New York Islanders 2014–2015

  • 110 118
  • 379

Tiiviste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Coyotes, Isles, Flyers, Ässät
Jahas jospa itsekin rohkenisi kirjoittaa jotain.

Tosiaan näyttää jollain tapaa huolestuttavalta tuo maalivahtitilanne jälleen kerran. Toki vielä on liian aikaista lähteä tekemään johtopäätöksiä. Halakin on pakko olla tasaisempi. Välillä näyttäisi ottavan ihan huippukoppeja ja välillä taas kaikki menee sisään. Eikä tosiaan tuo Johnsonin tilasto ole kovin herkkua luettavaa.

Noh mikäli ei maalivahtipeli mene paremmaksi niin toivottavasti siihen reagoidaan ajoissa. Eikös se universumin viihdyttävin maalivahtipersoona ole vielä vapaa agentti? Muuan Ilyaksi kutsutaan.
 

passenger

Jäsen
Nyt puhutaan vielä melko lyhyellä otannalla uusista maalivahdeista, mutta ei tuo tosiaan kovin hyvältä näytä. Herää (taas kerran) mieleen myös kysymys maalivahtivalmennuksesta organisaatiossa. Muistatteko koska viimeksi joku maalivahti on mennyt eteenpäin tuolla?
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
3 maalia hailaittien perusteella tuli tuosta parhaasta sektorista joten kaipa sinne pakistoonki voi laittaa risuja jos ei maalivahdit onnistu,
 

Ralph

Jäsen
3 maalia hailaittien perusteella tuli tuosta parhaasta sektorista joten kaipa sinne pakistoonki voi laittaa risuja jos ei maalivahdit onnistu,
Eikä nollalla tehdyllä maalilla voiteta pelejä, vaikka maalilla olisi kuinka kova kaveri tahansa.
 

Juzbe#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Islanders, HPK
Eihän se maalivahtipeli ole ollut ihan sitä mitä sen pitäisi olla, mutta en lähtisi vielä hätääntymään. Johnsonilla on kyllä ollut pari vähän heikompaa matsia ja Halakille on mennyt helppoja mutta vastapainona on myös molemmilta hyviä pelejä ja huikeita gamesavereita. En muutenkaan lähde mielelläni arvosteleman maalivahtipeliä alkukaudesta sillä monet maalivahdit ovat syksyisin vaikeuksissa. Esimerkiksi Lundqvist on monta kertaa aloittanut kauden heikosti, mutta keväällä ollut aivan liekeissä.

Mitä eiliseen matsiin tulee, niin kyllähän maaleja voi laittaa sekä Johnsonin että puolustuksen piikkiin. Oikeastaan peli ei ollut Islesilta yhtään niin huono kuin 5-0 antaisi olettaa, nyt vaan ei sitten mennyt mistään sisään ja kaveri laittoi kiekon verkkoon kovalla prosentilla. Vähän halpoja maalejahan ne oli, toivottavasti road tripin seuraavissa peleissä löytyisi vähän lisää taistelua pelaamiseen.

Kolme seuraava matsia onkin sitten Kalifornian kolmea joukkuetta vastaan, helppoja pisteitä ei ole luvassa mutta ilman ei auta jäädä. Toivoisin että Halak aloittasi kaksi seuraavaa ottelua, hän on kuitenkin se tuosta kaksikosta, jolla näitä kovia joukkueita voitetaan. Ykkösketjun sekoittaminen ei myös olisi yhtään huono idea, heidän pelaaminen on ollut viime aikoina suoraan sanottuna aivan paskaa. Niin paljon kuin Tavaresia arvostankin, täytyy nyt sanoa että jonkinlaista ryhtiliikettä täytyy kapteenin saada aikaiseksi, hänen tekeminen on ollut välillä aika kamalaa.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Viimeinkin siihen 1vitjaan tulossa muutoksia kun pisteitten valossa heikosti aloittanut CC tekee tilaa alkukauden komeetalle Brock Nelsonille.
Mitä itse olen matseja katsellut niin ilmeisesti siellä kokeillaan muutenkin noita kemioita hieman sekoittelemalla pakkaa. Esimerkiksi Tavaresin ja Okposon kanssa on varmaan joka pelissä ollu eri kaveri pelaamassa ylivoimaa, saa toki korjata mikäli olen väärässä.

Tuohon maalivahtipolitiikkaan vielä sen verran että turhan monesti se on vaan molarin vika etenkin näillä foorumeilla jos maaleja kolisee omiin vaikka esimerkiksi Chad Johnson veti melkein identtiset statsit Raskin kanssa Bostonissa. Bryskalov oli ihan päällikkö Phoenixissä, sitten ihan paska Phillyssä josta päästäänkin Mike Smithiin joka oli ihan paska Tamba Bayssä ja yllättäen jäätävän kova Phoenixissa. Joku Sherlock saattaisi noista päätelmistä vetää omia johtopäätöksiään....
 

passenger

Jäsen
Tällä kaudella Halak on nyt aloittanut seitsemän matsia ja Johnson neljä, ja molemmilla otteet ovat olleet vaihtelevia, on mahtunut gamesavereitä ja hörppyjä molemmille. Niin vähän pelattu, että on tosiaan vielä tehdä minkäänlaisia pidemmän aikavälin johtopäätöksiä näin pienellä otannalla. Pakko silti sanoa, että ainakin meikäläisellä odotukset olivat nimenomaan tasaisempaa suorittamista maalilla.

Ja totta kai maalivahdin pelaamiseen vaikuttaa monta seikkaa. Joukkueen pelitapa maalivahdin edessä (Mike Smithin hyvyys Coyotesissa vs. muualla), maalivahtivalmennus, fyysiset ominaisuudet, tekniikka jne. Mielestäni on kuitenkin ihan relevanttia pohtia, koska viimeksi joku maalivahti on ottanut kehitysaskeleita Islandersin paidassa, ja mistä se kertoo? Islandersissa on esim. 2000-luvulla ollut jos jonkin näköistä ja tasoista maalivahtia, mutta äärettömän harvassa on sinä aikana hyvin onnistuneet vahdit tai sellaiset, jotka olisivat parantaneet pelaamistaan aiemmasta. Myös maalivahtien varaushistoria on aika vaisu, hyvin vähän on varattu maalivahteja, eikä oikeastaan kenestäkään ole tullut mitään.

Puolustuspelaaminen ja alivoima on ollut pettymys kauden alkuvaiheessa, ottaen huomioon, että se oli nimenomaan seikka, mihin piti kiinnittää huomiota. Mm. Thompsonin vaihto Croniniin. Viime matsissa Sharksia vastaan puolustuspaletti pysyi melko hyvin kasassa lähes koko pelin. Hamoncin paluu kentälle ja de Haanin pariksi, toi ryhtiä puolustukseen kokonaisuudessaan ja paransi molempien otteita. De Haan on ollut melko hukassa Straitin kanssa ja Hamonicin tilastotkin ovat aika pahan näköiset. Straitilla on melko murheellinen saldo sikäli, että hänen ollessa kentällä oli Islandersille tehty muistaakseni 15 maalia.

Hyökkäyspäässä Islanders olikin Sharksia vastaan sitten melko aseeton. Tavaresin liike on vaikuttanut hieman raskaalta muutamassa viime pelissä, en tiedä eikö vain kulje, onko jotain pientä vammaa takana, vai ottaako kapteeni tappiot liian raskaasti ja menee yliyrittämisen puolelle. Pahat kielet myös huomauttavat Tavaresin vaisumpien otteiden alkaneen hänen hyvän ystävänsä ja huonetoveri McDonaldin saatua passituksen Bridgeportin puolelle.

Kyle Okposohan kävi kesällä hakemassa neuvoja taitovalmentaja Darryl Belfryltä ja Belfryhän on erikoistunut mm. kentän tilan hyväksikäyttämiseen uusin tavoin. Tarkoituksena on käydä läpi pelaajan luisteluratoja ja sijoittumista eri tilanteissa, erityisesti kiekollisena. Okposolta onkin nähty erittäin hyviä ja rohkeita nousuja. Näiden käännösten ja/tai rytminvaihdosten seurauksena on tullutkin mm. maalit Bostonia ja San Josea vastaan. Valitettavasti Okposo on muutaman kerran myös sortunut pitämään kiekkoa liian pitkään riskialttiissa tilanteessa ja tästä on seurannut vaaratilanne omaan päähän, taisi tulla Winnipegiä? vastaan maalikin tuosta.

Ykkösketjuun ei valitettavasti vieläkään ole löytynyt Tavaresin ja Okposon rinnalle laituria, kenen kemiat kohtaisivat kaksikon kanssa. Conacher sai yrittää kymmenisen matsia, mutta hyvin laihoin tuloksin. Nelsonilla oli pari hyvää vaihtoa Sharksia vastaan ykkösessä, mutta yhteispeli ketjulta oli kateissa. Uskon Nelsonin saavan siinä vielä mahdollisuuksia useammankin pelin, mutta itse toivon, että Lee sijoitettaisiin ykköseen ja laitettaisiin Nelson tuomaan leveyttä kolmosketjuun. Kakkosena viime pelit pelannut "The European Line" Grabovski-Nielsen-Kulemin on ollut hyvä ja Nelson toisi leveyttä kolmoseen Baileyn ja Grabnerin ollessa vielä saikulla. Matt Martin pelasi viime pelin kolmosen laidalla, mutta hänen paikkansa on kyllä nelosessa.

Näkisin ketjut siis tällä tavalla itse:

Lee - Tavares - Okposo
Grabovski - Nielsen - Kulemin
Conacher - Nelson - Strome
Martin - Cizikas - Clutterbuck

Mitä noihin hienompiin hallinta-, laukaisu- ym. tilastoihin tulee, niin parhaat pelaajat ovat olleet Nielsen, Kulemin, Grabovski sekä uudet pakit Boychuk ja Leddy. Kymmenen peliä on tietysti lyhyt otanta, mutta jo parin viime vuoden tapaan Martin ja Cizikas ovat olleet heikoimpia, vaikkakin Martinilla on alkukaudesta pientä parannusta viime vuosien tilastoihin. Molemmat ovat sympaattisia kavereita, mutta kunhan Bailey ja Grabner tervehtyvät on pitäisi molempien paikka kokoonpanossa olla kiven takana. Tosin valmentaja Capuano ei omien sanojensa mukaan ole tilastomiehiä... En tiedä sitten onko se hyvä vai huono asia.

Edittiä: Ketjut harkoissa tänään alla mainitussa kokoonpanossa. Enpä käsitä mitä helvettiä Strome tekee nelosen laidassa. Kai siihen joku syy on.

Kulemin-Tavares-Okposo
Lee-Nielsen-Grabovski
Conacher-Nelson-Clutterbuck
Martin/Boulton-Cizikas-Strome
 
Viimeksi muokattu:

passenger

Jäsen
Ensi yönä vastaan asettuu Anaheim Ducks. Todella mielenkiintoinen matsi tulossa. Anaheim on jostain syystä ollut aina sellainen hieman ärsyttävä, mutta myös viihdyttävä joukkue katsella, Getzlaf ja Perry ovat mulkun oloisia, mutta niin pirun hyviä. Boudreau ei vielä ilmeisesti ole vahvistanut onko Andersen jo pelikunnossa, vai olisiko maalilla Islandersin kannalta mukavampi vaihtoehto, eli Jason LaBarbera.

Islandersin kokoonpanoon tulee muutoksia, sillä Eric Boulton nousee kokoonpanoon Casey Cizikasin tilalle ja pelaa näin kauden ensimmäisen ottelunsa. Ilmeisesti haetaan vähän kovuutta varuiksi, ja ihan mukava olisi nähdä kyllä nyrkkeilytoimintaakin välillä. Ja kai sitä Boultonia jossain vaiheessa pitää kentällekin päästää, eikä vain roudata joukkueen mukana. Matt Donovan on myös ollut joukkueen mukana koko kauden pelaamatta vielä peliäkään.

Kulemin on siis treeneissä vetänyt ykkösen laidalla, mutta mitään ketjuja ei vielä kuulemma ole päätetty. Ilmeisesti Strome nelosen keskellä? Josh Bailey on ollut myös jo harjoituksissa mukana, mutta no-contact -paita päällä. Halak aloittaa maalissa.
 

passenger

Jäsen
Tärkeät pisteet Anaheimista todella tylsän ja mitäänsanomattoman matsin päätteeksi. Ratkaisun iski jatkoajalla ylivoimalla John Tavares, joka teki myös ottelun avausmaalin. Lähtökohdat olivat Islandersin kannalta hyvät, kun Getzlaf ja Perry olivatkin molemmat sivussa flunssan takia ja Ducksin maalilla aloitti LaBarbera.

Eka erä meni lievässä Islanders hallinnassa ja toinen erä alkoi mainiosti, kun Okposo teki heti ensimmäisessä vaihdossa 2-0 johtomaalin. Tunnelmat maalin jälkeen vaikuttivat hieman siltä, että Islanders veisi ottelun selvästi, mutta ilmeisesti tämä ajatus iski pelaajillekin päähän, sillä työhaalarit heitettiin nurkkaan koko porukan toimesta.

Anaheimin 1-2 kavennus tuli harmillisesti Hamonicin mailan mentyä rikki alivoimalla. Tuon ylivoimamaalin jälkeen Anaheim taisi laukoa ottelun seuraavat 10 laukausta kohti maalia ja ote oli täysin heillä. Tasoitus tuli sitten Hickeyn purkukiekon poukkoillessa varmaan neljän pompun kautta laidasta lopulta Emerson Etemille, joka yllätti maskissa olleen Halakin. Halakilta oli ihan hyvä ottelu. Toisessa päässä Ducks tuntui (maalivahdista johtuen?) puolustavan, niin että laukaisumäärästä huolimatta maalintekotilanteita oli Islandersilla hyvin vähän.

Nelosketju Boulton-Strome-Martin oli katastrofi ja peli oli heidän ollessan kentällä jatkuvasti omissa. Strome ei ehkä ihan istunut kahden puukätisen jyrän väliin, vaan tuohon kyllä tarvittaisiin hieman erityyppinen sentteri. Twitterissä taidettiinkin hupailla, että ennen peliä oli sovittu, että nuorin senttereistä joutuu nelosen keskelle. Tosin Nelson joutui ensimmäisessä erässä ottamansa jäähyn jälkeen selvästikin rangaistukseksi tuohon neloseen yhden vaihdon ajaksi. Kolmannessa erässä Martin pelasikin enää kolme vaihtoa ja Boulton kaksi.

Ykkösketju sai muutaman hyvän pyörityksen aikaiseksi. Lee on mielestäni pelannut tehottomuudesta huolimatta nämä muutamat pelit huomattavasti harjoitusotteluita pirteämmin ja on ollut vahva kulmissa ja maalin edessä. Edelleen toivoisin, että häntä kokeiltaisiin tuossa ykkösessä, vaikkakin Kulemin on siinä ihan mukiinmenevästi esiintynytkin. Leen siirtyessä ykköseen, saisi Grabovski tutkaparinsa samaan kenttään. Toivon myös, että Bailey olisi jo nopeasti pelikunnossa, sillä Concher vaikuttaa peli peliltä enemmän ja enemmän täydeltä turistilta tuolla kokoonpanossa. Conacher on tehnyt nyt 12 ottelussa 1+1 ja pitää miinustilastossa perää Martinin ja Straitin kanssa, lisäksi nuo miehen advanced statsitkaan eivät mairittele, varsinkaan kun on pelannut muualla kuin ykkösketjussa.

Positiivisina jäi mieleen Halakin hyvä peli ja alivoima sujui nyt hieman paremmin, vaikka tuo yksi harmillinen maali tulikin. Strome pelasi myös hieman yllättäen alivoimaa. Heti huomenna on peli Kingsiä vastaan ja otteiden olisi kyllä syytä terävöityä, mikäli sieltä pisteitä hamutaan.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Kalifornian kiertue jatkui 1-2 rankkarivoitolla mestari-Kingsistä. Näin ottelusta kolmannen erän + jatkot kiitos aamuyöstä alkaneen pelin. Islandersista voi sanoa näkemän perusteella sen verran, että Johnson näytti vaihteeksi varmalta maalillaan ja puolustustyöskentely oli valovuoden parempaa kuin edellisessä näkemässäni pelissä(Dallas). Asiaa toki edesauttoi Hamonicin paluu tositoimiin. Puolustuskuusikko Visnovsky - Hamonic - Leddy - Boychuk - Hickey - De Haan on vähintään keskitasoa NHL:ssä ja tuolla kuusikolla pudotuspelipaikan pitäisi olla realismia.

Ylivoimapelistä ei ainakaan kolmannessa erässä tullut yhtikäs mitään, jo pelkkä kiekon ylöstuonti tuotti suunnattomia vaikeuksia. Kings pyöritti paljon vaarallisemmin, mutta onneksi puolustuksessa uhrauduttiin ja Johnson oli viimeisenä lukkona. Jos poisluetaan ylivoimapeli, niin kyllähän Islandersillakin oli kolmannessa erässä ja etenkin jatkoajalla saumat tehdä voittomaali, mutta ei voi olla ylistämättä Kingsin Joonatan Nopeaa maalilla. Tänään ryösti ainakin Visnovskyn jatkoajan avopaikassa totaalisesti. Aivan huikea molari, kertakaikkiaan!

So far so good jne. Toistaiseksi Islesin saldo on 8-5-0 eli pudotuspelivauhdissa. Perinteisestä marraskuun tappiokierteestä ei ainakaan vielä ole merkkejä ilmassa. *kopkop*
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Kuusi pistettä kymmenestä vieraskiertueelta lännessä marraskuussa! Kyllä tässä pikkuhiljaa alkaa uskoa, että tämä todellakin on eri joukkue kuin aikaisempina vuosina lähihistoriassa.

Peliä en nähnyt, mutta nolla päästettyä ja yhteensä kolme omiin viimeisessä kolmessa pelissä, joten tärkeä korjausliike tapahtui kreivin aikaan peräpäässä. Huomioitavaa on sekin, että Islanders on pelannut nyt selkeästi eniten vieraspelejä, 9 kappaletta, kun muilla on kuutta ja seitsemää pääosin. Ihan komea saldo 6-3-0, mutta toki lämmittää vasta sitten kun kotona pidetään sama tahti.

Boychuk oli sivussa Arizonassa ja ilmeisesti polvi menee lääkärin arvioitavaksi sunnuntaina, joten toivotaan parasta.

Edit: korjattu Boychukin tila
 
Viimeksi muokattu:

passenger

Jäsen
Alkukauden hurlumhei-kiekko tosiaan vaihtui hienosti puolustuspään erinomaiseen ryhtiliikkeeseen lännen kiertueella. Viime yön peli varsinkin oli loistavaa pelaamista joukkueelta ja koko ottelu oli täysin joukkuueen hallinnassa. Puolustuspeli oli todella hienosti hanskassa ja Coytesia ei yksinkertaisesti päästy laukomaan hyviltä paikoilta, tai jos päästettiin, niin suurin osa vedoista saatiin blokattua ja Halak hoiteli loput. Toisessa päässä Mike Smith piti Coytesia mukana pelissä, numerot olisivat voineet olla reippaasti suuremmat.

Tuo Boychukin loukkaantuminen on kyllä harmillista. Paljon parjattu Brian Strait suoritui eilen hyvin urakastaan, vaikka ottikin puolitoista minuuttia ennen loppua jäähyn ikävään paikkaan. Alivoima on muun puolustuspelin ohella ottanut kuitenkin huimia askeleita eteenpäin koko ajan. Nuorisoketju Lee-Strome-Nelson on toiminut erittäin hyvin. Strome on tosiaan pelannut viime pelit myös alivoimaa ja kellotti eilenkin yli neljä minuuttia alivoima-aikaa. Paljon nuorten otteista kertoo, että Straitin saadessa tuon jäähynsä kolmannessa erässä ajassa 18.23, kommennettiin alivoimalle juurikin Nelson-Strome kaksikko.

Halakilta varma ottelu eilen, vaikkakin pääsi lopulta melko helpolla. Tosin keskittymisen ylläpito vaatii taitoa sekin, sillä Coytesillä taisi mm. toisessa erässä olla n. 13 minuutin pätkä, jolloin saivat vain yhden laukauksen kohti maalia. Puolustuksessa eniten vaikeuksissa Coyotesin kovan karvauksen kanssa oli Lubomir Visnovsky, joka jäi mm. kaksi kertaa todella kovan, mutta puhtaan, taklauksen alle. Visnovsky joutui molemmilla kerroilla hieman keräilemään itseään vielä penkilläkin, mutta toivottavasti on kunnossa.

Seuraava matsi onkin sitten kotipeli Coloradoa vastaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Bailey on jo harjoitellut, mutta ei vielä kontaktin kanssa. Myös Grabner on jo luistellut, mutta Grabnerin paluuseen on vielä ilmeisesti useampia viikkoja aikaa.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Lopetetaan palstahiljaisuus Islandersin osiossa ja kirjoitetaan pari huomiota yön Coyotes-voitosta:

- Lee pelasi erittäin hyvän ottelun. Olen kyllä tykännyt Leen ekoista peleistä lähtien hänen monipuolisuudesta ja hyökkäystaidoista. Kuusi taklausta ottelussa ja tämä kolmosketju sai hyvin aikaan painetta vastustajan kenttäpäädyssä. Lee on mielestäni siitä erinomainen pelaaja, että pystyy varmasti pelaamaan jatkossakin eri rooleissa ja esim. mahdollisesti stunttaamaan ykkösketjussa, jos tarttee. Hyvät kädet, nopea laukaus ja laadukas luistelu tekevät Leestä mielenkiintoisen pelaajan, jota kannattaa seurata.

- De Haan ei ole pystynyt omasta mielestäni ottamaan tällä kaudella vaadittavia askeleita kohti yhtä joukkueen kiekollista johtohahmoa. Toki Leddyn ja myös Boychukin hankinnat tarkoittavat, ettei de Haanilta odoteta (eikä vaadita) niin paljon kuin ilman näiden tuloa. Pelaa selvästi enemmän ali- kuin ylivoimalla. Pelannut minusta ihan ok kaiken kaikkiaan, ehkä voisi olla hieman terävämpi toisinaan omalla alueella.

- Martinilta pari loistavaa blokkia tässä voitossa. Martin pelaa joukkueelle ja on fyysinen, minkä takia hän on arvokas pelaaja. Vaikkei nyt mikään taitopelaaja tietenkään ole, niin mielestäni hänen treidaaminen olisi aika typerää. Tuosta Martinin kauppaamisesta on saanut lukea välillä eri medioista, mutta nelosessa Martin on minusta todella pätevä pelaaja. Mitä enemmän olen häntä seurannut, sitä enemmän olen alkanut tajuta hänen tärkeyden tälle Islanders-joukkueelle.
 

passenger

Jäsen
Joukkueen puolustuspeli on kyllä ihan eri planeetalta mitä alkukaudesta. Näkisin, että de Haaninkin peli on nyt huomattavasti parempaa mitä alkukaudesta juuri tuon ansiosta. De Haan tykkää pitää kiekkoa, mutta vaatii selvästi strukturoidun systeemin esim. lähdöissä, sillä jää tosiaan helposti pitämään sitä kiekkoa itsellään. De Haan myös toisaalta toisinaan luottaa tuohon luisteluunsa hieman liikaakin. Sellaisia askeleita de Haan ei tosin ole eteenpäin ottanut, mitä itsekin tuli odotettua viime kauden erinomaisen loppukauden ansiosta. Viime matsin jälkeen hieman kritisoin Visnovskya ja hänkin paransi kyllä Avs-ottelussa, mutta jotenkin kyllä näytti siltä, että otti todella varovasti nyt tuolla laidoissa.

Junnuketju oli loistava ja värkkäsikin keskenään kaksi maalia ja Lee maalasi vielä ylivoimalla onnekkaasti ponnahtaneesta päätykiekosta maalin. Kaiken kaikkiaan otteet olivat melko huikeita koko joukkueella. Täytyy kyllä huomioida myös todella hengetön Avalanche. En tiedä oikein mistä se Royn kehonkielikin kertoi, Roy ilmeisesti halusi näyttää ettei ole tyytyväinen omien otteisiinsa, mutta olemuksesta huokui kyllä omakin keinottomuus tilanteessa.

Islandersilla taas pari päivää huilia ja seuraava matsi Floridaa vastan pe-la yönä.
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Hienoa nähdä, että Isles on täyttänyt ja oikeastaan ylittänytkin omat odotukseni. Toki samalla lompakko kiittää kun tuli lyötyä veto Islandersin playoffeihin pääsyn puolesta. Kyllä, kausi on vasta alussa, mutta sen verran vakuuttavaa menoa heikossa Metropolitanissa Isles pitää yllä, että tohdin jo moista ääneen lausua.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Alkukausi on tosiaan mennyt Islesiltä todella mukavasti, jopa reilusti odotuksia paremmin.

Nyt alkaa Islandersilla todella haastava yhdeksän ottelun periodi, jossa vastustajat ovat:

Panthers (A)
Lightning (A)
Lightning (H)
Penguins (A)
Penguins (H)
Flyers (H)
Capitals (H)
Capitals (A)
Devils (H)

Eli back-to-back pelejä on peräti kolme vajaassa kuukaudessa ja Floridan joukkueiden jälkeen edessä kuusi matsia Metropolitan-divisioonan joukkueita vastaan. Toivottavasti aurinkorannikon peleissä ei tule saarelaisille loukkaantumisia, sillä noihin elintärkeisiin divisioonan sisäisiin peleihin olisi tärkeää päästä mahdollisimman terveellä miehistöllä. Islesin hyökkäys on ihan kelpo tavaraa koko NHL:n mittapuulla ja puolustuksen ja maalivahtipelin toimivuudesta viime aikoina kertoo tilastot: Neljässä viimeisimmässä pelissä 2 maalia omiin.

Lähdetään siitä, että 12 pistettä tältä periodilta, niin allekirjoittanut on enemmän kuin tyytyväinen.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Lighthousessa juttu TODELLA omistautuneesta suomalaisfanista. Hattu päästä Terolle ja onnea matkaan, mikäli tätä luet. Devils-peliin lauantaina 29.11. kaavailevat vanhaa kunnon Nassaun tailgatea parkkikselle, joten toivottavasti kaveri pääsee aistimaan vielä tuonkin hienon perinteen.

Bailey on pois IR-listalta ja Boulton putoaa sinne, onpa kätevää. Boulton on joukkuepelaaja viimeisen päälle, osaa loukkaantuakin juuri oikeaan aikaan...

Floridassa ei olisi varaa mihinkään välipeliin tänään, sillä tämän jälkeen seuraavat neljä peliä ovat sieltä haastavimmasta päästä. En tiedä olisiko syytä peluuttaa hyvävireistä Halakia tänään ja lauantaina sekoittaa pakkaa Johnsonilla kunnes taas Halak kotona toisessa Tampa-pelissä.
 

Falcao

Jäsen
Suosikkijoukkue
Islanders, Tottenham, Sport
Isles jatkoi hyviä otteita ja voitti Tampan kotonaan 5-2. Nabokov teki paluun Long Islandille Tampan nutussa ja pelasi tappiosta huolimatta ihan hyvän ottelun, ainakin koosten perusteella otti hyviä torjuntoja. Islesilla oli ottelussa peräti kuusi kertaa ylivoima, josta vain kerran onnistuttiin. Clutterbuck teki tärkeän maalin alivoimalla toisen erän alussa. Tehopisteet jakautuivat melko tasaisesti eri ketjuille, Grabovski, Strome, Nelson ja Cizikas olivat muut maalintekijät ottelussa. Erittäin hyvä asia on ollut tällä kaudella se, että Tavaresin ketjun ei tarvitse onnistua joka ilta tekemään maaleja. Viime kaudella hyökkäyspää oli liian epätasainen eikä ns. secondary scoringia ollut ehkä tarpeeksi, materiaalin leveys hyökkäyspäässä on tuottanut tulosta tällä kaudella.

Marraskuu on ollut viime vuosina Islesille paha kuukausi ja esim. Capuano ei ole suostunut vastaamaan toimittajien kysymyksiin koskien marraskuun vaikeuksia, joita Islesilla on ollut viime vuosina. Joka tapauksessa nyt marraskuun saldo on 6-2-0, joten todella hyvin on mennyt ja omassa divarissa selkeä kakkospaikka on tällä hetkellä.

Alkukaudesta päästettyjen maalien keskiarvo oli todella kova ja se ainakin ilahdutti, että tuolla pitkällä vieraskiertueella länsirannikolla puolustuspäätä saatiin tiiviimmäksi ja nappasi Halak tuossa pari viikkoa sitten kaksi nollapeliä putkeen. Halak on parantunut peliänsä, kuten koko joukkoe puolustussuuntaan ja Johnson on pätevä kakkosmolari, joten sinällään kaikki on ihan ok. Matt Donovan ei ole tainnut päästä pelaamaan vielä yhtäkään ottelua tällä kaudella? Varmaan ei kovin helposti kaveria laiteta farmiin jos joutuu menemään waivereiden läpi ja melko varmasti joku joukkoe poimii miehen. Ylipäätänsä Isles on selvinnyt melko hyvin ilman loukkaantumisia. Puolustuksessakin on jopa hieman ylitarjontaa nhl-tason pelaajista, joka on todella harvinaista herkkua Islesille. Viime vuosina pakkien osalta materiaali on todella ohutta ja pari loukkaantumista on jättänyt liian ison reiän paikattavaksi junnuille, joita on nostettu farmista.

Hyökkäyspäässä suurin uutinen taitaa olla Baileyn tervehtyminen ja mies pääsikin paluuottelussaan Floridaa vastaan jopa ykkösketjussa käymään. Täytyy olla suht tyytyväinen Baileyn pelaamiseen tällä kaudella, tehopisteitäkin tullut ihan hyvällä tahdilla. Grabovski ja Kulemin ovat kumpikin täyttäneet hyvin paikkansa joukkoeessa, varsinkin Kuleminia on kehuttu kovasti hfboardsilla Isles fanien toimesta, kuulemma miehen voi heittää mihin ketjuun tahansa ja hyvällä tasolla pelaa. Mukavaahan tämä on kun Isles purjehtii pitkästä aikaa myötätuulessa. :)
 

passenger

Jäsen
Floridasta oli siis tuliaisina sentään kaksi pistettä rankkarivoitolla Panthersista. Viime yön revanssissa sitten Lighting kaatui samoin lukemin mitä viikonloppuna tuli nenään Tampassa, eli 5-2. Brock Nelson sattui taas kuin vahingossa seisomaan jonkun laukauksen edessä ja seurauksena miehen yhdeksäs maali tällä kaudella. Nelson nousi samassa joukkueen sisäiseen pistekärkeen. Nelsonilla kasassa 9+9, Tavaresilla 7+11 ja Okposolla 5+13. Neljässä viime pelissä kolme maalia tehnyt Ryan Strome johtaa muuten 11 pisteellään tasakentällisin tehtyjä pisteitä.

Peli on näyttänyt kokonaisuutena ihan hyvältä ja kaivattua leveyttä on oikeasti löytynyt. On itse asiassa ihan positiivinen asia, että isoin ongelma tällä hetkellä ei ole secondary scoring, vaan ykkösketjun vaisuus 5-5 -pelissä. Tavares on vetänyt erinomaisesti lähes piste per peli tahtia, mutta melko väkinäistä tuo pelaaminen on varsinkin viime pelit ollut. Ykkösketjussa on tosiaan kokeiltu nyt myös Baileyä, viime yönä tosin ketjuja hieman muutettiin kesken pelin ja ykkösessä pelasi Nelson. Baileyn tervehtyminen on tuonut hyvää kilpailua paikoista. Saapa nähdä miten toimitaan, kun Grabner aikanaan tervehtyy? Löytyykö lisää sopivasti loukkaantuvia joukkuepelaajia, vai kenestä luovutaan? Uskoisin, että Conacher tuosta joutuu lähtemään.

Clutterbuck huilasi ensimmäisen pelin Tampaa vastaan, mutta palasi neloseen viime yön peliin ja tuo kyllä enemmän hyötyä kovan duunin muodossa mitä Conacher, lisäksi Clutterbuck pystyy silloin tällöin sen maalinkin iskemään.

Islanders porskuttaa siis Penguinsin jälkeen kakkosena Metropolitanissa menemään tällä hetkellä. Seuraavat pelit ovatkin sijoituksen kannalta, ja toki muutenkin, erittäin mielenkiintoiset, sillä vastassa on Penguins ensin perjantaina vieraissa ja heti perään lauantaina kotipelissä.

Ai niin, farmissakin kulkee, sillä Bridgeport johtaa omaa divisioonaansa. Pistepörssiä viidentoista pelin jälkeen johtaa hieman yllättäenkin Alan Quine tehoin 5+11, kakkosena Harry Zolnierczyk 6+9 ja kolmantena Karel Mouillierat 4+11. Colin McDonald on iskenyt kymmenessä pelissä 4+7. Myös nuoret puolustajat ovat esittäneet vahvoja otteita. Aaron Ness on aloittanut kauden pisteiden valossa vahvasti, mutta jotenkin tuntuu, että Ness on jäämässä urallaan tuohon NHL:n ja AHL:n välimaastoon, pieni koko rajoittaa, eivätkä muut ominaisuudet aivat taida riittää nhl-tasolle. Toki Islandersin puolelta ensi kaudeksi pakistoon on tulossa tilaa, mutta korkeamman potentiaalin omaavat Reinhart ja Pulock menevät Nessin edelle. Mielenkiintoisia nimiä tuonne pakistoon riittää noista omista varauksista enemmänkin. Jos ensi kauttaa miettii alakerran osalta, niin Visnovsky ja Carkner lopettanevat, Boychukille yritetään varmasti jatkoa, hinta luultavasti pompsahtaa melko korkeaksi, mutta toisaalta hyökkäysosasto on sidottu kyllä niin edullisin sopimuksin, että varaa on aika hyvin. Donovanin tilanne on tosiaan mielenkiintoinen, hän vielä RFA, mutta en tiedä mitä kaverin kanssaan mietitään, toistaiseksi ollut koko kauden mukana ylhäällä, mutta peliäkään ei siis ole vielä pelannut. Straitilla sopimus ensi kaudeksi on, mutta arvoltaan sen verran pieni (775000), että tarvittaessa hänestäkin voidaan luopua, mikäli aiotaan ajaa sisään molemmat Reinhart ja Pulock.

Edit. Korjattu viikonlopun pistesaalis.
 
Viimeksi muokattu:

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Lighthousessa juttu TODELLA omistautuneesta suomalaisfanista. Hattu päästä Terolle ja onnea matkaan, mikäli tätä luet. Devils-peliin lauantaina 29.11. kaavailevat vanhaa kunnon Nassaun tailgatea parkkikselle, joten toivottavasti kaveri pääsee aistimaan vielä tuonkin hienon perinteen.

Hei, kiitos linkistä! Mulle kävi aikanaan samat kuin Terolle. Suomessa hypetettiin Kurrin ekaa Stanley Cupia ja kaikki frendit oli täysin fiiliksissä Oilerssista. Jostain syystä mä aloin kannattaa finaalivastustajaa, joka tavoitteli viidettä perättäistä cupia. Bossyt, Trottierit ja kumppanit säväyttivät Oilerssia enemmän :)

Islanderssin alkukausi on ollu hieno ja tässä joukkueessa on olemassa peruskivi tulevaisuuden menestymiselle! Toivottavasti hienot otteet jatkuu läpi kauden!
 

Juzbe#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Islanders, HPK
Jospa se olisi minunkin aika vähän aktivoitua kirjoittelun osalta. Täytyy ainakin passengerille heti antaa pisteet useista otteluraporteista nyt kun ketjussa on ollut vähän hiljaisempaa.

Mitä Islesin peliesityksiin tulee, ovat ne olleet kieltämättä erittäin mukavaa katsottavaa. Vaikka kuinka on ollut kiirettä, on silti jaksanut katsoa matseja. Täällä jo ehditte ottamaan esille secondary scoringia, asiaa josta minun on jo pari viikkoa pitänyt tänne saarnata. Muutaman viimeisen kauden aikana on aina ollut tyypillistä että kun pisteet jakautuvat muille kun Tavaresin ketjulle, alkaa peli kulkea. Toki secondary scoring on kaikille joukkueille tärkeää mutta Isles on erityisesti kärsinyt sen puutteesta. Tietyllä tavalla tämä johtuu myös valmentajan peluutuksesta, välillä on liikaa nojattu Tavaresiin vaikka muissakin ketjuissa olisi ollut osaavia kavereita.

Täytyy myöntää että ainakaan minä en ole ylipäätään ollut erityisen tyytyväinen kapteenin pelaamisen. Vaikka Tavares pelaakin aina kovassa vartioinnissa, tulee hänelle aivan liikaa kiekonmenetyksiä liiallisen kynäilyn tai sokkosyöttöjen takia. Hyökkäyspäässä hän on edelleen joukkueen vaarallisin pelaaja mutta vastapainona kiekonmenetykset ja ylipitkät vaihdot ovat asia mihin pitäisi puuttua. Viime pelissähän ykkösketju hajotettiin, mikä saattaa olla ihan hyvä asia, jotenkin en ole vieläkään vakuuttunut että Okposo ja Tavares kuuluvat samaan ketjuun.

Vastapainoksi täytyy kehua Ryan Stromea. Ensimmäisissä otteluissa Strome oli hiukan näkymätön mutta kauden edetessä hän on alkanut nousta esiin koko ajan enemmän. Kuten passenger mainitsi, on hänellä eniten 5vs5 pisteitä koko joukkueesta. Näillä näkymin sentterin paikka on se missä Ryan viihtyy ja pelaa parhaiten. En voi muuta kuin ihailla Stromen pelaamista, hän pelaa tällä hetkellä todella vastuullisesti kahteen suuntaan ja jakelee hyökkäyspäässä hyviä syöttöjä pienessäkin tilassa. Väitän että hän esittää tällä hetkellä kokoonpanon tasapainoisinta pelaamista, toivottavasti hyvä meno jatkuu!

Viikonloppuna pelataankin sitten back-to-back Penguinsia vastaan. Viime aikojen hyvät otteet tarkoittavat sitä että näissä matseissa panoksena on divisioonan kärkipaikka. Ainakin toisesta matsista olisi hyvä saada voitto. Muutenkin joukkueella on nyt pieni testi edessä, sillä seuraavan viikkoon mahtuu kuusi divisioonan sisäistä ottelua. Nyt joukkueella on todellinen näytön paikka!

Tampa-matsin lopussa pelattiin seuraavanlaisilla ketjuilla:

Kulemin-Tavares-Nelson
Grabovski-Nielsen-Okposo
Lee-Strome-Bailey
Martin-Cizikas-Clutterbuck

deHaan-Hamonic
Leddy-Boychuk
Hickey-Visnovsky

Capuanon tuntien näillä mennään myös ensi yönä. Grabnerin paluu on myös lähellä, jolloin yksi pelaaja joudutaan tiputtamaan rosterista pois. Lee ja Strome ovat waiver-vapaita mutta heidän peliesitykset ovat olleet niin vakuuttavia että en jaksa uskoa heidän pudottamiseen.
 

passenger

Jäsen
Kiitoksia palautteesta. Kaikki pelit on tullut katsottua lukuunottamatta viime perjantain Panthers-matsia. Aina ei tosiaan tahdo riittää aikaa raportoimiseen. Twitteristä jo kantautuikin tieto, että ketjut pysyvät samoina, mitä viime pelissä, eli oletettavasti nuo Jutzbe#3:n yllä mainitsemat. Maalissa aloitta tänään Johnson ja huomenna Halak, Pensillä tänään Fleury ja huomenna Greiss. Grabner on kyllä toipunut hämmästyttävän nopeasti, sillä alunperin paluuta taidettiin odotella vasta muutaman viikon kuluttua. Pelituntuman hakuun menee tietysti hetki ja saapa nähdä käykö Grabs Bridgeportissa kuntouttavalla stintillä ennen kokoonpanoon liittymistä. Uskoisin tosiaan Conacherin olevan waiversiin tippuva pelaaja, ellei mitään kauppoja saada aikaiseksi.
 

passenger

Jäsen
Kaksi pistettä rankkarien kautta Pittsburghista tuomisina. Ensimmäistä erää lukuunottamatta pelillisesti aika karmea ottelu, hirveitä virheitä omassa päässä, ylipitkiä vaihtoja, Johnsonilla pientä haparointia jne. Mutta kuten Capuanokin sanoi lehdistötilaisuudessa, että ei ole kovin tyytyväinen, mutta on hyvän joukkueen merkki, että hieman heikommallakin pelillä saalis oli silti kaksi pistettä.

Maalivahtipelistä puheenollen, niin täytyy kyllä sanoa, että Fleurykään ei ollut ihan parhaimmillaan. Molemmat maalivahdit päästivät yhden kaksi helppoa, mutta ottivat kompensaatioksi muutaman erittäin tärkeän torjunnan. Islandersille siunaantui kolmannen erän toisella puolikkaalla useampikin hyvä tekopaikka.

Tavares pelasi hyvän paikan Hickeylle tuossa lopussa, mutta pitää kyllä sanoa, että oli yksi Tavaresin huonoimmista otteluista koskaan. En tiedä onko taustalla jotain vaivaa, sillä miehen liikekin vaikuttaa hieman raskaalta. Tavares oli kentällä kolmen Penguins-maalin aikana joista kahdessa maali syntyi siitä, että Tavaresin mies pääsi laukomaan keskeltä vapaana. Ketjuja muokkailtiin läpi ottelun jonkun verran ja varsinkin lopussa Tavares ja Okposo pelasivat enemmän yhdessä. Tuo Kulemin - Tavares - Nelson ei tuntunut toimivan yhtään, joten lopun muutos oli ihan hyvästä ja Tavares tosiaan sai muutaman tilanteen luotua tuossa kolmannen erän lopulla. Toivotaan, että taustalla ei ole mitään vammaa ja että otteet piristyisivät myös ykkösketjulta.

Ryan Strome iski 1+2 tehot, ja tehot syntyivät jo itse asiassa tuohon toisen erän alkuun mennessä Leddyn maalin ollessa Stromen toinen syöttöpiste. Peliaikaa näihin pisteisiin tarvittiin vähän reilut kuusi minuuttia. Kun katsoo noita Stromen viime aikojen tarkempia tilastoja verrattuna monen muun hyökkääjän vastaaviin, en täysin ymmärrä, että Strome pelasi kolmannessa erässä hyökkääjistä selvästi vähiten. Jos on kiinnostusta, niin hockeyanalysis ja behindthenet tarjoavat ainakin näitä tilastoja. nicetimeonice -sivustolla on mukavasti mukavasti linkit yksittäisten otteluiden tilastoihin. Tilastot ovat tilastoja, mutta joskus on ihan mukava selailla näitäkin. En pidä aina noita NHL:n perustilastojakaan ihan täysin luotettavina ja tuntuu, että esim. taklaustilastoihin näille tunnetuille taklaajille, kuten Martin, Clutterbuck, Komarov jne. merkataan kevyemmin noita taklauksia, maine herkistää tilastomiehen havainnointia tms.

Tärkeät pisteet joka tapauksessa ja kyllähän ottelu viihdearvoltaan oli ihan mukava. Mukavasti oli taklauksia tilanteita ja Martin otti pienen matsin Bortuzzonkin kanssa. Kiivaimmat Islanders-fanit näkivät tuossa Bortuzzolta puskuyrityksen, mutta en kyllä mitenkään saanut siitä tahallista puskua, vaan mielestäni Bortuzzo haki jaloilla voimaa otteeseen ja liukui kohti Martinia.

Ensi yönä heti perään Long Islandilla, kokoonpano tullee pysymään samana, mutta ketjuista en kyllä mene sanomaan mitään varmaa. Uskoisin Tavaresin ja Okposon aloittavan samassa ketjussa. Halak aloittaa maalilla ja Penguinsilla ilmeisesti siis Greiss.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös