New York Islanders 2014–2015

  • 110 131
  • 379

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Game 1: Islanders @ Hurricanes 5-3

Viime yönä aloitti myös Islanders oman kautensa Hurricanesia vastaan vieraskaukalossa. Islanders pelasi erittäin hyvää ja tehokasta vieraskiekkoa voittaen ottelun 5-3.

Conacher-Tavares-Okposo
Grabovski-Nelson-Strome
Bailey-Nielsen-Kulemin
Martin-Cizikas-Clutterbuck

Leddy-Boychuk
Hickey-Hamonic
Strait-Reinhart

Halak
(Johnson)


Islanders ei aloittanut ensimmäistä erää kovin vahvasti ja alkuminuuttien aikana Canes sai aikaan enemmän laukauksia. Erän lopussa Islanders pääsi kuitenkin ylivoimalle viidellä kolme vastaan, kun Brad Malone lähti jäähylle kiinnipitämisestä ja Jay Harrison korkeasta mailasta. Uusi hankinta Johnny Boychuk teki ylivoimalla ensin 1-0 laukauksella, joka oli todella hyvä. Maalia edelsi hyvä kiekon liikuttelu hyökkäysalueella. Erän toisen maalin teki Brock Nelson juuri kun jäähy loppui. Kyle Okposo meni maalille, Frans Nielsen löysi hyvällä syötöllä Nelsonin, joka oli täysin vapaana maalin edessä. Nelsonin viimeistely oli erittäin hyvää luokkaa.

Toisessa erässä Islanders otti kolme jäähyä, mutta säästyi maalilta Jaroslav Halakin mainion maalivahtipelin ansiosta. Canes sai erässä aikaan 10 laukausta maalia kohti, muttei yhtään osumaa. Pat Dwyerilla oli mm. loistava tilanne, mutta Halak teki loistavan hanskakäden torjunnan. Islanders teki yhden maalin, josta vastasi jälleen Brock Nelson. Boychuk laukoi siniviivalta kovan kudin, joka kimposi Nelsonin polvesta maaliin. Islanders pääsee toiselle erätauolle 3-0-johtolukemissa.

Islandersilla oli jonkin verran vaikeuksia kolmannessa erässä Nathan Gerben ohjattua kiekon ohi Halakin ajassa 41:25. Islanders teki kuitenkin pian 4-1. Ryan Strome pelasi loistavasti hyökkäyksessä takakarvauksessa, otti kiekon pois Jay Harrisonilta ja pelasi kieko Mikhail Grabovskille, joka teki debyytissään Boychukin tapaan maalin. Islanders meni jo 5-1-johtoon ajassa 52:19. Nelson syötti hyvin Travis Hamonicille, joka laukoi hyvän rannelaukauksen ohi Cam Wardin. Hurricanes tekee vielä kaksi maalia ottelun lopussa Chris Terryn ja Eric Staalin tehdessä osumat. Terryn maali ol hieno one-timer, jonka syötti kahden pisteen Andrej Sekera. Islanders pelaa kuitenkin erittäin vahvan ottelun ja voittaa 5-3.

Jack Capuanon kommenti: "I thought all the lines contributed really well tonight and the D did a real good job tonight."

Griffin Reinhart pelasi hienosti puolustuksessa, samoin kuin Boychuk ja Hamonic. Hyökkäyksen tähti oli selkeästi 2+2 tehot iskenyt Nelson. Myös Strome pelasi todella hyvän ottelun ja Tavaresin kolme syöttöä oli myös vahvasti. Tästä on hyvä jatkaa kohti kauden ensimmäistä kotipeliä, joka on myös Hurricanesia vastaan.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Olipahan virkistävää seurata Islanders-peliä melko levollisin mielin. Eihän Halakin suoritus mikään vakuuttavin ollut, mutta koko jengin peruspelaaminen oli sentään sen verran kuosissa, että viime vuosille tyypillistä "pelkoa persiissä" ei ollut, vaikka johtoasemassa vanha perisynti nostikin päätään. Onneksi johto oli jo sitä luokkaa ja aikaa sen verran vähän, että aikaisemmille kausille tyypillistä paniikkia ei näkynyt.

Alivoima on saatava kuntoon äkkiä eikä johdossa ole varaa päästää vastustajaa uudelleen peliin, mutta ei nyt vielä jaksa nillittää liikaa, kun kerrankin toivoa on ilmassa enemmän kuin kysymysmerkkejä.

Odotan rokkaavaa Nassauta tänään ja (uskallanko sanoa) voittoa.
 

passenger

Jäsen
Voittohan sieltä tuli. Parin pelin otannalla kaikki uudet hankinnat ovat esiintyneet positiivisesti. Boychuk on ollut ihan saatanan hyvä, Leddyllä ehkä hieman pientä hakemista vielä, mutta ok. Ylivoima näyttäisi toimivan erittäin hyvin, mutta murheenkryyninä pari ekaa matsia on ollut viime kaudellakin yskähdellyt alivoima. Toivottavasti siihen tosiaan saadaan pikaista parannusta. Kahden pelin jälkeen yhdeksästä alivoimasta neljä kertaa on soinut omissa, not good.

Johnson hieman mokasi tuossa Canesin kolmannessa maalissa, mutta kokonaisuutena ok matsi. Nelosketjukin sai viime yönä muuten useammankin hyvän tilanteen rakennettua ja oikeastaan kaikki ketjut ovat toimineet hyvin. Ja jumalauta, Brock Nelson! Kaveri aikoo haastaa Tavaresin pistepörssin voitosta. Kuten Finnish Isles yllä jo mainitsi niin erittäin positiivisin mielin tässä kerrankin mennään.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Odotan rokkaavaa Nassauta tänään ja (uskallanko sanoa) voittoa.


Peliä en nähnyt, joten on mahdotonta sanoa rokkasiko The Old Barn tänään, mutta voitto sieltä ainakin tuli.

Toissayön pelin muutaman erän perusteella Boychuk vaikuttaa nappihankinnalta ja hyvin mies viime yönäkin esiintyi, ainakin nhl.comin perusteella. Hienosti kaveri toimittaa kiekkoa maalille jatkuvasti eikä epäile käyttää kokoaan puolustuspäässä hyväkseen.

Brock Nelson kahteen peliin 3+3! Vaikkakin vastassa on ollut "vain" Canes, niin onhan tuo yllättävän kova lukema.

Ti-ke -yönä on sitten New Yorkin derby MSG:lla. Rangers aloittanut kautensa voitolla ja tappiolla ja pelaavat ensi yönä kotonaan Torontoa vastaan. Toivottavasti Isles-kannattajien ei tarvitse palata parin voiton jälkeen maanpinnalle paikallisvastustajaa vastaan. :)
 

Juzbe#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Islanders, HPK
Islanders: 2GP 2-0-0

Nyt on kausi aloitettu ja voittoprosentti on edelleen tasan sata! Jokohan tämä tarkoittaisi sitä että Carolina-kirous olisi edes jossain määrin nujerrettu. On kyllä tärkeää että divisioonan sisällä kerätään pisteitä eli siinä mielessä aloitus meni nappiin.

Täytyy kyllä myöntää että on huikeaa kun fanit ja pelaajat vaikuttavat olevan todella innoissaan kaudesta. Coliseumin tunnelma oli streamin välityksellä eilen yhtä huikea kuin 2013 playoffeissa. Yleisömääräksi ilmoitettiin 16170 joten viimeinen kausi Coliseumilla tuntuu kiinnostavan.

Jotta mopo ei lähtisi keulimaan, täytyy varmaan kirjoittaa myös negatiivisempia asioita. Peli itsessään ei ollut mitään kovin ihmeellistä, vaikka se Canesia vastaan riitti. Varsinkin alivoima oli todella surkeaa. Ymmärsin että Creg Cronin tuotiin valmennukseen osittain alivoiman takia ja ainakaan tänä viikonloppuna se ei vielä toiminut. Varsinkin hyökkääjien tekeminen oli alivoimalla todella hankalaa, en tiedä oliko kyse jostain sovitusta mutta etäisyydet näyttivät olevan ihan mitä sattuu. Myös puolustus oli jonkun verran hankaluuksissa omassa päässä. Tämä toki on osittain pelityylistä johtuvaa, pakit nousevat mukaan hyökkäyksiin ja tämän takia heitä kierretään välillä helpostikin. Pakkien hyvät otteet hyökkäyspäässä ovat kuitenkin todella positiivinen juttu.

Positiivisia asioita löytyy lisää hyökkäysosastolta. Hyökkäys on pikkuhiljaa nousemassa sille tasolle mihin sen on odotettukin. Taitoa löytyy todella paljon ja sekös faneja ilahduttaa. Nelson on jatkanut jo harkkapeleissä nähtyä pelaamista ja se näkyy myös tehopisteissä.

Kaikista tärkeintä ainakin minulle on kuitenkin se että nyt vaikuttaisi että maalivahtivahtipeli olisi kunnossa. Vaikka kummissakin matseissa torjuntaprosentit jäivät melko mataliksi, oli molempien maalivahtien esitykset mielestäni hyvät. Varsinkin Halak piti toissayönä Islesin mukana pelissä kun Canes aloitti vahvasti.

Keskiviikkoaamuyöstä Rangersin kimppuun, varmasti tulossa kuuma matsi. Aika hankalaa olisi uskoa että kokoonpano muuttuisi mihinkään suuntaan. Vai nostetaanko Boulton kokoonpanoon, mikäli tarvitaan lisää tappeluvoimaa?
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Hyvä ottelu Carolinaa vastaan myös Coliseumilla ja erityisen ilahduttavaa voiton sekä hyvän pelin lisäksi oli tuo fanien innostuneisuus. Kuulemma jo hyvissä ajoin ennen pelin alkamista kannustamassa ja pitämässä meteliä hallilla. Islanders ei ole ollut erityisen vahva kotijoukkue, joten on hienoa, että faneja oli ottelussa hyvin.

Sitten muutama huomio:

- Puolustuksen hankinnoista Boychuk on aloittanut todella hyvin. Ylivoima-aikaa tuli tässä ottelussa eniten Islandersista Okposon ohella. Varmaa pelaamista viivalla, niin kiekon jakaminen kuin laukominen toimivat. Kaksi syöttöpistettä ja kumpikin ylivoimalla. Boychukilla on lisäksi erittäin painava ja terävä laukaus. Puolustuspäässä ja hyökkäyksiin lähdöissä hän on myös ollut vahva: varmoja avauksia ja puolustuspäässä kaikin puolin varmaa tekemistä. Leddy ei ole ollut missään nimessä yhtä näkyvä, mutta on silti pelannut melko hyvin. Lisäksi tulokas Reinhart on pelannut varmaa, yksinkertaista ja tehokasta kiekkoa. Kaikkiaan puolustuksen uudet kasvot ovat olleet kaikki vahvasti mukana voitoissa. Maalissa Johnson pelasi myös hyvin, varmoja torjuntoja ja rauhallista mailapeliä.

- Nelosketjusta Martin - Cizikas - Clutterbuck ei voi olla tykkäämättä. He tuovat paljon vauhtia ja energiaa kentällä sekä luonnollisesti fyysisyyttä. Ketju hankki ainakin yhden jäähyn vastustajalle kotimatsissa ja Martin myöskin tappeli Harrisonia vastaan. Martin toki joutui ottamaan yhden kaksiminuuttisen, mutta ketjun kahden suunnan peli oli todella hyvää. Martinilla oli yksi loistava maalipaikka, mutta laukaus ei onnistunut täydellisesti. Joka tapauksessa nämä kolme osoittivat arvokkuutensa joukkkuelle mainiolla tavalla. Tämä ketju jatkaa toivottavasti samana myös seuraavissa peleissä.

- Brock Nelson johtaa NHL:n pistepörssiä yhdessä Crosbyn kanssa. Nelson on ollut todella tehokas maalipaikoissa, mistä kertoo laukaisuprosentti (75%). Vaikuttaa vahvasti siltä, että Nelson pelaa todella hyvän kauden. Loistavat hyökkäystaidot ja nopea luistelu tuottavat myös jatkossa vaikeuksia monille puolustajille. Heti Nelsonin ja Crosbyn jälkeen on viidessä pisteessä Islandersin pelaajista Boychuk ja Tavares.

Tästä on hyvä jatkaa tosiaan Rangersiä vastaan. Voitto on aivan mahdollinen, jos nähdynkaltainen pelaaminen jatkuu. Alivoima on kuitenkin se osa-alue, jota yksinkertaisesti pitää parantaa. Rangers ei ole vielä tehnyt ylivoimalla yhtään maalia, mutta on selvää että joukkue osaa laittaa kiekkoa verkkoon mikäli saa mahdollisuuksia.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
En nähnyt peliä, ainoastaan maalikimaran, mutta olipas iloinen avaus aamun lukea, että Rangers on kaatunut! :) LOistavasti pyörähtänyt kausi käyntiin!
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Still undefeated!

Islanders löi Rangersin 6-3 ja on täten New Yorkin herra. Hurricanes -peleistä tuttu trendi jatkui ja maaleja tuli molempiin päihin. Kolmen maalin ka:lla menee kiekkoja omiin, mutta se ei haittaa, kun vastustajan reppu heiluu yli 5 maalin keskiarvolla per matsi.

Matsia en nähnyt, vaan pelkän ottelukoosteen. Sen perusteella huomioita:

- Halak hörppäsi yhden ja oikeastaan kaikki maalit oli otettavissa. Silti muutamia huippupelastuksia vastapainoksi. Toivotaan, ettei jatkossa menisi maaleja kolmen maalin ka:lla per matsi.

- Boychuk jysäytti taas maalin viivalta. Tehotilasto +3. Ainakin alun perusteella Kari Lumi saa sulan hattuunsa tästä hankinnasta.

- Useampi Islesin maali syntyi vahvan kulmapelin seurauksena. Ensin Bailey karvasi kiekon pois vastustajalta ja sitten Tavares vapauttaen kaverin maalintekopaikkaan. Hyvää duunia!

- Brock Nelsonin pisteputki jatkuu. Oli kliininen viimeistely ketjukaverien pelattua kaverin avopaikkaan. Sivumennen sanoen täytyy sanoa, että Rangersin puolustuspelaaminen oli luokatonta koko matsin ajan.. :D

Erittäin hienon alun on kausi saanut, toivottavasti nyt ei tulisi sitä marras-joulukuun tappiokierrettä niin The Old Barn saisi vielä kerran nähdä Playoffs-kiekkoa ennen Islesin muuttoa Brooklyniin...
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Islanderseilla oli parit tolpat ja parit läpärit ennen kolmatta erää, mutta Halakin upeaa peliä käy kiittäminen ettei kolmanteen lähdetty köysistä. Sen verran vahvaa mylläkkää Rangers piti toisessa erässä ja kesken hurjimman paineen toisessa päässä kiekon riisto ja Tavares keskellä vapaana ja tasotus oli tosiasia. Kolmannessa erässä NYR toisti Toronto matsin ja Islanders iski ryöppynä 3 pörsää viiteen minuuttiin. Tosi hyvä matsi ja Islanderssille kuin taivaanlahja nuo 2 cupin jo voittanutta puolustajaa. Tavaresista selostajat muistivat myös mainita että on kasvanut selkeeksi johtajaksi joukkueessa ja puolustaakin omia jos vertaa vielä omaa paikkaansa hakevaan Tavaresiin. Muutenkin tekee kovasti töitä molempiin päihin ja tuolla taitotasolla varustettu kaveri niin ei voi muuta kuin ihastella.
 
Loistava aloitus Islandersilta. Koko liigan kärjessä ja tehtyjä maaleja jopa selvästi enemmän kuin muilla. Tämä oikeesti lupaa hyvää, vaikka tietysti se sijoitus tuosta putoaa. Idässä kun ei muutenkaan ehkä ihan niin armotonta ole se kilpailu, niin että nyt on hyvät mahdollisuudet pysytellä turvallisella etäisyydellä Playoff-viivasta.
Henkisesti varmaan vapauttavaa pelaajille ja muulle henkilöstölle kun ei ole tappioita neljän pelin jälkeen.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Top of the League, baby!

Varmasti Islandersin sijoitus tulee tuosta putoamaan, mutta ainakin allekirjoittanut on tyytyväinen jo pelkästään siihen, että saarelaiset ovat playoffeissa keväällä. Grabovski meni rikki viime yön pelissä John Scottin taklauksesta. Toivottavasti Islanders ei kuitenkaan ajaudu mihinkään loukkaantumissumaan, joka on yleensä ollut se sudenkuoppa, johon Isles on useimmiten playoff-paikan metsästyksessään pudonnut.

Yhtä kaikki, Hfboardsin ja nhl.comin koosteen perusteella Nassau Coliseum on ollut jälleen Sharks-pelissä todellinen hornankattila, vaikka halli ei ollut edes lähellekään täynnä. Tuskin homma ainakaan kotiyleisön tuesta jää kiinni jatkossakaan...
 

Juzbe#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Islanders, HPK
So far, so good… So what! (Islanders 4-0-0)

Edelleen mennään voittamattomana, ainoana NHL:ssä. Viime yönä toki pitkän kaavan mukaan mutta kaikki otetaan vastaan. Kyllähän tässä alkaa pikkuhiljaa löytyä luottoa Islesiin, Rangers ja Sharks kuitenkin lasketaan playoff-joukkueiksi monien listalla, joten ei kaikkea voi laittaa vastustajan huonouden piikkiinkään. Nojoo, todellinen testi alkanee siinä vaiheessa kun kuukausi vaihtuu marraskuuhun.

Viime yön pelissä Islanders oli kyllä selkeästi niskan päällä Sharksia vastaan. Sharksin yhden pisteen pelastivat lähinnä maalivahti Stalock ja pari ”halpaa” maalia. Ensimmäinen Sharks maali syntyi kun Tavares sai kiekon jalkaan blokatessaan vetoa, eikä siksi pystynyt pitämään Burnsia. Sharksin tasoitusmaali taas haisi Tampereelle asti paitsiolta, Hertl teki pienen futistyylisen koukun linjaan syötön lähtiessä mutta oli kyllä alueella kun sai kiekon. Onneksi matsi ei näihin ratkennut vaan rankkareilla Okposo ja Tavares huudattivat äänekästä Coliseumin yleisöä.

Täytyy muuten nostaa esiin Josh Baileyn pelaamista. Mies on saanut tälläkin palstalla todella paljon haukkuja ja usein täysin aiheesta. Nyt kuitenkin ensimmäisissä peleissä hän on ollut todella positiivinen yllätys. Bailey on tehnyt paljon töitä Nielsenin ja Kuleminin kanssa ja tehnyt sivussa kaksi maalia, viime yönä vieläpä aika komean sellaisen, kolmen miehen välissä taitava haltuunotto ja kiekko ylähyllylle.

Viikonloppuna saadaankin taas lätkäherkkua kun luvassa on todennäköisesti melko ”lämminhenkinen” vääntö Penguinsia vastaan. Kokoonpanoon tulee varmaankin hiukan muutoksia kun Grabovski on sivussa John Scottin kovan mutta kieltämättä komean taklauksen jäljiltä. Korvaaja on todennäköisesti joko McDonald tai Lee, riippuen siitä laitetaanko Grabovski IR-listalle. Lee olisi kyllä mielenkiintoinen nähdä, Lee-Nelson-Strome on suhteellisen herkullinen kombo. Visnovskyn paluu on myös lähenemässä ja tarkoittaa että joko Donovan tai Strait joutuu waiversiin.
 

Falcao

Jäsen
Suosikkijoukkue
Islanders, Tottenham, Sport
Hieno kauden aloitus sai ikävän uutisen, kun Newsdayn Staple twiittaili, että Grabovski oli läpäissyt San Jose matsin jälken aivotärähdystestin. Oli kuitenkin herännyt aamulla ja kärsi oireista, jotka viitaavat aivotärähdykseen. Hänet arvioidaan uudelleen sitten ensi viikolla. Grabovskin loukkaantuminen jättää yllättävän suuren aukon kun miettii, että ehkä Bailey nousee kolmosketjusta kakkoseen, Clutterbuck nelosesta kolmoseen ja McDonald katsomosta neloseen. Tulee jo nyt Graboa ikävä ja varsinkin kun mies teki näin kauden alussa jo mukavasti pisteitä.
 

passenger

Jäsen
Melkoisen karmea matsi eilen Torontoa vastaan. Alku sujui vielä ihan ok, toisen erän Leafs vei sitten 4-0. Aktiivinen karvauspeli hyökkäysalueella toimii hyvin ja nopeajalkaiset hyökkääjät kykenevät antamaan painetta ylhäällä. En tiedä kuluuko sitä energiaa liikaa tuohon todella aktiiviseen karvauspeliin, sillä omalla alueella on oltu aiemminkin tällä kaudella (ja kai joskus ennenkin) täysin kusessa. Tänään peli näytti jotenkin todella laiskalta eikä Halakiltakaan tullut apuja.

En oikein tiedä mitä mieltä tuosta Halakista olisi. Onko mies ollut sen kummempi kuin Nabby? Joka pelissä menee vähän semmoisia otettavia maaleja, tosin tulee niitä haamujakin silloin tällöin. Aika lailla sama homma taisi olla viime vuonnakin, sanoisin että ainakaan vielä ei molari ole yhtään peliä Islandersille voittanut. Halak otettiin tänään siis vaihtoon toisen erän jälkeen ja uskoisin Johnsonin aloittavan seuraavan matsin.

Kuuden ottelun jälkeen maaleja on päästetty 3,3 per peli ja alivoima on edelleen liigan huonointa, vaikkakin eilen alivoima oli ehkä hieman parempaa. Alkukauden lyhyellä otannalla ei tietysti voi mitään isoja johtopäätöksiä vielä tehdä, mutta av-prosentti on eilisen pelin jälkeen 66.

Hamonic - Hickey keräsi tänään ruman -3 -saldon ja kaiken lisäksi Hickey loukkaantui kolmannessa erässä saatuaan Santorellin luistimen leukaansa. Grabneriä odottelen kovasti kokoonpanoon, Conacher ei ole tuonut yhtään mitään tuohon ykköseen ja uskoisin, että hänen näyttöpaikkansa alkaa olla nähty. Kunhan Grabner tervehtyy en löydä Conacherille paikkaa kokoonpanossa. Kulemin pelasi kolmannessa erässä ykkösessä ja ketju saikin hyvin tilanteita luotua. Uskoisin, että Kulemin tulee siinä jatkamaan. Capuano taisi pelin jälkeen jotain mutista mahdollisista ketjumuutoksista.

Tavares valitteli löysää asennetta ja itse asiassa ykkösketjun peli omalla alueella oli todella kamalaa. Kapteeni itse menetti pari kertaa kiekon vaarallisesti ylimielisellä pelaamisella omalla alueella ja ykkösen kiekoton pelikään ei ollut parhaalla tasolla. Ryan Strome jatkoi hyviä otteita kiekollisena, kiekoton pelaaminen on yhä suuri ongelma, onneksi siellä on vierellä Frans Nielsen, joka on ehkä maailman aliarvostetuin jääkiekkoilija. Jäätävää duunia illasta toiseen.

Cizikas pääsi pelaamaan pari vaihtoa kakkosylivoimaa, ja on ehkä muutenkin näyttänyt hieman paremmalta kiekollisena tällä kaudella. Clutterbuck taisi hankkia kolme jäähyä vastustajalle, sinänsä ihan hyvä asia, mutta yksi oli ainakin sellainen tilanne, että olisi ehkä ollut ns. aihetta vastata puhelimeen Polakin tullessa kyselemään, kun oma taklaus oli ihan siinä rajamailla hakiko taklauksen jalalla. Varmasti ihan saatanan ärsyttävä jätkä, mutta no, olihan sielä samanlainen koira toisellakin puolella.

Torstaiyönä Boychuk saa vastaansa vanhat joukkuekaverit, kun Bruins tulee vastaan. Uskoisin tosiaan, että maalivahti vaihtuu ja että ykkösen laitaan vaihdetaan vasen laituri. Conacher oli aivan kuutamolla eilen, vauhtia on, mutta oli kyllä muutama sellainen liike että piti oikein ihmetellä mitä kaveri tekee. Olikohan kolmannessa erässä kun pakki löi kiekon ylös vasemmalle rännin kautta, Conacherilla oli mahdollisuus ottaa kiekko laidassa, mutta tekikin jonkun ihme pyörähdyksen eri suuntaan. Välillä näytti, että Conacher pelkäsi joutuvansa ottamaan kiekon haltuunsa.

Maalinteko on onneksi toiminut mukavasti ja kauden alku on ollut kokonaisuudessaan plusmerkkinen. Uskoisin Leafs pelin jälkeisten kommenttien perusteella asenteen ainakin olevan sata lasissa koko pelin torstaina.
 

passenger

Jäsen
Jaahas, pieniä tapahtumia. Grabovski asetettu IR-listalle 16.10.alkaen ja Colin McDonald laitettu waiverseihin. Anders Lee nostetaan ilmeisesti ylös ja Visnovsky rupeaa olemaan pelikunnossa. Hickey on saanut ilmeisesti aika reippaasti tikkejä leukaan ja Hamonicillakin on ilmeisesti jotain pientä ja pelaaminen epävarmaa.
 

Juzbe#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Islanders, HPK
Toronto-matsi jäi minulta katsomatta mutta ehkä hyvä niin, silä passengerin kommenttien perusteella pelaaminen oli samanlaista löysäilyä kun Penguinsia vastaan. Jotenkin vaan tuntuu että kun Tavaresin ketjun peli ei toimi ja Grabovskin loukkaantuminen sekoittaa ketjuja, ei joukkueen peli enää olekaan niin lennokasta kun mitä se oli ensimmäisessä neljässä ottelussa. Ykkösketjun otteet harmittavat eniten, heiltä kuitenkin vaaditaan paljon ja vaikka Tavaresin oman pään pelaaminen ei ikinä ole ollut loisteliasta, täytyy sen parantua jos joukkue haluaa pärjätä. Kapteenin täytyy johtaa joukkuetta hyvällä esimerkillä eikä ylipitkillä vaihdoilla ja löysillä ratkaisuilla.

Halakista sanoisin sen verran että ei häntä voi hirveästi alkaa näillä näytöillä haukkumaan. Nabokoviin vertaaminen on kyllä ihan osuvaa koska molemmat ovat samankokoisia ja -tyylisiä maalivahteja. Täytyy muistaa että esimerkiksi toissakaudella Nabokov oli yksi joukkueen parhaista pelaajista kun Isles marssi playoffeihin. Myös viimekaudella Nabokov pelasi hyvin ja oikeastaan hänen loukkaantumiset pilasivat kauden. Tällä hetkellä Halak on ehkä esittänyt samantasoisia otteita kun Nabokov Isles-paidassa mutta olen varma että häneltä löytyy vielä lisää. Halak on kuitenkin maalivahti, joka voi oikeasti viedä joukkueen pitkälle kuten esim. 2010 keväällä Canadiens-nutussa. Lisäksi nyt käytössä on myös Johnson, jonka otteista ainakin minä pidin hänen enimmäisessä pelissä ja harjoituskaudella.

McDonaldin siirto waiversiin ja Leen nosto ylös oli mielestäni täysin oikea ratkaisu, McDonald on pelannut aikaisempina kausina ihan kelpo tasolla mutta nyt se ei oikein riitä. Hamonicin kohdalla toivoisin että häntä ei peluutettaisi väkisin jos hänellä on jotain pientä vammaa, puolustuksessa on kuitenkin sen verran leveyttä että kyllä pitäisi olla varaa lepuuttaa pelaajia tarvittaessa.

Bostonista olisi sitten voitto jo tilauksessa, kaksi tappiota putkeen ei vielä hirveästi paina mutta kolmas saattaa jo vähän kirpaista. Varsinkin asenteen ja taisteluilmeen täytyy nyt parantua selvästi.
 

passenger

Jäsen
Lee sieltä tosiaan nostettiin ylös, mutta jostain syystä Conacher jatkaa yhä tuossa Tavaresin ja Okposon kanssa. Lee on harjoituksessa mennyt Nelsonin ja Stromen kanssa, varsinainen junnukenttä siis. Kulemin - Nielsen - Bailey ja Martin - Cizikas - Clutterbuck muut ketjut. Hamonicilla on joku alavartalovamma day-to-day -statuksella eikä ole mukana Bostonissa. Visnovsky sen sijaan on toipunut ja palaa pelaavaan kokoonpanoon. Johnson aloittaa maalissa. Bruinissilla maalissa ilmeisesti Svedberg.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Hickey on saanut ilmeisesti aika reippaasti tikkejä leukaan
Onneksi ei käynyt pahemmin, melko erikoinen tilanne, enpä muista nähneeni että pelaaja yrittää tuollaista jenkkifutistaklausta heittää kaukalossa jalkoihin. Näytti pahalta kun piteli kaulaansa luistellessaan vauhdilla vaihtoon kaulaansa pidellen, mutta onneksi tosiaan oli sitten vähän ylemmäksi osunut luistin.

Olipas mukava katsella Kuleminin pelaamista vieraassa paidassa, ainakin hartiavoimin teki töitä, vaikkei sen kummempaa sitten saanutkaan aikaan. Hieno pelaaja.
 

passenger

Jäsen
Onneksi ei käynyt pahemmin, melko erikoinen tilanne, enpä muista nähneeni että pelaaja yrittää tuollaista jenkkifutistaklausta heittää kaukalossa jalkoihin. Näytti pahalta kun piteli kaulaansa luistellessaan vauhdilla vaihtoon kaulaansa pidellen, mutta onneksi tosiaan oli sitten vähän ylemmäksi osunut luistin.

Olipas mukava katsella Kuleminin pelaamista vieraassa paidassa, ainakin hartiavoimin teki töitä, vaikkei sen kummempaa sitten saanutkaan aikaan. Hieno pelaaja.

Juu tuo oli kyllä jopa hieman koominen tilanne, kun Hickey taisi menettää mailansa ja näki, että vastustaja on pääsemässä karkuun eikä oikein tiennyt mitä olisi tehnyt, niin syöksyi sitten jalkoihin. Kulemin on ollut kyllä positiivinen ilmestys ja oli sitä eilenkin Bruinsia vastaan.

Tiukan taistelun jälkeen pisteet siis haettu Bostonista. Ottelun alku lupasi hyvää ja ensimmäinen erä oli hienoista Islandersin hallintaa. Frans Nielsen vei joukkueen 1-0 johtoon Baileyn hyvästä esityöstä, ketju Kulemin - Nielsen - Bailey pelasi erittäin hyvin ja sai hyviä tilanteita luotua ensimmäisessä erässä. Valitettavasti heti toisen erän alussa Bailey joutui jättämään pelin kesken ilmeisesti Chris Kellyn huidottua sen verran käsille, että ilmeisesti ranne murtui. Eri julkaisuissa tosiaan on spekuloitu murtuiko ranne tuosta Kellyn huitaisusta vai vasta hetken kuluttua pakin ajettua Baileyn laitaan. Harmittava homma, sillä Bailey on aloittanut kauden todella vahvasti.

Huolimatta siitä murtuiko ranne huitomisesta vai ei, tilanne oli selvä jäähyn paikka. Tuomarilinja oli muutenkin aivan paska koko pelin. Tuon Baileyn huitomisen lisäksi Islanders pelaajilta lyötiin kahdesti maila käsistä jäähyn arvoisesti. Koukkimista ja kiinnipitämistä nähtiin molemmin puolin koko pelin ajan. Jäähyjä vihellettiin molemmille yksi kappale ensimmäisessä erässä. Boston kärsi myös todella erikoisista paitsiovihellyksistä, taisi olla ainakin kolme vihellettyä tilannetta, jotka eivät hidastuksen mukaan paitisioita ollut. Linjurit vihelsivät pelin poikki pari kolme kertaa Islandersin maalilla, vaikka kiekko oli vielä pelattavissa Johnsonin edessä. Tuomarityöskentely oli kokonaisuudessaan kamalaa katsottavaa koko pelin.

Toinen erä oli selvää Islanders hallintaa ja päättyikin Clutterbuckin ja Okposon näyttävillä maaleilla vieraille 2-0. Kolmannessa erässä Islanders passivoitui hieman liikaa ja Baileyn loukkaantuminen muutti hieman peluutusta. Tosin mielestäni valmennuskin hieman sekoili tuon peluutuksen kanssa.

Johnson pelasi loistavan ottelun maalilla, ja kun viimeksi manailin sitä, että koska viimeksi molari on voittanut Islandersille pelin, niin eilen voi kyllä sanoa, että Johnsonilla oli todella iso osuus voitossa. Kolmas erä oli melkoista selvitymistaistelua, uhrautuva puolustus ja Johnson kuitenkin kestivät. Täytyy myös sanoa, että Bostonin viimeistely oli todella luokatonta.

Saapa nähdä nostetaanko McDonald nyt takaisin, kun Bailey loukkaantui, uskoisin näin tapahtuvan. Hamonicin tervehtyessä tulee kokoonpanoon joka tapauksessa yksi paikka lisää. Nelosketju on ollut todella pirteä hyökkäyspäässä alkukaudesta, mutta oman pään pelissä olisi parannettavaa. Kaikkien pelintekijöiden isä ja äiti, Matt Martin, laittoi Clutterbuckin 3-1 maaliin näyttävän selän taakse syötön. Piti oikein hieraista silmiä, mitä tapahtuu!

Nielsen avasi siis kauden maalitilinsä ja pelasi muutenkin hyvän ottelun. Pitää hieman kritisoida peluutusta siitä, että Nielseniä ei käytetty enempää kolmannessa erässä Bruinsin painostaessa kovaa. Nielsen on kuitenkin yksi liigan parhaista puolustavista hyökkääjistä. Mm. Matt Martin ja Casey Cizikas saivat kolmannessa erässä minuutin enemmän peliaikaa mitä Nielsen. Ykkösketjukaan ei ole kovin vahvasti omissa pelannut, mutta silti ykköstä kuormitettiin seitsemän ja puolen minuutin peliajoilla kolmannessa, ja Nielsen puolestaa ja vain hieman yli neljään minuuttiin. Käsittämätöntä toimintaa valmennukselta.

Baileyn loukkaantuminen hieman sotki ketjuja ja Kulemin pelasi pääsääntöisesti ykkösen laidalla. Lee pelasi ok ottelun, väkevää vääntöä laidoissa ja maalin edessä. Thomas Hickey pelasi leukasuojan kanssa, mutta otteet olivat hyvät. Vaikka molemmat ovet pienikokoisia, niin tuo Hickey - Visnovsky pakkipari tuntuu toimivan hyvin, se toimi itse asiassa jo viime kaudellakin hyvin. Eniten vaikeuksissa olivat de Haan - Strait. Istuttaisin Hamonicin tuohon de Haanin viereen, sillä mielestäni sekin pari on toiminut aiemmin hyvin.

Seuraavaksi lauantaina Dallasia vastaan kotipeli. Toivoisin Johnsonin jatkavan maalilla ja uskoisin McDonaldin nousevan takaisin kokoonpanoon. Jos olisin Capuano, niin laittaisin ketjut näin:

Kulemin - Tavares - Okposo
Lee - Nielsen - Strome
Martin - Cizikas - Clutterbuck
Conacher - Nelson - McDonald
 

MikkoPNT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa.
@NYIslanders
#Isles lines at practice: Kulemin-Tavares-Okposo; Grabovski-Nielsen-Conacher; Lee-Nelson-Strome; Martin-Boulton-Cizikas-Clutterbuck

Näin Islandersin Twitter ilmoittaa treenien ketjuiksi.

Oli kyllä todella maukas voitto, etenkin kun se tuli aina vaikeasta Bostonista. Vieraiden peli pysyi kasassa n. 45 minuuttia, viimeisessä erässä Boston sai mankelin käyntiin ja pääsi myllyttämään. Mitä tuossa edellä pohditiin noista ketjujen peliajoista viimeisessä erässä, niin erässähän oli monta sellaista tilannetta, että Islesin pelaajat joutuivat tekemään todella ylipitkiä vaihtoja, kun se joutui lyömään pitkää selvitäkseen. Ainakin ykkönen joutui kerran tälläiseen, jolloin vierailijat ottivat aikalisän lepuuttaakseen pelaajiaan.

Johnson oli kyllä todella erinomainen maalissa. Vaikka kaikki kiekot eivät tarttuneetkaan, jäi Johnsonista todella rauhallinen ja varma kuva.
 

passenger

Jäsen
@NYIslanders
#Isles lines at practice: Kulemin-Tavares-Okposo; Grabovski-Nielsen-Conacher; Lee-Nelson-Strome; Martin-Boulton-Cizikas-Clutterbuck

Näin Islandersin Twitter ilmoittaa treenien ketjuiksi.

Oli kyllä todella maukas voitto, etenkin kun se tuli aina vaikeasta Bostonista. Vieraiden peli pysyi kasassa n. 45 minuuttia, viimeisessä erässä Boston sai mankelin käyntiin ja pääsi myllyttämään. Mitä tuossa edellä pohditiin noista ketjujen peliajoista viimeisessä erässä, niin erässähän oli monta sellaista tilannetta, että Islesin pelaajat joutuivat tekemään todella ylipitkiä vaihtoja, kun se joutui lyömään pitkää selvitäkseen. Ainakin ykkönen joutui kerran tälläiseen, jolloin vierailijat ottivat aikalisän lepuuttaakseen pelaajiaan.

Johnson oli kyllä todella erinomainen maalissa. Vaikka kaikki kiekot eivät tarttuneetkaan, jäi Johnsonista todella rauhallinen ja varma kuva.

Hyvä huomio noista peliajoista, ja näinhän kävi itse asiassa tuolle nelosketjullekin, että joutuivat pelaamaan todella pitkiä vaihtoja noiden myllytyksien takia. Ihmettelen lähinnä sitä, että Nielseniä ei laitettu useammin aloittamaan. Varsinkin kolmoserässä, kun tuo peli painui lähes poikkeuksetta omaan päähän, Nielseniä olisi voinut käyttää enemmän ja kun ketjuja sekoiteltiin muutenkin, niin siinä tanskalaisen rinnalla olisi voinut käyttää muita kuin Conacheria ja Stromea ja hyödyntää Nielsenin vahvuuksia.

Toivottavasti Grabovski olisi jo pelikunnossa, hän tuo huomattavasti leveyttä tuohon rosteriin Baileyn jäädessä sairaslomalle. Johnson vaikutti mielestäni jo harjoituspeleissä erittäin varmalta. Hieno homma, että on kaksi nhl-tason maalivahtia.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Dallas @ Islanders 5-7

Hyppäsin kelkkaan vasta 4-4-tilanteessa, joten kummoistakaan analyysiä ei kokonaisuudesta voi antaa, mutta taas hyvästä joukkueesta onnistuivat raapimaan voiton. Omiin meni viisi ja Tavares veti kiikareilla, mikä kertoo nykyjengin leveydestä ja oman pään haavoittuvuudesta.

Dallasin piti olla väsynyt ja heidän mokkensa antoi tasoitusta minkä pystyi, mutta aika vaarallinen tuo poppoo oli ihan loppuun asti. Illan erikoinen tapahtui ihan lopussa kun Isles heitti pitkän kiekon kun kellossa oli noin 13 sekuntia ja kello kävi vielä ehkä sekunnin vihellyksen jälkeen. Torontossa kuitenkin palauttivat kelloon peräti kolme sekuntia. En tajua miten päätyivät moiseen, vaikka onneksi se ei koitunut kohtaloksi vaan päinvastoin, sillä Nielsen sinetöi hattunsa 0,1 sekuntia ennen summeria. Silti outoa, kun liigalla on oma porukkansa, jonka tehtävä on näitä valvoa ja silti menee noin vihkoon. Linkissä vielä tuo pitkä kiekko kellon kera kuvina.

Olen kyllä todella ihastunut Kuleminin tekemisiin. Lienee ehkä lempparini koko jengistä tällä hetkellä, sillä arvostan juuri tuollaista työmoraalia sekä härkämäistä puskemista laidoissa ja karvauspelissä. Ei voi olla mukava pelata tuollaista pitbullia vastaan. Tulee ihan Bobby Nystrom mieleen, sillä vaihdosta toiseen Kuleminkin pistää itsensä likoon ja pienillä asioilla tekee ketjukaveriensa pelin helpommaksi. Täydellinen laituri Nielsenille, sillä nyt tanskalaisella on luotettava kahden suunnan pelaaja, joka antaa vapauksia panostaa myös hyökkäävämpään peliin pelkän shutdown-roolin sijaan.

En ihan ymmärtänyt miksi Capuanon piti mennä yv:tä sörkkimään pudottamalla Boychukin ykkösporukasta. Toki häntä tarvitaan surkean av:n parantamiseen, johon Visnovsky ei kykene, mutta miksi pilata toimiva yv-konsepti täysin syyttä?

Maalivahtipeli on vieläkin kysymysmerkki, mutta nyt kun muut palaset ovat paremmin kohdallaan kuin aikoihin, niin jotenkin luottavaisin mielin vielä uskoo tuonkin osa-alueen loksahtavan paikoilleen. Tuskin torjuntaprosentit liigan kärkeen nousevat koskaan, mutta tällä hyökkäyskalustolla maalivahdilta ei vaaditakaan illasta toiseen ihmetekoja.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Pari erää jaksoin katsella, mutta Nielsenin kolmannen erän kolmen maalin masurkka jäi näkemättä, kun nukkumatti vei voiton.

Puolustus ja maalivahti Johnson eivät todellakaan vakuuttaneet... Räikeimmin Johnsonin piikkiin meni Starsin avausmaali, ei tuollaisia reboundeja vain saa antaa! Myös Seguinin 3-2 kavennus livahti helposti ja siitä Stars saikin momentumin, jonka voimalla käänsivät hetkeksi pelin itselleen. Toivottavasti tämä oli vain äkillinen notkahdus Johnsonin otteissa, sillä edellisissä pelaamissaan peleissä hän on juttujen mukaan ollut ihan mainio?

Onneksi kuitenkin Islanders pystyi jälleen kääntämään pelin vielä itselleen vaikka matossa käytiinkin jo. Tavaresilla oli vapaailta, mutta onneksi tehoja näyttää löytyvän nyt laajalta rintamalta. Kulemin oli, kuten yllä jo FI totesi, erittäin mainio. Näyttävä alivoimamaali ja loistavaa duunia kautta linjan.

Hamonic on ilmeisesti day-to-day ylävartalovammansa kanssa. Toivotaan pikaista paluuta, sillä Starsia vastaan puolustus oli paikoitellen pahasti helisemässä. Esimerkiksi Roussel sai lusikoida 3-4 maalin kaikessa rauhassa Johnsonin nokan alta sisään.

Mikä lie Grabnerin toipumisennuste tällä hetkellä? Ykkösketjun vasemman laidan tontti huutaa tällä hetkellä Conacheria laadukkaampaa kaveria, joten siinä lienee Grabsin tontti, kunhan toipuu vammastaan. Conacher on luisteluvoimainen kaveri, joten menee hyvin kolmos- tai nelosketjussa duunarina.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Avalanchea vastaan laukaukset 40-23 Islesille ja 0-5 tappio... Matsia en nähnyt, mutta kyllähän tuo maalivahtipeli huolestuttaa. Halak möhli useamman maalin Jets-tappiossa ja nyt Johnson otti 100-0 pataan maalivahtien taistelussa. Johnsonille on tehty kahdessa viime pelissä 10 maalia. Vielä en maalaile piruja seinille, mutta seuraava peli olisi syytä voittaa ettei jo perinteeksi muodostunut marraskuun syöksykierre ole taas todellisuutta...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös