Toronto Maple Leafs 2014–2015 – kohti draftia ja jälleenrakennusta

  • 204 179
  • 617

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Oma mielipiteeni on, että Leafs on yrittänyt muuttaa pelisysteemiään tälle kaudelle. Omassa päässä laiturit ei pudota niin alas eli käytännössä vastustajan pakit ei pääsis niin paljon laukomaan. Toinen tavoitteellinen taktiikkamuutos oli viettää enemmän aikaa vastustajan hyökkäyspäässä. Tässä on onnistunut mielestäni ainoastaan kolmoskenttä. Luulen, että Gardinerille ja Reillylle annettu ohjeistusta varsinkin jos pelaavat ykkösen alla, että yritetään pitää kiekkoa ja kiekotellaan eikä lähetä laitojen kautta roiskien hätäisesti hyökkäämään. Pyritään hyökkäämään hitaissa lähdöissä viisikkona järkevästi.
Tuossa on varmasti osansa syystä, mutta tällä hetkellä kumpikaan ei oikein pelaa vahvuuksiensa mukaisesti, eli sitä luistelua ei käytetä hyväksi. Gardinerilla varsinkin on ollut paha tapa jäädä kikkailemaan alimpana miehenä ja pyörimään kulmaan, sen sijaan että jakaisi kiekkoa nopeasti eteenpäin tai luistelisi paineen alta pois. Rielly on ollut tuossa parempi, mutta sitten taas keskialueella ja hyökkäyspäässä jotenkin tuntuu pelaavan jarru päällä. Voi olla että kyseessä on siinäkin totutteleminen uuteen pelitapaan tai sitten ihan vaan kokemattomuus ja pelko epäonnistumisista. Gardinerilla tuntuu vähän joka puolella kenttää ratkaisut kestävän liian kauan, suoraviivaisuutta tarvisi lisää. Samaa peräänkuulutan muuten taas kerran Kadrille.
Yks uuden managementin kesällä sanomia lauseita oli, että Leafsin pitää olla nopea, niinkuin kaikki muutkin NHL:n kärkijoukkueet(mm Kings, Hawks) ovat. Tästä syystä Konna ei ole kokoonpanossa. Lisäksi pitäs pystyä hyökkäämään 3-4 kentällä. Tämä on ainakin otettu toteutukseen jättämällä nyrkkissankarit pois ja se on pelkästään hyvä asia. Tappelut kuuluvat jääkiekkoon, mutta pelaajalla pitää nykyään olla jotain muutakin arvoa joukkueelle. Yhteenvetona siis, että minusta on hyvä mihin suuntaan peliä Leafsien osalta yritetään viedä. Aikaa pitää antaa pelin yhteenhitsautumiselle vielä se 10-20 peliä, mutta mikäli niin ei tapahdu en ole kauhean surullinen vaikka valmennusportaassa ois yks Caryle vähemmän.
Mä olen kanssa tyytyväinen tämän kauden kokoonpanoon ja siihen ettei noita puhtaita nyrkkeilijöitä ole. Leafsissä kuitenkin on edelleen pelaajia jotka pystyvät ne hanskat tiputtamaan ja puolustamaan joukkuekavereitaan. Leafsin peli on ollut melko ailahtelevaista näin alkukaudesta, mutta merkkejä paremmasta on näkynyt, kuten huomattavasti parantunut alivoimapeli. Siihen on suuri syynsä Komarovin, Winnikin ja Polakin pelaamisessa, todella tärkeitä pelaajia alivoimalle. Kakkosketju tarvisi herätyksen ja se on oikeastaan Kadrin vastuulla, osittain tietysti Lupulinkin. Mutta jos sentterillä ei peli kulje, heijastuu se koko ketjun peliin. Ykkönen nyt on puolustussuuntaan todella huono, kun JVR:ää tuntuu kiinnostavan puolustaminen vielä Kesseliä vähemmän ja Kessel taas ei vaan oikeasti osaa. Kessel on mun silmään ollut aktiivisempi tällä kaudella omaan päähän, mutta vaikka se miten yrittäisi, ei siitä mitään Selke-ehdokasta saa.

Pakeista Phaneuf on parantanut huomattavasti parin pelin vaikeuksien jälkeen. Yllättävää kyllä Fransonin kanssa homma on toiminut suhteellisen hyvin, hirvitti ajatuskin koko parista, mutta ihan hyvinhän se on sujunut.

Komarov on huikea. Veikkaisin että jossain vaiheessa tätä sopimusta on kirjain rinnassa.
 

Gilly93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Tuossa on varmasti osansa syystä, mutta tällä hetkellä kumpikaan ei oikein pelaa vahvuuksiensa mukaisesti, eli sitä luistelua ei käytetä hyväksi. Gardinerilla varsinkin on ollut paha tapa jäädä kikkailemaan alimpana miehenä ja pyörimään kulmaan, sen sijaan että jakaisi kiekkoa nopeasti eteenpäin tai luistelisi paineen alta pois. Rielly on ollut tuossa parempi, mutta sitten taas keskialueella ja hyökkäyspäässä jotenkin tuntuu pelaavan jarru päällä.

Sen verran tuohon, että varsinkin nuorella Reillyllä voi olla pasmat sekasin, kun peli perustuu luisteluun ja rohkeaan kiekolliseen peliin. Sit valmennus käskee olla tekemättä virheitä. Peli menee juuri tuollaiseks kun pelaaja ei tiedä miten pitää pelata. Vaistot sanoo toista ja valmennus toista.

Phaneufin peliin vaikuttanee ku pelaa eri puolella vaikkakin pakkipari Franson on melkonen hasardi. Tuossa linkki Siegelin haastatteluun, jossa spekuloivat aiheesta: http://www.tsn.ca/siegel-new-partner-new-side-no-issue-for-phaneuf-1.115224

Ensi yönä ois hyvät saumat kairata voitto Bostonista. Charan poissaolo ei voi olla näkymättä ja Bostonin ei oo muutenkaan vakuuttanut tällä kaudella.

Go Leafs Go!
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
HNIC:ssa Boston pelasi sellaisen perus vieraspelin, mutta voitti silti suhteellisen ylivoimaisesti. Leafs oli kaikin puolin surkea. Puolustuspeli oli totutun heikkoa, eikä hyökkäyspäässäkään tunnuttu pääsevän tekopaikoille ennen kuin peli oli jo selvä.

Lähetyksessä nostettiin hyvin esille, kuinka ajoitukset hyökkäyksiin lähdöissä ovat täysin pielessä. Sitä myötä etäisyydet hyökkääjien ja peliä avaavien pakkien välillä kasvavat aivan liian suuriksi ja seurauksena hyökkääjät jo seisovat vastustajan sinisellä, kun pakki vasta hakee avauspaikkaa. Lähelle "zoomatusta" TV-kuvasta ajoituksien heikkous ei ihan paljastu kaikessa kaameudessaan, mutta laajasta kuvakulmasta sekä varsinkin paikan päällä sen kyllä näkee selvästi. Tuosta viihteestä sitten pulitetaan useita satoja dollareita.

Bernierille voi antaa suhteellisen puhtaat paperit. Leafsissä maalivahti on todellakin yksilöurheilija, koska apuja ei pakeilta ja varsinkaan hyökkääjiltä juuri tule. Muuten Leafsin parhaat olivat Panik sekä kolmosketju. Aika selvää on jo tässä vaiheessa kautta, että Leafs ei taida voittaa ainuttakaan peliä, jos ykkös- ja kakkosketju jäävät tehoitta. Sekin on huolestuttavaa, että laadukkaita joukkueita vastaan ykkönen ja kakkonen tuntuvat pörräävän aivan liian usein omassa päässä ja häviävät match-upin vastusjan yläketjuja vastaan täysin.

Ei ole mukava myöntää tätä jo tässä vaiheessa kautta, mutta alkukauden Leafs näyttää sellaiselta 75-85 pisteen joukkueelta. Ei missään nimessä joukkueelta, joka kovin realistisesti taistelisi edes idässä ja Atlantin divisioonassa pudotuspelipaikasta.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Ei ole mukava myöntää tätä jo tässä vaiheessa kautta, mutta alkukauden Leafs näyttää sellaiselta 75-85 pisteen joukkueelta. Ei missään nimessä joukkueelta, joka kovin realistisesti taistelisi edes idässä ja Atlantin divisioonassa pudotuspelipaikasta.
Alkukauden perusteella on helppo sanoa noin. Sinänsä raivostuttavaa, koska pre-season hankinnat ovat onnistuneet hyvin, varsinkin hyökkääjistä Winnik, Santorelli ja Komarov ovat olleet todella hyviä ja täyttäneet ruutunsa. Joukkueen pitäisi siis olla vahvempi kuin viime kaudella, mutta kun ykkös- ja kakkosketjut pelaavat miten sattuu, niin joukkueella ei ole mitään toivoa.

Viime yönä pelisysteemiä oli tuska katsoa, varsinkin ykkösketjun kolme hyökkääjää seisoivat sinisellä kiekkoa odottaen ja välillä pakki sai sen roiskaistua sinne päin. Ei kai tuo voi olla ohjeistettu tapa?

Gardinerilta ihan kammottavat jakso, kun ensin ylivoimalla hukkasi kiekon omassa päässä, mistä Campbell pääsi tekemään alivoimamaalin ja heti perään päästi Hamiltonin karkuun keskeltä ja peli oli 4-0 ja lopullisesti ohi. Carlyle palkitsi näistä esityksistä ylivoima-ajalla, penkki olisi ollut oikea paikka. 2-0 maalissa Phaneuf ja Franson sekoilivat viivalla, Fransonin pinch oli ehkä surkein ikinä ja Phaneuf pelasi seuranneen tilanteen ihan päin helvettiä. Kessel yritti ehtiä estämään Krejciä, mutta oli sen verran jäljessä ettei saanut kuin vähän häirittyä mailalla, mutta Phaneufin olisi pitänyt pystyä edes ripari estämään. Bernieriä kävi sääliksi, Hamiltonin maali meni ehkä vähän helposti, mutta muihin ei ollut oikein mitään saumaa, kun apuja ei tule yhtään.

Panikin maali oli hyvä juttu ja joukkue pelasikin sitten vikan vitosen kosmeettisesti taistellen, mutta se ei estänyt kotiyleisöä buuaamasta joukkuetta ulos. Sentään paitaa ei tällä kertaa lentänyt.

Leafsin voitot ovat tulleet pitkälti Halakin ja Lundqivistin ansiosta, sekä surkean alun pelanneen Coloradon avulla. Tällä pelillä top10-varaus on ihan realismia ja todennäköisesti/toivottavasti muutoksia nähdään sitten kauden mittaan myös valmennuksessa ja pelaajistossa. Ei tätä skeidaa jaksa enää kolmatta vuotta putkeen katsoa (neljäs varauksin, tynkäkausi oli ihan viihdyttävää lätkää, vaikka peli olikin vähän samaa tasoa).
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Percy on lähetetty Marliesiin. Ihan hyvä niin, peliaikaa ei ole juurikaan tullut parissa viime pelissä eikä pelikään oikein ole luistanut. Parempi sitten pelailla Marliesissa isossa roolissa ja kehittyä siellä, nyt kun kokemusta NHL:stä on niin tietää paremmin missä asioissa pitää vielä parantaa. Percy kuitenkin selkeästi on tulevaisuudessa NHL-tason puolustaja ja toivottavasti tärkeä osa Leafsin puolustusta.

Booth ilmeisesti tulossa pelikuntoon alkavalla viikolla, joten nostoja ei ehkä sen takia ole luvassa. Booth oli jo treenannut joukkueen mukana, joten ilmeisesti jalka alkaa olemaan siinä kunnossa että kestää luistelua. Mitään ihmeitä en Boothilta odota, mutta ehkä pystyy tuomaan taas vähän kilpailua paikoista ja sitä kautta energiaa joukkueeseen. Näillä näkymin kuitenkin olisi taas tulossa ihan kokonainen nelosketju. Seuraava peli on kotona Sabresia vastaan tiistaina, joten seitsemättä pakkia ei välttämättä tarvitsekaan olla kokoonpanossa, tarvittaessa noston saa tehtyä nopeasti, kun Marlieskaan ei pelaa ennen viikonloppua ja on siten kaupungissa.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Maanantain harjoituksissa oli kokeiltu uusia ketjukokoonpanoja, eli sitä kautta sitten lähdetään herättelemään joukkuetta. Pelisysteemissähän ei varmaan mitään vikaa ole, viime viikolla välipäivänä oli vedetty ylimääräinen "aerobic skating" peliharjoittelun sijaan.

Lupul-Kadri-Kessel
JVR-Bozak-Clarkson
Komarov-Santorelli-Winnik
Panik-Holland-Frattin

Pakkiparit olivat olleet samat, eli tuo viimepelin katastrofi Phaneuf-Franson pysyisi siis samana. Ketjuista tuo ykkönen ratkaiseekin kaikki ongelmat, samaan ketjuun on laitettu jengin huonoiten puolustava sentteri sekä huonoiten puolustavat laiturit (noh, JVR tämän kauden näytöillä on vielä huonompi). Kakkosesta puuttuu pelintekijä ja hyvin toiminut kolmonen hajotettiin. Nelonen pelaa kuitenkin niin vähän että sillä ei ole mitään merkitystä. Innolla odottelen huomista Sabres-peliä, luvassa on varmasti upea spektaakkeli, täytynee varata jotain juomista.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Joo-o, mitähän Randyn päässä mahtaa liikkua, kun sysipaskasti kauden aloittaneet Kadri ja Lupul palkitaan nostolla Kesselin rinnalle ykköseen. Ja tosiaan kuten Footless jo mainitsikin, varmasti todella mielenkiintoista katsella tuon kolmikon peliä omassa päässä. JVR ja Clarkson samassa kentässä voi olla hyväkin kombo, jos ketjun takana peluutetaan paljon laukovia pakkeja, joiden reboundeja he voivat sitten olla lapioimassa sisään. Tosin Leafsin paljon laukovat pakit (Phaneuf ja Franson) saavat kiekon maalille asti ehkä kerran viidestä yrittämästä jos silloinkaan, eli hukkaan mennee tuokin erityisosaaminen. Kolmosen pyöritys tulee olemaan nyt entistäkin tehottomampaa, kun Clarksonin paikalla on Winnik. Tuo kolmikko on kylläkin about paras shutdown-ketju, jonka Leafs-hyökkääjistä saa kasaan eli ehkä sitä pyritään peluuttamaan Sabresin nimivahvoja kiikaritehoisia hyökkääjiä vastaan. Nelosesta en sano minäkään mitään, koska Carlylen filosofiassa sitä ketjua ei näköjään ole, vaikka siellä pelaisi kolmikko Oveckin-Crosby-Malkin.

Täytyy kyllä myöntää, että salaa hieman toivon Carlylen jatkavan ruorissa kauden loppuun asti - tällöin Leafs voi olla hyvinkin mukavissa asemissa McDavid/Eichel -sweepstakesissa. Joukkueessa on kuitenkin sen verran yksilötaitoa, että jonkun toisen valmentajan pelisysteemillä rimpuiltaisiin jonnekin playoff-viivan tietämille. Contenderiksi nykyrungosta ei tällä erää ole, kun sieltä puuttuvat täysin ne pelaajat joiden ympärille paletti kootaan. Eräällä rapakontakaisella Leafs-palstalla vertailtiin Leafsia Hawksiin pelaaja pelaajalta ja vastineet löytyivät muuten aika hyvin, mutta vaahteranlehdiltä puuttuvat Toews ja Keith kokonaan. Ensi vuoden draftista olisi hyvä mahdollisuus napata franchise-tason sentteri, joita ei nyky-NHL:ssä muutoin saa kuin itse varaamalla. Morgan Rielly puolestaan voi tähtien osuessa suotuisaan asentoon kehittyä todelliseksi ykköspakiksi, jos vaan saa lisää voimaa ja oppii pelaamaan järkevämmin omassa päässä.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Footlessin kanssa samaa mieltä, että makia peli tiedossa, vaikka kehno Sabres onkin. Silti tämä peli aina on lämmittänyt sydäntä, niin kuin Bruinsia vastaan. Ei nyt silti vielä kannata johtopäätöksiä tehdä ja salaa toivoa joukkueen rämpimistä Leafsin osalta. Uskon vahvasti, että tuolla porukalla on mahdollisuudet poffeihin, niin jättäkää se Mcdavid vain Sabresille!
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
JVR ja Clarkson samassa kentässä voi olla hyväkin kombo, jos ketjun takana peluutetaan paljon laukovia pakkeja, joiden reboundeja he voivat sitten olla lapioimassa sisään. Tosin Leafsin paljon laukovat pakit (Phaneuf ja Franson) saavat kiekon maalille asti ehkä kerran viidestä yrittämästä jos silloinkaan, eli hukkaan mennee tuokin erityisosaaminen.
Omaan silmään on ärsyttänyt kyllä tavattomasti (ne pari kertaa kun olen matsia pystynyt seuraamaan) juuri tämä puute. Phaneuf tykittää aina täysin laput silmillä ja kiekkoja kaivetaan pahimmillaan vippiaitiossa skumppaa siemailevan yrityspomon otsasta. Dion ja Cody voisivat molemmat katsella pari videopätkää Nummelinin Petterin parasta ylivoimapeliä ja opetella laittamaan kiekkoa tarkalla rannarilla luukulle ilman että kiekko päätyy ensimmäisen puolustajan kainaloon tai suoraan maalivahdin räpylään. Mutta Randylle se olisi varmasti munatonta eurooppalaista nössöilyä.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Greg Brady @bradyfan590 · 7h7 hours ago
I doubt our show will be only place you hear this today - Sabres win in Toronto tonight may mean the firing of Randy Carlyle before Friday.

Oikeastaan tässä alkaisi jo toivomaan Sabresin voittoa. Toisaalta tuskin uusi valmentajakaan kovin kummoisia tuolla porukalla tekisi, sen verran paljon ongelmia tuossa nipussa tuntuu olevan. Pitäisivät vaan suosiolla Carlylen tank commanderina, ratkaisisi monta ongelmaa. Ensi kesänä sitten joku oikea valmentaja sisään, ei mistään mitään ihmemiestä kuitenkaan saa taiottua tähän hätään.

Etukäteistietojen mukaan nelosen laidoilla pelaisivat tänään Ashton ja Frattin, joten viime pelin ainoan maalin tehnyt ja ihan hyvän pelin pelannut Panik istuisi katsomossa. Loogista. Ashton kuulemma ollut treeneissä hyvä ja eipä siinä, ihan mielelläni näenkin Ashtonin kehissä ekaa kertaa tällä kaudella. Frattinin peluuttamista en sen sijaan ymmärrä, oli pre-season peleissä ihan paska eikä siinä ainoassa kunnon pelissäkään yhtään mitään esittänyt.

Ketjut ovat kai nuo aiemmin postaamani muuten, mutta ylivoimaakin on rukattu. Suurena muutoksena pakkipareina ylivoimassa pelaavat Gardiner-Franson ja Phaneuf-Rielly. Tuossa on järkeä, Gardiner ja Rielly pystyvät molemmat tuomaan kiekon alueelle, Franson ei siihen pysty millään ja Phaneufkin harvoin. Hyökkäysketjut pysyvät ylivoimalla samana, eli JVR-Bozak-Kessel ja Lupul-Kadri-Clarkson. 19 ylivoimaa pelattu nyt ilman maalia, toivottavasti Sabresia vastaan onnistuu.

Bernier aloittaa maalilla.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Omaan silmään on ärsyttänyt kyllä tavattomasti (ne pari kertaa kun olen matsia pystynyt seuraamaan) juuri tämä puute. Phaneuf tykittää aina täysin laput silmillä ja kiekkoja kaivetaan pahimmillaan vippiaitiossa skumppaa siemailevan yrityspomon otsasta. Dion ja Cody voisivat molemmat katsella pari videopätkää Nummelinin Petterin parasta ylivoimapeliä ja opetella laittamaan kiekkoa tarkalla rannarilla luukulle ilman että kiekko päätyy ensimmäisen puolustajan kainaloon tai suoraan maalivahdin räpylään. Mutta Randylle se olisi varmasti munatonta eurooppalaista nössöilyä.
Phaneufin veto on ihan ok ja Fransonin jopa loistava, nopea sekä tarkka ja kova. Ongelmana on tasakentällisin se, ettei kunnon vetopaikkoja saada oikein ikinä pelattua viivalle, kun kiekko tulee aina joko myöhässä viivalle tai sitten laidan kautta syöttönä. Ykkönen ja kakkonen eivät saa ikinä sellaista pyöritystä käyntiin, että kiekko saataisiin kontrolloidusti viivalle hyvään vetopaikkaan. Niinpä tuloksena onkin monesti joku nopea roiskaisu joka päätyy blokin kautta verkkoihin tai menee reilusti ohi, tai pahimmassa tapauksessa, todella usein, johtaa kiekonmenetykseen. Toisaalta ilmeisesti pelisysteemistä johtuen pakit tuntuvat olevan monesti aivan laidassa kiinni, eikä sieltä liikuta yhtään keskemmälle parempaan vetopaikkaan.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Phaneufin veto on ihan ok ja Fransonin jopa loistava, nopea sekä tarkka ja kova.
Joo, täytyy kyllä myöntää että oma annos Leafsia on ollut tällä kaudella niin pieni ettei pitäisi ihan heti mennä dumaamaan Fransonia. Mies oli kuitenkin helkkarin hyvä hyökkäyspäähän varsinkin tynkäkaudella työkkärin jälkeen. Silti Torontolta tuntuu edelleen puuttuvan todellinen quarterback viivalta (tosin näistä nyt ei mitään ylitarjontaa liigassa ole), joka toisi kiekon ylös sekä rytmittäisi yyveetä tilanteen vaatimalla tavalla.

Ja jos saa toiveita esittää niin tietysti taitava sentteri kahden suunnan olisi kiva... Ja kärkiluokan all around -pakki... Ja ihan aikuisten oikea ykkösveskari...
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Joo, täytyy kyllä myöntää että oma annos Leafsia on ollut tällä kaudella niin pieni ettei pitäisi ihan heti mennä dumaamaan Fransonia. Mies oli kuitenkin helkkarin hyvä hyökkäyspäähän varsinkin tynkäkaudella työkkärin jälkeen. Silti Torontolta tuntuu edelleen puuttuvan todellinen quarterback viivalta (tosin näistä nyt ei mitään ylitarjontaa liigassa ole), joka toisi kiekon ylös sekä rytmittäisi yyveetä tilanteen vaatimalla tavalla.

Ja jos saa toiveita esittää niin tietysti taitava sentteri kahden suunnan olisi kiva... Ja kärkiluokan all around -pakki... Ja ihan aikuisten oikea ykkösveskari...
Siis Fransonin vahvuuksia on juuri se laukaus, siihen se sitten jääkin ja tietysti rightin kätisyys on plussaa. Heikko pelikäsitys ja huono luistelu takaavat sen, ettei Fransonista mitään varsinaista PP-QB:ta saa, mutta oikein käytettynä ylivoimalla ihan kelpo pelaaja. Tasakentällisin melko katastrofi. Riellystä voi tulevaisuudessa olla tuollaiseksi todelliseksi ylivoiman QB:ksi, mutta se vaatii vielä aikaa ja varsinkin laukausta pitää kehittää, jotta sekin olisi jonkinlainen pelote.

Mulle riittäis alkuun jo taitava kahdensuunnan laiturikin, silläkin pääsisi pitkälle. Veskaripuolesta kun puhutaan, niin Leafs taisi lähettää väärän maalivahdin Losiin Bernier-kaupassa...
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Eräällä rapakontakaisella Leafs-palstalla vertailtiin Leafsia Hawksiin pelaaja pelaajalta ja vastineet löytyivät muuten aika hyvin, mutta vaahteranlehdiltä puuttuvat Toews ja Keith kokonaan.

Siellä on ilmeisesti ollut hyvin vahvoilla Leafs-voimakkuuksilla varustetut lasit päässä, kun rostereita on vertailtu. Vähän mairittelee Leafsiä tuo. Ei Leafsillä todellakaan ole esimerkiksi ainuttakaan Hossan tasoista kahden suunnan pelaajaa, Saadin tasoista nuorta ja halpaa voimahyökkääjää eikä kyllä Hjalmarssoniinkaan verrattavaa puolustajaa.

Buffalo sentään kaatui keskiviikon vastaisena yönä. Leafs hallitsi peliä mielin määrin ja ainoastaan kehno viimeistely sekä Neuvirthin hyvä peli pitivät numerot tasaisina pitkään. Tuon pelin perusteella ei vain voi tehdä minkäänlaisia johtopäätöksiä Carlylen ketjumuutoksista tai yleensä Leafsin tasosta. Sabres oli yksinkertaisesti järkyttävän huono. Loppuviikon vieraspeli Columbusta vastaan ja kotipeli Hawkseja vastaan kertovat paljon enemmän mahdollisten muutosten toimivuudesta tai toimimattomuudesta.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Anteeksi kun tulen utelemaan, mutta ihan mielenkiinnon vuoksi miten Polak on avannut kautensa Leafseissä? Onko löytynyt isännällisiä otteita maalin edustalla ja kulmissa, entä miten on pystynyt liikuttamaan kiekkoa paineen alla sekä miten 'isäntä' on vetänyt 2on1/3on1 tilanteet? Onko nähty hyökkäyspäässä nousuja maalille? Ainakin tilastojen valossa ihan positiiviselta vaikuttaa ja ainakin on saanut peliaikaa kun syynää TOI:ta. 20:15 ja viime vuonnahan Roman veti 17:20 TOI/GP.
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Kovin tarkkaan en ole Polakin otteita seurannut ne 1,5 peliä mitä Torontolta olen nähnyt, mutta jos jatketaan vähän tilastonikkarointia, niin 41 taklausta (3:s nhl:ssä), 20 blokattua laukausta ja 6 kiekonriistoa kielii aika vahvasti isännän otteista. Lisäksi urakoinut joukkueessa eniten alivoimalla. Kaikenkaikkiaan todella tärkeässä roolissa vetää.
 
Viimeksi muokattu:

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Anteeksi kun tulen utelemaan, mutta ihan mielenkiinnon vuoksi miten Polak on avannut kautensa Leafseissä? Onko löytynyt isännällisiä otteita maalin edustalla ja kulmissa, entä miten on pystynyt liikuttamaan kiekkoa paineen alla sekä miten 'isäntä' on vetänyt 2on1/3on1 tilanteet? Onko nähty hyökkäyspäässä nousuja maalille? Ainakin tilastojen valossa ihan positiiviselta vaikuttaa ja ainakin on saanut peliaikaa kun syynää TOI:ta. 20:15 ja viime vuonnahan Roman veti 17:20 TOI/GP.
Polak on täyttänyt ihan hyvin roolinsa, varsinkin alivoimalle ollut todella hyvä lisäys. Alkukaudesta oli vähän ongelmia (tasakentällisin) päästä mukaan systeemiin ja esim. muutamaan otteeseen teki typeriä pinchejä. Kulmissa todella vahva ja tosiaan maalinedustaahan tuo vartioi aika asenteella. Yllättävän hyvinhän Polak liikkuu ja sen suhteen on pärjännyt oikein mukavasti, pakkipareina Polakilla on ollut pääsääntöisesti Percy tai Rielly, joten toiselta puolelta on löytynyt sitten vähän paremmin kiekollista taitoa.

***

- Percy kutsuttiin ylös Columbuksen matkaa varten, joten muutaman päivän komennus Marliesiin taisi olla vain capin säästöä.

- Booth ei ole vielä lähelläkään paluuta.

- Columbusta vastaan jatketaan melko varmasti samoilla ketjuilla millä Sabres voitettiin.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Leafs voitti juuri Columbuksen vieraissa lukemin 4-1. Peli jäi näkemättä töiden takia, mutta ykkösketju Winnik-Kadri-Kessel näyttää olleen tikissä, Kessel ja Winnik 1+2 ja Kadri 1+1. Clarkson teki neljännen maalin.

Tosiaan, Winnik pelasi ykkösessä koska Lupul loukkaantui harjoituksissa. Lasimies kompastui mailaan, kaatui ja mursi kätensä. Huomenna röntgeniä ja selviää saikun pituus, viikkoja varmaan jos siellä murtuma on. Aivan vitun uskomatontahan tuo alkaa jo olemaan, kaveri on pahempi kuin Litmanen.

Huomenna siis Chicago ja katsellaan nyt nostetaanko sieltä joku ylös ylimääräiseksi hyökkääjäksi. Pikaisten vilkaisujen perusteella Ashton oli nelosessa ollut ihan ok ja Frattin aivan paska, joten josko sinne jotain muutosta olisi tulossa.

Edit. Lupul olikin murtanut kätensä jo torstain treeneissä ja nyt Columbuksessa kipu oli yltynyt ja kuvauksissa oli löytynyt murtuma. Viikkoja sivussa, Nonisin arvion mukaan.
 
Viimeksi muokattu:

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Leafs voitti juuri Columbuksen vieraissa lukemin 4-1. Peli jäi näkemättä töiden takia, mutta ykkösketju Winnik-Kadri-Kessel näyttää olleen tikissä, Kessel ja Winnik 1+2 ja Kadri 1+1. Clarkson teki neljännen maalin.

Täytyy sanoa, että yksi hämmentävimmistä Leafs-peleistä vähään aikaan. Numerot varsin selvästi Torontolle, ja laukaisutilastossakin johdettiin reilusti ennen kuin laukaiset kolmannessa erässä tasoittuivat.

Silti, omaan silmään CBJ hallitsi kiekkoa suurimman osan ottelusta, ja peliä käytiin enimmäkseen Leafsin alueella. Ryan Johansenin kenttä (Atkinson ja Hartnell laidoilla) oli mielestäni ylivoimaisesti pelin vaarallisin kenttä ja sai yleensä aina paineen Leafsin alueelle. Bernier oli todella hyvä, mutta poikkeuksellisesti Leafs pakeille on annettava tunnustusta hyvästä puolustustyöstä. Yleensä vedot tulivat pienistä kulmista ja kruununa pakki onnistui kahteen otteeseen katkaisemaan poikittaissyötön, kun CBJ:llä oli 2vs1-hyökkäys. Tällaista puolustuspeliä Carlyle varmaan toivoo jatkossakin. Roman Polak oli ainakin omimmillaan.

Kesseliltä sellainen peli, johon vain kovimmat starat pystyvät. Suurimman osan pelistä näkymätön, mutta jälki oli murhaavaa, kun "läski poika" pääsi tilanteisiin. Esimerkiksi Johansen näkyi kentällä paljon enemmän kuin Kessel, mutta tehotilastoissa Kesselin nimi pomppaa esiin huomattavasti useammin.

Iso voitto, siitä ei ole epäilystä. Toisaalta Columbus kärsii niin monista avainpelaajien loukkaantumisista, että nyt sauma vierasvoittoon oli suhteellisen hyvä. Jos CBJ:llä olisi ollut kokoonpanossa anishimovit, jennerit sun muut kiekon hallinta olisi varmasti tuottanut myös enemmän maaleja. Chicagoa vastaan melkein uskaltaa luvata tuollaisen pelinkuvan johtavan varmaan tappioon.

Lupulin loukkaantuminen oli valitettavasti vain ajan kysymys. Lupul on vähän kuin Sami Salo: missaa kaudessa ainakin sen 20 peliä, ja kysymys on vain siitä, mitkä 20 peliä.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Sam Carrick kutsuttu ylös. Pelaakohan sitten nelosen laitaa, vai meneekö nelosen keskelle Hollandin siirtyessä ylempiin ketjuihin?
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Mites Clarkson?

Viime kausi oli eeppinen fail mutta se vähä mitä itse olen ehtinyt seuraamaan, olisi touhussa jo pikkuhijaa jotain järkeäkin
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Mites Clarkson?

Viime kausi oli eeppinen fail mutta se vähä mitä itse olen ehtinyt seuraamaan, olisi touhussa jo pikkuhijaa jotain järkeäkin
Yksi alkukauden parhaita pelaajia, tasaisuuden puolesta ainakin. Tekee vaihdosta vaihtoon täysillä töitä ja tällä kaudella saa jopa jotain aikaankin. Repii, raastaa, karvaa, taklaa, ajaa maalille ja homma toimii. Selvä ero viime kauteen verrattuna, pelaa selkeästi yksinkertaisempaa peliä, ei edes yritä tehdä kiekon kanssa mitään mitä ei osaa, vaan pelaa kiekottomana parhaiten ja pyrkii sitten hakeutumaan maalin eteen vetopaikoille, ripareille ja kiekkoa ohjaamaan. Kallishan se on, mutta ainakin tekee täysillä töitä palkkansa eteen ja on todella hyödyksi joukkueelle. Vähän liikaa ottaa vieläkin turhia kakkosia, mutta muuten todella jees.

***

Leafs voitti kolmannen pelinsä putkeen kun Chicago kaatui lukemin 3-2. Maalintekijöinä Kadri (Winnik, Kessel), JVR (-) ja Holland (Komarov). Kaksi ensimmäistä erää varsinkin Leafsiltä todella vahvaa suorittamista, kolmannessa sitten osittain ehkä kotijoukkueen väsymyksenkin takia Chicago sai kovan kirin päälle ja Reimer joutui torjumaan peräti 26 kertaa. Homma kuitenkin kestettiin, vaikka välillä maalilla olikin melkoinen hässäkkä (Polak :D).

Kaksi edellistä voittoa nyt tulivat surkeaa Sabresia vastaan ja loukkaantumissumassa tarpovaa Blue Jacketsiä vastaan, mutta tämän illan voitto, back-to-backin jälkimmäisessä pelissä, tuli yhtä liigan parhaista joukkueista vastaan. Hieno suoritus ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Ketjut tuntuvat toimivan tällä hetkellä hyvin, vaikka nelosketju ei (ihan ymmärrettävästikin) saanut enää kolmannessa erässä kovin paljon jääaikaa. Ketjut siis näin:

Winnik-Kadri-Kessel
JVR-Bozak-Clarkson
Komarov-Santorelli-Holland
Ashton-Carrick-Panik

Carrickilta ihan positiivinen debyytti, kerran pääsi ajamaan hyvin maalille josta syntyi vaarallinen maalipaikka. Toivottavasti saa aikaa näyttää osaamistaan. Lupul on Carlylen mukaan kolme viikkoa sivussa, joten luulisi ainakin sen verran aikaa olevan. Hollandkin tuntui viihtyvän ihan hyvin laidalla, joten eipä tuossa mitään ongelmaa senkään puoleen ole.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Upea voitto Blackhawksista nostaa kyllä fiiliksiä oikein tosissaan. Komarov on kyllä ihme jantteri, kun pystyy jatkamaan kuin tosta vaan siitä samasta mihin edellisen kerran jäi. Alku näytti huolestuttavalta, mutta ehkä tässä toivoa tällekin kaudelle vielä on. On se vaan kumma että meille ei saada oikeaa franchise-keskushyökkääjää sitten millään. Kyllä tämä joukkue sitä huutaa jatkuvasti, vaikka Kadri ja Bozak stunttailevat parhaansa mukaan.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Huikea peli. Kerrankin ACC:ssä oli runkosarjapelissä myös tunnelmaa, kun yleisö kannusti kotijoukkuetta äänekkäästi. Chicago ei kahteen ensimmäiseen erään ihmeitä esittänyt ylivoimaa lukuunottamatta, ja Toronto oli parempi joukkue aina tasakentällisin pelattaessa. Hawks laittoi kolmanteen erään uuden vaihteen silmään luoden hirvittävän määrän paikkoja. Ilman Reimerin unelmapeliä Hawks olisi varmaan kääntänyt pelin pelaamalla hyvin vain kolmannessa erässä. Chicago teki tänään myös ne isot maaleihin johtaneet virheet. Kyllä se silti kertoo jotain näiden joukkueiden todellisesta tasosta, että Chicago olisi hyvin voinut viedä pelin pelaamalla hyvin vain viimeisen erän.
 

Sanberry

Jäsen
Mites Clarkson?

Viime kausi oli eeppinen fail mutta se vähä mitä itse olen ehtinyt seuraamaan, olisi touhussa jo pikkuhijaa jotain järkeäkin

Yksi alkukauden parhaita pelaajia, tasaisuuden puolesta ainakin. Tekee vaihdosta vaihtoon täysillä töitä ja tällä kaudella saa jopa jotain aikaankin. Repii, raastaa, karvaa, taklaa, ajaa maalille ja homma toimii. Selvä ero viime kauteen verrattuna, pelaa selkeästi yksinkertaisempaa peliä, ei edes yritä tehdä kiekon kanssa mitään mitä ei osaa, vaan pelaa kiekottomana parhaiten ja pyrkii sitten hakeutumaan maalin eteen vetopaikoille, ripareille ja kiekkoa ohjaamaan. Kallishan se on, mutta ainakin tekee täysillä töitä palkkansa eteen ja on todella hyödyksi joukkueelle. Vähän liikaa ottaa vieläkin turhia kakkosia, mutta muuten todella jees.

Columbus matsin aikana joku kommentaattori tms. taisi aika osuvasti sanoakin, että Clarksonin kannattaisi kypärän kasvosuojusta pitää pidempäänkin, koska se saa hänen vahvuutensa paremmin esiin. Sen kanssa on on pakko keskittyä oleelliseen, eli puhtaaseen fyysiseen peliin.

Ne vahvuudet tulevat juuri nyt todella hyvin esiin noilla @Footless :in mainitsemilla osa-alueilla ja niillä pelatessaan Clarkson on omassa roolissan änärin parhaimmistoa ja jokaisen dollarin arvoinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös