II-divisioonan lohko 5 kaudella 2014–2015 (pohjoinen)

  • 81 429
  • 126

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Enpä hoksannutkaan että tässä on enää kuusi alkulohkon peliä jäljellä. Eli panosta ei juurikaan enää ole ja se kyllä näkyy pelissä. Tietysti lohkovoitto olisi hyvä vielä varmistaa.
 

Lapinmarkus76

Jäsen
Suosikkijoukkue
2-divisioona ja suomisarja joukkueet

Hienoa että Kemissä tehdään maali ja tilannekosteet. Naurattaa vaan kun on pitänyt leikata Raahe-kiekon maali joka hylättiin niin pois... Miksi?? Ottelu olisi saanut ihan uuden ilmeen, jos tämä tuomari pari olisi ollut hereillä tässkin tilanteessa... Miten voi olla että Kemissä, Ylitorniossa ja Kuusamossa tuomarit on aina yhtä surkeita suosii kotijoukkuetta?
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Sen verran pikkuseura ja pikkupaikka etten viitsi sentään omaa ketjua avata joten kysytään tässä että löytyykö palstalta ketään jotka seuraavat EtPo -72:ta? Itse lapsuutenI niissä maisemissa vietin ja ensimmäiset kosketukset sarjakiekkoiluun tulivat Övertorneån puolella II divarin peleissä. EtPo pelasi siis silloin Ruottin puolella kun Suomen puolella ei ollut hallia. Sellainen tuli myöhemmin kun minä olin jo muuttanut etelään. Viime talvena tuli tuolla Plussa-Areenan pakastimessa käytyä väijymässä ottelu ETPO - OyUS. Hallin penkit vaikuttivat jo kovin gulahtaneilta, mutta kokemushan oli muuten mitä mainioin: makkara maistui, tunnelma oli maanläheinen ja Oulun yliopiston kermaperseet pistettiin kumoon (numerot muistaakseni 8-2). Nostalginen kokemus. Mielelläni lukisin mitä EtPolle tällä kaudella kuuluu.
 

Rewert

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens
Oma kotiseura jatkaa korpivaellust ja nyt on väistämättä edessä putoamiskarsinta. YJK:sta siis on puhe. Siitä mitä itse pari "peliä" pelanneena ja koutsia viikoittain jututtaneena, suurin ongelma on juuri se porukan suuri vaihtuvuus. Meiltäkin puolitosta kenttää joukkueesta on vielä a-junnuikäisiä, joten liioin odotuksiin tähän kauteen ei voi sanoa lähteneensäkkään. Ainut tavoite oli säilyttää sarjapaikka, sillä ilman kotihallia pyöritty kausi on ollut perkeleen raskasta itse kullekkin. Viime kaudella kärkisijoille sijoittuneesta joukkueestaki 1,5 kentällistä päätti pitää välivuoden, sillä jatkuva matkustaminen rassaa kyllä liikaa. Ensikaudella Ylivieskassa pelataan kuitenkin 2-divaria, ja huomattavasti leveämmällä materiaalilla, mitä tänä vuonna. Mikäli se olisi omasta panosteksani kiinni.

E: korjattu virheellisesti kirjoitettu a-juniori kelpoisten pelaajien määrä
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
RoKi Rebels - Raahe-Kiekko 1-2

Nyt oli aika tiukassa voitto, mutta johto piti loppuun saakka. Raahe-Kiekko oli matkassa reilun kahden kentällisen voimin, mutta onnistui silti pitämään Rebelsin takanaan.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
PaKa repäisi hurjan tammikuun alun ja voittoputkessa liitävä Karhulauma on jättänyt taakseen niin YJK:n kuin RoKi Rebelsin. Vanha kunnon Toni "Liru" Ronkainenkin kävi fiilistelemässä PaKan paidassa muutaman pelin.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Raahe-Kiekko - PaKa 9-2

Torjuntojen valossa tasainen peli, mutta viimeistelyssä Raahe-Kiekko oli valovuoden vieraita edellä. Isännillä oli jopa varaa vetää 5-3-ylivoimalla tyhjästä maalista yli. PaKan peli meni taas jäähyilyksi, kuten edelliselläkin Raahen-visiitillä. Parhaimmillaan siellä istui neljä kuusamolaista yhtä aikaa. Janne Polon kasetti ei oikein tuntunut kestävän, suu kävi koko ajan. Tosin kyllä Raahe-Kiekkokin otti pari täysin tyhmää rangaistusta pelin ollessa jo ohi. Onneksi peli kuitenkin pysyi suht siistinä eikä edellisen Raahen-pelin kaltaisia täysin törkeitä teloittamisyrityksiä nähty. Yksi tappelu sen sijaan kyllä nähtiin. PaKa oli pelillisesti edellistä visiittiään parempi, mutta tälläkään kertaa sillä ei pitkälle pötkitty. Tasoero oli sen verran suuri joukkueiden välillä.

Raahe-Kiekko oli saanut hyökkäyskalustoonsa uuden vahvistuksen, kun tällä kaudella AIK:ssa 10 peliä tehoin 3+5 pelannut Jussi Hartikainen oli liittynyt joukkueeseen. Hartikainen tulee olemaan hyvä vahvistus, kunhan pelituntuma löytyy.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Tomi Pekkala ollut tänään TIHC:n kokoonpanossa YJK-ottelussa. Melkoinen pelimies tälle tasolle.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kiekko-Laser - Raahe-Kiekko 6-2

Kahden ensimmäisen erän alut olivat tänään myrkkyä Raahe-Kiekolle. Tilastojen valossa tasaista, kolmannessa erässä jäähyt sotkivat Raahe-Kiekon peliä. Eihän tämä ihan parasta valmistautumista pudotuspeleihin ole, mutta uskon joukkueen kyllä tästä petraavan.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Raahe-Kiekko - TIHC 2-3 ja

Raahe-Kiekko ja TIHC tarjosivat varsin viihdyttävän kiekkopelin. Aika tarkkaa keskialueen pelaamista oli, mitään suoranaisia hienouksia peli ei tarjonnut. Kumpikin joukkue puolusti hyvin ja kyttäsi vastaiskuja. Raahe-Kiekko kilautti 1-0-tilanteessa ylärimaan. TIHC siirtyi 2-0-johtoon kolmannessa erässä, mutta sen jälkeen torniolaiset rupesivat varmistelemaan voittoa ja Raahe-Kiekko tuli tasoihin. Lopulta jatkoajalla TIHC:n kärkimiehet nousivat esiin ja ratkaisivat pelin henkilökohtaisella taidollaan. Olisi voinut kääntyä ihan kummin päin vain, marginaalit olivat todella pienet.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Raahe-Kiekko vahvistaa joukkuettaan tutulla kasvolla, sillä Taneli Lohtander tekee paluun kaukaloon. Onkin mielenkiintoista nähdä Lohtanderin veljekset molemmat kaukalossa kenttäpelaajina. Taneli oli yksi Raahe-Kiekon Suomi-sarjajoukkueen kantavia voimia, mutta joutui loukkaantumisten takia lopettamaan peliuransa. Parhaina vuosinaan Taneli takoi reilusti yli piste-per-peli-tahtia Suomi-sarjassa. Uskoisin miehen pärjäävän hyvin kakkosdivarissa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
EtPo - Raahe-Kiekko 4-5

Kaksi maalia oli Taneli heti paluuottelussaan tehnyt. Ei hassummin kun miettii että tuo oli ensimmäinen ottelu kahteen vuoteen. Itse peli oli Rakille vaikea mutta toisessa erässä hankittu kolmen maalin johto piti loppuun saakka, vaikka Etpo tulikin vielä kolmannessa erässä maalin päähän. Tulee jännä kisa lohkovoitosta vielä.

Lohtanderin veljekset oli istutettu samaan ketjuun ja tulosta tuli. Taneli siis teki kaksi maalia ja Tuomas keräsi tehot 0+3.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Viimeinen kierros

EtPo varmisti lohkovoiton ottamalla 4-2-kotivoiton Kiekko-Laserista. Raahe-Kiekko. K-Laser ja TIHC käyvät vielä kisaa sijoista 2-4. Raahe-Kiekko kohtaa viimeisessä alkulohkon pelissään AIK:n- Kiekko-Laser ja TIHC puolestaan pelaavat keskinäisen ottelun. Kaksikin pistettä riittäisi varmistamaan Raahe-Kiekolle lohkon kakkospaikan, sillä tällä hetkellä eroa Laseriin ja Tornioon on kolme pistettä.

AIK on jo varmuudella lohkon viides ja Lämärit kuudes. RoKi Rebels ja Paka ratkovat sitten sijat 7-8, joukkueilla on piste eroa. YJK karsii sarjapaikastaan kolmosen joukkueita vastaan.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Raahe-Kiekko - AIK 5-4

Olihan tuo kyllä oikeastaan Kimmo Koskenkorva vastaan Raahe-Kiekko. Kossu pisti melkoisen shown pystyyn ja piinasi yksinään Raahe-Kiekkoa. Ehkä AIK oli vähän liikaakin sitten Koskenkorvan varassa, sillä muulta joukkueelta ei oikein apuja herunut. Raahe-Kiekko varmisti voittonsa Aki Sarkkilan maalilla, kun kolmatta erää oli 21 sekuntia pelattu. Kolmas erä pelattiin sitten maltilla AIK:n painaessa kovaa päälle.

Raahe-Kiekon paidassa debyyttinsä teki vasta 16-vuotias Tuomas Svensk. Poika syötti avauserässä Härönojan läpiajoon ja veivasi toisessa erässä AIK-pakin nätisti kahville. Taidot siis riittävät jo 16-vuotiaana tälle tasolle ja tästä pojasta tulee olemaan vielä paljon iloa.

Harvemmin muuten näkee joukkueen vaihtavan maalivahtia, kun ovat juuri siirtyneet 3-2-johtoon ottelussa. Tämä oli näemmä ennalta sovittu, mutta yhtä kaikki yksi pelin käännekohdista.

Pudotuspeliparitkin ovat siis nyt selvillä:

EtPo - RoKi Rebels
Raahe-Kiekko - PaKa
K-Laser - Lämärit
TIHC - AIK
 
Viimeksi muokattu:

hermano

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät. Kiekko-Laser.
Kiekko-Laser - TIHC 5-3

Kolmannesta sijasta väännettiin ihan tosissaan. Hyvä matsi, jonka Laser pystyi vääntämään itselleen ja sai näin Lämärit vastaansa pleijareihin. Torniolaiset saavat sitten hoidella muovin.

Torniolla tosiaan on riveissään Kärpistäkin liigasta tuttu, entinen mestiksen maalikuningas Tomi Pekkala. Perin tukevassa kunnossa kaveri oli, eikä muussa mielessä tällä kertaa sitten kentältä erottunut.
 

Lapinmarkus76

Jäsen
Suosikkijoukkue
2-divisioona ja suomisarja joukkueet
Nonniin runkosarja on ohi ja Playoffit alkaa viikonloppuna. Otteluparitkin on selvillä. Vähän kyseenalaistan Et-Pon tappiota Pakalle.. oliko ihan suunniteltu että häviävät pelin, että Paka ei tule pleijareissa sitten vastaan avauskierroksella?

Parit:

Et-Po - Roki Rebels
Runkosarjan voittanut Et-po lähtee ehdottomana suosikkina tähän sarjaan, keskinäiset pelit tällä kaudella Et-Po:lle 3-0 maalierolla 14-6. Eli Et-po menee minun papereissani helposti jatkoon.

Raahe-kiekko - Paka
Joulun jälkeen on Raahenpoikien kone on vähän yskinyt, mutta viimeiset pari peliä oli jo parempaa voittot Et-po:sta ja AIK:sta lupasivat jo parempaa. Raahe-kiekko voitti pakan runkosarjassa kolme kertaaHurjalla maalierolla 34-7. Ehdottomasti Raahe menee rutiinilla jatkoon. Härönojan ja Suomisenkin luulisi taas heräävän pelaamaan kun oikeat pelit alkaa.

Kiekko-laser - Lämärit
Laseri ollut tasainen koko kauden ja Lämäreitten kone vastaavasti yskinyt viime peleissä todella kovasti. Lämärit voitti Laserin runkosarjassa yhdesti varsinaisella peliajalla, kerran jatko-ajalla ja kerran hävisivät, maaliero 17-17 kertoo että, tilastollisesti huipputasainen pari ja mutta Kiekko-laser kovemmalla ja rutinoituneemmalla rosterilla jatkoon.

TIHC - AIK
Ottelupareista se helmi. Kaksi todella kovaa nippua vastakkain joista TIHC:llä tavoite nousta Suomi-Sarjaan mutta näytöt eivät ole olleet tähän mennessä kyllä sillä tasolla minkä kyseinen tavoite edellyttäisi. AIK pelannut tasaisesti mutta kysymys kuuluu kiinnostaako Järvitaloa Koskenkorvaa ja Löfmania lähteä vierasreissuille pelaamaan? Edellinen peli Raahea vastaan näytti että AIK on liikaa kyseisen kentän varassa. Keskinäiset ottelut on olleet huippu tasaisi, kerran on menty jatko-ajalle, kerran voittolaukauskisaan ja kerran ratkennut varsinaisella peliajalla voitot 2-1 TIHC:lle ja maaliero samalla 10-5 Torniolle. Vaikea sano kumpi menee jatkoon mutta veikkaan TIHC kotiedun turvin.


Miten muut esim. Oiler99 ja Hermano veikkaa ketkä menee jatkoon?
 

Mänäkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & muut Pohjosen joukkueet
Veikkaus:
Et-Po - Roki Rebels
Et-pon pitää rovaniemellä jopa pelata ja peli voi mennä yllättävän tiukoille. Kotiedun turvin kuitenkin Et-Po jatkoon!

Raahe-kiekko - Paka
Tässä muhii ehkä pienenpieni yllätys. Eli Pakallahan on tunnetusti kotipeleissä 8 kenttäpelaajaa, joten jos kiekkojumalat ovat kieroutuneella tuulella voi Paka ottaa voiton. Kotona Raahe pöllyttää Pakaa mennen tullen ja palatessa. Mutta jos tosiaan säännöt sanovat niin että peli ratkaistaan jatkoajalla, mikäli voitot menevät peleissä tasan, voi jatkoajalla tapahtua ihan mitä vaan. Paka omaa kuitenkin pari ihan liukasta taitavaa yksilöä.

Kiekko-laser - Lämärit
Vaikka taso ero ei ole lähellekkään sitä mitä esim. Raahella ja Pakalla niin uskon että Laser on tästä porukasta se varmempi jatkoon meniä.

TIHC - AIK
Tasaisin pari, vaikka miten tätä yrittää ennustaa niin mahdottomaksi käy. Totuushan on että kun joukkueet ovat mukana täysillä rostereilla niin vastakkain on kaksi sarjan nimivahvinta joukkuetta. Jos kuitenkin jompikumpi muukalaislegioonista kasvaa joukkueeksi, on tämä joukkue suurin voittaja suosikki minun papereissa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös