Jokereiden kenttäehdotukset kaudella 2014–2015

  • 122 479
  • 480

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Mitä vitun väliä mistä maasta se on. "Asenne ja muut ominaisuudet sopivat kolmoseen" ukkoja meillä on jengissä kolme ketjullista. Harjun erottaa tuosta joukosta, että hän on yleisen mielipiteen mukaan täysin näkymättömänä ja puolustuspeliin kyvyttömänä Semirin ohella ainoa joka on heistä plussalla, kun niillä spesialisteilla huitelee tehotilastot pakkasella. Ollut niin näkymätön, ettei vastustajakaan ole halunnut voittaa peliä häntä vastaan..
 

Ice raven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Liverpool
Niin juuri eli ainakaan minulle ei ole mitään vitun väliä mistä maasta epäonnistuja/onnistuja on. Sinähän sitä "suosi suomalaista -mentaliteetti" tarjosit jos muistat. Niin se haitta on se että riskillä raaputetaan samaa arpaa ja tuhlataan aikaa. Ja noita uhkakuvia voi nyt kuka vaan heitellä fiiliksen mukaan. Niin onko siitä sentteri/laituri-kombosta ollut hyötyä vielä? Itselle ei ainakaan riitä tässä vaiheessa se yksi hyvä vaihto/erä/peli kuten ei Huhtalaltakaan. Mutta Mike voi jatkaa sokeudesta ja tietokoneista jonkun muun kanssa jos parhaaksi näkee. Te ette halua powerforvardia minä taas haluan varsinkin kun katsoo sitä kuuluisaa isoa kuvaa. Gemondolta olisi mukava kuulla vielä vastaus kysymykseeni ja sitten voisi vaikkapa vaihtaa jo levyä eli aihetta.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
No jos power forward olisi tilauksessa, niin eikö tilalta pitäisi heivata joku sellainen, joka profiililtaan on lähtökohtaisesti power forward..

Edit. Taisit ice raven mainita ylösnousemuksen ja varsinkin kun ulkkari jne. kuitenkin. Itse totean vaan, että joukkueessa on monta Harjua huonompaa hyökkääjää. Powereilla ja ilman..
 

Gemondo

Jäsen
Gemondolta olisi mukava kuulla vielä vastaus kysymykseeni ja sitten voisi vaikkapa vaihtaa jo levyä eli aihetta.
Mikäli tarkoitat tätä kysymystä...
Ilman vittuilua eli milloin ollaan viimeksi odoteltu "ylösnousemusta" pleijareihin asti tai edes joulun yli varsinkin kun kyseessä on ulkkari?

..Niin eipä tule ketään ulkomaalaista mieleen joka olisi ollut täydellinen floppi ja silti nähnyt joulun Jokereissa. Mutta en myöskään ymmärrä mitä tekemistä tällä on Harjun kanssa? Okei, Harju ei ole täyttänyt odotuksia vaan ollut kokonaisuudessaan vaisu ja välillä myös oikeasti surkea mutta en silti Harjua flopiksi laskisi. Minusta Harju suoritti ihan hyvällä tasolla pelatessaan kolmosen keskellä puolustavassa roolissa. Toki parempaan pitää pystyä, en minäkään Harjuun tyytyväinen ole.
 

Ice raven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Liverpool
Ei vaan heivata turhake vittuun että saadaan voimaa ja onnistumisia joltain pelimieheltä. Meillähän sitä lihasta on todella paljon sinne maalin eteen laittaa vai? Mikä siinä on uutta ja ihmeellistä että ulkomaalaisVAHVISTUKSELTA yleensä odotetaan jotain muuta kuin nelosen/poppariosaston jätkiltä. Hohhoijaa... En edes jaksa kysyä että millaisilla mittareilla jotkut arvottavat floppeja jos ei riitä 1/3 viltissä peleistä ja tehot 2+4. Ja aina ei tehopisteet kerro koko totuutta kuten vaikkapa WIlmin tapauksessa jolla oli muita avuja. Edelleenkiin ajanhukkaa tämmöinen jauhaminen joka ei johda mihinkään. Eli pistäkää yv jos on vielä jotain niin vastaan kun tulee jotain uutta näkökulmaa eli tuskinpa.
 

SilkySmooth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Arsenal FC
Itse totean vaan, että joukkueessa on monta Harjua huonompaa hyökkääjää. Powereilla ja ilman..
Joukkueessa on yksi Harjua huonompi hyökkääjä ja se on Jani Rita.

Mun mielestä Harjua voi kutsua ehdottomasti kutsua flopiksi, mutta en kyllä myöskään ihan ymmärrä että mistä nämä ihmisten kovat odotukset Harjua kohtaan ja puheet potentiaalin omaamisesta johtuvat. Hän ei kuitenkaan ole koko uransa aikana ollut mikään pistesieppo lukuun ottamatta yhtä SHL ja yhtä AHL-kautta. SHL:ssä Harjun aikuisiän pistekeskiarvo on 0,5 paikkeilla peliä kohden ja edellisellä KHL-visiitillä syntyi 55 pelissä tehot 4+14. Maaleja hän on toki tehnyt ihan mukiin menevissä määrin SHL:n puolella, mutta ei se ole mikään tae että paremmassa sarjassa pystyy samaan. KHL-tasolle Harju on mielestäni väliinputoaja, jolle ei löydy oikein minkäänlaista roolia. Ratkaisevimmat ongelmat ovat luistelu ja pehmeys kaksinkamppailuissa - isosta koosta huolimatta. Kolmos- ja neloskenttiin löytyy erikoismiehiä, jotka ovat rooliin parempia nimenomaan edellä mainittujen heikkouksien vuoksi ja hyökkääviin kenttiin ei riitä taso sitten millään.
 

-Hnö-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa Harjusta. Kun soppari julkistettiin ajattelin, että kyseessä oli vain joku tapa saada Omark viihtymään meillä paremmin, sillä ei ole koko urallaan ollut mikään absoluuttinen ykköskorin äijä edes SHL:ssä ni miten ykköskorin tai edes kakkoskorin suorittaminen voisi olla mahdollista KHL:ssä?
 

Hukkakaato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна / Jokerit 1992-2013 / Jokerit 2023-
Tää on ihan mutua, mutta mietiskelin että oliskohan mahdollista että odotukset Harjua kohtaan syntyvät siitä että tuli Omarkin kyljessä; ilmoitettiin samaan aikaan ja miehet ovat hyviä kavereita..."onhan niiden oltava yhtä hyviä!". Lisäksi muistelisin että heti sopparin julkistuksen jälkeen Harju kulki "power forward" -tägillä. Ainakaan itse en ollut kuullut Harjusta mitään ennen kuin kuulin että hän tulee Jokereihin, ja ensimmäinen info (eli se alitajuisesti tärkein info) oli se että hän on maalintekijä-voimahyökkääjä = Leclair = vähintään 30 häkkiä Kohelossa. Aikaisemmilta kirjoittajilta hyviä huomioita että eihän hän koskaan ole ollut mikään stara. Meidän ulkkarit ovat nostaneet riman aika korkeelle tähän mennessä, ja kun peilaa esim Omarkiin, Mosseen tai Karlssoniin, on vaikea homma täyttää odotukset, varsinkin jos ne on jo lähtökohtaisesti liian korkeat.

Pointtina lähinnä siis se, että vaikka onkin ulkkari, niin ei pidä silti odottaa kuuta taivaalta. Toki parempaa mitä tähän asti on nähty, mutta ei mahdottomia.
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tänään Magnitogorskia haastamaan:

9 Niklas Hagman – 39 Niko Kapanen – 50 Juhamatti Aaltonen
61 Tommi Huhtala – 26 Petteri Wirtanen – 76 Jere Sallinen
67 Linus Omark – 42 Petr Koukal – 12 Steve Moses
18 Semir Ben-Amor – 32 Riku Hahl – 28 Jani Rita

4 Ossi Väänänen – 6 Topi Jaakola
55 Atte Ohtamaa – 47 Ville Lajunen
77 Niko Peltola – 13 Ryan Gunderson
60 Santeri Saari

1 Henrik Karlsson (31 Riku Helenius)
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mitä vitun väliä mistä maasta se on. "Asenne ja muut ominaisuudet sopivat kolmoseen" ukkoja meillä on jengissä kolme ketjullista. Harjun erottaa tuosta joukosta, että hän on yleisen mielipiteen mukaan täysin näkymättömänä ja puolustuspeliin kyvyttömänä Semirin ohella ainoa joka on heistä plussalla, kun niillä spesialisteilla huitelee tehotilastot pakkasella. Ollut niin näkymätön, ettei vastustajakaan ole halunnut voittaa peliä häntä vastaan..

Harjua pitäisi kaiketi verrata ykkös- ja kakkoskentän pelaajiin. Ei häntä Jokereihin kolmoseen tai sen alle hankittu. Ihan puhdas arvaus on, että Harjun tilanteelle ei voi kukaan enää mitään. Arvauksen perusteella kesällä on tehty jotain muuta kuin mitä olisi pitänyt tehdä ja sen seurauksena Harju on entistä hitaampi. Tai sitten on vammaa. Päässähän ei mitään vikaa ole, käsiä on aivan riittävästi, mutta kokonaisuus mättää KHL:n luistelunopeudesta johtuen. Tähän viittaisi hieman sekin, että Harju pelaa jopa korostetun pehmeästi ne tilanteet joissa pitäisi vähän käyttää fysiikkaa. Ikään kuin hän säästelisi energiaansa tai varoisi jotain. Voi myös olla että jotain on näkynyt Jokerien testeissä ja sen perusteella Westerlund ei Harjuun enempää luota koska tulosta ei tule koko kautena kuitenkaan.
 

Durable

Jäsen
Jokerit tänään:

9 Niklas Hagman – 39 Niko Kapanen – 50 Juhamatti Aaltonen
61 Tommi Huhtala – 26 Petteri Wirtanen – 76 Jere Sallinen
67 Linus Omark – 42 Petr Koukal – 12 Steve Moses
14 Tomi Mäki – 32 Riku Hahl – 28 Jani Rita

4 Ossi Väänänen – 13 Ryan Gunderson
55 Atte Ohtamaa – 47 Ville Lajunen
6 Topi Jaakola – 77 Niko Peltola

31 Riku Helenius (1 Henrik Karlsson)

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat puolustajat Oskari Korpikari, Daine Todd ja Santeri Saari.
 

faro

Jäsen
Voi olla, että Linuksella alkaa jalka painamaan tänään jossain vaiheessa, kun pelaa kuitenkin jo kolmatta peliä kolmeen päivään.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Ilmeisesti Pöystin Eetukin siirretty samaan katsomokomppaniaan Johan Harjun kanssa, ei ole pelannut sitten Avtomobilist-kamppailun eikä olla ilmoitettu loukkaantuneeksi. Ihmettelen vaan kovasti.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Sama. Kaikki hyökkääjät joutaisivat Omarkia, Mosesta ja Koukalia lukuunottamatta rotaatioon ja ketjuruletti pyörimään vielä kun aikaa oikeiden koostumusten löytämiseen on. Ovatko esim. Kapanen ja Hagman riittävän hyviä pelaajia niihin minuutteihin joita kellottavat. Mitään ei tapahdu kummassakaan päässä kenttää. Aaltosta mollataan, mutta ketjukavereillaan ei ole ollut aikoihin mitään annettavaa ja ilman Aaltosta ns. "ykkönen" ei loisi edes sitä yhtä maalipaikkaansa/kolme peliä kuten tällä hetkellä. Sama pätee Wirtasiin ja Hahleihin. Alivoima toimii, mutta tasakentällisin kuin illan vastustaja: jalka mukamas liikkuu, mutta kaikki tietävät että mitään ei tule tapahtumaan koskaan.

Ei haluaisi kritisoida kun homma sinänsä toimii, mutta ollaan kyllä huolestuttavan täydellisesti Linus Omarkin, Petr Koukalin ja Steve Mosesin jengi ja hukka perii joka ilta kun eivät ole tikissä jota ei onneksi usein tapahdu. Muillakin pitäisi olla potentiaalia luoda hyökkäyspäässä edes joskus jotakin, mutta ei vaan onnistu
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sama. Kaikki hyökkääjät joutaisivat Omarkia, Mosesta ja Koukalia lukuunottamatta rotaatioon ja ketjuruletti pyörimään vielä kun aikaa oikeiden koostumusten löytämiseen on. Ovatko esim. Kapanen ja Hagman riittävän hyviä pelaajia niihin minuutteihin joita kellottavat. Mitään ei tapahdu kummassakaan päässä kenttää. Aaltosta mollataan, mutta ketjukavereillaan ei ole ollut aikoihin mitään annettavaa ja ilman Aaltosta ns. "ykkönen" ei loisi edes sitä yhtä maalipaikkaansa/kolme peliä kuten tällä hetkellä. Sama pätee Wirtasiin ja Hahleihin. Alivoima toimii, mutta tasakentällisin kuin illan vastustaja: jalka mukamas liikkuu, mutta kaikki tietävät että mitään ei tule tapahtumaan koskaan.

Ei haluaisi kritisoida kun homma sinänsä toimii, mutta ollaan kyllä huolestuttavan täydellisesti Linus Omarkin, Petr Koukalin ja Steve Mosesin jengi ja hukka perii joka ilta kun eivät ole tikissä jota ei onneksi usein tapahdu. Muillakin pitäisi olla potentiaalia luoda hyökkäyspäässä edes joskus jotakin, mutta ei vaan onnistu


Eikös tämä ole se suomalaisen pelaajan tyyppi? Eli asennetta rikkoa ja vaikeuttaa vastustajan peliä löytyy mutta kun pitäisi hyökkäyspäähän itse saada jotain aikaan niin mitään ei tapahdu.

Samaa mieltä kyllä että kaikkia kombinaatioita voisi vaikka Spenglerissä kokeilla. Nyt esim Hakki, Kapanen, Aaltonen ei saa mitään järkevää aikaan. Näitä muita kenttiä olen miettinyt, että miten **tussa se voi olla niin vaikeaa viedä kiekko sinisen yli, liinat kiinni, takamiehelle syöttö, maski ja lämäri kohti maalia. Nyt nuo muut kentät eivät tosiaan saa yhtään mitään aikaan.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kokoonpano kyllä taas eilisenkin perusteella selkeää vaihtelua, joka ei sinänsä ole ollut mikään poikkeus viime aikoina. Lokomon voi ja pitääkin huoletta lukita loppukauden ajaksi ja sitä ei pidä mennä muuttamaan. Mutta muuten onkin sitten aikamoista sekametelisoppaa. Ykkösketju on todellisuudessa kolmosketju tällä hetkellä. Tekee sillontällön maalin, mutta lähinnä pelaa sitä nollanollaa. Sen lisäksi on kaksi nelosketjuakin vielä. Aaltosesta on jo aika paljon täällä omastakin puolesta puhuttu ja samaa sontaa se taas oli. Muutama kiva näppärä kikka, joiden jälkeen heti joku täysin alokasmainen syöttöneppi lähimmän vastustajan lapaan. Halutonta touhua kaikenkaikkiaan. Mutta ei nyt Aaltosen takia päästetä Kapasta ja Hagmaniakaan kuin koira veräjästä. Kapanen on ollut myös todellisessa syväjäässä alkukauden tehoilun jälkeen. Tullut usein ihmeteltyä minne se luisteleva tietokoneprosessori on hävinnyt kokoonpanosta, kun tekee jatkuvasti huonoja ratkaisuja, huonoja syöttöjä ja hukkaa kiekkoja. Ei yhtään samaa pomminvarmaa Kapasta mitä alkukaudella nähtiin. Ja kun kaksi pelintekijää ketjusta on hävinnyt kuvasta, niin mitäpä siinä Hagmanillekaan jää jäljelle? Luistelua ja koohottamista ympäri kenttää, kun kiekkoa ei kyllä ketjukavereilta varmasti tule lapaan. Ei vaikka miten hyvään onetimer-vetopaikkaan hakeutuisi. Eli Hagmanin mä toistaiseksi vielä vapautan (suurimmaksi osaksi) ykkösen paskojen esitysten vastuusta, kun on kuitenkin se kenen tehtävä on hakea paikkoja ja kahden muun tehtävä on toimittaa se kiekko sinne vetopaikoille.

Sit tullaan kahteen alaketjuun. Sentterit hoitaa hommansa moitteetta, mutta sen paremmin Hahl kuin Wirtanenkaan ei ole mitään syöttökoneita, vaikka hyvin kiekolla pelaavatkin ja edistävät peliä, niin laidoilta pitäisi löytyä sitä taitoakin. Mutta kun ei oikeen löydy. Sallinen rupeaa olemaan omasta mielestä jo aika nähty kortti muualla kuin nelosketjussa. Huhtala on myös tehoton pörrääjä, mutta jos vierelle tulisi joku kenen kanssa kemiat kohtaisi vähän paremmin, niin voisin hyvin uskoa hoitavan kolmosketjun laiturin roolin hyvinkin ja tehdä maalin siellä ja täällä. Harjulla on kyllä orastavaa syöttötaitoakin, mutta kun ne luistimet ei liiku, niin ei käyttöä. Kolmoseen lähtisin siis istuttamaan Pöystiä, vaikka onkin katsomossa ollut suuren osan peleistä, mitä en kyllä ihan täysin ymmärrä. Itseluottamuksen ollessa kunnossa, sieltä kyllä löytyy ihan kohtuullisia käsiä ja maalintekotaitoakin. Sen on näyttänyt niin IFK:n nelosketjussa aikanaan, kuin myös varsinkin viimeisellä Bluesin kaudellaan.

Sit taas neloseen... Siellä on nyt taas Rita ollut pyörimässä pidemmän, vaikka mitään ei kyllä kentällä tapahdu hänen toimestaan. Puolustaa kyllä tunnollisesti, mutta pelkästään se ei voi olla riittävä peruste jatkuvalle pelaamiselle. En ymmärrä. Kaikki kunnia Ritaa ja hänen hienoa Jokeri-uraa kohtaan, mutta nyt ei vaan paukut riitä, paitsi puhtaaksi rotaatiopelaajaksi. Sen sijaan katsomossa istuu Semir, joka on jotakuinkin jokaisessa pelaamassaan pelissä jättänyt kaikkensa jäälle ja saanut myös kiekollakin jotain aikaiseksi. Jossei nyt mitään isoja tehoja, niin hyvällä prosentilla kuitenkin saa vietyä kiekon vastustajan kenttäpäätyyn, painittua kulmissa vastustajan pakkien kanssa kiekkoa pitäen ja usein vielä hyökkäys päättyy hyökkäyspään aloitukseen, jolloin on hyvä lähteä vaihtoon ja päästää kärkiketjut kentälle. Sen lisäksi ei himmaile taklauspaikoissa. En ymmärrä miksei noilla ominaisuuksilla ja esityksillä saa enempää peliaikaa nelosessa. Toisessa laidassa voi kyllä jatkaa Mäki mun puolesta, joka on ihan kiva sähisemään ja taklaamaan. Lähinnä siis nelosketjun rotaatiossa Semir-Mäki-Sallinen ja Rita tuuraa kolmikkoa ajoittain.

Mitä taas pakkeihin tulee, niin Väänänen ja Gunderson nyt ja heti kauas toisistaan. Väänänen kolmospariin toisen puolustavan pakin kanssa esimerkiksi Korpikarin (kun palaa saigonilta) tai Ohtamaan. Väänänen-Gunderson parissa kaikki kiekollinen peli on aivan liikaa Gundersonin vastuulla, kun ikävä kyllä Ossilta ei tällä hetkellä nähdä, eikä voida olettaa mitään kohtuullisen hyvää kiekollista peliä. Hyökkäyspäähän ja pelinavaukseen saisi paljon enemmän tehoa ja vauhtia, kun Gundersonin vierellä olisi toinenkin pakki, joka osaa kiekon kanssa pelata. Jaakola menee siinä roolissa jo riittävän hyvin ja osaa puolustaakin.

Eli ketjut:
Omark-Koukal-Moses
Aaltonen-Wirtanen-Hagman
Huhtala-Kapanen-Pöysti
Mäki-Hahl-SBA

Gunderson-Jaakola
Lajunen-Ohtamaa
Väänänen-Peltola (kunnes Todd/Korpikari palaa)
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Kun kaikki pakit ovat terveitä, laittaisin ketjut näin:

Gunderson - Jaakola Selvä peli. Kaksi parasta pakkia muodostaa ykköspakkiparin varsinkin, kun heidän kykynsä täydentävät toisiaan
TODD - Ohtamaa Samaa kuin edellisessä. Ohtamaan hyvät pakkipään ominaisuudet antavat TODD:ille vapauksia nousta kiekollisena --> variaatioita hyökkäyksiinlähtöihin
Peltola - Korpikari/Väänänen (50/50) Peltola kuuluu näillä näytöillä pelaavaan kokoonpanoon. Väänästä painaa jokin nyt pahasti. Koko ajan myöhässä ja epävarma. Lisäksi jäähyherkkä eikä lähellekään tarpeeksi kova. Jos nyt olisi kevät, Ossi olisi katsomossa.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
En tiedä missä maailmassa pari edellistä kirjoittelijaa elää mutta Väänänen ei todellakaan kuulu katsomoon. Ossi on joukkueen fyysisimpiä pakkeja ja Ossi myös käyttää kroppaansa taklaamiseen. Koska viimeksi joku muu meidän pakeista on oikeasti taklannut ketään? Sen lisäksi Ossi on pakistosta ainoa ilkeä pakki joka pelaa sääntöjen rajamailla joka tietenkin silloin tällöin näkyy jäähyinä mutta yleensä ei. Sen lisäksi ainakin omiin silmiini Ossi on huomattavasti varmempi omissa kuin Jaakola, Ohtamaa saatikka Peltola tai Lajunen, Toddista nyt puhumattakaan. Väänäsen fyysistä presenssiä tarvitaan kentällä ja sitä ollaan myös saatu nähdä.

Hyökkäyksen osalta ollaan liiaksi LOKoMon varassa ja sinne pitäisi saada enemmän vaarallisuutta ja en tiedä sitten olisiko muiden ketjujen täydellinen sotkeminen paras vaihtoehto lähteä hakemaan ratkaisuvoimaa muihinkin ketjuihin, alkukaudesta Kapasen ketju oli vaarallinen mutta Hagmanin ja Aaltosen loukkaantumisten jälkeen tuo ketju ei ole pelannut oikeastaan kuin hetkittäin vaarallisesti, muuten pelaaminen ei ole suuremmin eronnut alempien rikkovien ketjujen koheltamisesta, mitä nyt Aaltonen on tarjonnut välillä jonkun näyttävän kikan ja joskus taas täydellisen hasardin. Joka tapauksessa oleellista on että pelkästään huikean LOKoMon varaan on vaarallista rakentaa joukkueen menestysodotuksia, vaikka tuon ketjun pysäyttäminen ei helppoa olekaan niin helpompaa se on kun mikään muu ketju ei tuo oikein minkäänlaista uhkaa, tällä hetkellä eliminoimalla LOKoMon eliminoit käytännössä Jokerit.
 
Viimeksi muokattu:

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Niin vain Ossi oli eilenkin helppoa vastustajaa vastaan ainoa, joka oli jatkuvasti myöhässä ja pulassa. Fyysinen ja ilkeä ovat ne nimenomaiset attribuutit, joita Väänäsen kuuluisi hyödyntää. Nyt on vain niin, että fyysisyys on näennäistä, jos kohta myönnän auliisti että parissa matsissa Väänänen on taklannut hyvin ja siivonnut maalinedustaa kiitettävästi. Kuitenkin nämä otteet ovat vähemmistössä, kun katsoo isoa kuvaa. Vielä suurempi ongelma, kuin se, ettei tuo ilkeys tahdo onnistua (paitsi myöhässä), on se, että mies on todella usein myöhässä. Ei oikein tiedä mitä pitäisi ajatella, kun ennen Ossi osasi olla melkein aina oikeassa paikassa ja antaa hyviä syöttöjä (ainakin sen helpon ekan). Nyt kumpikin ominaisuus loistaa poissaolollaan.

Jos @flintstone pidät Ossia varmempana kuin Jaakolaa niin, toivon että saat nukkua pitkiä yöunia joululomalla. Jaakola on edellisen 40 pelin aikana ollut kokonaisvaltaisesti Jokereiden (selvästi) paras pakki.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En tiedä missä maailmassa pari edellistä kirjoittelijaa elää mutta Väänänen ei todellakaan kuulu katsomoon.

Mä en nyt ole ihan varma keneen kaikkiin sä viittaat tolla parilla edellisellä kirjoittajalla, mutta itse taisin juuri mainita, että Väänäsen paikka olisi kolmosparissa. Ei todellakaan ykkösessä sotkemassa kiekollista peliä. Kolmosparissa pääsisi pelaamaan juuri noilla sun mainitsemillasi vahvuuksilla maajoukkueroolin tyyliin. Gundersonistakin saadaan parempi tulos irti, kun vierellä on laadukkaampaan kiekolliseen peliin kykenevä pakki eikä tarvitse ketjun hyökätä neljällä pelaajalla viittä vastaan. Väänänen ykkösparin pakkina kiekolliseen peliin osallistuvana pelaajana on aivan yhtä hyödyllinen joukkueelle kuin Gunderson tai Todd 5-3 alivoimalla oman maalin edessä.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Niin vain Ossi oli eilenkin helppoa vastustajaa vastaan ainoa, joka oli jatkuvasti myöhässä ja pulassa.

Jaa, minusta eilinen vastustaja ei saanut sitä ensimmäistä maalia lukuunottamatta edes suuremmin maalipaikkoja ja Helenius selvisi varsin helpolla, edes vastustajan ylivoimat ei olleet vaarallisia (kuten Riikan valmentajakin manasi). Ja vaikka Ossi olikin kentällä kun Riika teki 1-1 maalin niin muistaakseni sen maalin teki Hahlin mies ja Ossi oli omassa miehessä kiinni. Ja se Ossin saama jäähykin näytti hallilla lähinnä vahingolta.

En siis havainnut että Ossilla olisi ollut eilen suuria ongelmia kiekollisena tai kiekottomana, eikä Ossi ainakaan ollut jatkuvasti myöhässä tai väärin sijoittunut. Jaakola oli alku kaudesta meidän paras pakki mutta Jaakolalle on viime peleissä tullut enemmän virheitä kuin Ossille, myös todellisia kardinaalimunauksia joita ei olla nähty Ossilta ainoatakaan.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Ja vaikka Ossi olikin kentällä kun Riika teki 1-1 maalin niin muistaakseni sen maalin teki Hahlin mies ja Ossi oli omassa miehessä kiinni.
Nää nyt on lillukanvarsia, mutta kyllä se itse asiassa Ossin mies oli joka kiekon laittoi reppuun. Ossi lähti maalin kulmalle katkaisemaan syöttöä jossa epäonnistui, ja maalin edustalle jäi vastustajan ylivoima 2-1 Hahlin pitäessä omaa miestään takatolpalla. Koko tilanne tosin lähti Gundersonin huonosta pelistä kulmassa, jonka jälkeen oli miehestään jäljessä. Video: http://www.istv.fi/pelipaiva/vid-1288810957057.html

Myöhässä tai ongelmissa voi olla antamatta vastustajalle maalipaikkaa. Ja älä nyt käsitä väärin, silloin kun Ossi pelaa niin kuin pitää, diggaan ihan helvetisti. Lukeutuu muutenkin lemppareihin koko joukkueessa.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Nää nyt on lillukanvarsia, mutta kyllä se itse asiassa Ossin mies oli joka kiekon laittoi reppuun. Ossi lähti maalin kulmalle katkaisemaan syöttöä jossa epäonnistui, ja maalin edustalle jäi vastustajan ylivoima 2-1 Hahlin pitäessä omaa miestään takatolpalla. Koko tilanne tosin lähti Gundersonin huonosta pelistä kulmassa, jonka jälkeen oli miehestään jäljessä. Video: http://www.istv.fi/pelipaiva/vid-1288810957057.html

Olet oikeassa, nyt kun katsoin videon niin on totta että kiekon reppuun laittanut mies oli Väänäsen ja Hahl oli miehessään kiinni. Hallilla katsoin että se oli Hahlin mies joka livahti Riksalta maalintekoon kun Hahl yritti kurkottaa mailallaan tuossa tilanteessa peittämään vetoa. Väänänen yritti katkaista maalin takaa tullutta syöttöä ja kun se epäonnistui niin tuo maalintekijä jäi selän taakse vapaaksi.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Jos Ossi ei olisi tuossa tilanteessa lähtenyt paikaltaan, olisi maalia kiertänyt kaveri päässyt syöttämään yksin paljon paremmasta kulmasta maalin eteen tai vaihtoehtoisesti päässyt vetämään hyvästä sektorista etukulmaan. Ossi pelasi tilanteen täysin oikein.
 

pappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Spengler Cupin avausotteluun Salavat Julajev Ufaa vastaan mennään seuraavilla ketjuilla. Harjua kokeillaan nyt Moseksen ja Omarkin kanssa.

9 Niklas Hagman – 39 Niko Kapanen – 79 Eetu Pöysti
61 Tommi Huhtala – 26 Petteri Wirtanen – 76 Jere Sallinen
67 Linus Omark – 90 Johan Harju – 12 Steve Moses
18 Semir Ben-Amor – 32 Riku Hahl – 28 Jani Rita

4 Ossi Väänänen – 13 Ryan Gunderson
55 Atte Ohtamaa – 47 Ville Lajunen
77 Niko Peltola – 6 Topi Jaakola
74 Marco Maurer – 10 Cédric Hächler

31 Riku Helenius (1 Henrik Karlsson)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös