittumaisen hyvä säkä maalitilanteissa, niin ei sekään voi mennä valmennuksen piikkiin. Tuntuu tällä palstalla olevan käytäntö että jos tulee muutama tappio niin heti aletaan teorisoimaan niin perkeleesti eri vaihtoehdoilla ja variaatioilla ja unohdetaan kauden kokonaiskuva, mikä on tällä kaudella ollut kiitettävä tai vähintäänkin hyvä +. Tämä on minun mielipiteeni ei absoluuttinen totuus, joten jatkakaa vaan kaikessa rauhassa.
 

zuuzo97

Jäsen
Niin mä en kyllä ymmärrä että jos 80% pelatuista peleistä (prosenttiluku vedetty hatusta, älkää takertuko siihen) ollaan luotu vähintään yhtä monta laadukasta maalintekopaikkaa kuin vastustaja ja useimmiten jopa enemmän, niin mitä vikaa on taktiikassa tai pelitavassa?

Jokereiden pelaajamateriaali on keskinkertainen. Jokereiden pelaajat eivät tee samoista pakoista maaleja kuin kovalsthukit ja radulovit, vaan maalintekoon tarvitaan aina laatupaikka, jotta Jokereiden pelaajat saa kiekon reppuun. Kuvaan astuu pelikirja. Tuottaako se pelaajille tarpeeksi laadukkaita maalintekopaikkoja, jotta sen tasoiset pelaajat onnistuvat iskemään maalin?

Juuri sen takia, kun pelaajamateriaali on rajallinen, tulisi joukkueen pelitavan olla se tekijä, joka kaventaa eroa suhteessa vastustajaan.

Jokereiden pelitapa on toiminut kollektiivina koko kauden ajan todella mallikkaasti. Siitä esimerkkinä Mosesin yli 30 rysää. Olisiko iskenyt jossain toisessa joukkueessa saman määrän? Tuskinpa.

Joissain otteluissa (kuten eilen) joukkueen pelaajat eivät ole sitoutuneita 100% pelitapaan, jolloin ei pystytä luomaan tarpeeksi laadukkaita maalintekopaikkoja. Jonain iltana (edelleen kuten eilen) vastustajan pelitapa toimii täydellisesti, ja joukkue iskee jokaisesta paikastaan maalin.

Ja tähän liittyy vahvasti vielä psyykkinen puoli. Jos pelitapa ei toimi, se todennäköisesti heikentää ottelussa itseluottamusta, joka on erityisen tärkeä nimenomaan maalinteossa. Esimerkkinä tästä on ollut monta kertaa LOKOMO. Jos se on joutunut pelaamaan paljon kiekottomana, ei ketjun pelaaminen toimi sitten edes ylivoimalla, koska 5vs.5 pelissä ei olla saatu tarvittavaa itseluottamusta.

Maalinteko on aina sidoksissa pelikirjan kanssa. Se nähtiin junnukisoissa, kun Suomella ei ollut pelikirjaa ja näin ollen ei onnistunut maalinteossa. Ja sitten haukuttiin pelaajat, kun todellinen ongelma oli pelitavassa.

edit. ja vielä lisäyksenä: mun mielestä Jokerit ei todellakaan luonut eilen tarpeeksi laadukkaita maalintekopaikkoja. Johtui siis siitä, että Jokerit ei pelannut viisikkona, hyökännyt viisikkona lyhytsyöttöjen kautta, ei pitänyt huolta puolustusvalmiudesta jne., eikä siltä osin toteuttanut pelitapaansa.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Mäkin käytän eilistä peliä esimerkkinä kuten zuuzo97 tuossa ylhäällä. Jos Aaltonen ja Rita olisivat tehneet läpiajoistaan maalit ja Henkke ei olisi sohinut kiekkoa omiin eikä viimeistä olisi tehty tyhjiin, Jokerit olisivat voittaneet eilen 3-2. Ei eilinen häviö ollut millään lailla kiinni taktiikasta tai pelitavasta. Jokereilla on, kuten zuuzo97 ansiokkaasti toteaa, keskinkertainen materiaali ja silti ollaan kärjen vauhdissa. Onpas meillä paska pelikirja kun ei parempaan pystytä.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Niin, onhan se tietysti mahdollista voittaakin peli noin huonolla yhteispelaamisella tai noin huonolla taktiikalla (tai sen toteuttamisella) suhteessa vastustajan peliin. Se on vain aika huomattavan paljon todennäköisempää, jos taktiikka ja yhteispeli on kunnossa. Näin on ollut tällä kaudella usein, etenkin sellaisia joukkueita vastaan, jotka pyrkivät kiekolliseen peliin mutta materiaali on kärkijoukkueita heikompaa. Ero niihin peleihin ja eiliseen vain on aika valtava, ja minunkin taktisia hienouksia melko heikosti tuntevana oli se aika helppo nähdä. Yhdelle IFK-fanille ennen peliä hehkutin, kuinka tällä kaudella Jokereiden pelaamisen katselemisesta nauttii. Harmittaa että sanoin niin, koska eilen ei nauttinut: peli oli sekavaa, väkinäistä, yksinyrittämistä.

Toki maalipaikkoja - paljon näennäisiä ja muutama hyvä - saatiin myös aikaan ja kuten sanottu, tuurilla olisi ollut mahdollista voittaakin. Koska vastustaja ei ollut tasoltaan KHL-mittapuulla kummallinen. Mutta ei voitettu, ja siihen oli aika monta syytä, ei todellakaan ollut kyse zägästä tai parista hukatusta paikata. Cobolin viesteistä löytyy tarkemmin.
 
Viimeksi muokattu:

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Niin, onhan se tietysti mahdollista voittaakin peli noin huonolla yhteispelaamisella tai noin huonolla taktiikalla (tai sen toteuttamisella) suhteessa vastustajan peliin. Se on vain aika huomattavan paljon todennäköisempää, jos taktiikka ja yhteispeli on kunnossa.

Minusta ns. pelikirjassa ei ollut eilen isompaa vikaa. Pelaajat eivät vaan olleet normaalilla tasollaan. En ole aiemmin tällä kaudella nähnyt tuollaista määrää huonoja syöttöjä ja syötön vastaanottoja. Lähes jokainen lupaava vastaisku päättyi paskaan syöttöön tai huolimattomuuteen syötön vastaanotossa. Normaalitasolla noista olisi luotu huomattavasti enemmän laatupaikkoja. Ei vaan ollut Jokerien ilta.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Syöttöketjuja ei tosiaan juuri näkynyt, mutta omaan silmääni se oli paljon mm. sitä yhteistyön puutetta ja väärää sijoittumista. Toki pisteet myös vastustajalle näiden asioiden vaikeuttamisesta.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Syöttöketjuja ei tosiaan juuri näkynyt, mutta omaan silmääni se oli paljon mm. sitä yhteistyön puutetta ja väärää sijoittumista. Toki pisteet myös vastustajalle näiden asioiden vaikeuttamisesta.

Katselin pelin Viasatilta ja siinä kommentaattori Niemi nimenomaan ihmetteli näitä helppoja virheitä syöttöpelissä. Tämä oli teemana koko illan. Toki vastustaja pelasi taktisesti kypsästi ja omilla vahvuuksillaan. Se ei silti poista sitä tosiasiaa, että Jokereilla pelaajien latautuminen tai joku muu petti aika pahasti ja näkyi surkeana yksilötason tekemisenä. Samalla tietysti joukkuepeliltä katoaa pohja, kun helpotkaan syötöt eivät mene omille.
 

zuuzo97

Jäsen
Tulee nyt erottaa kaksi asiaa toisistaan: pelitaktiikka/-kirja/-tapa ja sen toteutus. Jokereiden pelitapa on hyvä, mutta se ei yksinään riitä. Pelitapaa pitää osata toteuttaa. Ja Jokereiden tapauksessa joka ilta siltä tulisi toteuttaa huippulaadulla, jotta voidaan voittaa otteluita. Joukkue varustettuna paremmilla pelaajilla voi voittaa hyvien yksilöidensä turvin vaikka ei pelitapaansa toteuttaisikaan edes hyvin.

Kevättä ajatellen tärkein kysymys Jokereissa on se, että pystyykö joukkue joka ilta toteuttamaan pelisapluunaa 100% nöyryydellä. Tämä on sitä Erkan paljon painottamaa henkistä puolta. Kuten hän eilen Viasatin haastattelussa totetsi:"Halu pelata joukkueelle pitää tulla jokaisesta pelaajasta itsestään"

Siinä missä TsSKA:lla tai SKA:lla voittoon voi riittää 70% suoritus, Jokereiila sen täytyy olla joka ilta 100%.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Toisaalta Jokerien pelitapa tuotti eilenkin paljon maalipaikkoja, joista olisi pitänyt naulata. Oli Aaltosen ja Ridan läpiajoa, vetoja parhaasta sektorista, Lajusella viivassa vetopaikkoja jne., mutta kiekkoa ei saatu verkkoon.

Näin juuri! Aina voi ylianalysoida, mutta jos ei pian ala löytyä pelaajaa, joka osaa laittaa limpun häkkiin, niin playoffit loppuvat Jokerien osalta nopeasti.
LOKOMO kuriin ja Jokerit on helppo tehdä tehottomaksi. Siihen tulevat vastustajat iskemään playoffeissa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Näin juuri! Aina voi ylianalysoida, mutta jos ei pian ala löytyä pelaajaa, joka osaa laittaa limpun häkkiin, niin playoffit loppuvat Jokerien osalta nopeasti.

Menisi hieman tylsäksi keskustelu, jos rima pidettäisiin ainoastaan tuolla tasolla. Limppu sisään ja läheltä ylös ja jos ei tee niin kaveri tekee :)
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Menisi hieman tylsäksi keskustelu, jos rima pidettäisiin ainoastaan tuolla tasolla. Limppu sisään ja läheltä ylös ja jos ei tee niin kaveri tekee :)

Kieltämättä kuluneet kiekkofraasit tuli lueteltua viestissäni, mutta minkäs teet.. Jääkiekko on yksinkertaisten ihmisten yksinkertainen peli, "maalit ratkaisee" ;)

Poistun fraaseineni tästä keskustelusta odottelemaan playoffeja, jatkakaa!
 

Infinity

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, maajoukkue
Hyvää analyysiä etenkin zuuzo97 ja Cobol. Kyllä Jokereiden "ongelma" on juurikin siinä, että sen pelitapa vaati jokaiselta kentältä 100 % sitoutumisen omaan rooliinsa ja joukkuepeliin. Vastustajat- joista moni on erityisessä paineessa palyoff viivan tuntumassa- ovat lisäksi scoutanneet hyvin meidän yv:n, keskialueen ylityksen sekä maalineduspelaamisen. Koska vajavaisuuksia löytyy (kuten toki lähes kaikista joukkueista), on huonona iltana meidät "helppo" voittaa. Se miksi joukkue ei esimerkiksi eilen ollut halukas vastaamaan vastustajien fyysiseen pelaamiseen tai kulmavääntöihin ihmetyttää sekin. Huono ilta Ilmalassa.
 

zuuzo97

Jäsen
Se miksi joukkue ei esimerkiksi eilen ollut halukas vastaamaan vastustajien fyysiseen pelaamiseen tai kulmavääntöihin ihmetyttää sekin. Huono ilta Ilmalassa.

Katsoitko Erkan haastattelun Viasatilla? Siinä hän sanoi, että joukkueella oli todella energinen ja hyvä aamujää. Valmennus oli sitten päättänyt luovuttaa vastuun peliin valmistautumisen osalta täysin pelaajille. Näin mä sen hänen haastattelunsa ymmärsin.

No, tulos oli eilen tuonnäköinen sitten. Tää oli ilmeisesti jonkinlainen kokeilu pleijjareita ajatellen, kuinka joukkueen sisältä löytyy se voima. Ainakin vielä on näköjään paljon hommia tehtävänä.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mun mielestä suurin selittävä tekijä eilen nähdylle esitykselle oli se, ettei Jokereilla nyt ihan kauheasti ollut matsissa panoksia. Tärkeistä pisteistä jankataan, mutta jos häviäminen ei aiheuta sarjatilanteen kannalta mitään välitöntä katastrofia ja jos hyötykin on vähäinen, niin jotain voi jäädä helposti keskittymisestä uupumaan. Eilinen oli kylläinen esitys huonolla mv-pelillä höystettynä.

Toki joukkueessa on myös rakenteellisia ongelmia, kuten vaarallisten yv-pakkien puuttuminen ja tehojen jakautuminen.
 

raukkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Pisteet täältäkin suunnalta etenkin zuuzo97:lle ja cobolille. Tuollasia analyysejä kun saisi lukea vaikka joka päivä niin kyllä kelpaisi. Jatkakaa samaan malliin! :)
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Katselin pelin Viasatilta ja siinä kommentaattori Niemi nimenomaan ihmetteli näitä helppoja virheitä syöttöpelissä. Tämä oli teemana koko illan. Toki vastustaja pelasi taktisesti kypsästi ja omilla vahvuuksillaan. Se ei silti poista sitä tosiasiaa, että Jokereilla pelaajien latautuminen tai joku muu petti aika pahasti ja näkyi surkeana yksilötason tekemisenä. Samalla tietysti joukkuepeliltä katoaa pohja, kun helpotkaan syötöt eivät mene omille.

Näin näin eilisen pelin itsekin, ja oikeastaan aika monta muutakin vuodenvaihteen jälkeistä matsia. Periaatteessa homma on ihan formussaan koko ajan, mutta pientä huolimattomuutta, yksilövirhettä yms. vajavaisesta keskittymisestä johtuvaa asiaa sieltä on paistanut viime matseissa (pl. ZSKA) läpi. Jaakolan esityksiin kiteytyy aika hyvin koko joukkueen meno juuri nyt. Lähes virheetön ja äärimmäisen skarppi syksy illasta toiseen, mutta tällä hetkellä meinaa vähän ajatus karkailla ja lipsumisia sattuu siellä sun täällä. Jalka näyttäisi äijillä liikkuvan edelleen, joten fyysisen väsymyksen piikkiin ei voi laittaa mitään, mutta ettei nyt takaraivoissa alkaisi kuitenkin jo siintelemään ne pleijarit, ja näitä runkosarjan perusmatseja vedetään tiedostamattakin tällä hetkellä vähän ns. "pakkopullaa" -mentaliteetilla läpi.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Atlanttia vastaan ok jämäkkä esitys, pakkovoitto ja Karlssonille toinen nollapeli putkeen. Siinä missä ykköskenttä vaeltelee varjojen mailla ja LOKOMO on vain varjo siitä mihin pystyy parhaana päivänään (joka on silti ihan ok) niin kolmoskenttä lentää. Aaltosen peliä on ilo katsoa ja Sallisesta on kuoriutumassa kunnon powerforwardi. Suurin kiitos voitosta menee kyllä (taas) tolppien väliin Karlssonille, joka mm. nappasi läpiajon 1-0 tilanteessa ja muutenkin liimasi varmasti.

Tärkeä voitto. Kiitos Jokerit!
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerit käy tällä kaudella vain yhdellä sylinterillä kerrallaan. Plyoffeissa tarvittaisiin useampaa kuin yhtä kenttää kerrallaan olemaan hyvässä vireessä. Onneksi on ollut edes se yksi kentällinen kerrallaan liekeissä, koska muuten kaudesta olisi tullut synkkä.
 

Bremberg#19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tampa Bay
Pieni listaus runkosarjan onnistujista, vaikka sopisi paremmin runkosarjan loppuun ja uudelleen sitten pleijareiden jälkeen.

Maalivahdit:

++++ Karlsson: Aluksi haparoi ja tuli kirottua itsekin maanrakoon. Sen jälkeen nostanut tasonsa sellaiseksi, jonka Jokerit tarvitsee menestyäkseen keväällä.
+++ Helenius: Alkukaudella erinomainen, mutta pari heikkoa peliä ja Karlssonin vire jätti pysyvästi 2. veskariksi. Erittäin hyviä ja erittäin huonoja pelejä. Alkukaudella tuntui olevan varmempi maalissa, eikä sylkenyt kiekkoja niin paljon kuin nykyään, mihin tosin vaikuttaa suoraan jo pelituntumakin.

Puolustajat:

+++++ Gunderson: Loistavaa kiekollista peliä. Alkukaudella teki pisteitä hirveää tahtia, mutta omissa kolisi jatkuvasti. Viimeiset 30 peliä puolustanut jäätävän hyvin. Hyökkäystehot ovat jääneet sen seurauksena alhaisemmaksi. Kaikki saisivat ottaa mallia 1 vs 1 hyökkäysten puolustamisesta häneltä. Tärkein pakki.
++++ Ohtamaa: Loistavaa puolustuspelaamista ja av:lla erinomainen. Parantanut kauden edetessä aktiivisuuttaan hyökkäysalueella, mutta yv ei ole hänelle silti oikea paikka. Alivoimalla saisi kiinnittää huomiota purkukiekkojen laatuun.
++++ Lajunen: Pelannut erinomaisen kauden ja ollut positiivinen yllätys. Avannut peliä hyvin. Yv:llä aivan käsittämätön lapanen vedoissaan. Niin huono, että vaikka muuten pelannutkin hienosti teki mieli alentaa arvosanaa.
++++ Todd: Harjoituspeleissä oli aivan kuningas. Vaikka ei olekaan runkosarjassa ollut ihan yhtä hyvä, niin erityisesti nyt loukkaantumisen jälkeen pelannut todella hyvin ja avannut peliä mainiosti. Puolustuksen Moses. Hinta/laatu kohdillaan.
++++ Korpikari: Pelannut luotettavasti, varmasti ja yksinkertaisesti. Loukkaantumiset vaivanneet välillä, mutta hoitanut hommansa paremmin kuin hyvin.
+++ Jaakola: Oli marraskuussa ylivoimaisesti paras puolustaja. Taso kuitenkin ailahdellut liikaa ja joulu/tammikuu eivät sujuneet kaksisesti. Todella tärkeä palanen puolustusta pleijareissa, joten koomailuja ei saa sattua.
++ Väänänen: Kiekollinen peli ollut välillä hävyttömän heikkoa. Joulukuussa painoi useita erinomaisia taklauksia, mutta viimeaikoina niitäkään ei olla nähty. Kauden avausmaali odottaa vielä tuloaan. Pakko nostaa tasoa pleijareihin.
++ Peltola: Ensimmäiset pelit näyttivät lupaavalta, mutta lopulta kävi samalla tavalla kuin edellisellä liigakaudella. Alkuloiston jälkeen taso laski kuin lehmänhäntä. Kiekolliset ratkaisut muuttuivat käsittämättömän heikoiksi. Toivottavasti ei jouduta peluuttamaan pleijareissa.
++ Saari: Teki parhaansa, mutta useassa pelissä sama asia tuli selväksi: taso ei vielä riittänyt tälle tasolle.
+ Karalahti: Itsekeskeinen paska. Pelasi huonosti, kieli medialle ja oma ego nousi joukkueen edelle. Suuri pettymys tämän kauden osalta.

Hyökkääjät:

+++++ Moses: 33 maalia. Täälläkin useat sijoittivat kauden alkaessa kokoonpanovirityksissään rotaatioon. Kemiat natsaavat LOKOMO:ssa ja ketjukavereistaan hyvin riippuvainen Moses on kylvänyt tuhoa. Uskonmenevän maaliennätyksessä Mosjakinin ohi.
+++++ Omark: Fanipaitahan sieltä ostoon lähti, kuten arvelinkin ennen kauden alkua. Aivan timanttinen pelaaja. Käsittämättömän taitava ja pelaa jatkuvasti erinomaisella asenteella. Suojaa kiekkoa kuin itse Jagr. Jokereiden tärkein hyökkääjä ja pakko pitää ensikauden joukkueeessa. Pakko.
+++++ Koukal: Mestaruustsekki? Huikea sälli ja varsinkin mediassa ja suurenyleisön silmissä jää ketjukavereidensa varjoon. Toivottavasti jatkaa ensikaudella. Jokereiden näköinen pelaaja. Hänenkin fanipaita olisi kiva omistaa.
++++: Wirtanen: Vaihto Mcleanista Wirtaseen vahvisti Jokereita todella paljon. Sen seurauksena pystytään muodostamkolme hyvin hyökkäämään pystyvää kenttää. Wirtanen on myös erinomainen aloittamaan ja suorastaan itse täydellisyys blokkaamisessa ja av-pelaamisessa.
++++ Mäki: Nosti tasoaan liiga-ajoista. Suuri Jokerisydän ja pelaaja, jonka haluan nähdä narreissa tulevinakin vuosina kunhan pysyy nähdyllä tasolla. Harjun lähdettyä keskushyökkääjänäkin pelaamaan pystymisen merkitys kasvaa entisestään. Hattua päästä.
++++ SBA: Mäen tavoin selvä tasonnosto ja hyvä kesä alle. Paino pudonnut 10 kiloa ja se näkyy selvästi luistelussa. Toivottavsti kuuluu myös ensikauden joukkueeseen, sillä juuri tälläisia pelaajia nelosemme tarvitsee.
++++ Hahl: Oma suosikkini jo aiemmilta kausilta. Loukkaantumishistoria pelottaa poffeja ajatellen. Kullanarvoinen pelaaja neloskentän tasapainottajana, alivoimaspesialistina ja pukukopin yhtenä johtohahmona.
+++: Hagman: Alkukaudella täysin pitelemätön. Loukkaantuminen katkaisi harmittavasti loiston. Rakastan Hakin harhautuksia, joissa ajaa suoraan maalia kohti ja hyödyntää kikoissaaan vastustajan mailan ja luistimen väliä. Pelaa loistavasti maalinedustassa. Tärkeä pelaaja poffeissa.
+++ Kapanen: Pelaa fiksusti. Ei ole ikinä ollut mikään näyttävä pelaaja, mutta viimepelin Koukalin läpi syöttämisen kaltaisia suorituksia odottaisi näkevän häneltä enemmän. Täysin oikea valinta kapteeniksi. Syöttötaito ja pelikäsitys erinomaista.
+++ Huhtala: Jocerin ja Palolan Keisarin suosikkipelaaja. Tällä hetkellä menossa heikko vaihe, mutta ollut aktiivinen ja karvannut erinomaisesti. Saisi välillä luopua kiekosta nopeammin ja tehot jääneet hieman piippuun. Pääsääntöisesti kuitenkin todella hyvää pelaamista ja vahvaa kaksinkamppailu tekemistä.
+++ Sallinen: Pelaa tällä hetkellä erinomaisesti. Väkivahva pelaaja, joka välillä sortuu luulemaan liikaa itsestään, eikä kiekko tunnu irtoavan lavasta. Selvää ailahtelua tapahtunut pelitasossa, mutta toivottavasti tämänhetken vire jatkuu pleijareissa.
++ Aaltonen: Viimeiset 5 peliä ja alkukausi turvasivat kolmeplussaa JMA:lle, vaikka mieli teki antaa vähemmän. Siinä välissä pelasikin sitten 30 peliä tasolla, joka ei yllä edes yhteen plussaan. Löysä paska, mutta toivottavasti on niin hyvä keväällä kuin Kärppäfanit ovat täällä käyneet kertomassa. Positiivisia viitteitä tästä on alettu näkemään viimepeleissä. 10 maalia on silti aivan liian vähän. Nyt kun oikein alkaa miettimään ne 30 peliä ketuttavat vieläkin niin rankasti, että lasketaan arvosana kahteen plussaan.
++ Pöysti: Joutunut käsittämättömästi pelaamaan lähes samanverran kuin RIta. Se varmasti syönyt pelihuumoria ja tuntumaa, mutta siitäkin huolimatta odotin itse Pöystiltä enemmän. Missä ovat taklaukset? Röyhkeät haastot? Parempaan pitää pystyä.
++ Mclean: Myytiin aiheesta pois ja vaihtamalla asiat parani. Oli todella heikko hyökkäyssuuntaan, mutta aloituksia kahmi jäätävällä prosentilla. Suuri pettymys.
+ Rita: Voi hyvänen aika. Ei oikein tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa kun katsoo miehen otteita jäällä. Jokerisydäntä särkee sanoa, mutta toivon että ei ole ensikauden joukkueeessa. Ei olisi pitänyt olla tälläkään kaudella. Arka, pelokas ja ponneton polle. Silti aina Jokeri isolla J:llä. Askel jäi vain ottamatta.
+ Harju: Täysi farssi: Pehmeä, kitisevä vässykkä, joka ei missään vaiheessa saanut kemioita natsaamaan oikeastaan yhdenkään(!) pelaajan kanssa. Silti pois päästäminen jo tällä kaudella saattoi olla paha virhe, jos loukkaantumistilanne muuttuu huonoksi.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
+++ Kapanen: Pelaa fiksusti. Ei ole ikinä ollut mikään näyttävä pelaaja, mutta viimepelin Koukalin läpi syöttämisen kaltaisia suorituksia odottaisi näkevän häneltä enemmän. Täysin oikea valinta kapteeniksi. Syöttötaito ja pelikäsitys erinomaista.

Kapasesta voisi lisätä sen, että on oikeastaan ainoa hyökkääjä, joka pelaa isossa roolissa kaikissa tilanteissa. Ylivoimaa sekä alivoimaa, vaikka kummassakaan ei meidän ykköshevonen olekkaan. Tärkeillä hetkellä löytää itsensä lähes poikkeuksestta kentältä. Vähän ovat tehot jättäneet toivomisen varaa, mutta äärimmäisen tärkeä pelaaja.

Toisaalta tämä kertoo osaltaan siitä, miten meidän joukkue on roolitettu todella tarkasti. Pelaajat, kuten Omark, Moses, Koukal, Aaltonen, Hagman ja Kapanen hoitavat ylivoimat ja toisaalta alivoimalle on heittää Wirtanen, Mäki, Hahl, SBA, Huhtala ja Sallinen. Sama ajattelutapa toki näkyy myös puolustuksen rakenteessa.
 
Viimeksi muokattu:

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
muuten hyvin samoilla linjoilla palstaveli Bremberg#19:n kanssa, mutta pariin kohtaan laitan silti kommenttia

+++ Väänänen: pelannut mielestäni viime peleissä taas helvetin hyvin. Kauden puolivälissä sattui vähän pidempi huono jakso, mutta nyt parantanut hyvin tasoaan juuri playoffien kynnyksellä.

+++ Lajunen: avaa peliä hyvin, mutta välillä ihan käsittämättömiä lapsuksia omassa päässä, yv:stä puhumattakaan
 

Lumimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Avs,NUFC
+++ Lajunen: avaa peliä hyvin, mutta välillä ihan käsittämättömiä lapsuksia omassa päässä, yv:stä puhumattakaan
Tästä olen kyllä täysin erimieltä. Varmaankin eniten kauhistuksia ja suutahduksia aiheuttanut pelaaja koko kaudella. Ei osu mistään kohti maalia, ei osaa pitää viivaa ja ajoittain todella kuistilla puolustuksessa. Tuo vahvasti mieleen Kousan (vaikka ei kukaan vaan voi olla niin huono). Ei jatkoon
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tästä olen kyllä täysin erimieltä. Varmaankin eniten kauhistuksia ja suutahduksia aiheuttanut pelaaja koko kaudella. Ei osu mistään kohti maalia, ei osaa pitää viivaa ja ajoittain todella kuistilla puolustuksessa. Tuo vahvasti mieleen Kousan (vaikka ei kukaan vaan voi olla niin huono). Ei jatkoon
Niin, tarkoituksena oli lähinnä kommentoida tuota Bremberg#19:n tekstiä, jossa mainittiin Lajusen pelaneen erinomaisen kauden. Itse olen siitä eri mieltä, ja sinä vielä enemmän :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös