Alle 18-vuotiaiden MM-kisat 2015 @ Zug / Lucerne

  • 223 203
  • 563

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Siirretään tämä tuolta ihmettelyketjusta tähän sopivampaan:

Eihän tuolta Amerikan junnusarjoista aiemmin ole paljon pelaajia valittu, eli ihan mahdollinen skenaario on, että nimellä on joukkueeseen päästy. Mutta en valita, näinhän se pitäisi mennäkin, kaikkien kohdalla. Sittenhän se nähdään se todellinen taso, kun pääsevät maajoukkueeseen kokeilemaan, eihän tuossa mitään menetetä. Kaikki potentiaaliset pelaajat junnusarjoista tulisi aina ottaa kokeiluun, kun nuorisojoukkueet Amerikan mantereella pelaavat.
 

Mahti

Jäsen
Mitään en Eetu Selänteeltä halua ottaa pois, mutta hän on muutamana menneenä kesänä ollut omanikäisten Jokerien treeneissä mukana ja niin oli kesällä 2014:kin. Eipä olisi tämän kauden pelaavaan joukkueeseen mahtunut, ainakaan silloisen tasonsa perusteella. Näistä Jokerit B:n hyökkääjistä ei yksikään ole Marttilan nimeämässä ringissä, eli tästä voi miettiä tasoa jolla mennään. No eipä SJL enää pääse yllättämään ratkaisuillaan ja valinnoillaan.
Toisaalta uskon Teemun osaavan arvioida oman poikansa tason, mutta valitettavan usein oman pojan arviointi on äärimmäisen vaikeaa, se onnistuu vain harvalta isältä ja äidiltä.
Samoin tullaan myös siihen, että kenelle se mahdollisuus näihin peleihin ja näyttöihin annetaan ja kuka siinä paikassa sitten onnistuu.
Hyviä pelaajia jää aina rannalle, sille ei vain voi mitään.

Jatkoajan toimitukselta kirjoitus asiasta;
http://www.jatkoaika.com/Kolumni/pe...−-eetu-selänne-ei-pelaa-ylijäämäsarjaa/164567

TwoHockeyn mielipide;" Eipä olisi tämän kauden pelaavaan joukkueeseen mahtunut ", kumoaa Jatkoajan toimituksen kirjoituksen, tai päinvastoin.
Jatkoajan kirjoituksesta lainaus; "Selänteen joukkue Los Angeles Junior Kings pelaa siis Tier 1 Elite Hockey leagueta, joka karkeasti sanoen vastaisi Suomessa B-junioreiden SM-sarjaa. "

Siis Suomessa ei olisi mahtunut joukkueeseen joka pelaa B-junioreiden SM-sarjaa, mutta maajoukkueeseen mahtuu kyllä. Voimakasta myötähäpeää.
Tunteita ja mielipiteitä riittää. Ja hyvä niin, toivottavasti poika pärjää.
 
Ilmeisesti Selänteen on tarkoitus lähteä yliopistoon kiekkoilemaan ensi kaudeksi, joten tämä on viimeinen kausi Kaliforniassa hänelle.

Sinänsä vaikka Jatkoajan kolumnissa kerrotiin, että hänen joukkueensa pesisi kaikki B:n SM-sarjassa, niin täytyy kuitenkin muistuttaa, että maajoukkue-pelureista kenenkään pääsarjataso ei taida olla kuitenkaan B-juniorit.

Sittenpähän nähdään, kun pelit starttaavat, että mikä on pojan taso. Ei tässä paljoa häviä.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Jatkoajan toimitukselta kirjoitus asiasta;
http://www.jatkoaika.com/Kolumni/perusteltu-näytönpaikka-−-eetu-selänne-ei-pelaa-ylijäämäsarjaa/164567


TwoHockeyn mielipide;" Eipä olisi tämän kauden pelaavaan joukkueeseen mahtunut ", kumoaa Jatkoajan toimituksen kirjoituksen, tai päinvastoin.
Jatkoajan kirjoituksesta lainaus; "Selänteen joukkue Los Angeles Junior Kings pelaa siis Tier 1 Elite Hockey leagueta, joka karkeasti sanoen vastaisi Suomessa B-junioreiden SM-sarjaa. "

Siis Suomessa ei olisi mahtunut joukkueeseen joka pelaa B-junioreiden SM-sarjaa, mutta maajoukkueeseen mahtuu kyllä. Voimakasta myötähäpeää.
Tunteita ja mielipiteitä riittää. Ja hyvä niin, toivottavasti poika pärjää.

Vaikka Selänne olisi mahtunutkin B-SM:n, niin käytännössähän U-18 maajoukkue koostuu pelaajista jotkaa pelaa A-SM.ää, Liigaa tai Mestistä. Nopealla mietinnällä tuolla valitulla maajoukkueella on varmaan alle 15 peliä yhteensä B-SM:ää. Ja vain 1-3 pelaajaa on edes käynyt sitä B-SM:ää pelaamassa. Ja nämä siis yksittäisiä pelejä. Enemmän pelejä on liigassa kuin B-SM:ssä.

Jos siis tuo sarja olisi B-SM:n tasoinen sarja, niin kuinka moni B-SM:ssä keskinkertainen(sarjan 56:s pelaaja pistepörssissä) mahtuisi U-18 maajoukkueeseen? Ja en siis sano että sarja sitä tasoa on.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Sinänsä vaikka Jatkoajan kolumnissa kerrotiin, että hänen joukkueensa pesisi kaikki B:n SM-sarjassa, niin täytyy kuitenkin muistuttaa, että maajoukkue-pelureista kenenkään pääsarjataso ei taida olla kuitenkaan B-juniorit.

Jatkoajan kolumnissa sanottiin, että kaikki Selänteen sarjan joukkueet pyörittelisivät "kuin litran mittaa" kaikkia B-junioreiden SM-sarjan joukkueita ja perustelu väitteelle oli, että tuon ikäluokan paras joukkue, joka pelaa siis eri sarjaa, mutta voitti Selänteen nykyisen joukkueen kolme vuotta sitten vain 2-1, jolloin Selänteen nykyinen joukkue oli oman sarjansa paras, voitti 3/4 A-junioreiden SM-sarjajoukkueita vastaan pelaamistaan ystävyysotteluista tällä kaudella. (olisi mielenkiintoista tietää pelasivatko nuo A-juniorit parhailla miehistöillään ja joka tapauksessa tässä on jo vähän liikaa siltoja tuohon johtopäätökseen tullakseen vrt. SM-liigan tuleva jumbo Ilves voitti 20 vuotta sitten NHL:n parhaista pelaajista koostuneen joukkueen ystävyysottelussa 4-3 --> kaikki SM-liigajoukkueet pyörittelisivät kaikkia NHL-joukkueita kuin litran mittaa)
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Tämän ikäluokan Suomen maajoukkue voitti ylivoimaisesti viime vuonna (siis vuotta nuorempina) Kanadassa kansainvälisen turnauksen jossa oli mukana myös Alaska Junior Aces joukkue, joka oli ollut samana keväänä Jatkoajan kolumnissa mainitussa USA:n U-18-sarjojen lopputurnauksessa mukana. Suomen U-17 voitti keskinäisen puolivälieräottelun 12-4 ja muut turnauksen ottelunsa 9-1, 13-0, 9-3, 7-1, 5-1 ja 7-1. Ei sillä, varmaan samoja lukemia tulisi jos nämä Puljujärvet ja kumppanit pelaisivat B-junioreiden SM-sarjajoukkueita vastaan. (ainakin nyt)
 

TwoHockey

Jäsen
Esimerkkinä / vertailukohteena käy vaikkapa O.Somppi, / Jokerit A.
Pelaa U-17 majussa, ei U-18.
Mediatempauksiako SJL nykyään järjestää yksilön kehittämisen kustannuksella?
Vaikka moni tässäkin ketjussa haluaa antaa Selänteelle mahdollisuuden, niin pitäisi muistaa ja ymmärtää, että näitä näyttöpaikkoja ei ole yhtään liikaa tuhlattavaksi.
Eli tämäkin "mediatempaus" on pois joltain sen mahdollisuuden oikeasti ansainneelta pelaajalta.
Mielenkiinnolla odotan tulosta ja toivon olevani väärässä!
 

Saasta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
No jo on tästä Selänne juniorin noususta U18-maajoukkueeseen noussut hirveä hulabaloo. Ei voi olla näin vakavaa. Täällä jatkuvasti huudetaan, että miksi Pohjois-Amerikan junnusarjoja syrjitään näitä valintoja tehtäessä ja nyt kun sieltä tuodaan jumalauta, ei enempää, eikä vähempää, kuin SELÄNNE, niin sitten valitetaan että miksi sieltä otetaan. Onhan tämä kyllä surkuhupaisaa. Älkää aikuiset (ainakin suurin osa?) miehet viitsikö. Jos sieltä olisi tullut joku virtanen tai lahtinen pelaamaan täällä olisi tasan kaksi viestiä, joissa ihasteltaisiin, että onpas kerrankin oltu hereillä, annettu näyttöpaikka ja saatu mielenkiintoinen kokeilu mukaan. Tämä on mennyt jo ihan totaalisen överiksi.

Onhan se niin että aika paljon todennäköisemmin joutuu silmätikuksi ja peliesityksiin suhtaudutaan kriittisemmin, jos selässä oleva sukunimi on jotain "pyhää". Myönnän tätä itsekin harrastavani vähän liiankin kanssa koodinimellä Kapanen. Kuitenkaan täältäkään ei ihan varmasti monikaan, kuten ei maajoukkueen scoutti-tiimikään, ole nähnyt Eetu Selänteen pelaavan. Antakaa nyt edes mahdollisuus flopata jos niikseen tulee. Näiden Suomessa pelaavien kavereiden tasosta on kuitenkin kuva jo ihan kauden aikana pelattavien pelien perusteella ja vaikka se serkkupojan paikka jäi jossain vähemmän merkittävässä viiden maan turnauksessa tämän kerran saamatta, kun jostain ulkomaiden junnusarjasta tulee joku omahyväinen isänsä poika, niin koittakaa nyt helvetti kestää.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Älytöntä lukea viestejä, joiden mukaan Eetu Selänteen valinnan perusteeksi riittää se, että hän on Teemu Selänteen poika. Se, että U18-maajoukkueen mukaan pääsee pelaaja, jonka valmennusjohto ei ole koskaan nähnyt pelaavan, kertoo paljon siitä, minkälaista puuhastelu toiminta on vielä tuollakin tasolla.

Toivottavasti poika osaa pelata tai jos ei, niin "kokeilu" kuopataan nopeasti. Oletettavasti U18-maju on jo niin kilpailullinen ympäristö, että katkeruus ja paheksunta syntyvät ryhmän sisällä hyvin nopeasti, jos koetaan jonkun saavan jotain ansaitsemattaan. Ei siis välttämättä helpoin paikka Eetullekaan, mutta tietysti pelaamalla paremmin kuin muut; ei ongelmia.
 

salvation

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
Eikö täällä pitäisi keskustella vuoden 2015 U-18 maajoukkueesta?

Kymmenestä sivusta ainakin kahdeksan poraa käytöshäiriöistä Tappara-junioria ja Eetu Selänteen valintaa Tsekkiturnaukseen.

Itseäni kiinnosti löytää jotain syventävää tietoa tulevasta turnauksesta ja osallistua siihen keskusteluun mutta sen ollessa ilmeisesti mahdotonta maristaan nyt sitten oikein koko kentän pituudelta. Muutaman hyvän tilastohuomion tehneet keskustelijat saavat yrityksestään luoda otsikon alle tietoa aitoa respektiä. Otsikon vaihtaisin kuitenkin johonkin vähän osuvampaan kuten hokijätkien menstruaalista pahoinvointia tai U18-joukkueen tuhmat pikku puumat <3 -2015.

Niin miten on, pitäisikö sitä Patrikia lyödä nyrkillä naamaan monta kertaa (rakennuksen takana piilossa tietenkin) niin siitä tulee hyvä ihminen ja arvoisensa jääkiekkopelaaja? Faktahan on se että teinijuippi näytti taas sitä keskariaan ja huuteli uhkauksia auktoriteetilleen. Nyrkkikasvatuksella on pitkät perinteet.

Entä osaako hän edes pelata? Se jäi ainakin minulta pimentoon missä Patrique on edes hyvä. Nopea/hidas, hyvät kädet tai iso koko. Onko fiksu pelimies vai jääkö syötöt omaan lapaan.

Miten Eetu sitten? Kun kukaan ei oikeasti tiedä miten kaveri pelailee niin kenen mielestä on kuitenkin hyvä että kokeillaan? Samalla kai tulee kiinnitys Suomen rosteriin niin että vaikkapa jenkkien on vaikeampaa tunkea peukut korviin ja huutaa ähäkuttia. Siitä tossa voisi olla kysymys. Debyytti on vähän niinkuin kihlasormus. Luvassa on pieni rooli ja kuulemma kivien kääntelyssä Suomi on muita maita edellä. Ei lupaa hyvää Eetulle, turnaukselle tai muille. Asenne on kyllä Eetulla kohdallaan. Onko Eetu Patrik ylösalaisin?

Entä jos Eetua kiusataan tuolla turnauksessa ja hänen hokiunelmat musertuu kun tajuaa olevansakin ihan paska eikä mikään Teemu Selänne. Ihan kauheat paineet varmaan. Kumman näkisit mielummin lopputurnauksessa, Patrikin vai Eetun? Vai kompromissina samassa ketjussa?

Mites sitten ne muut teinit? Onko siellä ketään muuta jota pitäisi vähän dissata? Vai onko ne kaikki muut pikkupuumat niin taitavia ja kohteliaita että heitä ei kannata tässä puussa ollenkaan mainita? Kasperi kuiskuttelee Jalosen kanssa salaisuuksia puhelimessa ja pelaaminen ei nappaa mutta ei kerro muille että miksi. Aika mulkkua ja tosi teiniä..

Ja ilmeisesti Eetun peliä ei voi nähdä mistään muualta kuin katsomosta (ei internet tv-palvelu vaan se kentän laidalla oleva tuolirivistö jonne herrasväki menee käyttäytymään)? Kyllä minua kiinnostaisi nähdä floppaus ja toppauskin.

Ennen kuin joku tarkkasilmäinen huomaa että juuri tämänlaiset puheenvuorot ovat niitä joilla keskustelu pidetään pois jääkiekosta ja päättää jatkaa marmatusta kanssani niin se kannattanee tehdä tietoisesti. Pärjään molemmissa keskusteluympäristöissä, asiallisessa jääkiekkokeskustelussa ja vauvafoorumilla.

http://www.vauva.fi/keskustelu/1671205/ketju/miten_kukaan_haluaa_lapsensa_pelaavan_jaakiekkoa
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Samalla kai tulee kiinnitys Suomen rosteriin niin että vaikkapa jenkkien on vaikeampaa tunkea peukut korviin ja huutaa ähäkuttia. Siitä tossa voisi olla kysymys.

Eikö tämä kiinnitys Suomen rosteriin nyt vaadi vielä jotain poikkeuslupien hakemista tästä huolimatta?

Ja se mikä minua tässä Selänne-casessa ihmetyttää:

a) miten valitaan valtakunnan ykköslajin ikäkausimaajoukkueeseen ylipäätänsä joku mukaan ettei valmennustiimi ole nähnyt ko tapausta pelaavan koskaan (naurettavaa, että medialle vastataan "koska JENKIT" tai "kätisyys" sopiva jne) ja
b) miten on mahdollista, että tänä päivänä ei saada pelaajasta liikkuvaa kuvaa käyttöön?

Olisivat edes valehdelleet, että "hänellä on huikea potentiaali mitä haluamme nähdä kansainvälisessä ympäristössä" jne muuta jargonia.
 
Viimeksi muokattu:

Pewros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Joo, itsekin haluaisin nähdä täällä oikeaa keskustelua turnaukseen liittyen eikä marinaa muutamasta pelaajasta. Suomi on saamassa hyvän joukkueen tähän turnaukseen. Petrus Palmun haluaisin nähdä joukkueessa, kun on aiemminkin pelannut hyvin muutamien pelaajien kanssa.

Puljujärveltä, Aholta ja Nättiseltä odotan eniten.
 

riimu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Avs, Preds, Leijonat
Iltiksen haastiksessa näin: "Eetu Selänteen seurajoukkuevalmentaja ei epäile hetkeäkään etteikö hänen suojattinsa pärjäisi pikkuleijonissa. Eetu Selänteen valinta Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueeseen on ollut viime päivät suomalaisen jääkiekkokansan suurimpia puheenaiheita.

Vain aniharva suomalainen on nähnyt hänen pelaavan ja iso kysymys on: Miten Kaliforniassa koko elämänsä asunut Selänne pärjää parhaiden suomalaisten ympäröimänä?

- Olen vakuuttunut siitä, että hän pärjää, Selänteen seurajoukkueen LA Jr Kingsin päävalmentaja Barry Dreger sanoo IS:lle.

- Hän on meidän paras pelaaja, hän on meidän MVP (arvokkain pelaaja). Hän tekee meille koko ajan tärkeitä maaleja.

LA Jr Kings pelaa Kalifornian alueellista alle 18-vuotiaiden sarjaa, mutta reissaa koko ajan ympäri Yhdysvaltoja turnauksissa hakemassa kovatasoisempia vastuksia. Joten nuorempi Selänne on jo aiemmin tottunut pelaamaan ikäluokkansa parhaiden pelaajien kanssa.

- Erityisesti niissä peleissä hän on meidän paras pelaajamme. Mutta totuus on, ettei meidän joukkueessa ole pistää hänen ympärilleen yhtä hyviä pelaajia kuin vastustajilla on. Suomen maajoukkueessa tilanne on täysin eri, valmentaja muistuttaa.

Kanadalaisvalmentaja ymmärtää millaiseen pyöritykseen Eetu on joutumassa, sillä mediahuomio nuoren Selänteen ympärillä on ollut ennennäkemätöntä. Siksi hän toivoo suomalaisten antavan nuorelle miehelle myös aikaa.

- Älkää tuomitko häntä heti. Hän tulee uuteen ympäristöön ja joutuu totuttelemaan uusiin pelikavereihin. Se vie aina aikaa. Ensimmäinen peli ei varmasti ole helppo, mutta toinen ja kolmas ja neljäs antavat jo selvästi enemmän osviittaa, Dreger toteaa.

- Me olemme antaneet hänelle yhden ohjeen maajoukkuetta varten ja olen ihan varma että hänen vanhempansa ovat antaneet saman: Ole oma itsesi."

Luulis nyt että valmentaja tietää pelaajansa, sekä potentiaalin (enkä usko että se on Eetun syytä, että Suomiheebot ei pahemmin ole käynyt scouttaamassa tuolla mitään).
 

salvation

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
Eikö tämä kiinnitys Suomen rosteriin nyt vaadi vielä jotain poikkeuslupien hakemista tästä huolimatta?

Ja se mikä minua tässä Selänne-casessa ihmetyttää:

a) miten valitaan valtakunnan ykköslajin ikäkausimaajoukkueeseen ylipäätänsä joku mukaan ettei valmennustiimi ole nähnyt ko tapausta pelaavan koskaan (naurettavaa, että medialle vastataan "koska JENKIT" tai "kätisyys" sopiva jne) ja
b) miten on mahdollista, että tänä päivänä ei saada pelaajasta liikkuvaa kuvaa käyttöön?

Olisivat edes valehdelleet, että "hänellä on huikea potentiaali mitä haluamme nähdä kansainvälisessä ympäristössä" jne muuta jargonia.

Hyviä kysymyksiä!

A:n helpoin vastaus on joko huono scouttaus tai iskän asema. Teemun varjo on suuri mutta ei kai noin suuri?

B: Ihan totta kyllä. Tosi kummallista. Mutta sitäkin mielenkiintoisempaa olisi nähdä tuo Tsekin turnaus. Niin harvinaisesta videosta olisi kysymys.

Vaikka arvostus on tapissa niin kaikella kunnioituksella isoissa leijonissa henkihieverissä heiluva Timonen olisi myös aika "gate".

Mutta niinkö on että harjoitusmatsi ei kiinnittäisi Selännettä vuosiksi Suomen pelaajistoon?

Petrus Palmu on tuntematon nimi minulle. Missä osa-alueissa kaveri loistaa?
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
No huhhuh. Ilmeisesti Eetun jääkiekkouran alusta tehdään kaverille mahdollisimman vaikea. Toivottavasti isä opettaa pojalleen paineensietokykyä koska sitähän tuo sälli nyt tarvitsee enemmän kuin mitään muuta, pelkään että heikko peliesitys saataa saada kaverin ihan lynkatuksi suomalaisen kiekkokansan toimesta, toivottavasti ei. Tsemppiä Eetu!
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Missä Mertsin selostus? Kuka se noista on?
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Sanattomaksi vetää. Mutta toisaalta ihan hyvä että pikkuleijonat saavat ansaitsemaansa julkisuutta.

Ihan hirveää Eetun itsensä kannalta. Maikkarilla karkasi nyt mopo käsistä tämän asian suhteen pahemman kerran, koska nimi Selänne. Ettei vain kävisi niin, että tällä aiheutetaan enemmän haittaa, mitä hyötyä U18-joukkueelle ja sen valmistautumiselle kisoihin..
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Joku pääsi vaihtamaan paitaa Eetun kanssa.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Onhan tämä Eetu Selänne -hehkutus mennyt täysin uskomattomiin mittasuhteisiin. Kuten Tinke sanoi, on omalla tavallaan hyvä juttu, että ikäkausimaajoukkue saa julkisuutta, mutta onko tämä oikea tapa saada sitä? Harvemmin edes miesten MM-kisoissa on yhteen pelaajaan kohdistunut näin paljon hypetystä.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Maikkari panostaa enemmän resursseja Eetu Selänteen jääharjoituksiin kuin U20-kisoihin yhteensä. Helvetin säälittävää ja noloa ja onneksi toi lafka ei enää parin vuoden päästä koske tikullakaan suomalaiseen kiekkoiluun. No sen CHL-turhakkeen he voivat pitää, jos sitä vielä parin vuoden päästä pelataan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös