• 268 962
  • 401

Franto

Hermes
Eilen kaatui Hermeksen toimesta hienosti Jokipojat. Tänään sitten nihkeähkö peli IPK:ta vastaan ja jälleen tappio rankkareilla. Ei ole rankkarit Hermeksen juttu.
Nyt on sitten parin viikon tauko peleistä. Sarjasijoitus tällä hetkellä viides, mikä on ihan ok, kun ottaa huomioon, että 14 pelatusta pelistä Hermes on päässyt vasta 4 kertaa pelamaan kotona. Vieraspelejä on jo reilut puolet takana.

jokepo

Jokipojat
Jokipojat-JHT 7-6

Tänään näimme Mehtimäellä Suomi-sarjasählyä pahimmasta päästä. Tämä oli sarjan kärkikamppailu, mutta sitä se ei kenttätapahtumien perusteella ollut. Jokipojat aloitti kuten viime ottelut yleensä vahvasti liikkuen eikä ensimmäisen erän(3-1) perusteella voittajasta pitänyt olla epäselvyyttä. Toiseen erään JHT tuli taistellen eikä lannistunut 4-1 ja 5-2 -lukemista, vaan paineisti Jokipoikien puolustusta, sai pitkiä pyörityksiä ja nättejä maaleja. 5-5 -lukemat kahden erän jälkeen kyllä mairittelivat kotijoukkuetta ja monella alkoi mennä usko kotivoittoon. Kolmannen erän alkupuoli mentiin kotijoukkueen komennossa, mutta kuten toisessa erässä JHT painoi peliä ja tuli ihan ansaitusti tasoihin. Kotijoukkueen tuskan lopetti puolustaja Jussi Lyytinen minuutti ennen loppua. JHT:n maalivahdit eivät kyllä vakuuttaneet ja Jokipojatkin vaihtoi Edelmannin tilalle kolmanteen erään Tuomas Heikkosen. Edeä ei kyllä viidestä osumasta vois syyttää, sillä sen verran tuuliajolla oman pään pelaaminen oli toisessa erässä. Ottelun hahmo oli ilman muuta kolme maalia viimeistellyt Heikki Puustinen, joka alkaa olla joukkueelle korvaamaton pelaaja. Niin ja tuomarina oli sama Savolainen kuin eilen, josta ei tarvinne enempää mainita....
Ja illan mittaan tulee varmaan tarkempaa raportti Mehtimäkeläiseen:

Nyt kun sarjaa on pelattu n.13 kierrosta, ei sarjataulukossa ole suuria yllätyksiä. Tai pieni yllätys itselleni on RoKin vaisuhko alku sarjassa. Uskoin joukkueen killuvan neljän parhaan joukossa kauden lopussa. Toisaalta kausi on pitkä ja sarja tasainen, niin eiköhän RoKi kampea itsensä vielä taulukossa selvästi ylemmäksi. Kotikylän joukkue Hunters on pelannut hyvällä tasolla, muutama yllättävä tappio kotikaukalossa on tietenkin hieman himmentänyt kauden alkua. Kuten kauden alkaessa ennustelin joukkueen vahvuus on kolmessa hyvässä maalivahdissa ja laajassa sopimuspelaajien määrässä. Joukkueessa ei ole mitään nimimiehiä, mutta toisaalta koko joukkue on tasainen eli aina on saatu iskukykyinen joukkue jalkeille.Sarjasijoitus noin puolessavälin, kuten syksyllä ennustelin. Tulevan viikonlopun kolmen ottelun pohjoisen vieraskiertue tulee olemaan vaikea, jos kolmekin pistettä tulee, niin hyvä niin. Suomisarja on kyllä mielenkiintoinen ja viihdyttävä, hetkittäin jopa tasokas.

Planner

Maajoukkue
Jaahas huomenna näköjään jatkuisi myös turun kupeessa eli kaarinassa suomikiekko, täytyykin lähteä katsastamaan paikallisen kolmosjengin otteita. Ainakin mielenkiintoisia nimiä löytyy listalta ja vastustajakin (fopsi) näyttäisi olevan hemmetin hyvässä liidossa, toivottavasti huomenna olisi luvassa viihdyttävää kiekkoa.

Huntersin pohjoisen kiertue on mennyt positiivisissa merkeissä. Eilen kaatui Hermes VL-kisassa ja RoKi tänään samalla konseptilla. Huomenna vielä yksi peli JHT:tä vastaan, saa nähdä onko bensa loppu vai venyvätkö vielä kolmanteen voittoon.Hyvä Hunters!!!

-Jonne-

JoKP
Jokipojilla on tänään kakkosmaalivahtina lapsi, vasta 14-vuotias Arttu Ruotsalainen. On varmasti poikaselle aikamoinen kokemus tämäkin...Toivottavasti ei aloittava Tuomas Heikkonen nyt ainakaan rikki mene.

Planner

Maajoukkue
Päädyin hienon sunnuntaipäivän kunniaksi ajamaan eurajoelle seuraamaan HC Satakunnan peliä HCIK:ta vastaan. Alun pienen räpeltämisen jälkeen kaarinalaiset saivat juonesta kiinni ja jatkoivat kuskin paikalla loppuun asti. Kaarinalaisten maalilla torjunut laina tpsvahti Järvinen oli maalilla kuin muuri. Suurimpana ihmetyksenä oli satakuntalaisten hermojen pettäminen kun vastustaja siirtyi johtoon. Pääpiirteittäin hyvää kiekkoa ja muutama hieno yksilösuoritus esimerkkinä kaarinan kanadalaisen pari maalia ja sen kaarinan viiksivallun tekemä tahtomaali.
Lopputuloksena 3-6

Naxnax

Ehdottomasti JHT/Kärpät
No niin se ois viikonlopun kotipelit pelailtu. JHT - KooVee peli oli kyllä tämän kauden pohjanoteeraus kotijoukkueelta. Maajoukkuetauko näkyi selkeästi jokaisen pelaajan suorituksissa uneliaisuutena. Pelin käynnistys ja ne ensimmäiset "helpot" syötöt ei osuneet lainkaan oikeisiin osoitteisiin. Lisäksi KooVee oli totutun vaikea vastus kotijoukkueelle, muistaakseni KooVeeta ei kyllä ihan hetkeen ole kaadettu kotona eikä vieraissa. Voitto siis meni eilen todellakin oikeutetusti Tampereelle. JHT onnistujat eilen oli aika vähissä, vierailta mieleen jäi Jokinen ja Taponen. Kaverit oli kyllä loistavalla pelihuumorilla liikenteessä. Tuossa linkki eilisen pelin maalikoosteeseen, lopussa ihan huikea Taposen seivaus! http://www.youtube.com/watch?v=xksA7DOBFCE&list=UUIR3irv8mnNwSdhhSP0hbrw

Sitten tähän päivään, JHT - Hunters. Eiliset kuonat oli saatu poistettua onnistuneesti pohkeista ja luistin ja äijät liikku ihan eritahtia! Huikea tasonnosto! Maalihanatkin aukesi ja nähtiin kyllä tukullinen komeita suorituksia ja maaleja. Kokko maalilla oli loistava ja Ojala puollustupään ehdoton liideri ! JHT siis oli hyvä tänään, toki Huntersien kolmenpelin vierasrupeama näkyi varmasti kavereitten otteissa väsymyksenä, nimittäin aika puhki oli muutamat kaverit jo toisessa erässä. Ottelu muutenkin oli aika fyysinen ja päästä päähän painettiin kovalla temmolla. Varmasti pitkä kotimatka vierailla ja vielä kun pelinalkua jouduttiin siirtämään tunnilla jääongelmien vuoksi niin aika myöhään menee kun Porvoossa ovat.

Hyvällä polulla edelleen ja ensiviikonloppuna sitten vieraskiertueelle!

Rankka reissu Porvoon pojilla, 48h sisällä kolme peliä. Ei ihme, ettei viimeisessä pelissä enää luistin kulkenut. No, kiertueelta kuitenkin neljä pistettä, se on hieman paremmin kuin uskalsi toivoa.

Tupu

Kärpät, JHT
JHT-legenda Sami Markkanen täyttää huomenna (20.11) 40-vuotta! Onnittelut Samille! Tällä(kin) kaudella on peli kulkenut hyvin, oikeastaan paremmin kuin parilla edelliskaudella ja JHT:n sisäisen pistepörssin kärkipaikka on hallussa tehoin 7+12=19. Nämä tehot viiteentoista peliin. Mitään pelillistä syytä Samilla ei ole lopettaa ja henkilökohtaisesti toivonkin uran jatkuvan vielä monta vuotta. Ehdoton suosikkipelaajani.

Markkanen taitaa olla suomi-sarjan vanhin pelaaja, vai löytyykö muista joukkueista nelikymppisiä? Tai edes lähelle nelikymppisiä?

JuAn

Äkkiä Elite Prospectsistä katsottuna lähimmäs Markkasta pääsevät IPK:n hyökkääjä Janne Svensk 39 v ja maalivahti Petri Karhu 37 v.
Svensk on vajaan puoli vuotta Markkasta nuorempi ja täyttää 40 v vappuaattona 2015.
Muita yli 35-vuotiaita en havainnut.

Pakki-pakki

KeuPa HT
Olisi mielenkiintoista nähdä, kuinka Numppa pärjää! Fakta on kuitenkin se, että Suomi-sarja on hyvätasoinen sarja, ja jos Numppa pärjää oikeasti 30-45 vuotta nuorempien jätkien seassa, niin on pakko hattu nostaa päästä. Korkealle!

Naxnax

Jaahas, Forssassa näköjää alettu mättää byyrejä heti alusta lähtien!! Ei hyvää päivää!! Ekaan minuuttiin 2-0, tiete pikku bussijalat äijillä. Hereille siellä!

Planner

Maajoukkue
BEWE TUUSKI-HCIK
2-3

Ilmeisen hyvää kiekkoa ollut hyrylässä ollut ainakin finhokin mukaan. Inkkareitten maalissa olleella törnströmillä 36 koppia ja vastustajan virkaveljellä yli parikymmentä. Jäähyt näköjään vedetty täysin kotiinpäin, muttei takaiskuja ole tullut kaarinan pojille. Molemmat kaarinan lihavat pojatkin päässeet näköjään maalin makuu, hieno homma virtaselle ja pasoselle tekee varmasti hyvää peli-ilolle. Näköjään hcik pärjää paremmin vieraissa sillä kotikaukalossa on tullut vain yksi voitto, toivottavasti putki jatkuisi kotonakin. Täytyykin huomenna koittaa ehtiä kaarinaan katsomaan peliä.

Forssan Palloseura

Joo, Forssassa nähtiin vähintäänkin erikoinen peli. kun peliä oli pelattu vajaa minuutti isännät johtivat 2-0, kun kaksi ensimmäistä vetoa kohti Kokon vartioimaa maalia menivät sisään. Ensimmäinen erä, ja koko peli olisi ollut tapettavissa ensimmäisessä erässä, mutta forssalaisilla oli illlan pikkujoulut mielessä ja erätauolle poistuttiin 4-3. Jotenkin käsittämättömästi tilastoihmiset taikoivat maalivahdeille 10 torjuntaa per nenä vaikka voisin melkein vannoa, että nämä lukemat eivät voi pitää paikkaansa. Toisessa erässä ei enää ollut tietoakaan ensimmäisen Havajikiekosta ja erä pelailtiin virheitä vältellen. Kolmanteen erään vieraat tulivat päättäväisesti ja saivat tasoituksen aikaan ajassa 44:40, tosin 57 sekunnin kuluttua tilanne oli 6-4 isännille, Hakamaan ja Hällin viimeistellessä. JHT tuli vielä maalin päähän ja yritti lopussa ilman maalivahtia. FoPS kuitenkin rankaisi vielä kahdesti tyhjiin ja lopputulos 8-5.

Huomioita pelistä
- Illan ottelu oli Suomi-sarjaa parhaimmillaan sekä pahimmillaan.
- Tuomarit taas totaalisen kujalla. Mm. FoPsin Pujats sai jäähyn mailan heittämisestä kun tiputti mailansa.
- Maalivahdit molemmissa päissä todella epävarmoja.
- Illan tähdet: Hälli 2+2, Tamminen ja Pujats 0+3.

Doug

Kokkolan Hermes, Vaasan Sport, Florida Panthers
Hermeksen Niemelle tänään 57 torjuntaa 2-1 voitossa RoKista. Niemen ja Heiskasen sopparit taitaa loppua tähän peliin, mielellään näkisin heitä kyllä jatkossakin punanuttu päällä. Ekue "Musta Surma" Tomety oli ilmeisesti kärsimässä ensimmäistä peliä kolmen pelin pelikiellosta, kiinnostaisi tietää mistä moinen on tullut? Noh, onneksi mies saatiin jäälle palkintojenjakajana. :)

J.Hotti

HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Ilmeisen hyvää kiekkoa ollut hyrylässä ollut ainakin finhokin mukaan. Inkkareitten maalissa olleella törnströmillä 36 koppia ja vastustajan virkaveljellä yli parikymmentä. Jäähyt näköjään vedetty täysin kotiinpäin, muttei takaiskuja ole tullut kaarinan pojille.

Lokakuun lopulla Kaarinassa näiden joukkueiden välinen ottelu oli hyvin samanlainen kuin lauantaina Hyrylässä nähty ottelu. Kaarinassa Bewe TuusKi voitti 8-2, nyt hävisi kotonaan 2-3. Kaarinassa joukkue teki lukuisista paikoistaan maalit, Hyrylässä ei oikein mikään tahtonut mennä maaliin vaikka paikkoja tarjottiin ja PALJON. Kunniaa toki Mestiksen kaikkien aikojen parhaalle luukunavaajalle eli Kim Törnströmille, jolta inkkareiden maalissa vahva esitys. Hyvää tukea antoi myös muuten erittäinkin kädetön puolustus, joka pelasi Törnströmin edessä uhrautuvasti läpi 60 minuuttisen, etenkin alivoimalla.

Molempien joukkueiden päävalmentajien ajatuksia ottelun jälkeen:

Mahika7

Kokkolan Hermes
Hermes sai vihdoin kaivettua 3 pistettä kotiluolasta! Peli ei missään vaiheessa ollut mitää hienoa katseltavaa.. Molemmat olivat huonoja, ja varsinki RoKi, kyllä on heidän tasonsa laskenu valtavasti näiden nimimiehien lähdettyä höntsämään muualle.. Vaikka Roki peliä ajoittain vei johtui se Hermeksen passiivisuudesta, MUTTA on pakko mainita että Hermeksen puolustuspeli oli kerranki HYVÄÄ! Ja pitkälti sen ansiosta saimme täydet pisteet! :)

Jumalpaita

Hermes

Tometyllä lähti lapasesta Red Ducks-pelaajan kurmoottaminen viime viikonloppuna eikä olisi ainakaan Red Ducksin fb-sivujen mukaan saanut pelata keskiviikkona. Hermeksen 4-8 -voitto on kuitenkin edelleen tilastoissa, joten liekö liitto vaihteeksi tyrinyt. Harmi Red Ducksin kannalta, mutta ei ole Hermeksen vika. Liiton tyriminen ei olisi ihan ensimmäinen kerta, esimerkiksi tapaus Salon Kiekkohait & KOOVEE on suorastaan legenda.

...Liiton tyriminen ei olisi ihan ensimmäinen kerta, esimerkiksi tapaus Salon Kiekkohait & KOOVEE on suorastaan legenda.

No enpä tiedä tyrikö liitto tuon Kiekkohait vs. Koovee-keissin. Kiekkohaiden valmennusjohtohan oli jo ensimmäisessä pelissä huomannut kyseisen asian, vaan ei tästä liitolle ilmoittanut kun muistaakseni voittivat ottelusarjan ensimmäisen ottelun. Toisessa pelissä tuli sitten pataan ja asiasta valitettiin vasta nyt liittoon. Liiton näkökulmasta asia meni niin, että Kiekkohait toimi asiassa vilpillisesti ja edustuskelvottoman pelaajan peluuttaminen oli Kooveelta puhdas vahinko. En todellakaan mene asiasta takuuseen, mutta jotenkin noin se muistaakseni meni

Planner

Maajoukkue
hcik-jht
4-6

Eipä saanut taaskaan kaarinan pojat voittoa kotikaukalosta, vaikka johtivat peliä tuloksellisesti ja pelillisestikkin melkein läpi koko pelin.
Harmillista ettei Kaarinaan eksy enempää ihmisiä seuraamaan pelejä, sillä Suomisarja kiekossa sattuu ja tapahtuu suoraan sanottuna helvetisti enemmän kuin esimerkiksi porrasta korkeammalla puhumattakaan liigakiekosta.
Paljonko vorssan peleihin maksaa liput? Täytyy koittaa lähteä katsomaan keskiviikkona kun kaarinalaiset lähtevät sarjakärjen vieraaksi. Pikkulinnuilta katsomossa kuultuna inkkareilla saattaa olla joitain vahvistuksia riveissään.