New Jersey Devils 2014–2015

  • 83 048
  • 253

Izeq

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Kyllä siihen Giontan av pelaamiseen ilmeisesti jonkun verran herättiin, kun Devilsin ainoan rangaistuksen aikana viimeisessä erässä hyökkääjinä olivat Zajac Cammalleri ja Elias Henrique, jos en nyt ihan väärin muista. Mutta eiköhän Gionta jatkossa pääse oman pään av alotuksiin taas.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Joo, on totta, että kolmannessa erässä Devils kuormitti avainpelaajiaan varmistaakseen johtoasemansa. Giontan peluuttaminen alivoimalla on sinänsä ymmärrettävää varsinkin kuormituksen tasaamisen näkökulmasta. Ongelmat syntyvät siitä, että DeBoer pistää Giontan (ja aiemmin CBGB-ketjun) väärillä hetkillä jäälle esimerkiksi tärkeisiin oman pään aloituksiin, tai puolustamaan johtoasemaa vastustajan parhaita pelaajia vastaan.
 

Izeq

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Oli pakko jättää ravintolaan meno väliin, jotta näkee Devilsin matsin.

Onneksi nimittäin lähinkin kotiin, tästähän tulee oikein viihdyttävä ottelu kaikin puolin. Ekan erän jälkee jo huikeat 4 - 0 paholaisille, maalien teosta vastaten pääasissa puolustajat, lukuun ottamatta Havlatin maalia, joka stuli ohjattua Gelinasin vedosta. Seversonille uran eka, iso peukku. Kapteeni Salvador rupesi viimesellä minuutilla nyrkkihippasille Thorntonin kanssa, joka päättyi ennen kuin kerkesi oikein alkamaankaan. Lisäksi erän päättyessä Pantterien pojilla alkoi jo kiristää jonkun verran, kun siinäkin oli jotain tönimistä puolin ja toisin.
 
Viimeksi muokattu:

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Lentävä lähtö kauteen: kaksi matsia, kaksi voittoa. Uusista kavereista (Cammalleri, Havlat) on varmasti paljon iloa tulevaisuudessa. Ylivoima pyörii hyvin, ainakin Florida oli jatkuvasti helisemässä. Puolustusta pidin ensi alkuun kysymysmerkkinä, mutta toistaiseksi homma on toiminut. Adam Larsson istuu katsomossa, lieneekö enne jostakin? No, niin kauan kuin pisteitä rapisee ei kokoonpano muutu, se on selvää.

Mikä muuten on Gomezin tilanne? Joku kirjoitti että jatkaa Devilsin mukana ilman sopimusta..?? Ymmärtääkseni Alaskan villeleino pelasi kelvollisesti harjoitusmatseissa. Pidetäänkö Scottia ässänä hihassa mahdollisia loukkaantumisia silmälläpitäen? Jos joku joutuu lasarettiin, sorvataan Gomezille äkkiä joku paperi ja heitetään kehiin?

Ainakaan vielä ei Martya ole ollut liian ikävä. Schneider hoitaa tonttinsa kunnialla. Pappaosasto (Jagr, Zubrus, Elias) ilahduttaa. Zajacilla taitaa olla dieselmoottori, kun ei vielä ole oikein herännyt kauteen. No, aikaa on. Florida-matsi sai Pirufanin iloiseksi, neljä kaappia ensimmäiseen erään ja homma oli selvä. Tätä rataa kun kulkisikin... Takapakkia tulee välillä, mutta jotenkin on sellainen kutina että tämä nippu kyllä pelaa playoff-kiekkoa keväällä 2015.
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Lisäksi erän päättyessä Pantterien pojilla alkoi jo kiristää jonkun verran, kun siinäkin oli jotain tönimistä puolin ja toisin.

Ja tuosta ainoastaan Ruudulle kaksiminuuttinen ja Devils joutui alivoimalle.

Mikä muuten on Gomezin tilanne? Joku kirjoitti että jatkaa Devilsin mukana ilman sopimusta..?? Ymmärtääkseni Alaskan villeleino pelasi kelvollisesti harjoitusmatseissa. Pidetäänkö Scottia ässänä hihassa mahdollisia loukkaantumisia silmälläpitäen? Jos joku joutuu lasarettiin, sorvataan Gomezille äkkiä joku paperi ja heitetään kehiin?

Todennäköisesti juurikin näin. Gomezhan ei saa matkata Devilsin mukana, mutta on Newarkissa harjoittelemassa itsekseen. Loukkaantumisia vartenhan tuo siellä taitaa olla.

Hienoa, että kausi on aloitettu hyvin. Taaskaan ei tosin saatu täysipainoista 60 minuuttia pelattua, vaan riitti ensimmäisen puolikkaan hyvä peli. Maalinteko ei ole poikkeuksellisesti ollut ongelma, vaan kahteen peliin ollaan saatu 11 maalia tehtyä - vertailun vuoksi viime kaudella kesti 5 peliä ennen kuin päästiin vastaaviin lukemiin ja Schneiderin ensimmäisissä 9 pelissä Devils onnistui maalinteossa vain kymmenen kertaa.

Devilsille pitkä miinus kurinalaisuudesta. 8 alivoimaa on ihan liikaa yhteen otteluun. Erityisesti nelosketju saisi petrata, 5 kakkosta yhdelle ketjulle samaan peliin... Toki mukana oli pari epäonnista kiekko katsomoon -jäähyä, mutta parempia joukkueita vastaan ei yksinkertaisesti ole varaa tuollaiseen jäähymäärään.

Maaleista neljä tuli pakkien viivavedoista. Ruutu ja Havlat ohjasivat Gelinas'n viivavedot sisään tehden tilanteeksi 2-0. Cammalleri ohjasi puolestaan Zidlickyn lämärin ylivoimalla. Cammallerin jo kauden kolmanteen maaliin kakkossyötön sai Damon Severson, jolle piste oli uran ensimmäinen ja vielä erän loppuun tuli sitten se Seversonin ensimmäinen maalikin.

Toisen erän alussa Clowe iski kauden ensimmäisensä Ryderin esityöstä, joka riitti Luongolle ja ilmeisesti myös Devilsille, sillä Al Montoyan taakse ei saatu maaliakaan tehtyä.

Erikoistilannepelaaminen ja Schneiderin pelaaminen olivat ehdottomasti parempaa kuin Flyersia vastaan. YV teki 2 maalia viidellä ylivoimalla ja alivoima tappoi seitsemän kahdeksasta. Schneider puolestaan sai venyä 28 laukauksen tielle (1 päästetty maali).

Pisteet ovat ainakin jakautuneet tasaisesti, mitä tällä rosterilla sopiikin odottaa. Jo 10 pelaajaa saanut kasaan vähintään 2 pistettä. Ainoastaan Gionta, Tootoo, Salvador ja Zajac ovat kenttäpelaajista yhä pisteittä. Seuraavaksi saadaankin sitten kovemman luokan vastustaja, kun Floridan kiertue jatkuu ti-ke -välisenä yönä yhtä idän suosikkeihin kuuluvaa Tampaa vastaan.
 

Weikkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, RoPS, Devils, 49ers, LFC
Hyvin on lähtenyt kausi käyntiin. Viimeöinen peli oli avauserän puolesta oikein komeaa katsottavaa, ja vastustajan selkäranka katkesikin melko nopeasti. 5-0 -tilanteen jälkeen loppupeli olikin lähinnä johtoaseman pitämistä ja säästelyä. Hienoa nähdä, että maaleja syntyy!

Pisteet ovat ainakin jakautuneet tasaisesti, mitä tällä rosterilla sopiikin odottaa. Jo 10 pelaajaa saanut kasaan vähintään 2 pistettä. Ainoastaan Gionta, Tootoo, Salvador ja Zajac ovat kenttäpelaajista yhä pisteittä.
Laskeskelin lisäksi että Devilsin 11 maalilla on 10 eri tekijää, ainoastaan Cammalleri on tehnyt kaksi joista toisen tyhjiin Flyersiä vastaan. Leveyttä siis todellakin löytyy Devilsistä tällä hetkellä.

E:
Zidlickyn maali merkittiin lopuksi Cammallerille, joten 9 eri tekijää ja Cammallerilla kolme maalia.
Seison korjattuna.
 
Viimeksi muokattu:

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Laskeskelin lisäksi että Devilsin 11 maalilla on 10 eri tekijää, ainoastaan Cammalleri on tehnyt kaksi joista toisen tyhjiin Flyersiä vastaan. Leveyttä siis todellakin löytyy Devilsistä tällä hetkellä.

Zidlickyn maali merkittiin lopuksi Cammallerille, joten 9 eri tekijää ja Cammallerilla kolme maalia.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Puoli peliä erinomaista peliä, jonka aikana Panthers oli täysi vastaantulija. Montoyaa vastaan tuli vielä muutamia hyviä paikkoja, mutta sitten peli hajosi jäähyihin ja aavistuksen huolimattomaan pelaamiseen. Parannettavaa jäi siis ensi peliin, mikä on toki odotettavissakin tässä vaiheessa kautta.

Pelissä näkyy silti paljon hyviä asioita, ja silloin kun joukkue jaksaa luistella ja tehdä täysillä töitä, Devilseillä on mahdollisuus voittoon joka pelissä.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Panthers-ottelu onkin jo hyvin purettu muiden kirjoittajien kontribuutioissa, mutta heitetäänpä joukkoon vielä pari omaa ajatusta lauantain matsista.

Kauden avausotteluissa Devils on onnistunut juuri niissä asioissa, jotka olivat viime vuonna joukkueelle kaikkein hankalimpia. Erityisen ilahduttavaa on maalinteko tasaviisikoin ja kaivattujen ohjurimaalien paluu maalikimaroihin. Devilsin hyökkääjät menevät huomattavasti nälkäisemmin maalin eteen ja työ on palkittu ruhtinaallisesti. Cammalleri, Ruutu ja Havlat ovat tuoneet Devilsille lisävoimaa nimenomaan maalin edustalle. Parisen ja Clarksonin lähdettyä paholaisilta on puuttunut pelaaja/pelaajia, jotka ohjaavat ja sörkkivät irtopalat verkkoon. Tämä osasto on parin vuoden tauon jälkeen kunnossa, varsinkin jos vielä Ryane Clowe kestää ehjänä.

Pete DeBoer puhui harjoitusleirin aikaan, että viime kaudesta opittuna läksynä kiekkoa pyritään toimittamaan suoraviivaisemmin maalille ja tämän reseptin avulla myös Panthersia vastaan saatiin tulosta oikein roppakaupalla. Hyökkäyksen viime kautta laadukkaampi pelaajamateriaali, parempi roolitus ja aggressiivisuus antavat myös puolustajille enemmän vaihtoehtoja hakea joko suoraa laukausta tai syöttöä. Alku on lupaava, mutta katsotaan nyt vielä, miten homma toimii tiiviimmin puolustavia joukkueita vastaan ja kun kauden mittaan vastustajat oppivat ennakoimaan Devilsinkin metkut.

Mielestäni lopputulos 1-5 kuitenkin mairittelee Devilsiä ja kertoo ennen kaikkea siitä, miten pahasti Panthers oli pihalla omalla alueellaan. Roberto Luongo oli voimaton maalissa, kun Panthers-puolustajat hävisivät toistuvasti kaksinkamppailut maalilla ja laidoissa. Etenkin Seversonin ja Clowen maaleja edelsi karkeat oman pään virheet, joista Devils rokotti. Kuten FiFi mainitsi edellä, Devils jäähyili aivan liikaa ja teki johtoasemassa pelaamisesta vaikeaa. Pelaaminen on pääosin hyvin uomissaan, mutta nuo huolimattomat jäähyt pitää saada karsittua pois. Onneksi Cory Schneider oli Panthersia vastaan mies paikallaan. Hän piti torjunnoillaan Panthersin etäällä, eikä antanut toivoa comebackista. Erityisesti kolmannen erän alun jäähysuman aikana Schneider hoiti oman tonttinsa kunnialla.

Seuraavaksi vastaan asettuva Tampa on todennäköisesti parempi mittari Devilsin vireelle kuin luokattomasti puolustaneet Flyers ja Panthers. Eipä silti, kyllähän 11 tehtyä maalia ja neljä kerättyä pistettä lämmittävät kovasti riippumatta siitä, mikä vastustajan päivän kunto on ollut. Ja varsinkin nyt alkukaudesta on pedattava asemat pudotuspelitaisteluun, kerättävä "helpot pisteet" plakkariin ja nautittava tällaisista peleistä, joissa voi kierrättää kaikkia neljää ketjua ja keventää avainpelaajien kuormitusta.

Damon Severson tosiaan korkkasi maali- ja pistetilinsä auki ja teki kokoonpanomuutoksista jälleen vähän vaikeampia. Severson oli jälleen varsin hyvä ja hoiti tonttinsa kuin kokeneempi veteraani. Näillä esityksillä hän on ansainnut ainakin pari ottelua lisää ylhäällä ja eiköhän hänelle anneta peliaikaa ainakin kotiavauksessa, jonne hänen vanhempansa ovat tulossa seuraamaan poikansa otteita. Ja kyllähän Damon-pojan otteita on kelvannutkin esitellä.
 

Andji

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kulloinkin minkäkin liigan hallitseva mestari
Viime yönä pelattiin kolmas matsi neljän vierasmatsin putkesta ja kaksi pistettä jäi matkaan Tampa Baystäkin. Lightning tuli alussa päälle kovaa ja sai monia tekopaikkoja. Devilsin kannalta oli onni, että laukaukset menivät pääsääntöisesti joko ohi tai suoraan päin Schneideriä. Joukossa oli tosin muutamia oikeasti vaarallisia paikkoja (mm. Kucherovin melkein maali ensimmäisessä erässä), joissa Schneider joutui venymään parhaimpaansa. Ja voi pojat millainen esitys se olikaan! Jumalauta mä pidän tuosta jätkästä. Brodeur oli ja on edelleen minun mielestäni kaikkien aikojen maalivahti, mutta Devils ei hänen puuttumiseensa tällä kaudella kaadu, siksi näyttävää ja tuloksellista oli Schneiderin peli. Valitettavasti nollat menivät kolmannessa erässä, mutta erinomainen peli muuten.

*** Schneider
** Greene
* Cammalleri

Cammalleri on tuonut kaivattua maalintekovoimaa joukkueeseen, vaikka onnistumisia onkin tullut laajalla rintamalla. Greeneltä oli taas vahva esitys. Ensimmäisen erän kampitusjäähy Greenelle tuli todella heppoisesti Stamkosin sukellettua.

Epäonnistujia ei suuremmin ollut, vaikka silloin tällöin pirupaidat olivatkin köysissä Lightingin hyökätessä täydellä teholla. Valitettavasti Damon Seversonille osui vähän huonompi päivä; käsittämättömiä syöttöjä ja löysää pelaamista ajoittain. Kapteeni Salvadorin paikka ei mielestäni ole pelaavassa kuusikossa. DeBoerin on paha lähettää kapteeniaan katsomoon ja kapteeniuden siirtäminen (Greenelle, kiitos) ennen ensi kautta taitaa olla liian suuri pala. Vituttaa näin jälkikäteen ajateltuna se kevään 2012 Salvadorin suonenveto. Enkä ole ainoa.

Jos Schneider jatkaa viimeöisiä otteitaan jatkossakin, niin Devilsin voittaminen tulee tällä kaudella olemaan to-del-la vaikeaa. Tästä on erittäin hyvä jatkaa!
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Epäonnistujia ei suuremmin ollut, vaikka silloin tällöin pirupaidat olivatkin köysissä Lightingin hyökätessä täydellä teholla. Valitettavasti Damon Seversonille osui vähän huonompi päivä; käsittämättömiä syöttöjä ja löysää pelaamista ajoittain. Kapteeni Salvadorin paikka ei mielestäni ole pelaavassa kuusikossa. DeBoerin on paha lähettää kapteeniaan katsomoon ja kapteeniuden siirtäminen (Greenelle, kiitos) ennen ensi kautta taitaa olla liian suuri pala. Vituttaa näin jälkikäteen ajateltuna se kevään 2012 Salvadorin suonenveto. Enkä ole ainoa.

Seversonin esitys ei omaan silmään ollut niin heikkoa, mitä kuvailit, mutta oli silti yksi huonoimmin pelanneista loistavan ottelun pelanneesta Devils-miehistöstä. Otti myös huolimattomuuttaan kaksi jäähyä.

Salvador on hmm.. yritän välttää sanan huono käyttöä, sillä ei NHL:ssä huonoja pelaajia pelaakaan. Salvadorissa on se ongelma, että mikäli hän ei pelaavassa kuusikossa ole, kuka hänet korvaisi? Salvador tuo kuitenkin sitä fyysisyyttä ja alivoimapelaamista, jota lähti kesällä Faynen ja Volchenkovin mukana paljon. Larsson olisi sinänsä luonnollinen valinta, mutta hän ei kuitenkaan ole Salvadorin tyylinen pelaaja. Jonkun Helgesonin voisi nostaa Albanysta kokeilemaan, mutta tämä edellyttäisi jonkinnäköisten siirtojen tekemistä, koska kokoonpano on nyt täynnä.

Itse peli oli mielestäni kokonaisvaltaisesti Devilsin paras tällä kaudella. Toki Flyers- ja Panthers-peleissä Devils pelasi ajoittain aivan huikeaa jääkiekkoa, mutta nyt pysyi paketti kasassa koko 60 minuuttia. Lisäksi onnistuttiin pitämään Stamkos ja Hedman nollilla, mikä on jo saavutus itsessään. Iso kiitos Cory Schneiderille, joka piti Lightningin alkurynnistyksen kurissa torjuen mm. Andjin jo mainitseman Kucherovin paikan lisäksi Valtteri Filppulan avopaikan hieman ennen tuota.

Ja Cammalleri. Ai, että kun tykkään miehen pelaamisesta. On ollut hyvä molempiin suuntiin ja osaa tehdä maaleja! Miksei me hommattu tätä kaveria jo viime kaudella? Oltaisiin voitu olla jopa playoffseissa...
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Tiukka peli, joka olisi voinut kääntyä miten päin tahansa. Lightningilla oli enemmän maalipaikkoja, mutta Devilsillä silti ehkä maalien lisäksi ne kaikkein parhaat paikat (etenkin Ryderin lähes suoraan syötöstä vedon torjuminen, kun edessä oli lähes tyhjä maali).

Kuten edellä olleet kirjoittajat mainitsivat, niin Schneider oli huikeassa vireessä pysäyttäen yhtä vetoa lukuun ottamatta kaiken. Tuossa Kucherovin tilanteessa Ruutu toki antoi hyvää lisäapua, olisihan eka yritys mennyt maaliin ilman mailan eteen laittamista. Ja Cammalleri on tosiaan ollut hyvässä vireessä sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Maalien lisäksi hän on pelannut erittäin hyvin muun muassa alivoimalla.
 

Izeq

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Itse pidän yön matsia keskinkerkaista huonompana. Heti pelin esimmäiset 8 minuuttia oli aivan Tampan peliä, vetojen ollen muistaakseni 8-1. Täskäkin selvittiin pääasiassa Schneiderin loisto pelaamisen ansiosta. Ilmeisesti vanha kone kestää lämmetä, kun ensimmäisen erän jälkipuoliskolla saatiin jo vähän pelistä kiinnikkin.

- Maalivahtipeli. Sanoisin, että peli voitettiin Schneiderin loistavan pelaamisen takia.
- Stamkosin pysäyttäminen. Asia olikin vahvasti tiedossa, että Stamkos pitää pystyä pysäyttämään ennen täyteen vauhtiin pääsemistä.
- Puolustuspeli jossain määrin onnistui. Tampalla oli
paikkansa tehdä enemmänkin maaleja.
- Hyökkäykseen lähtö. Ei voi olla noin verkkaista eteneminen kaverin päätyyn. Tampa pääsi melkeen aina koko ketjulla pelin alle, kun Devils lähti hyökkäämään. Lisää suoraviivaisuutta.
- Ylivoima. Ihmeellistä pyörimistä varsinkin Henriquen kentältä. Itse vaihtaisin Clowen sieltä pois. Ymmärtäisin jos olisi maalin edessä, mutta jotenkin pääsee aina siihen oikeaan laitaan pyörittelemään robottimaisesti kiekkoa viivaan tai toimistoon maalin taakse. Cammy Elias Havlat taasen toimi ihan hyvin, tai ainakin paremmin.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
No, jopas, meillähän on voittoputki meneillään. Paholaiset selvisi avauserän mylläkästä kuin koira veräjästä. Hiukan paremmalla viimeistelyllä ja tuurilla Lightning olisi voinut karata jo ensimmäisten viiden minuutin aikana tavoittamattomaan johtoon. Paholaiset olivat varsinkin avauserässä liikkeellä raskaalla jalalla ja alati jäljessä isäntiä. Toisaalta Devilsin diesel puksutti tasaisen tappavasti läpi ottelun, kun taas Lightningin meno hiipui hiljalleen rajun avauksen jälkeen. Historia toisti kuitenkin itseään ja Devils voitti Lightningin. Kaudesta 2005-2006 lähtien joukkueet ovat kohdanneet 35 kertaa runkosarjassa ja Devils on voittanut 23 kertaa. Tällä ajanjaksolla Tampa on onnistunut 17 kotiottelussa voittamaan Devilsin vain kuudesti.

Devilsin pelaamista on Lightning-ottelun perusteella helpompaa arvioida, koska matsi oli kauden ensimmäinen ns. normaali ottelu kauden käynnistäneiden hurlumhei-pelien jälkeen. Pelaaminen puolustusalueella ja keskialueella on kaukana valmiista, mutta hyökkäyspäässä asiat sujuvat kohtuullisen hyvin. Omista lähteminen oli viime yönä kovasti hankalaa, sillä Devils-viisikko oli usein hajallaan ja kiekollisten pelaajien huolimattomuus vain korosti ongelmia käynnistää hyökkäykset. Liian usein ensimmäinen syöttö annettiin vähän sinne päin pelaajalle, jotka ei ollut ihan siellä, missä piti. Tämän jälkeen nopea eteneminen vastustajan alueelle onkin jo aika vaikeaa. Toki kaikki kunnia myös Lightningin hyvälle karvauspelille, joka vei puolustajilta ylimääräisen tilan ja ajan pois.

Toinen huolestuttava (mutta korjattavissa ja ajan kanssa korjautuva piirre) oli se, miten Lightning toistuvasti korkkasi Devilsin puolustusryhmityksen auki parilla syötöllä ja sai pelattua liikaa vapaita vetopaikkoja. Onneksi tosiaan Lightning-hyökkääjien osumatarkkuus oli huono ja Schneider hoiti loput.

Ottelun ehdoton ykköstähti oli Cory Schneider, joka ratkaisi torjunnoillaan voiton Devilsille. Muita onnistujia olivat voittomaalin viimeistellyt Mike Cammalleri ja kauden avausmaalinsa viimeistellyt Travis Zajac. Tykkäsin Cammallerin otteista kovasti, koska hän laittoi itsensä likoon molemmissa päissä kenttää. Erityiskiitos pienistä onnistumisista kuuluu Zajacille ja Ruudulle, jotka tekivät voiton kannalta oleellisen tärkeät suoritukset omassa päässä. Ruutu pelasti kiekon maaliviivalta keskellä avauserän myllytystä ja Zajac voitti ratkaisevan aloituksen omassa päässä, eikä Lightning saanut enää lopussa rakennettua tekopaikkaa.

Damon Seversonin esitys näytti omaan silmään todella kaksijakoiselta. Hän väläytteli jälleen muutaman kerran kiekollista osaamistaan, huippuhetkenä avauserän oivaltava yhden kosketuksen syöttö, jolla hän ohitti Tampan karvauksen. Toisaalta Seversonkin joutui roiskimaan kiekkoa Tampan liukkaiden hyökkääjien paineen alla.

Bryce Salvador on näköjään tälläkin kaudella kovin ristiriitainen pelaaja. Hän on erittäin arvostettu ja pidetty pelaaja joukkueen keskuudessa, eikä häntä esimerkillisempää pelaajaa ole helppoa löytää. Otteet kaukalossa sen sijaan ovat hädin tuskin siedettäviä. Salvador (ja Zidlicky) oli jälleen viime yönä toistuvasti pulassa ja lopulta Lightningin ainokainenkin tuli tilanteesta, jossa Tyler Johnson kiersi Salvadorin luvattoman helposti. Tällä hetkellä Devils ei peluuta kuutta parasta puolustajaansa, mutta kokonaisuutta katsottaessa Salvadoria on oikeastaan mahdotonta sivuuttaa, koska joukkueella ei ole tällä hetkellä ketään, joka voisi korvata hänen roolinsa ja tuoda fyysistä kovuutta. Salvadorin penkittäminenkään ei oikein tule kysymykseen hänen asemansa takia. Toisaalta hänenkin kohdallaan on todennäköisesti jälleen vain ajan kysymys, milloin hän joutuu sivuun loukkaantumisen takia.

Ottelun tähdet

*** Schneider
** Cammalleri
* Zajac

Plussat ja miinukset

+ Schneiderin huippupeli
+ Voitto huonommallakin pelillä

- Heikko viisikkopuolustus
- Huolimaton kiekollinen pelaaminen
- Salvador-Zidlicky-kaksikon harhailu
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Ei tullut vieraskiertuesweeppiä, mutta onhan 3-1-0 ihan hyvä saldo neljästä vieraspelistä. Silti harmittaa tietysti tappio Capitalsille ja samat tunnelmat tuntuivat olevan pelaajien keskuudessa haastatteluiden perusteella.

Ensimmäinen erä oli Devilsiltä hyvää pelaamista ja lukemat olisivat voineet hyvinkin olla Devilsille 2-2 tasatilanteen sijaan. Kuka olisi muuten uskonut ennen harjoituskauden alkua, että Damon Severson on Devilsin maalipörssin toisella sijalla neljän pelatun ottelun jälkeen? Minä en ainakaan. Severson iski kaksi maalia Capsia vastaan ja on todellakin pelannut itsensä avauskokoonpanoon - ainakin niin pitkään kunnes heikompi jakso tulee alle. Toisessa erässä Devilsin pelin taso romahtikin sitten ja Capitals meni johtoon ja kolmannessa erässä meni sitten menojaan. Schneiderilta ei todellakaan ollut paras päivä ja hänet vaihdettiinkin pois kolmannen erän alussa Washingtonin 5-2 -maalin jälkeen. Schneideria ei kuitenkaan voi tappiosta syyttää, vaikkakin vähän paremmalla pelillä Devils olisi voinut näennäisesti roikkua mukana pelissä. Ainoastaan tuo viides maali menee täysin 21 laukausta torjuneen Schneiderin piikkiin, vaikka huonolla tuurillakin oli tuossa osansa. Clemmensen joutui puolestaan antautumaan kerran huikeaa alkukautta pelaavalle Andre Burakovskylle.

Jäähyjä otetaan yhä liikaa. Ainoastaan yhden ottelun enemmän pelannut Colorado on ollut alivoimalla enemmän kertoja kuin Devils. Itse asiassa Devils on ollut alivoimalla 5 kertaa useammin kuin yksikään toinen neljä ottelua tai vähemmän pelannut joukkue. Jäähyt ovatkin yksi syy, minkä takia Devils menetti otteensa pelistä toisessa erässä.

Martin Havlat kesti huimat kolme ja puoli peliä ilman loukkaantumisia. Tässä oli tosin huonoa onnea mukana eikä saikkua toivottavasti tullut pitkään. Ikävännäköinen tilanne silti, kun Chimera taklasi (puhtaasti) Havlatin päin toista päätuomaria ja Havlatin visiiri (ilmeisesti) rikkoi hänen ylähuulensa ja nenänsä tikkauskuntoon. Mitään virallisia tietoja Havlatin loukkaantumisesta ei ole, mutta ilmeisesti mitään muuta ei mennyt rikki.

Seuraavaksi vuorossa kotiavaus Sharksia vastaan. San Jose on aloittanut kautensa Devilsin tapaan kolmella voitolla ja yhdellä tappiolla - tosin rankkarisellaisella. Sharks on pelannut kaksi nollapeliä, mutta päästäneet kahdessa rankkareihin päättyneessä pelissä yhteensä 9 maalia, joten vaikea sanoa, mitä tuleman pitää.
 

Izeq

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Suosittelisin avausten harjoittelua. Vitun tyhmän näköistä. Oon sata varma, että neloskenttä on tuonut parhaimmalla prosentilla kiekon ylös. Mut ketjut yrittää jotain liian hienoa mihin ei selkeästi taidot riitä.

Paitsi Cammallerin maali, joka tuli tätä kirjottaessa. Suora hyökkäys -> maali.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Kaksi tappiota otteluista, joista molemmat olisi ollut voitettavissa. Capitalsia vastaan Cammallierilla ja Ryderilla loistopaikkoja, jotka Holtby pysäytti näyttävästi taidolla ja onnella. Mutta kun maalinteko ei maistunut Seversonia lukuun ottamatta, niin Capitals korjasi pistepotin. Sharksia vastaan Devilsin parhaat paikat tulivat vasta pelin toisella puoliskolla, mutta voittoon asti nekään eivät riittäneet, vaikka mm. Henrique pääsi testaamaan ohjausta suoraan Jagrin syötöstä.

Devils hävisi molemmat ottelut jotakuinkin samalla kaavalla: liikaa jäähyjä; melko keskinkertaista alivoimapelaamista, jossa Salvador on ollut usein maalien aikaan jäällä; Schneiderilta hyvien torjuntojen ohella myös helpohkoja maaleja (Capitalsien viides maali meni epäonnekkaasti päätypleksiin, Schneideriin ja siitä maaliin; Sharksia vastaan kolmas maali meni vähän halvalla); ei enää yhtä suoraviivaista peliä ja viivalta laukomista kuin voitto-otteluissa.

Plussaa edelleen Cammallerin maalivainusta, vaikka Sharksien eka (vai toka) maali tuli hänen jäähynsä aikana. Myös Severson on ollut edelleen melko hyvä, lukuun ottamatta läpiajoon johtanutta tilannetta. Tootoo ei ole tehnyt vielä kovin suurta vaikutusta. Saa nähdä, tekeekö DeBoer muutoksia seuraavan ottelun kokoonpanoon.
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Havlat joutui jättämään Sharks-pelin sivuun, vaikka olisikin halunnut pelata. Todennäköisesti hän ei kovin pitkään ole sivussa, sillä lopullinen päätös hänen pelaamisestaan tehtiin vasta alkulämmittelyjen jälkeen.

Pelistä vielä muutama viiva:

-Havlatin korvannut Brunner pelasi pirteästi kakkosen laidalla
-DeBoer tyypilliseen tapaansa harjoitti kolmannessa erässä ketjurulettia ja vaihtoi Zubrusin ja Cammallerin paikkoja
-Cammalleri aloittanut Devils-uransa viiden ottelun pisteputkella, mikä riittää jaettuun kakkossijaan seuran historiassa Bobby Holikin kanssa

***

Myös Albany pelasi kotiavauksensa viime yönä, kun se voitti Bridgeportin 3-2 Paul Thompsonin maalilla viimeisellä minuutilla. Albany on aloittanut kautensa kahdella voitolla ja rankkaritappiolla
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Tänä yönä olisi sitten edessä Hudson-joen rivalry, kun rakas Rangers matkustaa parinkymmenen kilometrin päähän Prudential Centeriin. Joudun jättämään tämän pelin välistä, mikä on sääli, sillä tätä herkkua on tarjolla vain kahdesti ennen huhtikuuta. Ottelu on lisäksi tärkeä sikäli, että saataisiin kahden ottelun tappioputki katkaistua ja koska Rangers saattaa hyvinkin olla niitä joukkueita joita vastaan Devils keväällä taistelee paikasta pudotuspeleihin. Devils on voittanut 96 New Jerseyssä pelatusta ottelusta 54 ja kaiken kaikkiaan keskinäiset kohtaamiset ovat 85-79-27 Devilsin hyväksi.

Devils ei pitänyt aamujäitä, joten kokoonpanot eivät ole vielä selvillä, mutta ilmeisesti Adam Larsson on saamassa kauden ensimmäisen ottelunsa tänään. Myös Martin Havlatin pelaaminen näyttää todennäköiseltä. Schneider luonnollisesti aloittanee maalissa. Schneiderilla on aika hyvät tilastot kolmesta esiintymisestään Rangersia vastaan: 1-1-0, 0,86 GAA ja 96,8% torjuntaprosentti. Ruutu ja Gelinas todennäköisesti on pudotettu kokoonpanosta pois.

Damon Severson ja Andy Greene jakavat NHL:n puolustajien +/- tilaston ykkössijan.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Jos sitä taas sanoisi pari sanaa viimeisimmistä peleistä... Tappio Rangersille oli kitkerä pala varsinkin siksi, että peli oli kolmannen erän puoliväliin saakka hyvin Devilsin hanskassa. Varsinkin avauserässä Devils oli vieraita selkeästi parempi ja tehokas ylivoimapelaaminen oli vienyt joukkueen kahden maalin karkumatkalle. Sitten kuvaan astuivat henkilökohtaiset virheet ja suoranainen huono tuuri. Tappiosta huolimatta paikallispeli oli kokonaisuutena kauden kuudesta ottelusta Devilsin vahvin esitys joukkueena, joten pelistä jäi hyviäkin asioita käteen. Kuten nyt vaikkapa kautensa avanneen Damien Brunnerin virkeä esitys ja tosiaan nuo Jagrin, Henriquen ja Merrillin viimeistelemät ylivoimaosumat.

Mike Cammalleri pelasi ensimmäinen virallisen Hudson-joen taistelunsa ja hänellä oli peli kirjaimellisesti lavassaan. Hän otti 3-1-tilanteessa epäonnisen jäähyn nepattuaan kiekon pleksin yli ja jäähyn aikana Rangers tuli maalin päähän. Cammallerilla oli hetkeä myöhemmin huippupaikka paikata takaisku ja ratkaista ottelu, mutta luja laukaus kilahti yläputkeen ja minuutin kuluttua tästä Rangers tasoitti ottelun. Omassa päässä kamalan harhasyötön antanut Marek Zidlicky saa tosin ottaa Rangersin 3-3-tasoituksen piikkiinsä. En tiedä, mitä Zidlicky oikein ajatteli heittäessään kiekon sokkona kulmasta oman maalin eteen. Ilmeisesti tarkoitus oli siirtää limppu Travis Zajacille, mutta riskinotto kostautui ja syöttö meni täysin harakoille.

Ottelun plussat ja miinukset

+ Damien Brunnerin pirteä esitys
+ Kolme ylivoimaosumaa
+ Ensimmäisten 50 minuutin esitys

- Munittu kahden maalin johto
- Sekava alivoimapelaaminen
- Zidlickyn karkea moka, joka maksoi kalliin takaiskumaalin

Kolmen ottelun voittoputki on vaihtunut kolmen ottelun tappioputkeen. Vieraskiertueen päättänyt ottelu Capitalsia vastaan repesi kolmannessa erässä, kun jäähyihin sortunut Devils väsähti ja pakka hajosi. Kotiavaus Sharksia vastaan oli kohtuullinen esitys, mutta vieraiden tehokas ylivoima ja tiivis alivoima olivat Devilsille liikaa.

Jäähyily on merkittävin yksittäinen syy, miksi Devils on hävinnyt kolme viimeisintä peliään. Kuudessa pelissä paholaiset ovat keränneet jo 29 kakkosta, eli noin viisi per ottelu, mikä on about kaksi jäähyä per ottelu enemmän kuin kolmen neljän edellisen kauden aikana. Kuusi ottelua on tietenkin tilastollisesti mitättömän pieni otos, eikä näistä lukemista kannata viedä johtopäätöksiä kovin pitkälle. Devilsin kauden aloitus on usein ollut ailahteleva ja senpä takia en ole nytkään vielä järin huolissani esityksistä.

Liiallinen jäähyily on johtanut ensimmäisissä otteluissa toiseen/toissijaiseen ongelmaan, eli yskähtelevään alivoimapelaamiseen. Parin edellisen kauden ajan liigan eliittiin kuulunut alivoimapeli on ollut varjo entisestään vaivaisella 72,1 prosentin teholukemilla. Devilsin av-neliö on murrettu toistuvasti (liian helposti) ja viime lauantain Sharks-ottelu on tästä oivallinen esimerkki. Pavelski ja Couture saivat viimeistellä maalit Devilsin av-neliön keskeltä. Voltshenkovin ja Faynen lähtö näkyy kenties parhaiten juuri alivoimalla, koska molemmat olivat eritoten mainioita syöttölinjojen peittäjiä. Vaikka jäähyjä muuten tappavat pitkälti samat kasvot kuin vuosi sitten, nelikon toiminta on jälleen opeteltava uudelleen, eivätkä nuoret puolustajat vielä ole lähelläkään sitä suoritusvarmuutta, mikä Faynella ja A-trainilla oli. Runsas jäähyily on johtanut myös siihen, että Greeneä ja Salvadoria joudutaan kuormittamaan runsaasti.

Devilsin av-pelaaminen on nostettu esille myös Bergen Recordin ja Newark Star-Ledgerin jutuissa. Tom Gulitti lähestyy aihetta ensisijaisesti tilastojen kautta ja Star-Ledgerin populistinen Rich Chere puolestaan ottaa käsittelyyn fanien kritisoiman Bryce Salvadorin esitykset. Kapteeni myöntää, ettei ole pelannut häävisti alkukaudella, mutta uskoo pystyvänsä parempaan.

I think where my game is at is not where I want it to be at, Salvador admitted. Each game I’m getting to where I want to be. You’re never happy with your game. You never want to get complacent. You always want to improve on it. From where it’s at now, I know I can still improve on it.

Kapteeni Salvadoria voidaan toki osoitella ihan perustellusti, kun katsotaan alivoiman onnistumista. Hän on ollut jäällä seitsemässä takaiskumaalissa kahdeksasta, mikä on sinänsä surkea lukema, mutta on ensisijaisesti seurausta siitä, että Salvadoria on jouduttu peluuttamaan runsaasti alivoimalla. Tietenkään Salvador ei ole syypää läheskään kaikkiin päästettyihin maaleihin, vaan henkilökohtaisia virheitä ovat tehneet monet muutkin. Silti alkukauden aikana vastustaja on huolestuttavan usein korkannut Devilsin av-neliön auki nimenomaan Salvadorin tontilta. Edellä linkitetty Couturen osuma on tästä esimerkki ja toinen esimerkkitapaus otettakoon Florida-ottelusta, jossa Derek McKenzie suti ylivoimalla joukkueen ainokaisen. Näissä molemmissa esimerkeissä Salvador ajautuu tilanteesta ulos ja vastustajalle avautuu hyvä syöttölinja maalin eteen. Kauden ensimmäisten pelien perusteella vaikuttaa valitettavasti siltä, ettei Salvador enää niin sanotusti riitä, vaan aika on todellakin ajanut hänestä ohi. Ehkä hänkin nostaa tasoaan kauden edetessä, mene ja tiedä.

Katsotaan nyt kuitenkin, mihin suuntaan itse kunkin henkilökohtaiset esitykset ja joukkueen alivoimapelaaminen kehittyy ennen tuomioiden jakamista. Todennäköisesti alivoimapelaaminenkin kohenee reilusti kauden edetessä ja oman alueen pelaamisen tiivistyessä. Alivoimaa arvioitaessa myös huomioitava se, että varsinkin alivoimalla joukkue totuttelee vielä toimintaa Cory Schneiderin kanssa. Pete DeBoer kommentoi osuvasti, että yskähtelevän alivoimapelaamisen taustalla on myös pelirohkeuden puute, joka passivoi (alivoima)pelaamista.

I think we’ve got to get back to doing what we do best on the PK and that’s being aggressive and being hard to play against and taking advantage of opportunities to be aggressive, DeBoer said. I think what happens is, like different parts of your game, when you get scored on early you lose a little confidence, you tend to sit back a little bit more and a lot of times that’s totally counterproductive. You look around the league and the teams that have struggled on the penalty kill, when you lose that confidence to makes plays and it doesn’t feel good, it’s hard to get out of that. And that’s what we’re dealing with right now.

Muuta pientä

- Jordin Tootoo sai kipeän osuman jalkaansa Dan Girardin laukauksesta ja hän on sivussa ainakin pari seuraavaa ottelua. Devils ei ole kommentoinut vamman laatua tarkemmin. Myös Martin Havlatin pelikunto on vielä epävarma, vaikka hän pelasikin Rangersia vastaan. Tootoon poissaolo avaa yhden paikan kokoonpanossa (todennäköisesti Tuomo Ruudulle) ja Jacob Josefsonkin saattaa viimeinkin päästä viimein tositoimiin, jos Havlat ei pysty pelaamaan.

- Martin Havlatista puheen ollen tässä vielä kuvamateriaalia Havlatin lärvistä 56 tikkiä vaatineen parsimisoperaation jälkeen. Havlat antoi tapauksen jälkeen näytteensä hirtehisestä tshekkihuumorista, joka kukkii tätä nykyä Devilsin pukukopissa.

I’m just waiting for Lou (Lamoriello) to come tell me that I have to shave, but I’ve got to wait a little bit to take out the stitches. But, I’m ready.

- Cory Schneider aloittaa perjantai-illan Stars-pelissä. Pete DeBoerin mukaan lauantain vieraspelin torjuntavuoro on vielä avoin, mutta Schneiderille annettu vapaapäivä voisi viitata siihen, että hän pelaa viikonvaihteen molemmat pelit.
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Newarkista ei mitään uutta. Yöllä napsahti tilille 18. peräkkäinen rankkaritappio ja edellisestä rankkarivoitosta on kulunut 595 päivää. Pinna saatiin Starsilta kuitenkin, mikä on ok, sillä Dallas oli parempi joukkue tällä kertaa sekä ottelun jatkoajalle vienyt Brunnerin tasoitusmaali oli vähintäänkin kyseenalainen. Devils oli läpi ottelun pulassa Dallasin nopeiden hyökkääjien kanssa.

Devils aloitti hyvin ja kokoonpanoon takaisin nostettu Eric Gelinas vei tavaramerkillään Devilsin 1-0 johtoon. Ainoan syöttöpisteen maaliin keräsi Jacob Josefson, joka pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa. Gelinas oli myös mukana Dallasin 1-1 -tasoituksessa hänen istuttuaan kampitusjäähynsä viimeisiä sekunteja, kun Stars painosti Andy Greenea kahdella Devilsin aloitusvoiton jälkeen ja Seguin karvasi kiekon itselleen syötti Bennille, joka pääsi vapaasti laukomaan yläkulmaan. Starsin toinen maali meneekin sitten muuten hyvän ottelun pelanneen Schneiderin piikkiin, sillä Patrick Eavesin rannelaukaus meni luvattoman helposti etukulmasta sisään.

Ottelun puhuttanein tilanne oli tosiaan Brunnerin 2-2 tasoitusmaali, johon syöttöpisteet keräsivät Elias ja Clowe. Tuomarit nimittäin missasivat Eliasin käsisyötön, kun hän kaatuneena työnsi kädellään kiekon Lehtosen jalan kautta Brunnerille, joka laittoi kiekon maaliin. Maali tarkistettiin videolta, mutta tarkistuksen kohteena oli se, että siirsikö Jordie Benn Dallas-maalin paikoiltaan ennen vai jälkeen Brunnerin 'laukauksen'. Käsisyöttöä ei NHL:n sääntöjen mukaan voi tarkistaa videolta, joten maali hyväksyttiin.

Rankkareilla Stars onnistui molemmilla laukauksillaan ja Devilsillä Cammalleri ja Jagr kävivät epäonnistumassa, joten pisteet matkasivat Dallasiin.

Devils-kokoonpano:
Zubrus-Zajac-Jagr
Cammalleri-Elias-Brunner
Clowe-Henrique-Ryder
Ruutu-Josefson-Gionta

Greene-Severson
Salvador-Zidlicky
Gelinas-Merrill

Schneider

Loukkaantumisosastolla Tootoo on pistetty IR:ään, joten hän on sivussa tämän pelin lisäksi ainakin Ottawa- ja Pittsburgh-pelit. Jalka ei kuitenkaan onneksi ollut murtunut Girardin laukauksen jäljiltä. Havlatin tilanne on puolestaan loukkaantumishistoriansa takia huolestuttavampi, sillä hän oli sivussa loukkaantumisen takia, joka ei johtunut viilloista hänen naamassaan.

Devils ei pidä aamujäitä ennen Senators-peliä, kuten he eivät ole tehneet käsittääkseni yhdessäkään tappioon päättyneessä pelissä tällä kaudella. Mikäli trendi jatkuu, kannattaisikohan tehdä jotain muutosta tähän? Aloittavaa maalivahtia ei ole vielä päätetty.

Osaako joku Rangers-pelin nähnyt kertoa, että miksi Adam Larsson sai niin vähän peliaikaa kyseisessä ottelussa ja oli pudotettu taas kokoonpanon ulkopuolelle?
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Devils katkaisi tappioputkensa Senatorsin voittoputken kustannuksella tunteikkaassa ottelussa vime yönä. Ottelu oli ensimmäinen Ottawassa keskiviikon ampumavälikohtauksen jälkeen. Devils pelasi samalla kokoonpanolla kuin Dallasia vastaan.

Senators aloitti vahvasti ja johti laukauksia jo 10-2, mutta Schneider piti tilanteen 0-0:ssa. Devilsin alivoima oli jälleen tuskaista ja toisessa erässä Elias ja Merrill pelasivat itsensä ulos tilanteesta ja Alex Chiasson pääsi vapaasti nousemaan kulmasta maalin eteen ja pistämään kiekon etuyläkulmaan. Vaikka Schneiderin piikkiin tätä maalia ei välttämättä pidä laittaa niin olisi tuokin ollut kuitenkin torjuttavissa. Devils kokosi itsensä kuitenkin nopeasti ja vain 1:20 myöhemmin kiekko olikin Robin Lehnerin selän takana. Severson katkaisi Erik Karlssonin poikkikentän syötön keskialueella ja lämäsi vastahyökkäyksestä kiekon yläkulmaan. Maali oli tulokkaalle jo kauden neljäs, mikä oikeuttaa jakamaan puolustajien maalitilaston kärkisijaa.

Erän lopussa Devils pääsi ylivoimalle Tuomo Ruudun ajettua Karlssonin kylmäksi, jonka jälkeen Chris Phillips halasi Tuomo Ruutua niin kovin, että sai ylimääräisen kakkosen (Phillips 2+2, Ruutu 2). Severson pääsi ylivoimalla taas vauhtiin ja petasi paikan Zidlickylle, joka lämäsi suoraan syötöstä kauden ensimmäisensä. Jos toinen erä oli Devilsin, niin kolmannessa erässä Sens tuli taas kovaa päälle ja sai kiekon maaliin kahdesti. Ensimmäisellä kerralla tuomari oli tosin ehtinyt jo viheltää pelin poikki, mutta toisella kerralla maali hyväksyttiin. Ylivoimamaalintekijänä Bobby Ryan.

Jatkoajalla Clarke MacArthur otti kakkosen korkeasta mailasta hyökkäyspäässä 2:37 ennen loppua ja syntyneellä ylivoimalla Jaromir Jagr pelasti Devilsin rankkarikisalta. Henrique riisti kiekon Matt Legwandilta Gelinas'lle, joka syötti Jagrin 1vs1 Mark Borowieckia vastaan. Jagr käytti Borowieckia rannelaukauksensa maskina. Maali oli Jagrille uran 707. ja hän on nyt maalin päässä Mike Gartnerin kutossijasta. Maali oli myös hänen 19. jatkoaika- ja 125. voittomaali (hän johtaa kyseisiä tilastoja).

Iso miinus Devilsille erikoistilannepelaamisesta. Vaikka Devils onnistuikin tekemään kaksi ylivoimamaalia, oli yv silti pääosin surkeaa. Kiekko oli enemmän Devilsin alueella kuin Senators-päädyssä eikä pakkopeliä saatu aikaan - laukauksista puhumattakaan. Alivoimalle jouduttiin taas vaihteeksi vähän turhan usein ja se kostautuikin kahtena maalina.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Iso miinus Devilsille erikoistilannepelaamisesta. Vaikka Devils onnistuikin tekemään kaksi ylivoimamaalia, oli yv silti pääosin surkeaa. Kiekko oli enemmän Devilsin alueella kuin Senators-päädyssä eikä pakkopeliä saatu aikaan - laukauksista puhumattakaan. Alivoimalle jouduttiin taas vaihteeksi vähän turhan usein ja se kostautuikin kahtena maalina.

Ylivoiman suurin ongelma tuntuu olevan kiekon saaminen hyökkäysalueelle, mikä tosin näkyy välillä myös 5-5-pelaamisessa (etenkin Dallas-matsissa Stars pelasi lähes jatkuvasti Devilsin keskialueen auki, kun taas Devils tyytyi pääasiassa heittämään lättyä päätyyn). Kun hyökkäysalueelle on yv:llä vihdoin päästy, on Devils saanut aikaiseksi ihan hyviä tilanteitakin. Tosin joissakin kohtaa laukomista voisi harrastaa vielä suoraviivaisemmin, niin kuin tapahtui kauden ekoissa matseissa.

Kyselit aikaisemmin Larssonin peliminuuteista. En osaa kaikkia pelin hienouksia analysoida, mutta näin keskivertokatsojan näkökulmasta Larsson näytti pelaavan ihan ok, vaikka jonkun keskialueen purun Rangersin pelaajat katkaisivatkin ja saivat siitä pelin painopisteen takaisin Schneiderin maalia kohti.

Ehkä Larssonin peliajassa näkyy silti enemmän DeBoerin tapa suosio joitakin pelaajia muiden kustannuksella. Vaikka en aina kovin paljoa lämpene In Lou We Trust -sivustolle, niin aika äskettäin julkaistussa jutussa, jota en tietenkään nyt löydä nopealla googletuksella, käsiteltiin ihan hyvin sitä, miten DeBoer penkittää joitakin pelaajia (Larsson, Brunner jne.) saman tien ensimmäisistä virheistä, kun taas etenkin kokeneemmat jyrät (Salvador jne.) saavat tehdä lähes mitä vaan ilman vastaavaa pelkoa. Sama asia näkyy myös nykyisen nelosketjun pelaamisessa, jota kohtaan valmentajalla ei ilmeisesti ole - etenkään Josefssonin mukana ollessa - samanlaista luottoa kuin edelliskausilla CBGB-ketjuun. Senatorsia vastaankin nelosketju pelasi mielestäni ihan hyvin, mutta siitä huolimatta Ruutulle ja Josefssonille tuli jääaikaa reilusti alle 10 minuuttia.
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Devils matkasi Pittsburghiin ja viime yön ottelusta ei paljoa käteen jäänyt. Vastaan asettui liigan tehokkain ylivoima ja kun Devilsin alivoima on ollut tilastollisesti liigan huonointa niin selvää oli, että boksista olisi pitänyt pysyä poissa.

Travis Zajac voitti ottelun ensimmäisen aloituksen. Kiekon nappasi Damon Severson, joka syötti ylös Jagrille, joka puolestaan jatkoi kiekon takaisin siniviivalla Zajacille. Zajac syötti Zubrusille, joka laukoi kiekon ohi Fleuryn, kun vain 9 sekuntia oli pelattu. Jes! Tämähän voi vielä päättyä hyvin! Ennen erän puoltaväliä Schneider meni pelaamaan kiekkoa maalin taakse ja onnistui sössimään sen Pens-pelaajille, ja Blake Comeaulla oli helppo työ pistää kiekko puolityhjään maaliin. Devilsillä oli erän lopussa pari tolppalaukausta.

Toisen erän alussa kahdesti avauserässä ylivoimaa pelaamaan päässyt Devils joutui ensimmäistä kertaa tulikokeeseen 40% tehokkuudella kiekkoa maaliin iskenyttä Penguins-ylivoimaa vastaan. Ei ollut Crosby kaukana maalintekoa - itse asiassa veikkaisin, että kiekko kävi maalissa - mutta videotarkistus ei pystynyt varmistamaan kävikö kiekko maalissa, joten tuomarin alkuperäinen ratkaisu jättää maali viheltämättä jäi voimaan. Ennen tarkistusta kuitenkin Jacob Josefson oli karannut läpiajoon ja tehnyt maalin. Giontalle syöttöpinna. Devils-pelaajat olivat pelanneet pitkää vaihtoa, mutta Elias oli onnistunut vaihtamaan itsensä Josefsoniin, joka suht' tuoreilla jaloilla pääsi karkuun. Devils meni siis 2-1 -johtoon. 3 minuutin päästä kiekko oli jälleen Fleuryn selän takana. Maalintekijänä tällä kertaa Tuomo Ruutu, joka iski Giontan riparin sisään. Andy Greenelle kakkossyöttö.

Sitten alkoi sulaminen. Seversonin jäähyn aikana Devilsin ensimmäisen jäähyn ottanut Travis Zajac hyppäsi vähän liian innokkaasti kentälle aiheuttaen Devilsille kahden miehen alivoiman. 11 sekunnin päästä Malkinin lämäri oli löytänyt tiensä verkon perukoille. Hetkeä myöhemmin Devilsiä kohtasi pieni epäonni, kun Boucherin maila katkesi hänen ottaessaan syöttöä vastaan ja vastahyökkäyksestä Hörnqvistin tarkka laukaus yllätti Schneiderin. Penguins meni johtoon 2,5 min ennen erän loppua, kun Devilsin kommunikaatio ei pelannut ja Craig Adams pääsi suoraan rangaistusaitiosta läpiajoon. Reilu minuutti tästä ja Crosby teki illan ensimmäisensä ja tauolle mentiin 5-3 -tappioasemassa.

Kolmanteen erään maaliin asteli Scott Clemmensen, mutta Devils ei oikein saanut minkäännäköistä kiriä aikaan rangaistuksista johtuen. Salvador, Ruutu ja Ryder ottivat kukin kakkoset kolmannen erän aikana sekä yksi joukkuerangaistus sopimattomasta käytöksestä tuomaristoa kohtaan. Pascal Dupuis ja Steve Downie rankaisivat ylivoimalla ja Crosby viimeisteli tylyt loppulukemat 8-3 tasaviisikoin. (Menin nukkumaan puolessa välissä, mutta kiinnostaisi mistä tuo joukkuerangaistus tuli.. oliko vain tavallista valittamista vai jotain muuta?)

Devils-kokoonpanosta puuttui Dallas-pelissä leukansa loukannut Mike Cammalleri, joka sai ilmeisesti jommankumman Bennin kyynärpäästä. Hänen tilalleen Albanysta kutsuttiin Reid Boucher, jolle ottelu oli kauden ensimmäinen:

Zubrus-Zajac-Jagr
Clowe-Elias-Brunner
Boucher-Henrique-Ryder
Ruutu-Josefson-Gionta

Greene-Severson
Salvador-Zidlicky
Gelinas-Merrill

Schneider
(Clemmensen)

Kolmannessa erässä DeBoer muutteli vähän ketjuja. Henrique nostettiin ykköseen, Zajac pudotettiin neloseen ja Josefson nostettiin kolmoseen. Zajac teki muutaman kohtalokkaan virheen, mikä maksoi hänelle pelipaikkansa.

Devils hävisi paremmalleen.. eipä tuosta muuta

Loukkaantumisosastolla Havlat ja Tootoo voidaan ottaa pois IR-listalta, mikäli ovat kunnossa. Cammallerilla tosiaan kipeä leuka, mutta rötgenkuvien perusteella ei ole murtumaa. Junnuosastolla Steve Santinin ranne on ilmeisesti murtunut ja joudutaan leikkaamaan ja hänen junnukisansa ovat vaarassa.

Devilsin alivoima on tällä kaudella ollut pirullisen huonoa. Prosentti 66,666666... oikeuttaa liigan jumbosijaan.
 

Extrajack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Pakko tulla kysymään, että onko Adam Larsson ollut oikeasti niin huono, että ei mahdu pelaamaan vai onko vaan joutunut DeBoerin koirankoppiin? Kuitenkin kaveri on koko draftin nelosvaraus ja vaikka hän nyt ei ole lunastunut häneen kohdistuneita odotuksia, niin tuntuu aika typereltä pitää miestä katsomossa, koska kaikki tietävät, että se nyt ei ainakaan ole kehityksen kannalta parasta. Mahdollinen kauppa tulossa? Voisi vielä saada ihan hyvän hinnankin, koska rightin pakeille on varmasti kysyntää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös