Johan Harju Jokereihin!

  • 72 856
  • 203

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Harjuhan ei harjoituskauden jälkeen oikeastaan edes saanut mahdollisuutta hyökkäävissä ketjuissa. Välillä Harju väläytteli ja oli jopa kentän paras pelaaja, mutta mahdollisuutta kärkikentissä ei tullut edes Hagmanin pitkän loukkaantumisen aikana.

Taisi olla yksi matsi jossa Harju pelasi sillä tasolla jota häneltä odotettiin. Pehmeä, hidas, ei niin taitava kuin itse luuli ja päälle vielä haastatteluissa valittaja sen sijaan että olisi pistänyt työhaalarit päälle. Siinä missä esimerkiksi Omark tulee laitapainista kiekon kanssa useimmiten ulos, ei Harju edes ehtinyt laitapaineihin. Mielestäni mies sai ihan tarpeeksi näyttöpaikkoja, ei vain niitä käyttänyt siten että olisi ansainnut lisää. Hei hei Johan ja kaikkea hyvää jatkoon.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Oonko mä ainut kenellä on sellainen fiilis, että toimistolla ollaan tyytyväisiä hyvin menneeseen runkosarjaan ja tavallaan pleijareista tyydytään siihen mitä vaan saadaan? Jotenkin sellainen olo taustojen toiminnasta, että ei ole haluttu sellaista todellista kokeilua ottaa suureen menestykseen tämän kauden osalta vaan on tyydytty enemmän kuin hyvin menneeseen runkosarjaan.

Kauden alusta poistuneet McLean, Karalahti ja Harju. Ja tilalle tullut vain Wirtanen korvaamaan McLeania. Nyt jos jos kuka tahansa top-9 hyökkäyksestä loukkaantuu niin tilalle ei ole nostaa oikeastaan ketään (No Hahl voi vetää 3. sentterin roolia mukisematta, mutta sitten ei ole kunnon 4. senaa). Ben-Amor, Rita, Mäksä ja Sillanpää ovat ihan rotsiosastoa tuohon hommaan. Pöysti on väläytellyt, mutta ei silti edes lähtökohtaisesti mahdu pelaavaan kokoonpanoo valmennusjohdon mielestä niin tuskin hänenkään varaan voi hirveästi laskea.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Nykyisestä sentterinelikosta vaikkapa yllättävän hyvin kasassa pysyneet Hahl ja Kapanen sairastuvalle, niin SKA:ta haastetaankiin sentterinelikolla: Koukal - Mäki - Wirtanen - Sillanpää.
Jep ja jos Karlsson kompastuu rappusissa ja Helge sairastuu jakomielitautiin, on meillä nollan KHL-pelin Kautto maalissa.

Eli toisin sanoen Harjun olinpaikalla ei ole mitään väliä siinä vaiheessa, kun kaksi tuon kaliiberin pelaajaa menee rikki. Se ei käytännössä pysty korvaamaan Hahlia tai Kapasta yhtään sen enempää kuin noita veskareitakaan.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vaikka poispotkimisen ajankohta ei ehkä optimaalinen olekaan, niin mikäli myös Harju itse sopimuksen purkua toivoi (mikä on täysin mahdollista, varsinkin kun ottaa huomioon julkistenkin avautumisten määrän), niin eihän se nyt olisi ollut kenenkään etu häntä roikottaa väkisin mukana. Vittuuntunut ja peliajasta avautuva jätkä ei välttämättä ole kovin hyvä asia joukkuehengelle varsinkaan playoffeissa, vaikka tämä sen yhden keskinkertaisen jantterin verran toisikin leveyttä rosteriin.

Jos resursseja oli, niin Harju olisi pitänyt varsinkin tämän mahdollisesti itse niin toivoessa päästää markkinoille jo aiemmin niin, että myös korvaaja voitaisiin hankkia, sitä en kiistä. En pidä kuitenkaan myöskään mahdottomana, että pelinappulat olisivat käyneet aika vähiin, eikä korvaajaa olisi voitu hommata, vaikka Harjusta olisi eroon päästykin.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Täysin väärä ratkaisu Kurrilta, taas. Tämä olisi joko pitänyt tehdä jo aikaa sitten viime vuoden puolella, tai sitten vasta kauden jälkeen. Nyt lähdetään sitten pleijareihin siinä toivossa että siellä on Frank Gymer kohta pelaavassa kokoonpanossa. Täysi vitsi Kurrilta, tätä ei voi kukaan puolustella, ei millään. Harjun poispotkiminen oikea ratkaisu, mutta ajankohta täydellisen väärä. Huonompaa ratkaisua ei olisi enää edes Virmanen kyennyt tekemään.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Mää vähä ihimettelehen tätä.

Harju ei missään nimessä onnistunut odotusten mukaisesti, tätä tuskin kukaan kieltää. Näytöt olivat satunnaisten väläytysten tasoa, tekeminen noin muuten ei ollut riittävällä tasolla ja asennekaan ei lopulta tainnut olla aivan paras mahdollinen. Mua vain hämää tässä purun ajankohta, nimittäin korvaajaa ei enää saada haettua ja samat ongelmakohdat oli nähtävissä ennen siirtorajat umpeutumista. McLeanin kanssa sentään saatiin korvaaja (Wirtanen) sisälle ja lopulta Peltola onnistui näytönpaikassaan Jeren lähdettyä, vaikkakaan ei korjaa Jokerien puolustuksen pahimpia puutteita. Harjun kanssa olisi pitänyt toimia samoin ja päättää yhteinen taival aiemmin, katsella esimerkiksi Sillanpään tasoa hetki ja sen pohjalta tehdä ratkaisut ennen siirtorajan umpeutumista.

Harjun lähtö ei ole lopulta mestaruuden kannalta mikään suuri kynnystekijä, mutta rosterissa olisi ollut käyttöä yhdelle rotaatiopelaajalle. Toki jos Cobolin heittämät luvut säästetyistä veroista ovat edes sinnepäin, niin jokainen voi miettiä onko tässä vaiheessa kautta pistää tuollaisia euromääriä pelaajaan, joka ei optimitilanteessa pelaisi loppukaudesta...
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mua vain hämää tässä purun ajankohta, nimittäin korvaajaa ei enää saada haettua ja samat ongelmakohdat oli nähtävissä ennen siirtorajat umpeutumista.

Jokereiden kannaltahan Harjun pitäminen olisi ollut varmistelua. Toisaalta Harjun kannalta kun sopimuksen purki nyt, ehtii vielä muuhun liigaan pelaamaan kevään ja sitä kautta pysyy pelikunnossa ensi kautta silmälläpitäen. Jos Jokerit mielii keväällä pitkälle täytyy oikeastaan kaikkien ykköskorin jannujen olla iskussa ja Harjulla ei olisi korvattu ketään. Nyt kun mies todennäköisesti itse oli suostuvainen purkuun kohtuukorvauksella niin on Jokereiden(kin) kannalta järkevämpää pistää Harjuhillot korkeakorkoiselle tilille ja lyödä ne vaikka Omarkin sopparin bonariksi polvistumisen saattelemana.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Jokereiden kannaltahan Harjun pitäminen olisi ollut varmistelua. Toisaalta Harjun kannalta kun sopimuksen purki nyt, ehtii vielä muuhun liigaan pelaamaan kevään ja sitä kautta pysyy pelikunnossa ensi kautta silmälläpitäen.

Ei Harjua olisi tarvinnut pitää ja todennäköisesti sopparista "siisti" irtautuminen oli helppo tehdä vielä tämän kauden puolella. Enemmän ihmettelen sitä, ettei Harjun kanssa leikkiä vihelletty poikki jo tuossa joulukuun alussa, jolloin tilanteeseen olisi voitu reagoita vielä markkinoilla. Hirveän huonolta yhdistelmältä ei olisi kuulostanut artistivero + sisäänajo Spenglerissä, varsinkin kun ruplan kurssin ja Venäjän talousongelmien takia venäläisjengeistäkin olisi voinut irrota jotain mielenkiintoista ja markkinoilla euroissa palkkansa maksava KHL-porukka olisi ollut varmasti kiinnostava mesta. Vähän ehkä nukuttiin onnen ohi ja roikuttiin Harjussa kiinni turhan pitkään.

Kun miettii Jokerien secondary scoringia, niin Harjun varaan saattoi jopa olla jotain laskettuna. Ja vaikka ei olisikaan ollut, niin tarvetta tämän osaston vahvistamiselle olisi ollut ja se olisi syönyt Harjun peliaikaa jo ennestään. Pelaajabudjettikaan tuskin olisi paukkunut kaavailtujen summien yli vaikka Harju olisi lopulta jäänytkin, nimittäin Karalahdesta säästynyt liksa "jäi käyttämättä".
 

Tartu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KHL
Oikaisenpa samalla "pienen" virheeni: Jokerien olettamani säästö 15 prossan veroilla tästä kaudesta ei ole jotain luokkaa 75 kiloeuroa, vaan 175 kiloeuroa. Näin jos Harju tuli Suomeen palkkatyöhön 25.7. jälkeen ja niin se mun muistin mukaan oli.

Vähän ehkä turhaa jankkaamista mutta jäi kiinnostamaan, että millä ihmeellä artistisoppari kuuden kuukauden ajalta voi olla työnantajalle noin paljon edullisempi kuin täysien työnantajan sivukulujen maksaminen?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Vähän ehkä turhaa jankkaamista mutta jäi kiinnostamaan, että millä ihmeellä artistisoppari kuuden kuukauden ajalta voi olla työnantajalle noin paljon edullisempi kuin täysien työnantajan sivukulujen maksaminen?

Kysehän on siitä mitä Jokerit eri tilanteissa maksaa veroa kun oletetaan että ulkomaisen pelaajan kanssa tehty sopimus on edelleen Virmasen ajan jälkeenkin nettoliksasopimus. Harjun kuvitteellisella jotain 300€k käteen maksetaan veroa joku 280€k. Tällöin Harjun liksa olisi vähän alle 600€k ja se voi olla lähellä oleva arvio tai sitten ei. Kun sopimus puretaan ja mies on Suomessa alle 6kk, maksetaan veroa enää 15 prosenttia kokonaissummasta. Miten tämä mahdollinen tuleva veronpalautus huomioidaan purkusopparia tehdessä ja erilaisia kompensaatioita ensi kauden puretusta sopimuksesta maksettaessa, sen tietävät vain osapuolet. (Täysin kuvitteellinen esimerkki: Jokerit ei maksa mitään kauden 2015/2016 sopimuksen purkamisesta ja Harju saa sovitun nettoliksansa lisäksi jo maksettujen verojen palautukset, jolloin hänen todellinen nettoliksansa kuluvalta kaudelta onkin merkittävästi suurempi kuin sopimuksessa).

Verojen määrä on oleellisesti pienempi artistisopparissa kuin yli 6kk sopimuksissa ja uskon, että tässä syy Harjun lähtemiseen juuri nyt kuin myös siihen, että on tehty kokonaispaketti josta myös Jokerit hyötyvät (esimerkissä Jokerit ei joudu maksamaan ensi kaudesta purkukorvausta). Muutenhan olisi suhteellisen vaikea ymmärtää sitä, että joukkuetta heikennetään vielä lisää ennen playoffeja - jos nyt Harjun lähtöä voi esitystensä perusteella heikentämisenä pitää muuten kuin lukumäärällisesti. Kuten jo aiemmin totesin, en tiedä mitään case Harjusta, mutta tiedän miten nämä ovat aiemmin menneet (muissakin seuroissa kuin Jokereissa) ja sillä perusteella spekuloin.
 
Viimeksi muokattu:

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Jos Harju ei mahtunut edes kunnolla kierrätyskokoonpanoon, niin turha häntä oli roikottaa mukana, mutta uutinen tuli yllättävään aikaan. Ehkäpä talven mittaan etsittiin sopivaa korvaajaa, mutta ei jostain syystä saatu ja Harjua oli väkisin pidettävä näinkin kauan. Tämä oli siis viimeinen keino. Lycka till.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Mitä intressejä Harjulla itsellään olisi ollut jatkaa Jokereissa? Jos kaveri itsekin tahtoo pois, niin olisi täysin idioottimaista roikottaa mukana pyörimässä ja maksaa siihen päälle vielä palkaa. Win-win. Toivotaan ettei loukkaantumisia tule liikaa.
 

JofaPlayer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oikea ratkaisu mielestäni, mutta toki aikaisemmin tehtynä olisi ollut parempi. Ilmeisesti toimistolla luetaan jatkoaikaa, roikotettiinhan miestä näinkin kauan mukana vaikkei esittänyt yhtään mitään (pl. pari ihan ok matsia huonoja jengejä vastaan), vaan aina oli leijumassa se "Harjun potentiaali" joka ei realisoitunut. Sitten vielä jos on kaukalon ulkopuolellakin pehmeä luonne eikä kestä kilpailua nurisematta, niin ei tällä kaveri mitään tee. Joo, loukkaantumisia saattaapi hyvin tulla enemmän kuin yksi kerrallaan hyökkäysosastolle, mutta paljon mielummin Harjun tilalla katsoo jopa Jokeri-Ritaa joka sentään on ruvennut yrittämään taklata tällä kaudella, vaikka pelillinen anti tähän sarjaan on samaa tasoa Johanin kanssa.

Ja sai aivan riittävästi näytönpaikkoja, jos ei Linus Omarkin vierelläkään loista niin sitten ei kenenkään. Näin jälkiviisaana on helppo todeta että näkihän sen jo harjoituspeleissä ennen kautta että tämä kaveri on ihan lapanen. SHL ja Liigatasolle varmastikin hyvää matskua ja varsinkin SHL:ssä mahdollisuudet loistaa kun siellä peli on kiekossa pysymistä ja pitkiä kiekotteluralleja fyysisen luisteluliigan sijaan. Mieleen jäi se 3-3 maali TsSKa:a vastaan vieraissa ja huojuva ja kömpelö luistelu.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Jos Harju ei mahtunut edes kunnolla kierrätyskokoonpanoon, niin turha häntä oli roikottaa mukana, mutta uutinen tuli yllättävään aikaan. Ehkäpä talven mittaan etsittiin sopivaa korvaajaa, mutta ei jostain syystä saatu ja Harjua oli väkisin pidettävä näinkin kauan. Tämä oli siis viimeinen keino. Lycka till.

EI ratkaisussa varmasti ole mitään varsinaisesti väärin, ajankohta on vain erittäin huono. Toki tilanne on sairastuvalla tällä hetkellä erinomainen (kop kop), mutta tämä ajankohta tekee sen että mitään korvaavaa suunnitelmaa ei voi olla vaan Jokerit tietoisesti pienensi pelaajarinkiä ja kuten todettua vaikkei Harju varsinaisesti täyttänyt odotuksia tai ollut palkkansa arvoinen Jokereille niin taso silti riitti ilman suuria ongelmia KHL vauhtiin ja hyöty/haitta (ilman että otetaan tarkasteluun pelaajan palkka) oli ihan riittävä että Harjua voitiin käyttää rotaatiossa ja kyllähän Harjulla parempaa keskitasoa (Jokereiden sisällä) olevat kädet olisi olleet maalintekoon, vaikkei ne täysmittaisesti realisoituneetkaan kentällä. Joka tapauksessa loukkaantumisten sattuessa Harju olisi selvästi tyhjää parempi, joka nyt hyvin nopeasti tällä kapealla pelaajaringillä tulee vastaan jos alkaa tulemaan loukkaantumisia. Se olisiko Harjusta mitään varsinaista apua jos tilanne realisoituu vai olisiko toivo joka tapauksessa pudotuspeleissä menestymiseksi menetetty ei ole selvää ja nyt sitä ei tietenkään edes nähdä. Toivotaan kuitenkin että Jokerit säilyy terveenä ja pääsee pudotuspeleihin parhaalla mahdollisella miehityksellä. Kuten joku tuossa edelle kirjoitti niin hieman tässä jää kuitenkin sellainen kuva että Jokerit on organisaationa tyytyväinen menestykseen runkosarjassa ja pudotuspeleihin lähdetään katsomaan minne satutaan pääsemään ilman että oltaisiin valmiita kääntämään siellä jokaista mahdollista kiveä menestyksen eteen. Tämä siis organisaation tasolla, en hetkeäkään epäile etteikö joukkue, pelaajat ja valmentajat etunenässä, tule tekemään kaikkensa.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sejba teki sentään 16 maalia runkosarjassa.
Lisäksi muistustan edelleen, että Skeida oli muulla tavoin viihdyttävä pelaaja. Mieleen jäi lähinnä kaksi asiaa, kyttäys vastustajan siniviivalla ja täydellinen virtuoosi käyttämään hammastikkua ilman käsiä.

Tuon kyttäilyn ja Oton syöttöä venailun muistaa kaikki, hammastikkuvirtuoosin näki vain valitut. Kaverilla oli melkoinen kolvi, taisi kuulua tsekkien Jalosiin. Treenejä tai matsia odotellessa painoi kolvinsa pleksiin ja pyörittelin hammastikkua suussaan ihan miten tahtoi, ilman käsiä! Tiedä sitten oliko tarkoituksenä peitellä höyryjä jotka matsi/treeniryypyistä väistämättä tulee.

Harjun ulkoistaminen on ihan ymmärrettävää. Mahdollisuus melko merkittäviin säästöihin ja vaikka olisi mennyt rosterin laajentajana niin ketään avainpelaajaa ei olisi pystynyt korvaamaan. Jos/kun vielä itse halusi lähteä, sai pitkän ja hyvän sopimuksen ja löytyi halukas seura hänet palkkaamaan niin ei muuta kuin Tack och lycka till!
 

Tartu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KHL
Harjun kuvitteellisella jotain 300€k käteen maksetaan veroa joku 280€k. Tällöin Harjun liksa olisi vähän alle 600€k ja se voi olla lähellä oleva arvio tai sitten ei. Kun sopimus puretaan ja mies on Suomessa alle 6kk, maksetaan veroa enää 15 prosenttia kokonaissummasta.

Niin no sellainen virhe tuossa ajatusleikissä on, että Harju ei varmasti ole menneeltä kuudelta kuukaudelta netonnut 300 kiloeuroa. Tuohan tarkoittaisi kausitasolla pyöreästi miljoonan euron bruttopalkkaa ja siihen en kyllä millään usko. Mikäli tuo Harjun sopimus näin jälkikäteen saataisiin pyöräyettyä artistisoppariksi niin silloin säästöä sivukuiluista tulisi joitain kymmeniä tuhansia euroja ja joka tapauksessa selkeästi alle 100k€ eli kyllä pääasiallinen säästö syntyy siitä, että ensi kaudelta ei tarvitse maksaa palkkaa ja luultavasti tältä kaudelta menee likimain koko palkka sillä kautta on pelattu jo runkosarjan osalta yli 80%. Eikö KHL-sopimuksissa ole sitäpaitsi niin, että sen mukaan purkukorvaus, kun kauden otteluita on ehditty pelata? Näin muistelisin.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Yleensä sarjassa, kuin sarjassa mestaruutta tavoitteleva joukkue hakee itselleen pari täsmähankintaa parantamaan iskukykyä ja myös tuomaan leveyttä. Jokerit hankki Wirtasen, jota voidaan pitää hyvänä siirtona. Myöskään Harjun poisjäänti ei sinänsä heikennä joukkuetta, mutta ei tämä joukkuejohdon tekeminen ole näyttänyt mestaruutta täysillä takaa ajavan organisaation toiminnalta. Kahden suhteellisen merkittäviin rooleihin hankitun kaverin poistumista ei ole paikattu millään! OK, Harjun rooli (2./3. ketjun laituri) kyettiin ainakin jotenkin täyttämään nykyisillä pelaajilla (Huhtala, Sallinen...) ja pakistokin on kestänyt ihan hyvin Karalahden poistumisen. Pahoin pelkään, että leveys tulee vielä vastaan tällä kaudella...

Tietenkään en kaikkia taustoja tiedä ja voihan se tilanne olla, että rahaa ei vain herunut Kurrille käytettäväksi. Joskin vähän oudolta tuntuu, että Karalahti, McLean (ja Harju) lähtivät ja tilalle tuli vain Wirtanen. Kyllä tuolloin rahaa luulisi riittäneen. Jotenkin vain itsellä on paska maku tästä toiminnasta joukkueen "vahventamisen" suhteen. Ei tietenkään pidä hankkia hankkimisen ilosta, mutta tuntuu toimistolla olevan sairas luotto a) joukkueen kykyihin, b) poikkeuksellisen hyvään loukkaantumistilanteeseen.

Kuten monet ovat sanoneet, niin Harju osoittautui pettymykseksi ja sen myötä sietääkin lähteä kävelemään, mutta muuten joukkueen johdon toiminta ei luottamusta herätä. Nälkä kasvaa syödessä ja olisin halunnut nähdä, että ammutaan oikeasti kovilla ja tähdätään mestaruuteen. Toki sinne joukkue tähtää varmasti edelleen ja "näillä mennään"!
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Harjusta ei ollut kenenkään paikkaajaksi, KHL oli hänelle liian kova sarja. Toivottavasti purkaminen oli vähemmän kivulias Jokereille kuin KHL:n sääntöjen mukainen eli 2/3 jäljellä olevista liksoista.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Harju lähti, ketään ei tullut - so what.
Karalahti lähti, ketään ei tullut - what'a fuck. Siinä vähän englantia teille asian ohella.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Niin no sellainen virhe tuossa ajatusleikissä on, että Harju ei varmasti ole menneeltä kuudelta kuukaudelta netonnut 300 kiloeuroa. Tuohan tarkoittaisi kausitasolla pyöreästi miljoonan euron bruttopalkkaa ja siihen en kyllä millään usko.

Menee jo jankkaamisen puolelle, mutta eipä sellaista ajatusleikissä esitettykään että Harju olisi tienannut 6kk 300 kiloeuroa käteen. Kysehän oli arviostani Harjun koko kauden nettoliksasta ja tämän toin kyllä esille, Sen hän saa tältä kaudelta + luultavasti purkukorvauksen kuten totesin ja Jokerien säästö joko tulee tai ei tule esimerkiksi esittämälläni tavalla siitä riippuen, mitä osapuolet ovat purun osalta sopineet. Kun en tiedä case Harjun yksityiskohtia ja yhden skekulaation olen esittänyt, eipä tämä oikein innosta tätä pitempään pohdintaan.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Niin no sellainen virhe tuossa ajatusleikissä on, että Harju ei varmasti ole menneeltä kuudelta kuukaudelta netonnut 300 kiloeuroa.

Ei varmaan olekkaan ansainnut, mutta jos kauden nettopalkka olisi ollut mainittu 300 tonnia ja nyt purettaessa sopimus Harju pääsee lähdeveron piiriin, niin Jokerit maksaa helvetin paljon vähemmän veroja. Jos Harju on ollut Suomessa päivänkin yli kuuden kuukauden, niin "normaalit" verot olisi maksettu päivästä yksi lähtien.

Jos siis leikitään, että Harjun liksa ja purkuhyvitys olisivat 100 yksikköä nettona. Ansiotulon veroprosentin vedän hatusta, mutta noilla suunnilla se lienee. Tämä siis koskien veroja. Lähdevero on muistaakseni 15 prosenttia.

Alle kuusi kuukautta: 100*1.15=115 yksikköä
yli kuusi kuukautta: 100*1.45=145 yksikköä

Eroa siis on.

Edit. Jotkin verosopimukset sun muut hassut jutut voivat tietenkin asiaa käännellä.
 
Viimeksi muokattu:

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Harju lähti, ketään ei tullut - so what.
Karalahti lähti, ketään ei tullut - what'a fuck. Siinä vähän englantia teille asian ohella.
Juuri näin. Harjun lähtö jopa selkeyttää hyökkääjien kierrätystä ja sen sykli tiivistyy, jolla on myös positiivisia vaikutuksia. Jo alkukaudesta -aivan Lokakuun alussa- Johan Harju valitteli peliaikaansa Sportmagasinet ohjelmassa. On kirjoittamaton sääntö, että tällaiset asiat käsitellään jollain toisella foorumilla kuin televisio-ohjelmassa. Tiedä sitten onko se enemmänkin ruåtsalainen tapa, mutta täällä härmässä kyseinen toiminta ei tuo lisää kavereita koppiin ja etenkään vahvista luottamusta valmennusjohdon taholta. Harju ei ikävä kyllä tuonut mitään sellaisia elementtejä peliin, jota jää kaipaamaan.

Karalahti sen sijaan olisi pitänyt korvata samoilla vahvuuksilla olevalla pakilla. Jokereiden yv-pakit eivät yksinkertaisesti tuota riittävää uhkaa viivalta, jolloin yv-pelin ennakoitavuus kasvaa. Tämän seurauksena sen puolustaminen helpottuu. Karalahdella on kiistattomasti laadukas veto. Vaikka se alkukaudesta ei erityisen tikissä ollutkaan, tuotti se viivapelotteen, jonka takia vastustajan av-nelikko oi pakotettu pelaamaan sitä pois. Tämä tuotti variaatiota avaten mm. mahdollisuuksia sahata av-nelikko hajalle poikittaissyötöillä. Jokereiden yv on ollut tähän puutteeseen nähden melkeinpä käsittämättömän tehokasta. Samalla se on aivan liikaa muutaman yksilön varassa. Paljon on Jokerit ottanut riskejä päätöksessään olla korvaamatta rosterin kaventumista. Toivottavasti riski kannattaa.
 

Detritus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit-vuodesta 1972, KiVa.
...Alle kuusi kuukautta: 100*1.15=115 yksikköä
yli kuusi kuukautta: 100*1.45=145 yksikköä
Eihän sitä posenttia nettoliksasta lasketa.

Mieluummin näin:
100 : 0.85= 117yks.

100 : 0,55 = 181 yks.

Eli jos nettoliksa on 100, on se saatu kertomalla brutto nettoprosentilla, joka on tietenkin 100% - veroprosentti.

Eli ero muuttuu vieläkin isommaksi maksajan hyväksi.
 

JofaPlayer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Harju pelasi eilen ensimmäisen pelinsä Luulajapaidassa ja saalisti yhden syöttöpisteen joka tosin oli kyllä aivan vahinkopiste.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös