KooKoo kaudella 2014–2015

  • 293 733
  • 1 063

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Kysyn: Miten "välikausi" näkyy KooKoon pelissä?

Niin Mattila kuin moni pelaajakin on useaan otteeseen todennut haastatteluissa että työmäärä ei riitä ja työ kohdistuu vääriin asioihin tai sitten yksilötasolla ei onnistuta.

Missä vika?

Joko pelitapa ei ole selkeä vieläkään tai sitä ei noudateta ellei jopa vika ole siinä että sitä ei haluta noudattaa. Valmentajan on korjattava tämä.

Jos taas yksilötasolla homma ei huvita, pelaajat eivät ole kiinnostuneita pelaamaan yhteen ja motivoidu tekemään työtä joukkueen eteen niin ongelma on hankalampi.

Ratkaisu pelaajalähtöiseen ongelmaan:

Pelaajia on kierrätettävä ja vaihdettava. Mutta tämä ei onnistu tämän kauden KooKoossa.

Kirjoitin tästä jo aiemmin, mutta lyhyesti voidaan todeta että ei siellä ole kierrätyksessä pelaajia, jotka innolla odottavat pelipaikkaa. Millä teet rotaatioita? Siellä on varsinaisesti 2hyökkääjää (+junnusentterit). Puolustuksessa sitten tällä hetkellä on vain se 7puolustaja.

Mielestäni tässä paljastuu se, että pelataan "välikautta". KooKoo operoi minimipelaajamäärällä tällä hetkellä. Mitään kilpailua pelipaikoista ei siis juuri ole eikä Mattilalla ole paljoakaan "penkityspelotetta" käytettävänään.

Eli yksi suuri motivaattori puuttuu: Peliaikakilpailu.
 
Hokki-matsissa minulle paljastui viimein se suurin vika KooKoon tämän hetken pelaamisessa. Se vaikuttaisi olevan täysin se, että ollaan haluttomia kaksinkamppailuihin ja luistelemaan. Esimerkiksi. kun Jukureita vastaan oli selvästi enemmän halua ja tahtoa, niin Jukurit jäivät täysin fyysisellä puolella jalkoihin. Eilen kuten monena kertana muutenkin, nähtiin taas sitä, että kiekko heitettiin päätyyn sen takia, koska ei haluttu haastaa tarpeeksi.

Samaa mieltä. Paitsi paljastui jo aiemmin vaikka montaa peliä ei olekaan tullut nähtyä. Olen aina "vihannut" Karevaaran ja Joel Armian pelaajatyyppiä ja nyt meillä näyttäisi olevan puoli joukkueellista tätä tyyppiä. Kun lähes jokainen ketju on materiaaliltaan lähes aina lvastustajan jäällä olevaa ketjua taitavempi, niin _alitajuntaan_ hiipii helposti ajatus että eihän tässä nyt ihan 110% lasissa tarvitse vetää. Ja kun joku pelaaja on vain antavinaan kaikkensa, vaikka antaakin vain 98% (joka sekin tosin on raskaampaa duunia kuin voimme kuvitella), tarttuu se aitiossa helposti vähintään alitajuisesti muihinkin pelaajiin. Sitten kun kaikkien vastustajien nälkäiset junnut vetää sen 110% lasissa niin tulos on nähdynlaista.
 
Faktahan on kuitenkin se, että ei ole sellaista kautta vähään aikaan ollut, että KooKoo ei häviäsi otteluita vieraissa. Niitä tulee jatkossakin samaan tahtiin, mutta kun ottelut kovenevat, niin homma alkaa kyllä muuttumaan. Tällä hetkellä on vaikea asennoitua pelaajalla jatkuvasti 110%-lasissa vetämään JYP-Akatemiaa vastaan, mutta kun pelataan kannusta, niin siihenkin syttyy pikkasen eri tavalla. Onhan se eri asia jollain Hokilla syttyä KooKoota vastaan, kun kyseessä on mestari, liiganousija ja Mestiksen ylivoimaisesti suurin joukkue/organisaatio.

Vähän sama kuin töiden tekeminen... välillä on vaikea motivoitua, mutta kun kyse on tärkeistä asioista, niin kyllä niihin sitten uppoudutaan. Joka päivä ei niin sanotusti jaksa grindata!

@MurhaaMenoo - Rohkeasti pitäisi ajaa niitä junnuja sitten enemmän kehiin, mutta mitä järkeä KooKoon on tosiaan pitää välikaudella jotain helvetillistä rotaatiota käynnissä, kun se kustantaisi varmaankin yhden Liiga-pelaajan palkan. Nyt meillä on kuitenkin rotaatiossa Mestis-valmiita pelaajia, kuten Tamminen, Kinnunen, Espo ja Appelgren.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Niin Mattila kuin moni pelaajakin on useaan otteeseen todennut haastatteluissa että työmäärä ei riitä ja työ kohdistuu vääriin asioihin tai sitten yksilötasolla ei onnistuta.

Missä vika?

Joko pelitapa ei ole selkeä vieläkään tai sitä ei noudateta ellei jopa vika ole siinä että sitä ei haluta noudattaa. Valmentajan on korjattava tämä.
Katselin eilen kolmannen erän veikkaus-tv:stä, ja pelissä oli monia elementtejä jotka itsessään antoivat pelaajille mahdollisuuksia löysäilyyn. Eikö Mattilalla ole munaa muuttaa peliä sellaiseksi että pelaajien on pakko luistella, vai eikö hän vaan nää mitään muutettavaa?

Siinä mielessä tämäkin on valmentajan peli, että jos koutsi määrää peliä pelattavaksi tietyllä kaavalla niin sitähän myös pelataan sillä kaavalla. Otetaan nyt esimerkkinä tämä kohuttu kiekon heittäminen vastustajan päätyyn: Jos Mattila sanoisi että sitä ei sinne luovuteta vaan alivoimaisenakin pusketaan päin vastustajan puolustusta, niin totta kai pelaajat myös tekisivät niin.

Se lienee täysin luonnollista ettei pelaajien tunnetaso näissä peleissä ole huipussaan, joten on valmentajan tehtävä muuttaa peliä niin ettei pelaajat voi löysäillä. Tai jos ei ole lahjoja siinä, niin voi käyttää Pike/Tami-tyylistä henkistä piiskausta. Jotenkin tuntuu, ettei Mattilalla ole lahjoja kummassakaan. Mutta kuten nähty, niin täysillä pelatessaan KooKoon peli kai pysyy kasassa ja joukkue pystyy haastamaan kenet vaan.
 

KOOKOOBOY

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllähän KooKoon suurin "ongelma" on tällä hetkellä pelaajien jumissa olevat jalat, sen nyt näkee Anni Saarela otsatukan altakin. Kun vertaa pelaajien liikettä treenipelien alkuun ja tähän päivään, on ero todella huima. Pojat kyllä yrittää aivan selvästi mutta kun jalka on tahmea niin se on tahmea.

Hauskinta tässä kaikessa on tämä joka syksyinen "fanien" itku. Hei, me ollaan tolla saatanan huonolla pelillä tässä sarjassa kolmansia ja voidaan nousta rästi pelien jälkeen kärkeen. Kaikkia pelejä me ei voida voittaa. Kiva nähdä miltä KooKoon pelaaminen näyttää vaikka kuukauden päästä kun jalat saadaan auki.
 
Oletko paraspelaaja seurannut Mestistä ennen tätä kautta?

Suosittelen tutustumaan Mattilan Hokin pelaamiseen ja sitten uudelleenarvioimaan argumenttiasi, että Mattilalla ei ole lahjoja piiskata joukkuetta eteenpäin. Hokki oli yksi vittumaisimmista vastustajista viime kaudet ja jos game sevenissä Hokki olisi KooKoon viennyt, niin Jukurit olisi saannut ihan samanlaisen tukkapöllyn kuin viime vuonna se sai taas KooKoolta.

Tosiaan on aika heikolla kantimilla lätkän seuraaminen, jos vaatii käytännössä sarjakärjessä olevan joukkueen koutsille potkuja.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Oli Mestis kyllä seurannassa, mutta miksi tutustuisin Mattilan Hokin pelaamiseen kun voin tutustua ihan reaaliaikaisesti Mattilan KooKoon pelaamiseen? Enkä minä ainakaan vaatisi Mattilalle potkuja, kun siihen ei mitään suurempaa aihetta ole. Mutta saahan sitä pohdiskella, mikä joukkueen tahmeuteen vaikuttaa. Kyllä valmentajallakin joku vastuu on.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Minäkään en ole vaatimassa potkuja kenellekään. Enkä ole vaatimassa useita pelaajia rotaatioon ja varalle ensikauden kustannuksella.

Mutta onhan se nyt selvää että kun ei ole kilpailua, ei tarvitse kilpailla ja voi mennä juurikin sillä asenteella että ei tuo hemmetinmoisessa liidossa lentävä Jyp-Akatemia niin tärkeä vastustaja ole, kun se tullaan kuitenkin välierissä voittamaan selvästi.

Mitä tälläisesta asenteesta pidemmän päälle tulee? Koska on se ensimmäinen tosipeli? Ovatko tosipelit vain Jukureita ja TUTOa vastaan? Saako löysäillä koko tämän vuoden ja sitten kevätpuolella voisi jo vähän yrittääkin?

Kun tavoitteena on Runkosarjan voitto ja MestisMestaruus niin löysäiliät sinne katsomon puolelle ihan vaikka jo tässä vaiheessa kautta.

Ja miten niitä junnuja ajetaan sisään kun niitä ei joukkueessa ole kun Tamminen ja Kinnunen? Nostaa sitten sieltä junnusarjoista poikaa syrjäyttmään velttoilijat.

Mutta selvästi mennään minimimiehityksellä. Aina siellä jollain on sen verran lentsua tai pikkukolhua sekä kaikkea muuta ettei tuo pelaajamäärä salli kovia katsomokomennuksia. Tämä vaan on yksinkertainen tosiasia ja se selvästi näkyy.
 

IceMaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trashers, Flyers
Tosiaan on aika heikolla kantimilla lätkän seuraaminen, jos vaatii käytännössä sarjakärjessä olevan joukkueen koutsille potkuja.

Ikalla aikanaan vaadittiin ja annettiin. Joukkue oli toisena sarjassa.

Mutta ei potkuja, Mattilalla on maaliskuulle asti aikaa näyttää mihin pystyy valmentajana. Peliaikakilpailua ei välttämättä ole, mutta jokaisella on elämänsä näytön paikka liigajoukkueeseen. Sen pitäisi motivoida.

Ehkä junnuja pitäisi saada kehiin, Laaksolle puolustuksessa peliaikaa ja kuudella pakilla pelaamaan pelejä. Sillä tulisi kilpailua, tasaisella peluutuksella ei tule. Kaipaisin myös rohkeammin kokeiluja ketjuihin. Karevaara - Rajala on mielestäni ainoa varsinainen tutkapari, esimerkiksi Julle vielä hakee kaveria vierelleen. Voisiko Virtasta kokeilla Jullen kanssa? Ainakin Virtasella on pääsääntöisesti riittänyt näyttöhaluja kiitettävästi ja on myös osoittanut potentiaaliaan hyökkäyspelissä.

Jotain muutosta joukkueeseen on saatava, muuten ei 2000 ihmistä löydä enää tietään Sumulaaksoon katsomaan skeidaa. Ja on vaikea markkinoida liigakausikortteja, jos Mestiksessä tällä kaudella on tarjolla surffailua. Joukkue ei välttämättä kaipaa menestystä, mutta yksittäiset pelaajat ja organisaatio kaipaavat.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kyllähän KooKoon suurin "ongelma" on tällä hetkellä pelaajien jumissa olevat jalat, sen nyt näkee Anni Saarela otsatukan altakin. Kun vertaa pelaajien liikettä treenipelien alkuun ja tähän päivään, on ero todella huima. Pojat kyllä yrittää aivan selvästi mutta kun jalka on tahmea niin se on tahmea.

Vielä olisi mahdollista hommata nopeajalkainen jenkki Austin Smith näyttämään muille mallia kuinka putken pitäisi kulkea. Veikkaisin muutenkin, että kaverista tulisi nopeasti uusi Sumulaakson fanien suosikki, oli hyvin pidetty Porissa fanien keskuudessa, valitettavasti vain ajautui wanhan parran kanssa väärille raiteille.

Ei pitäisi olla rahallisesti mahdoton hankinta Kookoolle näin kesken kauden.
 

Steus

Jäsen
KooKoon tämänhetkinen materiaali riittää mestiksen voittoon, itse ongelmana tuntuu olevan materiaalin kapeus. Pysyn kuitenkin kannassani: Kouvolaan kannattaa hankkia tällä hetkellä vain nuoria/halpoja pelaajia, joilla on potentiaalia pelata liiga-Kookoossa aikajänteellä 2015-2017. Tästä syystä Austin Smithit voivat jättää +50 000€ palkka-anomuksensa johonkin muuhun osoitteeseen.

-Lassi Raitanen ylös muutamaan vääntöön
-Silmät auki, mikäli pallolta löytyy 1-2 kappaletta 17-23 -vuotiaita laitureita
-Sentteristuntit Tamminen-Kinnunen
 
Ihmettelen tosiaan jos Lassi Raitanen ei pian saa näytönpaikkaa ylhäältä. Kaveri on paukuttanut aika hurjat tehot A-junioreissa, joten luulisi, että Mattila on tämänkin huomioinnut. Varsinkin, kun Laakso on nyt jo lainalla Hermeksessä, niin Raitaselle aukeaisi hänen rotaatiopaikka.

Minä en näe edelleenkään tarvetta millenkään täytepelaajille. Juutilainen ja Peltonen, kun palaavat, niin siellä on kuitenkin Espo, Appelgren, A.Heikkinen, Tamminen, Kinnunen vielä rotaatiossa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Pysyn kuitenkin kannassani: Kouvolaan kannattaa hankkia tällä hetkellä vain nuoria/halpoja pelaajia, joilla on potentiaalia pelata liiga-Kookoossa aikajänteellä 2015-2017.

Helpommin sanottu kuin tehty. Nuoret (oikeasti potentiaaliset pelaajat) liigajengit pitävät omissa ympyröissään (eivät rasita budjettia) ja toisaalta pelkillä potentiaalisilla pelaajilla KooKoo ei ensi kaudella liigassa pitkälle pötki.
 

Steus

Jäsen
Tajuan tehtävän haastavuuden, mutta koitinkin vain alleviivata sitä, että noita +50 000e ulkkareita ei ole mitään järkeä hankkia mestis-kaudelle.

Illan kokoonpanot on julkaistu ja siellähän se Raitasen Lassi pönöttää seiskapakkina :)
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tajuan tehtävän haastavuuden, mutta koitinkin vain alleviivata sitä, että noita +50 000e ulkkareita ei ole mitään järkeä hankkia mestis-kaudelle.

Tässä kohtaa vuotta esimerkki Smith ei maksa +50 000e. Ja sopparilla 1+1v olisi ensi kaudella KooKoolle ihan potentiaalinen 2.ketjun laituri. Ässissä veti 2/3 ketjun pelipaikkaa ja epäilen vahvasti ettei KooKoo ekalle Liigakaudelle saa kuin korkeintaan pari kolme ennakkoon kovempaa laituria hankittua.

Smith ei ole ikäloppu (25v) eikä huonossa kunnossa fyysisesti eli mistään rahastavasta jäähdyttelijästä ei ole kysymys.
 

Steus

Jäsen
Pelikautta on jäljellä +6 kuukautta, palkanmaksua uskoakseni kesäkuulle asti. Täten veikkaan summan olevan yhä päältä 50 000e. Siirtorajalla laittaisin harkintaan, nyt ei minusta mitään järkeä.
 
Kyllähän KooKoon suurin "ongelma" on tällä hetkellä pelaajien jumissa olevat jalat, sen nyt näkee Anni Saarela otsatukan altakin. Kun vertaa pelaajien liikettä treenipelien alkuun ja tähän päivään, on ero todella huima. Pojat kyllä yrittää aivan selvästi mutta kun jalka on tahmea niin se on tahmea.
En ole voinut välttyä siltäkään ajatukselta, että treenisuunnitelmaa toteutetaan nyt härskisti normaalia pidemmällä tähtäimellä eikä ole tarkoituskaan olla täysin tuoreella jalalla liikenteessä. Mikä olisi tietysti nerokasta.

Tässä vähän pohjaa näille aatoksille: http://www.finbandy.fi/sjpl/doc/harri2.pdf
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
En ole voinut välttyä siltäkään ajatukselta, että treenisuunnitelmaa toteutetaan nyt härskisti normaalia pidemmällä tähtäimellä eikä ole tarkoituskaan olla täysin tuoreella jalalla liikenteessä. Mikä olisi tietysti nerokasta.

Tässä vähän pohjaa näille aatoksille: http://www.finbandy.fi/sjpl/doc/harri2.pdf

Voipi olla noinkin, Kuusivuori taitaa olla aika pätevä kaveri treenisuunnitelmien ja pelaajien "rakentamisen" saralla. Olisi toisaalta järkeenkäypää, että pelaajat olisivat valmiimmillaan keväällä eikä lokakuussa. Ihan kaikkea ei tämäkään selitä, eikä toisaalta ole ehkä realistista edes vaatia, että pelitapa olisi täysin valmis tällä hetkellä. Joukkue ja valmennus tarvitsee aikaa. Ei vielä avata kenkimisketjua.
 
Voipi olla noinkin, Kuusivuori taitaa olla aika pätevä kaveri treenisuunnitelmien ja pelaajien "rakentamisen" saralla. Olisi toisaalta järkeenkäypää, että pelaajat olisivat valmiimmillaan keväällä eikä lokakuussa. Ihan kaikkea ei tämäkään selitä, eikä toisaalta ole ehkä realistista edes vaatia, että pelitapa olisi täysin valmis tällä hetkellä. Joukkue ja valmennus tarvitsee aikaa. Ei vielä avata kenkimisketjua.
Tarkoitin sitä, että tähtäin voi olla jopa ensi kaudessa.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tarkoitin sitä, että tähtäin voi olla jopa ensi kaudessa.

Koko joukkueen mittakaavassa kuulostaa aika pitkältä suunnitelmalta tässä vaiheessa. Vaihtuvuus ensi kaudelle tulee olemaan suurta.
Yksittäisille pelaajille, joilla liigapaikka on jo tässä vaiheessa "varma" kannattaa ehkä ottaakin treenisuunnitelmassa huomioon ensi kausi. Kuitenkin niin rytmitettynä, että kuntohuippu saadaan keväällä irti ja seuraava sitten liigakaudella.

Oli muuten hyvä kirjoitus, mielenkiintoista luettavaa.
 

sergo91

Jäsen
Näin Lappeenrantalaista jääkiekkoa aktiivisesti seuranneena kiinnostaisi tietää, mikä on teidän näkemyksenne siitä onko Lippojoella tai Koposella mahdollisuutta ensi kauden liiga-KooKoosen?

Lähinnä Liparin tilanne kiinnostaa, koska hän varmaan sitä paikkaa lähempänä on. Ei tarkempaa tietoa kummankaan toverin peliesityksistä, mutta viimeeksi kun liigassa väänsivät oli Lippojoki kuitenkin se jota hyvällä omalla tunnolla pystyi liigatason puolustajaksi sanoa. Koposella ei siinä vaiheessa ominaisuudet ainakaan riittäneet liigatasolle, toki siitä jo useita vuosia ja ainakin Turussa sai paljon positiivista palautetta ja eteenpäin menosta oli merkkejä.

Kuitenkin teidän mielipide kiinnostaa, koska pelejä en tosiaan kummaltakaan ole nähnyt useaan vuoteen.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllä varmaankin Koponen ja Lipari kuuluu liigasuunnitelmaan. Lipari ruvennut mättämään maalejakin urakalla
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Näin Lappeenrantalaista jääkiekkoa aktiivisesti seuranneena kiinnostaisi tietää, mikä on teidän näkemyksenne siitä onko Lippojoella tai Koposella mahdollisuutta ensi kauden liiga-KooKoosen?

Kyllä ehdottomasti sekä Liparilla että Koposella on mahdollisuuksia saada ensi kaudeksi liigasopimus KooKoon kanssa. Varsinkin Lipari on ollut syksyn peleissä aivan huikeassa vireessä. Lipari johtaa KooKoon sisäistä maalipörssiä seitsemällä maalillaan sekä lisäksi Lipari on tällä hetkellä mestiksen maalintekijätilastossa peräti seitsemäntenä. Plus/miinustilastossakin Lipari on ihan mestiksen kärkisijoilla.
 
Hokki-pelin farssin jälkeen todella tyylikäs tasonnosto KooKoolta.

Viikonlopun matseja yhdistää molempia se, että KooKoo taistelutahto oli huomattavasti korkeammalla tasolla kuin Hokki matsissa. Nyt mentiin rähinä päällä tilanteisiin ja se avasi heti paremmin peliä. Myöskin tämä vaikeutti vastustajan keskialueen ylitystä huomattavasti, joten maalivahtikin sai olla huomattavasti vähemmällä työllä.

Liparilta huikea tasonnosto täksi kaudeksi ja vihdoinkin mies on saannut vetoonsa tarkkuutta. Rajala on todennäköisesti KooKoon Mestis-historian taitavin pelaaja (mukaanlukien Wingels), mutta hänen ketjukavereiltaa kaivataan vieläkin parempaa maalijyvää.

Sarjakärjessä on mukava olla!
 

Steus

Jäsen
Lippojoki ei tienaa palkkaansa pisteillä, vaan enempikin puolustuspään otteilla. Mies on koko KooKoo-uransa ajan syönyt kiekkoja eniten joukkueesta ja sama trendi on jatkunut tälläkin kaudella. Iloinen yllätys on myös tuo maalitehtailu! Ennenhän mies ei saanut vetoa millään maalin suuntaan, mutta tällä kaudella mies on todellakin ollut se viivapelote, jona häntä markkinoitiin KooKoo-siirron aikoihin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös