Tässä ketjussa nettiscouttaamme potentiaalisia vahvistuksia

  • 1 166 462
  • 3 897
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Vaikea uskoa, että tuo Neftehemik Nizhnekamsk saisi peliään kondikseen. Heikkilän kenkien jälkeen peli ei ole parantunut alkuunkaan. Voisiko tässä olla yksi näistä "kriisijoukkueista", josta olisi mahdollista hankkia vahvituksia ennen siirtorajaa? Yhtä kärkiketjujen hyökkääjää tuo rosteri vielä huutaa, eikä Teemu ole antanut vielä mitään sellaista viestiä, että hoki vielä kiinnostaisi (tai siis Sirpa...). Muuan Tim Stapleton on iskenyt tuolla 17 peliin 5+5=10, ja sopisi loistavasti kärkiketjuihin. Joko kakkosen keskelle tai laitaan. Kaikkihan varmaan muistaa myös Ertsin vetävän tuolla ja valmentajanvaihdoksen jälkeen peliajalle voi tapahtua ihan mitä tahansa. Jos siis pakkia tarvitaan (case Karalahti, johon tosin uskon vasta kun jotain konkreettista tapahtuu).

Nyt:
Stapleton - Kapanen - Aaltonen
Omark - Koukal - Mo
Harju - McLean - Huhtala
Sallinen - Hahl - Ben-Amor

Ja kaikkien ollessa terveenä:

Hagman - Kapanen - Aaltonen
Stapleton - McLean - Huhtala
Omark - Koukal - Mo
Sallinen - Hahl - Ben-Amor

PS. Koskas se veroraja tulee vastaan? Viimeinen runkosarjapeli on 24.2 ja siihen toki (toivottavasti) playoffit päälle.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Muuan Tim Thomas ei ole vielä(kään) ilmoittanut uransa tulleen päätökseensä. Viime kaudella 48 runkosarjapeliä, joten rutiinin pitäisi ainakin olla paremmassa kondiksessa kuin kummallakaan meidän "kakkosveskareista"... Paniikkiahan ei sinällään ole, mutta Thomas on jo valmiiksi tuttu kaveri Jokereille ja on osoittanut olevansa parhaimmillaan aivan maailman kärkitason veskari. Ikäähän on toki jo 40 vuotta, mutta nykyveskarille tuo ei ole mikään täysin mahdoton luku, varsinkaan kun puhutaan erittäin atleettisesta maalivahdista.

Ja kuten sanottu, panostaisin nyt ensisijaisesti neuvotteluihin kärkiketjujen hyökkääjän kanssa. Eihän tälläkään sinällään ole kiire, eikä suurempaan paniikkiin ole syytä. Playoffeissa viimeistään maalintekotaidon ja hyökkäysarsenaalin tulee olla leveämpää.

Ehkä ensimmäistä kertaa ikinä, Jokerit ei ole vielä käyttänyt koko pelaajabudjettiaan tässä vaiheessa kautta. Myös Kurrin suusta on tullut tieto, että joukkuetta vahvistetaan tarvittaessa.
 

Gemondo

Jäsen

Tim Thomasin juna on kyllä jo valitettavasti mennyt. Thomas ei olisi enää minkäänlainen vahvistus Jokerien maalinsuulle, välivuotensa jälkeen ei Thomas ole enää kuulunut eliittimaalivahtien joukkoon. Vaikea myös kuvitella Timppaa reissaamaan ympäri Venäjää neljäkymmentävuotiaana.
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Tällä hetkellä selkeitä alisuorittajia ovat Harju ja McLean. Tulos tai ulos, eli näiden tapauksissa ulos.

Mites toi Petteri Wirtanen? Olisi täydellinen sentteri kolmoseen. Varmaan suht samoissa liksoissa liikuisi McLeanin kanssa.

Harjun tilalle joku röyhkeä maalintekijä. Liigasta tulisi mieleen alisuorittajajoukkueista Smolanek ja Bertrand. Bertrand olisi mielenkiintoinen haku. Potentiaalia on korkealle tasolle, mutta olisiko tällä hetkellä tarpeellinen.

Veskariosasto on yhtäkkiä hyvässä kuosissa. Ruotsalainen on aivan tykki-iskussa ja Helenius on loistava kakkonen.

Odottaisin Kurrilta joitain peliliikkeitä. Joulun aikoihin on siirtoraja ja ei toi joukkue vielä täydellisessä balansissa ole kyllä.
 

Detritus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit-vuodesta 1972, KiVa.
Jos Harju ja McLean potkittaisiin ulos ja tilalle raahattaisiin bertrandeja ja smolenakeja, palattaisiin takaisin Masa/Hjallis-aikoihin. Toivottavasti Jokerit ei sellaiseen enää sorru. Se on enemmänkin noiden venäläisjoukkueiden tapa hoitaa pelaajapolitiikkaa.
 

Metro4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitin Raukka, Pulu, STL, Töölö, HyRi
Mites toi Petteri Wirtanen? Olisi täydellinen sentteri kolmoseen. Varmaan suht samoissa liksoissa liikuisi McLeanin kanssa.
Tähän vahva KYLLÄ! Ja samalla kun ovia avataan PeeWeelle, niin KurjaHarju samalla helauksella liukumaan ovista ulos. Riksan luokkaantumisherkkyys kun tiedetään, niin Petterillä riittäisi duunia jengissä. Ja Riksalle tekisi muutenkin hyvää levätä peli tahi pari aina aika ajoin. Wirtasesta tiedetään varmuudella mitä saadaan.
 

Gemondo

Jäsen
No nyt selvisi minullekkin mitä tarkoittaa tuo Jatkoajassa usein esiintyvä "kahvit näppikselle"-fraasi. Kävi nimittäin kirjaimellisesti juurikin niin, kiitosta vain @One#8.

CHARLES BERTRAND! Oikeasti, CHARLES BERTRAND? Tuo röyhkeä maalintekijä Vaasasta? Oikeasti?
 

SilkySmooth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Arsenal FC
Vaikka McLean ei olekaan pongoja tehnyt läheskään odotetusti, niin mun mielestä kaverin korvaamiselle ei ole akuuttia tarvetta.

Taisteluilmettä löytyy ja kaveri hoitaa puolustus ja av-velvotteet ihan mukiinmenevästi. Odotukset oli toki ihan eri tasolla, mutta kun yleisellä tasolla tarkastelee niin tulosyksikkö-/yv-kenttien ulkopuolella ei KHL:ssä kovin paljoa pisteitä satele. Jokereiden osalta on puhuttu välillä secondary scoringin puutteesta, mutta mutu pohjalta sanosin, että tämän kaltainen pistejakauma löytynee lähes kaikista joukkueista. Tästä hyvä esimerkki tämän päiväinen vastustaja, jossa ykköskentän ulkopuolisista hyökkääjistä seuraavalla taisi olla 9 pojoa kasassa, vaikka kyseessä on, vielä oikeasti kova jengi.

Uuden laiturin signaamisen näkisin oikein mieluusti, mutta joku Smolenakin tai Bertrandin sisään raahaaminen ei mielestäni ole joukkueen edun mukaista. Tarpeeksi laadukkaan jätkän hankkiminen ei varmasti ole ihan helppoa varsinkin kun Liiga-joukkueilta on mitä ilmeisimmin kielletty kaikenlainen tekeminen Jokereiden kanssa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Mites sen Selänteen suhteen on asiat? Näkisin ihan mieluusti Teukan jäähyväistourneen Hagmanin saikun loppujen aikana.

Selänne - Kapanen - Aaltonen
Huhtala - McLean - Sallinen
Omark - Koukal - Moses

Harjun voisi laittaa Ruotsiin lainalle Hagmanin tervehtymiseen eli Selänteen eläköitymiseen saakka, ja kartoittaa siihen mennessä hyviä korvaavia maaliruiskuja. Jos ei löydy, Harju takaisin rotaatioon, mutta jos joku kala tarttuu verkkoon, pidennetään lainaa kauden loppuun.

Näkisin, että ennen siirtorajan umpeutumista voisi haalia sentterin laidalle. Keväisin iso läjä keskushyökkääjiä on vahvike.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Joo, elikkäs... ettäkö ihan Charles Bertrandia pitäisi kysellä? Mies, joka mahtuu hädintuskin Vaasan Sportin joukkueeseen. Jep jep!

Jos joukkueeseen pitää välttämättä alkaa raahaamaan vahvistuksia kesken kauden, niin niiden on oltava selkeitä vahvistuksia. Johan Harjun tai Kurtis McLeanin vaihtaminen Smolenakkeihin tai Bertrandeihin olisi täysin kosmeettinen muutos, joka saattaisi jopa tehdä hallaa joukkueen sisäiselle harmonialle.

Ylipäänsä ihmetyttää ihmisten jatkuva kinuaminen vahvistusten perään vaikka joukkue on Läntisen 3. ja pelaa hyvää kiekkoa joukkueena illasta toiseen...
 

OH26

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Mielestäni ensi kaudeksi kannattaisi kysellä Craig Schiraa HPK:sta. Korvaisi helposti Karalahden rightin YV-pakkina. Tällä kaudella Kerhossa 19 ottelua 3+13=16 ja +7 tilastoilla.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Jos ajattelee tätä kautta pidemmälle, niin Schira voisi olla oikein pätevä korvaaja Gundersonille, joka vaihtanee maisemaa keväällä. Tosin Schirakin voi hyvinkin siirtyä johonkin isomman budjetin KHL-joukkueeseen joko kesken kauden tai kauden jälkeen.
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Tietojeni mukaan Schiran tähtäin on NHL:ssä ja oli mitä ilmeisemmin lähellä sopimusta St.Louisin kanssa jo täksi kaudeksi. Näytöt kaukalossa sen kun paranee, joten saattaapi nuo KHL-kaukalot jäädä Schiran tapauksessa kokematta ainakin tässä vaiheessa uraa.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Toki Jokerien sentteriosasto on melko hyvässä kunnossa, mutta Atlantin toiselta puolelta voisivat yrittää naarata Travis Morinin. Olen melko varma, että tarjouksia tuli roppakaupalla kesällä Venäjältä, mutta mies näköjään vieläkin tavoittelee paikkaa NHL:ssä. AHL:ssä Morinilla on takana nyt kuusi kautta, ja noiden kuuden kauden aikana hän on paukuttanut muhkeat 309 tehopistettä 358:ssa pelissä. Viime kaudella syntyi tehot 32+56=88 66:ssa ottelussa, ja tällä korkattiin runkosarjan pistepörssin ykköstila. Tällä kaudella on syntynyt 5+8 kahdeksassa pelissä, joten mies jatkaa siitä mihin viime kaudella jäi.

Pituutta löytyy 187cm, ja painoa 86kg, joten melko suurikokoisesta sentteristä on kyse. Nyt Kurri hereillä. Kapanenkin on kuitenkin ensi vuonna jo 37v.
 
Viimeksi muokattu:

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Viime kaudella syntyi tehot 32+56=88 kuudessa ottelussa, ja tällä korkattiin runkosarjan pistepörssin ykköstila. Tällä kaudella on syntynyt 5+8 kahdeksassa pelissä, joten mies jatkaa siitä mihin viime kaudella jäi.
Lähtökohtaisesti Jokerit tarvitsee kuitenkin pisteidentekijän, eikä näitä tehottomia pörrääjiä, joita joukkue on jo täynnä.

Muutenkin tahti viime kaudesta on pudonnut reilusti, joten kiitos ei näille hiipuville tähdille.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Lähtökohtaisesti Jokerit tarvitsee kuitenkin pisteidentekijän, eikä näitä tehottomia pörrääjiä, joita joukkue on jo täynnä.
Nojaa. Mun mielestä yli 14,5 pistettä per peli on todella hyvin, jos kohta loukkaantumisherkkyys huolettaa. Kuusi peliä on vähän.
 

Ralph

Jäsen
Joo, elikkäs... ettäkö ihan Charles Bertrandia pitäisi kysellä? Mies, joka mahtuu hädintuskin Vaasan Sportin joukkueeseen.

Charles Bertrand olisi tosiaan aikamoinen haku KHL:ään, mutta mistä tämän tempasit, että mahtuu hädintuskin Sportiin? Kyseessä on kuitenkin joukkueen kultakypärä.

Jotta ei mene ihan sekoiluksi viesti, niin nettiscouttasin Jokereille Dave Spinan. Toinen stevemoses joukkueeseen ja olisi Bertrandia sata kertaa kovempi haku.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Jos ja kun ensi kaudellekin haetaan Liigasta muutamia pelaajia, niin nämä tulisivat täyttää KHL-pelaajan kriteerit, eikä vain ja ainoastaan kierrätykseen. Ettei kävisi niin, että vasta silloin huomataan, että taso ei välttämättä riitäkkään ja joudutaan hakemaan jostain lainapestillä peliaikaa hänelle/heille.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Jos ja kun ensi kaudellekin haetaan Liigasta muutamia pelaajia, niin nämä tulisivat täyttää KHL-pelaajan kriteerit, eikä vain ja ainoastaan kierrätykseen. Ettei kävisi niin, että vasta silloin huomataan, että taso ei välttämättä riitäkkään ja joudutaan hakemaan jostain lainapestillä peliaikaa hänelle/heille.

Mitkä ovat ne KHL-kriteerit ja kuinka näitä käytännössä mitataan? Ovatko esimerkiksi Pöysti ja Sallinen tällaisia pelaajia vai minkälaista veijaria olisi syytä olla mukana rotaatiossa? Karu fakta on se, että rosteriin tarvitaan syvyyttä ja jokainen ei voi jo taloudellisten seikkojen takia olla Liigan valovoimaisimpia jätkiä. Samoin rotaatioon ei voida ottaa vain omia poikia, sillä näiden määrä on rajallinen ja A:sta hyppy on valtaosalla aivan liian suuri. Mulle joku Liigan vähemmän valovoimainen pelaaja on passeli, kunhan rooli on tiedossa ja kyseiseen rooliin ei parempaa saada taloudelliset seikat huomioiden.

Lisäksi kuinka monen pelaajan kohdalla näin on käynyt? Sillanpään ehkä ja tavallaan Peltolan, mutta onko muita? Näistäkin Peltolan tilanne muuttui kun Jaakola yhtäkkiä vapautuikin Levistä (siirroilla ~kuukausi eroa, Jaakolan tulo ennen Peltolan lainaa) ja Peltolan sopimustilanne huomioiden laina oli perusteltu veto. Käsittääkseni muut ovat saaneet melko hyvin peliaikaa ja mitenkään erityisen montaa kaveria ei ole flopannut.

Lainapestit noin muutenkin ovat mielestäni aivan fine jos tietyille pelaajille ei sillä hetkellä löydy kaikkia osapuolia tukevaa tonttia. Jokerien etu ei ole istuttaa pelaajaa kuukausitolkulla katsomossa venaamassa saikkulaisia ja pelaajan etu ei ole olla pelaamatta. NHL:ssa tämä toimii helposti farmisarjojen kautta, mutta Euroopassa vastaava on vain yksittäisille seuroille mahdollista ja silloinkin haasteellista. Lähimmäksi tätä "pelaajakiertoa" päästään lainasoppareilla ja parhaiten nuo menevät "kaupaksi" reiluin tarjouksin.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Niino ehkä "vain ja ainoastaan" -fraasi oli turha . Olen samaa mieltä kanssasi sekolust. Kaikkia tähtiä ei tietenkään voi. Pitää ajatella roolia myös Pöysti ja Sallinen vetää rotaatiossa ok, vaikka odotin Salliselta enemmän. Ajattelin toisaalta enemmän sitä, että jos Liigasta haetaan maalintekijää, niin hänen olisi kyettävä siihen eikä jäädä ns. rotatioon. Eli taustatyö, roolitus ja odotukset oikeiksi. En väitä, että Pöysti ja Sallinen olisi hankittu siihen maalihommaan.

KHL-kriteereillä tarkoitin siis oikeaa roolia ja sen mukaista jälkeä.
 

Klokoski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Finnish Defence Forces, Ukraine
Toni Rajala vapautunut Yugrasta. Kurri tartu kiinni! HETI!
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toni Rajala vapautunut Yugrasta. Kurri tartu kiinni! HETI!

Kyllä tonne aina yksi Toni Rajala mahtuisi joukkueeseen, vaikkei olekaan ihan just sitä mitä eniten tarvittaisiin hyökkäyspäähän tällä hetkellä eli suoraviivaista maalintekijää ála Hagman. Mutta kyllähän tonne pelintekotaitoakin mahtuu vielä varsinkin kolmosketjuun, jossei ylemmäs mahdu tai rooli sovi.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
Kyllähän kolmos/nelosketju kaipaisi taituruutta, mutta ilman loukkaantumisia Rajala ei ylivoimiin mahdu eikä alivoimiin huolita, joten hän menisi alempien kenttien pienikokoisena taiteilijana todella pieneen rooliin Jokereissa lyhyellä aikavälillä. Pitkällä aikavälillä ja Rajalan potentiaalilla kiinnostaisi ainakin minua ihan hitosti!
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Rajala olisi oiva lisä ja nimenomaan pidempänä projektina. Ihan hyvät pinnat nakuttanut alkukaudella ja toisi tosiaan niitä käsiä vähän lisää vaikkei nyt välttämättä vielä tällä kaudella ihan päärooleihin mahtuisikaan.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Joukkue tarvitsee enemmän potentiaalista voimahyökkääjämaalintekijää, eikä lisää mikkihiiriosastoa. Jopa Huhtala on tehnyt enemmän maaleja kuin Rajala. No tämä oli vain yksi eriävä mielipide.

Sinänsä Rajalan hankintaa vastaan mulla ei ole mitään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös