St. Louis Blues 2014–2015

  • 134 693
  • 282

Jonisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Kalpa, Україна
Paljon on taas ehtinyt tapahtua Blues -leirissä parin päivän aikana. Leopold kaupattiin Blue Jacketsiin 5. Kierroksen varausta vastaan ja Notes pitää palkasta 500.000$. Samalla nostettu Butler Wolvesin vahvuudesta. Kiitos ja hei Leopoldille, cap spacea Butlerin noston myötä jää 1.1milj.

Viime yönä voitto Washingtonista 4 - 1. Lehterän pisteputki jo seitsemän ottelun mittainen, kun teki ottelun avausmaalin. Berglund pelasi mielestäni lupauksia herättävästi, tehden 1+1 ja valittiin ottelun ykköstähdeksi.

Puolitoista erää tuli katsottua, joten en syvempää analyysia matsista jaksa puhelimella kirjoittaa muutenkaan. Hyvältä näyttää kuitenkin.
 

Jonisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Kalpa, Україна
Yöllä mennään Bell Centreen kaatamaan Habsit klo 2.35 suomen aikaa!

Lindström tekee tilaa MPS:lle. Jalkoja, jalkoja.

Kentälliset illan matsiin:

Berglund - Backes - Oshie
Schwartz - Lehterä - Tarasenko
Steen - Stastny - Pääjärvi
Ott - Lapierre - Reaves

J-bo - Pietrangelo
Shattenkirk - Gunnarson
Cole - Jackman

Allen aloittaa maalilla.

Montreal on koko liigan ykkösenä ja voitti kuusi viimeistä otteluaan ennen tiistain Pens - ottelua, jonka hävisivät.. Blues voittanut Bell centressä viidestä viime kohtaamisesta neljä, joten eiköhän jatketa tätä perinnettä.

Tarasenko ei jatka tänään kiikareilla ja Pietrangelo tekee tänään maalin.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Näköjään Bouwmeesterin 737 ottelun putki meni poikki 10,5 vuoden jälkeen.

Mikä minusta tekee tästä 'Iron Man' putkesta vieläkin kovemman, että Jbo on pelannut illasta toiseeen 23-25min TOI:lla painottunut 5on5 ja alivoimalle ja se vielä nostaa tätä putken arvoa, että vastassa on ollut AINA vastustajan parhaimmat. JOs nyt on olut kuuma aihe yli-ja aliarvostetuimmat suomalaispelaajat niin Jbo menee helposti kategoriaan aliarvostetut, jotka ovat top2 pakkeja omassa joukkueessaan.

* * *

Tuossa viikonloppuna oli lyöty tulille artikkeli täällä Jatkoajassa Jori Lehterä suomalaisen jääkiekon ykkössentteri?

Parissa kohtaa sai hymähtää kuinka Seppänen ja Saarela saivat omissa väitteissään kaiken kuulostamaan ääripäältä. Minusta on aivan liian aikaista keskustella tai edes sanoa oletusta Jorin olevan paras suomalaisen jääkiekon sentteri. Näkisin, että kun 40 ottelua on pelattu niin nähdään suunta kuinka kovalla tasolla Jori todellisuudessa on NHL jäillä. Ihan hyvä artikkeli siihen nähden, että sinilasien takaa on tullut uusi kaveri NHL-tasolle, joka on noussut yhden contender joukkueen tärkeäksi palaseksi menestyksen tiellä.

Joten lähden itse myös laukottamaan ajatusta tämän alkukauden jälkeen Jorista. En vertaa Joria kenenkään muuhun suomalaiseen NHL:ssa pelaavaan sentteriin. Olisi kohtuutonta jo pelkästään sen takia, että MG/Filppula/Koivu ovat jo useamman vuoden takoneet rapakon toisella puolella ja olleet joukkueidensa isoja palasia kun Jorin on vasta maistanut 'hunajata' hetken verran ja kuluttanut vasta ensimmäiset hikiset runkkuhousunsa puhki.

Itse näen Jorin enemmän olevan paketti joka on keskinkertainen 2-suunnan sentteri jonka parhaimmat ominaisuudet pääset esille kun hän pääsee vauhdista tekemään peliä kulmissa. Jori on nuottien parhain aloittaja sekä hän on jo nyt joukkueen 'aivot' kun hän astuu kentälle ja pääsee rakentamaan peliä. Alkuunhan Stasny annettiin ohjat ennen loukkaantumista Tarasenko vierellä ja se homma ei toiminut lähelläkään niin miten Jori on esittänyt näiden 16 ottelun aikana Tarasenko kanssa. STL on ketju, jossa kukin tukee toistaan tilaanteen vaatiessa, ei voi sanoa, että Jori on se joka pelkästään se 2-suunnan pelaaja. Sehän tästä ketjusta tekee äärimmäisen vaarallisen, että jokainen ketjun pelaaja täydentävät toisiaan. Ne muutamat pelit milloin Jori pelasi 3 senaa Jocken ja Steenin/Bergyn kanssa niin pelihän toimi ihan hyvin. Jos jostain hullusta syystä Hitch rikkoisi STL ketjun ja siirtäisi Jorin kolmosen keskelle niin kemiat tietenkin rikkoutuisi ja 3-ketjun laiturit saisivat pelisilmän joka ajan kanssa tuottaisi enemmän mitä Stastny pystyy esittämään tällä hetkellä. Enkä usko,että Stastny kykenisi täydessä tikissään samanlaiseen esitykseen mitä Jori tuo. Pauli poika on enemmän hyökkäävämpi ja on elää enemmän kiekollisesta pelistä kuin Jori. Stastnyn pelityyli tappaisi Tarasenko sekä Schwartzin tehokkuuden hyökkäyspäässä. Jos vähäänkään on seurannut nuottien pelejä niin STL ketjun yksi vahvimmasta pelistä on 'one touch pass' pelityyli, jolloin kiekko liikkuu ja näin saadaan kierrätämällä se maalipaikka jolle kulle ketjun pelaajalle.

Jori on vasta pelannut 20 ottelua ja oppii koko ajan pienen kaukalon niksit joten annetaan tuon mehevän sopan vielä muhia ja katsotaan uudestaan runkkarin puolivälissä missä mennään. Minusta itse näen vielä pieniä heikkouksia nopeissa tilanteissa ja Jorin motoriikka ei ole sillä tasolla, että pysyy tolpillaan. Vielä vuosi eteen niin kaveri on huomattavasti 'kypsempi' paketti NHL karkeloihin, saanut sitä kokemusta ja toivottavasti saanut tasapainonsa kuntoon. Vielä kun hän oppisi antamaan vastataklauksen kiekon tavoittelu tilanteissa niin herran lettas hän tulee olemaan pelottava yhdistelmä pelinrakentajan/2-suunnan sentterinä.

Uskon, että Jori ei tule ikinä olemaan 'huigee' isolla kentällä mitä #64 ja Filppula esittävät senhän varmasti kaikki ymmärtävät, mutta pienessä kaukalossa lukuunottamatta kuka on hänen laiturina Jori tulee nakuttamaan pisteitä ja olemaan yksi tae ketjun + tilastoon. On otettava pieni muistutus siihen, että Jorihan myös kärsi tästä kevyestä taudista mikä jylläsi nuottilaumassa ensimmäisen 10 ottelun verran. Kuten myös se, että Jorin pistesaldo olisi huomattavasti suurempi mitä se nyt on jos olisi 3 syöttäjän tilasto voimassa. Sillä useat maalit ovat lähteneet Jorin rakentelusta.

* * *

Palataan sorvin äärelle ti-ke yönä kun vieraskiertueen loputtua kotona Scottrade Centeriin saapuu Ottawa.
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Mikä on Bluesin veskaritilanne? Onko jompikumpi veskoista loukkaantunut tai pelannut huonosti vai mikä tässä on taustalla? En olisi nimittäin Bluesia ihan ensimmäisenä joukkueena Brodeurin uudeksi seuraksi veikannut.
 
Suosikkijoukkue
Turkoosi kevät 2024, Dallas Stars, Leksands IF
Joo en kans ymmärrä. Bluesilla on yks liigan vahvimmista veskariduoista. Mitä käyttöä 42v Brodeurilla silloin on?
 

Ralph

Jäsen
Mikä on Bluesin veskaritilanne? Onko jompikumpi veskoista loukkaantunut tai pelannut huonosti vai mikä tässä on taustalla?
Brian Elliott on loukkaantunut. Sivussa "week-to-week".

Aika mielenkiintoinen hankinta joka tapauksessa, jos siis ylipäätään saa sopimuksen. Elliott tuskin on mitään mahdottoman pitkään sivussa, joten mitäs sitten Brodeurille tehdään? Jake Allenin voi kaiketi vielä farmiin heittää, mutta hyvinhän tämä on pelannut.

Jos Broudeur saa sopimuksen loppukaudeksi ja on yhä samalla tasolla, voihan Elliottinkin kaupata jonnekin. Jos siis luottavat Brodeur-Allen-kaksikkoon cup-taistossa.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Vastaus luki kyllä tuossa minun ylläolevassa linkissäni. Eli kyllä, Elliott on loukkaantunut. Tuossa linkissäni Hradek myös spekuloi, että mitä sitten tapahtuu kun Elliott palautuu kuntoon, ja vaikka tämä on pelkkä tryout niin kuulemma Brodeur on myös sanonut, että siinä vaiheessa kun Elliott palaa on Marty valmis myös treidiin. Hienoa minusta, että vielä 42-vuotiaana on tällainen palo lajiin ja halu pelata.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
ja vaikka tämä on pelkkä tryout niin kuulemma Brodeur on myös sanonut, että siinä vaiheessa kun Elliott palaa on Marty valmis myös treidiin. Hienoa minusta, että vielä 42-vuotiaana on tällainen palo lajiin ja halu pelata.

Aika helppo treidattava jos ei nyt ilmaiseksikaan kelpaa kenellekään. Toki kun siihen sitten laittaa korkean varauksen kylkeen niin eiköhän joku Martyn ota maskotiksi loppukaudeksi. Ei sillä, voihan tuo puolen vuoden pelaamattomuus tehdä myös ihmeitä ja Marty on taas 10 vuoden takaisessa iskussa.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Tom Timmermann @tomtimm · 1h 1 hour ago
The Blues have called up Lindbohm from Chicago, presumably as coverage for Jackman.

Tom Timmermann @tomtimm · 1h 1 hour ago
Hitch said after the game that X-rays on Jackman were negative, but with only 6 healthy D at the moment, they need to be safe.

Eihän sitä koskaan ikinä toivo loukkaantumisia, mutta olisi maagista jos Petteri saa nyt toisen mahdollisuuden pelata ylhäällä sillä sen verran 'vakuuttavan' debyytin hän teki kauden alussa.
 

Jonisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Kalpa, Україна
Kohta mennään! En kyllä löytänyt äkkiä varmistusta Lindbohmin pelaamisesta, mutta toivotaan.

Menee se työyö näinkin. Let's go Blues!
 

Jonisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Kalpa, Україна
Kirjoitellaan hieman jälkijunassa, mutta kirjoitellaan kuitenkin.

Minun silmiini peli näytti vähän tahmealta, kiekko karkaili ja peri pyöri lähes poikkeuksetta väärässä päädyssä. Ulkomuistista laukaukset menivät jotakuinkin 38 - 26 Wildille. Allen oli hyvä.


Tarasenko näytti jälleen osaamistaan 1-0 maalissa: Kiekko otetaan vastustajalta ja huikealla maltilla Bäckströmin ohi. Captain DB teki toisen osuman Notesille etuyläkulmaan. Hieno maali, vaikka silmiini näytti että Nikke pelasi itsensä todella pieneksi. Pilkuilta sitten muutama melko tuhnuja yrityksiä herroilta Oshie, Steen ja Wildilta Koivu, Parise ja Pominville. Ratkaisevan ampui Tarasenko, mitenkäs muuten. Nätti oli tämäkin.

Erityismaininta tuosta Shattenkirkin ulosajosta. Pieni poikkari Carterin selkään ja mies naama edellä plekseihin - 5+20 ja pihalle. Puhdas vahinko ja Carterilla oli vissiin heikompi tasapaino, kun ei todellakaan näyttänyt kummoiselta tuuppaisulta. Sitten taas Scandella taklasi Oshieta päähän pelkästään kakkosen arvoisesti.
Seuraavat matsit sitten Back2back -malliin ensin Blackhawksia vastaan ja seuraavana päivänä Predators. Uskoisin, että Lindbohm pelaa ainakin toisessa matsissa, taitaa olla Jackmanilla vammaa.

Saako tuosta Game misconductista muuten automaattisen yhden ottelun pelikiellon? Tämmöinen muistikuva jäänyt. Jos näin on, Shats ei pelaa Hawkseja vastaan.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Kirjoitellaan hieman jälkijunassa, mutta kirjoitellaan kuitenkin.

Minun silmiini peli näytti vähän tahmealta, kiekko karkaili ja peri pyöri lähes poikkeuksetta väärässä päädyssä. Ulkomuistista laukaukset menivät jotakuinkin 38 - 26 Wildille. Allen oli hyvä.


Tarasenko näytti jälleen osaamistaan 1-0 maalissa: Kiekko otetaan vastustajalta ja huikealla maltilla Bäckströmin ohi. Captain DB teki toisen osuman Notesille etuyläkulmaan. Hieno maali, vaikka silmiini näytti että Nikke pelasi itsensä todella pieneksi. Pilkuilta sitten muutama melko tuhnuja yrityksiä herroilta Oshie, Steen ja Wildilta Koivu, Parise ja Pominville. Ratkaisevan ampui Tarasenko, mitenkäs muuten. Nätti oli tämäkin.

Erityismaininta tuosta Shattenkirkin ulosajosta. Pieni poikkari Carterin selkään ja mies naama edellä plekseihin - 5+20 ja pihalle. Puhdas vahinko ja Carterilla oli vissiin heikompi tasapaino, kun ei todellakaan näyttänyt kummoiselta tuuppaisulta. Sitten taas Scandella taklasi Oshieta päähän pelkästään kakkosen arvoisesti.
Seuraavat matsit sitten Back2back -malliin ensin Blackhawksia vastaan ja seuraavana päivänä Predators. Uskoisin, että Lindbohm pelaa ainakin toisessa matsissa, taitaa olla Jackmanilla vammaa.

Saako tuosta Game misconductista muuten automaattisen yhden ottelun pelikiellon? Tämmöinen muistikuva jäänyt. Jos näin on, Shats ei pelaa Hawkseja vastaan.

Ensimmäiseen tummennukseen: Allen on ollu tänä kautena äärimmäisen tasapainoinen ja juurikin kyky voittaa otteluita omalla suorituksella. Nyt kun näyttää siltä, että Brödööri signataan niin toivon mukaan Jake imee kaiken tietotaidon Martysta. Harvoin 'nuorelle' maalivahdille tulee tilaisuutta vetää tandemina kuukauden pvät yhden parhaimman ellei jopa parhaimman maalivahdin kanssa. Sitten kun Elliot on tervehtynyt niin kuuma Brödööri tullaan tiputtamaan ja joku tiimi hänet signaa vielä. Täältä Martyn ja Hitch mietteitä eiliseltä pvältä. Nyt uumoillaan, että tänään voisi tulla Martyn signaus ja to-pe välisenä yönä Marty voisi olla maalin suulla kun vastaan asettuu Predaattorit.

Toiseen tummennukseen: Tuo Shattenkirkin 5min ja ulosajohan oli täysi vitsi. Välillä tuntuu, että tällä kaudella tuomiot ovat olleet tiukkoja ja muutamia kyseenalaisia vihellyksiä olen nähnyt. Wildia vastaan tuomarit olivat ihan hukassa, miten yhden pelin aikana voidaan nähdä kaksi ääripäätä ja kummatkin tuomot menevät reisille. Tässä Shattyn 5+20min ja tässä Scandellan 2min. Saihan Scandella tuosta päähän kohdistuneesta taklauksesta $2,755.38 maksun. En kuitenkaan liian sinilasien takaa tuijottele pelejä, mutta olihan nämä tuomiot ala-arvoisia NHL jäille. Muistellaan kun viimeksi kohdattiin (video siitä) Wild niin Mike Rupp ajoi silloin Oshien 'telakalle' eli hän oli poissa ensimmäisistä kevään poffiväännöistä Chicagoa vastaan.

Oshie kirjoitti:
That’s the second time that’s happened in a matter of three shifts that I’ve been in Minnesota, I don’t know, seems a little targeted ...
 

Jonisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Kalpa, Україна
@Ranksu itselle heräsi tismalleen samat ajatukset Martyn mentorin roolista Allenille. Brodeur on voittamut urallaan lähes kaiken mahdollisen ja tietää varmaan myös tuosta mentaalipuolen valmistautumisesta jotain. Saatikka sitten pienistä asioista, jotka pelin sisällä tapahtuu jne. Minun puolestani jo tämän takia Martyn voisi loppukaudeksi signata. Sitten vaan valmennuspuolelle, mikäli haluaa organisaatiossa jatkaa. Kolmen veskan pitäminen rosterissa olisi toki ongelmallista, mutta Allenin jatkaessa loistavia otteitaan ja Brodeurin osoittauduttua hyväksi backupiksi, Elliottin voisi laittaa vaikka Berglundin kylkiäisenä.

Joku powerforward/sniper -laituri olisi toiveissa, mutta en kuitenkaan tiedä onko se mitä joukkue kaipaa. Foligno Columbuksesta? Meh.
Menee jälleen fantasiamanageroinnin puolelle.

Ps: pitänee laittaa #91 t-paita hankintaan.
PPs. Ei viitsi paljon lainailla, kun luurilla kirjoittaa.
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Hitchcockilta kommentti: "If he’s here, he’s going to play. He’s not going to back up"
Että tuota, onnea Bluesille uuden, keskimääräistä NHL-veskaria huonomman veräjänvartijan kanssa.
 

Jonisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Kalpa, Україна
No, jää nähtäväksi Brodeurin anti. Jos ei pelillisesti enää annettavaa ole, niin pukukopissa ja Allenin "kasvatuksessa" taatusti on. Ihan hyvä soppari, 700k arvoltaan. Upgrage Binningtoniin.
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
No, jää nähtäväksi Brodeurin anti. Jos ei pelillisesti enää annettavaa ole, niin pukukopissa ja Allenin "kasvatuksessa" taatusti on. Ihan hyvä soppari, 700k arvoltaan. Upgrage Binningtoniin.

Halpa sopimushan tuo on, ja jos Martyn katsotaan olevan hyvä mentori Allenille, niin ei siinä valittamista sinänsä. Itselleni on vaan jäänyt semmoinen kuva, että Marty ei oikein tykkää tuosta kakkosveskarin hommasta. Ykköseksi ukosta ei oikein viime vuosien suoritusten perusteella enää ole.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Halpa sopimushan tuo on, ja jos Martyn katsotaan olevan hyvä mentori Allenille, niin ei siinä valittamista sinänsä. Itselleni on vaan jäänyt semmoinen kuva, että Marty ei oikein tykkää tuosta kakkosveskarin hommasta. Ykköseksi ukosta ei oikein viime vuosien suoritusten perusteella enää ole.

Juurikin näin. Ymmärtääkseni tämä oli se suurin syy, miksi hän ei Devilsissä jatkanut - kumpikin osapuoli taisi tietää, että Brodeurista ei mentaalitasolla oikein ole selkeän kakkosen rooliin.
 

unbreakable80

Jäsen
Suosikkijoukkue
St.Louis Blues
Täysin samaa mieltä Ranksun kanssa Wild ottelun jäähyistä. Allekirjoittaneella otti hieman tunteisiin se hetki kun Oshie lähti pimeä huoneeseen pupillejaan rauhoittamaan. Olisin toivonnut hieman vahvempaa reagointia Bluesin joukkueelta kyseisessä pelissä ja jo ihan Caseen Mike Rupp. No paras näpäytys on 2 pistettä.

Elliott / Allen akselia en taas rikkoisi kirveelläkään, heille ainakin 2 vuoden projekti enkä myös luopuisi Berglundista. Hyökkäyksessä niin hyvä laajuus nyt ja mitä olen ymmärtänyt että joukkueen henki on hyvinkin tiivis tällä hetkellä, enkä lähtisi sinne hirveästi ronkkimaan.

Ensi yönä onkin sit taas aika legendaarista kamaa tiedossa. Oikeastaan 2 centralin kärkikamppailua peräkkäin. Väsyneitä työpäiviä tiedossa.
 

Jonisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Kalpa, Україна
Onko @Ranksu lla heittää analyysiä pelistä? Viasat ei television puolella ainakaan uusintaa telkku.comin mukaan näytä, joten ei tätä voi edes jälkeenpäin katsella.

Koosteiden perusteella ei ainakaan Brodeurin piikkiin voi maaleja laittaa, olipa joukossa jokunen komea koppikin.
 

Jonisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Kalpa, Україна
No niin, jälleen myöhässä, mutta laitellaan omia mietteitä tuosta Isles -matsista.

Kyllähän tuo Allenin highlight -torjunta ja pian sen jälkeen kammottava ripari, josta kiekko lusikoitiin Notesin verkkoon, kuvastaa oikeastaan koko peliä: avauserän 3 - 0 tilanteesta vielä käännettiin peli voitoksi. Liikaa jäähyjä otettiin ja tekikö Isles jopa kaksi YV-maalia. Mutta taas Bluesin ylivoimakin oli tehokasta, ennenkaikkea herrat Stastny ja Oshie alkavat löytää virettään, mikä lupailee hyvää. Shattenkirk tehoili, mutta mieleen jäi muutama hirveä sokkosyöttö suoraan vastustajalle. Jackman oli näkymätön, mikä onkin hyvä juttu. Lindström oli myös pelipäällä, syöttäen kolme maalia.

Lindbohm oli hyvä mitä vastuuta sai! Miehekästä pelaamista, Gunnarsonin loukkaantuminen (upper-body, kestosta ei tietoa) avaa taas Petterille tilaa. Olikin aika ruma Lee:n kyynärpää suoraan Gunin päähän, eikä edes jäähyä. Olipa pelissä vastaava tilanne, mistä Shattenkirk ajettiin aiemmin ulos: Poikkari selkään ja naama edellä laitaan. Kapteeni taisi turhautua hieman. Tästä onneksi vain pikkukakkonen.. Lehterä syötti yhden ja Tarasenko teki tästä nätin kuvion päätteeksi, pisteille koko STL -ketju.

Nojoo, voittohan sieltä kairattiin värikkäiden vaiheiden jälkeen, joten täytyy olla tyytyväinen.

Tänään Scottradella vastassa Florida ja Brodeur aloittaa maalilla. Peli alkaa tuttuun tapaan 03.00 suomen aikaa. Yövuoro, joten jospa ehtisi katselemaan tämänkin.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Florida Panthers @ St. Louis Blues 2-4 | yleisö: 17,330

Vedän yhteen pienesti mitä sattui silmään enimmäkseen pelaajien otteista. Olen ollut vähän kaksjakoisissa fiilingeissä Martyn tulosta: Sen tiesin, että tuleva HFO tuo Allenille ja muille pelaajille voittamisen kulttuuria ja asioita mitä ei ehkä valmentajat pysty 'luomaan' tai kertomaan. Brodeur on vetänyt 2-1 recordin ja 700k + 40k näyttää pullotavan pörsi jo. Ottaen huomioon, että viimeksi ennen nuottilaa Marty on pelannut huhtikuussa ja kuinka terävältä hän on näyttänyt on aika uskomatonta. Voihan tässä olla sama virsi mikä kävi haistavittu Millerin kanssa, joka veti 6 peliä omalla tasolla ja loppu onkin historiaa. Mitä enemän näen Brödöörin otteita sitä vakuttuneemmaksi alkaa muodostua se, että mahdollisesti nuottilauma voisi vetää kolmella maalivahdilla kauden loppuun asti ja tiputtaa kenttäpelaaja alas kun Elliott on tervehtynyt.
Pakko myöntää etten ole liiemmin tiennyt miten Marty pelaa tai se kuinka vahva hän kiekollisena. Alleni on mukiin menevä kiekollisena ja kykenee avaavaan peliin, mutta kun vertailee Elliottiin, Halak tahi Milleriin niin päivän ero siihen miten Marty pystyy luomaan nopeutta oman pään peliin. Martyn itsevarmuus huokuu aina kun hän koskee kiekkoon ja pelaa sitä eteenpäin. Tämä näkyy positiivisena myös pakkien toimintaan vaikka muutaman pelin Martyn vetänyt maalin suulla niin pakkien sijoittuminen on toiminut hyvin kun Marty on avannut peliä kuin kolmas pakki konsanaan. Tottunut aikasempiin maalivahteihin, että kun lähdetään hakemaan kiekkoa maalin takaa yleensä tilanne päätyy pomppujen jälkeen omille tai kuten yleensä niistä on muodostunut maalipaikka vastustajalle. En löytänyt nopealla etsinnällä näitä Elliottin seikkailuvidoita juutuupista, mutta niitä kyllä piisaa.
Kaikesta huolimatta vaikka Marty on haastatteluissa kertonut olevansa vähän ruosteessa vielä ja huomioi ettei tasapaino ole sitä priimaa tietyissä tilanteissa niin itseni nämä otteet ovat kyllä vakuuttaneet. Kuinka hyvin Marty on sopeutunut nuottilaumaan ja se miten kaikki klikkaa puolustuksen kanssa. Ihan hauska tuo 20k bonari ja tätä menoahan palkkapussi vain kasvaa humisten.

Petteri Lindbohm pelasi yöllä siis neljänne pelinsä nuottipaidassa ja jatkaa todella tasapainoisia otteita. Vaikka kuinka yritin hakemalla hakea virheitä niin yleensä se oli pakkipari tai muu kenttäpelaaja jolta löytyi se heikkopeli Petterin ollessa kentällä. Pidän siitä miten varmoja ja nopeita avauksia hän jakelee. Jos Petteri pääsisi pelaamaan kuumempien hyökkääjien kanssa niin voitaisiin nähdä hyökkäyspäässäkin 'äksöniä'. Panttereita vastaan hän pelasi yleensä kolmosen ja nelosen kanssa vain muutama vaihdon näin STL ketjun kanssa. Muutamasta viivapelistä olin kirjauttaa paperille väärästä pelistä, mutta oikea luku kummassakin oli oikein eli uskaltaa pitää viivan kiinni sinisellä ja lukee oikein jos ei pysty pitämään viivaa kiinni ja varmistaa mahdollisen läpiajon tai 2on1 tilanteen. Omissa Petteri varjostaa omaa pelaajaansa kuin tossun alla oleva rapulainen mies kun nainen juoksentelee kiimassa kaupasta toiseen ja yrittää kadota välillä hyllyjen taakse. Kovuuttahan Petteriltä ei puutu ja aina antaa ylimääräisen poikkarin ja taklauksen vartioittavalle pelaajalle ja eikä tänäänkään panttereita vastaan Jokisella ja varsinkaan Bergenillä ei näyttänyt olevan hauskaa kulmissa kun Petteri painoi päälle ja antoi kaikkensa. Mitä enemmän Petteri saa vastuuta ylhäällä pelaamiesta sitä enemmän valmennusporras on tykännyt hänen esityksistään. Vaikka peli minuutit ovat vielä pieniä niin uskallan jo nyt sanoa jos kehitys jatkuu tätä rataa niin ensi kaudella Lindbohm on pelaavassa kokoonpanossa jokainen ilta. Itselle on vielä kysymysmerkki pystyisikö Petteri pelaamaan ylivoimaa toisessa yv:ssä näillä pakkipareilla, siihen uskon täysin, että alivoimalla Petteri menisi heittämällä jo kentälle, mutta valmennus ei ole tohtinut vielä antaa vastuuta siihen. Nuottilauma kaipaa juurkin Petterin tuomaa fyysisyyttä ja ilkeittyä alakertaan. jackman on minusta jo 'tuu jo pois Juti' - osastoa ja vaikea uskoa, että hän sopimuksen loputtua rustaisi pitkää sopimusta nuottilassa, korkeintaan halvan Brödöör tyyppisen metodi sopimuksen.

Yön pelistä sen verran, että Backes sai kiekon suuhunsa ja ketjut elivät sen jälkeen. Schwartz kirjautti huikeat yli 25 TOI:n. Lehterä jatkaa vakuuttavia otteita ja on virtuoosi kiekollisena. Useaita vapauttavia syöttöjä, joista yhdestä Cole napautti laatan verkkoon. Jorin aloitukset ovat tippuneet siitä mitä alkukaudesta näin, mutta vieläkin ollaan yli 50% kevyesti. Muista suomalaisista JJ oli aika yössä eilen. En tiedä vaikuttaako paljon siihen, että hän on se pelintekijä kun Barkov on lasaretissa eikä Bergeni tahi Boyes ole niin peliä tekeviä mitä JJ kaipaisi. Niin meinasin unohtaa sanoa, että tämä nuori lupaus Ekblad oli huikaiseva. Kaveri veti nuottien parhaita vastaan ja paria virhettä lukuunottamatta jäätävää settiä. Tuo tasoitusmaali osoitti hyvin, että tästä nuoresta kaiffarista kuullaan vielä vaikka suurin syyhän maalin syntyyn oli Oshien surkea peliluku lähteä hakemaan mailaa ja Shattery jätti oman puolensa liikan auki. Terävä luistelija, kyky tuoda kiekkoa ylös, varmahko omissa ja pelin lukutaito hyökkäyspäässä haistaa maalitilanteet.

Nuottien kokoonpano (TOI):

Koodi:
Schwartz (25:03) - Lehterä (18:26) - Tarasenko (21:59)
Berglund (15:06) - Backes (4:41) - Oshie (18:53)
Ott (15:15) - Stastny (14:29) - Lindström (11:23)
Porter (11:03) - Lapierre (11:58) - Reaves (8:27)

Butler (22:12) - Pietrangelo (24:10)
Lindbohm (12:27) - Shattenkirk (23:53)
Jackman (19:04) - Cole (15:31)

Brodeur 94.1% (60:00)

Pantterien kokoonpano (TOI):

Koodi:
Huberdeau (15:02) - Bjustad (14:40) - Fleischmann (15:20)
Bergenheim (14:18) - Jokinen (16:50) - Boyes (14:13)
Pirri (9:36) - Trocheck (15:37) - Hayes (16:37)
Kopecky (11:08) - Bolland (15:45) - MacKenzie (13:19)

Campbell (22:16) - Ekblad (22:19)
Mitchell (21:36) - Kulikov (21:27)
Olsen (15:49) - Gubranson (16:48)

Luongo 88.9% (59:20)

ottelun jälkeiset haastattelut I (Marty, Porter ja Hitch)
Hitchin pressi

* * *

Seuraava ottelu onkin to-pe välisenä yönä Islandereja vastaan Scottrade Centerissä. Kuullostellaan ja päivitellään palaako Jbo, Gunnar tahi Steen pelaavaan kokoonpanoon, että nähdäänkö Petterin otteita ylhäällä vielä.
 
Viimeksi muokattu:

Jonisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Kalpa, Україна
Seuraava ottelu onkin to-pe välisenä yönä Islandereja vastaan Scottrade Centerissä. Kuullostellaan ja päivitellään palaako Jbo, Gunnar tahi Steen pelaavaan kokoonpanoon, että nähdäänkö Petterin otteita ylhäällä vielä.

Hankala paikka on Petteriä kyllä pudottaakkaan, vaikka siellä on edellä vielä mm.Butler, joka on mielestäni hänkin näkemissäni matseissa täyttänyt tonttinsa kohtuullisen hyvin. Kiitos Ranksulle taas raportista kuitenkin.

Itseltä meni ensimmäinen erä lähes kokonaan töitä tehdessä ohi, toisen erän aikana torkahdin ja kolmatta erää sitten virkein silmin tuijoteltiin, joten syvempää analyysiä lie turha kirjoittaa.

En nyt löydä äkkiseltään linkkiä, mutta lueskelin Berglundiin liittyvää treidihuhua, että mies olisi (jälleen) vaihtumassa Jordan Eberleen.

Eberlestä on jäänyt kuva nopeasta, hyvin kahteen suuntaan pelaavasta jonkinsortin sniperina, olenko oikeassa? Sopisi siis tuohon jengiin hyvin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös