Espoo Blues kaudella 2014–2015

  • 147 286
  • 665

hoffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Itselle Kaijonmaan jatkosopimus on erittäin positiivinen uutinen. Ehkä erityisesti siksi, että paikkojensa parhaat pelaajat tuntuvat Bluesista häviävän ja tilalle tulevan jotakin ei niin tasokasta...
 
Lopettakaa jo se Malmivaaran aivan aiheeton kärvistely! Jätkä on meidän parhaimpia pakkeja Kuukan kanssa! Mistä mies on ansainnut niin kovan paskan jauhamisen? Kattokaa niitä v tilastoja. (linkki Liigan sivuille) Hatuttaa. Meillä on 4 pelaajaa (!!!) plussan puolella, kaksi pakkia, Kuukka ja Westermarck (pelejä ja peliaikaa puolet vähemmän). Mastolla on +-0. Eikö se v riitä pieneen kunnioitukseen ja arvonantamiseen?

Kaijomaa 6 matsia -7, saas nähdä miten jatkossa vielä loukkaantumisen jälkeen. Monen "Jumala" Z, 8 peliä, -5. Zeta on yllättänyt kyllä, ei tee pisteitä, eikä ota jäähyjä, juuri päinvastoin kuin mitä odotettavissa oli viime kausien perusteella.

En kyllä monesti ymmärrä monien palstaveljien aivoituksia. Sorry. /vent
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Toiset meistä katsovat tilastoja, toiset pelejä.
 
Naurettavaa. Sylkykupin olette vaan valinneet. Hyvin Masto on pelannut ihan "peleissäkin". :D Puolustavan puolustajan +-0 on minusta oikein hyvä, varsinkin kun ottaa huomioon nyky-bluesin menon kaukalossa.
 

KukkoMiikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Olen kääntymässä SalskeaKanen kanssa samoille linjoille. Malmivaaran hitaus on monessa tilanteessa ollut todella turhauttavaa eikä vauhtia kauden edetessä ole lisääkään löytynyt, mutta otteet ovat kyllä muuten parantuneet. Osittain parannus johtuu varmasti siitä, että hänen ei tarvitse enää yrittää paikkailla Seppälän tekemiä virheitä, vaan vierellä on joku Malmivaaralle paremmin sopiva pelikaveri. Kalpaa vastaan nähtiin Malmivaaralta myös pari todella hyvää taklausta, vaikka toinen niistä johtikin ryntäysjäähyyn. Tietysti kovuutta tuon kokoiselta mieheltä odottaisi ja toivoisi lisää, mutta ei se tuolla lähtönopeudella helppoa ole. En ole nyt enkä tule koskaan olemaan Malmivaaran fani, mutta pahimmat aggressiot häntä kohtaan on ehkä jo nielty.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
En kyllä äkkiseltään keksi yhtään validimpaa tasonmittaria puolustajalle kuin +- tilasto.
 

Twentyone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Kaijomaa oli heittämällä Bluesin paras puolustaja viime kauden lopulla ja vielä erityisesti pudotuspeleissä. Saa tarvittaessa jalalla nostettua kiekon alueelta ja ison varren avulla pystyy myös suojaamaan sitä. Jatkopahvi on positiivinen asia.

Malmivaarasta vaikeaa sanoa mitään. Ei pysty peliä edistäviin ratkaisuihin, mutta tilastoja tuijottamalla puolustuspeli on ilmeisesti parantunut. Aika usein tuntuu silti omissa helisevän ainakin alivoimalla, kun #64 on jäällä. Jollain perverssillä tavalla Ollin edesottamuksia on silti jo lähes koomista seurailla. Köyhän miehen Tero Määttä.
 

Punavalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Aika usein tuntuu silti omissa helisevän ainakin alivoimalla, kun #64 on jäällä. Jollain perverssillä tavalla Ollin edesottamuksia on silti jo lähes koomista seurailla. Köyhän miehen Tero Määttä.

Eli jos katsotaan pelkkiä miinusmaaleja nähdään miten paljon omissa on soinut tasakentällisin. .

Seppälä, Jere10
O'Connor, Ryan10
Rantakari, Otso 10
Zamorsky, Petr7
Kaijomaa, Kalle7
Malmivaara, Olli6
Kuukka, Mikko3
Tikkinen, Niklas3
Westermarck, Victor
2

Kaikki Aholan uudet hankinnat on kärjentuntumassa.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Itselle Kaijonmaan jatkosopimus on erittäin positiivinen uutinen. Ehkä erityisesti siksi, että paikkojensa parhaat pelaajat tuntuvat Bluesista häviävän ja tilalle tulevan jotakin ei niin tasokasta...
Jotkut fanithan täällä kovasti toivoi noita pitkiä soppareita avainpelaajille ja nyt sellainen saatiin. Musta oli myös positiivista että soppari loppuu kaudelle 16/17 eli Bluesin toimistolla riittää uskoa siihen että pulju on vielä pystyssä silloin.

Osittain parannus johtuu varmasti siitä, että hänen ei tarvitse enää yrittää paikkailla Seppälän tekemiä virheitä, vaan vierellä on joku Malmivaaralle paremmin sopiva pelikaveri.
Omastakin mielestä Malmivaara on parantanut pelaamistaan ja koittaa olla nyt selkeästi fyysisempi. Ehkä syynä just on toi että Seppälä ei enään hirveän useasti nähdä Malmivaaran parina vaan nyt on Zamorskyn vuoro kantaa riippakiveä. Mutta veikkaan että kyllä Aho on niitä otteluvideoita pelaajien kanssa kelaillu ja käyny henkeviä kehityskeskusteluja.

En kyllä äkkiseltään keksi yhtään validimpaa tasonmittaria puolustajalle kuin +- tilasto.
Mulle toi plusmiinustilasto on yleensä suuntaantavaa "nice to know" osastoa. Kyllähän se jotain kertoo mutta kuitenkin sen muodostumiseen vaikuttaa 4 muutakin kaveria kentällä ja saatu peliaika/vastuu. Esim. just nyt plusmiinustilaston mukaan Westermarck olisi Bluesin toiseksi paras pakki ja viime keväänä lätkän MM-kisoissa pelannut Ässien Jyri Marttinen olisi -12 saldollaan koko liigan toiseksi paskin pakki. Siksi ainakin mä käytän silmiäni pelaajien arvoimiseen ja jätän tilastoscouttaamisen Tom Nybondakselle.

Seppälä, Jere10
O'Connor, Ryan10
Rantakari, Otso 10
Tossa näkyy hyvin se että O'Connor - Rantakari pakkipari ei oikein toiminut tasakentällisin. Siinä oli kaksi nuorta hyökkäysintoista pakkia, joten se on ollu mielestäni oikein fiksu veto että nyt poikien vierelle on nyt laitettu kokeneet puolustavat puolustajat. Mutta Seppälä on kyllä valitettavasti oma lukunsa. Ei sille oikein voi mitään että poika häviää kokonsa takia kaksinkamppailuja ja maalinedusta pelaaminen on hänen kohdallaan ISO ONGELMA. Sitten siihen vielä päälle jotain uskomattomia hazardiyrityksiä niin Jeren oma Spede-show on pystyssä.

Mielenkiintoista on kuitenkin nähdä miten pakkiparit muuttuu kun Kaijomaa palaa kehiin. Jos muistan oikein niin Kaijomaahan oli myös viime kauden alussa klesana ja kun hän palasi kokoonpanoon niin Bluesin puolustus varmistui jolloin rupesi se suunta kääntymään. Mä heivaisin Kaijomaan tieltä Seppälän Kiekko-Vantaalle, mutta veikkaan että Aho tiputtaa kokoonpanosta ennemin Tikkisen taikka Rantakarin.
 

Twentyone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Niin, jos on yksi alivoiman luottomiehistä, peliaikaa silloin tulee, ja alivoimallahan monesti omaan maaliin tehdään maaleja. Kausaliteetti / korrelaatio?

Otetaan kiinni tähän. Aika olennainen osa puolustavan puolustajan peliä on alivoimien hoitaminen. Katselin tuossa alkukauden päästetyt maalit alivoimalla ja sain seuraavan tilaston.

Rantakari 0
Kaijomaa 0
Tikkinen 1
Kuukka 2
Zamorsky 3
Westermarck 3
O'Connor 3
Seppälä 6
Malmivaara 14

Tämän analyysin perusteella Malmivaara ei ole ollut jäällä kaksi kertaa, kun vastustaja on rokottanut ylivoimalla.

Bluesin alivoima on aivan liian passiivinen, mutta esimerkiksi Malmivaaran rajoitetun liikkeen takia aktiivinen paineistuskaan ei välttämättä toimi. Esimerkiksi viime pelissä KalPaa vastaan ero joukkueiden välillä oli aika merkittävä, vaikka vierasjoukkue ei tällä kertaa maalia onnistunutkaan tekemään. KalPa paineisti järkevästi Bluesin viisikkoa ja vaikeutti pelaamista huomattavasti, kun Blues tyytyy seisomaan passiivisena.
 

Punavalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Mutta Seppälä on kyllä valitettavasti oma lukunsa. Ei sille oikein voi mitään että poika häviää kokonsa takia kaksinkamppailuja ja maalinedusta pelaaminen on hänen kohdallaan ISO ONGELMA. Sitten siihen vielä päälle jotain uskomattomia hazardiyrityksiä niin Jeren oma Spede-show on pystyssä.

Mikä on Seppälän rooli nykyjoukkueessa? Puolustajathan voidaan karkeasti jaotella kahteen kategoriaan:
1) puolustaviin puolustajiin
2) kiekollisiin puolustajiin.

Seppälä on selvästi kiekollinen puolustaja, kaveri teki tulokaskaudella 45 ottelut 9 pistettä. Nykyisesti kaverilta vaaditaan pelillisesti puolustavan puolustajan roolia. Tällä hetkellä Seppälä tekee ihan älyttömästi virheitä ja näyttää koomiselta kun ei ole itseluottamusta eikä riittävästi fysiikkaa odotettuun rooliin.

Nuorta pelaaja pitäisi pystyä tukemaan. Meillä oli viime kauden päätteeksi parikin lupaavaa oman juniorimyllyn käynyttä hyökkäävää puolustajaa Tikkinen ja Seppälä. Kiekollinen puolustaja tarvitsee kiekkoa ja ylivoima aikaa, jotta pystyy pelaamaan vahvuuksilla. Mitä tekee organisaatio, Blues hankkii kolme uutta hyökkäävää puolustajaa, jotka jokainen menee nuorten kavereiden edelle. Tämä viestittää nuorille pelaajille aika selvästi mitä organisaatio ajattelee.

Nykyisin puolustuksessa on liikaa kiekollista taitoa ja liian vähän kunnon puolustuspelaamista. Minkä näkyy oman peräpään vuotamisessa. Hyökkäyksessä on taas liian vähän kiekollista taitoa ja liikaa koohotusta, mikä taas näkyy tehdyissä maalimäärissä. Pelimerkkejä olisi voinut käyttää fiksumminkin..
 

Twentyone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Ylivoimalla Seppälää on aika turha lähteä peluuttamaan, kun laukaus on varmaan joukkueen huonoimpia. Parasta ja samalla huonointa Seppälässä on pelirohkeus. Parhaimmillaan näemme hyvin luistelevan ja peliä nopeasti avaavan puolustajan, joka ehtii omalla liikkeellään tukemaan suoria hyökkäyksiä. Tällä hetkellä itseluottamus on nollissa, mutta yrittää usein silti pelata liian vaikeaa peliä. Sanoisin, ettei pelaaminen tule tällä hetkellä selkäytimestä, vaan joutuu miettimään ratkaisujaan sen 0,1sec liian kauan, jolloin on jo auttamatta liian myöhäistä.

Tikkinen taas on kehittänyt puolustuspelaamistaan, mutta mielestäni taantunut hyökkäyspäässä. On saanut ylivoima-vastuuta, muttei ole pystynyt esittäämään juuri mitään.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Seppälä on selvästi kiekollinen puolustaja, kaveri teki tulokaskaudella 45 ottelut 9 pistettä. Nykyisesti kaverilta vaaditaan pelillisesti puolustavan puolustajan roolia. Tällä hetkellä Seppälä tekee ihan älyttömästi virheitä ja näyttää koomiselta kun ei ole itseluottamusta eikä riittävästi fysiikkaa odotettuun rooliin.

Seppälä tekee virheitä sen vuoksi, että muut eivät tarjoa syöttöpaikkoja. Hyökkäyksen ja puolustuksen etäisyydet on liian pitkiä hyökkäyksiinlähdöissä ja helppoa syöttöpaikkaa ei ole tarjolla - jotain tilanteiden vaatimia jeesustason pystysyöttöjä kahden vastustajan läpi ei kukaan pysty viljelemään tuossa. Näin karkeasti sanottuna.

Seppälä pystyisi pelaamaan hyvin lähdöt omista, jos muu viisikko auttaisi enemmän - ja samalla ne virheet vähenisi, kun helpompia ratkaisuita olisi enemmän tarjolla. Oman maalin edessä väännöissä voimanpuute on myös heikkous, mutta näkyvä virhealttius tulee juuri siitä, että vaihtoehdot tekemiselle on liian vähissä ja liian vaikeita.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Eihän me oltaisikaan tarvittu 3:a pistettä tänään. Onneksi Olli *tun malmivaara potkii kiekon omiin ettei vahingossa tullut.
 

Enslaved

Jäsen
Eihän me oltaisikaan tarvittu 3:a pistettä tänään. Onneksi Olli *tun malmivaara potkii kiekon omiin ettei vahingossa tullut.
Huonoa tuuria se tasoitus vaikka Olli taisi ollakin kaikkien maalien aikana jäällä. Nieminenkin oli toista metriä tolpasta vasemmalla ja maali tyhjänä. Samanlaisen pomppumaalin teki Hirsokin. Voittolaukauksista kuitenkin se lisäpiste ja kaksi vieraspistettä on kaksi enemmän kuin odotin tältä illalta.

Kearns toivottavasti asenteellaan tartuttaa muihinkin saman meiningin ainakin mitä tuli nähtyä kolmatta erää. Eiköhän tästä sääleihin vielä nousta!
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Jos nyt tuurimaaleista aletaan puhumaan niin Aaltosen maali jos jokin oli sellainen. Sen sijaan täysin avopaikasta sutaisi lumet kiekon päältä. Mutta isot kaksi pistettä tuli varsinkin kun vastustajakin oli luokkaa kova.

Oikeasti vastikään täällä ihmetelty Ville Korhosen hankintaa joukkueeseen. Oli kentän paras tänään. Aivan loistavaa alivoimapelaamista ja ansaittu maali kruunuksi illalle. Eikä taatusti ole hinnalla pilattu pelaaja.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Oikeasti vastikään täällä ihmetelty Ville Korhosen hankintaa joukkueeseen. Oli kentän paras tänään. Aivan loistavaa alivoimapelaamista ja ansaittu maali kruunuksi illalle. Eikä taatusti ole hinnalla pilattu pelaaja.

Oli kentän paras tänään. Jos jatkaa samaan tahtiin ja samalla tahdolla, ollaan oikealla tiellä. Se nimittäin kyllä tarttuu muihinkin, kun joku näyttää esimerkkiä.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kearns toivottavasti asenteellaan tartuttaa muihinkin saman meiningin ainakin mitä tuli nähtyä kolmatta erää. Eiköhän tästä sääleihin vielä nousta!
Kyllähän toi Kearnesin esitys HPK:ta vastaan oli lupauksia herättävä. Pelkästään se että jos Kearnes olisi ihan OK vahvistus ja sais ton Bluesin kakkosketjun rokkaamaan antaa varmasti koko jengille uskoa siihen että tässä on toivoa jäljellä ja että ei pelkästään olla Hirson ketjun varassa. Aikoinaan Ryan Vescellä oli ihan päinvastainen lmaanunttava vaikutus Bluesiin kun tuli puolikuntoisena kehiin ja jengi hiffas että siitä ei ole mihinkään. Ainakin Kearns näyttäs olevan hyvä aloittaja! Kun ykkös YV oli kentällä niin Kearns meni niihin aloituksiin vaikka yhtenä liigan parhaista aloittajista oleva Hirso oli kentällä myös.

Tiivola oli näköjään eilen Kiekko-Vantaa mukana Turussa. Täytyy toivoa että poika sais nyt enemmän vastuuta Aholta. Vois meinaan kuvitella että kun KooKoo ensi kaudella nousee liigaan niin sinne saatettas just jotain Tiivolan tyyppistä/asemassa olevaa pelaajaa houkutella. Onhan Tiivolalla optio sopparissaan, mutta tuskinpa Blues sitä käyttää jos Aho ei näe pojalle käyttöä ja kysyntää muualle on.

Mutta Kiekko-Vantaan sivujen mukaan Tiivola ois tänään Bluesin riveissä ja Timi Lahtinen suuntaa Vantaalle.
 
Viimeksi muokattu:

sininen haamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Koetin seurata tuota Kearnsia tarkemmin (mitä nyt tv ruudun kautta sitä voi tehdä). Liikkeen kanssa on ongelmia, mutta tahtoa riittää vaikka muille jakaa. Käsiäkin oli ja jakeli muutamia maukkaita passeja. Jos se maaliin johtanut syöttö Hirsolle tuli selkäytimestä, niin meillä ei ole mitään hätää. Kaiken kaikkiaan lupauksia herättävä esitys niin Kearnisltä kuin koko joukkueelta, vaikka varsinaisen peliajan lopussa taas pomppikin vastustajalle.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Tiivola ja myös Rutanen pelasivat eilen Vantaan riveissä. Ei tainnut kuitenkaan olla kehumista kun TuTo veteli kakkoseen 5-0.

Kearnsin aloitustyyli on kyllä todella kummallinen. Välillä näyttää siltä että koko maila olisi jään pinnassa. Mutta välikö tyylillä jos voittaa aloituksia.

Taulukkoa vilkaisemalla selvisi että sijalla 10. oleva Tampereen Ilves on meitä peräti yhdeksän pistettä edellä. Nyt ei riitä, että otetaan taisteluvoittoja silloin tällöin. Pitäisi saada aikaan kunnon voittoputki. Tänään vastassa kovakuntoinen JYP jolta ei onnistuttu viime kaudella ottamaan yhtään pistettä. Pakko uskoa vaikka kovin toiveikas ei mieli tämän päivän suhteen ole.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Ihan mielenkiinnosta kyselen että olisiko Jari Viuhkolalla mitään käyttöä täällä? Mies on ilmeisesti kuukauden päästä pelikunnossa ja on tällähetkellä kartoittamassa itselleen seuraa. Kyllä minä näkisin että tässä on pelaaja joka voi tehdä "Laatikaiset" (toki hieman ennenaikainen ilmaus vielä..). Usein maisemanvaihdos tuppaa terästämään pelaajan suorituksia. Viuhkolan kohdalla suurin ongelma on tietenkin tuo loukkaantumisherkkyys, mutta jos sattuisi pysymään kasassa niin potentiaalia varmasti on. Mutta tottakai tämä olisi riski hankinta, hintalappukin olisi varmasti sen takia alhaisempi.

edit. Niin, se piti vielä sanoa että Viuhkola pelasi viime kauden marraskuusta asti polven eturistiside poikki... ihan alkukaudesta miehen meno näytti todella hyvälle, mutta sitten tuon loukkaantumisen jälkeen meno "yllättäen" hyytyi.
 
Viimeksi muokattu:

Blondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Ihan mielenkiinnosta kyselen että olisiko Jari Viuhkolalla mitään käyttöä täällä?

Miestä huhuttiin tänne mutta Kearnsin tulon jälkeen en usko että tulee.

Tän päivän pelistä sen verran, että parempaan päin, mutta edelleen minun mielestä laatumaalipaikkoja tulee liian vähän. Omista paikoista pitäisi tehdä tosi kovalla prosentilla maaleja että pisteitä tulisi tasaisen varmasti. Mutta siis todellakin tänään oli pelissä minun mielestä ihan eri fiilis kuin siinä Kalpamatsissa aiemmin viikolla, ja nimenomaan parempi. Jypinkylä pyöritti kyllä vaarallisen näköisesti pitkiä pätkiä mutta tänään(kin) Laurikainen oli erinomainen.

Ja tonne otteluketjufoormumiin kirjoitin jo, niin kun katsoin ton KorhosVillen maalin ruutu-palvelusta niin siinähän haettiin minusta tarkoituksellista kimmoketta maalin eteen. Jos näin todella oli, niin kyllä siltä Ollilta pelisilmää löytyy, ja nykyisin myös kovuutta ;) Harmi vaan että aina joutuu boksiin kun taklaa.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Miestä huhuttiin tänne mutta Kearnsin tulon jälkeen en usko että tulee.
Varsinkin kun sentteriosastolta on vielä Makkonen tulossa sairastuvalta jolloin tilanne näyttää jo oikein hyvältä.

Tosiaankin enemmän tänäänkin oli pelin päällä vastustaja mutta jospa nuo voitot toisivat mukanaan pelirohkeutta jolloin niitä maalipaikkojakin siunaantuisi enemmän. Todella isot viisi pistettä tämän viikon loppuun varsinkin kun nuo vastustajat eivät kummassakaan matsissa olleet huonoimmasta päästä. Kyllä se tästä pojat ja tytöt!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös