New York Islanders 2014–2015

  • 110 114
  • 379

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Eilinen jäi välistä ja kaksi edellistä on tullut kuunneltua radion kautta, joten mukava viimein taas todistaa touhua omin silmin, eikä altistua joka mainoskatkolla n.8 kertaa "you're listening to radio Hofstra University Islanders network...". Tosin oma taikansa (netti)radiossa yön pimeinä tunteina on.

Laajalla rintamalla tulee onnistumisia ja vierassaldo on edelleen jäätävä. Divisioonassa muilla ovat vielä pahimmat vieraskiertueet edessä, eikä Penguinsia lukuunottamatta, muutenkaan kovin kuumia jengejä tällä hetkellä ole.

Mikäli Halak pystyy vakiinnuttamaan tasonsa, menettelee Johnsonkin satunnaisena tuuraajana. Tavaresista paha mennä sanomaan mikä jumittaa ja pakostakin tuo viime kevään vamma tulee mieleen, mutta onneksi tällä hetkellä hänen ei tarvitsekaan kannatella muuta porukkaa harteillaan, joten odotellaan rauhassa.

Tänään kunnioitetaan Battlin' Billy Smithiä ja toivon mukaan hänen läsnäolonsa saa Halakin liekkeihin, vaikkei Smith nyt paras esimerkki ole runkosarjan suhteen, mutta otti tarvittavat voitot silloinkin. Kotisivuilla lyhyt teksti sekä audiolinkki Smithin haastatteluun ja laitetaan nyt miehen kunniaksi vielä tämäkin 1990-luvun alun Legends of Hockey-video. Hullu mies maalillaan, mutta sympaattisen simppeli ukko pukuhuoneen ulkopuolella.
 
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Mukava on ollut nähdä pitkien masentavien vuosien jälkeen, että nyt kulkee taas. Kai se Snow sittenkin on nero? Jälleen hyvä voitto hyvällä pelillä pienen alkukankeuden jälkeen.

Tänään ei montaa tyhjää paikkaa hallissa ollut, eli hienoa senkin puolesta. Peli kulkee, yleisö on mukana jne. Tänä vuonna mennään pitkälle!
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Tänään ei montaa tyhjää paikkaa hallissa ollut, eli hienoa senkin puolesta. Peli kulkee, yleisö on mukana jne. Tänä vuonna mennään pitkälle!

Tähän on helppo yhtyä. Yleisö oli fantastinen ja antoi kotijoukkueelle ylimääräistä potkua. Fanit ja Nielsen pimensivät Crosbyn, joukkue oli tiivis ja teki keskialueen ylittämisestä vaikeaa ja hyökkäyksestä löytyy pitkästä aikaa leveyttä Tavaresin takaakin. Ainut kysymysmerkki pudotuspelejä ajatellen on maalivahti, tänään pelasi erinomaisesti mutta riittääkö eväät pitkässä juoksussa? Jos joukkue edessä on yhtä tiivis niin se helpottaa maalivahdinkin pelaamista.

En Pens-fanina tahtoisi missään nimessä Islandersia tänä vuonna vastaan pudotuspeleissä.

Katselin peliä Islandersin feedillä ja en oikein tiedä mitä mieltä olisin erän aikana käydystä haastattelusta. Esimerkiksi 1-1 maali meni aivan tyystin ohi kun selostuskopissa olivat ihan muut jutut olivat kesken. Tietysti 82n peliin mahtuu yksi erikoisteemailtakin, mutta näin vierasjoukkueen fanina en saanut paljon irti tuosta. Enemmänkin häiritsi pelin seuraamista.
 

Juzbe#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Islanders, HPK
Yes, Yes, Yes! Islanders: 20GP, 14-6-0

Huhhuh, mikä matsi! Isles tarjosi kyllä faneille lauantai-illan huumaa hienolla taistelulla Penguinsia vastaan. Coliseumin tunnelma oli näin Suomesta katsottunakin aivan mahtava, tuollaista meteliä ei joka hallista irtoa. Back-to-back sweep Pittsburghista maistuu varmasti joka fanille!

Pelin alku oli melko tarkkaa ja tunnustelevaa, eikä maalipaikoilla herkuteltu. Penguins pääsi ehkä hiukan halvalla pompulla johtoon mutta Isles oli mielestäni koko ajan hiukan niskan päällä. Enimmäistä Isles- maalia jouduttiin hetken odottamaan, kunnes toisen erän lopulla Matt Martin räjäytti Coliseumin. Nelosketju pelasi muutenkin loistavan ottelun ja erityisesti Martin loisti fyysisessä kamppailussa. Isles oli mielestäni aika selkeästikin fyysisempi joukkue ja ainakaan Downie ei päässyt helpolla kun Hamonic haastoi hänet tanssiin ja Martin piti miestä silmällä koko pelin. Downien turhautumisesta seurasi myös Islesin 3-1 maali.

Martinin lisäksi maalinteossa onnistuivat Lee, Nelson ja Tavares. Tavares pelasi muuten hyvän matsin, jospa kapteenikin heräilisi taas vaisumman jakson jälkeen. Joukkueesta ei löytynyt muutenkaan heikkoa lenkkiä, hyvällä draivilla on porukka liikkeellä!

Sarjataulukossa ollaan nyt siis tasapisteissä Penguinsin kanssa. Aika kova juttu, tämä luo varmasti uskoa organisaatiolle, jokaiselle pelaajalle ja faneille. Hyvän pelaamisen täytyy myös jatkua, sillä divisioonan sisäiset mittelöt jatkuvat.

Käykääpäs muuten lukemassa New York Timesin sivuilta artikkeli Frans Nielsenistä, josta myös Howie ja Butch mainitsivat eilisessä lähetyksessä. Frans on minusta erittäin aliarvostettu pelaaja, todella pitkäaikainen Islander ja oma suosikkipelaajani tämä hetken rosterista. Mukavaa että Isles saa huomiota isommissakin medioissa.

Katselin peliä Islandersin feedillä ja en oikein tiedä mitä mieltä olisin erän aikana käydystä haastattelusta. Esimerkiksi 1-1 maali meni aivan tyystin ohi kun selostuskopissa olivat ihan muut jutut olivat kesken. Tietysti 82n peliin mahtuu yksi erikoisteemailtakin, mutta näin vierasjoukkueen fanina en saanut paljon irti tuosta. Enemmänkin häiritsi pelin seuraamista.

Eihän se välttämättä vierasfaneja niin kiinnosta mutta kyllä minusta oli kiva kuunnella nelinkertaisen Stanley Cup-mestarin ja Islanders-ikonin mietteitä. Toki tämähän on Isles-lähetyksessä vakiokamaa kun lauteilla istuu Butch Goring. Nuorempana Isles-fanina on mahtavaa tutustua Islandersin historiaan, siihen nimittäin mahtuu jos jonkinmoista tarinaa ja legendaa.
 

passenger

Jäsen
Katselin pelin vasta aamulla, mutta ei voi kun yhtyä @Juzbe#3 kommentteihin. Huhhuh, mitä viihdettä! Twitteristä pisti silmään jo edellisen pelin aikan kommentti, että näiden joukkueiden kohtaaminen pudotuspeleissä pitäisi olla pakollista. Oli tapahtumaa kerrakseen, mutta ottelu oli myös selvästi kovatasoisempi, kuin eilinen peli Pittsburghissa. Molemmilla joukkueilla peli pysyi kokonaisuutena paremmin kasassa ja maalivahditkin onnistuivat molemmissa päissä.

Tavaresin otteista näki tänään heti ensimmäisistä vaihdoista lähtien, että mies on tikissä tänään ja esitteli pitkästä aikaa vähän erikoisempia veivauksia, näytti myös olevan ihan eri jaloin liikenteessä mitä hetkeen. En tiedä sitten sytyttikö tuo kotipeli ja tosiaankin jopa telkkarinkin välityksellä huokunut fiilis tuolta hallista. Otin jo aikaisemmin esiin, että jossain hieman spekuloitiin sillä asialla, että farmiiin lähetetty Colin McDonald oli Tavaresin läheisin ystävä tuosta porukasta ja hän olisi ilmeisesti ihan tosissaan ollut pahoillaan tuosta McDonaldin kohtalosta, mutta näinköhän se on oikeasti vaikuttanut otteisiin? No, joka tapauksessa peli oli Tavaresin paras aikoihin ja osoitti sellaista kiekollista dominointia, mihin parhaimmillaan pystyy.

Capuanolta tuli muuten erittäin hyviä kommentteja pelin jälkeen. Hän puhui tuosta kiekkokontrollin merkityksestä ja siitä, mikä hieman pelin aikana itseänikin huoletti, että kiekosta ruvettiin luopumaan hieman liian helposti, mutta kaiken kaikkiaan peli pysyi kyllä erittäin hyvin kasassa. Yksilötasolla Capuanokin sanoi, että oli pari pelaaja joilla ei ollut paras päivänsä ja Calvin de Haan oli varmasti näiden joukossa. De Haanille voisi tehdä ihan hyvää vaikka huilata peli tai kaksi, sillä tuntui että hän valitsi joka tilanteessa väärän ratkaisun, kun olisi pitänyt syöttää de Haan nosti peliä jalalla ja päinvastoin. Silloin kun syöttö lähtikin oikeaan aikaan, niin se meni pari metriä väärään paikkaan. Olisi ihan hyvä päästää myös Donovankin jo kentälle, sillä rupeaa jo varmasti syömään miestä kun on istunut pian parikymmentä peliä katsomossa.

Tuosta Bill Smith -illasta sen verran, että Smithiä haastateltiin jo tuossa pre-game showssa, enkä kyllä itsekään pidä siitä, että näitä haastatteluita jatketaan selostuskopissa kesken pelin. Onhan nuo kaverukset selostamossa välillä muutenkin ihan kuutamolla, mutta nyt meni tosiaan aika monta minuuttia niin, että alkoi jo ärsyttämään kun itse pelistä ei puhuttu sanakaan. Martinin maali sentään keskeytti ukkojen turinat. Mielenkiintoisia juttuja toki, mutta mielestäni väärässä paikassa, tauoilla nämä.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Mukava on ollut nähdä pitkien masentavien vuosien jälkeen, että nyt kulkee taas.

Oho, ilta toi Smithin lisäksi toisenkin legendan takaisin. Toivottavasti ei jää vain pikavisiitiksi, sillä sen verran laatukamaa jaksoit noina masentavinakin vuosina tuottaa.

-----------------

Haluaisin uskoa, että ystävän lähettäminen farmiin ei voi vaikuttaa ammattimiehen otteisiin, varsinkaan kun kyse ei mistään epäoikeudenmukaisesta päätöksestä ollut, mutta kun ei kulisseista tiedä ja ihmisiähän hekin ovat, joten kuka ties.

Kieltämättä vähän turhan hektinen peli ottaa Smith muistelemaan koppiin, mutta näin yksittäistapauksena oli ihan mukavakin kuunnella miestä pitkästä aikaa.

Viihdyttävä matsi ja täytyy erikseen mainita, että Hamonic alkaa olla jo aika äijä peräpäässä. Ei pelkää ketään ja on ensimmäisenä puolustamassa omiaan, vaikka ei mikään nyrkkisankari tai kolossi ylipäänsäkään ole. Linkkasin jo videoketjuun, mutta kai sen tännekin voi laittaa, eli muutenkin hieno nuorimies kyseessä; ESPN-juttu Hamonicin isän kuolemasta ja sen vaikutuksista.

Donovanin suhteen olisi kyllä joku ratkaisu tehtävä. Suurta kauppa-arvoa hän ei omaa, mutta ei myöskään waiverseja tulisi läpäisemään. Eipä tuolla ilmaispaikkoja takalinjoilla ole, mutta tosiaan DeHaanin paikalla peli tai kaksi ei suuremmin järkyttäisi balanssia. On kyllä ihme limboon jäänyt nuori pakki, joka kuitenkin AHL:ssä teki selvää jälkeä pari lähes täyttä kautta ja NHL:ssäkin jo melkein 60 ottelua alla. Suurissa vaikeuksissa Donovan on ylhäällä pelatessaan usein ollut, mutta kuitenkin taas vuosi tullut lisää ja tämän hetken joukkueessa pakin on helpompi hengittää kuin aikaisemmissa viritelmissä. Ehkä viisainta kuitenkin olisi kauppaaminen johonkin neloskiekan vuoroon tms., jolla ehkä vaihtotakarajalla saisi esim nelosketjuun veteraanisentterin syvyyttä tuomaan, koska Donovanin asema vain vaikeutuu ensi kautta kohti ja mielestäni ei haittaisi jos nelosen keskelle olisi Cizikasin rinnalla toinen optio keväällä. Kiire ei toki ole, mutta ei Donovania voi katsomossa pitää kuukausitolkulla.

En tiedä mitä Donovan+Poulin paketilla saisi palautuskuoressa, sillä molempien polku Islesissä on tukossa ja nyt eletään aikoja kun heistä vielä jotain saisi. Toki RFA-statuksella ensi kaudellakin, mutta eivät nykyrooleissaan tule jatkamaan.

Martin on välillä ollut hieman yksiulotteinen turhake, mutta näytti näissä peleissä, että playoff-henkisissä väännöissä hän on lähes korvaamaton roolissaan.

Nielsenin hehkutukseen on helppo yhtyä, sillä siinä on nykyisen Islanders-taistelun ruumillistuma, joka on uskollisesti pysynyt mukana ja antanut kaikkensa noina synkkinäkin vuosina. Bergenheimit, campolit, reginit, niederreiterit yms. eivät jaksaneet edes yrittää ja haistattelivat jälkikäteen, mutta Nielsen olisi käytännössä voinut valita minkä joukkueen tahansa, mutta niin vain painaa Isles-nutussa edelleen. Aika monessa muussa joukkueessa hän olisi Selke-kahinoissa ollut jo vuosia ja ties kuinka monta irtopistettä hän on rankuillaan kairannut. Onneksi hänet on viimein palkittu kunnollisilla ketjukavereilla ja selvästi peli-ilo kaikessa tekemisessä välittyy tällä hetkellä.

Helppo olisi leijua, mutta aikaisempien vuosien traumojen sekä edessä olevan pitkän kauden johdosta on parempi noudattaa kapteenin ohjeita:
Despite the euphoria in the stands, Tavares warned against getting too excited by the Islanders' fast start.
"I honestly think it's one game at a time," he said. "We understand we can be a really good hockey team in this League. But we also understand the work that has to go into it; the details, the execution, the little things that go into it. We need everyone doing that."
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
21 ottelua, 15 voittoa - kaikkien aikojen startti

Oli muuten todella viihdyttävä peli viime yönä Flyersia vastaan, etenkin yhden maalin otteluksi! Islanders hallitsi kenttätapahtumia vahvasti ja loi pareammat maalipaikat, mutta ei pystynyt ohittamaan Masonia, joka pelasi uskomattoman ottelun. Toisaalta, vaikka Flyers laukoi vain 21 kertaa, niin Halak joutui myös muutamaan kertaan venymään parhaimpaansa. Rankkareissa sitten Nielsen ja Tavares ratkaisivat voiton Islesille. Okposo pelasi loistavan ottelun, kuten ketjukaverit Tavares ja Kulemin. Grabovski oli aika vaarallinen. Mainitaan myös, että Donovan pelasi kauden ekan NHL-matsinsa. Islandersin kaikki kentät pelasivat hyvin ja peliä oli ilo katsoa. Huomasi myös, että Flyersilla on ollut vaikeuksia oman alueen pelaamisessa. Vähän pelotti, että tuleeko tappio kun maalinteko ei onnistunut 65 minuutin aikana, mutta onneksi tosiaan voitto oli tuloksena.

Tämä on myös historian paras kauden aloitus, kun joukkue on voittanut 15 ottelua 21:stä. Omassa divisioonassa Islanders on tasapisteissä Penguinsin kanssa, joka on kylläkin pelannut yhden pelin vähemmän. Yhtä kaikki, kausi on ollut loistava tähän mennessä. Viime aikojen voitot ovat varmasti tuoneet lisää itseluottamusta koko joukkueelle. Halak on ollut erinomainen ja nyt torjuntaprosentti on jo 92.2. Seuraava peli on keskiviikon ja torstain välisenä yönä Capitalsia vastaan kello 02.00.
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Kausi on vielä nuori mutta toistaiseksi vaikuttaa aika hyvältä ratkaisulta pitää kiinni viime kesän ykkösvarauksesta. Peli kulkee ja Dal Colle näyttää olevan ihan lupaavassa iskussa OHL:ssä. En tiedä kuinka päivittyneet eliteprospectin tilastot ovat, mutta sen mukaan on pelannut yli 2 ppg vauhtia.
 

passenger

Jäsen
Viime viikon kolmessa pelissä Dal Colle iski mukavat 11 pistettä! Eilinen peli Flyersiä vastaan oli kyllä erittäin viihdyttävä. Jos nyt jotain nostaa esille, niin Strait palasi kokoonpanoon ja Donovan pelasi kauden ensimmäisen pelinsä, kuten @Zborik jo mainitsikin. Ilmeisesti sekä de Haan, että Hickey olivat molemmat sairaana. Sijaiset pelasivat ihan mukiinmenevät pelit eipä siinä mitään.

Harmillinen tapaus oli Matt Martinin äärimmäisen harvinainen jäähy taklaustilanteesta. Ja sinänsä ihan aiheestakin, mutta on tuo käsittämätöntä kuinka vähän Martin noita jäähyjä on ottanut noista taklaustilanteista, jättää yleensä ajelematta jos vastustaja on numerot edellä vastassa. Kuleminilta nähtiin myös komea pommi Simmondsiin keskialueella.

Nielsen on saanut viime aikoina hieman näkyvyyttä ja hehkutusta tosiaan NY Timesiä myöten, mutta ei tuota äijää voi kehua liikaa. Viimeöisen jälkeen Nielsen on tehnyt muuten 37 maalia 65 rankkarista. Aivan käsittämätön prosentti!

Mason oli huikea Flyersilla, mutta niin oli myös Halak, vaikka ei yhtä kovaan tulitukseen joutunut. Mukava on kyllä seurata menoa tällä hetkellä. Systeemi on kunnossa, tulosta tulee ja pelejä on vielä erittäin viihdyttävä katsoa.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Twitterissä taisi sitten olla väärää tietoa.

Ainakin tuolla Islandersin virallisella Twitter-tilillä sanotaan vain, että Islanders on nyt voittanut ensimmäistä kertaa historiassaan 15 ensimmäisestä 21:stä pelistään. Se on ihan totta. Valitettavasti jenkkien matikkapää on sitä luokkaa, että tuon perusteella monet sitten ovat kirjoitelleet "historian parhaasta startista". Se on vähän sama kuin että väittäisi Ilveksen pelanneen viime kaudella selvästi paremman runkosarjan kuin viimeisimmällä mestaruuskaudellaan, koska pisteitä kertyi paljon enemmän kuin vuonna 1985. Jos esim. tuohon vuoden 1981 Islanders-joukkueeseen verrataan, nykyjoukkueen vertailukelpoinen saldo on 9 voittoa, 6 tasapeliä ja 6 tappiota.
 
Viimeksi muokattu:

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Katsoin 10min viimeyön ottelun lopusta + jatkoajan. Upeeta, taas tuli voitto plakkariin! Koko ajan oli sellanen fiilis, etä tää homma hoidetaan ja niinhän se kapteeni lopulta lähetti kiekon verkkoon. Capuano oli kuin se kuuluisa "Hangon keksi" matsin jälkeen vaikka totesikin, että seuraavaan otteluun (Washingtoniin) on parannettava joka osa-alueella, jos halutaan voittaa. Islesin kanssa ei kannata mennä asioiden edelle, mutta olisihan se upeeta kohdata Rangers pleikkarista :)
 

passenger

Jäsen
Capuanon naamasta näkee kyllä hyvin, onko takana voitto vai tappio. Vastaukset toimittajan kysymyksiinkin lyhenevät sitä mukaa mitä huonommin menee. Viime yön peli ei ollut ihan niin vahvaa suorittamista, mitä muutama edellinen peli, mutta voiton joukkue sieltä kaapi siitä huolimatta.

Muutamat huomiot pelistä. De Haan oli yhä edelleen vaikeuksissa omassa päässä, eniten vaikeuksia tällä hetkellä tilanteiden tunnistamisessa. En tiedä sitten mistä tuo johtuu, mutta viime kauden sulavuutta tuossa omassa pelissä ei ole. Eilenkin useamman kerran ikään kuin jäätyy kiekon kanssa paikalleen omassa päässä, ei laita kiekkoa liikenteeseen, eikä myöskään lähde kunnolla jalalla liikkeelle. Kuitenkin luistelutaitoa on eikä kaveri mikään puukäsikään ole. Onko sitten vain jotain epävarmuutta ja itseluottamuksen kanssa tekemistä.

Josh Bailey on herännyt ja pelasi eilen varmasti fyysisimmän pelinsä koskaan, tilaistoihin merkattiin peräti 7 taklausta. Tilastomiehillä oli kyllä merkinnät melko löysällä eilen ja jokainen tuuppaisu merkattiin taklaukseksi, mutta Baileyn fyysisyys herätti kyllä huomiota. Grabner alkaa olla ilmeisesti täysin terve ja tämä toivottavasti terävöittää Baileyn otteita muutenkin, muuten saattaa peliminuutit vähentyä.

Nelosketjulle merkattiin yhteensä 24 taklausta. Martinille 13 ja Clutterbuckille 8, edelleen, kyllähän kaverit paljon taklasivat, mutta aika herkällä kädellä noita eilen merkattiin. Muuten nelosketju on ollut viime matsit erittäin hyvä. Ovat luoneet tilanteita vastustajan päähän hyvin, onnistuneet maalinteossa ja pitäneet oman pään puhtaana. Asiasta kertoo myös sekin, että Martin laukoi joukkeesta eniten. Mielestäni myös Clutterbuckille sopii tuo nelosessa pelaaminen ja hieman pienempi peliaika paremmin, näin energiaa ja terävyyttä tuntuu olevan enemmän ja kaveri jaksaa kyllä polkea erittäin hyvin molempiin suuntiin.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Melko odotettu tappio vieraissa tähän väliin. Simahdin jo alussa, joten eipä sen kummempaa rapoa pelistä ole antaa. Puolustus otti iskuja kun jo ennen peliä Boychukin poissaolo tiedotettiin ja pelissä Hamonic blokkasi kiekon ikävällä tavalla, Visnovskyn loukatessa kättään taklaustilanteessa. Boychukille on annettu ylimääräisiä vapaapäiviä treeneistä jo aiemmin, joten jokin siellä yläkropassa vaivaa. Day to day-on virallinen tieto kuten Visnovskyllakin. Hamonic sentään pelaa tänään, Donovanin sekä Straitin tuuratessa kahta poissaolijaa. Grabner on sivussa tästäkin.

Otteluruuhkassa mennään ja myös Devils on ilman paria avainpelaajaansa, Zajacin ja Henriquen vammojen myötä, joten kyllä tästä kotipelistä tulisi piste tai kaksi saada. Kahden väsyneen jengin väännössä voi odottaa mitä vain vähämaalisesta junnauksesta aina molemmin- tai yksipuoliseen hurlumhei-menoon asti.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Ja niinhän siinä kävi, että Isles voitti Devilsin lopulta 3-1. Kaksi erää hyvää peliä, mutta kolmannessa erässä näytti bensa vähän loppuvan. Aivan kolmannen erän Devils pääsi pelaamaan vielä kahden miehen ylivoimaa, mutta Islandersin puolustus ja Halak kestivät kovan paineen.

Tällaisessa otteluruuhkassa ja tämän kaltaisessa pelissä on hyvä, että joukkueella on hyvä nelosketju. Cizikasin nelosketju hoiti Devilsiä vastaan roolinsa hienosti ja se oli yksi pelin ratkaisseista kulmakivistä.

Yleisesti ottaen näyttäisi siltä, että tämä joukkue voi päästä pitkälle. Parilla viime kaudella Islesilla on ollut muutama hyvä peruspilari, mutta leveys on puuttunut. Tämän kauden hankinnat ovat tuoneet huomattavasti lisää leveyttä hartioihin, eikä tähtipelaajien tarvitse enää onneksi aina pelata parasta mahdollista peliään, jotta pisteitä kykenisi nappaamaan. Toki myös Halak on parannus viime kauden Nabokoviin, mikä omalta osaltaan auttaa.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Tuossa pelissä materiaalin leveys ja kunnon maalivahtipeli pelastivat pisteet, jotka aikaisempina vuosina olisi kolmannessa erässä menetetty. Välillä tuntuu, että Capuano vähän liikaakin jakaa vastuuta laajalle rintamalle. Eilenkin yhden maalin johdossa pelin lopussa kahden miehen alivoimalla jäällä on seiskapakki Strait ja katsomossa istutettu kasipakki Donovan pelaa ylivoimaa pakeista eniten kellottaen samat yv-ajat kuin Tavares ja Okposo.

Pisteet kotiin, joten näytti toimivan ja ihan hyvinhän he pelasivat, en vain ymmärrä kuinka noin selkeästi vararooleissa olevat saavat noin paljon vastuuta tärkeissä paikoissa. Straitin av-rooli on ymmärrettävämpi ja lopussa vielä CdH oli jäähyllä, mutta yv:llä olisin nähnyt Leddyllä enemmän käyttöä kuin Donovanilla ja melkeinpä Leddyn liikkuvuus nostaa hänet Straitin edelle alivoimallakin näin maallikon silmissä.

Mutta joo, turhaa nillitystä tässä tilanteessa ja todistettavasti sitä leveyttä löytyy, kenttäpelaajien osalta siis. Johnsonin suhteen alkaa olla aihetta huoleen pikkuhiljaa ja uskoisin Poulininkin päälle 87% keskiarvolla kiekkoja saavan kiinni NHL:ssä.
 

passenger

Jäsen
Siinä @Finnish Isles yllä jo tiivisti omiakin ajatuksia matsista. Mietin myös sitä, että laittettiinko Donovania vähän ikkunaan näkyville muille mahdollista treidiä varten? Vähän jo tosiaan odottelin, että Leddy saisi näyttää tuossa ykkösylivoimassa, kun sekä Boychuk, että Visnovsky olivat sairastuvalla. Leddy on muuten tehnyt kaikki tämän kauden pisteensä (5+5) tasakentällisin, ylivoimaminuutteja on kertynyt 46, Visnovskyllä minuutteja on 57 (0+2) ja Boychukilla 73 (2+8).

Mitäs ajatuksia muilla, mitä tapahtuu, kun Grabner on palaamassa näinä päivinä kokoonpanoon, tiputetaanko Conacher waiversien kautta farmiin, vaiko kenties Lee suoraan alas, sillä Lee ja Nelson tosiaan ainoat pelaajat ylhäällä, jotka ovat waiver vapaita. Vai tehdäänkö kokoonpanoon tilaa hankkimalla varausoikeuksia kauppaamalla esim. Donovan, tai jopa Bailey?

Veikkaisin, että mikäli jotain treidiä haetaan, niin Lee tiputetaan siinä tapauksessa hetkeksi alas ja katsellaan mitä saadaan aikaiseksi. Mikäli näillä pelaajilla mennään, niin uskoisin että Conacher laitetaan waiversien kautta alas. Enkä usko, että kaverille on ottajia.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Passengerin hyvään pohdintaan viitaten, tuo Grabnerin epämääräinen paluuaikataulu antaa pelivaraa, kun noita loukkaantumisia sattuu ja kun mies on kehissä voi joku toinen olla taas saikulla.

Junnuketju pelaa hyvin ja nelonenkin hoitaa ruutunsa moitteetta. Conacherille ei ole käyttöä kuin hätätapauksessa ja alhaalla on vielä McDonaldkin valmiina stunttaamaan nelosessa. Kuitenkin kun Lee on waiver-vapaa, eikä hän nyt ihan tulessa ole ja on juurikin se helpoiten korvattavin tuosta ketjusta, joten uskon täydessä hyökkäyksen terveystilanteessa hänen hakevan peliaikaa alhaalta Grabnerin ottaessa Leen paikan. Conacheria pidetään hyllyllä varuiksi, sillä on hyödyllisempää peluuttaa Leetä edes farmissa katsomossa istumisen sijaan.

Donovania varmasti kaupataan, mutta divisioonan sisäisiin peleihin viime yön näyteikkuna oli vähän liioiteltua, kun tosiaan se kakkos-yv:kin olisi riittänyt kasipakille "trade bait"-statukseen. Bailey on hieman ongelmallinen, sillä hän on yllättävän hyvä puolustavassa roolissa ja kuuluu kuitenkin tuohon ydinporukkaan, jonka rikkominen tässä tilanteessa on riskipeliä, ellei vastineeksi saa jotain todellista vahvistusta.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Boychuk ja Visnovsky sivussa, mutta ilmeisesti Hamonic sentään pelikunnossa, vaikka harjoitukset jättikin väliin. Farmista oli jo Pulock vedetty syrjään, mutta ilmeisesti ei ole Nassaussa ainakaan vielä.

Grabner voi olla valmis tällä viikolla, mikäli mahtuu mukaan, ja vaikka Leetä olin korvaamassa aiemmin, niin eiköhän Bailey ole liipasimella pelaavasta kokoonpanosta kuitenkin ensin.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Taas oli bensa lopussa kolmannen erän viime hetkillä, mutta niin vaan kampesivat pisteet jälleen kotiin. Ottawa vaikutti melko fyysiseltä nipulta ja Hamonic sekä Clutterbuck joutuivat jättämään leikin kesken osuman saatuaan. Grabovskikin kolattiin puhtaasti ekassa erässä ja aika unessa mies pelin olikin, kunnes jatkoajalla kampesi itsensä maskiin, jonka aiheuttama hämminki johti onnekkaaseen maaliin. Tietenkin Boychukin sekä Visnovskyn poissaoloilla on oma osansa tuossa, että aiemmilta kausilta tuttu puolustuspäähän jumittuminen saattaa jossain vaiheessa taas nostaa päätään, mutta ainakin Halakin kanssa niistäkin on mahdollista selvitä.

Kolhut ovat johtaneet seuraaviin liikkeisiin:
December 3:
Michael Grabner was activated off the team's injured reserve.
December 3:
The Islanders placed Johnny Boychuk and Lubomir Visnovsky on injured reserve. Boychuk was placed retroactively to Nov. 27, while Visnovsky was placed retroactively to Nov. 28
December 3: The Islanders recalled Griffin Reinhart under emergency conditions from the Bridgeport Sound Tigers (AHL).

Boychuk ja Visnovsky eivät pelaa ainakaan Ottawassa, mutta lauantaina heidät on mahdollista aktivoida. Reinhartin nosto tarkoittanee Hamonicin pelaamisen olevan epävarmaa torstaina, joten pahimmillaan kaikki kolme ovat pois tuosta vieraspelistä. Usko palstoilla tuntuu olevan, että lauantaina kotona Boychuk ja Hamonic olisivat kehissä, mutta eipä tuo vielä mihinkään tietoon perustu. Clutterbuck tuskin huomenna vielä kuosissa, joten Grabnerin tilaisuus avautui ensi alkuun luonnollisen poistuman kautta. Pelityyliltään paremmin itävaltalainen menisi Nielsenin ja Grabon rinnalle vrt. nelosketju, jonne voisi Baileyn pudottaa, mutta voi olla että Grabner ajetaan sisään nelosen laidassa ja av:llä.

Torstain suhteen ei suuria odotuksia ole, kun nyt siis saattaa kolmekin kärkipakkia olla saikulla, sekä olisikohan Johnson hakemassa kadonnutta itseluottamustaan lähtökohdista, joissa pistekin olisi saavutus. Senators tuskin haluaa leipoa pannukakkua Alfien kunniaksi.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Hieno vierasvoitto Ottavasta! Loppuhetket taas taistelua kongia vastaan, mutta ei sen väliä, jos pisteet matkaavat mukaan. Halakille 11. voitto putkeen, joka on siis uusi seuraennätys. Kyllä se kertoo aika paljon alkukaudesta, että legendaarisen Billy Smithin ennätys perättäisissä voitoissa pistetään uusiksi! Oiskohan Marty Bluesin maalilla viikkendin matsissa? Kova matsi tiedossa anyways, joten pakko taas valvoa :)
 

Falcao

Jäsen
Suosikkijoukkue
Islanders, Tottenham, Sport
Hieno vierasvoitto Ottavasta! Loppuhetket taas taistelua kongia vastaan, mutta ei sen väliä, jos pisteet matkaavat mukaan. Halakille 11. voitto putkeen, joka on siis uusi seuraennätys. Kyllä se kertoo aika paljon alkukaudesta, että legendaarisen Billy Smithin ennätys perättäisissä voitoissa pistetään uusiksi! Oiskohan Marty Bluesin maalilla viikkendin matsissa? Kova matsi tiedossa anyways, joten pakko taas valvoa :)

Lauantain matsi tulee klo 20.00 täällä, joten ei edes tarvitse valvoa yöllä. ;)

Itellä oli odotukset melko alhaalla Ottawaa vastaan, joten hienoa että voitto tuli. Vaikka joukkoe onkin vaikeuksissa otteluiden lopussa niin onneksi meillä on voittava maalivahti.. monen vuoden tauon jälkeen! Ei sitä voi kieltää, etteikö esim. Nashville ole eri joukkoe Rinteen kanssa ja ilman Rinnettä, joten pitää olla todella tyytyväinen, että Halak on löytänyt hyvän vireen. Alkukaudesta Isles päästi melko paljon maaleja, joten positiivista on sekin, että päästettyjen maalien keskiarvo on laskenut pikku hiljaa. Alivoimatilastossa Isles taitaa olla vieläkin viimeinen koko änärissä, mutta muistaakseni marraskuun alivoimaprosentti oli jo ihan ok, mutta siinä menee hetki ennen kuin saadaan se hilattua siedettävälle tasolle.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Oli kyllä hieno venyminen Ottawassa. Pakkien top4:stä oli kolme pois ja silti vain yksi päästetty maali vieraissa. Hickey eritoten astui kokoa suurempiin luistimiin taas kun tarve vaati ja muutkin hoitivat ruutunsa melko tasaisesti jakautuneella peliajalla edelleen. Hyvin raapivat pisteitä, oli peli sitten nopeatempoista tai kyttäilevää, joista eilinen edusti jälkimmäistä mallia.

Snow ansaitsee viimein kunnon tunnustuksen, sillä kun eilistäkin rosteria katsoo; varamiehiä kehissä farmia myöten, mutta on omia varauksia eri kierroksilta, waiver-hylkiöitä, UFA-hankintoja sekä monta suht halvalla sidottua runkopelaajaa sieltä sun täältä ja homma toimii, eikä palkkakattokaan rasita.

Yllättäen Visnovsky on se, joka pakeista ensimmäisenä on palaamassa ja kyllähän tämä Capuanon lausunto kahden jämerimmän peräpään luudan tilasta huolestuttaa: When Cappy was asked about Hamonic and Boychuk, "they're not going to be playing anytime here soon". Toivottavasti jompi kumpi edes viikon parin sisään palaa, mutta ainakin huomiseen STL-päiväpeliin pitää stunttien venyä jälleen myös päärooleihin.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Tänään on sitten ihmisten aikaan itsenäisessä Suomessakin siis nähtävillä peli Bluesia vastaan klo 20 alkaen. Kiva niin, vaikka odotusarvot pelillisesti ovat näissä päivämatseissa kokemuksen perusteella alhaalla; lapsiperheet imevät limua ja joukkueet yrittävät saada jalkojaan hereille, mutta samat kaksi pistettä taas olisi jaossa.

Eilen nousi myrsky vesilasiin kun huhut Reinhartin treidipyynnöstä alkoivat elämään netissä. Nyttemin ne on kiistetty pelaajan, agentin sekä joukkueen puolelta, joten siellä Griffin muun kokemattoman pakiston joukossa näyttöjä taas antaa. Palstoilta löytyy epävirallista murinaa kuinka isä-reinhart olisi kertoillut, että pojalle oli paikka ylhäällä luvattu ja kuinka nyt ovat pettyneitä tilanteeseen. Perkele, jos näin on, niin voi jeesus mitä porukkaa. Varmaan Reinhart-dynastialla on ylpeyttä ja odotuksia ja toki moiset lupauksetkin ovat tyhmiä, mutta kauden alku osoitti ettei Griffin vielä ole valmis ja jos tosiaan on odottanut vain kävelevänsä kokoonpanoon, niin aikakin oppia nöyryyttä. Tietenkin voinut mennä pupu pöksyyn kun yhtäkkiä edessä onkin kilpailua paikasta auringosta. Ei toki tuomita vielä, kun huhuilla mennään, mutta osittain jopa voisin pitää mahdollisena kulissidraamana.

Tänään hänkin voi sitten vahvaa STL-hyökkäystä/ketjua vastaan näyttää, että ei tässä Hamonicia tai Boychukia tarvita tai osoittaa olevansa edes Donovania parempi ensi hätään. Vielä ei ole tietoa Visnovskyn, Clutterbuckin tai Baileyn tilanteesta tai kuka aloittaa maalissa, mutta Pulock on kutsuttu ylös, joten siitä saa ehkä osviittaa ja eiköhän Halak jatka maalilla
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös