• 192 270
  • 1 078

Becksi

Rauman Lukko
Lukko-ässät peliä on nyt pelattu 2 erää ja osaa ässätkin nyt puolustaa tota robottikiekkoa vastaan.
Eikö nyt alkais olee aika jo ruveta vaihtamaan taktiikoita?

YV ei toimi ja 5-5 peli on ihan tukossa. Koska kaikki tehdään samalla opitulla tavalla ja muuta tapaa ei tunnu olevan enää Lukolla.
Ässät pääsee helposti hyödyntämään Lukom pelitaktiikkaa ja monesti nyttenkin päässyt ylivoimahyökkäykseen.
Samaa teki TPS viime matsissa.

Kaikille kenkää? On tää ylireagointi PUOLENTOISTA MATSIN perusteella ihan vitun omituista.

Olkku

Suomen mestarit 20-21

Sä olet jatkuvasti liian hätänen. Me hei voitettiin ja molemmat peliajan maalit ylivoimalla. Voittavan joukkueen merkki on se, että kolmannessa erässä noustaan, se on keväällä kovaa valuuttaa. Mees taas odottamaan seuraavaa tappiota.

Hearsay

Lukko
Lukko lähtee kolmanteen erään kahden maalin takaa-ajoasemassa ja vastassa Ässät. Missä mediaumpiossa on ollut ihminen, joka tuossa tilanteessa on valmis painamaan paniikkinappulaa? Suomeksi sanottuna: montako kertaa Lukko on taistellut itsensä tasoihin tänä syksynä ja vastaavasti kuinka monta kertaa Ässien johtoasema on sulanut?
Hieno paikallispeli ja oikea joukkue voitti,

Saul Goodman

Pekka Virta
Oli aika erikoinen peli. Ässät lahjoitti voiton pois uskomattoman tyhmillä jäähyillä mutta kaikki kelpaa.

Se pisti silmään, että Vahalahti oli kolmannessa erässä jo niin väsynyt, että ei pysynyt kunnolla edes pystyssä ja ei olisi varmaan jaksanut edes siirtää kiekkoa maaliin. Onko pakko peluuttaa kaikki alivoimatkin?

Repolainen

Lukko

Raju oli peliaika Vahalla 27:55 ja Gagnon ei paljoa huonommaksi jäänyt 27:37. Loukkaantumisriski on jo aika korkealla kun hyökkääjä pelaa tuollaisia minuutteja.

Tifosi

Home Box Office
Vahalla pyörähti kyllä maila tänään kädessä monta kertaa laukauksen hetkellä ja muutaman kerran ihan käsittämättömiä ratkaisuja kiekon kanssa. Tauko tulee hyvään kohtaan et saadaan akut taas täyteen.

Pelistä meinasi tulla Hifk-pelin tapainen ylijuoksu mutta ihan hirveellä munkilla pata pääsi johtoon ja sitten ote vähän herpaantui. Kolmannessa erässä joukkueiden tasoero näkyi taas kristallin kirkkaasti ja ei ne täydet 3 pistettäkään kaukana ollu. Laitetaan väsyn piikkiin ja tauon jälkeen lähdetään taas hakemaan sitä voittavaa ilmettä.

Roku

Siinä mielessä en ihmettele esim. Vahalahden kovaa peluutusta enää tässä vaiheessa kun nyt pelattiin viimeinen peli ennen taukoa. No joo, kaksi CHL-peliä on ohjelmassa seuraavaksi mutta niissähän voi Villeä vaikka lepuuttaakin. Mutta kyllä sen näki että ykkösketju on väsynyt.

Radiopää

Lukko, Greta Thunberg
Me hei voitettiin ja molemmat peliajan maalit ylivoimalla.

Ensimmäinen maali tuli tasakentällisin, mikä tarkoitti Vahalahden ja Gagnonin pääsemistä tehopörssissä pois miinuskerhosta.

Sinisen yli pääseminen on viime aikoina valitettavan usein ollut vanhaa ja ärsyttävää mallia "kiekko päätyyn ja perään". Toivottavasti tätä ei tarvitse kauan katella.

eriatarka

Lukko
Ihmetyttää miksi omassa päässä paineen alla pakit eivät voi antaa varmoja syöttöjä tai laittaa kiekkoa ränniin, vaan täytyy lähteä pyörimään tai kikkailemaan karvaajaa vastaan. Zapolskikin 3-4 kertaa pelasi kiekon vastustajalle.

Tauko tulee tosiaan hyvään paikkaan. Pojat voivat harjoitella esim. laukomista maalia kohti.

Kettumainen

Minä kun en ole mikään pelikirjaihminen tai muutenkaan jääkiekkoguru, niin en tunne ollenkaan pelitapoja ja niiden hienouksia. Kertokaa mulle mitä on robottikiekko ja jos sitä taktiikkaa pitää muuttaa, niin mitä Lukon tulee tehdä eri tavalla? Onko sitten niin, ettei vastustaja enää pärjää sitä vähääkään Lukolle?

Jyty

käyttää lehväslukkoa logonaan.
Näistä rankkareista kun on ollut juttua, niin RD oli maininnut illan pressissä, että heillä on kuuden miehen ryhmä, josta vetäjät valitaan. #11 ja #82 oikeastaan aina, ja sitä kolmatta katsotaan enemmän illan tapahtumien mukaan.

Noh, voi olla sumutustakin paljastaa tuo, mutta ajatuksen tasolla hyväksyn idean. Kokeneita nimiä varmaankin lähes kaikki ellei peräti jokainen. Tuollaisen kuuden nipun erikoistreenaamista ja muutakin suunnittelua on helpompi toteuttaa, kuin että aina on jokainen mahdollinen vetäjä.

Walrus21

Lukko
Eilen oli vähän huonoakin tuuria matkassa, kun tolpat ja rimat kilisivät jatkuvasti. Kousakin taisi pariin otteeseen vetää huippupaikasta tolppaan. Muutoinkin jäi vähän sellainen fiilis, että tarvittavat maalipaikat ottelun voittoon nähtiin jo avauskympillä. Harmi, että tällä kertaa ei pomppinut ja jouduttiin sahaamaan täydet minuutit. Tuomarilinja oli myös alkuun niin salliva, että Ässät pystyi repimään ja roikkumaan Lukko-hyökkääjissä, mikä vaikeutti huomattavasti maalintekoa.

Hagi

Tilastoista erikoista faktaa:Sarjakärki Lukolla on Liigan paras ylivoima ( 25.47%, 27 yv-maalia), vastaavasti toisena olevalla Tapparalla on Liigan huonoin ylivoima (11.96%, 11 yv-maalia).

Jyty

Tappara päästänyt 14 maalia vähemmän omiin. Sillä selittyy tuo, että heikommallakin yv:llä voi olla kärjessä.

*****

Löysin internetistä pienen taulukon kotimatsien erätuloksista. Piti jo noita itsekin tutkia, mutta kun joku on tehnyt puolesta, niin menköön sillä. Kiitokset vaan tekijälle.

Mikähän tuosta toisesta erästä tekee niin vaikean? Onneksi tuo hyvä kolmas erä on pelastanut paljon, mutta luulisi valmennuksen kiinnittävän huomiota enemmän keskimmäisen erän tapahtumiin.

Roku

Sen tietää, jos ei sataprosenttisen varmaksi niin ainakin 95-prosenttisen varmaksi, että kotikaukalossa Lukko pelaa huonon toisen erän. Tätä olen ihmetellyt vuosikymmeniä ja ihmettelen jatkossakin. Vieraskaukalossa toisen erän huonous ei ole ihan yhtä vakio.

Blitzkrieg

Lukko
En tiedä mitä mieltä te olette tai onko joku jo kyseisestä asiasta maininnut, mutta Lukollahan on toiminut yv hyvin. Onko kukaan silti ajatellut miten ne pelaavat sitä? Vahalahti vispaa kiekkoa pelintekijän paikalla laidan reunalla, syöttää Kousalle tämä syöttää takaisin, tai koitetaan välillä maalin kulmalle syöttöä, tai Gagnonille keskelle vetoa, tai vastaavasti koko neliön läpi Nurmelle. Minusta tohon tarttis keksiä jotain muuta jo, koska Vaha pitää kiekkoa itsellään liian kauan, kiekko pitäisi liikkua enemmän, siis todella paljon enemmän. Ja kyllä mä mieluummin näkisin Niskalan ykkös yyveessä kuin Kousan vaikkei Kousa olekaan huono, mutta Niskalan laukaukset ovat vain paljon parempia ja kovempia, tai sitten joku hyökkääjistä pois ja Niskala sen tilalle. Ja 2 yv pelaa noin 30s sitä ylivoimaa, käytännössä Lukko on siis pelkästään 1 yyveen varassa mikä on huonompi juttu.

Rommeli

Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Niskalasta sen verran, että nykyään hänen laukauksensa on liian helppo blokata pois ja tuo veto on kuitenkin miehen paras ase. Kiekonsiirtelyyn ja maalille toimittamiseen Kousa sopii huomattavasti paremmin.

Mitä Vahalahden pelaamiseen ylivoimalla tulee, niin hautoohan mies välillä kiekkoa, mutta se syöttö keskelle Gagnonin lapaan tulee lähes aina täysin puskista. Eli vaikka vastustajat tietävätkin tuota jo odottaa ja pitävät Gagnonin pihdeissään, pääsee mies silti ampumaan Vahalahden passista kovalla prosentilla.

MPN

Johtaja Virran Dream Team
5:ssa viime pelissä neljä ylivoimahäkkiä. Ylivoima% reilu 14%, oikeuttaa sijaan 10. Alivoima% reilu 84%, oikeuttaa sijaan 8. Pisteitä 1.4 per ottelu. Nuo tilastot siis viiden viimeisen pelin perusteella.

eriatarka

Lukko

Viidestä viime pelistä Lukko on hävinnyt kolme ja kahdesta voitosta vain toisessa täydet 3 pistettä, eli muutenkin huonompi vaihe sattui ennen maaottelutaukoa.

MPN

Yksi juttu joka Lukossa huolettaa on se supertähden puuttuminen. TPS:llä oli silloin Sweatt ja Filppula, Hifkillä Peltonen ja MiG, Jypillä ei varsinaisesti ketään (tähtipelaajia oli, mutta ei sellaista supertähteä, Vatasen loukkaantumisen jälkeen), Ässillä oli Raanta ja Kärpillä oli Aaltonen. Siitä taaksepäin niin Jypillä oli Immonen. Toisaalta tuo Jypin kausi osoittaa että se tähtipelaaja ei ole pakollinen. Tietysti vaikka Kousa ja Zapo voi nousta sellaiseksi, mutta tällä hetkellä ei sellaista ole. Tähtipelaajia löytyy, mutta sellainen Azevedo/Lindgren/Mclean sopisi mielestäni joukkueeseen vielä loistavasti. Sellainen jota iltapäivälehdet hehkuttaa ja saa näkyvyyttä ympäri Suomen. Joka yksilösuorituksellaan voi ratkaista pelejä. Vahalahti, Gagnon, Kousa ja pari muuta ovat ilman muuta tähtipelaajia, mutta kaipaisin sellaista yhtä supertähteä.

carr

Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
Kyllä kiekon pitää liikkua yv:llä. Välillä Vaha tuntuu hautovan sitä liikaa. Lukon yv:tä vastaan kuuluu pela pienellä neliöllä, katkoa syötöt neliön läpi ja keskelle. Sitten vaan annetaan paukkua viivalta ja pyritään blokkaamaan ne. Jos kiekko ei liiku niin tämä helpottuu huomattavasti. Lukon pitää taasen saada neliö liikkeelle joka avaa sitten ne syöttöpaikat.

Lukon yv on ollut tehokasta eli ei yv:tä voi haukkuakkaan. Pientä tehottumuutta ollut viime aikoina ja yksittäisissä peleissä. Tauon aikana pitää saada homma vanhoille urille ja kehitellä uusia juonia.

Eniten olen huolissani tuosta peliajan jakautumisesta. Vaha ja Gagnon pelaa yv:t ja av:t kaiken lisäksi. Se kuitenkin on Lukon terävin kärki. Miten mahtavat jaksaa?

Av:lla voi olla Jonnet, Nemo, Nurmi, Ahtola ja tietysti Riska ja Sipi. Kyllä rosterista pitäisi löytyä muita alivoimaan. Monsteri ei häävi aloittaja ole mutta pelatkoon Nurmen tai Ahtolan kanssa.

Kaiken kukkuraksi tuo kakkonen istuu penkin päässä lisäämässä ykkösen peliaikaa. Sillä tietysti haetaan myös sitä että kuumat pelaa.

Eiköhän nämäkin ratkea huhtikuuhun mennessä.

LukkoUkko79

Lukko
Niin, miten asian haluaa nähdä. Lukko on viidestä viime pelistään voittanut kaksi ja kolmessa tappiossa vain yhdessä jäänyt pisteittä. Eli vaikea on Lukkoa voittaa varsinaisella peliajalla.

Radiopää

Muistaakseni näin vähän aikaa sitten televisiossa Vahalahden haastattelun, jossa Ville valotti Lukon ykkösylivoimaa. Sanoi jotain sen suuntaista, että kentällä on niin paljon taitoa, että kun tarpeeksi liikutetaan kiekkoa, niin maalipaikka löytyy.

Minusta Vahalahti saa pitää kiekkoa niin kauan kuin ylivoima toimii. Ja nythän se toimii muiltakin kuin Vahalahdelta ja Gagnonilta. Nyt Lukolla on viivassa maalintekijöitä ja Teemu Nurmikin on onnistunut erinomaisesti. Unohtaa ei tietenkään sovi Niämistä, jolla on Suomen paras perse – ainakin silloin, kun se on parkkeerattu vastustajan maalivahdin eteen.

Halfamazing

Lagers
Aika kivan näköistä peliä tänään Lukolta. TPS roikkui kohtalaisesti mukana mutta Forsbergin maalin jälkeen tuntui että TPS oli aika aseeton. Vaikea sanoa pelasiko Lukko vaan todella hyvin vai oliko TPS vaan alakuloinen 3-1 jälkeen. Tuomarit oli aika herkällä päällä. Pelin parhaat: Setänen ja Foppa.
Hyviä torjuntoja roppakaupalla Setäseltä, muutenkin eleettömän hyvää toimintaa. Fopalta loistavaa peliä ja maali kruunuksi. Foppa pelannut mielestäni muutenkin lähiaikoina oikein hyvin (paria lapsuutta lukuunottamatta). Mielenkiintoista kuitenkin vielä TPS:n aseettomuus kotihallissa ja katsomot käytännössä tyhjät.