Tilastoja kaudella 2014-15

  • 1 023
  • 0
Suosikkijoukkue
HIFK
Menneillä kausilla on ollut tilastoketju, mutta tältä kaudelta se vielä puuttuu, joten pistetään ketju pystyyn, kun tilastot näyttävät IFK:n osalta oikein hyviltä tässä ja nyt.

Sarjataulukossa sijoitus on neljäs, mutta pistekeskiarvo on liigan paras: 1,81. Maalisarake näyttää 26 pelin jälkeen lukemaa 87, mikä tarkoittaa 3,35 maalia per ottelu, mikä puolestaan oikeuttaa ykkössijaan. Huikea lukema! Omissa on kolissut 64 kertaa, eli 2,46 kertaa ottelua kohti, mikä on vasta liigan kuudenneksi paras, mutta eiköhän se siitä kauden mittaan vielä pienene. Vertailun vuoksi mestaruuskaudella 2010-11 vastaavat luvut olivat runkosarjan jälkeen 3,32 ja 2,33.

Erikoistilanteille on oma ketjunsa, mutta todetaan täälläkin, että alivoima on IFK:lle akilleen kantapää. AV-% 76,4 on liigan surkein. Tälle pitää tehdä jotain kevääseen mennessä tai keväästä tulee lyhyt. Ylivoima sentään toimii kohtuullisesti - lukema 19,47 % oikeuttaa viidenteen sijaan: edellä Lukko, JYP, HPK ja Blues.

Pistepörssissä on hieman hiljaisempaa: Zaborsky on sijalla 9, Ramstedt sijalla 20 ja seuraavana on vasta Elkins sijalla 53. Toisaalta joukkueen sisäinen pistepörssi melko tasainen, sillä kaikkiaan 26 pelaajaa on päässyt pisteille ja kymmenen pelajaa on saalistanut vähintään kymmenen pistettä. Maaliverkkojakin on pöllyttänyt peräti 22 pelaajaa.

Husso maalillaan on vetänyt kauden alun numeroin 92,16% ja 2,17 GAA. Tämä tilasto vaatii parannusta, mutta lukemia epäilemättä heikentää vaikea lokakuu, kun pahimmillaan puolet runkopuolustajista puuttui rivistä. Jälleen katsaus mestaruuskauteen, jolloin Riksman ja Lundell pelasivat runkosarjan suunnilleen puoliksi lukemin 92,8 % ja 1,90 GAA vs. 91,8 % ja 2,40 GAA. Liekö muuten sattumaa, että Riksmanin lukema on tälläkin hetkellä Ässä-paidassa 1,91 GAA 13 pelin jälkeen?

Jos ummistaa silmänsä murheelliselta alivoimatilastolta, niin voisi sanoa, että pullat on aika hyvin uunissa kevättä ajatellen. Kautta on kuitenkin jäljellä vielä 34 peliä, joten sinä aikana ehtii kuvioita hioa ja Hussonkin tilastot toivottavasti kaunistuvat. Tietysti Lankisellekin olisi syytä antaa pelejä, jotta plejiareissa olisi luotettava kakkosveska. Niin tai näin, niin mikäli kausi jatkuu samanlaisena, voisi ehkä pikkuhiljaa ruveta katselemaan keittokirjoista hyviä nakkireseptejä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös