TUTO Hockey kaudella 2014–2015

  • 356 557
  • 1 330

Mneme

Jäsen
KooKoo-TUTO-matsin selostuksessa Matti Lindholm tiesi kertoa, että Uusikartanolla on edessä toinen leikkaus ja se sopimusleikki on nyt kuulemma siinä. Tiedä sitten, pitääkö nämä selostajahuhut paikkaansa puolin tai toisin, hymiö.
 
Viimeksi muokattu:

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
KooKoo-TUTO-matsin selostuksessa Matti Lindholm tiesin kertoa, että Uusikartanolla on edessä toinen leikkaus ja se sopimusleikki on nyt kuulemma siinä. Tiedä sitten, pitääkö nämä selostajahuhut paikkaansa puolin tai toisin, hymiö.
Jos tämä pitää paikkaansa niin toivon että Toni Jalo saapuu meille. Tarvitaan kyllä toinen hyvä sentteri. Tai jos halutaan kokeneempi sentteri niin Kazakstanista vapautettu Markku Tähtinen olisi hyvä haku.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Mites mies yhteistyöseura inkkareista eli TUTOlle vanha tuttu Iiro Memonen? Neljä ottelua Suomi-sarjaa nyt takana ja kahden pisteen (1+7=8) ottelukohtaisella keskiarvolla on Memonen kautensa avannut. Lauantaina Hyrylässä tuli miehen otteita tarkkailtua ja kun ottaa huomioon pelien vähäisen määrän tämän kauden osalta, hyvään iskuun on Memonen itsensä laittanut ja varmasti olisi hyvä haku TUTOlta juuri kakkosketjua johtamaan.
 

Oadie

Jäsen
Pitäisiköhän tässä olla jo huolissaan? 0-6 Vantaalle on aika anteeksiantamatonta. Paljonhan tarvii vielä noita turhakkeita naapurista roudata. Rasmus Kulmala, ei mitään käyttöä ollen aivan ulapalla koko ottelun. Niko Karhu oli jokaisessa hyökkäyksessä ylimpänä miehenä, ilmeisesti on nykyään sitten hyökkäävä puolustaja. Ja Mestiksen ehkä turhin pelaaja on tämä Lindsten. Miten joku on voinut kehua tätä kun pelailee aivan eri peliä kuin muut. Koko kauden sopimusko tälle vielä sorvattiin. Saavathan TUTO:n omatkin pelaajat tuijotella peiliin, mutta ei näistä lainahepuista ainakaan eilen mitään iloa ollut. Päinvastoin murheita toivat lisää vaan.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Jäi tuo lauantainen ottelun seuranta hieman hunommaksi (ei johtunut selkäsaunasta), joten en osaa sen ottelun tapahtumia kauheasti kommentoimaan. Joku aiemmin sanoi jo, että alamäkeä on ollut jo nähtävissä.
Kulmala taisi esittää parastaan KooKoo ottelussa. Mielessäni kävi jo aiemmin, että miten nämä lainat suhtautuvat pelaamiseen Heinolassa, missä olosuhteet hieman erilaisia kuin tuolla pellolla. Kouvolassa taas olosuhteet ihan ok ja vastustaja haastavampi. Sytyttikö se sitten paremmin. Lauantain pelistä en siis osaa enää sanoa. No nyt näiden Kulmalan ja kuka se toinen olikaan...laina päättyy. Seuraavaksi jäädään odottelemaan löytyykö loppukauden sopimuspeluria vai koko loppukauden lainaa puolustukseen.
Tuossa jatkoajan piippuhylly jutussa kaikki taisivat olla sitä mieltä samoin kuin täälläkin, että tarvitaan ainakin yksi hyvä ja rauhallinen pelin pyörittäjä. En vaan usko enää, että tuolta nykyisestä löytyisi tai nousis kukaan siihen rooliin. Se aika sen esittämiseen on jo mennyt. Eli puolustuken lisäksi hyökkäyspäähän tarvitaan vahvistusta, jos mielitään tosissaan taistella keväällä.
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Huonoja pelejä tulee joskus kaikille. Tosin, noin huonoja kuin lauantaina ei pitäisi tulla ikinä kenellekään tällä tasolla. Koska viimeksi TUTO on jäänyt kotona nollille tai hävinnyt kotona kuuden maalin erolla? Tuntuu, että nyt joka toinen matsi vedetään vihkoon ja vähintään kerran viikossa kotiottelua joudutaan mainostamaan kasvojen pesun paikkana. Aika huonolta vaikuttaa. Olen samaa mieltä edellisten kirjoittajien kanssa siitä, että näistä nykyisistä lainamiehistä ei kentällä ole juurikaan apua ollut. Kieltämättä tuohon tarvittaisiin toinen pelintekijä ja joku kokenut pakki rauhoittamaan puolustusta ja pelaamaan yv:ssä. Ja kyllähän tuo joukkue toista maalivahtiakin tarvitsee. Joo, lauantaina varsinkaan Meriläinen ei saanut pätkääkään apuja kenttäpelaajilta, mutta kyllähän se vaan edelleen näyttää olevan niin kuin viime keväänäkin, että Meriläisen ollessa maalissa TUTOn pitää tehdä aina vähintään 3-4 maalia voittaakseen. Eikä yhtään pahitteeksi olisi, jos joukkueen fyysiselle osastolle löytyisi pelaaja, jonka kasetti kestää vähän kovemmissakin peleissä. Ainakaan itse en enää jaksaisi katsella Rautajoen hölmöilyjä.
 

Steus

Jäsen
Jalo TuToon
Kulmala pysyy TuTossa
Niso Lehdon sopimus purettu.

http://www.tutohockey.fi/fi/uutisarkisto/syottokone-toni-jalo-liittyy-tuton-vahvuuteen

Kovia juttuja ja 2/3 ihan oikeita ratkaisuja. Kulmalaa en allekirjoita, koska en tykkää tällaisestä "Rasmus pelailee meillä nyt jonkin aikaa, vaikka on TPS:n sopimuspelaaja, mutta me emme ole farmi, vaikkemme tiedä miten pitkään Kulmala meillä on" -meiningistä. Lehdon panos näkemissäni TuTon otteluissa ei yksinkertaisesti riittänyt ja Jalo oli joukkueelle helvetin tärkeä hankinta.
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Todella hienoa että saadaan Toni meille. Nyt sentteriosasto näyttää taas paljon paremmalta. Pistetäänkö yhteen Lehtinen - Jalo - Laine? Tämä varmaan tarkoittaa sitä että AUKia ei nähdä tällä kaudella TUTOssa.
Sitten on varmaan pakkiosastolle haku päällä kun Tuohis ln saikulla ja Lehto sai fudut. Jani Honkanen ja joku rightin pakki? Aika näyttää...
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Toivottavasti Jalolla kulkee Tutossa. Tuton bandwagonissa mennään jos Kookoo ei mestistä tällä kaudella voita joten lisää vaan vahvistuksia Turkuun.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Aah, tätä on odotettu. Toisaalta AUK:n uran kannalta pepusta, mutta kyllä Jalo nyt pelimies on. Joukkue ehti pelaamaan 23 peliä ilman kakkossenaa ja sehän näkyy, koska ollaan sarjataulukossa viidentenä. Nyt on kuitenkin seuraavien pelien kannalta hyvä, että tulee JYP-A ja Hokki vastaan, koska molemmat ovat sarjataulukossa korkeammalla (TuTo 23gp 38p, JYP-A 26gp 42p, Hokki 25gp 42p) ja nyt on hyvä paikka kiriä hieman. Tosin KooKoo ja Jukurit ovat 18 ja 13 pisteen päässä ja vain kaksi peliä enemmän pelattuna. Noh, runkosarjalla ei onneksi ole paljoa väliä, kotietu varmaankin saadaan, vaikka siitäkään ei kovinkaan paljoa ole hyötyä, jos kotona otetaan viimeisimmän pelin tapaan takkiin. Toisaalta tuskin lauantaisen kaltainen peli toistuu tällä kaudella, kun on Jalokin riveissä, ellei kaveri ole muuttunut HPK:ssa 110% flegmaattiseksi "supertähdeksi" joka on 90% pelistä odottelemassa syöttöä vastustajan siniviivalla.
 

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Pelaako Rautajoki oikeassa sarjassa? Itse alan epäilemään. Noita vitosen jäähyjä alkaa olla kyllä jo ihan likaa. Kovaa saa pelata mutta ei niin kovaa, että heitetään suihkuun ja mätkäistään kakkua päälle. Lauantaina vitosen jäähy tuli pahaan kohtaan. Tuto oli 2-0 häviöllä ja kiri vaihde oli alkamassa ja sitten Rauta Masa ottaa typerän vitosen jäähyn, jonka aikana Vantaa teki taululle 3-0. Eiköhän kaverin voisi laittaa Kaarinaan toistaiseksi.

Jalon soppari on loistava uutinen. Nyt meillä on kaksi kärki sentteriä, joiden ympärille saa rakennettua myös hyvää yv:tä! Veskariosastolle ja pakkipuolelle vahvistusta niin joukkue on valmis!
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Jalo! Nyt iskettiin kiinni juuri joukkueen suurimpaan puutteeseen: siihen, että meillä oli vain yksi sentteri jonka voi huoletta heittää ylempiin ketjuihin. Nyt Ika pystyy rakentamaan Tuken ja Jalon ympärille kaksi todella laadukasta offensiivista ketjua. Näin roolipelaajat pysyvät roolipelaajina ilman että heidän tarvitsisi ottaa liian suurta vastuuta isoista tehoista.

Jos oli viime kauden lähtökohta vaikea "mopolla moottoritielle" -hengessä, on tähän kauteen asennoituminen ollut sitäkin ristiriitaisempaa. Nimettömät pelaajahankinnat, omistajanvaihdokset, järjetön sarjajärjestelmä (kahdeksan kymmenestä pleijareihin, 60 matsin runkosarja) ja TUTO-kortin poistuminen valikoimasta ovat pitäneet ainakin oman kiimamittarini lähempänä lounasta kuin kaakkoa. Mutta niin vain tästäkin kaudesta on kehkeytymässä ihan jännittävä tarina. Altavastaajina tullaan playoffeihin lähtemään, mutta ehkä se on hyväkin, sillä viime vuonna ennakkosuosikin viitta tuntui painavan harteillla vähän liikaa.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Jalo on sellainen, jota olisin halunut nähdä TUTO paidassa jo aikaisempinakin kausina. Parempi myöhään kuin ei koskaan.
Jalo, Lehtinen, Laine voisi hyvinkin olla nyt yksi koostumus. Antonin ketjuun sitten vaikka Kulmala ja Moisio. Nelosta sitten kasaman muilla vaihtelevasti, niin että pelituntuma pysyy. Samalla kilpailisivat paikasta, kun Kulmala häipyy. Variaatioita riittää ja kolmostakin voidaan muokata tarvittaessa. Keskiviikon ketjut onkin kiva nähdä, eli miten Ika ne näkee.
Ja AUK jos on seuraavaan leikkaukseen menossa, niin tiedä silti mitä se merkitse. Jostain muistan lukeneeni jotain tammikuusta. Mutta jos siis nyt aikataulu muuttui, mutta halu on vielä uraa jatkaa, niin mistä sitä tietää. Tietysti jos peli silloin kulkee ja ketjut löytyneet, niin kannattaako se.
Nyt siiten katsotaan, mitä pakistolle tehdään. Tarvetta sinne kai tuli saman tien.

E: Nico Lehto löysi heti uuden seuran eli Kokkolan Hermes ainakin toistaiseksi. Pelituntuma säilyy ja löytää toivon mukaan pysyvämmän paikan jatkossa. Pitkä potilaana olo kait hidasti kehittymistä.
 
Viimeksi muokattu:

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
0-6 tappion jälkeen näköjään pelaajistossakin pistettiin tuulemaan. Sarjataulukossa ollaan nyt viidentenä ja maaliero on 68-60. Omapää on pystytty pitämään kohtuu hyvin, vaikka edellinen peli oli huono. Hyökkäyspeli sitävastoin on tökkinyt ja onnistumisia on ollut kohtuu kapealla sektorilla. Tehtyjä maaleja on liian vähän verrattuna kärkijoukkueisiin ja tähän on nyt ilmeisesti reagoitu.

Pelkästään tilastoista voi todeta, että TuTo on tehnyt "vain" 19 ylivoimamaalia. Vertailun vuoksi esim. Hokki 33, Jukurit 30, KooKoo 28. Sarjajumbo Peliitatkin on tehnyt 18 maalia. Eli mikäli Jalo toisi tehoja vaikka vain kakkosylivoimalle niin se auttaisi joukkuetta huomattavasti. Tasakentällisinkin jos tehotahti paranee, niin ollaan aika lähellä jo kärkipään tehokkuutta.

Itse rakentaisin kentät vaihteeksi näin:

Keinänen-Pulliainen-Uski
Viirlas-Linke

Pärssinen-Jalo-Lehtinen
Virkki-Hiden

Laine-Kokkonen-Lindsten
Karhu-Franssila

Taavitsainen-Kuru-Kulmala
Heinimäki

Kähkönen
Meriläinen
 

Oadie

Jäsen
Meinaakohan TUTO uudistaa koko joukkueensa? Toni Jalon hankinta nykytilanteessa on kova juttu. Jukureissa oli todella hyvä ja jakeli passejakin tämän tästä. Kaukana olivat ne ajat kun viimeksi TuTo:ssa ollessaan pelasi lähinnä vain itselleen. Nyt odotukset ovat kovat. Teemu Vuorisalosta ei ole kyllä hajun pala ja lienee melkoinen arpa. Toivottavasti voittava sellainen. Toivottavasti puolustava puolustaja kyseessä. Lehdon Nico ei vain oikein onnistunut Turussa ja toivotetaan hänelle uutta nousua Kokkolasta käsin.
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Maalivahti Timo Niemi ei jatka Hermeksessä vaan on saanut tarjouksen ylemmältä sarjatasolta. Onko tulossa meille? Minulla on vähän sellainen tunne että meidän valmennus ei luota Kibiin ja silloin Niemi olisi oiva hankinta toiseksi maalivahdiksi.
 

Ribals

Jäsen
Teemu Vuorisalosta ei ole kyllä hajun pala ja lienee melkoinen arpa. Toivottavasti voittava sellainen. Toivottavasti puolustava puolustaja kyseessä.
Kiekollinen pakki ja pelinavaaminen on kaverin vahvuus. Pärjännyt ihan ok tänä vuonna jo liigavauhdissakin, joten eiköhän Teemu teillä pärjää ja mahdu pelaavaan kuusikkoon.
 

Ertzie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo/ paikallinen kiekkoilu
No nyt alkaa vaikuttamaan siltä, että oikeasti koitetaan sitä mestaruutta haalia! Ei tartte Aavisen enää todistella ollaanko tosissaan liikenteessä :)

Nakkais nyt vielä jonkun hyvän loppukauden kausari-tarjouksen. Ei tuo Keni-paketti oikeen maistu näiden erillaisten erikoishinnoitteluiden lomassa.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Nakkais nyt vielä jonkun hyvän loppukauden kausari-tarjouksen. Ei tuo Keni-paketti oikeen maistu näiden erillaisten erikoishinnoitteluiden lomassa.

Niin, aikaisemmin kausarin hankkineita nyt ilmeisesti palkitaan. Harmittaa vaan katsojamäärän puolesta.

No nyt alkaa vaikuttamaan siltä, että oikeasti koitetaan sitä mestaruutta haalia! Ei tartte Aavisen enää todistella ollaanko tosissaan liikenteessä :)

Kyllä, nyt on täytetty kaksi tärkeää paikkaa, eli kakkossentteri ja peliä tekevä puolustaja, joka vielä Aittolan etiikan vastaisesti ampuu oikealta. Vuorisalo on kuitenkin toistaiseksi arpa, vaikka omaakin erään joukkuelegendan kanssa saman sukunimen. Vuodenvaihteen jälkeen ollaan viisaampia ja voidaan miettiä, että tarvitseeko puolustus enää vahvistuksia, kun Tuoharikin varmaan palaa tuossa jossain vaiheessa. Se on muuten nykyään hieno mies, muilla on movember meneillään, mutta meillä on hashtag #TT eli #TukatonTuohilampi.

Molareista en nyt vielä itse sano mitään, itse luotan täysin Kibiin, mutta ilmeisesti Kimmo on puhunut pahaa Ikan kampauksesta. Nyt meillä on kuitenkin Kristian näyttämässä esimerkkiä, joten ehkä Meriläinen ja kuulapää-Ika ovat pikkuhiljaa sujut.

Voitte muuten provosoitumisen sijaan päätellä onko kaikki ylläoleva täysin vakavaa tekstiä.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Maalivahti Timo Niemi ei jatka Hermeksessä vaan on saanut tarjouksen ylemmältä sarjatasolta. Onko tulossa meille? Minulla on vähän sellainen tunne että meidän valmennus ei luota Kibiin ja silloin Niemi olisi oiva hankinta toiseksi maalivahdiksi.
Eiköhän Niemen suunta ole kuiteniin Kajaani. Siellä haetaan kai pysyvämpää ratkaisua maalin suulle.
 

hokihoki

Jäsen
Jalon tulo sai hymyn huulilla, mutta nyt ilmoitettu pakki ei juuri tunteita herätä..jos jotain niin enemmän negatiivisia.
Pakisto huutaisi kokemusta ja nyt raahataan A-junnu (Liiga ja maajoukkuekokemusta tai ei) kehiin, anna mun kaikki kestää!
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Niin puolustukseen olisin odottanut kokemusta, mutta onko saatavilla? No sukunimi tietysi lupaava ja rightin pakki. Annetaan nyt näyttää jos kerran pidemmäksi ajaksi on mahdollisesti jäämässä. Tietty jos hyvin pelaa, niin pelko takaisinkutsusta on olemassa. Tietty Ässät kai tarpeen mukaan muutenkin hakee pois. Vielä tähän menessä pohjoisesta on kuitenkin tulleet parempia lainoja olleet kuin tuolta pellolta tulleet. No joo, viime vuonna tietysti yksi hyväkin.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Ertzie kirjoitti:
Nakkais nyt vielä jonkun hyvän loppukauden kausari-tarjouksen. Ei tuo Keni-paketti oikeen maistu näiden erillaisten erikoishinnoitteluiden lomassa.

Eikö kausikortti ollut mahdollista ostaa myös erikseen loppurunkosarjaan? TuTon kotisivuilla näkyy aika heikosti nämä kausikortti vaihtoehdot, vaikka kausi on jo pitkällä.

Taccutucca kirjoitti:
Kyllä, nyt on täytetty kaksi tärkeää paikkaa, eli kakkossentteri ja peliä tekevä puolustaja, joka vielä Aittolan etiikan vastaisesti ampuu oikealta. Vuorisalo on kuitenkin toistaiseksi arpa, vaikka omaakin erään joukkuelegendan kanssa saman sukunimen. Vuodenvaihteen jälkeen ollaan viisaampia ja voidaan miettiä, että tarvitseeko puolustus enää vahvistuksia, kun Tuoharikin varmaan palaa tuossa jossain vaiheessa.

Vuorisalo todella kuulostaa heti hyvältä, heh. Tärkeitä palasia todella yritetään sovitaa pakettiin. Omasta mielestäni paketti vaatisi toimiakseen myös hyökkäyssuuntaan vahvan pakin. Se onko Vuorisalosta tähän jää nähtäväksi. Esimerkiksi ylivoima huutaa tehopakkia. TuTon tehokkain pakki tähän mennessä on ollut Virkki tehoin 3+6, mikä on ihan hyvä suoritus. Takana on kuitenkin paljon tyhjää. Maaleja pakistosta on tehty kokonaisuutena vain 5-6, Heinimäestä riippuen. Variaatioita tarvitaan kentälle ja jos hyökkäyksestä puuttuu esim. viivapelote on vastustajan helpompi keskittyä hyökkääjien sektoreille ja jättää tilaa enemmän viivalle.
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Edelleen jankutan Jani Honkasesta. Pelaa Vantaalla toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella ja toisi rutkasti kokemusta takalinjoille. Honkasta onkin katsottu nyt kun niitä Vantaan pelejä on ja hän pelaa kyllä kylmänviileästi omassa päässä ja ykkössyöttökin lähtee hyvin oman pelaajan lapaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös