Peliesitykset kaudella 2014–2015

  • 90 321
  • 329

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Heti kun pelaamisen taso paranee niin ei ole niin suurta tarvetta kirjoitella tänne ;)

Olen tyytyväinen ja toiveikas tulevien pelien suhteen siitä, miten ollaan viiden äärihuonon pelin jälkeen kaivettu ryhti ja uskallus jokaiseen kentalliseen. Myös maalilla Toivonen on parantanut entisestään, eikä helppoja ole mennyt Ilves-pelistä lähtien. Puolustuksessa huomaa, että jokainen on taas paremmin sisäistänyt oman tonttinsa, pelataan enemmän aluetta eikä koko ajan yritetä toivottomasti riskillä vastustajan pelaajaa. Hyökkäysten rakentelu on välillä jopa kaunista katseltavaa, kun on tullut enemmän itseluottamusta kiekon kanssa, löytyy sovittuja kuvioita jne. Meidän vanhat "mestis-ukkelit", kuten Riska ja Kokkala pelaavat nyt sellaisella tasolla, jota on parhaimmillaan voinut odottaakin. Turhaa Filipiä liiaksi haikaillaan takaisin, kyllä me Eerikilläkin pärjätään, hän on lisäksi paljon tehokkaampi. Rachunek vaikuttaa kyllä, ehkä hieman yllättäen, sellaiselta isolta vahvistukselta. Kokemus näkyy jäätävänä rauhallisuutena ja idearikkaana kiekollisuutena. Sellaista nöyrän työläisen johtaja-ainesta. Tuo mieleen hiukan muuan Martin Bergeronin aikoinaan.

On Liiga kyllä kova koulu. Neljä hyvää peliä, joista 'vain' yksi voitto. Mutta tosiaan, hyvä peli-ilme antaa paljon anteeksi. Nyt pitää vaan jatkaa tällä tiellä ja karsia vielä lisää virheitä ja typeriä jäähyjä niin mahdollisuudet lisäpisteisiin kasvaa. Pelit ovat tasaisia ja usein äärettömän julmia, kuten Hämeenlinnassa lauantaina. Mutta tätä on jääkiekko. Peli ei kestä sekuntiakaan alle 60 minuutin. Joukkue on kuitenkin jo osoittanut ettei se lannistu, joten tuskin lannistuu tästäkään.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Itseluottamus on ihmeellinen asia. Blues-pelissä se näkyi ihan selvästi kuinka asiat alkoi pelin edetessä vain yksinkertaisesti luistaa paremmin. Syötöt alkavat olla kovempia ja tarkempia. Ensin saat helpon syötön kiinni, sitten vielä vaikeamman. Sitten Fleury kikkailee itsensä tekopaikkaan henkilökohtaisella suorituksella, mitä ei ole vielä koko kaudella nähty ja siitä jatkumona kiekko verkkoon.

Kerho-matsissa aloitettiin sukkasillaan, mikä varmaan ihan ok Rinkelinmäellä. Paikoin Sport vei peliä, haastoi ja rakensi viis-viis-pelissäkin hyviä tekopaikkoja. Vähän vielä alivoimalla liikaa passivoidutaan ja siitä toi Kerhon maalikin tuli. Oppia ikä kaikki. Hyvä on taas ilme. Kovat on vastustajat tällä viikolla, mutta tuolla ilmeellä voidaan jotain pisteitäkin saada.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Itseluottamus on ihmeellinen asia. Blues-pelissä se näkyi ihan selvästi kuinka asiat alkoi pelin edetessä vain yksinkertaisesti luistaa paremmin.

Näinhän se menee, varsinkin kun takana on vaikeampi jakso, niin itseluottamus tuo peliin uskomattoman suuren muutoksen. Parhaassa tapauksessa johtaa paljon parempaan jaksoon pidemmällä tähtäimellä. Rachunek toivottavasti on se ratkaiseva lisä Sportin kärkipelaajiin, etta voitoista voi taistella joka ilta.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
olipas huono peli Sportilta. Mitään positiivista on vaikea löytää, mutta tässä pari positiivista asiaa:
➕ Toivonen
➕ Rekonen
➕ Brennan
➕ meni paremmin, kuin viime Hifk peli
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Oli kyllä paljon huonompaa kuin edellisissä peleissä. Syötöt eivät onnistuneet alkuunkaan ja kiekko pomppi aina ratkaisevalla hetkellä. Voittomaalikin oli uskomattoman huonoa puolustamista. Mielestäni tässä olisi ollut saumat kohtuu helppoihin pisteisiin, mutta ei osattu käyttää vastustajan heikkoutta hyväksi.
 

aczeidan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, SB Vaasa, Winnipeg Jets
Itse en nähnyt peliä tänään niin on vähän huono alkaa suoritusta arvioimaan. Huomasin tosin Liigan tilastoissa oudon yksityiskohdan: Hostikka vaihdettu minuutiksi maalille ottelun lopussa. Mistähän tämä johtui? Eihän Toivonen ole loukkaantunut tai mitään?
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Itse en nähnyt peliä tänään niin on vähän huono alkaa suoritusta arvioimaan. Huomasin tosin Liigan tilastoissa oudon yksityiskohdan: Hostikka vaihdettu minuutiksi maalille ottelun lopussa. Mistähän tämä johtui? Eihän Toivonen ole loukkaantunut tai mitään?
Tuolla otettiin vain ylimääräinen aikalisä, kun varsinainen aikalisä oli käytetty jo toisessa erässä. Samaa taktiikkaa käytettiin myös Ässät-pelissä, jossa laitettiin Auren maaliin lopussa.
 

jaaza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Eilisessä pelissä hyvä katsojamäärä 4218.
Liigan tilastojen mukaan Sportin kotipelien k-a. nyt 3538 (sijoitus 10.)
Vierasottelujen katsoja k-a. 4323 (8.)
Kummatkin yhteensä k-a. 3881 (9.)

Eli vielä mennään kotipeleissä yli budjetoidun, mutta peliesitykset pitäisi kyllä pikkuhljaa parantua, että pysyttäisiin tavoitteessa.
 

C Waddle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
...Itse kiinnitin huomiota Sportin laitahyökkääjiin. Todella useasti olivat keskialueella seisovin jaloin, eivätkä tehneet itseään pelattavaksi. Tuostahan ei tullut mitään. Sekä aina kun IFK antoi painetta 2 hyökkääjällä niin pakkien avaamisesta ei tullut yhtään mitään vaan IFK sai karvattua kiekon ja tuloksena vaarallinen maalipaikka.

Lainasin tämän toisesta ketjusta mutta kuvattuun "pelitapaan" olen itsekin kiinnittänyt huomiota ja varsinkin näitä sarjan parempia joukkueita vastaan. Näyttää melkein siltä että yritetään jotain super-sumppua parkkeeraamalla kaikki pelaajat omalle siniviivalle. Ongelma tässä on ollut vaan se että siellä ollaan nimenomaan seisovin jaloin ja vastustaja on todella helposti valunut läpi. Tämä on johtanut myös siihen että pakit ovat jatkuvan paineen alla ja väsyvät ennemmin tai myöhemmin. Karvaustilanteet jossa ollaan prässätty syvällä vastustajan päädyssä on toiminut mutta se ei niin usein toteudu näitä parempia joukkueita vastaan.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Hyvä vieraspeli tänään Oulussa! Oltiin taas vaisun HIFK-matsin jälkeen menty huomattavasti eteenpäin. Tänään jaksoi äijät aika hyvin koko 60 min. Ehkä ihan lopussa alkoi sitten jalka painamaan. Jälleen sama synti; tyhmät jäähyt, koska näistä opitaan prkle. Jopa kolmekin pistettä oli otettavissa, joten sapettaa, vaikka pistekin on Oulusta hyvä suoritus. Sanoisin, että veskareihin ei edelleenkään kyllä kaaduta.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Hostikka oli todella hyvä. Hienoa, että tulee hyvää kilpailua maalivahdeille.
Leskiseltä ihan ok peli ja tulee vielä parantamaan. Rachunek sai pistetilin auki, mutta muuten aika näkymätön. Brennan on osoittanut olevansa hyvä hankinta ja taas Kärppiäkin vastaan hyvä esitys. Luomalalle myös kehut Kärppä pelistä.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Rachunek ei jatkoon tähänastisilla näytöillä. Kyllä ulkomaalaisen avainpelaajan pitää osata laukoa kiekkoa paremmin kuin c- junnu. Ei ainakaan meikäläistä vakuuta isossa kuvassa. Toki onhan miehellä myös vahvuuksia, mutta ei niin kovia, että ne korvaisi heikkoudet.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Hyvää hänellä on rauhallisuus ja peliäly. Tuo laukaus on tosiaan sellainen, joka ottanut varmaan monenkin silmään. Aivan, kuin hänellä olisi väärä maila ja välillä jopa, että hän olisi erikätinen. Sen verran luokattomia ovat laukaukset. Ettei olisi Tessierin vanahat mailat annettu kaverille kouraan. :D

Myös minä ole sitä mieltä, että hän on hyvä monessa asiassa, mutta ei jatkoon näillä näytöillä. Parannettavaa on valtavasti usealla eri osa-alueella.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Viimeinen terävyys noista Rachunekin otteista puuttuu, vaikka öögaa piisaa. Laukaus on todellakin huono muuhun kiekolliseen osaamiseen verrattuna. Sitäkin suuremmalla syyllä tasakentällisin pelattaessa hän menee vähän hukkaan tuossa junnukentässä. Vaikka Kokkala on ollut hyvä ykkösessä niin kyllä vielä kokeilisin Rahua patonkien keskellä. Saapa nähdä mihinkä ratkaisuun valmennus päätyy tsekin suhteen. Noh, oma viihdearvonsa toki siinäkin, että sovitetaan ulkomaaneläviä tuohon nippuun siirtorajalle asti.

Saisi jo pikku hiljaa joukkue ottaa onkeensa ja hallita tuota 'miesvartiointia' ja mailapeliä järkevämmin. Joukkue ei ehkä täysin luota voiton mahdollisuuteensa ja sitten tulee johtoasemassa ylipelaamista ja vääriä otteita. Kun heti kolmannen erän alkuun tulee jäähy niin pitäisi punalampun päässä syttyä, että nyt saa ruuvata volyymia alas ja pelata kieli keskellä suuta ja pakottaa vastustaja ottamaan riskejä ja vääriä ratkaisuja. Eilen oikein Kärpät tarjosi kolmea pistettä käsi ojossa ja Sport sai täysin määrätä pelin temmon. Se vaati sen 5v3:sen se tasoitus ja sekin oli Kärpillä työn ja tuskan takana...mutta niin vaan taas kerran Sport itse sössi.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Rachunek on selkeä vahvistus Sportille. Sanoisin, että Bertrandin ja Fleuryn ohella paras laiturimme. Rachunek on pelityyliltään aika allround-laituri. Kokemus näkyy rauhallisuutena kiekon kanssa.

Sportin täytyy nyt miettiä, että onko sillä varaa sentteriinkin, koska sitä ruutua Rachunek ei täytä. Hän ei ole pisteitä tekevä sentteri, siis Tessierin roolin paikkaaja, vaan "vain" hyvä laituri.

Rachunek olisi loistava pelaaja kolmosen laitaan. Nyt hän on ihan ok laituri kakkosketjuun. Realiteetti Sportin rosterista.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Samaa mieltä mendietan kanssa Rachunekista. Suojaa lisäksi kiekkoa erittäin hyvin ja osaa tehdä hyviä ratkaisuja ahtaassa tilassa. Sport on alkanut hänen tulonsa jälkeen pärjäämään ihan hyvin, joten sekin tukee jatkoa. Veisi tosin yhden paikan joltakin meidän junnuista.

Mihinköhän koirankoppiin Mirri on joutunut, kun ei ole pelannut taas aikoihin? Onko Valtonen tullut korvaamaan kaikki meidän omat pelaajat muilla junnuilla?
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Sportilta saattoi odottaa mitä tahansa tältä päivältä ja nyt tuli tällainen peli. Yhden huonon pelin (varsinkaan pitkän tauon jälkeisen) perusteella ei kannata tehdä mitään johtopäätöksiä, sillä syitä voi olla monia miksi peliä ei saatu toimimaan. Toinen erä oli silti tänään ihan hyvää peliä.

Saa nähdä miten huomenna kulkee. Peli voi loksahtaa taas paikoilleen tai sitten ei, mutta aikaa on.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Samaa mieltä. Tää oli vaan yksi muiden joukossa. Oliko ylilatausta, bussijalat vai mikä? Aivan sama loppupeleissä. Tänään ei vaan toiminut yhtään mikään. Tästä nyt pitää vaan taas ottaa oppia ja unohtaa tämä per välittömästi. Jos jotain hyvää, jätkät haluaa aivan varmasti pestä kasvonsa huomenna, joten huomenna tullaan aivan varmaan kovaa. Onkohan JYPillä yhtään kovempaa kalustoa? Meinaa, että jos meinaa läikkyä yli. Tästä aasinsiltana, Brennan oli tänään todella aneeminen. En halua tällä nyt häntä haukkua, mutta vissiin ainoastaan yksi kovempi niitti koko ottelussa. Kiekollisesti tosin varmaan paras meillä tänään. Onkos se try-out muuten katkolla, kun noin vaisu fyysisesti ja keskittyi pelkästään peruspeliin?
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Paljon voi alle vuorikaudessa muuttua. Sport esitti tänään parastaan, vaikka syötöt välistä vähän karkaili. Toki vastapainoksi saatiin sitten pari aivan upeaa maalia. Onhan tuo Bertrand aivan mahtava ukko. Hienoa myös, että Brennan sai tänään maistaa harvinaista herkkua maalin muodossa. Upea taistelija. Nähtiin myös, miksi Pesonen ja Lammassaari ovat tuossa joukkueessa. Pesonen tulee värkkäämään meille vielä useammankin voittomaalin tällä kaudella. Lammassaari oli vähän väliä maalipaikoilla. Tuolla menolla on tehoja odotettavissa.

Nyt vaan toivotaan ettei ainakaan mitään pitkiä huileja tullut Toivoselle ja Kokkalalle.

Hienoa, että saatiin vihdoin voitto liigan kärkipään jengistäkin.

Tartun voiton maljaan, kippistä!
 

båbby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Hyvä kun Pesonen ja Lammassaari sai onnistumisia näin heti alkuun ettei apina pääse kiipeämään. Brennanille kyllä iso peukku, tänään näkyi ja kuului edukseen. Pelaa simppeliä lätkää, toimittaa kiekkoa maalille ja ajaa sinne myös itse oikealla hetkellä. Toivottavasti saadaan nauttia miehestä vielä jatkossakin :) Uitolta myös hyvää työtä.

Toivottavasti Toivosen vaihtaminen oli vain varovaisuutta ettei vanha vaiva pääse kunnolla taas vaivaamaan.
 

jaaza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tänään kyllä oli Sportin pelissä hienointa nuo maalit, herranjestas miten hienoja maaleja!

Körkkö, taisi tuntua aivan munaskuissa asti.

Bertrand, joka jossain vaiheessa sai tarpeekseen Sportin oman pään pelaamisesta ja päätti hakea kiekon alakerrasta ja kuljettaa sen vastustajan alueelle, josta saikin yleisön aploodit. Ei antanut Fleurille mahdollisuutta maalintekoon, vaan päätti ratkaista itse ja sitten vielä vl:ssä yksi kauden hienoimpia suorituksia.

Brennan, todellinen runttauksen ruummiilistuma ja kuvasta päätellen voisi myöntää lentolupakirjan.

Pesonen on näköjään oikeassa roolissa oikeassa joukkueessa.

Yhteenvetona kauden hienointa peliä.
Toivoisi vielä lisää porukka hallille, siellä pelataan nyt varsin viihdyttävää kiekkoa.
Nyt on yleisö k-a. 3522, joka on käsittääkseni kuitenkin yli budjetoidun.
Tuo oikeuttaa liigassa 10. sijalle ja siellä on takana JyP, KalPa, Pelicans ja HPK, mikäli oikein noita tilastoja tulkitsen.
 

t.m.a.l

Jäsen
Suosikkijoukkue
SPORT
Ei näytä enää niin pahalta 0-5 tappio kalpalle. Tappara otti turpaan kans oikeen huolella 6-2.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Joku kaipaili ratkaisijoita muistakin kentällisistä kuin ykköseltä ja Henritiukseltakin vaadittiin tehoja :) Henritiuksen nelonen vastasi huutoon ja järkkäsi pisteen Lukolta. Taas on touhu edistynyt ja pystytään pelin jälkeisenä päivänäkin jo haastamaan levännyt joukkue ottelun voitosta, vaikka edellinen peli toki aina jotenkin näkyy haitallisesti tekemisessä. Kivahan se olisi Sportinkin kannalta, jos Liigan otteluohjelma olisi inhimillisempi...

Setänen antoi aika hyvät työnäytteet Lukon paidassa. Vasta toinen peli kauden liigassa kaverille ja oli taas lähes ohittamaton Kuparisaaressa.

Kivirannasta tulee vielä iso pelaaja. Riittävän röyhkeä nousemaan maalille ja hyvät kädet.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Sportilta taas erittäin hyvä ottelu ja pidettiin mestarisuosikki Lukkoa pilkkana, vaikka he tulivat levänneenä. 3 pistettä olisi tuolla esityksellä ansaittu, mutta alavireinen Lukko sai muutaman suonenvedon, joilla harmittavasti veivät voiton. Nelosketju parantanut todella paljon ja heille ansaitut maalit. Puolustuspeli toimi erinomaisesti jo vastustajan puolustusalueelta saakka, mutta hyökkäyspeli kärsii edelleen kädettömistä senttereistä. Täytyy silti olla ylpeä tämänpäiväisestä suorituksesta, joka oli varmasti kauden parhaita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös