Edmonton Oilers 2014–2015

  • 169 118
  • 649

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Huolestuttavintahan tuossa pro-tason tankkaamisessa on se jos Oilers sattuu saamaan täyspotin tai edes lohdutuspalkinnon tämän vuoden McEichel kisassa niin mahtaavatkohan nuo kaverit enää päästä irti tuosta tanking-vaihteesta vai onko se mahdollisesti hirttänyt pohjaan. Huomennahan pelataan sitten taas Oilersin vuoden yksi tärkeimmistä matseista eli Jumbofinaali ja on taas mahdolisuus siirtyä johtoon ko. kisan tiimellyksessä. Toivotaan ettei ainakaan mennä voittamaan koska Buffalo karkaisi jo kovaan neljän pisteen johtomatkaan
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Kyllä mun näkemyksen mukaan tuohon pro-tankingiin on jo jääty kiinni kauan sitten. Ihan siloin Tambellinin aikana ja alkusysäys tuli oikeastaan jo Lowen aikana kun näitä nuorukaisia alettiin heittämään susille heti varaamisen jälkeen. Ehkä tuosta vähän ollaan pääsemässä irti, mutta saa nyt sitten nähdä miten homma etenee.
Itsehän toivoisin joukkueen ennemminkin voittavan kuin olevan jälleen mukana tiukassa kamppailussa jumbosijasta. Mutta toisaalta kun ei ole muuta näkyvissä kuin konttaamisen jatkuminen, niin onhan se jotenkin hauska seurata miten totaalisen kyvytöntä tuo pelaaminen on. Pelaajathan eivät häviä tahallaan, mutta vähän kiinnostaisi tietää miten tosissaan johtoporras on voittamisen kanssa. Ainakin sellaisia peluutusratkaisuja on näkynyt, että joko yrittävät hävitä tahallaan tai sitten eivät vain ymmärrä. Kaikkein hauskintahan on tietysti se jos ihan oikeasti yrittävät pärjätä, mutta silti ovat tuolla jumbosijoilla.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Voisiko sanoa, että tuttuun tapaan katsoin kolmannen erän. Ja olihan se. Ihan erän alkuun Sabres vähän sai painetta Oilersin päätyyn, mutta sitten sellainen 10-15 minuuttia erän keskellä oli kyllä Sabresilta sellaista komiikkaa, ettei edes Oilersilta yleensä näe. Oilerskin on aika hyvä menettämään kiekkoa keskialueella, mutta Sabres on vienyt tuon homman ihan eri levelille. Tuntui siltä että jokainen kerta Sabresin saatua kiekko keskialueelle se onnistuttiin sähläämään Oilersille.

No Oilersin osalta sitten taas maalinteko on edelleen todella vaikeaa. Paikkoja olisi siinä kolmannessakin erässä ollut vaikka miten paljon, mutta kun ei yleensä osuta edes maalia kohti. Ja vaikka Sabres ei mitään saanutkaan aikaiseksi, niin silti vähän jännitti miten Oilers onnistuu homman tyrimään. Kuten melkein onnistuivatkin.

Siinä viimeisillä minuuteillahan polkaistiin käyntiin oikein kunnon tank battle. Ensinnäkin Ristolainen oli vähän pihalla suunnitelmasta ja jo ennen sitä kavennusmaaliaan ihan itse yritti saada aiemmassa tilanteessa tilannetta luotua hyökkäyspäähän. Sitten siinä maalissa Scrivens vähän jeesasi ja antoi hyvän irtokiekon Ristolaisen lapaan, jotta Sabres pääsi maalin päähän. Tuossa vaiheessa alkoi Nolanilla nousta tuskanhiki otsalle, mutta Weber helpotti tilannetta päästämällä Oilersin ylivoimalle. Jolloin luonnollisesti Oilersin puolelta vastattiin ja Hendricks kaatoi Ristolaisen keskialueella. Sabres onnistui pelaamaan viimeiset yhdeksän sekuntia pois kellosta ja pisteet Oilersille. Jotenkin noin se loppu meni.

Landerhan oli kovassa iskussa ja latoi 1+2 taululle. Uran ensimmäinen useamman pisteen ottelu hänelle. Ehkä siitä vielä NHL-pelaaja tulee. Myös toinen ruotsalainen eli Klefbom teki kauden avausmaalinsa. Nikitin loukkasi olkapäänsä kolmannen erän alkupuolella. Pelasi kiekkoa laidassa ja otti vähän huonossa asennossa taklauksen vastaan. Siitä muistuikin mieleeni, että onkos se Aulie istunut nämä kaikki pelit katsomossa? Ei kai ainakaan oli Baronsiin laitettu?

Eilen oli myös tuo AHL:n odotettu tiedotustilaisuus sarjan laajenemisesta länteen ja tarkemmin Kaliforniaan missä nämä kaikki joukkueet tulevat pelaamaan. Oilersin farmi pelaa Bakersfieldissä, Kingsin Ontariossa, Ducksin San Diegossa, Sharksin San Josessa ja Flamesin Stocktonissa. Varmasti erittäin hyvä muutos sekä näille NHL-joukkueille että AHL:lle.

EDIT: Ja Dubnyk jatkaa hyviä pelejään. Flamesia vastaan 29 torjunnan nollapeli.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ja Landerin lisäksi myös Matt Fraser teki kolme pinnaa. Landerin ja Fraserin välillä on selkeästi kemiaa, oli komeaa kiekottelua tuo 3-1-maali.
 
Viimeksi muokattu:

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Olipahan vaihteeksi kolmas erä. Ihan ensihetkistä kyllä näki, että on tulossa pitkä 20 minuuttia Oilersille. Flames oli niin eri tasolla, että lopputulos oli enemmän kuin odotettu.

Ykkösketju oli ainoa, joka edes hetkittäin sai kiekon hallintaan. Muut sitten yrittivät sinnitellä. Varsinkin Royn ketjulle ja erityisesti Roylle tuli kylmää kyytiä. Ja kapteeni Ference toisessa ja neljännessä maalissa sai pelattua itsensä tyylikkäästi pihalle. Vähän ihmettelin, ettei Nelson ottanut aikalisää siinä ennen ensimmäistä Flamesin maalia tai viimeistään heti sen jälkeen. Tosin tuskinpa sillä merkitystä olisi ollut.
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Olipahan vaihteeksi kolmas erä. Ihan ensihetkistä kyllä näki, että on tulossa pitkä 20 minuuttia Oilersille. Flames oli niin eri tasolla, että lopputulos oli enemmän kuin odotettu.

Ykkösketju oli ainoa, joka edes hetkittäin sai kiekon hallintaan. Muut sitten yrittivät sinnitellä. Varsinkin Royn ketjulle ja erityisesti Roylle tuli kylmää kyytiä. Ja kapteeni Ference toisessa ja neljännessä maalissa sai pelattua itsensä tyylikkäästi pihalle. Vähän ihmettelin, ettei Nelson ottanut aikalisää siinä ennen ensimmäistä Flamesin maalia tai viimeistään heti sen jälkeen. Tosin tuskinpa sillä merkitystä olisi ollut.


Jäihän tuossa nyt paljon ihmeteltävää, lähti yllättävän positiivisella fiiliksellä kolmanteen erään, mutta melkein saman tien kun kiekko oli jäähän tippunu niin alko hymy hyytymään. Olihan Flames parempi koko matsin ajan mutta Oilers pysyi ihan hyvin pelissä vielä mukana, liekö sitten luisteltu jalat hapille jo kahden erän aikana.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Perjantaina Barons voitti jatkoajalla Monstersin 4-3 ja lauantaina hävisi samalle jengille jatkoajalla 2-1. Tai no voisi sanoa, että hävisi rankkarilla 2-1 jatkoajan päätyttyä mutta ennen rankkarikisaa. Eli siellä jatkoajan viimeisillä sekunneilla Oesterle joutui kaatamaan läpiajoon karkaamassa olleen Monstersin pelaajan ja rankkari tuomittiin jatkoajan päättyessä. Moroz teki ammattilaisuransa ensimmäisen maalin tässä jälkimmäisessä pelissä. hän on saanut nyt vähän enemmän näyttöpaikkaa ja pelasi nämä kaksi peliä ilmeisesti Yakimovin ja Pakarisen kanssa kakkosessa. Kyseisellä paikalla normaalisti pelaava Miller oli poissa kokoonpanosta.

Siirtorajahan sieltä jo lähestyy ja Oilersin osalta tietysti muutama pelaaja saattaisi olla lähtökuopissa. Kesän UFA:t ovat Petry, Klinkhammer, Roy ja Fasth (AHL:ssä sitten pari muuta kuten Pinizzotto ja Bachman).
Veikkaisin, että Klinkhammerin kanssa yritetään tehdä jatkosopimus.
Petryn kanssa ilmeisesti ei edelleenkään ole neuvoteltu ja todennäköisesti joutuisivatkin hänelle maksamaan hiin paljon ylihintaa, ettei kannata sopimusta tehdä.
Fasth on ollut vähän paremmassa vireessä viime aikoina, joten jos joku epätoivoinen löytyy, niin varmaan loppupään kierroksilta voisi varausvuoron saada.
Royn kanssa ehkä vähän sama juttu. Kohtalaisesti on pelannut, joten saattaisihan joku haluta syvyyttä sentteriosastolle.
Toisaalta spekulaatioissa on ollut myös Gordonin myyminen jo tässä vaiheessa (tai viimeistään kesällä) kun arvo olisi korkeammalla eikä vasta vuoden päästä ennen UFA-kesää. Kahdesta sentteristä ei varmaankaan haluta luopua jo ihan siitä syystä, ettei organisaatiosta oikein löydy täyttäjiä noille paikoille. Erityisesti jos Baronsin halutaan menestyvän.

Kokonaisuutena oma veikkaukseni on, että Petry lähtee, Klinkhammerin kanssa tehdään sopimus, Gordon jatkaa vielä vuoden ihan sen takia, että on viime vuosien harvoja onnistuneita hankintoja ja hänestä halutaan pitää siksikin kiinni, Roylle ei löydy ottajaa ja heinäkuussa katsellaan tehdäänkö jatkoa Oilersiin vai muualle ja Fasthille ei löydy ottajaa ja hän vaihtaa maisemaa kesällä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Nikitin joutui sitten kuudeksi viikoksi sairastuvalle. Joten varmaankin Aulielle on nyt luvassa peliaikaa enemmältikin.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
No mutta sehän meni melkein käsikirjoituksen mukaan. Kolmannessa erässä kahden maalin johdon menettäminen, mutta jostain syystä Schultz vielä teki tasoituksen ja peli jatkoajalle. Niemi kyllä auttoi Oilersia kovasti tuossa pelissä.
Rankkareilla kumpikaan ei halunnut voittaa ja niitä sitten tahkottiinkin ihan urakalla. Oilersilla alkoi olla se tilanne, että vuorossa olisi hetken päästä ollut Ference... ja hänen ainoa kiekollinen ratkaisunsahan keskiviivan jälkeen on lyödä se päätyyn. Onneksi ennen sitä 13. kierroksella Klinkhammer päätti lopettaa pelleilyn.

Hall sekä Pouliot jättivät pelin kesken eivätkä pelanneet kolmannessa erässä. Molemmilla on jalkavamma. Niin että olisikohan sen Hallin kannattanut vielä huilata vähän pitempään. Käsittämätöntä, että noitakin virheitä tehdään jatkuvasti vaikka kausi on jo ohi ja voisi hyvin antaa kavereiden parannella itseään.

Roy oli ainakin näkyvässä roolissa. Varsinaisella peliajalla tehtiin kahdeksan maalia ja Roy oli niistä viiden viimeisen aikana jäällä. Yakupovilta hieno esityö Royn maaliin. Ja Eberleltä kaksi maalia tosiaan pienellä Niemen avustuksella. Fasthilta uhipputärkeä torjunta viimeisellä sekunnilla. Siinä oli Pavelskin hattutemmpui lähellä... itseasiassa hätäisin fani jo ehtikin lippiksen heittämään. Fasth on kyllä parantanut paljon. Harmillisesti hän on se veskareista kenellä sopimus loppuu.

Loukkaantumisten myötä varmaankin olisi jo aika nostaa kavereita Baronsista ylös. Kuten vaikka Pakarinen. Tai C Hamilton. Toki helpompaa on laittaa Gazdic kokoonpanoon ja vielä vaikka tuplavaihdoille.

EDIT: Kolme kaveria olisi ollut vielä penkillä valmiina laukomaan rankkareissa eli Aulie, Ference ja Fayne. Nelsonin mukaan oli aika helpottunut kolmikko kun Klinkhammer ratkaisi homman.
 
Viimeksi muokattu:

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Siis onko MacT:n tavoitteena vielä ensi kaudellakin tavoitella kärkipickia? Kai joku on sille kertonut, että ensi kaudella kolme ensimmäistä varausvuoroa arvotaan? Vai mikä ihmeen järki on lähteä kauppaamaan Boyd Gordonia, joka on oikeasti laadukas bottom-6-sentteri ja ainoa Edmontonin senttereistä, joka osaa aloittaa ja pelata omassa päässä. Vai onko siellä niin kova paniikki päällä, kun edes Perronin myynnistä huolimatta näyttää tank-kisa menevän huonosti, että ollaan valmiita vetämään tämän kauden joukkue mahdollisimman heikoksi ensi kaudesta riippumatta? Onhan tuo nimittäin vähän erikoista, että siellä on kaupattu ja ilmeisesti suunnitellaan kaupattavan päteviä kavereita, joilla on sopimus myös ensi kaudesta. Onhan tosin Coyotesin huhuttu vetävän sen tason tyhjennystä, että kovasti on MacT:lla työsarkaa edessä, että saa joukkueen samalle viivalle paperilla ensi kaudeksi.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Siis onko MacT:n tavoitteena vielä ensi kaudellakin tavoitella kärkipickia? Kai joku on sille kertonut, että ensi kaudella kolme ensimmäistä varausvuoroa arvotaan? Vai mikä ihmeen järki on lähteä kauppaamaan Boyd Gordonia, joka on oikeasti laadukas bottom-6-sentteri ja ainoa Edmontonin senttereistä, joka osaa aloittaa ja pelata omassa päässä. Vai onko siellä niin kova paniikki päällä, kun edes Perronin myynnistä huolimatta näyttää tank-kisa menevän huonosti, että ollaan valmiita vetämään tämän kauden joukkue mahdollisimman heikoksi ensi kaudesta riippumatta? Onhan tuo nimittäin vähän erikoista, että siellä on kaupattu ja ilmeisesti suunnitellaan kaupattavan päteviä kavereita, joilla on sopimus myös ensi kaudesta. Onhan tosin Coyotesin huhuttu vetävän sen tason tyhjennystä, että kovasti on MacT:lla työsarkaa edessä, että saa joukkueen samalle viivalle paperilla ensi kaudeksi.
No kyseessähän on ollut pelkkiä internetspekulaatioita Gordonin suhteen. Joten tuskinpa hän on mihinkään lähdössä tämän kauden aikana ellei jostain tule korvaavia senttereitä tilalle. Mutta toisaalta ikää alkaa tulemaan eikä Gordonin varaan voi enää laskea kuin sen ensi kauden (ellei hän nyt välttämättä halua jatkaa), joten ei siihen saa tuudittautua, että Gordon olisi jotenkin pysyvä palanen.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
No kyseessähän on ollut pelkkiä internetspekulaatioita Gordonin suhteen. Joten tuskinpa hän on mihinkään lähdössä tämän kauden aikana ellei jostain tule korvaavia senttereitä tilalle. Mutta toisaalta ikää alkaa tulemaan eikä Gordonin varaan voi enää laskea kuin sen ensi kauden (ellei hän nyt välttämättä halua jatkaa), joten ei siihen saa tuudittautua, että Gordon olisi jotenkin pysyvä palanen.

No mutta kyllähän tuo joukkue nyt oikeasti tarvitsee jokaista edes hieman pätevää kaveria ensi kaudeksi ja kaikkein eniten juuri puolustussuuntaan päteviä senttereitä. Kyllä tuo touhu näyttää olevan jo sitä tasoa, että en oikein tiedä kuinka kauan aikovat noita kärkivarauksia haalia.

Asia olisi toki täysin toinen, jos Gordon olisi UFA ensi kesänä.

Edes spekulaatio moisesta tuntuu suorastaan älyttömältä. Ensi kaudeksi Edmonton pikemminkin tarvitsee toisen boydgordonin kuin päästä eroon siitä ainoasta. Käytännössähän siellä sitten pelaisi taas "lahjoitetulla" pelipaikalla Draisaitl.

Jos Gordon todellisuudessa kaupattaisiin, niin se olisi kyllä varmasti yksi kevään kovimmista ultimate tank -liikkeistä.
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
No mutta kyllähän tuo joukkue nyt oikeasti tarvitsee jokaista edes hieman pätevää kaveria ensi kaudeksi ja kaikkein eniten juuri puolustussuuntaan päteviä senttereitä. Kyllä tuo touhu näyttää olevan jo sitä tasoa, että en oikein tiedä kuinka kauan aikovat noita kärkivarauksia haalia.

Asia olisi toki täysin toinen, jos Gordon olisi UFA ensi kesänä.

Edes spekulaatio moisesta tuntuu suorastaan älyttömältä. Ensi kaudeksi Edmonton pikemminkin tarvitsee toisen boydgordonin kuin päästä eroon siitä ainoasta. Käytännössähän siellä sitten pelaisi taas "lahjoitetulla" pelipaikalla Draisaitl.

Jos Gordon todellisuudessa kaupattaisiin, niin se olisi kyllä varmasti yksi kevään kovimmista ultimate tank -liikkeistä.


Siis tuohan on pelkkää internet-spekulaatiota. Varmasti kyselyitä on tullut, en yhtää epäile varsinkin Gordonin ja Hendricksin suhteen mutta on jäänyt sellanen käsitys että ei ole kauppaa tulossa kyseisitää herroista. Tällä hetkellä todennäköisimmät ovat Petry, Roy, Klink ja Fasth jos jonkinnäköistä vastinetta on tulossa, Klinkile tosin varmasti yritetään sorvailla jatkosopimusta, mutta muihin en kauheasti usko.

Enkä nyt edes tajua miksi tällästä pitää edes tuoda esille kun suurin osa on varmaan napsittu keskustelupalstoilta tai jostain muusta roska-somesta missä joku on sattuut mainitsemaan että Oilersin pitäisi kaupata Gordon. Tottakaihan Mac varmaan taas sanoo samaa kun kaikesta, kuuntelee tarjouksia mutta en usko esimerkiksi Gordonin kaupaamiseen ellei sieltä nyt jäätävää ylihintaa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Siis tuohan on pelkkää internet-spekulaatiota. Varmasti kyselyitä on tullut, en yhtää epäile varsinkin Gordonin ja Hendricksin suhteen mutta on jäänyt sellanen käsitys että ei ole kauppaa tulossa kyseisitää herroista. Tällä hetkellä todennäköisimmät ovat Petry, Roy, Klink ja Fasth jos jonkinnäköistä vastinetta on tulossa, Klinkile tosin varmasti yritetään sorvailla jatkosopimusta, mutta muihin en kauheasti usko.

Enkä nyt edes tajua miksi tällästä pitää edes tuoda esille kun suurin osa on varmaan napsittu keskustelupalstoilta tai jostain muusta roska-somesta missä joku on sattuut mainitsemaan että Oilersin pitäisi kaupata Gordon. Tottakaihan Mac varmaan taas sanoo samaa kun kaikesta, kuuntelee tarjouksia mutta en usko esimerkiksi Gordonin kaupaamiseen ellei sieltä nyt jäätävää ylihintaa.

Toivotaan näin. Ihan siis Buffalon tämän kauden tank-kisan ja Edmontonin ensi vuoden pelaamisen kannalta. Kaikkein järjettömin ratkaisu olisi myydä offseasonilla, kun ei edes silloin saada tank-hyötyä.

Ja siis esillehän tuon toi aluksi ihan nimimerkki TAM, jonka viestistä tuon bongasin.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Vajaat pari viikkoa sitten esimerkiksi Ryan Rishaug spekuloi TSN:llä siitä, että Gordon ehkä kannattaisi myydä. Siis sillä ehdolla tietenkin, että vastine on riittävä. Ja onhan se fakta, että jos jotain vastinetta halutaan, niin kyllähän Gordon on niitä harvoja Oilersin kavereita, joilla on arvoa markkinoilla. Ja järkevämpäähän se käsittääkseni on myydä kalliilla kuin halvalla. Perronkin olisi kannattanut myydä jo kesällä, mutta toisaalta eihän hän silloin ollut pyytänyt siirtoa. Gordonin perään ovat muut joukkueet kyselleet enkä ymmärrä miksi hän olisi jotenkin koskematon Oilersissa.

Ja toki kannattaa muistaa, että samalla tavalla vuosi sitten spekuloitiin Gordonin myymisellä. Eli ei kannata ottaa kaikkea niin vakavasti.
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Vajaat pari viikkoa sitten esimerkiksi Ryan Rishaug spekuloi TSN:llä siitä, että Gordon ehkä kannattaisi myydä. Siis sillä ehdolla tietenkin, että vastine on riittävä. Ja onhan se fakta, että jos jotain vastinetta halutaan, niin kyllähän Gordon on niitä harvoja Oilersin kavereita, joilla on arvoa markkinoilla. Ja järkevämpäähän se käsittääkseni on myydä kalliilla kuin halvalla. Perronkin olisi kannattanut myydä jo kesällä, mutta toisaalta eihän hän silloin ollut pyytänyt siirtoa. Gordonin perään ovat muut joukkueet kyselleet enkä ymmärrä miksi hän olisi jotenkin koskematon Oilersissa.

Ja toki kannattaa muistaa, että samalla tavalla vuosi sitten spekuloitiin Gordonin myymisellä. Eli ei kannata ottaa kaikkea niin vakavasti.

Niin no joo,, tuo spekulaatio. Toisaalta olisihan se järkevämpää myydä kalliilla ja varsinkin kun siirtorajalla noita tarjouksia varmasti satelee. Kaupan päällehän tuo Gordonin kaupaamisen ero ei näy pelkästään kaupasta saatavana vastineena vaan myös sillä että Oilers pelaa tällä hetkellä itseään ulos McEichel ´-cupin loppuväännöistä jos tuo tahti jatkuu loppuun asti. Mutta itse tahtoisin oikeasti nähdä Oilersin jatkavan tuota useammin voitto kun vain silloin tällöin linjalla ja varataan vähän myöhemmin vaikka siellä nyt pari generational talenttia onkin tarjolla.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Mutta itse tahtoisin oikeasti nähdä Oilersin jatkavan tuota useammin voitto kun vain silloin tällöin linjalla ja varataan vähän myöhemmin vaikka siellä nyt pari generational talenttia onkin tarjolla.

Tähän vahva sama. Tämä kärjessä draftaaminen alkaa olla nähty. Vaihtelun vuoksi voisi kokeilla jotain muutakin.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Pakarinen kutsuttiin ylös, ja oli kyllä jo aikakin. Eakins ei suostunut kaverille antamaan näytönpaikkaa, mutta uskon että Nelson antaa Iirolle kunnon tilaisuuden näyttää kykynsä.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Pens-ottelun ketjut:

Yakupov-RNH-Eberle
Pakarinen-Roy-Purcell
Fraser-Lander-Gazdic
Hendricks-Gordon-Klinkhammer

Ference-Petry
Klefbom-Schultz
Aulie-Fayne

Eli Yakupov ykkösketjuun ja Pakarinen saa vierelleen Royn sekä Purcellin. Fasth aloittaa maalilla. Nyt on ainakin Iirolla NHL-tason ketjukaverit.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Muuten ketjut olivat kuten oiler99 yllä esitti, mutta Pakarinen pelasi ykkösessä ja Yakupov tutulla paikalla kakkosessa. Pelistä en ole nähnyt kuin koosteen, mutta lukemani perusteella ainoa syy sille miksi peli pysyi näennäisesti tasaisena oli Fasth. Jossain taisi olla, että Oilersin ensimmäinen maalintekopaikka olisi ollut toisen erän puolivälissä.

Penguins siis ansaitusti voittoon. Maalit olivat toki vähän harmillisia. Ensimmäisessä Fasth ei saanut kiekkoa mailalla kunnolla haltuun ja lisäksi maila jäi vielä oman pakin (?) jalkaan kiinni, minkä seurauksena Fasth pyörähti sivuttain maalin edessä ja Malkinilla oli helppo työ nostaa kiekko maaliin. Toisessa Fasth torjui pyörivän kiekon, jonka Letang lähetti viivasta, mutta irtokiekko osui suoraan Perroniin ja hänestä maaliin.

Fasth on pelannut hyvin ja kyllä hänestä voisi varausvuoro irrota jos jollain jengillä on esimerkiksi loukkaantumishuolia veskareiden kanssa. Petry myös oli kaiketi pelannut vahvan pelin ja se on hyvä homma tässä vaiheessa. Näytti Oilersin vaarallisimmista laukauksista iso osa lähteneen Petryn lavasta.
Aulie oli olllut ilmeisesti pahiten pihalla, mutta osasyy tietysti sekin, että jostain syystä Nelson peluutti häntä (ja Faynea) lähes 13 minuuttia Crosbya tai Malkinia vastaan. Toki Schultz ja Klefbom ovat edelleen erittäin suojatussa roolissa, mutta eihän tuossakaan ole mitään järkeä. Onko tässä joku Schultzin itseluottamuksen nostatus menossa ja varmistetaan samalla se, että jatkosopimuksessa tulee olemaan järjetön palkkasumma.

Eakinsin aikana Oilers voitti varsinaisella peliajalla seitsemän peliä 31 ottelussa. Eakinsin pihalle potkimisen jälkeen Oilers on voittanut varsinaisella peliajalla kolme peliä 21 ottelussa. Toki rankkarivoitoista saa saman määrän pisteitä ja niitä on neljä Eakinsin potkujen jälkeen. Mutta ei tuossa kauheasti ole menty eteenpäin. Toki yksi hyvä pelaaja myytiin, mutta toisaalta sentteriosasto on vahvistunut.
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Eakinsin aikana Oilers voitti varsinaisella peliajalla seitsemän peliä 31 ottelussa. Eakinsin pihalle potkimisen jälkeen Oilers on voittanut varsinaisella peliajalla kolme peliä 21 ottelussa. Toki rankkarivoitoista saa saman määrän pisteitä ja niitä on neljä Eakinsin potkujen jälkeen. Mutta ei tuossa kauheasti ole menty eteenpäin. Toki yksi hyvä pelaaja myytiin, mutta toisaalta sentteriosasto on vahvistunut.

No tuo nyt on pieni seikka, mutta mikä enemmän pistää silmään niin porukka nauttii taas pelaamisesta. Ja nythän vain nuo maalin tappiot on käännetty tasoihin ja voitoiksi esimerkiksi rankkareilla, mikä on sinänsä postiivista. Paljon on nyt keskusteltu siitä että Oilersin advanced statsit ovat tulleet alaspäin kun Eakins lähti, mikä sinänsä on totta mutta kyllähän sen tuolla näkee selkeästi että peli ei enää ole sitä pakollista puurtamista ja virheitä, kun pelätään rangaistuksia tekemistä virheistä mitkä aiheutuu yliyrittämisestä juuri tuon rangaistusten pelon takia.

Ihan pienenä esimerkkinä sellainen missä Eakins ja Nelson ovat kuin yö ja päivä. Ehkä se Nelson on sitten kuitenkin se parempi vaihtoehto valmentajaksi nuorelle joukkueelle kuin Eakins.

Ryan Rishaug @TSNRyanRishaug
Ping pong table has been allowed back into Oilers room.. Wasn’t under Eakins. Yakupov lost to RNH Tuesday. Was sour.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
No tuo nyt on pieni seikka, mutta mikä enemmän pistää silmään niin porukka nauttii taas pelaamisesta. Ja nythän vain nuo maalin tappiot on käännetty tasoihin ja voitoiksi esimerkiksi rankkareilla, mikä on sinänsä postiivista. Paljon on nyt keskusteltu siitä että Oilersin advanced statsit ovat tulleet alaspäin kun Eakins lähti, mikä sinänsä on totta mutta kyllähän sen tuolla näkee selkeästi että peli ei enää ole sitä pakollista puurtamista ja virheitä, kun pelätään rangaistuksia tekemistä virheistä mitkä aiheutuu yliyrittämisestä juuri tuon rangaistusten pelon takia.

Ihan pienenä esimerkkinä sellainen missä Eakins ja Nelson ovat kuin yö ja päivä. Ehkä se Nelson on sitten kuitenkin se parempi vaihtoehto valmentajaksi nuorelle joukkueelle kuin Eakins.

Onhan Nelson ehkä parempi valmentaja nuorelle joukkueelle. Mutta toisaalta tähtäimessä pitäisi olla menestys eikä ensisijaisesti se, että kaikilla on kivaa. Tokihan se menestys voi seurata siitä että kaikilla on kivaa, mutta toisaalta niin se voi seurata siitäkin, että edes advanced statsien osalta ollaan mukana peleissä. Nythän tosiaan ollaan niissä tultu alaspäin Nelsonin aikana. Ehkä joukkueessa on nyt parempi ilmapiiri, mutta niinhän se aina on mennyt uuden valmentajan myötä. Aina ollaan aluksi innoissaan ja uudella valmentajalla on todella hyviä ajatuksia ja periaatteita mutta sitten kun tappiot kasaantuvat niin hyvä meininki alkaa vähentymään.

Enkä tässä yritä väittää Eakinsin olevan parempi valmentaja kuin Nelson on. Mutta siihen ei tässä vaiheessa saa tyytyä, että Nelsonille lyödään sopimusta käteen tulevistakin kausista ilman perusteellista vaihtoehtojen kartoittamista. Edelleen jos on mahdollista saada palkattua joku kokenut NHL-valmentaja, niin ainakin sitä vaihtoehtoa pitää harkita ja kartoittaa tarkasti.

EDIT: Ja pingispöydästä voi toki sanoa senkin, että vuosina 2005-2010 sitä ei Oilersin pukuhuoneessa ollut, sitten Renney toi sen takaisin ja Eakins taas poisti. Eli on sitä kertaalleen menty finaaleihin ilman pingispöytääkin :).

EDIT2: Niin ja edelleen siis tietenkin Nelsonilla on aika pinei otos advanced statseja varten. Pienessä otoksessa on kuitenkin vähän positiivisia merkkejä sillä ensimmäisten kymmenen pelin jälkeiseestä tasosta ollaan poikkuhlijaa nousemassa. Toki vielä itseltäni puuttuu tämä viimeöinen peli. Eli jos ensimmäisissä kymmenessä Nelsonin pelissä CF% oli 45,3% niin seuraavissa kuudessa se oli 48,9%. Eakinsin aikana tällä kaudella 50,7%. Toki tuollaista kymmenen pelin jaksoa on aika turha tarkastella kun yksittäisen huonon pelin merkitys korostuu. Mutta siis jos jotain positiivista haluaa tuolta sektorilta hakea, niin sopivasti tilastoja tulkitsemalla suunta on ylöspäin.
 
Viimeksi muokattu:

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Kyllä kai tää nyt näyttää jo paremmalta, kuin Eakinsin aikana. Toisaalta siitä touhusta on vaikea enää vetää huonommin. Aika karseaa ja vituttavaa touhuahan tämä vuodesta toiseen jatkuva rebuild on. Ei itseäni paljoa kiinnosta McDavidin saaminen, joukkueella on ollut jo pari kautta hyvä runko. Ainakin paperilla. Kyllähän se on ihan totta, ettei näistä kesällä vapaiksi tulevista pelaajista kannata ilmaisiksi luopua, mutta silti kirpaisee. Ufia ei hirveästi ole kiinnostanut Edmontonin suuntaan saapua ja kiinnostus varmasti taas ihan tapissa kun joukkue pelaa tällä tavalla vaikka on näitä ykkösoveralleja täynnä. Samanlainen liike pitäisi saada aikaan, kuin Chicagossa Hossan sainaus.

Hall edelleen ulos joukkueesta, jos ne huhut pitävät paikkansa. Jossittelut Seguinin ottamisesta Hallin sijasta on aivan turhaa, Seguin vetää jälleen huippukautta, mutta oli uran alkuaikoina sellainen rilluttelija, että luultavasti Oilers olisi joutunut tekemään saman ratkaisun kuin Boston. Sama tilanne ilmeisesti nyt sitten Hallin kanssa, mutta kaveri on joukkueen kasvot toisin kuin Seguin Bostonissa. Eikä tuosta kolmikosta Eberle, RNH ja Yaks saa samanlaista vastinetta kuin Hallista. Toivottavasti käy niin, että joudun ensi kaudella perumaan puheet joukkueessa jatkavasta Hallista joka heittää 100p kauden ja ottaa sen johtajan roolin vieden Oilersin playoffeihin.

Roy olisi hyvä pitää joukkueessa, vaikkakin keräillyt viime peleissä miinuksia urakalla. Hammer on myös hyvä lisä. Sentterinelikolla RNH-Roy-Lander-Gordon kauteen lähteminen olisi ihan hyvä. Todennäköisesti seuran viime vuosien liikkeitä katsellen ratkaisu on se, että Roy kaupataan nyt pois deadlinella, oli kiinnostusta jatkaa joukkueessa tai ei, ja nyt tasonsa osoittanut Lander heitetään siihen kakkoskenttää sentteröimään. Vaihtoehtoisesti sen paikan ottaa Draisaitl. Syksy näyttää, onko Leonista vielä joukkueeseen. Pitäisin hyvänä lähettää kaveri vaikka Eurooppaan pelaamaan Goldobinin tapaan, jos ei pysty ottamaan paikkaa kokoonpanosta.

Luultavasti homma menee näin, että deadlinella myydään Royt, Petryt ja kumppanit. Draftataan top-5 joku Mitch Marner. Kesällä joukkueeseen sisään Ferencen ja Nikitinin kaltaisia busteja.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Edelleen jos joku noista ykkösvarauksista haluttaisiin kaupata niin kyllähän RNH varmasti olisi arvokkain niillä markkinoilla. On sentteri ja pelaa ihan eri tasolla kuin Hall. Ja samoista syistä häntä(kään) ei myydä.

Joku toimistolla muisti Marincinin ja hänet kutsuttiin ylös. Onhan hänellä ollut Baronsissakin vaikea kausi, mutta raporttien mukaan viimeisin peli oli todella hyvä. Ja vaikkei hänen hommaansa varsinaisesti pisteiden tekeminen ole niin niitäkin on alkanut syntymään.

Mahtaako Roy olla sellainen kakkossentteri jolla Oilers haluaa ensi kauteen lähteä? Toki kokemusta on ja kohtalaisesti on nyt Oilersissa pelannut. Mutta kun ei tuo joukkue kovin hyvä ole niin kannattaisiko tähdätä korkeammalle. Toki onhan se turvallinen ratkaisu jos Roy sopimuksen tekisi niin olisi sitten joku silläkin paikalla. Muttei se kovin korkealle tähtäävää toimintaa ole. Ja nyt kauden aikana myymisessä toki se pieni ongelma ettei tilalle ole ketään... paitsi tietysti Yakimov joka voidaan heittää syvään päähän.
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Edelleen jos joku noista ykkösvarauksista haluttaisiin kaupata niin kyllähän RNH varmasti olisi arvokkain niillä markkinoilla. On sentteri ja pelaa ihan eri tasolla kuin Hall. Ja samoista syistä häntä(kään) ei myydä.

Joku toimistolla muisti Marincinin ja hänet kutsuttiin ylös. Onhan hänellä ollut Baronsissakin vaikea kausi, mutta raporttien mukaan viimeisin peli oli todella hyvä. Ja vaikkei hänen hommaansa varsinaisesti pisteiden tekeminen ole niin niitäkin on alkanut syntymään.

Mahtaako Roy olla sellainen kakkossentteri jolla Oilers haluaa ensi kauteen lähteä? Toki kokemusta on ja kohtalaisesti on nyt Oilersissa pelannut. Mutta kun ei tuo joukkue kovin hyvä ole niin kannattaisiko tähdätä korkeammalle. Toki onhan se turvallinen ratkaisu jos Roy sopimuksen tekisi niin olisi sitten joku silläkin paikalla. Muttei se kovin korkealle tähtäävää toimintaa ole. Ja nyt kauden aikana myymisessä toki se pieni ongelma ettei tilalle ole ketään... paitsi tietysti Yakimov joka voidaan heittää syvään päähän.

No vaihtoehdot ovat kyllä aika vähissä, UFA markkinoilla on pari ihan ok kakkossentteriä mutta jostain syystä en kavereita oikein Oilers paidassa näe, joten veikkaan että Roy on kova vaihtoehto myös ensi kaudelle tuohon rooliin. Tai no tietenkinhän voidaan ottaa uusi yritys Draisaitlilla, ketä mieluummin peluuttaisin laidassa tuon ensimmäisen NHL-kauden tai sitten saadaan edes lohdutuspalkinto McEichel-cupista.

Tuossa vielä nuo parhaat sentterit UFA-markkinoille tällä hetkellä.

http://www.mynhltraderumors.com/2014/12/24/top-10-2015-nhl-free-agent-centers/
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös