Roope Hintz – tulevaisuuden tähti?

  • 29 165
  • 65

Koikkaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & Boston Bruins
Keskustelua Ilveksen Roope Hintzistä.

17 vuotias Roope Hintz on aloittanut kauden hyvin ja on 10 pelin jälkeen tehnyt tehot 1+3. Tänään Vaasan Sportia vastaan Hintz dominoi Aleksi Mustosen kanssa ja teki myös ensimmäisen liigamaalinsa.

Twitteristä poimittu:
TeemuVahosalmi (‏@TeemuVahosalmi)
@JuhaPajuoja laitappa @RoopeHintz:lle muutaman vuoden jatkosoppari, kiitos. #Ilves

Juha Pajuoja ‏(@JuhaPajuoja)
@TeemuVahosalmi @RoopeHintz Puhetta jo ollut. Ensiviikolla painitaan homma kuntoon. #ilves
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Tässä puhutaan sen sortin lahjakkuudesta, että tunnistamiseen ei tarvitse montaa peliä.
Viime kaudella 16-vuotiaana dominoi A-junioreissa ja olisi tehnyt maalin ilman heikkoa tuomarointia.
 

bulftrik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins, MM, LHC
Väittäisin myös, että Ilveksellä on tarjota yllättävän hyvä paketti Roopelle. Oikeastaan ainut missä Ilves voisi hävitä muille liigajengeille on raha. Valmennus on osoittanut pystyvänsä kehittämään pelaajia ja missään muussa liigaseurassa Roope ei vastaavaa roolia/peliaikaa saisi kuin Ilveksessä.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Lisäksi Hintz olisi esimerkiksi 3-vuotisen sopimuksen päättyessä vasta juuri 21 vuotta täyttänyt pelaaja jonka ikäisenä monet eivät ole vielä liigauraansa aloittaneetkaan, eli periaatteessa koko ura vielä edessä tämän sitoutumisen jälkeen.

Veikkaan, että Hintz tekee 2-vuotisen sopimuksen Ilvekseen tässä syksyn aikana. Toivottavissa olisi 3 vuotta, sitä pidemmät haihattelua. Tulevan sopimuksen jälkeen kaiken järjen mukaan ei sitten paukkuja olekaan miestä pitää, eli toivottavasti kehittyy ainakin KHL-tasolle sinä aikana.

Ihmetyttää kyllä, että mitä tuo Pajuoja taas keskeneräisistä asioista hölöttää.
 

Koikkaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & Boston Bruins
Viime vuonna Hintz sanoi haastattelussa: "Kyllä Ilves on se joukkue, jossa haluan Suomessa pelata. Vaikea olisi ajatella vaihtavansa seuraa."
(Lähde: http://ilves.com/?p=14654)
 

Kyle

Jäsen
Voisi myös spekuloida uskaltaako Ilves maksaa potenttiaalista. Kahden vuoden pahvi kouraan, on aika riskitön veto tässä kohtaan, mutta samalla se päästää muut joukkueet kilpailemaan Hintzistä nyt sekä kolmen vuoden päästä.

Jos Hintzistä nähdään tulevaisuuden kansainvälistä tähteä, miksi ei oltaisi valmiita korottamaan sopimusta esimerkiksi viiden vuoden pahviin. Jos sopimukseen tehdään selkeät Khl/NHL pykälät se palvelee kaikkia.

1. Hintz edustaisi seuraavat viisi vuotta Euroopassa ainoastaan Ilvestä.

2. Jos pelaaja pääsee jossain vaiheessa Nhl:ään se menee sinne ja Ilves saa siirtokorvaukset.

3. Jos KHL:stä tulee rahakas tarjous, Ilveksen pitää myös ajatella pelaajan etua ja olla valmis luopumaan hänestä. Tosin pitkällä sopimuksella voidaan rahastaa, KHL:ssä kyllä ollaan valmiita maksamaan.

Eli en pelkästään kyseenalaista pelaajan halua sitoutua Ilvekseen, vaan myös joukkueen halua panostaa potenttiaaliin. Viiden vuoden sopimuksessa voi olla ilmaa, ensimmäiset kaksi vuotta jotka ovat samalla houkutuksena pitkälle sopimukselle. Jos Hintz kehittyy odotetulla tavalla, maksaa viimmeiset kolme vuotta sopimuksesta itsensä lopulta takaisin.

Tämä sisältää riskejä, kuten Koistisen tapauksessa. Mutta samalla mahdollisuuden kuten olisi ollut Kantolan, Lindgrenin, Keräsen tai Rajalan kohdalla aikanaan jos olisi sorvattu jatkosopimus ennen lopullista kukkaan puhkeamista. Näiden kohdalla pl Keränen ei päästy edes rahastamaan pelaajien kehityksestä.
 
Siksi, että Ilves ja Tuokkola ovat osoittaneet, että täällä on erinomaiset mahdollisuudet kehittyä urallaan ja edetä urallaan.

Jos puhutaan kansainvälisen tason talentista, silloin mielestäni 21-22-vuotiaana ei kuulu enää pelata SM-liigassa. Ja uskon, että jatkuvaan häviämiseenkin kyllästyy. Mieluummin sitä menee sellaiseen SM-liigajoukkueeseen, joka joskus pärjääkin, jos sellaisista porukoista on kysyntää.
 

vilho

Jäsen
Toisaalta, jos kyseessä olisi oikeasti huipputalentti, niin silloinhan pystyy omalla panoksellaan auttamaan joukkuetta voittamaan ja SM-liigassa pitää silloin kyetäkin kannattelemaan joukkuetta, mikäli haluaa pärjätä myös kansainvälisillä kentillä.

Täytyy suhteuttaa odotukset myös kotimaassa pärjäämiseen.
 
Toisaalta, jos kyseessä olisi oikeasti huipputalentti, niin silloinhan pystyy omalla panoksellaan auttamaan joukkuetta voittamaan ja SM-liigassa pitää silloin kyetäkin kannattelemaan joukkuetta, mikäli haluaa pärjätä myös kansainvälisillä kentillä.

Michael Keränen oli viime kaudella koko liigan MVP, ja silti Ilves ei päässyt edes sääleihin. Sanoisin, että ei yksi pääsky vielä välttämättä kesää tee. Toki jos Keränen olisi ollut saman tasoinen jamppa kuin mitä Mikael Granlund ja Barkov jr. tulevat 24-vuotiaina olemaan, olisi hän luultavasti vienyt Ilveksen sinne pleijareihin.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Lienee yhdentekevää, että kuuluisiko Hintzin olla Ilveksessä 21-vuotiaana vai ei. Jo tämän alkukauden otteet on todistaneet sen, että poika pärjää liigassa hienosti ja hänelle pitää lyödä pitkä pahvi käteen. Vaikka se pahvi olisi 4-vuotinen, niin totta kai kaveri lähtee läpimurron myötä isompiin kuvioihin.

Hintz pärjää yllättävän hyvin fyysisesti liigassa. Vähän kuin Barkov tullessaan liigaympyröihin. Harvassa noi pelaajat on, joita ei 17-vuotiaana heitellä kulmissa kuin märkää rättiä. Tällaisia omien junnujen onnistumisia toivoin hartaasti ennen kautta, kun joukkue muuten vaikutti muukalaislegioonalta.

Ei sillä, toki myös Rautisen, Mustosen ynnä muitten nuorien onnistumisia on mukava nähdä.
 
Jo tämän alkukauden otteet on todistaneet sen, että poika pärjää liigassa hienosti ja hänelle pitää lyödä pitkä pahvi käteen. Vaikka se pahvi olisi 4-vuotinen, niin totta kai kaveri lähtee läpimurron myötä isompiin kuvioihin.

Olisiko kellään antaa muuten esimerkkejä sellaisista 17-18-vuotiaista huippulupauksista, jotka olisivat tässä viime vuosina tehneet vähintään nelivuotisen sopimuksen jonkin SM-liigaseuran kanssa? Entä miten houkutteleva se Ilveksen pitkä sopimustarjous on Hintzin näkökulmasta siinä vaiheessa, kun jostain paremmasta liigaseurasta tarjotaan yhden tai kahden vuoden sopimusta?
 

Pika1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hintz olisi markkinointinäkökulmasta äärettömän tärkeä palanen Ilvekselle. Taitopelaajia ei viimevuosina ole liikaa omista junioreista noussut huipulle. Lindgren, Rajala ja nyt viimeisenä projektipelaaja Keränen.
Roopella on kaiken mennessä hyvin mahdollisuus olla se "oman kylän poika" joka vetää muutaman sata ylimääräistä hallille ihmettelemään junnun pelaamista. Myös imago- ja uskottavuusnäkökulma omien kasvattien pitämisessä on suuri.
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Entä miten houkutteleva se Ilveksen pitkä sopimustarjous on Hintzin näkökulmasta siinä vaiheessa, kun jostain paremmasta liigaseurasta tarjotaan yhden tai kahden vuoden sopimusta?

Hyvä kysymys. Moni Ilveslähtöinen pelaaja on vaihtanut toiseen seuraan: Rask, Sointu, Myttynen, Joose Antonen ja kumppanit. Toivottavasti Roope myös tietää, miten näiden pelaajien ura on mennyt jatkossa... Antosta puskettiin väkisin mestikseen siinä vaiheessa, kun ei ollut vielä valmis siellä pelaamaan, Raskin lupaava ura kääntyi todelliseen laskusuhdanteeseen jne. Ongelmat ovat siinä, miten ulkoa tuotuihin pelaajiin suhtaudutaan. Jos Hintz tekee läpimurron vaikkapa 21-vuotiaana liigassa, on ymmärrettävää, että piste per peli pelaaja katoaa rahakkaampiin kilpaileviin seuroihin, mikäli ei suuntaa änäriin. Toivottavaa olisi, että ensimmäinen todella kova kausi tulisi kuitenkin Ilveksen paidassa ja siihen, että sellainen ylipätään tulee, on ehkäpä paremmat mahdollisuudet Ilveksessä, kuin jossain rahakkaammassa seurassa.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Juha Hautamaa kertoi kuulemma tänään klubilla olevansa Hintzin agentti. Jatkosopimuksesta ei puhunut mitään.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Edmonton Oilersin skoutteja oli HIFK pelissä tarkkailemassa Hintziä. Isäntänä oli Matti Virmanen mukanaan väkeä rapakon takaa. Kehuivat paitsi nuoren pojan peliä, mutta myös hiuksia.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Edmonton Oilersin skoutteja oli HIFK pelissä tarkkailemassa Hintziä. Isäntänä oli Matti Virmanen mukanaan väkeä rapakon takaa. Kehuivat paitsi nuoren pojan peliä, mutta myös hiuksia.

Aiemmin Hintziä on käynyt tarkastelemassa myös Philadelphia Flyersin scoutit. Toivottavasti Roope pelaa itsensä ekalle kierrokselle draftiin.
 

Noma

Jäsen
Edmonton Oilersin skoutteja oli HIFK pelissä tarkkailemassa Hintziä. Isäntänä oli Matti Virmanen mukanaan väkeä rapakon takaa. Kehuivat paitsi nuoren pojan peliä, mutta myös hiuksia.

Virmanen jutteli Hintzin kanssa myös pari viikkoa takaperin jonkin toisen kotiottelun jälkeen. Lisäksi ainakin Jeltsin skoutti on käynyt jututtamassa häntä jonkun kotipelinsä jälkeen.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Edmonton Oilersin skoutteja oli HIFK pelissä tarkkailemassa Hintziä.

Toivottavasti Hintz tyytyy olemaan oilerseja kohtaan vain viileän kohtelias eikä lotkauta korviaan heidän kosiskelujensa suuntaan. Edmontoniin päätyminen olisi kuoleman suudelma.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei kai Hintzillä ole tässä suhteessa valinnanvaraa. Sinne mennään, minne varataan ja mikä joukkue hankkii oikeudet. Ennenkuin aletaan valitsemaan joukkueita, pitää ensi ylipäätään kasvaa NHL-sopimuksen arvoiseksi.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
http://yle.fi/urheilu/ilveksen_kultakimpale_hintz_kasvaa_silmissa/7592125

Tästä jo kauden alla varotelin... jos kausi lähtee hyvin liikkeelle, agentti pistää sopparineuvottelut jäihin. Jos ei pistäisi, olisi huono agentti. Hintz on matkalla U20 kisoihin, jossa onnistuminen nostaa heti arvoa joka liigajoukkueen silmissä (NHL kasvattajakorvaus kannattaa kiinnittää mahd pian). Eli Ilves tuskin saa sopparia tehtyä enenen U20 kisoja (no Hade agenttina, pelaajan vai seuran etu?).


Sitten sen jälkeisen ajan (uskon että jäbä onnistuu kisoissa) sopparineuvotteluissa olisi syytä olla skarppina, eikä tarjota mailapalkkaa.


Nyt nähdään, onko mitään opittu. EN hyväksy selityksiä, että joku vaan makso enemmän tms. luuseritekstiä.
 

bulftrik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins, MM, LHC
En jostain syystä jaksa uskoa että Hintz siirtyisi toiseen liigaseuraan. Ilveksessä kumminkin olisi vastuu ihan eri luokkaa kuin jossain JYPissä, HIFKissä tai muualla. Liian suuri riski liittyisi siihen että lähtisi maksimissaan pariksi kaudeksi toiseen kaupunkiin pelaamaan, paljon helpompaa olisi pelata tutussa ja turvallisessa kasvattajaseurassa tutun valmennuksen alla.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niin kauan aikaa, kun Ilves pystyy esittämään kovan track recordin valmennusjohdon suunnalta nuorten pelaajien kehittäjänä, suunta on enemmän ulkopuolelta sisäänpäin kuin päinvastoin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Twitteristä poimittu:
TeemuVahosalmi (‏@TeemuVahosalmi)@JuhaPajuoja laitappa @RoopeHintz:lle muutaman vuoden jatkosoppari, kiitos. #Ilves

Juha Pajuoja ‏(@JuhaPajuoja)
@TeemuVahosalmi @RoopeHintz Puhetta jo ollut. Ensiviikolla painitaan homma kuntoon. #ilves

Lokakuun puolivälissä tilanne oli siis tämä ja tähän nähden vituttaa entistä enemmän tuo Hintzin kuseminen HIFK:iin. Joo, varmaan on monia erilaisia syitä miksi näin kävi, mutta jos perkele UTJ sanoo painivansa homman kuntoon ensiviikolla niin sitten kannattaa hommata vaikka Asell painimaan se homma kuntoon tai jättää tuo suun loksuttaminen vähän vähemmälle jos ei painitaidot riitä.

Tuolloin lokakuussa tuo sopimuksen arvokin olisi varmasti saatu pidettyä vähän pienempänä kuin mitä sitten joulu-tammikuussa. Mutta varmaan alettiin tinkaamaan vähän hinnasta, kun eihän omille kasvateille tarvi niin paljoa maksaa - ne kun pelaavat rakkaudesta Ilvekseen. Itse olen sitä mieltä, että palkka pelaajan tason (+ potentiaalin) mukaan, oli se sitten oma kasvatti tai muualta hankittava. Ja turha sitä ikää on liikaa tuijottaa, myös tuollainen 18v pelaaja ansaitsee tasonsa mukaisen palkan. Ja Hintzin osalta olisi voinut ottaa huomioon myös tulevan NHL-korvauksen, kun hän melkoisella varmuudella sinne varataan ja vuoden-kahden sisään sinne siirtyy. Tuossa olisi saatu palkkarahat silloin takaisin, luultavasti vähän extraakin. Tuo toki saattaa olla liian monimutkaista ja pitkän tähtäimen suunnittelua, joka ei kuulu Ilveksen toimintatapaan.

Joka tapauksessa onnea Hintzille NHL-draftiin sekä tulevaan kauteen. Toivotaan, että vain yksi kausi menisi HIFK:ssä ja seuraava jo NHL:ssä (tai farmissa), jotta Ilveksellekin jokunen lantti irtoaisi. Manngardin taskuun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös