Borna Rendulic – matkalla huipulle?

  • 6 722
  • 24

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuli eilen vilkuiltua jonkun verran tämän kroaatin Mestis-debyyttiä ja näytti varsin lupaavalta. Kenties jo tällä kaudella debyytti liigassa? Joka tapauksessa, pystyn näkemään kaverin ensi kaudella pelaavan vakituisesti edustusmiehistössä.

Miten A-junnujen pelejä tarkasti seuranneet näkevät Rendulicin kehityksen vuoden takaisesta?
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
A-junnujen pelien perusteella ottanut huikean harppauksen viime kaudesta. Nuorten SM-liiga ei ollut enää oikea paikka kroaatille. Tuon tasoisia pelaajia ei junnuissa nimittäin usein näy. Teknisesti ja fyysisesti hän oli sille tasolle ylivoimainen. Hän on monessa ottelussa ollut Ässien ainoa oikeasti hyvä hyökkääjä. Kiekon turhaa kuskaamista näkyy edelleen, mutta lainapesti viime kaudella taisi tehdä kuitenkin hyvää. Peli on nimittäin suoraviivaistunut viime vuoteen verrattuna. Ja siihen oheen sitten tulee varsin hyviä vetoja ja huikeita sekä teräviä syöttöjä. Oman pään pelissä ja keskialueella Rendulicilla on kyllä vielä paljon tekemistä.

Koska edustuksessa? Eiköhän se jo tällä kaudella ole. Mestis-keikka taitaa olla pelkästään välietappi valmistautumisessa liigapeleihin. Ensi kaudella viimeistään sitten vakituisemmin edustuksen mukana.
 

Esteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️
On hienoa, että saatiin taas yksi Ässien "kasvatti" isoon liigaan. NHL:ssä halutaan tietysti ensimmäinen kroatialainen pelaajan rosteriin jo pelkästään markkinoinnin takia, mutta eivät siellä nyt aivan kädettömät ja jalattomat debytoi. Se taas osoittaa, ettei juniorityö Porissa ole missään nimessä ihan pöllömpää. Siis jos saan vähän kehua niitä, joille kunnia kuuluu.

Porissa ovat pienet kuviot ja vähäiset resurssit, mutta hyviä pelaajia kasvaa ja/tai autetaan eteen päin joka vuosi. Harmillista on tietysti se, että näitä lupaavia pelimiehiä niin usein kasvatellaan muille seuroille. Tuntuu vähän siltä, että seuraan sitoutumiseen voisi kiinnittää enemmän huomiota. Muistaako joku miksi Borna lähti Hämeeseen, eikä jatkanut Isomäessä? Tai miten hänen tiensä yleensä Poriin toi?
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Et voinut käyttää "Poikamme maailmalla"-ketjua? Borna tuskin ikinä enää pelaa Ässissä joten tälläisiä ketjuja ei tarvisisi enää ylös nostaa. Bornan kannalta toki hyvä juttu, että pääsi mukaan Isoon Showhun.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Silloinen ulkkarikiintiö syynä muistaakseni, Kroatia ei silloin ollut EU maa.

Tismalleen näin.

11-12 : Dixon, Caldwell, Yetman/Lee
12-13 : Dixon, Ryan, Heshka

Borna ei vielä tuossa vaiheessa ollut sitä tasoa, että olisi ohittanut ko. herrat - eikä hän kaiketi myöskään ollut kiinnostunut tekemään mitään Mestis-lainasopimusta.

Varmaksi en uskalla sanoa, mutta minulla on sellainen lukumuistikuva että Bornan puhui poriin aikanaan Alpo Suhonen.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Et voinut käyttää "Poikamme maailmalla"-ketjua? Borna tuskin ikinä enää pelaa Ässissä joten tälläisiä ketjuja ei tarvisisi enää ylös nostaa. Bornan kannalta toki hyvä juttu, että pääsi mukaan Isoon Showhun.

Se jää nähtäväksi. En pitäisi ajatusta täysin mahdottomana jos NHL-ura ei sitten saisikaan kunnolla tuulta purjeisiin. AHL:ssa ei varmaan kiinnosta vuosikausia tahkota ja tuon KHL:nkin rahoituskuviot on hieman hataralla pohjalla. Joillakin seuroilla enemmän, joillakin vähemmän. Ja yleensä ne epävakaimmat seurat tahtoo löytyä Venäjän ulkopuolelta.
Sveitsi nyt on palkkatasoltaan oma lukunsa KHL:n ulkopuolisista sarjoista, mutta niin halutessaan Ässät voisi kyllä kyetä nokittamaan jonkun Olimpijan tai Bolzanon tarjoukset kevyestikin. Zagrebin KHL-seuran tulevaisuus ei ole kovin vakaalla pohjalla ainakaan nykyisillä KHL-palkoilla.
 

Esteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️
http://www.jatkoaika.com/Haastattelu/borna-rendulic-–-ensi-kaudeksi-pohjois-amerikkaan/154006 Lue tuosta Jatkoajan tekemästä jutusta, joka löytyy yllättäen Jatkoaika.com-sivustolta.

Kiitos Mondie, artikkelia voi lämpimästi suositella tuollaisena human interest -juttuna kaikille (Ässä)-jääkiekkoilua seuraaville. Siitä ja Rendulicin tarinasta on paljon opittavaa. 15-Vuotiaanna Kroatian kotimaisemista Seinäjoelle on kynnys, joka aika monelta meistä jäisi ottamatta.

Ei ollut muuten mikään yllätys, että juuri humanisti-Suhonen houkutteli Rendulicin Poriin. Eikä kyllä ollut sekään yllätys, että juuri sarvikuono-Toivola sössi erittäin motivoituneen pelaajan jatkon Porissa. Tietysti siinä silloin oli myös muita asiaan vaikuttavia tekijöitä (Kivi, ulkkarikiintiö, etc.) pelissä, mutta juuri Toivolaan tuo Rendulicin pettymyksen katkeruus näyttää osuvan.
 

Esteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️
Ihan mielenkiinnosta kysyn, kenet sinä toivolana olisit jättänyt tulevasta mestarijoukkueesta ulos, Dixon, Ryan vai Heshka?

Kysymykseesi ei voi vastata, koska se ei ole looginen. Toivola ei ennen kauden alkua tiennyt Ässien voittavan mestaruuden.

Tekee Toivola mitä tahansa, niin aina tulee lokaa niskaan.

Ei se nyt ihan noin mene, mutta siitähän Toivolalle palkkaa maksetaan, että hänen tekemisiä seurataan ja arvostellaan. Rendulic on yleisellä tasolla osoittanut, että hänen pois päästämisensä oli virhe ja siksi sen voi ymmärtää, että hän oli myös hieman katkera.
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei ole Liigassa sellaista UTJ:tä, joka olisi tuossa vaiheessa laittanut Bornan kyseisten pelaajien edelle. Vaioletko Esteri sitä mieltä? Pelaajan, jolla muutama hikinen liigapeli alla versus nämä Ryanit, Dixonit.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei ollut virhe päästää Rendulicia pois. Jälkikäteen on helppo näin todeta. Ryan, Hehska ja Dixon olivat kaikki sen verran kovia pelimanneja että yhden lupaavan juniorin pystyi päästämään pois.

Tuo kausi ei ollut vielä edes Rendulicin läpimurtokausi, vaan vasta seuraava. Joten turha miettiä asiaa sen enempää...

Hienoa että Rendulic pääsi iskemään änärissä jo ensimmäisen maalinsa.
 

Esteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️
Tämä Esterihän hauska on, siis jos ei ollut tosissaan. Eihän kukaan voi olla noin pihalla.

Selittää, missä kohtaa olin pihalla? Vai painoitko enteriä vähän liian aikaisin ja nyt kaduttaa, kun huomaat itse olleesi pihalla?

Ei ole Liigassa sellaista UTJ:tä, joka olisi tuossa vaiheessa laittanut Bornan kyseisten pelaajien edelle. Vaioletko Esteri sitä mieltä?...

Lue tarkemmin. Minä en ole yhtään mitään mieltä Dixonista ja Ryanista suhteessa Renduliciin. En ole noita nimiä edes tähän viestiketjuun tuonut. Jos muuta väität, niin et osaa joko lukea tai ymmärtää lukemaasi.
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nuo kolme nimeä liittyy tähän caseen oleellisesti, koeta nyt ymmärtää. 3 ei EU pelaajaa, 3lla pelioikeus, juniori joka on ei EU pelaaja, ja joka vaatii peliaikaa tulevalle kaudelle. Eli miten nuo 3 muuta ei liity tähän juttuun? Siis tarkoittaa sitä, että joku kolmikosta Dixon, Heshka tai Ryan olisi ollut penkillä, että Borna juniori olisi saanut peliaikaa.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Miten @Esteri sitten Toivolan olisi pitänyt toimia, jos kerta hän tässä sössi?

Olisi tietenkin pitänyt kaupata Dixon tai Ryan kesken sopimuskauden ja ennen kauden alkua pois ja tehdä Rendulicin kanssa sopimus. Tätä ei olisi kukaan muu kuin Toivola ja Esteri ymmärtänyt, mutta nerot on neroja.

Ässiltä olisi tällä tempulla jäänyt mahdollisesti mestaruus juhlimatta ja Rendulic olisi lähtenyt jo muualle, mutta mikäpä siinä. Voitaisiin ainakin sanoa, että Borna pelasi Ässissä kaudella 12-13 ja se tässä nyt se pääasia kuitenkin olisi. Ei joukkueella oikeastaan edes niin väliä ole, Tärkeintä olisi, että Borna Rendulic olisi saanut Ässissä reippaasti liigapelejä vyölle.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Pitää olla melko hyvät aineet käytössä jotta pystyy haukkumaan mestarijoukkueen utj:n EU:n ulkopuolisen junnun pois päästämisestä. Toivola ei siis voinut tietää, että Dixon-Ryan-Heshka kolmikolla lähdettäessä voitetaan mestaruus. Mutta hänen olisi pitänyt tietää, että pari kautta myöhemmin, EU-jäsenyyksien ja ko. juniorin kehityksen jälkeen tämä tekee maalin NHL:ssa? Melko realistiset vaatimukset.. Mikähän tässä nyt menee minkäkin edelle. Pitääkö Esterille oikeasti kertoa?

Ensinnäkin, miksi Rendulicin pitää olla katkera Toivolalle? Eikö hänen pitäisi olla onnellinen, että sai mahdollisuuden muualla suurella peliajalla ja vastuulla? Toivolan olisi mielestäsi pitänyt väkisin tehdä jatkot ja paikka rotaatioon sekä suunnitelma milloin tämä neljäs "ulkkari" voidaan laittaa kentälle Liigaotteluun? Rendulic on tässä tapauksessa suurin voittaja ja hyvä hänelle.

Muistan ne muutamat pelit jotka pääsi Yetmanin(?) poissaollessa kokeilemaan, jopa ykkösketjussa. Ei ollut Borna silloin valmis ottamaan paikkaa edustuksessa, vaikka olikin varsin vahva juniori. Mikäli hänen kansalaisuutensa olisi toinen, olisi tilanne ollut varmasti erilainen. Tai jos tehoja olisi saatu ulosmitattua heti. Mutta ei ulkomaalaispaikkaa voinut käyttää yli vuoden odotteluun mikä on helppo todeta oikeaksi ratkaisuksi. Ässät voitti.

Esterin jutut kuulostaa ihan facebookin Pataljoona -palstan jorinoita. Siellä näkee viikoittain yhtä järkeviä juttuja.
 

passenger

Jäsen
Bornan henkilökohtaisesti tuntevana voin kertoa, että ei ole kyllä tippaakaan katkera mistään asiasta. Jokainen pelaaja toki on aina harmissaan jos ei pääse pelaamaan sillä tasolla millä kokee pystyvänsä pelaamaan.
 

Esteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️

En ole missään vaiheessa sanonut, että Rendulicille olisi pitänyt tehdä tilaa joukkueeseen. Tämän olen sanonut ja nyt en sano tästä asiasta enää enempää:

Kiitos Mondie, artikkelia voi lämpimästi suositella tuollaisena human interest -juttuna kaikille (Ässä)-jääkiekkoilua seuraaville. Siitä ja Rendulicin tarinasta on paljon opittavaa. 15-Vuotiaanna Kroatian kotimaisemista Seinäjoelle on kynnys, joka aika monelta meistä jäisi ottamatta.

Ei ollut muuten mikään yllätys, että juuri humanisti-Suhonen houkutteli Rendulicin Poriin. Eikä kyllä ollut sekään yllätys, että juuri sarvikuono-Toivola sössi erittäin motivoituneen pelaajan jatkon Porissa. Tietysti siinä silloin oli myös muita asiaan vaikuttavia tekijöitä (Kivi, ulkkarikiintiö, etc.) pelissä, mutta juuri Toivolaan tuo Rendulicin pettymyksen katkeruus näyttää osuvan.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Ei se nyt ihan noin mene, mutta siitähän Toivolalle palkkaa maksetaan, että hänen tekemisiä seurataan ja arvostellaan. Rendulic on yleisellä tasolla osoittanut, että hänen pois päästämisensä oli virhe ja siksi sen voi ymmärtää, että hän oli myös hieman katkera.

Joo, on osoittanut NYT olevansa erittäin hyvää liigatasoa oleva pelaaja. Mutta tuossa vaiheessa kun vielä oli kolmen EU:n ulkopuolisen pelaajan kiintiö, ei Rendulicille vain yksinkertaisesti riittänyt tilaa majatalossa. Missään olosuhteissa Rendulic ei olisi voinut syrjäyttää Heshkaa tai Dixonia. Ryanin kanssa tilanne olisi ollut tiukempi, Ryanin vemppahistorian vuoksi. Mutta toisaalta Ryanin kokemus oli aivan ylikylästä Renduliciin nähden. Ja olen myös ymmärtänyt, että sopimus Ässiin ja lainaaminen johonkin Mestis-seuraan kärkkymään, ei tullut pelaajan itsensä puolelta kysymykseen. Etenkään kuin muista liigaseuroista tarjottiin varmaa pelipaikkaa.
Juuri tällaisten juttujen/pelaajien vuoksi näistä kiintiöistä oli syytä luopua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös