Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Kanadassa 2014–2015

  • 281 173
  • 856

Kaspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Harjoitusottelu Tšekkiä vastaan alkaa kahdelta yöllä. Ottelua tuskin televisioidaan.

Kokoonpanot napattu leijonat.fi-sivulta: (http://www.leijonat.fi/uutiset/tuor...n-leijonien-kentalliset-tshekki-otteluun.html)

Maalilla:
Ville Husso

Varalla:
Juuse Saros

1:
Roope Hintz - Aleksi Mustonen - Artturi Lehkonen
Erik Autio - Alex Lintuniemi

2:
Juuso Ikonen - Hannes Björninen - Kasperi Kapanen
Aleksi Mäkelä - Joonas Lyytinen

3:
Sebastian Aho - Antti Kalapudas - Jesse Puljujärvi
Mikke Levo - Mika Ilvonen

4:
Mikko Rantanen - Julius Vähätalo - Juho Lammikko
Sami Niku - Atte Mäkinen

Itse luulisin, että 1.-2. ketjut pelaavat tuollaisinaan ylivoimaa, paitsi että Puljujärvi todennäköisesti laitettaneen jompaan kumpaan ylivoimakentälliseen jonkun puolustajan tilalle.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Suomi voitti Tshekin ekassa harjoitusottelussaan 2-1 rankkareilla. Suomen maalista vastasi Aho (Björninen, Lintuniemi), sekä rankkareissa ilmeisesti molemmat suomalaiset (Lehkonen, Kapanen) upottivat omat yrityksensä ja tshekkivetäjät epäonnistuivat.
 

Eazy-E

Jäsen
Suomi voitti Tshekin ekassa harjoitusottelussaan 2-1 rankkareilla. Suomen maalista vastasi Aho (Björninen, Lintuniemi), sekä rankkareissa ilmeisesti molemmat suomalaiset (Lehkonen, Kapanen) upottivat omat yrityksensä ja tshekkivetäjät epäonnistuivat.
Korjaillaan sen verran, että syöttöpinnan maaliin nappasi Levo, ei Lintuniemi :).
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Mun mielestä ei ole järkeä kasata ylivoimaa, jossa ei ole keskushyökkääjää..

Kai tuo Ikosen Jussi on JYPissä aloitellut, jos valmennus nyt ylivoiman tuolla koostumuksella näkee parhaaksi. Katselin tuossa pätkää Katsomosta viime vuoden peleistä ja kyllähän siitä hyvälle mielelle, millä asenteella pienet Leijonat menivät turnausta läpi. Artturi Lehkosta lainaten: "Toivottavasti Kanada voittaa, niin saadaan kunnon spektaakkeli".. Ja Rasmus Ristolaisen haastatteluista puhumattakaan.
 

Fordél

Jäsen
Kai tuo Ikosen Jussi on JYPissä aloitellut, jos valmennus nyt ylivoiman tuolla koostumuksella näkee parhaaksi.

Ikosen Juuso on puhdas laituri ja aloittanut tällä kaudella huikeat kuusi kertaa, joista voittanut peräti 16 %. Eli kyllä ykkösylivoimaan tarvitaan sentteri, joka kaivaa kiekon omille ja päästään heti pyörittämään ylivoimaa.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Ikosen Juuso on puhdas laituri ja aloittanut tällä kaudella huikeat kuusi kertaa, joista voittanut peräti 16 %. Eli kyllä ykkösylivoimaan tarvitaan sentteri, joka kaivaa kiekon omille ja päästään heti pyörittämään ylivoimaa.

Niin minäkin tätä ajattelin, mutta viime kaudella rupesi jo sentterijaksonsa lopussa pelaamaan kelvollisesti. Ja ei, en rummuta Ikosta sentterin paikalle, mutta kyllä pystyy ottamaan aloituksia, jos päävalmentaja esim. ylivoimalla haluaa tuollaista viisikkoa peluuttaa.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Katselin Kanada-Venäjä harjoitusmatsin, jota Kanada dominoi fyysisyydellään 5 vs 5 pelissä ja oli parempi tasavajaallakin. Venäjän maalivahti Sorokin oli kuitenkin todella vakuuttava ja Venäjä onnistuikin voittamaan ottelun jatkoajalla 1-2. Mietin tuossa ottelun aikana, että kanadalaiset vaikuttavat melko kokonaisvaltaisilta pelaajilta, mutta löytyykö joukkueesta maalintekovoimaa ja erityistä lahjakkuutta siihen? Onko Kanadan joukkueessa yhtään ns. snaipperia tai erityisen lahjakasta maalintekijää? Tuon ottelun perusteella ei silmiin osunut, ja väittäisinkin, että ottelun taitavin ja vaarallisin pelaaja kiekon kanssa oli Venäjän Goldobin. Goldobinin kaltaisia pelaajia Kanadalla ei ole yhtään.

Tuli myös mieleen Ruotsin vuodesta toiseen laadukas pelaajamateriaali, mutta eipä sieltäkään oikeita snaippereita kovin usein muistaakseni löydy. Kehitetäänkö nykyään pelaajia liian kokonaisvaltaisesti, onko erikoisosaaminen kärsinyt verrattuna entisiin aikoihin?
 

Oddee

Jäsen
Kehitetäänkö nykyään pelaajia liian kokonaisvaltaisesti, onko erikoisosaaminen kärsinyt verrattuna entisiin aikoihin?

Näin asia varmaan on, eikä jääkiekko ole suinkaan ainoa laji. Ainakaan Suomessa. Futiksessa esim. junnuille opetetaan todella paljon vasemman (huonomman) jalan käyttöä ja sitten huomataan, että pelaajilla on kaksi suht surkeeta jalkaa. Yksikin hyvä/taitava jalka olisi parempi.

Joukkuelajeihin lisää yksilövalmennusta! Kaikki eivät voi tulla samasta muotista.
 

Barney

Jäsen
Mun mielestä ei ole järkeä kasata ylivoimaa, jossa ei ole keskushyökkääjää. Ylivoima käynnistyy aina aloituksesta. Jos aloitus järjestään hävitään, menee todennäköisesti aina 1.yv:n aloittaessa 20 sekunttia ennen kuin ollaan takaisin asemissa, jossa voidaan saada ylivoima pyörimään.
Mikko Rantanen on kuitenkin tainnut pelata lähes koko junioriuransa sentterinä, joten on varmasti uransa aikana tuota aloittamista aika paljon harjoitellut. Muutenkaan se, että pelaaja on laituri ei tee hänestä huonoa aloittajaa. Esimerkiksi NHL:stä tulee mieleen Jarome Iginla, joka on erinomainen aloittaja siitä huolimatta, että on laitahyökkääjä. Varsinkin Calgaryn paidassa hän otti paljon aloituksia sekä yli- että alivoimalla. En kuitenkaan niin tarkasti ole perehtynyt, että osaisin nimetä absoluuttisesti joukkueen parhaimmat aloittajat, mutta eivätköhän he löydy Jortikan papereista.

Onko Kanadan joukkueessa yhtään ns. snaipperia tai erityisen lahjakasta maalintekijää? Tuon ottelun perusteella ei silmiin osunut, ja väittäisinkin, että ottelun taitavin ja vaarallisin pelaaja kiekon kanssa oli Venäjän Goldobin. Goldobinin kaltaisia pelaajia Kanadalla ei ole yhtään.
Kyllä itse pitäisin ainakin Anthony Duclairia melko lahjakkaana maalintekijänä. Viime kaudella kuitenkin QMJHL:ssä 59 peliin 50 kaappia. Edellä mainitun Goldobin vastaavat statsit OHL:ssä 67 peliä ja 38 maalia. Duclair on erinomainen luistelija sekä laukoja ja mielestäni todennäköisin maalipörssin voittaja näissä kisoissa. Muutenkin Goldobin on vähän ylihehkutettu pelaaja sen takia kun sattui nyt tulemaan Suomeen pelamaan. Onhan miehen kiekolliset taidot toki poikkeukselliset, mutta en usko Goldobinin ottavan vielä pariin kauteen paikkaa NHL:stä. Goldobin on puolustuspäässä ihan hukassa ja tietynlainen kypsyys puuttuu otteista. Näissä kisoissa Goldobin saattaa toki tehdä kovaa jälkeä, koska onhan hänen hyökkäyspääntaitonsa varsin poikkeukselliset. Uskon kuitenkin Venäjän ykkösjohtotähden olevan Pavel Buchnevich, joka oli jo varsin hyvä viime vuoden kisoissa. Vähän pelottaa että jos Venäjä tulee Suomea vastaan, niin tuo kaveri tulee tekemään "kuznetsovit". Toivottavasti Honka ei tee "vatasia".
 

Fordél

Jäsen
Muutenkaan se, että pelaaja on laituri ei tee hänestä huonoa aloittajaa. Esimerkiksi NHL:stä tulee mieleen Jarome Iginla, joka on erinomainen aloittaja siitä huolimatta, että on laitahyökkääjä.

Ei tietenkään tee, mutta mun käsityksen mukaan näistä kukaan ei ole napsinut tällä kaudella mitenkään erityisen paljon aloituksia, saati sitten voittanut niitä. Toivottavasti vaikka sitten Rantasesta löytyisi aloitusten kaivaja, mutta ylivoimat tarvitsevat hyvän aloittajan.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Kylläpäs tuo Kanadan joukkue näyttää hyvältä. Eipä siellä varsinaisia snipereita tarvita, niin kuin aikaisemmissa kisoissa, joukkue on pelannut viisikkona hyvin. Toki, välillä tuntuu menevän liiaksi neppailuksi. McDavidin kaikki jo tietää hypetyksestä, Reinhart pääsi pelaamaan jo NHL:n puolella ja tulee pyörittämään kiekkoa mukavasti noissa kisoissa. Lazar ja Duclair jo NHL:ssä peliaikaa saaneita.

Muutama sama kaveri siellä näyttäisi olevan, jotka pelasivat viime kisoissa. McDavid ja Reinhart tulevat varmasti jälleen pyörittämään ylivoimaa.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Kanada pelasi erittäin vahvan ottelun Venäjää vastaan ensimmäisessä harjoitusottelussa. Ilya Sorokinin huippupelin ansiosta Venäjä onnistui pysymään pelissä mukana ja lopulta voittamaan jatkoajalla 2-1. Sorokin teki useamman highlight-luokan torjunnan ja on varmasti yksi kisojen parhaita maalivahteja. Pelannut KHL:ssä hyvää kautta ja oli varsinkin alkukaudella erinomainen. Teki 52 torjuntaa tässä ottelussa.

Kanada oli siis tappiosta huolimatta todella hyvä. Erityisesti nostaisin esille hyökkäyksestä Max Domin ja Anthony Duclairin, joiden odotan olevan joukkueen parhaita pelaajia myös itse kisoissa. Löysivät toisensa hyvin. Täysi yllätys itselleni oli Ottawan lupaus Nick Paul, joka pelasi todella hyvin varsinkin avauserässä ja sai peliaikaa jatkoajallakin. Alunperin Starsin neloskierroksen varaus, isokokoinen kaveri (191 cm/90 kg), mutta liikkui hyvin ja pystyi luomaan hyökkäyspeliä. Josh Morrissey teki Kanadan maalin Domin hyvästä syötöstä, hieno laukaus ylös. Samuel Morin ja Dillon Heatherington tekivät puolustuksessa vahvaa, perusvarmaa työtä.

Kanada on entistäkin vahvempi, kun Connor McDavid ja Curtis Lazar tulevat mukaan Ruotsia vastaan seuraavaan harjoituspeliin. Nic Petan ei myöskään pelannut ekassa harjoitusottelussa, mutta en ole nähnyt vahvistusta hänen pelaamisestaan tulevassa pelissä.
 
Olenko ainoa jota huolestuttaa fyysisyyden puute Suomen joukkueessa?
Puhtaita roolipelaajia ei hyökkääjistä ehkäpä Ojämäkeä lukuunottamatta löydy. Myöskään vastustajan maalin edessä tuhoja tekeviä vääntäjiä (kuten Mäenalanen, Nikko ja H.Ikonen viime vuonna) ei mielestäni löydy tarpeeksi.
Viime vuoden joukkueessa roolitus onnistui lähes täydellisesti. Nimilistan perusteella Jortikalla tulee riittämään melkoisesti työsarkaa tasapainoisten roolitusten löytämiseksi. Mielestäni pelaajisto on siis valittu liiaksi taitotason perusteella joukkueen kustannuksella.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Varmasti sitä fyysisyyttä voisi olla joukkueessa enemmän. Kuka tai ketkä tuollaisia mahdollisia roolipelaajia joukkueeseen sitten olisivat voineet olla?
 
Varmasti sitä fyysisyyttä voisi olla joukkueessa enemmän. Kuka tai ketkä tuollaisia mahdollisia roolipelaajia joukkueeseen sitten olisivat voineet olla?

Ensimmäisenä tulevat mieleen Eetu Koivistoinen ja Teemu Lämsä. Ilmeisesti myös Sportin Joel Kiviranta ja Felix Westermarck ovat hyviä alempien ketjujen pelaajia. Myös Saku Kinnunen veti varsin hyvät kisat vuosi sitten puolustavassa roolissa. Uskoisin näiden herrojen olevan parempia valintoja alempiin ketjuihin kuin esim. Lammikko

Ja onhan siellä Otto Rauhalakin sentään kisoihin valittu

Koivistoinen näyttäisi nyt pelaavan kakkosdivaria...Ihmekkös ettei ole enää kuvioissa mukana
 

bulftrik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins, MM, LHC
Tarjoaakohan MTV jonkinlaista pakettia tätä varten kuten viime vuonna? Vai pitääkö suoraan ottaa kuukaudeksi tuo Sport tms. paketti?
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Itse päätin ottaa Katsomosta MTV Sport paketin. 19,90€/kk. Mitä nopeasti katsoin niin Elisa Viihteeseen ei (ainakaan vielä) saa halvempaa pakettia. Ainut mikä vituttaa on tämän Katsomon huono kuvanlaatu. Kuva tökkii ja se pistää silmään aika selkeästi.

-Tinke
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Kokoonpano harjoitusotteluun Venäjää vastaan:

Artturi Lehkonen – Julius Vähätalo – Niko Ojamäki
Juuso Ikonen – Roope Hintz – Mikko Rantanen
Sebastian Aho – Antti Kalapudas – Jesse Puljujärvi
Juho Lammikko – Otto Rauhala – Hannes Björninen

Alex Lintuniemi – Mika Ilvonen
Aleksi Mäkelä – Joonas Lyytinen
Erik Autio – Teemu Vuorisalo
Sami Niku – Atte Mäkinen
Mikke Levo

Juuse Saros (Ville Husso)

lähde:
http://www.suomikiekko.com/2014/12/...viimeiseen-harjoitusotteluun-ennen-mm-kisoja/

-Tinke
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieman näkyvyys infoa

NHL network http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=74449
MTV: suomen pelit, USA-Kanada + mitalipelit
TSN: kaikki pelit
Hockeystreams: kaikki pelit

Lisäksi Viasat, TV10, SVT yms näyttää

Suomessa Viasat varmaankin näyttää pelien aikana vain mustaa ruutua, kun oikeudet on MTV:llä. Meneeköhän MTV:llä tälläkään kertaa muuta kuin Suomen matsit ja mitalipelit?

SVT näytti viime kaudella kai suunnilleen saman setin (Ruotsin näkökulmasta toki) kuin MTV Suomessa, mutta ilmeisesti kotikisojen kunniaksi tarjonta oli runsaampaa. Googlettelemalla löytyi uutinen Hockey Sverige-sivustolta, jonka mukaan alkusarjan Ruotsin peleistä se näyttäisi vain pelit Tshekkiä ja Venäjää vastaan. Varmaan tulee taas kisojen ajaksi otettua Mix-pakettiin noita Ruotsin kanaviakin, mutta viime vuonna taisi tarvita ainakin kolme kanavaa ja kanava vaihtui joskus kesken pelinkin. Telkku.comista näkee, että ainakin Tapaninpäivän Ruotsi-Tshekki-matsi menee SVT2:lta.

Eurosportkin on joinain vuosina muutamia pelejä, mutta ei taida enää.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Suomessa Viasat varmaankin näyttää pelien aikana vain mustaa ruutua, kun oikeudet on MTV:llä. Meneeköhän MTV:llä tälläkään kertaa muuta kuin Suomen matsit ja mitalipelit?

Suomen pelit, pleijarit ja Kanada - USA 31.1. klo 23:00

http://www.mtv.fi/sport/jaakiekko/ohjelmatiedot

-Tinke

EDIT!

MTV Katsomo esittää suorina lähetyksinä oheiset MM-kisojen ottelut (10 ottelua):

• kaikki neljä Suomen alkusarjan ottelua
• lisäksi alkusarjan ottelu Kanada–USA
• Puolivälieräottelu: esitetään Suomen ottelu, mikäli Suomi pelaa
• molemmat välieräottelut
• pronssiottelu
• loppuottelu

lähde: http://www.katsomo.fi/?treeId=33002008003
 
Viimeksi muokattu:

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suomen pelit, pleijarit ja Kanada - USA 31.1. klo 23:00

http://www.mtv.fi/sport/jaakiekko/ohjelmatiedot

-Tinke
No, edes jotain ekstraa verrattuna aikaisempiin vuosiin. Hetken katsoin jo toiveikkaasti, että kaikki puolivälierät näytettäisiin, kun sana esiintyi sivulla 4 kertaa, mutta livetäppä olikin vain yhden kohdalla.

Ja löytyi sentään SVT:n sivulta parempi listaus Ruotsissa televisioitavista peleistä. SVT2 ja TV3 niitä lähinnä näyttää, TV10:iä ei taida ainakaan DNA:n kaapelissa saada näkyviin.
 
Viimeksi muokattu:

Saasta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Onko kellään heittää ohjetta miten tuon NHL networkin sai näkymään?

Maksaisin mielelläni MTV:llekin, mutta onhan se ihan perseestä että näkee vain Suomen pelit (+Kanada-USA). Toki ne eniten kiinnostavat, mutta kyllä yksi näiden junnukisojen suurimmista mielenkiinnoista on nähdä muidenkin maiden tulevia tähtiä.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Myös Venäjää vastaan päädyttiin rankkareille ja tälläkin kertaa Suomi voitti ne. Lopputulos 3-2, Suomen maalintekijöinä Lehkonen ja Björninen ja Lehkonen vastasi myös ratkaisevasta rankkarista. Venäjä tuli tasoihin 3. erän viimeisellä minuutilla. Laukaukset niukasti Suomelle.

Tuossa pientä välähdystä ottelusta http://www.tsn.ca/video/wjhc-finland-3-russia-2-so-1.165687
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös