• 169 137
  • 649

oiler99

Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Olihan tuo toinen erä aivan karmea. Enemmän siinä taisi kuitenkin olla Coyotesin hyvyyttä, iskivät ylhäällä kiinni ja se aiheutti vaikeuksia Oilersille. Pidin kuitenkin siitä, miten Oilers nollasi tuon toisen erän ja tuli kolmanteen aivan eri ilmeellä. Tätä ei nähty kertaakaan Eakinsin alaisuudessa.

TAM

Edmonton Oilers
No ei kai nyt niin voi sanoa, ettei tuollaista nähty kertaakaan Eakinsin alaisuudessa. Itseasiassahan käsikirjoitus oli mielestäni aika normaali sillä erotuksella, ettei Coyotes saanut toisessa erässä iskettyä paria maalia. Normaalistihan Oilersin kolmannen erän kirit ovat menneet aina score effectin piikkiin, mutta onko se aina ollut pelkästään niinkään.
Toki eihän näin yhdessä vuorokaudessa mitään muuta vaikutusta valmentajan vaihtamisella voi saada kuin henkisen avun. Ja siinä mielessä kun vastassa oli edellisissä yhdeksässä pelissä yhden voiton (Oilersia vastaan) ottanut Coyotes, niin mielestäni olisi voinut olla ihan realistiset mahdollisuudet voittoon. Siinä valossa olen vähän yllättynyt siitä toisesta erästä. (Tosin jos on huono, niin ei siinä pitkälle henkiset avut auta.)

oiler99

Nyt on sitten ensimmäinen muutos tehty ketjuihin. Ykkönen on pidetty ennallaan, mutta kakkonen ja kolmonen hieman sotkettu. Lisäksi Klefbom ja Aulie on nostettu Oklahomasta ylös. Näillä ketjuilla Oilers harjoitteli San Josessa:

TAM

Gordon palaa Jack Michaelsin mukaan kokoonpanoon tänään Sharksia vastaan. Eli kaiken järjen mukaan nelosessa sitten Hendricks, Gordon ja Pinizzotto. Samalla Michaels kertoo, ettei Klefbom todennäköisesti pelaa eli näin ollen (ja yllä olevien harjoituksissa käytetyn kokoonpanon perusteella) Klefbom ja Aulie jatkaisivat katsomossa ja pakkiparit olisivat samat kuin viimeksi.
On tuo sääli noita ketjuja katsoessa ajatella miten paljon heitetään aivan hukkaan sen takia, ettei kakkos- ja kolmosketjussa ole sentteriä. Arcolla hyökkäyspään aloituksia 67,6% ja Draisaitlilla 80.6% eli Eakins yritti antaa kaiken mahdollisen avun siihen, että kaverit onnistuisivat hyökkäyspäässä. Ja tasakentällisin pisteitä Arcolla 0,88/60 min ja Drailla 0,90/60min. Esimerkiksi nelosketjun Gordonilla OZS 16,9% ja 1,11 pts/60min (toki Gordoinin pistemäärä yläkanttiin tuohon rooliin nähden, mutta ehdottomasti Arcon ja Drain pitäisi pystyä parempaan omissa rooleissaan).

Barons voitti toissapäivänä Checkersin 4-1 ja näin Flemingin pesti päävalmentajana alkoi kivasti. Kellen Jones teki kauden toisessa AHL-pelissään ensimmäisen maalinsa. Velipoika Connor ei ollut kokoonpanossa. Lander jatkaa hyvää putkeaan ja teki 1+1. Bachman loukkaantui kymmenisen minuuttia ennen loppua, joten näin Brossoitille on tulossa lisää vastuuta... toki nytkin jo pelannut tasatahtiiin Bachmanin kanssa ja molemmat vielä onnistuneet hyvin. Bunz nostettiin toiseksi veskariksi.

EDIT: Toki en pistäisi pahakseni sitäkään, että Hendricks jatkaisi nelosen keskellä vaikkapa Pitlickin ja Pinizzotton välissä, jolloin Gordon voisi ottaa Draisaitlin paikan ja tämä taas menisi laidalle. Tosin Pitlickin peliaika tasakentällisin vähän nousi edellissä pelissä aiempaan verrattuna ja hän on aikalailla MacT:n "näköinen" pelaaja, joten tuskinpa häntä neloseen haudataan ainakaan pysyvästi.

Viimeksi muokattu:

oiler99

OIlers lopettaa farmiyhteistyönsä Oklahoma City Baronsin kanssa tämän kauden jälkeen.Sopimus päättyy tulevana kesänä eikä sitä tulla enää jatkamaan. Samalla myös Baronsin toiminta loppuu.

TAM

Eipä niillä yleisömäärillä kauheasti yllättänyt tämä päätös. Joukkue taistelee kärkisijoista ja katsojakeskiarvo on siellä vähän reilussa 3000:ssa. Ja sieltä Prodigalin (eli manageriyhtiön) puoleltahan homman loppuminen kaiketi pääasiassa lähti. Heillehän tuo oli taloudellisesti huono bisnes... tosin kai siellä huonoja yleisömääriä osaltaan on laitettu nimenomaan Prodigalin toiminnan piikkiin.
Ja aika vahvasti näyttää siltä, että karavaani siirtyy sitten seuraavaksi Bakersfieldiin, jossa nyt pelaa Oilersin ECHL-kumppani Condors. Heillähän yleisöäkin käy keskimäärin lähes 5000. Saa nyt sitten nähdä toteutuuko se AHL:n läntinen laajennus muutenkin.

Aamujäiden perusteella Faynen pariksi tulee sittenkin Klefbom ja Davidson siirtyy katsomon puolelle. Ihan järkevä ratkaisu.
EDIT: Ja odotetusti Scrivens jatkaa maalilla. Gazdic tekee tilaa Gordonille. Samoin tuli virallinen ilmoitus siitä, ettei Draisaitlia päästetä junnujen kisoihin. Kysyn vain, että miksei?

TAM

Kerrankin oikein harmitti kun piti lähteä pari minuuttia ennen tokan erän loppumista siirtymään kohti hallia omalle jäävuorolle. Oilershan näytti paljon paremmalta niissä kahdessa näkemässäni erässä kuin olisin kuvitellut. Gordon tosiaan palasi kokoonpanoon ja Nelson/MacT (itseäni vähän häiritsee se, että kuka siellä nyt on oikeasti pomona) löivät hänet saman tien kakkosketjuun ja antoivat oikeat laitahyökkääjät. Eli Gordon pelasi Perronin ja Eberlen välissä. Peluutus meni myös sen mukaan eli RNH ja Gordon pelasivat jatkuvasti Sharksin kärkiketjuja vastaan ja Arcobellolle sekä Draisaitlille annettiin niin helppoja minuutteja kuin mahdollista. Toki vieraspelissä ei ihan aina pysty saamaan haluamaansa peluutusta, mutta ihan hyvin näytti onnistuvan.

Toisessa erässä ajattelin kahden Sharksin maalin jälkeen, että homma oli siinä, mutta vielä nousivat mukaan peliin. Ja mistä lähtien Oilers on saanut tehdä maaleja noin läheltä vastustajan maalia? Niemi kyllä antoi sopivasti apujakin. Varsinkin Grodonin maalissa.

Scrivenskin oli kahdessa ekassa erässä ihan ok. Ekalle maalille ei voinut mitään kun maalin takaa pelattiin aivan maalin eteen paikka. Ja toisessa maalissa sekä Klefbom että Yakupov lähtivät aivan väärälle laidalle jättäen pari Sharksia vapaaksi. Aikalailla samanlainen tilanne kuin molemmissa Coyotesin maaleissa. Toki saisihan maalivahti torjua sellaisiakin laukauksia, jotka eivät tule rintapanssariin, mutta ei laiteta kuitenkaan Scrivensin piikkiin kun siellä on jo niin monta. Koosteen perusteella Sharksin kolmas sitten vähän taas lipsahti. Neljännessä puolittainen läpiajo, jossa Schultz ei pärjännyt väännössä hyvin kiekkoa suojanneelle Goodrowlle. Olisi mielestäni Scrivens siinäkin voinut olla vähän aktiivisempi kun vastustajalla oli pakki niskassaan. Dennis Kingin twitteriä lainatakseni: "Every shot on Scrivens is a scoring chance. Every. Shot"

oiler99

Tekivät kolme maalia pelissä ensimmäistä kertaa sitten marraskuun alun. Voittoon asti se ei ihan vielä riittänyt, mutta kaiken kaikkiaan hyvä peli Oilersilta. Saa nähdä onko Perronille luvassa kakkua tuosta Marleauhun kohdistuneesta taklauksesta.

Mitä tulee valmennukseen, niin kyllä Nelson siellä on pomona. MacT antaa sitten taustatukea ja neuvoja peluutuksen ym. suhteen. Hendricks sanoi Nelsonin ottaneen heti komennon pukuhuoneessa ja pistäneen joukkueen ruotuun. Mikä on kyllä erittäin, erittäin positiivinen juttu.

TAM

Tekivät kolme maalia pelissä ensimmäistä kertaa sitten lokakuun 3-0-voiton Habsista.
Onneksi ei sentään ihan noin kauaa ole viimeisestä kolmen maalin pelistä. Marraskuussakin neljästi tekivät kolme maalia ja kerran jopa neljä. Kiva että joulukuullekin tuli yksi tällainen "runsasmaalinen" rykäisy.

Toivotaan homman olevan selvä kaikille. Itseäni lähinnä epäilyttää se, että jos peleissä penkin takana on valmentaja Nelson ja tämän pomo GM MacT, joka kuitenkaan pelien aikana ei olekaan pomo vaan ainoastaan taustatukena. Mitä jos Nelson on eri mieltä jostain taustatukea antavan MacT:n ajatuksesta. Onko varma, että Nelsonilla on kuitenkin vapaat kädet tehdä oma ratkaisunsa. Jotenkin niin Oilersmainen ratkaisu. Toki luotan MacT:hen valmentajana.

oiler99

Lieneekö muuten sattumaa, että Schultz on nostanut tasoaan monta pykälää Eakinsin poispotkimisen jälkeen? Tänään jopa ajettiin maalille suoraviivaisesti.

oiler99

Ketjumuutoksia ei harjoituksissa tehty, vaan jäällä oli samat ketjut joilla pelattiin Sharks-peli. Davidson lähetettiin Oklahomaan ja Klefbom jatkaa Faynen parina.

Hall-Nugent-Hopkins-Purcell
Perron-Gordon-Eberle
Hendricks-Arcobello-Pinizzotto

Klefbom-Fayne

TAM

Ja tuon Davidsonin lisäksi toinen siirto oli Landerin nostaminen ylös. Voisi sanoa, että vihdoinkin. Lander on kuitenkin pelannut niin hyvin, että ansaitsee päästä ylös. Monethan ovat vähätelleet Landerin pistemäärää siksi, että mukana on paljon ylivoimapisteitä. Mitäs jos vaikka laitettaisiin hänet sitten ylivoimalle. Ei se paljoa voi ylivoimapeliä huonontaakaan. Toki Sharksia vastaan ykkösylivoiman pelaaminen oli ihan pirteää.
Mutta saa nyt nähdä miten ketjuja muutetaan. Veikkaan Landerin tulevan suoraan Arcon tilalle, mutta toivon hänen pääsevän kolmosen keskelle.

Baronsista pudotettiin myös Jonesit Condorsiin, joten Okla Cityssä on vain 11 hyökkääjää. Joku siirto on tulossa mutta onko se sitten nosto alhaalta vai ehkäpä PTO.

oiler99

Melkein toivon että Landerin ylösnostamisen myötä Draisaitl lähetettäisiin takaisin junioreihin. Ensi kaudella sitten uusi yritys.

TAM

Tämä toki olisi paras vaihtoehto. En vain usko sen toteutumiseen. Ratkaisu Draisaitlin pitämisestä tehtiin heti draftin jälkeen eikä se taida muuttua. Toiseksi paras vaihtoehto on Draisaitlin siirtäminen laidalle ja sen toteutumiseen vähän voisinkin uskoa.

EDIT: Parhaillaan meneillään olevissa harjoituksissa Lander on kakkosylivoimassa, joten vaikuttaa ihan lupaavalta sen suhteen, että hänelle annettaisiin mahdollisuus pelata vahvuuksillaan. Lisäksi Nikitin palasi jäälle. Tuskin kuitenkaan on vielä valmis pelaamaan.

oiler99

Darnell Nurse nimettiin Kanadan nuorten MM-joukkueeseen, joten hieno juttu hänelle että pääsee kisoihin mukaan. Tällä kaudella Nurse on tehnyt 19 ottelussa yhtä monta pistettä.

TAM

Ja Lander harjoitusten perusteella tulee kolmoseen Draisaitlin tilalle. Leonille tulossa uran ensimmäinen katsomokomennus. Olisivat nyt päästäneet hänet edes junnujen kisoihin. Lisäksi ihmettelen miksei Eakins edes kokeillut Landeria vaikka Gordonkin oli saikulla. Eikö hänellä ollut mahdollisuutta vai eikö hän halunnut Landeria. Nyt MacT/Nelson teki kahden pelin jälkeen muutoksen.

EDIT:Nelson myös totesi Draisaitlin pelaavan taas seuraavassa pelissä yhden huilin jälkeen. Tämähän on ihan tuttua Nelsonilta. Eihän siitä ole kuin pari-kolme viikkoa kun Lander oli AHL:ssä yhden pelin katsomossa vaikka on ja oli ihan joukkueen parhaita.

Tästä lähtien Pitlick pelaa numerolla 15 ja Hunt numerolla 24.

oiler99

Lander ja Pitlick ovat muodostaneet hyvän tutkaparin Oklahomassa ja Nelson halusi kokeilla toimiiko sama kemia myös NHL:n puolella. Eakins ei tainnut hirveästi luottaa Landerin kykyihin pärjätä NHL:ssä.

oiler99

Tänään sitten Rexall Place todistaa Ales Hemskyn paluuta vanhalle kotiareenalle Dallas Starsin nutussa. Varmasti tunteikas ilta luvassa molemmin puolin.

TAM

On ne vaan aika höpönassuja. Aina löytävät keinon päästää yhden enemmän kuin tekevät. Tällainen viiden tehdyn maalin ilta oli jo sellainen harvinaisuus, että olisi toivonut sen riittävän. Tai kolmen maalin johdon 21 minuuttia ennen loppua, mutta ei.

Hallilta pari maalia ja Arcobellokin intoutui osumaan kahdesti heti kun oli pelko siitä, että katsomo saattaisi kutsua seuraavassa pelissä. Mahtoiko sitten olla sattumaa vai ei. No, se pelko on kuitenkin pyyhitty pois kun Lander lähetettiin takaisin alas. Ainoa järkveä selitys tuolle siirrolle on se, että Barons ei saanut jalkeille kuin kolme ketjua yön peliin.... jonka tosin voittivat 3-1. Mutta Baronsillakin on seuraava peli vasta lauantaina, joten ei tuokaan selitys oikein pidä vettä.

Starsin puolustus ja Lehtonen tarjosivat Oilersille kyllä varsin hyvän paikan ottaa voitto, mutta ei riittänyt. Siellähän puolustettiin maalin edustaa ihan Oilersin oppien mukaan. Irtokiekot putoilivat Oilersin hyökkääjien lapaan ja nämä latoivat niitä sisään. Ja toisessa päässä sama juttu. Scirvens halvaantuu jokaisen torjunnan jälkeen ja pakit häviävät kaksinkamppailut, jolloin Stars pääsi laittamaan irtokiekot sisään.
Entisistä Oilersin pelaajista Cole teki maalin, Hemsky syötti pari ja Horcofflille maali sekä peliajalla että sitten rankkareissa teki ratkaisevan osuman.

Parilla sanalla maaleista:
1-0: Ylivoimamaali Oilersille... voi vetää rastin seinään. Purcell tekee maskia, hyvä matala laukaus Eberleltä ja Hall laittaa irtokiekon maaliin.
1-1: Ilmeisesti vakiopaikan saanut Hunt (kun vaihtoi numeroa) ei pärjää Horcoffille maalin edustalla ja tämä laittaa kiekon sisään.
1-2: Hemsky tuttuun tyyliin tulee kiekon kanssa alueelle, laukaus osuu Ferencen jalkaan ja pomppaa siitä Colen lapaan. Arco on lähimpänä todistamassa maalia.
2-2: Erän alkuun RNH:lta todella vahvaa pelaamista Eakinia vastaan, syöttää Purcellille jonka eka laukaus Goligosken jalkoihin mutta toinen yritys maaliin.
3-2: Arcolta aloitusvoitto, Petry laukoo Hendricksin tehdessä maskia ja Arco laittaa irtokiekon maaliin.
4-2: Starsin puolustus suoraan Oilersin pelikirjasta. Huono vaihto ja kaikki seuraavat kiekkoa, jollon kaksikin Oilersin takamiestä jää vapaaksi laittamaan irtokiekon sisään.
5-2: Goligoski laukoo Hallin jalkoihin, kiekko Purcellille, joka pienellä siirrolla vapauttaa Hallin läpiajoon eikä Goligoski pysy perässä.
5-3: Klefbom toteuttaa sitä järjetöntä suunnitelmaa mennä alivoimalla pötkölleen maalin eteen. Nätti korkea syöttö Spezzalta jota Scrivens ei saa poikki eikä sitten enää ehdi kunnolla torjunta-asentoonkaan.
5-4: Scrivens torjuu Seguinin ekan laukauksen ja jää sitten pötkölleen. Klefbom ei saa estettyä ensimmäistä eikä toista laukausta vaikka seisoo vieressä.
5-5: Tuomari pysäyttää Landerin keskialueella ja tämä ei ehdi puolustamaan Seguinia. Maalin edustalla paikalla myös neljä muuta Oilersin pelaaja epätietoisina mitä tekisivät. Scriven torjuu Bennin yrityksen, mutta irtokiekko on helppo laittaa sisään.

Pinizzotto, Pitlick, Yakupov ja Hunt putosivat normaalista peluutuksesta kolmannessa erässä. Tai Pinizzotto jo toisessa erässä mutta loput kolme kolmannen erän puolivälin paikkeilla. Ja Oilersin 4-2 maalin jälkeen (eli Starsin vaihdettua veskaria) homma oli aikalailla yhtä maalia vaikka Hall sen viidennen vielä ehtikin tekemään. Onhan se tietysti hankala pelata johtoasemassa kun ei ole juurikaan sellaisesta kokemusta. Käsittämätöntä oikeastaan tuo Pinizzottonkin jättäminen penkille silloin kun tämä kerrankin oli pelaamassa vahvaa peliä... Tosin voihan olla, että jos olisi pelannut siinäkin vaiheessa kun Stars muutenkin alkoi hallita hommaa, niin olisi ollut vaikeuksissa.

EDIT: Oikeastaan pidin siitä ajatuksesta, että tällä kertaa Scrivens sai huonon pelin jälkeen jatkaa, kun tähän asti on aina vaihdettu toiseen veskariin epäonnistumisen jälkeen. Ei kuitenkaan toiminut tämäkään. En sen enempää tosin luota Fasthiinkaan.
Yksi kuuma maalivahti organisaatiosta löytyisi eli Brossoithan pelaa todella hyvin tällä hetkellä. Tiedä sitten romuttaisiko se hänen itseluottamuksensa jos yhden pelin joutuisi Oilersin puolustuksen taakse kokeilemaan.

oiler99

Kyllähän kesän free agent-markkinoilta on ihan pakko löytää hyvä maalivahti. Scrivensin hyvän ja huonon päivän välinen ero on liian suuri ja Fasthiin ei ole luottamista.

Eugene

Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Ei voi kuin ihmetellä, mitä Scrivensille viime kauden jälkeen tapahtui. Edmonton Oilers? Olisi sama ottaa Scrivensiltä maila pois, kun ei osaa sillä mitään järjellistä tehdä. Miksi pitää aina lähteä sinne maalin taakse, kun joka kerta avautuu vastustajalle maalipaikka, Scrivens ei joko saa kiekkoa haltuun tai näyttää datsyukmaisia maagisia otteitaan ja tarjoaa avopaikan vastustajalle. Joku jätkä sanoikin, että jokainen laukaus Scrivensiä kohti on "scoring chance". Pitää paikkansa.

Eka erä sai tosi hyvän alun. Benn lähtee boksiin ja yv:tä ehditään pelata kymmenen sekuntia, Eberle vetää ja kiekko Hallille takatolpalle mistä sisään. Huh. Näin sen ylivoiman pitäisi pyöriäkin. Ihan perushyvää kiekkoa tämän jälkeen, koko ensimmäisen erän viisi minuuttia. Sitten Dallas pääsee hyökkäykseen, kiekko kulmaan, en todellakaan tiedä mitä ihmettä Scrivens sekoilee ja toivottavasti Brad Hunt valitaan pakkiparinsa Schultzin ohella ehdokkaaksi Norris-trophyyn tuon suorituksen jälkeen. Jätkät kadottaa otteen koko pelistä ja pian heiluu verkko taas.

Kakkoserään todellinen salama-alku. Purcell lyö kiekon sisään ja pari minuuttia tämän jälkeen Arcobello heiluttaa verkkoja. Koko kakkoserä näytti todella hyvältä, joukkue taisi saada Gordonin tappelusta hieman lisäboostia, vaikka Gordon sen hävisikin. Aivan mahtavaa peliä jätkiltä tämä erä ja maalipaikat hyödynnettiin, Kärppä Lehtonen tulitettiin vaihtoon. Tämä momentum kaatui siihen, että Gordonilta suht tyhmä jäähy, mistä Stars yv:lle. Spezzalta komea lätty ja Benn saa vapaat kädet laittaa kiekon ylämummoon.

Kolmoserään Seguin tekee heti maalin, Scrivensilta erinomaista peliä tässä ja hyppää riparinsa perään minkä seurauksena tyhjä maali. Kaksi av:ta pelattiin siinä ja toisessa Stars ei saanut mitään aikaan. Koko kolmoserä oli aivan järkyttävää. En nyt löydä mistään videoklippiä, missä Scrivensiltä on pudonnut maila maalin kulmalle, saadessaan sen takaisin potkaisee patjallaan sen kädestään maalin eteen. Kiteytti aika hyvin Oilersin peliä.

Jatkoajasta ei oikein mitään isompaa kerrottavaa, alkoi väsymys painaa jo ja enkä jaksa muistaa oliko isompiakin tilanteita.

Pari asiaa pitää heittää tapetille. Ensinnäkin samat vanhat lorut, viisikkopuolustus blaablaa jne. Toiseksi pakeila käsittämätöntä pelaamista siniviivalla pariin otteeseen. Sieltä tulee kulmasta syöttö ja pakit eivät sitä saa kiinni ja takaisin oman puolustusalueen kautta hakemaan hyökkäystä. Justin Schultz pelasi muutaman vaihdon selkä suorana ja ei tainnut enää hirveästi kiinnostaa, pari avaussyöttöäkin heitti suoraan Stars-pelaajan lapaan. Yakupov keräsi perinteiseen tapaan pari miinusta, mutta oli jälleen mielestäni ihan hyvä kentälle päästessään. Sijoittuminen puolustusalueella on edelleen vähän hakusessa, mutta miksei tälle kaverille anneta silti peliaikaa? Ei siinä mitään häviäkään, jos Yaksin heittää kentälle kun ei jätkät osaa kuitenkaan puolustaa, ellei siellä pelaa Gordonit ja Hendricksit jatkuvasti. Olisi vaikka rankkareilla päästänyt ampumaan. Anton Landerilta hyvä peli. -2 komeilee sielläkin sarakkeessa, mutta ei voi kaveria syyttää, kun katsoi tuon kolmannen erän. Oli ekassa erässä yksi ainoita hyviä pelaajia, kaapi muuten aloituksiakin 69%. Ansaitusti pääsi sen rankkarinkin vetämään, vaikka olisi ollut parempiakin kavereita heittää.

Eipä tässä muuta. Jos sitä vielä jonkun matsin jaksaisi katsella tässä joulun jälkeen, eipä kyllä taida olla mitään katsomista näissä.

TAM

Ei voi kuin ihmetellä, mitä Scrivensille viime kauden jälkeen tapahtui. Edmonton Oilers?
Eiköhän suurimpana syynä ole itseluottamuksen totaalinen puuttuminen. Ja toisaalta johan trendi oli laskeva keväällä. Kingseistä tultuaan tammikuussa 94,0%, helmikuussa 91,8%, maaliskuussa 90,4% ja huhtikuussa 90,3%. Eikä pelkästään nuo keskiarvoprosentit vaan se, että katsomalla kevään pelien tilastoja, niin olihan silloin jo huimia eroja pelien välillä. Katselin lisäksi muutamista loppukevään peleistä maaleja ja kyllähän sielläkin meni siniseltä vetoja ilman maskia ja muutama nollakulmasta. Itseluottamuksen puutteen lisäksi toinen kysymys on tietenkin se, että mikä se taso oikeasti on. Viime kevät oli ensimmäinen kerta kun Scrivens ihan oikeasti oli ykkösveskarina (toki marraskuussa Kingseissä pelasi paljon), joten lähteminen kauteen kahdella kakkosveskarilla on taas vaihteeksi kostautunut.

oiler99

Onneksi Nelson aikoo nyt käydä joukkueen kanssa läpi tuota johtoasemassa pelaamista ja henkistä kovuutta. Jospa sieltä jotain jäisi pelaajille päähänkin.

oiler99

Draisaitl kurvaili taas kolmosen keskellä Yakupovin ja Pitlickin kanssa maanantain harjoituksissa. Ryan Rishaugilla oli ihan mielenkiintoisia pointteja Draisaitlista. Hänellä on sellainen tuntuma että Draisaitl lähetettäisiin takaisin junioreihin tammikuussa, jahka joulun yli on ensin menty ja nuorten MM-kisat pelattu. Sinänsä ihan järkevää, koska koko kautta häntä ei kannata Edmontonissa pitää.

TAM

Landerin lähettäminen alas yhden pelin jälkeen oli alunperinkin suunnitelma ja syynä ilmeisesti waiver-säännöt sekä palkkakatto. Lisäksi jos tiedossa oli, ettei tänään Coyotesia vastaan Lander pelaa kuitenkaan, niin pääsee nyt jouluksi Oklahoma Cityyn. Nelson lupaili, että seuraava mahdollisuus tulee piakkoin.

Coyotes-peliä odotan mielenkiinnolla. Edellisistä 12 pelistään Kojootit ovat ottaneet kaksi voittoa... molemmat Oilersia vastaan. Nyt tämänpäiväinen peli on heille kolmas neljässä illassa ja eilen (tai tänään Suomen aikaan) saivat Canucksilta varsin kylmää kyytiä. Mielenkiinnolla odotan siis sitä miten mielikuvituksellisella tavalla Oilers pystyy pelin häviämään. Nikitin saattaa olla jo pelikunnossa ja kyllähän vanha kunnon Nikitin-Schultz pari voisi olla se ratkaiseva tekijä. Coyotesin maalilla pelaa kaiken järjen mukaan Dubnyk ja veikkaisin sellaista yli 30 torjunnan iltaa hänelle... saa sitten nähdä riittääkö ihan nollapeliin asti.