Kokkolan Hermes 2014–2015

  • 214 037
  • 318

devil29

Jäsen
Suosikkijoukkue
pikkuseurat
Sen verran nyt vaan tähän on pakko laittaa kommenttia että jokaikinen joukkue tässä vaiheessa kautta joutuu sekoittamaan kentällisiä! Voihan sitä taitoa Hermeksellä olla enemmän kuin em. mainituilla joukkueilla mutta ainakin ääsjoella pelin nähneenä, pikkasen oli verkkaset jalat useammallakin Hermeksen pelaajalla suhteessa vastustajaan...

En nyt ymmärrä tätä kommenttia. Tietenki joutuu sekottamaan, Herpa ei nyt vielä ole sitä hirveän paljon tehnyt.

Oli niitä jalkoja enemmän tai vähemmän, ääsjoki ei ole oikein hyvä paikka verrata kun kaukalo on niin pieni. Ja skiekko osaa siellä pelata. Se on kaikille vaikea paikka pelata. Hermes kuitenkin on esimerkiksi S-kiekkoa edellä taulukossa. En tiedä oliko tarkotus kuittailla, tuskin. Mutta kuitenkin on hyvä muistaa että yksi peli ei kerro aina muuta kun sen yhden pelin jaloista. Ja Kokkolalaisten riveistä puuttu kaksi parasta luistelijaa. Korhonen ja Karjalainen. Se vaikuttaa melkosen paljon, pienellä kentällä ja kun ovat vielä puolustajia joiden tehtävä on nostaa itse jos ei voi avata.

Ja tietenki peli hakee muotoa vielä kaikilla, mutta jos tarkkaan katsoo mitä kirjoitin, niin siinä lukee että harjoituksia nähneenä. Siellä ei ole ollut mielestäni merkkejä "pelitavasta". Joo en ole käynnyt kopissa, enkä tiedä mitä siellä puhutaan. Mutta käytäntö ja teoria on kaksi eri asiaa. Mutta pelaatko miten tykkää, jos tulee paljon maaleja ja taklauksia ja pelit on jänniä. Sehän tuo väkeä lehtereille.
 

4ahola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Hermeksen kotisuvut kertoo seuraavaa, vielä olisi ilta aikaa heitellä nimiä:
Kokkolan Hermes tiedottaa huomenna kello 14.00 kahdesta uudesta pelaajasopimuksesta.

Oma kasvatti, sekä uusi tuttavuus!
 

Snoppen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Kovia nimiä pyörii huhuissa. Huomenna ollaan viisaampia mutta odotukset ovat todella korkealla tällä hetkellä. Puhutaan ihan sellaisista pelaajista jotka menisi heittämällä ihan mihin tahansa suomisarja seuraan ja jopa mestikseen.
 

Snoppen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Kohta ne nimet tulee julki, mutta joudun tässä hieman perumaan puheitani. Ei me nyt ihan mestiksen eliittiä olla saamassa. Mutta joukkue varmasti vahvistuu! Kohta nähdään mitä sieltä tulee.
 

devil29

Jäsen
Suosikkijoukkue
pikkuseurat
Yllättäen Hermes kusi taas tämän tiedostustilaisuuden? Miksi hehkuttaa etukäteen jos ei voi sitten pitää siittä kiinni?
 

4ahola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Jatkoaika verkkolehti tietää kertoa seuraavaa:
Kokkolan Hermes vahvistuu KooKoo-puolustaja Tuukka Laaksolla. Laakso siirtyy Kokkolaan lainasopimuksella.
Tällä kaudella KooKoon paidassa kuusi ottelua pelannut puolustaja Tuukka Laakso siirtyy lainasopimuksella sarjaporrasta alemmas Kokkolan Hermeksen riveihin.
Lainasopimus kestää marraskuun toiseen päivään saakka.
Laakso on pelannut uransa aikana Mestistä 19 ottelua tehden niissä kolme tehopistettä.

Hermeksen kotisivulta löytyy lisää tulijoita: "Timo Niemi ja Tuukka Laakso Hermekseen"
http://www.kokkolanhermes.fi/index.php/uutiset/233-timo-niemi-ja-tuukka-laakso-hermekseen
 
Viimeksi muokattu:

Snoppen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Joo vähän tuli (taas) hehkutettua liikaa. Ihan mielenkiintoisia nimiä ja erityisesti Timo Niemi on sellainen joka lämmittää mieltä. Pesonen on ilmeisesti poissa pelistä ainakin kolme viikkoa joten hyvä että saatiin näin laadukas kaveri paikkaamaan. Osaako joku kertoa tarkemmin minkälainen pelaaja Laakso on? Treeneissä luistin näytti liikkuvan ja syötöt napsu nätisti lapaan. Meikäläistä pelottaa se että kaveri ei vielä oikein pärjää fyysisellä puolella ja se on juuri sillä osastolla missä meidän pitäisi saada vahvistusta.
 

Jaded

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Puhvelit ja KPL
Ei Tuukka ole mikään fyysinen pelaaja. Enemmänkin kiekollinen pakki joka tykkää tarvittaessa nousta rohkeasti maalille. Hieman massaa ja kovuutta pitäisi Tuukan saadaa niin olisi varmasti pelaavassa 6:kossa tai ainakin 7:kossa myös KooKoossa. Tosin KooKoon rosterissa ei pakistossa liiemmin tilaa ole joten tämä laina tulee varmasti hyväksi niin KooKoolle kuin Hermekselle. Uskon,että Tuukasta on iloa näissä 6:ssa pelissä ja miks ei myös myöhemmissä mikäli laina saa jatkoa.
Timo Niemi. Syy varmasti siihen,että pelasi viime kaudella varmaan 10 eri joukkuessa oli,että ei vaan vakuuttanut. Kävihän Timo KooKoossakin pelaamassa,mutta lyhyeksi jäi se vierailu ja taisi myös Jyväskylässä joutua vaihtoon 1 erän jälkeen. Eiköhän Timo ole Hermeksen omana kasvattina hyvä haku Pesosta tuuraamaan. Mutta luultavasti sydämen tykytyksiä luvassa kannattajille.
Tsemppiä Hermeksessä Sirénille ja Laaksolle!
 

-jaka-

Jäsen
Suosikkijoukkue
taistelevat asennejoukkueet
Varsin mielenkiintoisia lainasopimuksia julkaistiin. Hermes yleisö saa varmaan molemmista hyvän näkemyksen, kun tulossa on kaksi kotiottelua.
Vielä pitää vähän kaivella viime viikonlopun vieraspelejä, vaikka ne ovat taakse jääneitä pelejä. Oliko kukaan katsomassa fps peliä, mitä siellä tapahtui lopussa? 4-6 johto näytti hyvältä ja pelikin oli ollut kuulemma hyvää, mutta noin nopeasti tasoihin ja ohi? Kuulemani mukaan siellä on pakistossa fyysisyyden puutetta tai ylipäätään puutteita..? Siinä mielessä ainakin osaamista varmasti uusi lainasoppari tuo..

Olisi hauska kuulla Hermen pelaajista analyysiä muutamalla sanalla miten on peli lähtenyt käyntiin näin alkupuoliskolla. Hyökkääjien topit ja flopit ja pakeista myös. Osaako joku enemmän pelejä seuranneena rustata jotain?

Ps. Matsi raportteja kirjoittajavalle Hermeksen kotisivuilla ruusuja, todella hyvää ja mielenkiintoisia raportteja!

Hyvää syksyn jatkoa suomisarjaan!
 

4ahola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
YLE Keskipohjanmaasta löydettyä:
_
Hermekselle Mestis realistinen tavoite
Kokkola ja Hermes ovat hyvä vaihtoehto täydentämään Mestiksen karttaa, mikäli joukkuemäärää siellä halutaan nostaa. Petri Kuikan haastattelussa aiheesta ensin päävalmentaja Antti Karhula, sitten urheilutoimenjohtaja Pasi Tuukkanen. «

http://areena.yle.fi/radio/2417247
linkki vie YLE Areenan sivuille
 

Snoppen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Mielestäni Hermeksen kausi on lähtenyt ihan odotusten mukaisesti käyntiin. Pakisto on ollut aavistuksen verran heikko. Kaksinkamppailuja hävitään turhan usein, mutta toisaalta meillä on myös hyvin liikkuva puolustus joka korvaa luistelulla sen mitä voimassa hävitään. Yksittäisiä huonoja hetkiä on varmasti tullut mutta itse en ole ollenkaan huolissani ettei tällä nykyisellä rosterilla voida taistella kärkisijoista tässä sarjassa.

Mielelläni en laita mitään floppi listaa koska kukaan ei ole flopannut (vielä), laitetaan vaikka top lista ja sitten sellainen missä tuodaan esille niitä jotka vielä voi petrata.

Parantaa voisi:
- Maalivahti Saloranta. Hermeksellä on alla kolme tappiota josta kaksi ottelua ollaan hävitty kun Saloranta on ollut maalissa. Näissä peleissä me ollaan tehty ihan riittävästi maaleja jotta voitto olisi pitänyt tulla kotiin. 13 päästettyä maalia kahdessa hävityssä ottelussa on liikaa jos me kerran ollaan onnistuttu samoissa otteluissa tekemään 11 maalia.
- Niklas Siren. Helkkarin hyvä pelaaja kaikin tavoin. Yksi parhaimmista hyökkääjistä mutta ne maaliverkot saisi soida useammin. Tulee kuitenkin olemaan kauden mittaan Hermeksen parhaita pelaajia. Luotto tähän kaveriin on kova, meikäläisen "suosikkipelaaja" tämän kauden joukkueesta.
- Niko Korhonen. Ei ole oikein onnistunut vakuuttamaan minua. Olisi luultavasti ensimmäinen pakki jonka minä tiputtaisin kokoonpanosta pois mikäli jonkun pitäisi lähteä.Tuntuu olevan mielialapelaaja, välillä nappaa, välillä ei.
- Miikael Arkimo. Arkimo on pelannut hyvin, mutta pisteitä ei ole oikein tullut samaan tahtiin kuin muilla ketjukavereilla. Häviää minun mielestä liikaa aloituksia. Voisi sopia paremmin johonkin toiseen ketjuun. Parantaa varmasti myös kauden mittaan, en ole ollenkaan huolissani siitä ettei hänestä ole vielä paljon iloa. Rovaniemellä nähtiin Arkimolta hieno maali!
- Aloitukset. Tuntuu olevan todella vaikeeta voittaa aloituksia. Olisi kiva nähdä minkälaisella prosentilla ollaan onnistuttu voittamaan aloituksia. Ei varmaan ole mikään kovin imarteleva luku

Topit.

- Topi Malkamäki. Nuori herra on aloittanut kauden upeasti. Uskaltaa pelata ja pelaa samalla myös kypsästi. Toivottavasti saadaan pidettyä Kokkolassa vielä kauan.
- William Kangasniemi. Wilkku on ollut minulle ehkäpä se suurin ilonaihe. Wilkku on pelannut todella hienosti ja ansaitsee ehdottomasti paikan pelaavassa kokoonpanossa. Vielä kun saadaan vähän terävyyttä hyökkäyspeliin niin kyllä niitä pisteitä tulee.
- Vauhti. Mielestäni Karhulan pelityyli on erittäin mielenkiintoista katsottavaa. Tilanteita tulee ja vauhtia on mukavasti mukana.
- Joukkueen ilme/henki. Ulkopuolelta näyttää siltä että joukkueessa on hyvä henki. Muistissa on vielä viime kausi kun henki taisi olla todellakin huono. Nyt on rentoa tekemisen meininkiä!
- Yleisömäärät. Ensimmäinen kotipeli näytti että Hermes on kiinnostava joukkue. Kunhan saadaan kotipelit kunnolla vauhtiin, ja toivottavasti myös voittoja alle niin yleisömäärät tulee varmasti pyörimään siellä 600 katsojan paikkeilla mikä on suomisarja tasolle hyvä luku.
- Topi Anttila. Parin hankalan kauden jälkeen näyttää siltä että Topi on taas iskussa. Kiva nähdä kun kapteeni saa pelata terveenä. Topi on todellakin hyvä pelaaja ja hän tekee muista pelaajia parempia kuin mitä ne on. Ville Rajala ei varmasti olisi pistepörssin kärjessä ellei hän pelaisi Topin ketjussa,
- Niklas Siren. Pakko laittaa vielä Siren tälle listalle. Hän on mielestäni juuri sellainen henkilö mikä jokainen joukkue tarvitsee. Pieni hymy huulilla painetaan menemään ja peliesitykset ovat niitä puuttuvia maaleja lukuunottamatta ollet todella hyviä.

Listaa ei tarvitse ottaa niin vakavasti. Kyllä sieltä jäi joku varmasti mainitsematta mutta menkööt näin. Lauantaina jatketaan kun IPK tulee Kokkolaan. Ellei voittoa tule niin minä muokkaan tuota listaa vähän!
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Mites Kivilahden Janne on pärjännyt? On pisteitä ainakin saalistanut tasaiseen tahtiin...
 

Snoppen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Mites Kivilahden Janne on pärjännyt? On pisteitä ainakin saalistanut tasaiseen tahtiin...

Kivilahti on ollut erittäin hyvä. Tälle tasolle harvinaisen "liukas" pelaaja. Ainoa pieni miinus tulee siitä että hän kuskaa välillä kiekkoa ja laukaus ei ole ihan sieltä parhaimmasta päästä. Vähän pelottaa että joku vie hänet ennenkuin kausi on ohi.

En viitsi muokata tuota minun edellistä viestiä joten laitan tänne. Yksi ehdoton plussa tämän kauden joukkueessa on se että nyt täällä on oikeasti sellaisia pelaajia jotka haluaa pelata eikä vaan pyöriä kaupungilla. On ollut myös kiva huomata että tänne ei ole hommattu mitään puolikuntoisia rapajuoppoja vaikka monella nykyisistä pelaajilla on ollut rikkonaisia kausia ennenkuin tulivat tänne.
 

devil29

Jäsen
Suosikkijoukkue
pikkuseurat
+

- Vares (Loistava laukaus, ainut joka voittaa alotuksia)
- El Capitano ( Vuodesta toiseen paras Hermes pelaaja, yksinkertasesti)
- Korhonen ( Ainut pakki joka osaa luistella kovaa ilman että joutuu katsoa kiekkoa)
- Kivilahti ( Onko ollu niin hyvä kun odotin? Ei! Mutta potenttiaalin näkee, velmu ja hauska seurattava)

-

- Pakit (Kiekkotaito puuttuu, ihan täysin. Monet kirjottaa että hävitään fyysisyydessä, miten voi olla kun varmaan sarjan kaksi voimakkainta pelaajaa Sippola & Tomety on kentällä? Eikä Ollikaan ole ihan siimakäsi. Liike ja pelikäsitys on vain heikkoa.)

- Toskala (Tajusin vasta edellisessä pelissä että kaveri pelaa, luulin että on loukkaantunut.)

- Rajala ( Välillä tuntuu että ei pelaa muuta kun juuri niin paljo kun tarvii. Jos pelais kokoajan "tosissaan" olisi pisteitä puolet enemmän. Väärä taso, mutta jos pelaa aina noin, ymmärrän miksi pelaa Suomi-Sarjassa.)

Kausi on kuitenkin vahvasti + merkkinen näin alun perusteella, vähän ku vielä saadaan tiiviimmäksi omaa päätä ja jotain järkeä lähtöihin niin no hätä.
 

4ahola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
KP24 tietää kertoa, että Hermes lainaa TuTon maalivahdin Niklas Saarisen kahdeksi viikoksi. Omat kolme ovat särki ainakin uutisen mukaan:
Hermeksen kaikki kolme maalivahtia Anssi Pesonen, Eetu Saloranta ja Timo Niemi olivat pois maanantain iltaharjoituksesta.
 

Mahika7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Hermes Loyals yrittää saada bussia liikkeelle Joensuuhun ensi lauantaina (1.11), matkan hinta on 40€, sitoavat ilmoitukset numeroon 0405600038! Aikaa ilmoitattua on sunnuntai-iltaan asti, tervetuloa mukaan susirajalle! Lisää infoa Loyalsin Facebook-sivuilla!

Ja ottelun taisi olla vapaa sisäänpääsy! :)
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers

Franto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Jääkiekkoliiton siirtolistan mukaan Hermeksen maalivahtiosasto vahvistuu Richard Ullbergilla.

Lähde: http://www.palvelusivusto.fi/playertransfers/

Vielä ei ole seura asiaa vahvistanut, mutta tuskinpa liitto huvikseen tuollasta päivitystä tekee pelaajasiirtoihin.
Mielenkiintoinen haku joka tapauksessa. Hermeksellä ollut kyllä aikamoisen huonoa tuuria maalivahtirintamalla. Ensin pari viikkoa sitten ykkösmaalivahti Pesonen joutui sivuun 3-5 viikoksi. Korvaajaksi saatiin Timo Niemi ottelukohtaisella sopimuksella, mutta mies loukkaantui toisen pelin alkuverryttelyissä. Hermeksen toinen varsinainen sopimusmaalivahti Eetu Saloranta kärsii myös jostakin vaivasta ja on ollut tämän viikon sivussa harjoitusringistä.
Tällä hetkellä rosterista löytyy TuTosta parin viikon lainalla oleva Niklas Saarinen ja nyt tämä Ullberg, mikäli siirto tosiaan paikkansa pitää.
 

make60

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Leijonat, Kärpät
Niklas Saarinen pois 10.19 4-0 aika surullista kertomaa Hermeksen molari tilanteesta, tokihan aikaa on vielä vaikka mihin, mutta aika huono aloitus sarja jumboa vastaan...
 

-jaka-

Jäsen
Suosikkijoukkue
taistelevat asennejoukkueet
Jooo.. Aika karmaisevaa näyttäisi maalivahtipeli olevan hermeksellä.. Näytti, että joka ikinen veto imaistiin sisään.. Voittava joukkue kyllä tarvitsee lukon puolustuspäähän, mihin pelaajat voivat luottaa. Myöskin ihmetystä herättää, minkä tähden aikaisemmin hyvin toimineita kentällisiä on rustattu uudelleen, nyt nimittäin ei näyttänyt toimivan..
Siren ja arkimo jälleen kokoonpanossa mikä on hyvä, ja näin ollen vanha kenttä taas kasassa siren-arkimo-kivilahti.
Myös todella hyvän alkukauden pelanneet Hellsten-Vares-Pakka pitäisi jatkaa samassa kentässä, heillä homma näytti toimivan aikaisemmin ja tulostakin tuli.
Mildin siirto ykköseen voi olla ihan hyvä siirto ja tuoda tehoja lisää hyökkäyspäähän, mutta oma pää on taas sitten eri asia..

Nyt näyttää olevan pimeää aikaa hermekselle mutta sieltä se varmasti valoksi muuttuu ja paluu voittojen tielle tulee. Nyt kun kellojakin on siirretty.


Niin ja sitten voisin loppuun lyödä vielä omia toppeja ja parannettavia, mitä on tullut seurattua:

Top:
+ Anttila (johtaja ja ehdoton ykkössentteri)
+ Siren (viihdyttävä seurattava, kunpa pysyisi kunnossa loppuun asti)
+ Hellsten (todella hyvän alkukauden pelannut taistelija, joukkuepelaaja)
+ Pesonen (tarvittava lukko puolustuspäähän, toivottavasti pian kunnossa)
+ Vares (loistava veto, pystyy ratkaisemaan, muodostivat hyvän kentän Hellstenin ja Pakan kanssa)
+ Kivilahti (pistenikkari, vähän jos saisi kovuutta kulmapeleihin)
+ Joukkuehenki (näyttäisi olevan kunnossa, tämä kun pysyy niin kantaa hedelmää keväällä)

Parannettavaa:
- Tämän hetken maalivahti peli.. (Siitä asti kun Pesonen loukkaantui)
- Puolustuspään kovuus puuttuu (maalinedessä liian helppo olla)
- Toskala (joukkueen nestorilta odotin enemmän, mutta uskon että syttyy kevättä kohti mentäessä)
- Kivinen (joukkueen mielenkiintoisin seurattava mielestäni, sattuu ja tapahtuu, mutta alkukaudesta puuttuneet ne kuuluisat taklaukset mitä on saanut monta vuotta seurata)


Hyvää alkavaa kiekkotalvea!
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Top:
+ Siren (viihdyttävä seurattava, kunpa pysyisi kunnossa loppuun asti)

Sirenin kohdalla tämä on pitänyt paikkansa jo ties kuinka monta vuotta, toivottavasti nyt natsaa! Potentiaalia on, kunhan pysyisi terveenä.
 

hemppa73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan hermes, ja alasarjan symppikset
Jooo.. Aika karmaisevaa näyttäisi maalivahtipeli olevan hermeksellä.. Näytti, että joka ikinen veto imaistiin sisään.. Voittava joukkue kyllä tarvitsee lukon puolustuspäähän, mihin pelaajat voivat luottaa.

Juu liian monessa pelissä on jouduttu antaman tasoitusta/ hävittykin maalivahtipeliin... Meillä piti olla kaksi todella hyvä kassaria tähän sarjaan, mut sitten tapahtui tämä Pesosen loukkaantuminen ja Salorannan ikävä vaiva jätti meidän vähän pulaan. No sit saatiin Niemi tuuraamaan, mut huonoksi onneksi hänkin loukkasi... Et huonoa on tuuri... Normi maalivahti pelillä( mitä näiltä kassareilta voi odottaa), tasaisella pelillä olisimme sarjan kärjessä... Mutta nyt meillä uusi kassari ja eiköhän se nyt tästä iloksi muutu... Ja kuten edellä mainittiin pelaajien pitää pystyä luottamaan veskariin...
 

hemppa73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan hermes, ja alasarjan symppikset
Olis kiva jos joku on ollut paikalla, niin laittaisi raporttia... Kun jokipoikien sivuillakin vähän syytetään tuomaria tappiosta...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös