To 30.10.2014 JYP - SaiPa

  • 9 490
  • 59

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Tänään kauniissa syksyisessä säässä toisensa kohtaavat Jyväskylän ylpeys JYP ja Lappeenrannan Sputnikin joita myös SaiPaksi kutsutaan. GSM-puhelimet käyvät kuumana tänään!

Joukkueet kohtasivat tällä kaudella edellisen kerran Lappeenrannassa jossa JYP pelasi katastrofaalisen huonon ensimmäisen erän. Siitä eteenpäin JYP terästäytyi ja kiri etumatkaa kiinni joka kuitenkin oli liian iso pisteiden hankkimista varten. Pieni revanssin tynkä tässä on siis olemassa.

Siitä kohtaamisesta on paljon tapahtunut JYPin pelaamisen kanssa. Vierasotteluistakin on voitto otettu ja kotona JYP on ollut todella vahva. Ainoastaan Kärpät on onnistunut JYPin voittamaan Jyväskylässä ja sekin pidemmän kaavan kautta. Se ei tarkoita että JYP lähtisi aliarvioimaan SaiPaa. Ei saa lähteä, sillä SaiPa on nykyisin erittäin vaikea vastustaja.

JYP pelasi edellisen kerran tiistaina ja otti silloin kuonoonsa Tapparalta Tampereella. Ottelu toi taas vähän huolta JYPin pelaamisen suhteen joten olisin tärkeää karistaa se peikko heti pois ja palata voitokkaaseen ja viihdyttävään pelaamiseen. SaiPa pelasi samana päivänä voittokkaan ottelun pidemmän kaavan kautta HPK:ta vastaan. Tuolla voitolla SaiPa katkaisi lyhyen tappioputkensa. Lähtokohdat joukkueilla ovat aika erilaiset tähän otteluun lähdettäessä.

JYP lähtee seuraavalla kokoonpanolla taistelemaan tänään pisteistä:

Hubácek – Perrin – Pihlman
Hietanen – Kemiläinen

Antonen – Lahti – Boyce
Viitanen – Pulli

Hännikäinen – Löfman – Tuppurainen
Luoma – Salonen


Ikonen – T. Nättinen – Markkula
YH: Salmio


Tarkki
Rajaniemi (luukkuvahtina)


Sairastuvalta kokoonpanoon palaavat Boyce ja Löfman. Ensimmäisen liigapelin tällä kaudella pelaa nuori lupaus Joose Antonen.

Yksi kaino toive JYPille. Sivullekirjoittanut juhlii syntymäpäivää tänään, joten kolme pistettä olisi hyvä synttärilahja meikäläiselle.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Voittojen tielle olisi tosiaan syytä palata. Hyvä joukkue ei häviä kolmea peliä putkeen - näin virkkoi eräs hieno mies kerran jos toisenkin.

JYP:n kokoonpano on hieman kaksijakoinen. Ykkösketju Perrinin johdolla on takuuvarma ja Löfmanin paluu tulikuuman (nimellisen) kolmosen keskelle on erittäin positiivinen asia. Kakkonen ja nelonen sen sijaan näyttävät paperilla sellaisilta että toiveissa on lähinnä ettei omissa kolise. Toki Lahti, Boyce, Nättinen ja Markkula saavat minun puolestani yllättää iloisestikin. Etenkin Lahden heräilyä jo pikkuhiljaa toivoisi. Onneksi siellä on ylimääräisenä ukkona Salmio tuomassa tarvittaessa ryminää kentälle.

Olisin olettanut Rajaniemen pelaavan, mutta näillä mennään. Toiveissa paluu vähintään neljän tehdyn kotimaalin linjalle ja tietenkin kolme sarjapistettä.

Tänään muuten pääsee edullisesti peliin, joten "kansa halliin, rientää kilvan kannustaan...": http://www.jypliiga.fi/uutiset/vaihdetaanko-vitonen-viihteeseen
 

PatrickKane95

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues, LFC
Lofquist laitettu huilivuoroon ja on muodostettu Backman-Maalahti pari niinkuin se jotenkin tuota puolustusta parantaisi. Saa nähdä osaako JYP käyttää tilaisuudet hyödykseen aina kun tuo kaksikko on jäällä.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Yksi kaino toive JYPille. Sivullekirjoittanut juhlii syntymäpäivää tänään, joten kolme pistettä olisi hyvä synttärilahja meikäläiselle.

Jahas, onnittelut vain sinne suunnalle!

Tänään tosiaan olisi hyvä tontti pistää kahden ottelun katastrofaalinen ja organisaatiota horjuttava tappioputki poikki. Samalla olisi tarjolla myös viime kevään katkeransuloisen vihulaisen päänahka. JYPiltä houkuttaa eniten tuo kääpiökokoinen junnunelonen sekä Antosen ensimmäinen ottelu.

Muilta osin lätinät sikseen ja antaa pelin näyttää. Lapulle haetaan 4-4.
 

Saipamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tasainen vääntö tiedossa. SaiPa tarvitsee tänään hyvän startin peliin ja pitää pystyä tekemään paikoista maaleja. Myös 3 ja 4 kenttien oisi syytä alkaa onnistumaan tiheämmin. Ennakkoon peli vaikuttaa hyvin tasaiselta. Veikataan 2-4.
 

Tempestas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kauden toinen kohtaaminen SaiPaa vastaan, ensimmäinen meni vieraissa luokattomasti. Aika tarkalleen kaksi vuotta sitten (25.10.2012) oteltiin sama mittelö kotona, jossa JYP kuritti Louhivaaran johdolla (2+2) SaiPaa 7-2. Paljon on tapahtunut sen jälkeen.. SaiPa on päässyt puolivälieriin ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuoteen, jonka me Jyväskylässä varmasti hyvin muistamme.. Tarkin paskatauti on edelleen mysteeri, loputhan tiedetäänkin.

Illan otteluun JYP pääsee hyökkääjien osalta lähes parhaalla kokoonpanolla, kun Löfman ja Boyce tekevät paluun. Erityisesti Löfmanin paluu on hyvä uutinen, tämä ketju tulee olemaan vaarallinen tänäänkin laidoilla 12. ottelun pisteputkessa seilaava Tuppurainen ja kauden komeetta Hännikäinen. Puolustuksessa poppareille on siirtynyt viime ottelussa 7. minuuttiin -3 tehoillut Auvinen ja tilalle nousee kakkosketjun taakse Pulli. Rehellisyyden nimissä kyllähän tuo puolustus kaipaa kokemusta (vaikka nuoret puolustajat ovat hyvin vastuuta kantaneetkin) ja Mäenpään paluuta odotellaan vesi kielellä, samoin Kalteva olisi kiva nähdä askissa useammin kuin joka toinen viikko.

SaiPa pitäisi ehdottomasti pystyä voittamaan tänään, jonkinlainen suvantovaihe ilmeisesti lappeenrantalaisilla menossa joten siihen pitää iskeä erityisesti kotona ja katkaista tuo kahden ottelun "tappioputki".

Tasainen peli luvassa ja Tarkin paremmalla vireellä Volvoon (torjunta % muuten vain 89,35) verrattuna pisteet JYPille luvuin 3-1.
 

änähaim

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ennustan runsasmaalista ottelua, josta yleisö tykkää ja valmentajat ei.
- Antosen seuraaminen tuo oman lisämausteensa.
-Tuppurainen jatkaa hurjaa pisteputkeaan.
-Tarkki ottaa muutaman huikea torjunnan, kuten yleensä
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Lofquist poppareilla varmaan typerien jäähyjen takia. Toki kierrätetään noita pakkeja muutenkin. Vaikea tosin nähdä Lofquist -> Backman vaihdon parantavan iskukykyä. Markkaselta toivon pitkästä aikaa jumalmoodia. Ei ole ollut huono, mutta ei maaginenkaan. Nyt kakkosketju voisi tehoilla. Mitään en odota joten jotain voi SaiPa saadakin. Taukoa ja vahvistuksia odotellessa...
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Lofquist poppareilla varmaan typerien jäähyjen takia. Toki kierrätetään noita pakkeja muutenkin. Vaikea tosin nähdä Lofquist -> Backman vaihdon parantavan iskukykyä.

Noh, eipä näitä ainakaan peliesitysten perusteella arvota, muuten Lofquistin sijaan popparikomennuksen olisi saanut muuan toinen jenkkipakki.

JKL on sellainen paikka että pistekin olisi kova juttu, kolme jo viikon pelastus.
 

redpecka

Jäsen
Itse ajattelin huvin ja ajanvietteen vuoksi laskea riisto/menetykset -ration tänään kun pääsin kaljatuopin ääreen kivasti. Otteluseurantaketjusta voin lukea tuomaroinnin onnistumiset.

Monesti olen kirjannut taklaukset, nyt jotain muuta vaihtelevuuden nimissä. Onneksi SaiPan peli, saa dumarityöskentelystä vähän kuvaa että miten siellä vihellelty.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Pitkästä aikaa peli, kun en odota pisteen pistettä. Oi oi oi, oioioi, oi oi oi.
 

Coxkyttä

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Veikkaanpa että Louhivaara ei tee maalia tänään ;)
No, Löfman ja Lahti kai sitten :/
2-2 ? Optimistinen veto..
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Paha peli SaiPalle kovassa kotivireessä olevaa JYPiä vastaan. Omiin luottaen kuitenkin lähdetään jännittämään ja heitetään nyt vaikka 2-4 voitto SaiPalle.

Onko Lofquist normi kierrätyksen takia poissa? Peliesitysten perusteella ei vaan voi olla.
 

Barney

Jäsen
Onko Lofquist normi kierrätyksen takia poissa? Peliesitysten perusteella ei vaan voi olla.
SaiPa ilmoitti faebookissa vain, että Lofquist on joukkueen mukana, mutta kierrätyksen takia sivussa. En tiedä milla periaattella Lofquist on sivussa, mutta ainakin HPK-pelin lehdistötilaisuudessa Tirkkonen sanoi aika selvästi kantansa Spinan ja Lofquistin jäähyistä ottelun loppupuolella. Spinaa ei ole varaa penkittää, mutta ehkä tuo oli Lofquistille jonkunlainen näyttö, että tästä eteenpäin pitäisi pelata kurinalaisemmin. Eiköhän Lofquist ole kuitenkin launtaina kokoonpanossa.

Paha peli tulossa tänään. Voi olla se tasuri tänäänkin lähellä. Tulosvetoon 3-4.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Selkeä keihästäminen. No itse pelistä sen verran, että tajusin juuri mikä JYPissä vituttaa eniten. Paska puolustus ja fyysisyyden puute etenkin puolustuspäässä. Paskalla pelillä 3 pinnaa, Tuppuraisen pisteputken jatko ja Hännikäisen otteet plussaa. Puolustuspelaaminen ja junnut suuri miinus.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olipas taas masentava peli SaiPalta. No näitä on nähty tällä kaudella jo useita, en ihmettelisi jos nähtäisiin vielä lisääkin.

No, tää on vaan hokia tai jotain...

Väsyttää.
 

redpecka

Jäsen
Vaikka yrittäisin aidosti, en jotenkin pääse tohon Ritari-pössikseen mukaan. Mielestäni ihan normaali selostaja joka hyvin eläytyy meininkiin. Tuntuu että jengi kuuntelee sitä kuin piru ääniraamattua.

Nimimerkki Machulda sanoi hyvin tuossa otteluseurannan päätteeksi että SaiPan kypsä johtoaseman suojelu on enää vain kaunis kaukainen muisto. Homma toimi alkukaudesta varmaan parhaiten mitä on ikinä SaiPassa toiminut oman seurantani aikana, mutta nyt vissiin muut jengit ei ole enää kesäterässä tai mistä lie johtuu, mutta ei toimi enää ei sitten mitenkään.

No vielä läpsytellään toi pakollinen 0-pisteen kärppämatsi ja päästään sitten onneksi taas oikeiden asioiden äärelle ja Alppi-maisemiin. Koto-liiga pitää hoitaa vaan siten että sääleihin päästäisiin - sen suhteen näyttää toistaiseksi vielä hyvältä, mutta jossain vaiheessa pitää kyllä siihenkin vähän vielä ponnistella, ei riitä nämä pisteet vielä siihen, pkko saada pari voittoa jostain.
 

redpecka

Jäsen
Ja olen SaiPa-seurantaurallani nähnyt ukkojen lentävän heppoisemminkin ulos ja siihen nähden pidän jonkinlaisena ihmeenä Venäläisen ulosheittämättömyyttä. Ja yleensä olen vielä suht ronskin pelin puoltaja ja ystävä. Liekö sitten tuossa vaikuttanut se että siellä oli jo se 5-minsanen alla ja ei uskallettu/tohdittu toista viheltää siihen päälle.

JYP on ärsyttävän hyvä. En diggaa ollenkaan, mutta jos kannattaisin seuraa, luultavasti ihailisin omia. Ulkopuolisena on kuitenkin helppo todeta että ihan vittujengi valmentajineen. Menis koohooällään tai jonnekin.
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Flinckin taklauksesta en ota kantaa muuta kun, että päähän napsahti suoraan ja miten miika voi tuosta nousta ylös ja mennä vaihtoon. Hirveä pamaus.
Ette ainakaan pääse haukkumaan filmaapelleksi niin kuin löfmania viime keväänä.

ihmeiden aika ei ole ohi, SaiPa voi kuin voikin hävitä JYP:lle.
 
Viimeksi muokattu:

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vaikka yrittäisin aidosti, en jotenkin pääse tohon Ritari-pössikseen mukaan. Mielestäni ihan normaali selostaja joka hyvin eläytyy meininkiin. Tuntuu että jengi kuuntelee sitä kuin piru ääniraamattua.

Kuuluu ihan lempiselostajiini, mutta ikävä kyllä ei kaverilta nämä Jypin pelit onnistu. Välillä ylikompensoi ja sitten välillä(kuten tänään) täysin värilaseilla katsoi peliä ja paistoi selkeästi läpi.

Peli oli SaiPalta kuriton kuten monet pelit viime aikoina ja ansaitusti voitto Jypille. Peli ei kauhean kaunista ollut kummankaan osalta, ja vaikka lämpöä riitti ei peli kummoinen ollut.

Ihmetyttää että Lofquist heitetään ansaitusti poppariosastolle, mutta pelistä toiseen sysipaska Salcido vaan jatkaa.

Ja liiga voisi pikkuhiljaa ajatella sitä taklattavan vastuuta. Lahti luistelee pää munissa ja palkitaan sitten yv:llä. Propsit kyllä, että nousi ylös.

E: Joo ei näitä pelejä dumareihin kyllä olla hävitty. Ihan omaa paskuutta tuo on. Paras peli hetkeen, joka ei sinäänsä ole paljon. Tauolla pitäs saada kuriin tuo jengi. Ei yhtään SaiPan näköistä touhua.
 
Viimeksi muokattu:

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Flincin taklauksesta en ota kantaa muuta kun, että päähän napsahti suoraan ja miten miika voi tuosta nousta ylös ja mennä vaihtoon. Hirveä pamaus.
Ette ainakaan pääse haukkumaan filmaapelleksi niin kuin löfmania viime keväänä.

Juu, ei filmannut. Eikä osunut päähän. Jos olisi osunut, lamppu olisi sammunut. Olkapää Lahden oikeaan olkapäähän. Ja hyvä näin.
Rangaistus ihan ok, oli Markulla vähän turhan selvästi hakua päällä.

Venäläisellä on kyllä joku ihme juttu meneillään. Ihan älyttömiä temppuja, eikä ollut ensimmäinen kerta tosiaan.
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Se tuli mitä tilasin, eli voitto. Oli mukavasti sähinää ja tunnetta. Flinckin possuilu eli päähän taklaus olisi saanut jäädä tekemättä.
Ei voi kuin ihailla Tuppuraisen koko ketjun peliä, huikeeta hei.

Livevedossa, kuka voittaa ottelun, veikkasin JYPiä 0-2 tilanteessa 20e panoksella, joten kiitos JYP!
 

Tempestas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
SaiPalaisten suurin huolenaihe on ottelun selostaja, eikä esimerkiksi se miksi joukkue hävisi tänäänkin kolmannen erän jo viidennen kerran putkeen. No energia on helppo siirtää epäolennaisuuksiin, kun pelissä tulee käkättimeen.

Illan ottelusta paikan päällä seuranneena, mielestäni viihdyttävää peliä suurimmaksi osaksi. JYPiltä käsittämätön määrä harhasyöttöjä ja puolustuspelissä pahoja vaikeuksia. Välillä ei päästy keskiviivan yli, kun avauspelaamisesta ei meinannut tulla mitään. SaiPa pelasi varsinkin ottelun alun yllättävän hyvin ja antoi painetta puolustajille. Tässä kohtaa sitten ehkä se Marko Virtasen viljelemä kärsivällisyys astui kuitenkin kehiin ja vaikka ylivoima ei toiminutkaan se tuotti kaksi tärkeää maalia. Ikonen päätti ottaa isoa roolia tuolla pujottelullaan koko kentän läpi vitosen lopussa.

Illan otteluun JYP pääsee hyökkääjien osalta lähes parhaalla kokoonpanolla, kun Löfman ja Boyce tekevät paluun. Erityisesti Löfmanin paluu on hyvä uutinen, tämä ketju tulee olemaan vaarallinen tänäänkin laidoilla 12. ottelun pisteputkessa seilaava Tuppurainen ja kauden komeetta Hännikäinen.

Tasainen peli luvassa ja Tarkin paremmalla vireellä Volvoon (torjunta % muuten vain 89,35) verrattuna pisteet JYPille luvuin 3-1.

Pahoittelut, että laitoin ennakossa SaiPalle yhden liikaa, muutenhan tuo menikin sitten aika pitkälti oikein. Tuppurainen-Hännikäinen, kyllä toimii! Kohtuullisen nätti ratkaisumaali Hännikäiseltä. Markkanen otti muutamia huippupelastuksia, eikä hänen piikkiinsä voi laittaa yhtäkään noista maaleista. Puntit tasan maalivahtien osalta.

Kylläpä maistuu voitto todella hyvältä tuollaisen takaa-ajon jälkeen!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös