Peliesitykset kaudella 2014–2015

  • 192 213
  • 1 078

Lexa

Jäsen
Tässä eletään muutenkin mielenkiintoisia aikoja seuraavien viikkojen aikana. Nimittäin tulevan viikon sisään Lukko pelaa peräti 5 matsia ja reilun kahden viikon sisään 9 matsia. Kaikkiaan ennen Joulutaukoa reiluun kolmeen viikkoon pelejä kertyy yhteensä 11kpl, mukaan lukien 2kpl CHL-matseja. Se miten tästä otteluruuhkasta selvitään, vaikuttaa varmasti paljon lopulliseen runkosarjasijoitukseen.

Itse olen hieman huolestunut tästä jaksamispuolesta ottaen huomioon joukkueen pelaajamateriaalin ja peluutuksen tähän mennessä. Näkisin, että tässä tilanteessa peluutusta on syytä miettiä tarkkaan, vaikka tuloksenkin uhalla. Pahin skenaariohan on se, että ykkönen peluutetaan täysin piippuun, jolloin ei tule tehoja ja loukkaantumisriski kasvaa.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Ennen joulutaukoa siis 9 ottelua jäljellä. Näistä 4 kotona ja 5 vieraissa. Hyväksyisin tuollaisen 1,5 pisteen keskiarvon noista otteluista, jolla pysyttäisiin kirkkaasti kuuden joukossa.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Halusin nähdä T. Koiviston ykköskentässä ja heti huutoon vastattiin. Mielenkiintoista nähdä miten toimii ja myöskin uusi kakkoskenttä herättää paljon odotuksia. Siinä on kolme nuorta äijää, joilla pitäisi jokaisella olla haluja näyttää kun tilaisuus annettin. Tänään voitaisiin voittaa Pelicans...
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
Helposti pääsi taas vastustaja alueelle ja maalin tekoon. Forsberg-Virtanen ja Piitulainen ainakin sähelsi siellä. Ei vaan nuo kaverit riitä tämän kauden Lukossa. Virtanen kyllä, jos siihen saisi oikean puolustajan rinnalle.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Halusin nähdä T. Koiviston ykköskentässä ja heti huutoon vastattiin. Mielenkiintoista nähdä miten toimii ja myöskin uusi kakkoskenttä herättää paljon odotuksia. Siinä on kolme nuorta äijää, joilla pitäisi jokaisella olla haluja näyttää kun tilaisuus annettin. Tänään voitaisiin voittaa Pelicans...

Käytännössä neloskenttä peliminuuttien ja järjestyksen suhteen. Toni Koivisto toi kaivattua nopeutta ykköskenttään.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ei ehdi viimeistä erää kokonaan katsoa niin pakko kuitenkin tulla kommentoimaan kahden ensimmäisen erän perusteella.

- Lukolta puuttuu terävyys maalipaikoissa, laukaukset ja ratkaisut eivät ole riittäviä maalintekoon.

- Tikkanen-Niskala akseli antaa koko ajan huonoja syöttöjä ja ratkaisuissa kestää muutenkin varsinkin Tikkasella.

- Kenttäsekoittelu herätti Piitulaisen ja Koivistot. Maalia ei kuitenkaan millään saada aikaan. Varsinkin Piitulainen ollut huomattavasti parempi kuin normaalisti.

- Zapolski pelaa hyvin, maalin olisi voinut torjua mutta muuten erittäin vahvaa suorittamista.

- Ykkösylivoimassa ei mitään uutta = vastustajan on helppo pelata.

- Kuka on Jerry Ahtola? Onko äijä päässyt ollenkaan kentälle vai onko muuten vain pimennossa?

Toivottavasti jätkät saa uuden vaihteen viimeiseen erään. Tässä alkaa jo tulla sellainen fiilis, että Pelicans otteluita on turha katsoa.
 

Saul Goodman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekka Virta
Tältä se peli sitten näyttää kun Gagnon&Vaha eivät ratkaise jokaisesta ylivoimasta. Kauan sitä sitten kestikin.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Lauantain tavoite: maali.

Setänen häkkiin huomenna. Ja muistakaa, että vastustaja tulee rikkomaan omia tappioputkiaan. Se ei tiedä hyvää.
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Kiitos Saul Goodman. Olet Lukkofanien aatelia.

Jotain tarttis tehdä ja mielellään aika saatanan nopeasti.
Kekkosen sentteriä se huutaa.
Mclean tähän paikkaan olis kyllä todella kova juttu.
 

LukkoUkko79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jos vielä huomenna tulee kotona turpaan, hyvä alkukausi alkaa kääntyä ihan perussuoritukseksi. Ei kyllä hyvältä näytä juuri nyt. Mikä vittu siinä nyt on sitten niin vaikeaa? Peli sinänsä näytti tänäänkin ihan hyvältä, mutta tulosta ei tule. Varsinkin nuo sarjan alapään joukkueet tuottavat suunnatonta tuskaa Lukolle. Näin on usein aikaisemmillakin kausilla ollut. Ei ymmärrä.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Näitä synkkiä hetkiä tulee, ja ainahan kaikki asiantuntijatkin puhuvat niistä "synkistä marraskuun illoista". Ei tämä nyt mikään maailmanloppu ole, me vaan totuttiin tuossa alkusyksyn aikana hiukan liian hyvään kun tulosta tuli maksimaalisesti heikollakin pelillä. Nyt ei tule ja se on tämmöistä sitten.

Se hyvä puoli tässä on että nyt ollaan vasta marraskuun puolivälin paremmalla puolella, sarja ei ole puolivälissäkään eli mieluummin tämä synkkä hetki nyt kuin helmi- ja marraskuussa.

Mutta vituttaahan tämä tietysti itse kutakin. Niin minuakin ja viinaa joisin jos sitä olisi.
 

Meripoikk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kuuden maalittoman erän lisäksi viimeiseen viiteen peliin on tehty kahdeksan, KAHDEKSAN, maalia. Vähiten Liigassa Tapparan kanssa. Zapo saisi alkaa heittämään niitä, kun muut ei pysty...

Josko se kuitenkin tästä, kun saataisiin nyt se ensimmäinen kairattua sisään. Mielenkiintoista nähdä, tapahtuuko mitään radikaalia joukkueen herättelemiseksi ketjukokoonpanoja silmällä pitäen.
 

LukkoUkko79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
6 vieraspeliä putkeen ilman kolmen pisteen voittoa. Viimeisin Porista nipin napin 10.10. No, onneks kotona yhtään pisteetöntä peliä ei edelleenkään ole. Eikä huomennakaan saa tulla. Ei näiden tappioiden jälkeen.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei tuo tosiaan Lukolta niin huono ottelut ollut. Lukko hallitsi avauserää selvästi, mutta ykkösylivoima eri saanut 3 yrityksellä kiekkoa pussiin. Toinenkin erä oli mielestäni aavistuksen Lukko-merkkinen, vaikka Pelicans loi ehkä vaarallisimmat paikat, esim. Leimun piiska maalirautoihin. Kolmannessa erässä Pelicans puolusti johtoaan RD:n tyylillä. Liigan sallimaa repimistä ja roikkumista kuorrutettuna terävällä viimeistelyllä. Sillä imettiin mehut Lukosta.

Tasakentällisin Lukko ei ole koko kaudella hirveästi maalipaikkoja luonut, nyt se korostuu, kun ylivoimapeli sakkaa. Vastustajat pelaavat alivoimalla pientä boksia ja vaarallinen Gagnon pelataan tyystiin pimentoon. Laukaisupaikat tulevat Nurmelle pieneen kulmaan tai Kousalle viivaan. Toki noistakin luodaan kohtuu vaarallisia maalipaikkoja, mutta ei parhaasta sektorista.

Vähän Tommilan tapaan Jesse Virtanen jäi tänään pienelle peliajalle ja katseli silti kaikki Pelicans-maalit kentän puolelta, eli -3. Molemmilla kiekollisilla pakkilupauksilla on mielestäni sama ongelma, kun yv-vastuuta ei tule, niin on vaikea päästä peliin sisälle pienillä minuuteilla.

Kousa oli tänään todella hyvä ja mielestäni selvästi Lukon paras pelaaja. Kousan luistelua on hieno katsoa, todella vaivatonta ja sulavaa menoa. Suuronen sai vyölleen ensimmäisen Liiga-matsin ja pelasi reilut 4 min, eli samat minuutit kuin Koski.


Muuta: Vaha ja Gagnon jaksavat edelleen kellottaa yli 20 min. peliaikoja. Todella kovakuntoisia pelimiehiä. Liigan hyökkääjista kukaan muu ei pelaa yhtä paljoa. Tuohon ykkösketjuun tarvittaisiin mielestäni kuitenkin nyt luisteluvoimaa, jota mielestäni T.Koivisto toikin, mutta silti siihen tuli Niäminen tilalle kesken pelin. Niäminen on loistava maskimies, mutta tasakentin ei jalka riitä, sitä mieltä itse olen.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kauhee kriisi tääl on taas rakennettu. Luottokitisijätkin on herännyt taas. Lukon pelissä ei periaatteessa ole mitään järisyttävän surkeata. Maalinteko on yksilöistä kiinni. Tällä hetkellä ketään ei vain näytä pistävän sisään. Uskon, että huomenna Lukko tulee olemaan erittäin kova kotijoukkue taas.
 

Falling Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
6 erää ilman maalia on aika surkea suoritus.

Lisätään vielä, että surkeilla vastustajilla oli liigan mittapuulla heikot kakkosveskat luukulla.

Tämä alkaa tuntua jo itsensä toistamiselta, mutta nostetaan pari seikkaa esiin. Jos keväällä halutaan päätyyn saakka, joukkue tarvitsee klassisen sentterin johtamaan tulosyksikköä ja ylivoimaa. Kakkosyyvee ei juuri kentällä käy ja ykkösen kätisyyksien vuoksi Niskala ei saa ylivoima-aikaa. Näin ei yksinkertaisesti voi mennä, että tuollaista kaveria istutetaan penkillä pelin tärkeimmillä hetkillä. Kakkosylivoimasta Tikkanen liigan surkeimpine laukauksineen vittuun ja Tommila tilalle.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Kyllä tässä jo jonkin aikaa on tiettyä trendiä ollut pelissä. Alkukaudella onnistuttiin vähän jokapaikasta, mutta nyt ei mene mistään. Toki paikkoja luotiin tänäänkin, myös ylivoimalla, mutta lepsua on. Lepsua on. Alkukaudella Zapolski oli maaginen, nyt vain hyvää liigatasoa, mutta ei ole yksin pelannut enää Lukolle pisteitä.

Lisäksi tuo kakkoskentän puute alkaa nyt näkymään. Ykkösen kuormitus on valtava, mikä näkyy mm. Vahalahden liikkeessä. Lisäksi on jokseenkin kamalaa tuhlausta, että kakkosylivoiman puuttuessa liigan ehkä paras viivalaukaus jää kokonaan hyödyntämättä. Ahtolan kentällinen ei saanut peliä kertaakaan pyörimään.

Normi kakkonen otettiin jossain vaiheessa käyttöön takaisin ja sai pari vaarallista tilannetta, mutta aika köykäiseksi jäi anti. Peliajallisesti Riskan kenttä taisi olla kakkoskenttänä.

Zapolski pelasi ihan OK, mutta virkaveli veti pidemmän korren selkeästi.

Huomenna kotikaukalossa pitää ainakin saada tunnetaso kohdille ja vähän enemmän hikeä kaksinkamppailuihin. RD:n paikka nyt näyttää psyykkaustaitonsa. Pelirumba on edessä eikä takanapäin, joten nyt ei saa henkisesti yhtään nuukahtaa.
 
Viimeksi muokattu:

Bugiranne

Jäsen
Jos nyt tästäkin pelistä jotain hyvää jäi mieleen niin se ,että Toni Suuronen pääsi pelaamaan ensimmäiset minuutisensa. Ihan pirteää peliä ja hommasi rangaistuksenkin vastustajalle! Toivottavasti saa lisää minuutteja ja näyttää mitä on miehiään. Kakkosylivoimasta puuttuu ainakin Lahti ja ehkä jopa Nikko. Eiköhän se peli ala vielä paranemaan!
 

Saul Goodman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekka Virta
Maalinteko on yksilöistä kiinni. Tällä hetkellä ketään ei vain näytä pistävän sisään.
Heh vai niin. Eli vähän kuin Ilveksellä ja HPK:lla, joilla ei ole yhtäänvittuketään, mutta tekevät silti maaleja Lukon kanssa samaa tahtia? Eli meinaat taas, että Lukon yksilöt vain "alisuorittavat" kun taas em. joukkueilla ne ylisuorittavat?

Näkeekö jostain suoraan montako maalia Lukko on tehnyt tasakentin? Veikkaan että Liigan pohjaa ellei viimeinen. Mutta yksilöistä siis vain kiinni.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Kato Sauli terve!

Juna kulkee raiteillaan, välillä hidastetaan pahoissa paikoissa ja jopa pysähdellään ottamaan lisää matkustajia kyytiin. Samalla pysähdyksellä onnistuu myös junasta poistuminen.
 

onoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Joku taisi kysellä mitä tarkoitan robottikiekolla.
Nyt kun taas on muutama peli hävitty samalla saatanan pelillä niin saanen selittää ihan oman näkökulmani?
Hyökkäykseen lähtö aina tapahtuu 1,2,3 syötöllä josta haetaan aina nopeaa pelaajaa viemään kiekko alueelle jonka vastustaja onnistuu blokkaamaan normaalilla 2-1-2 tai 2-3 puolustuksella jossa jo osataan aavistaa minne syöttö tulee (duffan jyppi vuosina tuo videoseuranta ei ollut samoilla kantimilla mitä se nyt on). Vastustajan on helppo tehdä videoanalysoiniti ennen peliä kuka on tuoja ja minne syötöt jaetaan.
Ja tämä perustuu siihen robotti termiin jossa ei pelitapaa muuteta vaan jatketaan samalla kaavalla.
Hyökkäyksessä tasavoimalla haetaan sitä poikittais-syöttöä jolla saataisiin molari sivuttain liikkumaan ja lyötyä kiekko tyhjiin. Harmikseni joudun sanomaan että siellä on nykyään aina joku plokkaamassa sitä syöttöä.
Jatketaan sitten tuota yv:n täydellistä kusemista. Pelataan voimakkaalle pakille aina jos se sattuu kentällä olemaan jolloin lopputuloksena on aina korkein vastustajan mies pyyhkii mailalla edessä jolloin vetoa ei voi vetää. Seuraava kompastuskivi on taas se saatanan poikittais-syöttö jota kovati koitetaan viljellä vaikka nyt jo monessa pelissä on nähty että se ei vaan onnistu.

Omanpään tekeminen koostuu kulmiin ajamisesta ja maalivahdin edustan suojauksesta, mutta ne saatanan riparit jotka tulee ulos ns sektorilta meni taas maaliin. Siis sektori jossa ei ole pakkia eikä laituria koska se tulee ulos siitä harjoitellusta kuviosta.
Jos nyt täällä viisaat omistaa tuon ruutu tunnuksen niin kattokaa parista pelistä noi avaussyötöt ja niiden blokkaus.
Samalla voitte kattoa sen ylivoiman tehottomuuden juurikin edellämainituista syistä.

Syyttäkää ja haukkukaa, mutta tolla pelillä ei mennä kuin vain sääleihin.

Ainiin ja ihan mielelläni kuuntelen kritiikkiä omasta mielipiteestäni eikä mun oo tarkotus kusta kenenkään muroihin.

Ja edittinä vielä hieman:
Miksi yv ampuu aina saatanan korkeita kuteja. Missä on ne krokilasin korkuset hyvin ohjattavat vedot?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös