Jere Karalahti Jokereihin

  • 652 118
  • 1 664

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Kun tätä ketjua lukee, niin tulee ihan sellainen fiilis että lukee jotain Seiskaa. Täällä ruoditaan Jeren yksityiselämää ja elämänarvoja niin että kuola vaan valuu. No onhan se hyvä että meillä jatkoaikalaisilla ei ole luurankoja kaapissa ja voidaan asettua Jeren yläpuolelle.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos nyt oikein muistan, niin tämä Jeren tytär on 12 vuotias. Hän on koko tämän astisen ikänsä kohdannut sosiaalisissa tilanteissa jonkinsortin kunnioitusta isänsä takia. Nyt jos lähdetään miettimään sitä, mitä kaikkea tuon tytön elämässä on tapahtunut viimeisen vuoden aikana, ja kaikki on vielä käsitelty julkisuudessa, ei voi kun puhallella. 12 vuotias voi jo olla hyvin hyvin julma ikätoverilleen. Voin hyvin kuulla korvissani ne sanailut joita tytär on koulussa kuullut Jeren hankittua äpärän, jätettyä perheensä, ja siiryttyään viettämään some-elämää huomattavasti nuoremman tyttösen kanssa. Kyllä se 12 vuotias ikätoveri jo ymmärtää nämä asiat, mutta ei välttämättä ymmärrä sitä, kuinka paljon asianosaista voi satuttaa näistä asioista ilkkuminen. Ja tämä nyt on varmasti vain yksi ei-rahallinen-esimerkki siitä, miten isän käytös voi vaikuttaa lapsen hyvinvointiin.
No nyt on kyllä pakko sanoa, että hyvin tunnut tuntevan Jeren tyttären ja hänen sosiaaliset tilanteensa viimeisen 12 vuoden osalta. Korvatkin näyttäisivät olevan kunnossa, kun kuulet mitä erään peruskoulun pihalla keskustellaan.

Onneksi Jere onkin ainoa suomalainen mies, joka ottaa avioeron ja uuden naisen rinnalleen. Olisi ihan hirveätä, jos tällaisia uusperheitä ja yksinhuoltajia olisi enemänkin.

Ei mulla Jereä kovastikaan ikävä tule Jokereihin, ei pelillisesti eikä persoonana. Mutta tää jeesustelu täällä kyllä menee ihan timanttisiin sfääreihin. Jatkakaa.

Itse ylennän itse itseni pelaajien yksityiselämän kriitikoksi siinä vaiheessa kun joku vaikka hakkaa vaimoaan tai kaahailee huumehöyryissä autolla. Herättäkää mut siinä kohtaa please.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Jos Jere sanoo tyttären olevan hänelle tärkeintä elämässä, niin miks vitussa täällä jotkut ulkopuoliset vänkää vastaan?

Toivon pahaa joulua ja vaikeaa elämää kaikille jotka ei tajuu...

Paha maailma.
TIETO: Ei todellakaan ole. Siinä ja siinä mahtuuko edes top10.
 

Jeffrey

Jäsen
Itse ylennän itse itseni pelaajien yksityiselämän kriitikoksi siinä vaiheessa kun joku vaikka hakkaa vaimoaan tai kaahailee huumehöyryissä autolla. Herättäkää mut siinä kohtaa please.

Niin. Minun elämässäni lapset menevät tärkeysjärjestyksessä melko korkealle. Ehkäpä jopa korkeammalle kuin vaimon hakkaajat ja muut urpot. Pahoittelen, että mielesi niin pahoitit.

Itse olen kantanut Jokereiden värejä nyt 27 vuotta. Sinä aikana olen ollut yleensä enemmän tyytyväinen niihin arvoihin joita Jokereiden organisaatio tarjoaa. Minä-Me-Jokerit. Me olemme samaa porukkaa kaikki, ja yhden tötöilyt vaikuttavat myös muista Jokereista saatavaan mielikuvaan. Minulla on täysi oikeus vaatia myös pelaajilta niinkuin toisilta katsojilta kunnioitusta Jokereiden arvoja kohtaan.

Minulta Jokereiden arvojen edustajana, olisi kaksinaamaisuutta ensin hehkuttaa organisaation hienoutta, koska tekevät mittavaa koulurundia, ovat lapsille esikuvia. Ja sen jälkeen hyväksyä Jeren toilailut. Ja siinä vaiheessa kun Jere on astunut julkisuuteen ja jättänyt hommansa hoitamatta, on hän itse aiheuttanut tilantee, jossa on tullut kritiikin kohteeksi.

Mitä luulet, että toimistolla on ajateltu siitä, kun organisaatio laittaa isoja summia rahaa tähän kouluhommaan, yhteiskuntavastuuseen ja viestintään. Ja sitten yksi yksilö kusee viestinnällisesti melkolailla pahasti, ihan vain kusipäisyyttään. Eli organisaation tulisi vain todeta, että me muka ollaan kiinnostuneita lapsista, mutta ei oikeasti olla, koska pelaajien yksityiselämä? Organisaatioon kuuluvat myös sidosryhmät kuten asiakkaat. Jokereiden tapauksessa asiakkaita on me fanit.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
tekstiä...
Aivan loistava kirjoitus!

Mutta tää jeesustelu täällä kyllä menee ihan timanttisiin sfääreihin. Jatkakaa.
No jatketaan. Jos jätkä on pannut alulle kaksi muksua ja ei ole kummankaan kanssa missään tekemisissä eikä hoida velvollisuuksiaan niin voiko tällaisen toiminnan kritisoimista laskea jeesusteluksi? Maailma olisi hyvin vittumainen paikka, jos kaikki äijät toimisivat samalla tavalla mutta vielä asteen vittumaisempi, jos tällaista toimintaa ei saisi edes paheksua.

Jere on aina halunnut profiloitua äijäksi, mutta niillä pelikentillä jossa todelliset äijät mitataan pukeutuu Jere vaaleanpunaiseen tyllihameeseen. Savinaamioita se jo käyttääkin.
 
Viimeksi muokattu:

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints

Jeffrey

Jäsen
On muuten käsittämättömän iso elatusmaksu tuo 1200 euroa. Olisi Jeren kannattanut ottaa Pulliainen mukaan kun neuvotteli elatusavusta.

Oletettavasti tuo tuloero Karalahtien välillä on senverta massiivinen, että näinkin iso elatusapu on tullut. Voisi myös kuvitella, että tuo rouva Karalahden ja tyttären koti ei ole se maailman edullisin. Mutta pääpointti taitaa olla se, että Karalahti tienasi sen mitä, 350 000 € vuodessa. Hyvä jos vaimo tienaa tosta edes viidesosaa.. Oikeastaan ainoa keino kusettaa noissa neuvotteluissa olisi se, että mies olisi yrittäjä. Yrittäjän tulo olisi sitten helpommin piilotettavissa ja salailtavissa.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aivan loistava kirjoitus!

No jatketaan. Jos jätkä on pannut alulle kaksi muksua ja ei ole kummankaan kanssa missään tekemisissä eikä hoida velvollisuuksiaan niin voiko tällaisen toiminnan kritisoimista laskea jeesusteluksi? Maailma olisi hyvin vittumainen paikka, jos kaikki äijät toimisivat samalla tavalla mutta vielä asteen vittumaisempi, jos tällaista toimintaa ei saisi edes paheksua.
Kuka sanoi ettei saa paheksua?

Mutta nää "raittiuteen kuuluu paljon muutakin kuin raittius" ja "voi olla että joku kiusaa koulussa ja silloin syy ei ole kiusaajassa vaan isässä" -setit. Onhan nää nyt huikeita. Eli jos jotain läskiä, rillipäätä tai juopon lasta kiusataan koulussa niin syy ei olekaan sen kiusaavan mukulan vaan huonojen vanhempien, jotka juovat, eivät osta piilolaseja lapselleen tai eivät pidä huolta lapsensa syömisistä? Selvä...
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Laitetaanpas tähän yhteiskunnalliselle tasolle menneen elatusvelvollisuuskeskustelun ja sosiaalipornon väliin jaarittelua Karalahdestakin. Vaikea muodostaa yksipuolista mielipidettä hänen Jokeriajastaan. Viime kausi ainakin pelillisesti meni nappiin ja Karalahti olikin ehkä Jokerien paras pelaaja tuolla muuten paskalla kaudella. Laukaus ei ole yhtä tarkka kuin joskus, eikä taklaustilanteisiin ehdi enää niin usein, mutta joka tapauksessa Jere oli SM-liigatasolle edelleen todella hyvä all-around puolustaja ja menisi monen jengin ykköspakkina.

Nyt on kilpailu kovempaa ja haasteet varsinkin liikkeen suhteen ilmeisempiä. Taklauspelotteesta ei ole iloa, kun yritykset menevät pääsääntöisesti ohi. Hyökkääjille tuollainen on vielä sallittua, mutta ei nykyisin pakeille. Ennen helpot ykkössyötöt muuttuneet huolimattomaksi ja peli muutenkin kurittomampaa, mikä kielii keskittymiskyvyn puutteesta. Ei Jere vielä missään nimessä huono pakki ole KHL-tasollakaan, mutta ei ainakaan Jokereissa ansainnut kaikkia minuuttejaan, koska taso vaihtelee liikaa pelinkin sisällä. Hyvä syvyyspakki kuitenkin.

Karalahtea ei varmaan rotaatiopakiksi suunniteltu, mutta toisaalta on pelaajia, jotka viihtyvät vain isossa roolissa, vaikka jengillä menisi huonosti ja sitten niitä pelaajia, jotka tyytyvät pieneen rooliin hyvässä joukkueessa. Jokereiden puolustus kestää terveenä helposti Karalahden menetyksen, mutta syvyyttä kieltämättä katosi. Ehkä Jokerien ja Jeren teiden eroamisen taustalla oli siis myös ne paljon huhutut ulkopelilliset asiat.

Hyvää Karalahden luonteesta kertoo, kun on vanhemmiten vihdoin pystynyt jättämään sekoilut ja ainakin fyysisesti ryhtynyt huippu-urheilijaksi. Kukaan ei kuitenkaan pysty muuttamaan perusluonnettaan ja Karalahden ego taisi olla tällä kaudella liian iso pelillisen panoksen vastineeksi. Westerlund on huolella rakentanut henkisesti yhtenäistä ja samalla keskinäistä kilpailua kunnioittavaa ryhmää, eikä ainakaan rotaatiopelaajan otteilla sitä harmoniaa ole kenelläkään varaa rikkoa.

Huhuihin en ota sen kummemmin kantaa, mutta jotain Karalahden persoonasta kertoo tuo jatkuva bloggauksen tarve ja tyyli, vaikka pelikausi on kesken. Esim. Jarkko Ruutu on Karalahtea enemmän mielipiteitä jakava henkilö, mutta ainakin hän lopetti twiittailun ja median syöttämisen joukkuehengen kunnioittamiseksi. Eli vaikka Karalahti on fyysisessä mielessä ammattilainen kaukalon ulkopuolella, niin se sama lapsellinen huomiohakuisuus leimaa kaveria edelleen. Ja kuriositeettina: kuka vittu nelikymppinen aikamies haluaa esiintyä päässään joku lippis gangstatyylin vinoon käännettynä.

Karalahti on persoona, joka on toisille äijämäinen oman tien kulkija (esim. ei välitä muiden mielipiteistä, hylkäsi tietoisesti miljoonat dokaamisen takia) ja toisten silmissä hän on taas lähinnä vastuuta pakeneva aikuinen lapsi (esim. lukuisat siviiliasiat, ei pelannut kapteenina pronssipeliä jne). Molemmissa tulkinnoissa on varmaan totuutta.

edit. Oleellisen lippisasian lisäksi vielä summauksena fiilikset Karalahden jokeristuntista: Kiva kun kävi ja kiva kun lähti.
 
Viimeksi muokattu:

Jeffrey

Jäsen
Onhan nää nyt huikeita. Eli jos jotain läskiä, rillipäätä tai juopon lasta kiusataan koulussa niin syy ei olekaan sen kiusaavan mukulan vaan huonojen vanhempien, jotka juovat, eivät osta piilolaseja lapselleen tai eivät pidä huolta lapsensa syömisistä? Selvä...


Meillä taitaa olla aikalailla erilainen näkemys maailmasta, mutta minun mielestäni vanhemman ei pidä antaa minkäänlaista syytä lapsensa kiusaamiselle. Tähän lasken mukaan esimerkiksi juoppouden, nimen antamisen yms.. Olipa pikkujeffreylläkin aikanaan ärrävika. Vanhemmat vei sitten puheterapiaan, ja homma ratkesi. Kyllä minä ainakin syyttäisin osittain myös vanhempiani, mikäli minua ei olisi puheterepiaan viety, ja minulla olisi edelleen ärrävika...
 
koko teksti

Täältäkin: juuri näin. On miehiä, ja sitten on niitä muita. Otsikon henkilö on mitä ilmeisimmin kaikista pelillisistä ansioistaan ja "pohjalta nousemisistaan" huolimatta pohjimmiltaan sillä lailla pilallinen, ettei aikuisena vastuullisena ihmisenä toimiminen onnistu pidemmän päälle sen kummemmin ammatissa (monesko kerta tämä on, kun jätkä ei ns. sopeudu joukkueeseen ja ryssii itse hommansa??) kuin siviilissä.

Lyhyesti: vittu mitä paskaa. Lapsia ei tartte hankkia, jos niistä ei halua huolehtia, eikä lapsista oteta eroa. Ja ne fanipojut, joiden mielestä tämä on "jeesustelua, seiskapäiväilyä" jne. ymmärtävät toivottavasti saman oman kohdallaan.
 
Viimeksi muokattu:

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Noh, nyt täytyy itekin tulla tänne viisastelemaan, kun kerrankin tällä puolella on jotain mielenkiintoista ;)

Ensinnäkin mun mielestä Jeren hankkiminen Jokereihin oli todella typerä temppu Hjallikselta, joka osoitti jälleen kerran sen, että mitä kauempana se mies on mistään jääkiekon päätöksenteoista, niin sen parempi. Näissä hankinnoissa pitää olla vähän pelisilmää, ja se ei tarkoita pelkästään pelillisiä apuja.

Mitä tulee Jereen itseensä, niin jokaisesta pienestä informaation hippusestakin huomaa sen, että kyseessä on itsekäs diiva jätkä, joka nyt raittiutensa myötä luulee että kaikkien pitää palvoa ja kumarrella häntä. Noh, eihän mulkku käyttäytyminen ole missään kielletty, ja mun puolesta olisi saanut IFK-ikonina pysyäkin, mutta jos joku luulee että siellä Jeren pään sisällä asuu joku oikeasti fiksu ja välittävä tyyppi, niin uskallan 100-varmana sanoa, että väärässä on.
 
Viimeksi muokattu:

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mutta nää "raittiuteen kuuluu paljon muutakin kuin raittius" ja "voi olla että joku kiusaa koulussa ja silloin syy ei ole kiusaajassa vaan isässä" -setit. Onhan nää nyt huikeita. Eli jos jotain läskiä, rillipäätä tai juopon lasta kiusataan koulussa niin syy ei olekaan sen kiusaavan mukulan vaan huonojen vanhempien, jotka juovat, eivät osta piilolaseja lapselleen tai eivät pidä huolta lapsensa syömisistä? Selvä...

Aikuisen ihmisen elämään kuuluu asioiden näkeminen laajasti. "Kaikki vaikuttaa kaikkeen"-ajatus on ihan validi, kun mietitään, miten elämä kulloinkin sujuu. Usein esim. päihdevammaisen elämä on putken päällä ollessa täynnä katteettomia lupauksia, valehtelua ja ohareita. Ja kun pää on selvä, niitä tietenkin pahoitellaan ja luvataan, ettei sama toistu, kunnes taas seuraavan kerran... Mutta ei se niin mene, että kun pyydät anteeksi, kaikki on unohdettu. Anteeksi voi ja pitääkin antaa, mutta unohtaminen on vaikeaa ja mitä enemmän samankaltaisia perseilyjä on jouduttu aiemmin kokemaan, sitä enemmän se vaikuttaa myös luottamukseen muita ihmisiä kohtaan. Maailma on täynnä esimerkkejä siitä, miten esim. vanhempien päihdevamma vaikuttaa lapseen. Päihdevamma voidaan toki korvata ihan silkalla itsekkyydelläkin.

Jos lasta kiusataan koulussa, syy on aina kiusaajan. Kenelläkään ei ole oikeutta kiusata toista. Mutta pidän erikoisena sitä, että joidenkin mielestä on ihan ok, että vanhempi omalla arvelluttavalla käytöksellään edesauttaa sitä, että jos nyt ei "aihetta" kiusaamiselle synny, niin vähintäänkin puheita. Yksikään lapsi ei halua saada "erityishuomiota" tai olla juorujen kohde vanhempiensa vuoksi. Tai ylipäätään muutenkaan. Toiset kestävät puheita paremmin kuin toiset, mutta kyllä se loukkaa silti. Paljon on toki vanhemmistakin kiinni, miten sinut lapsi on tiettyjen asioiden kanssa. Jeren perheen kohdalla nyt otsikoissa olleet asiat eivät varsinaisesti ole ensimmäinen kohu, joten varmasti tietttyjä asioita on käyty läpi jo aiemmin. Pienempää lasta on kuitenkin helpompi suojella kuin teini-ikäistä, jolla on jo periaatteessa samat mahdollisuudet kaivaa netistäkin tietoa kuin aikuisillakin. Teini-ikäisen kyky käsitellä tällaisia asioita ei vain ole aikuisen tasolla ja lapsi ei välttämättä osaa suodattaa mitään netistä lukemaansa. Lapsen elämää helpottaisi kummasti, jos tällaiset asiat käytäisiin molempien vanhempien toimesta läpi ja asiat selitettäisiin lapselle niin hyvin kuin mahdollista ja korostettaisiin molempien vanhempien toimesta, että näillä asioilla ei ole mitään tekemistä lapsen kanssa ja vanhempien rakkautta lasta kohtaan ei muuta ikinä mikään. Mutta niin se vain Jere on pessyt kätensä tästäkin vastuustaan. Ei siinä paljon kauniit sanat jossain naurettavassa blogissa ex-vaimoa kohtaan auta, kun käytännössä toimii vasten omia sanojaan. Moiset sanat pikemminkin satuttavat enemmän, koska tarkoitushan on nimenomaan saada huomiota sille, että "tässä minä nyt annan julkisesti kiitosta ex-vaimolleni ja olen hyvä mies ja isä", vaikka totuus on, että isää ei näy mailla eikä halmeilla eikä isä osallistu lapsensa elättämiseen millään tavalla. Ja niin kauan kuin pariskunta on virallisesti naimisissa, toinen osapuoli ei saa yhteiskunnaltakaan mitään tukea elämiseensä. Eli melko reilu meininki ja todellisen Äijjän merkkejä kaikki.

Täytyy toivoa, että tällaisten kokemusten jälkeen lapsista kasvaa täyspäisiä ja vahvoja ihmisiä, joiden ei tarvitse kyseenalaistaa omaa olemassaoloaan tai minuuttaan esim. vuosikausien terapiassa ja että teini-iän ja aikuisiän kipuiluissaan pysyvät erossa päihteistä. Avainsana tässä kasvussa on "äiti" ja muut läheiset, joiden roolia ei voi kylliksi korostaa. Kun isän pitää mennä, isä menee. Mutta mitä sitten, kun isän ei enää pidäkään mennä eikä kukaan maksa hänelle enää jääkiekon pelaamisesta? Ehtiiköhän isä silloin pitää yhteyttä vai onko muita kiireitä? Ja pitääkö kaikkien sitten yhteisen edun nimissä olla taas kuin mitään ei olisi tapahtunut? Onko tämä ikuisesti sellainen isän säännöillä pelattava leikki?
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

Meillä taitaa olla aikalailla erilainen näkemys maailmasta, mutta minun mielestäni vanhemman ei pidä antaa minkäänlaista syytä lapsensa kiusaamiselle. Tähän lasken mukaan esimerkiksi juoppouden, nimen antamisen yms.. Olipa pikkujeffreylläkin aikanaan ärrävika. Vanhemmat vei sitten puheterapiaan, ja homma ratkesi. Kyllä minä ainakin syyttäisin osittain myös vanhempiani, mikäli minua ei olisi puheterepiaan viety, ja minulla olisi edelleen ärrävika...
No mä kyllä syyttäisin vaan niitä kiusaajia. Jos sille tielle lähdetään, että pitää olla niin samanlainen, ettei kukaan vaan löydä mitään mihin tarttua niin... vaikeeksi menee. Kyllä ne kiusaajat koulussa aina jotain löytävät, voit olla varma. Jos se ei ole isän toilailut eikä ärrävika niin se voi olla erilainen penaali, vääränmerkkiset farkut, you name it.

Jottei menisi ihan offtopikiksi niin todettakoon, että jos Jeren muksu on 12-vuotias, niin siinä iässä usein alkaakin olla niin, että vanhempien pitääkin olla vähän k***päisiä. Mulkerovanhemmista saa monessa paikassa ylimääräisiä katu-uskottavuus-, cool- ja swag-pisteitä. Mitä ne sitten ovatkaan...
 

Metro4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitin Raukka, Pulu, STL, Töölö, HyRi
"Tytär jää asumaan äitinsä luokse, ja Jere on määrätty maksamaan elatusapua 1200 euroa kuukaudessa."

En yhtään ihmettele, että Jereä sylettää maksaa noita ruokkoja, koska eivät ole missään suhteessa lapsen elatustarpeeseen. Mikä prosenttiosuus jää ex-rouvan kontolle lapsen elatuksesta? 10% vai vähemmän? Lapsilisät tulevat kuitenkin vielä mutsille.
Järjen köyhyyttä käyttää erossa lasta astalona. Mutta niinhän se on, että mies maksaa ja tapaa lastaan juuri niin vähän kuin ex-rouva antaa.

http://www.yvpl.fi/tukitoiminta/usein-kysytyt-kysymykset/miten-lapsen-elatus-turvataan/

En siis ota kantaa tässä mihinkään muuhun kun elatusavun määrään. Ero ja sen syyt, tai minkälainen Jere on ihmisenä, ne eivät liity kommenttiini mitenkään.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
"Tytär jää asumaan äitinsä luokse, ja Jere on määrätty maksamaan elatusapua 1200 euroa kuukaudessa."

En yhtään ihmettele, että Jereä sylettää maksaa noita ruokkoja, koska eivät ole missään suhteessa lapsen elatustarpeeseen.

Joo onhan se totta, että sellainen 5-10 prosentin osuus Jeren nettopalkasta on ihan kohtuuton summa käyttää omaa lastaan varten. Tämä onkin erittin pätevä syy jättää maksu kokonaan maksamatta. Onhan se tyttären äiti varmasti osannut ennakoida taloutta suunnitellessaan sen, että isä ei tule maksamaan säädettyä 1200 euron maksua, vaan sen sijaan rahaa tuleekin jotain 150 kuussa Kelalta lasten elatusta ajatellen.
 

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
"Tytär jää asumaan äitinsä luokse, ja Jere on määrätty maksamaan elatusapua 1200 euroa kuukaudessa."

En yhtään ihmettele, että Jereä sylettää maksaa noita ruokkoja, koska eivät ole missään suhteessa lapsen elatustarpeeseen. Mikä prosenttiosuus jää ex-rouvan kontolle lapsen elatuksesta? 10% vai vähemmän? Lapsilisät tulevat kuitenkin vielä mutsille.
Järjen köyhyyttä käyttää erossa lasta astalona. Mutta niinhän se on, että mies maksaa ja tapaa lastaan juuri niin vähän kuin ex-rouva antaa.

http://www.yvpl.fi/tukitoiminta/usein-kysytyt-kysymykset/miten-lapsen-elatus-turvataan/

En siis ota kantaa tässä mihinkään muuhun kun elatusavun määrään. Ero ja sen syyt, tai minkälainen Jere on ihmisenä, ne eivät liity kommenttiini mitenkään.
Elatusavun määrä on suhteessa vanhempien palkkaan, Jere siis elättää lastaan summalla, joka on suhteessa hänen palkkaansa, ei lapsen kuluihin sinänsä. Näinhän hän tekisi osana perhettäkin. Jokainen voi itse laskea kuinka suuri osuus Jeren palkasta menee lapsen elatukseen, eli kannattaako tästä todella olla kärmeissään. Tytär lienee siinä iässä, että päättää itse haluaako isäänsä tavata. Ja Jere itse toivottavasti hoitaa työnsä, matkailunsa ja seurustelunsa niin, että ehtii tytärtään tämän halutessa tavata. Toisesta lapsestaanhan Jere onkin ilmoittanut, ettei halua lastaan tavata. Lapsihan ei ole mitään väärää tehnyt, eikä isäänsä vastaan rikkonut, mutta Jeren kauna lapsen äitiä kohtaan purkautuu näin kypsästi. Jere ei myöskään anna lapsilleen mahdollisuutta luoda sisarussuhdetta, omista itsekkäistä syistään.

Urheilijan ja urheiluseuran kannattaminen on tunnepohjainen asia. Ei kai kukaan kannata ns. järjellä? Siksipä lienee luonnollista, että urheilijan ja seuran kannattamiseen liittyy paljon muitakin asioita, kuin urheilullinen menestys. Idolilta odotetaan jossain määrin myös ihanteellista käytöstä. Rosot kuuluvat kuvaan ja kaikki rakastavat sankaritarinoita. Jeren selviytyminen päihdekierteestä olisi voinut sellainen tarina olla. Nyt vain päihteiden takaa paljastui mies, joka onkin itsekeskeinen lapsi. Minulle perhe on pyhä arvo, ja siksi Jereä mahdoton ihailla. Jopa seuraaminen on ollut hampaiden kiristelyä. Lahjakkuutta urheilijana en kiistä.

Urheilijan imago on yhtä lailla tärkeä myyntiartikkeli kuin menestyskin. Urheiluseurat pyrkivät myymään tuotettaan tervehenkisinä, ovat mukana hyväntekeväisyydessä viikset huulella ja roosa nauha rinnassa, luovat taitavasti kuvaa elämää suuremmista sankareista. Olen kannattanut Jokereita läpi tuskien taipaleen upeisiin voittoihin ja taas kärsimyksen teille. Olen kuvitellut, ettei meitä voi mikään erottaa, KHL:äänkin mentiin yhdessä. Tämä keskustelu on saanut minut pohtimaan maailmalta kuuluneita urheilijoita koskevia uutisia ja luulen löytäneeni katkeamispisteeni: Jos Jokereista selviäisi raiskausskandaali, tai sinne palkattaisiin raiskaaja, olisi suhteemme loppu. Jeren se vielä kesti, vaikka miestä ihmisenä halveksunkin.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mulla on näköjään mennyt ohi, että saivat yhteishuoltajuuden... Ja siis tuossa elatusavussahan on ymmärtääkseni mukana myös Suskille maksettava elatustuki, eli pelkkää lapsen elatusapua tuo 1200€ ei ole. Korjatkaa toki, jos olen väärässä. Suomessahan elatustukea ei ihan hirveän usein puolisoille makseta ja jos maksetaan, niin siihen on perustellut syyt. Kuten varmasti oikeus on tässä Karalahtienkin asiassa katsonut. Sen lisäksi, että Jere on kieltänyt ex-vaimoaan tekemästä työtä, on varmasti huomioitu sekin, että Susanna Karalahti on kouluttautunut alalle, jossa käsittääkseni on aika tavalla nollatoleranssi päihdeongelmien kanssa ja koskee siis myös työntekijöiden lähipiiriä. Eli tuskin on Jeren vuoksi edes ollut mahdollisuutta työllistyä. Ja kun yhteishuoltajuuskin kerran on määrätty, niin isän tietenkin odotetaan elättävän lapsensa, kun tapaavat ja oletusarvo on, että tapaavat säännöllisesti, kun kerran yhteishuoltajuuden ovat saaneet. Nyt ei sitten puutu enää kuin, että Jere osallistuisi ihan konkreettisesti jotenkin Ronjan elämään. Siis haluaisi osallistua. Ex-vaimohan ei esteenä ole eikä ole koskaan ollutkaan, päinvastoin.

Ja Jere aikoo ihan varmasti hankkia Nannan kanssa lapsia? Hei, kiva. Oksensin suuhuni. Nannan kannattaisi myös ottaa tarkkaan harkintaan, että kannattaako tuollaisen miehen kanssa yhteisiä lapsia hankkia, jonka edellisistä liitosta/suhteesta olevat lapset eivät ole miehen prioriteettilistalla kovinkaan korkealla. Toki, jos naivisti kuvittelee, olevansa jotenkin erityinen, niin sitten asia kannattaa varmasti jättää huomioimatta. Mutta, jos tekee kylmät naiselle, joka on oman lapsensa äiti ja jonka kanssa on koettu kaikenlaista vuosikymmenten saatossa, voisi kuvitella, että sen uudemman tuttavuuden kanssa ei ole sitäkään tunnesidettä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jotta tämä elatusmaksukeskustelu pysyisi edes jossain määrin faktoissa, ystävällisesti pyydän huomioimaan sen, että kaikissa tapauksissa elatusmaksusta tehdään kirjallinen sopimus molempien vanhempien kesken. Sopimuksen vahvistaa joko lastenvalvoja tai tuomioistuin. Jere on katsonut summan olevan sopiva, kuitannut sen nimikirjoituksellaan ja toinen osapuoli on siten voinut järjestellä eläämänsä siten, että sopimukseen perustuva maksu tulee kuten pitääkin.

***

Kuvaavaa on että Karalahti pelasi yhden parhaista ellei parhaan pelinsä Jokereissa siinä vaiheessa kun oli tehnyt päätöksen sopimuksensa irtisanomisesta kesken kauden ja joukkueen jättämisestä. Ei muuta kuin kepeät pelit Ruotsissa.
 
Viimeksi muokattu:
Maksaa kyllä, mutta minun (veronmaksaja) onnekseni ei 1200 euroa kuukaudessa. Luultavasti äiti saa 153,63 euroa kuussa. (http://www.kela.fi/elatustuki_maara-ja-maksaminen)

Mitä merkitystä sillä on, saako niitä ruokkoja 150 euroa vai 1200 euroa kuussa? Etkö sinäkään ole kuullut sitä, että Suomessa ei ole olemassa mitään yhteiskuntaluokkia ja täällä kaikilla on perhetaustasta riippumatta ihan samanlaiset mahdollisuudet esim. opiskella? Tämän faktan oppii, kun vähänkään seuraa yhteiskunnallista keskustelua Suomessa.

Vai toimiiko tää homma nyt niin, että niillä koko ikänsä vain tuosta minimielatusavusta nauttineilla lapsilla kaikki on ihan vaan itsestä kiinni ja niiden on turha rutista mistään isättömyyden aiheuttamista ongelmista, mutta jos helvetin kovapalkkaisen ammattiurheilijan lapsi joutuukin joskus vähän lykkäämään uusimman iPhonen ostamista, silloin pitää huolestua "lapsen hyvinvoinnista"?
 

Sulander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jotta tämä elatusmaksukeskustelu pysyisi edes jossain määrin faktoissa, ystävällisesti pyydän huomioimaan sen, että kaikissa tapauksissa elatusmaksusta tehdään kirjallinen sopimus molempien vanhempien kesken. Sopimuksen vahvistaa joko lastevalvoja tai tuomioistuin.

Tokihan elatusavun määrä voidaan määrätä myös tuomiolla.

Noin muuten ei kyllä jaksa pätkääkään kiinnostaa enää Jere Karalahti, puhumattakaan hänen lastensa elatuksesta tai muusta yksityis- ja perhe-elämästään käytävästä perin omituisesta keskustelusta. Yhteiskunnallinen keskustelu laajemmin on kiinnostavaa, mutta Jatkoaika foorumina siihen oudohko.

Huomattavasti enemmän kiinnostaa Helsingin Jokerit ja joukkueen ajankohtaiset koitokset, esimerkiksi tämän illan matsi ja kiito KHL:n kärkikahinoissa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Huomattavasti enemmän kiinnostaa Helsingin Jokerit ja joukkueen ajankohtaiset koitokset, esimerkiksi tämän illan matsi ja kiito KHL:n kärkikahinoissa.

Älä vaan sotke Jokeriasiaa Karalahden ketjuun. Täällä kukin voi tehdä omaa suru-, kateus- ja suuttumustyötään Karalahden lapsuudesta, koulunkäynnistä, vanhemmista, urasta, vaimosta, lapsista noin alkuun. Ihan ymmärrettävää. Telkkarin ja median välityksellä Karalahdesta näyttäisi monille tulleen läheinen etäperheen jäsen. Vähän samaan tapaan kuin nämä Vain elämää tähdet (80 % aivan hirvittäviä, oikeasti), joiden elämä, tunteet, surut ja ilot ovat tärkeämpiä kuin mikään muu. Ainakin julkisuudesta ja levy- yms myynnistä päätellen.

Olisin toivonut Karalahden jatkavan Jokereissa, mutta pakko sen on minunkin myöntää, että Karalahdesta ei ole joukkuepelaajaksi. Jos se vituttaa ja käynnistää vuotogaten, että joutuu aniharvoin katsomoon kuten muutkin pakit rotaation kanssa, Karalahti kuvittelee olevansa suurempi kuin Jokerit. Häntä ei seuran etu kiinnosta, ainoastaan omansa.
 

Ice raven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Liverpool
Kuvaavaa on että Karalahti pelasi yhden parhaista ellei parhaan pelinsä Jokereissa siinä vaiheessa kun oli tehnyt päätöksen sopimuksensa irtisanomisesta kesken kauden ja joukkueen jättämisestä. Ei muuta kuin kepeät pelit Ruotsissa.

Täysin sama tuli mieleen välittömästi kun kuulin lähtöuutisen. Valehtelisin jos väittäisin että ikävä jäi varsinkaan tämän kauden perusteella. Paljon ylimielistä kiekonhautomista joka ei johda mihinkään.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös