SaiPa kaudella 2015–2016

  • 573 969
  • 2 477
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kovasti ihmettelen, kuka/mikä osapuoli vuotaa tiedon näistä ensi kauden siiroista (case Tavi) tässä vaiheessa kautta. Käytännössä siirrosta tietävät pelaaja itse, tulevan seuran johtohenkilöt, agentti ja mahdollisesti nykyinen seura. Kyllähän Tavin siirtoa voidaan (valitettavasti) pitää varmana koska Etelä-Saimaa siitä raportoi. Näin korkean tason median edustaja ei luottaisi ihan mihin tahansa jatkoajan huhupalstaan. Agenttia sitovat vahvat vaitiolovelvollisuudet, joten se voidaan laskea pois laskuista. Todennäköisesti pelaajan "lähipiiristä" tai "pelaajaa lähellä oleva" taho on tästä jollekin vinkannut ja sitten toimittaja on varmistanut lähteen paikkansa pitävyyden toiselta taholta. Silti todella hämyistä, miksi tässä vaiheessa vuodetaan tällainen tieto - ei palvele ketään.
 
Viimeksi muokattu:

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kovasti ihmettelen, kuka/mikä osapuoli antaa näistä ensi kauden siiroista (case Tavi) julkisuuteen tiedon tässä vaiheessa kautta. Käytännössä siirrosta tietävät pelaaja itse, tulevan seuran johtohenkilöt, agentti ja mahdollisesti nykyinen seura. Kyllähän Tavin siirtoa voidaan (valitettavasti) pitää varmana koska Etelä-Saimaa siitä raportoi. Näin korkean tason media edustaja ei luottaisi ihan mihin tahansa jatkoajan huhupalstaan. Agenttia sitovat vahvat vaitiolovelvollisuudet, joten se voidaan laskea pois laskuista. Todennäköisesti pelaajan "lähipiiristä" tai "pelaajaa lähellä oleva" taho on tästä jollekin vinkannut ja sitten toimittaja on varmistanut lähteen paikkansa pitävyyden toiselta taholta. Silti todella hämyistä, miksi tässä vaiheessa vuodetaan tällainen tieto - ei palvele ketään.

Tää on helppo. Tavi ei halua glennin kohtaloa vaan päätti heti kertoa syyn sille jos tulevat tämän kauden JYP pelit menevät penkin alle.
 

Fordél

Jäsen
Hmh, tätä kaveriahan on huhuttu ensi kaudeksi keltapaitaan... mutten tiedä oikein mitä ajatella? Peruspakkien peruspakki... "hajuton ja väritön".

Tikkinen ei ole mikään peruspakkien peruspakki vaan potentiaalinen kiekollinen pakki, josta voi olla SaiPalle vielä paljon iloa hyökkäyspäässä ja etenkin ylivoimassa. Oman pään pelaamisessa on luonnollisesti suurimmat ongelmat ja kehittämiskohteet vaikka toki hyökkäyspään pelaamisessakaan ei ole nähty vielä läheskään kaikkea. Tulee mieleen S-P Riikola. MIelestäni hyvä pidemmän tähtäimen haku SaiPalta ja olisin mieluusti ottanut hänet ensi kaudeksi KooKooseen kehittymään. Kenties Lappalaisen optiota ei käytetä ja hommataan potentiaalisempi kiekollinen pakki jengiin.
 

Barney

Jäsen
Jos ja kun Tavi ei enää ensi kaudella SaiPassa jatka, niin ei se maailmaa kaada. Itseäni ei kyllä edes liiemmin harmita, vaikka olisi minulle Tavin jatkokin käynyt. Ehkä ihan hyvä, että kärkiketjuihin haetaan ensi kaudeksi kuitenkin jotain uutta. Tavi on ihan hyvä perusduunari, joka siinä sivussa tekee hyvin pisteitäkin, mutta onhan miehen viimeistelytaito ihan luokattoman huono. Viime kaudella olisi varmaan voittanut Liigan maalipörssin, jos olisi tehnyt edes joka kolmannesta paikasta. Hyvä pelaaja, josta jää varmasti kauden jälkeen hyvä kuva, mutta en jää liiemmin ikävoimään. Mielestäni Tavi on kuitenkin kohtuu helposti korvattavissa.

Itselle on jäänyt vähän sellainen kuva, että ensi kaudelle joukkueeseen ollaan ihan oikeasti panostamassa kunnolla. Tirkkosen viimeinen kausi, jolla pitäisi menestystä saada jo Lappeenrantaan. Hyökkäyksessä tärkeitä jatkosopimuksia ovat mielestäni McIntyre, Jokinen ja Koho. David McIntyre on Liigaan loistava kakkossentteri. Hän pelaa hyvin kahteensuuntaan, on erinomainen luistelija, omaa hyvän pelikäsityksen ja todella napakan laukauksen. McIntyre ei kuitenkaan ole se joukkueen johtava sentteri, joten toivottavasti toimistollakin on jo huomattu se. Se johtava sentteri ei ole myöskään Ville Koho. Mitään pois ottamatta Koholta, mutta hän on liigatasolla vain kakkossentteri. SaiPalla on siis kaksi kakkossentteriä käsissä ensi kaudeksi, joten toivottavasti tätä ei nyt hölmöillä siten, että jätetään se johtava sentteri sitten hankkimatta. McIntyre ja Koho tarjoaisivat hyvää tulitukea sille ykkössentterille, ja SaiPan sentteriosasto olisi siinä tapauksessa aivan erinomaisessa kunnossa.

Mielenkiintoisimmat tapaukset hyökkäyksessä ovat nyt Dave Spina ja Jesse Mankinen. Kumpi jää vai jääkö kumpikaan? Mielestäni jompikumpi pitäisi saada jatkamaan joukkueessa, jotta ei tulisi liikaa muutoksia joukkueeseen. Spinan jatko näyttää tällä hetkellä toki epätodennäköiseltä, mutta jos tuo KHL:n tilanne heikkenee tuosta entisestään en pidä jatkoa mahdottomana. Markkinoille tulee kuitenkin lisää pelaajia, joten hinnat tippuu kaikilta ja nykypäivänä SaiPa pystyy kyllä tarjoamaan Liigassa ihan kilpailukykyistä palkkaa. Jos Spina kuitenkin lähtee johonkin pois, niin siinä tapauksessa Mankinen pitäisi saada jatkamaan. Spinan jäädessä päästäisin ehkä Jessen jo uusien haasteiden perään. Ura on kulkenut muutaman vuoden paikallaan, eikä lopullista läpimurtoa tunnu tulevan positiivisista väläytyksistä huolimatta SaiPassa. Ehkä se tulee jossain muualla?

Kun silmäilin Liigasta tämän kauden jälkeen vapautuvia pelaajia, niin sieltä napsahti silmään kaksi aika SaiPaan soveltuvaa pelaajaa. Mika Partanen pelasi hyvän alkukauden HIFK:issä, mutta enää ei tunnu mahtuvan edes kokoonpanoon. Potentiaalia on olla Liigan parhaita maalintekijöitä, mutta HIFK:ssa homma ei ole luistanut, joten hopihopi kohti Lappeenrantaa ja isompaa roolia. Tiedustelkoon tänne tulon kannattavuutta vaikka Ville Viitaluomalta tai Joonas Vihkolta. Toinen silmään pistänyt nimi oli Miro Aaltonen. Tämän miehen otteita näin jo joskus C-junioreissa Jokipoikien paidassa, ja heti näki että tästä miehestä tulee vielä jotain. Hänelläkin on hyviä väläytyksiä näkynyt, mutta ei taida ihan soveltua Ahon pelityyliin ja hänelle on käynyt vähän sama kuin Mankiselle. Maisemanvaihdos voisi tehdä hyvää myös Aaltoselle. Tuomenoksa tässä on sulle kaksi erinomaista pelaajaa.

Hyökkäyksen toivon olevan kutakuinkin tämän näköinen kauden alkaessa:

Aaltonen - "The sentteri" - Spina/Mankinen
Jokinen - McIntyre - Partanen
Järvinen - Koho - Kuronen
Virkkunen - Hämäläinen - Venäläinen
(+ Zboril, Vainikainen, Suutari, Toivanen, Jääskeläinen..)

Puolustukseen huhutaan kovasti Niklas Tikkistä. Tikkinen on toki erittäin lupaava hyökkäävä puolustaja, joka voisi olla ihan hyvä projekti nyt kun Maalahdesta ollaan vihdoin saatu laadukas liigatason puolustaja. Mielummin itse ainakin Tikkisen kaltaista lupaavaa puolustajaa katson kuin vaikkapa Ahosta tai Lappalaista. Puolustuksessa on jo jatkot (optiot laskettu mukaan) Lofquistila, Riikolalla, Larssonilla, Maalahdella ja Huhtasella. Lappalaisen optiota en usko käytettävän. Jos Tikkinen tulisi tuohon seiskapakiksi, niin sen jälkeen olisi puolustuskuusikossa vielä 2 paikkaa vapaana. Nykyisestä joukkueesta ainoastaan Simon Backman on tällä hetkellä mahdollinen jatkaja. Backman saa kuitenkin loppukauden näyttää vielä mihin pystyy, koska taso on heittelehtinyt ihan liikaa lähivuosina. Salcidolle voi toki jotain huumorisopimusta tarjota, mutta mies kuitenkin haluaa varmaan ykköspakin palkkaa. SItä ei SaiPalla ole kuitenkaan Brianille tarjota enää ensi kaudella, Ahosta en viitsi edes noteerata tässä ketjussa. Puolustukseen siis haluaisin joko Backmanin jatkon tai sitten jokavuotisen huhun eli Harri Tikkasen toteutumista. Toinen puolustaja pitää sitten olla iso, ilkeä, kiekollisesti taitava ykköspakki tyyliä Kudroc.

Eli siis jotain tälläistä:

"The ykköspakki" - Lofquist
Backman/Tikkanen - Riikola
Maalahti - Larsson
Tikkinen (+ Huhtanen, Mäkinen, Pyykkönen)

Maalivahtiosasto on turvattu, kiitos Jussin. Ikää alkaa kuitenkin Jussille tulemaan vuosi vuodelta enemmän, joten ensi kaudella hän tarvitsee laadukkaan kaverin. Huhuttu Jani Nieminen kuulostaa erinomaiselta. Maalivahtiosastoon SaiPa ei tule ensi kaudella(kaan) kaatumaan!
 

Fordél

Jäsen
David McIntyre on Liigaan loistava kakkossentteri. Hän pelaa hyvin kahteensuuntaan, on erinomainen luistelija, omaa hyvän pelikäsityksen ja todella napakan laukauksen. McIntyre ei kuitenkaan ole se joukkueen johtava sentteri, joten toivottavasti toimistollakin on jo huomattu se. Se johtava sentteri ei ole myöskään Ville Koho. Mitään pois ottamatta Koholta, mutta hän on liigatasolla vain kakkossentteri. SaiPalla on siis kaksi kakkossentteriä käsissä ensi kaudeksi, joten toivottavasti tätä ei nyt hölmöillä siten, että jätetään se johtava sentteri sitten hankkimatta. McIntyre ja Koho tarjoaisivat hyvää tulitukea sille ykkössentterille, ja SaiPan sentteriosasto olisi siinä tapauksessa aivan erinomaisessa kunnossa.

En näe kovinkaan realistisena, että SaiPalla riittäisi resurssit vielä kolmanteen noin 40 pisteen sentteriin tai tässä tapauksessa vielä selkeesti yli 40 pisteen ukkoon. Toki jos oikein munkki käy ja löytäisi halvalla jonkun vaikka AHL:sta niin kenties, mutta lähtökohtaisesti pitäisin SaiPan kohdalla jo hyvänä lähtökohtana ensi kauteen, jos se saisi pidettyä McIntyren. Kohossa ja McIntyressa teillä olisi kuitenkin kaksi sentteriä, josta molemmat voivat pelata yli 40 tehopisteen kauden. Kaiken lisäksi ilman, että ovat suurissa ongelmissa oman pään pelaamisen kanssa. Nykyisessä Liigassa tuollaisella sentterikaksikolla voi päästä jo hyvinkin pitkälle.

Sentteriosaston sijaan suuntaisin katsetta laituriosastoon sekä etenkin puolustukseen. Laitaan pitäisi saada vielä enemmän hyökkäysvoimaa ja etenkin maalintekovoimaa. Jokinen, Spina, Mankinen ja Tavi ovat ihan hyviä, mutta mielestäni taso voisi olla kovempikin. Tarvittaisiin vähintään kaksi spinaa (selkeetä noin 20 maalin ja yli 40 pisteen miestä) ja kaksi hyvällä Tavin/Mankisen kauden tasolla pelaavaa laituria (noin 15 maalia ja yli 30 tehopistettä). Suurin ero SaiPan ja muiden kärkijengien välillä tulee kuitenkin pakistossa. Kun katsoo vaikka viime vuosien kärkijengien eli Lukon, Tapparan, JYP:n ja Kärppien pakistoa, on ero SaiPaan selkeä. Näiden joukkueiden pelaava kuusikko on kovaa tasoa, siinä missä SaiPan pakkien taso tippuu muutaman kärkipakin jälkeen. Ei näissä muiden kärkijengien kuusikoissa paljon ronyahoset kiekkoile. Kovan sentterihankinnan sijaan menisin nykyisellä nelikolla Koho-McIntyre-Hämäläinen-Flinck (reservissa mm. Kuronen yms.) ja laittaisin lisäpanostuksia pakistoon. Uskon, että etenkin pelien koventuessa keväällä, tämä panostus puolustuspelaamiseen tulisi tuottamaan hedelmää.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Suurin ero SaiPan ja muiden kärkijengien välillä tulee kuitenkin pakistossa. Kun katsoo vaikka viime vuosien kärkijengien eli Lukon, Tapparan, JYP:n ja Kärppien pakistoa, on ero SaiPaan selkeä. Näiden joukkueiden pelaava kuusikko on kovaa tasoa, siinä missä SaiPan pakkien taso tippuu muutaman kärkipakin jälkeen.

En ole pakiston vahvistamisesta välttämättä eri mieltä, mutta en myöskään olisi vielä valmis dumaamaan ahosia ja lappalaisia menetetyiksi tapauksiksi. Pelataan tämä kausi ensin alta pois, ja katsotaan miten peli kulkee keväällä. Olisi tietysti hienoa jos kaikkiin pareihin löytyisi takuuvarmaa ja tasokasta suorittamista koko kaudeksi, mutta SaiPan resurssit ovat niin rajalliset että muutama edullinen mutta potentiaalinen projekti kuulunee kuvioon myös tulevaisuudessa.

Muistellaanpa kautta 2012-13. Kuka olisi syksyn 2012 esitysten perusteella nähnyt (silloin liigakiekkoilijan uriensa ensi askeleita ottaneiden) Lauri Taipaluksen tai Kalle Maalahden potentiaalin? Jos silloin olisi ollut käytössä nykyinen 19 kenttäpelaajan systeemi, niin tuskinpa näille kavereille olisi nähty mitään "käypä seitsemäs pakki leveyttä tuomaan" -statusta kummempaa roolia SaiPassa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Varsin ajatuksia herättäviä pohdintoja siinä edellä.

Minä olen kai vähän semmoinen, että en oikein osaa ajatella skenaariota missä pitäisi vain "tyytyä" johonkin. Siis jos/kun sitä mestaruutta ensi kaudella lähdettäisiin tavoittelemaan (eihän siitä tietenkään ääneen uskalleta puhua, mutta ihan varmasti nämä pari viimeistä kautta ovat tuota ennen aivan utopistista ajatusta alkaneet monen takaraivossa jyskäämään), niin pari juttua mielestäni olisi jotka tuossa joukkueessa olisi ehdottomasta natsattava.

- Ensin maalivahdit. JOS Jussilla koppi tarttuu vielä ensi kaudellakin yhtä hyvin, kuin nyt on taas ruvennut tarttumaan, niin en näe mitään syytä miksei hänestä vieläkin olisi viemään joukkue ihan päätyyn asti. Mielestäni myös Andy on jo sen verran kovalla tasolla, että on mitä mainioin 2. veskari. Se osasto ei huoleta. Kaikki riippuu vain Jussista.

- Sitten se puolustus. Sopimukset ovat Maalahdelle ja Riikolalle. Optioista käyttäisin Lofquistin ihan ehdottomasti. Lappalainen on vähän siinä kintaalla. Pidetään nyt kuitenkin joku realismi tässä ja todetaan se, että ei me kesällä mitään 4-5 ykköskokoonpanon puolustajaa tulla hankkimaan, joten pidetään Lasse rotaatiossa. Lisäksi Backmanilla jos on vain kiinnostusta, niin uutta sopimusta pöytään. Menee oikein mainiosti siellä alemmissa pareissa.

Siinä olisi jo 5 puolustajaa. Mitenkäs nämä sitten asettuisivat?

x - Lofquist
x - Riikola
Maalahti - Backman
Lappalainen - x

Eli kahta kärkipuolustajaa se kaipaisi. Ja minusta nämä ovat hyvin selvillä minkälaisia pelaajia tuohon tarvitaan. Lofquistin kaveriksi Salcidomainen kiekollisesti taitava puolustaja, mutta ilman niitä kaikkia hasardeja. Kaveri joka pystyy pyörittämään ylivoimaa ja kiekko kestää lavassa. Sitten toisen X:n paikalle se puolustuksen "Zdeno Chara" joka tuo sitä vittumaisuutta sinne maalille. Pystyy kuitenkin pelaamaan kiekollakin sen verran, että kykenee antamaan sen helpon ensimmäisen syötön. 3. X:n paikalle sitten todennäköisesti joku mestis haku. Nuori ja nälkäinen pelaaja, joka tuo kilpailua kokoonpanoon.

- Ja hyökkäys. Aloitetaan senttereistä. Lähdetään nyt ensinnäkin siitä, että Ville Koho, El Capitan, niin hieno ihminen kuin onkaan, niin ei valitettavasti ole mestaruudesta kilvoittelevan joukkueen ykkössentteri SM-liigassa. Kylmä fakta. Kolmoseen panisin itsekin hänet puolustavampaan rooliin, mutta pystyy myös tekemään pisteitä ja tuo siihen hyökkäykseen leveyttä. Olisi minusta myös hienoa jos tämä McIntyre pysyisi ensi kaudellakin joukkueessa. Olen tosi paljon tykännyt pelaajasta. Välillä kuumenee ja ottaa tyhmiä jäähyjä, mutta muuten todella hyvä all-around sentteri. Ihan oikeastaan sama onko 1. vai 2. ketjussa. Laitetaan nyt vaikka tässä hahmotelmassa ykköseen.

Sitten 4. sentteri. Ville Hämäläinen, ei lisättävää. Eli optio käyttöön. Täydellinen pelaaja tuohon rooliin. Flinckille sen sijaan toivottaisin jo hyvää jatkoa. Eli yksi sentteri lisää tarvittaisiin sinne tulosyksikköön.

Mites sitten laiturit? Sopimukset tällä haavaa löytyvät vain Virkkuselta, Jokiselta, Kuroselta ja Suutarilta. Eli eihän tuo kamalasti hurraa huutoja vielä synnytä. Zborilillä on optio ja olen paljon lähinnä vain täältä boardilta kuullut kaverista hyvää. Silti en oikein löydä ukolle käyttöä. Onpi vielä keskushyökkääjä näköään. Sanokaa viisaammat olisiko fiksua pitää hänet vielä. Järvisen optio käytetään sen takia, että ei niitä hyökkääjiäkään montaa ketjua ole mahdollista kesän aikana hankkia.

Joka tapauksessa kenelle nykyisistä laitureista lähtisi sitä jatkosopimusta neuvottelemaan? No ensin totta kai se Spina. McIntyren kaveriksi myös ensi kaudella. Realiteetit on totta kai mitkä on, mutta kyllähän totta kai toimistolla kuumeisesti ainakin yritetään miehestä kiinni pitää. Vaan eipä tuo kuitenkaan ole mikään mahdoton korvattavakaan, jos ei tahdo jatkaa.

Sitten muista lairureista jotka on sitä must keep osastoa, on ainakin Venäläinen. Ihan loistava AV-pelaaja ja puolustava hyökkääjä. Lisäksi Leivon, sekä Mankisen pitäisin.

Ja mitenkäs nämä sitten asettuvat fantasia palapeliin?

Jokinen - McIntyre - Spina
x - x - Mankinen
Järvinen - Koho - Leivo
Venäläinen - Hämäläinen - Suutari/Kuronen
Virkkunen

Eli sentteri X:n paikalle se hyökkäyspään erikoisosaaja. Ja toinen X sitten Janne Tavi vol.2 joka osuu pikkaisen herkemmin sinne verkon perukoille.


Saahan sitä unelmoida... :)
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Toki jos oikein munkki käy ja löytäisi halvalla jonkun vaikka AHL:sta niin kenties, mutta lähtökohtaisesti pitäisin SaiPan kohdalla jo hyvänä lähtökohtana ensi kauteen, jos se saisi pidettyä McIntyren. Kohossa ja McIntyressa teillä olisi kuitenkin kaksi sentteriä, josta molemmat voivat pelata yli 40 tehopisteen kauden.

Toivottavasti et ollut tosissasi siitä että Koho tekisi pisteitä yli 40 tai edes 30? Villen juna on mennyt, pyhälehmä pidettäköön kolmosketjussa ja katseet kohti tulevaisuutta!
 

Fordél

Jäsen
No jos unelmoida saa niin heitellään sitten ulkopaikkakuntalaisenkin näkemys SaiPan ensi kauden jengistä:

Damien Fleury
- David McIntyre - Dave Spina
Antti Erkinjuntti - Ville Koho - Jesse Mankinen
Tommi Jokinen - Ville Hämäläinen - Matti Järvinen
Sami Venäläinen - Markku Flinck - Tomi Leivo

Shaun Heshka - Sam Lofquist
Jeremy Dehner - Simo-Pekka Riikola
Kalle Maalahti - Simon Backman
Niklas Tikkinen - Juha Tarkkanen

Jussi Markkanen
Andreas Bernard
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ihan järkevän oloista pohtimista täällä. Itse kuitenkin olen sitä mieltä, että Lofquistista ja Riikolasta tulisin nämä hyökkäävämmät puolustajat, mutta tarvittaisiin kavereiksi jotkut taitavat omanpään puolustajat. Lofquist varsinkin näyttänyt erittain hyvältä kahden suunnan puolustajalta, mutta paino näyttäisi olevan hyökkäyspäässä. Vähän kypsyy vielä tällä kaudella niin siitä se lähtee. Riikolan kanssa melkein identtinen juttu. Riikola voi toki kunnostautua oman pään pakiksi, jolloin Maalahdelle voisi tarjota mahdollisuutta Riikolan kanssa kakkospariin. Tietysti pitäisi jatkaa muutaman pelin lentoaan, mutta kuitenkin. Itse haluaisin sellaisen Glennin tuohon pakistoon, jonka kiekossa ollessa ei pitäisi pelätä aivan helvetisti. Helpottaisi hyökkääjienkin työtä.

"Glenn"-Lofquist
Maalahti-Riikola
Backman- x
x

Tilanteeseen tietysti vaikuttaa miten poikien loppukausi menee. Maalahden voi hyvin tiputtaa kolmospariin, mutta hyökkäyspäässä tuntuu olevan potentiaalia hänelläkin. Riikola-Maalahti kakkosparin tuntuu vähän heikolta, mutta oletan molempien kehittyvän runsaasti ensikaudelle.

Hyökkäys onkin sitten ihan arpomista. Runkoa ei hyökkäykseen ole läheskään yhtä hyvin kuin pakistoon. Tavi ei mielestäni ole ollut edes niin hyvä kuin oletin kaverin oleva. Tekee sillointällöin maaleja, mutta ei kauhean näkyvä tai ihmeellinen kiekon kanssa. Ihan hyvä päästää jonkin toisen seuran kakkoseen/kolmoseen pyörimään. McIntyren option käyttö nyt on melkein itsestäänselvyys. Mankinenkin parantanut peliään ja eiköhän loppukaudesta ole taas meidän parhaimpia hyökkääjiä. Enskaudelle haluaa kuitenkin varmaan muualle. Oletin itseasiassa juuri Mankisen siirtyvän JYPiin, mutta nyt kun Tavi lähtee niin tuskinpa. Mankisen jatkokaan ei haittaisi.

Hyökkäykseen haluaisin ehdottomasti jonkun maalintekijän. Spinahan tuolla maalipörssin kärkituntumissa on, mutta ei mielestäni kuitenkaan ole sellainen varma maalintekijä. Nopeudella luo itselleen paikkoja, mutta ei kaverin ranne nyt mikään pelottavimmasta päästä ole. Lämäri lähtee kyllä välillä tarkasti. Spinan jatko olisi suotavaa, mutta epäilen ei hinta/laatusuhde sovi SaiPan kukkaroon.

"McTavish" - McIntyre - "Spina"/Mankinen
Järvinen - Zboril - X/Mankinen
Jokinen- Koho- Kuronen
Suutari - Hämäläinen - Leivo
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Toivottavasti et ollut tosissasi siitä että Koho tekisi pisteitä yli 40 tai edes 30? Villen juna on mennyt, pyhälehmä pidettäköön kolmosketjussa ja katseet kohti tulevaisuutta!

Jep, kyllä minunkin puolestani #8 sopii erinomaisen hyvin kolmosketjun sentteriksi, jos se maaginen ykkössentteri sattuisi uimaan Tirkkosen&Tuomenoksa verkkoihin. Silti pidän näitä pyhälehmittelyjä ja junanmenemis -juttuja hiukan mauttomina. Ville Kohon puolustuspelaamista ei varmasti kukaan aseta kyseenalaiseksi, ja tasan vuosi sitten Ville johti Sotshissa Suomen parasta ketjua (valmentaja Westerlundin kommentin Iltalehdelle antaman kommentin perusteella). Vaikka kyseessä oli vain Sotshin höntsä-turnaus, ja vaikka Palolan ja Jormakan välissä oli varmasti vielä parempi pelata kuin Mankisen ja Tavin välissä, niin eiköhän sillä paikalla kv-turnauksessa pärjääminen jotain kerro myös kiekollisen pelin tasosta. Ei mulla muuta.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei kannata paineita ottaa tosta ensi kauden joukkueen muodostumisesta. KHL:stä putoaa se 5-7 joukkuetta veke ja sitten vielä tämä ulkkarikiintiö, joten pelaajia on markkinoilla todella paljon. Jos nyt omaa hahmotelmaa lähdetään tekemään:

Markkanen
X
Lipiäinen

Z-Löfquist
Larsson-Riikola
Maalahti-Ahonen
Backman

Y1-McIntye-Spina
Jokinen-Y2-Mankinen
Järvinen-Koho-Leivo
Venäläinen-Hämäläinen-Suutari

Kuronen, Zboril, Toivanen, Virkkunen yms.

X=Tähän voisi käyttää vaikka koodinimeä Hattu.
Z=Ykköspakki, isäntä omassa päässä, suht hyvä kiekollisena. Kudroc koodinimenä.
Y=Maalintekijä, joka uskaltaa mennä sota-alueelle, koodinimi Smolenak/McTavish
Y2=Pelintekijä, tarjoilee paikkoja Mankiselle. Kd Redenbach.
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Silti pidän näitä pyhälehmittelyjä ja junanmenemis -juttuja hiukan mauttomina. Ville Kohon puolustuspelaamista ei varmasti kukaan aseta kyseenalaiseksi, ja tasan vuosi sitten Ville johti Sotshissa Suomen parasta ketjua (valmentaja Westerlundin kommentin Iltalehdelle antaman kommentin perusteella).

Olet siinä "pyhälehmittelyssä" tavallaan ihan oikeassa, onhan se naivia, mutta täällä jos numeroa kahdeksaa uskaltaa vähänkin morkata niin ripulia tulee niskaan. Totuus on kuitenkin se että Ville on yli kolmekymppinen ja hänen historia ei puhu siitä että viimekauden saldoja tulee jatkossakin tippumaan. Eli...Koho kolmosen keskelle ja muihin kenttiin näitä nuorempia!
 

juice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPan hallituksen isoin päätös on mielestäni se, panostetaanko kauteen 2015-16 normaalia enemmän. Eli otettaisiinko riskiä tappiolliseen kauteen. Jos itse olisin omistajana, niin tekisin, koska:
- Tirkkosen viimeinen kausi. Sen jälkeen alkaa uusi projekti, herkästi kaudesta 16-17 tulee välivuosi;
- Meijän poikien runko - Markkanen, Koho, Hämäläinen - vääjäämättä vanhenee. Vaikea nähdä, että he olisivat huppuiskussa enää 17-18, joka seuraava realistisempi mahdollisuus kunnon menestykseen;
- McIntyre ja Lofquist ovat voittavia arpoja, vuoden optiot käytetään;
- Solideille suorittajille on myös sopimukset: Maalahti, Riikola, Jokinen.

-> Omistajien tulee lähtökohtaisesti saada sijoitukselleen tuottoa joka vuosi, mutta kikka onkin siinä milloin pitää uskaltaa investoida, vaikkei takaisinmaksu ole taattu. 2015-16 on "the mahdollisuus", ylipanostaisin kauteen. (Tämä silläkin uhalla, että sponsoritulot ensi vuonna voivat laskea, kun lama kunnolla iskee Lappeenrantaan.)

Mitä tämä sitten tarkoittaisi?
- Lupaavimpia A-junnua pitäisi päästä kunnolla testaamaan. Ketkä voivat oikeasti tehdä pisteitä liigassa? Turha Zborilia sijoitella ketjuihin ennen kuin on yhtään peliä nähty. Toivanen ei ole onnistunut näyttöpaikoissa, ei näillä näkymin kuulu menestystä hakevaan rinkiin. Vainikainen oli lupaavampi, mutta pelejä pitää saada alle.
- Paria optiomiestä voi vielä tarkkailla loppukauden: Järvinen, Larsson, Lappalainen (pelasi muuten ihan hyvän pelin Kärppiä vastaan). Lappalainen voisi pärjätä seiskapakkina, Larsson ylempänäkin. Mutta jos ei tule solidia loppukautta niin ei optioita.
- Spinalle kannattaa maksaa. Jos Tavi ja Spina lähtevät, niin tulee kärkiketjuihin liikaa muutosta.
- Minulle selkeimmät "ei jatkoa" ovat Salcido, Backman ja Flinck. Näihin ruutuihin kaivataan vahvemmat kaverit.
- Venäläinen, Mankinen ja Leivo ovat kategoriaa "riippuu hinnasta". Tietää mitä saa, muttei enempää. Ahosta vielä katselisin, koska on joskus ollut parempi/lupaavampi kuin viime aikoina.

Mihin siis hallituksen pitäisi allokoida lisärahaa?
- "McIntyre kakkonen" (tämä olisi suurin yksittäinen investointi, koska ero Flinckin palkkaan olisi melkoinen)
- "Nuori Salcido" ja "Iso Backman". (vähän lisärahaa muttei mikään valtava investointi)
- "Tavi" (pieni nosto budjettiin, koska tämän arvan pitäisi voittaa jo kaudella 15-16)
- "Mankinen+" (joka voisi olla Mankinen itse riippuen hinnasta, mutta myös joku haku)
- Maalivahteihin en investoisi. All-in Jussille.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Paljon on hahmotelmia ensikauden joukkueesta, osa on aika lailla samanlaisia kuin tämän kauden joukkue, osa on fantasia hahmotelmia mitkä ei kuitenkaan vaikuta paperilla ehkä kuitenkaan riittävän kovilta vaikka budjetti ei siihen riittäisikään. Pohdintaa Kohon tai Batmanin roolista, jne.

SaiPa lähti tähän kauteen aika lailla samanlaisella jengillä kuin viime kausi päätettiin, no toki vaihtuvuutta oli paljon kiitos Kärppien ja muiden haaskalintujen. Mutta peli on nyt erilaista kuin viime kaudella, ylivoimapeli on korostunut, alivoimapeli on korostunut, tuomareiden rooli on korostunut ja 5-5 peli on nyt enemmän sitä että kärkikentät hyökkää ja jarrukentät puolustaa.

Eli kun aletaan hakemaan pelaajia ensi kauden joukkueeseen olisi hyvä katsoa että sopiiko uusi tai nykyinen pelaaja tuohon uuteen sapluunaan miten hokia pelatataan. Halutaanko pitää kiinni pelaajista jotka ei ole tänä vuonna onnistuneet, halutaanko pitää kiinni pelaajista jotka ovat olleet jo monta vuotta seurassa ehkä suurin panos on jo annettu, osataanko nostaa junioreita rinkiin oikealla tavalla, annetaanko pelaajille oikeasti näytönpaikkoja (peliaikaa), seurataanko sitä mitä muut seurat tekevät.

Paljon kysymyksiä joihin ei välttämättä ole oikeita vastauksia kun hokia voidaan pelata kuitenkin aika monella eri tavalla, minua ehkä eniten tällä hetkellä askarruttaa se että miksei meidän juniori-ikäkausista pystytä enemmän nostamaan pelaajia pelaavaan kokoonpanoon. Tällä hetkellä siellä on viime kausien junnuista Maalahti, Leivo ja Mankinen. Nämä Suutarit, Toivaset, Huhtaset pitäisi saada ajettua sisään Mestiksen kautta isomalla peliajalla mitä nyt on heille liigassa tarjolla.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa
- Spinalle kannattaa maksaa. Jos Tavi ja Spina lähtevät, niin tulee kärkiketjuihin liikaa muutosta.
Pidän 95 % varmana (Tavin siirto taitaa olla jo allekirjoitettu), että molemmat kyseiset pelaajat lähtevät tämän kauden jälkeen SaiPasta. Ei SaiPan tarjous mitenkään riitä Spinan tämän hetken esityksillä - ja vielä kun mies on osoittanut, ettei kyse ole muutaman ottelun suonenvedosta. Näkisin myös, että Mankinen tähyää uusia tuulia uralle ja pakkaa tämän kauden jälkeen tavaransa. Ehdin jo fiilistellä, josko Spang & Davis - tai toinen heistä - palaisi ensi kaudeksi takaisin Etelä-Karjalaan, mutta molempien sopimus kattaa myös ensi kauden - kuten Glennin. Sinänsä Saipan luulisi olevan melko helppo houkutella pelaajia ensi kaudeksi tännepäin kun Tirkkonen ja muu valmennusjohto jatkavat. Pelaajat kun tuntuvat lausunnoissaan antavan paljon painoarvoa valmentajalle ja muutenkin SaiPa saanut paljon hyvää palautetta pelaajilta.
 

ahal

Jäsen
Sinänsä Saipan luulisi olevan melko helppo houkutella pelaajia ensi kaudeksi tännepäin kun Tirkkonen ja muu valmennusjohto jatkavat. Pelaajat kun tuntuvat lausunnoissaan antavan paljon painoarvoa valmentajalle ja muutenkin SaiPa saanut paljon hyvää palautetta pelaajilta.
Jatkosopimukset jouluun mennessä jäivät sitten vähiin. Tämän kauden jälkeen vapaiksi jäävistä, optiottomista pelaajista odottelin sainausta lähinnä Backmanille, Leivolle ja Venäläiselle. Voihan olla, että nimet ovat jo papereissa julkistusta vailla. Lopuista useimmilla on seuran optio, eikä niiden kanssa tarvitse kiirehtiä. Itsekin pidän todennäköisenä, että Tavin lisäksi ainakin Spina ja Mankinen vaihtavat maisemaa. Leivollekin muutto saattaisi tehdä terää omaa kehitystä ajatellen.

Ensi kausi on Tirkkosen neljäs ja viimeinen tällä erää Lappeessa. Kyvyt ovat kaikkien tiedossa ja ottajia varmaan riittää, myös isommista seuroista. Peksillä on valinnanvaraa. Miten tuo neljäs kausi sitten projektoidaan, jää nähtäväksi ja on iso kysymys. Uudet pelaajat saattavat kehittyä aimo askelin yhdessäkin vuodessa, mikä riittää loikkaan uralla eteenpäin ja auttaa seuraa menestymään. Usein kehitys hyväksi liigapelaajaksi vaatii kuitenkin useamman vuoden (esim. PSN, J. Koskiranta, Viitaluoma, J. Saarinen, S-P Riikola). Mutta miten sitoutua seuraan vuotta pitemmäksi ajaksi, jos ja kun seuraavasta valmentajasta ei ole tietoa?
 
Viimeksi muokattu:

Tronic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Futbol Club Barcelona
Jos ja kun Tavi on suuntaamassa tämän kauden jälkeen muualle niin miltä kuulostaisi Matias Sointu hänen korvaajakseen? Ura polkenut TPS:ssä vähän paikallaan, mutta potentiaalia on kuitenkin edelleen olemassa. Tasokkaampi valmennus ja mahdollinen rooli kärkiketjuissa voisi miestä kiinnostaa. Tuskin myöskään mitenkään erityisen kallis.
 

Barney

Jäsen
Tuli tuossa selailtua ensi kaudeksi vapautuvia pelaajia, niin löysin SaiPalle yhden ihan täydellisen projektin, nimittäin Toni Kallelan. Mieshän esitteli viime kaudella Tapparassa 14 pelaamassaan ottelussa lupaavia otteita. Tehnyt Mestiksessä hyvää jälkeä, minkä lisäksi soveltuu hyvin myös alempiin ketjuihin. Kaudella 2011-2012 kuitenkin A-nuorten SM-sarjassa 45 peliin 75 pistettä, joten hyökkäyspotentiaaliakin totisesti on. Tuomeoksa, saa käyttää.
 

Bacon

Jäsen
Muistanko väärin, jos väitän, että Kallela on suhteellisen hidas luistelija? Taitoahan kaverilla piisaa, mutta kun kentällä pitäisi päästä eteenpäinkin.
 

Barney

Jäsen
Muistanko väärin, jos väitän, että Kallela on suhteellisen hidas luistelija? Taitoahan kaverilla piisaa, mutta kun kentällä pitäisi päästä eteenpäinkin.
Itsellä taas sellainen kuva, että kyseessä on erityisen nopea luistelija. Ongelmia liigapaikan lunastamisessa on ollut vähän heiveröinen kroppa, mutta kyseessä siis erittäin nopea ja energinen pelaaja, joka sopisi SaiPan alaketjuihin kuin nenä päähän. Jokinen-Järvinen-Kallela olisi kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan mahtava kolmosketju.
 
Viimeksi muokattu:

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Itsellä taas sellainen kuva, että kyseessä on erityisen nopea luistelija. Ongelmia liigapaikan lunastamisessa on ollut vähän heiveröinen kroppa, mutta kyseessä siis erittäin nopea ja energinen pelaaja, joka sopisi SaiPan alaketjuihin kuin nenä päähän. Jokinen-Järvinen-Kallela olisi kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan mahtava kolmosketju.

Minustakin Kallelan hankinta olisi ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, mutta otan vain tuohon kolmoskenttääsi sen verran kantaa, että kyllä siellä jonkin verran vahvojakin miehiä pitäisi olla. Järvinen ja Kallela ovat molemmat erittäin pehmeitä ja jokin siinä Jokisessakin mättää mitä tulee kamppailupelaamiseen. Kolmoskentältä täytyy löytyä voimaa pelata vastustajan parhaita vastaan - ja muutenkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös