58.39 KJT Aikalisä
58.39 KJT MV pois
59.44 HKH 5-7 TM ???
59.44 KJT MV sisään

Eka erä alkoi lievällä HKH hallinnalla YV:n vuoksi mutta erän edetessä KJT heilutti tahtipuikkoa ja kilutti kaksi kertaa tolppaan lukuisten muitten maalipaikkojen lisäksi.

Toinen erä alkoi selkeällä HKH jyräyksellä, mutta KJT pääsi HKH:n jäähyn myötä upeasti peliin mukaan, mutta ryssi tuplajäähyyn momentuminsa. HKH vei erää viimeisille minuuteille asti jolloin ote alkoi hieman kavennuksenkin myötä kääntyä KJT:lle. Pehu jäätyi täysin rankkarissaan Lämpsää vastaan.

Kolmas erä alkoin KJT:n hallinnalla kuten tilastotkin osoittaa, edes erän alun jäähy ei haitannut. Hiljalleen peli tasottui ja 5-5 tilanteessa näytti että peli voisi hyvinkin päättyä niin. Aivan erän loppupuolella muuten ottelussa oivasti pelannut Lämpsä hieman hörppäsi 5-6 maalin. KJT yritti lopussa ilman maalivahtia tasoitusta ja oli hyvin lähellä onnistuakin, joskin KJT:n otteissa oli hieman hätäilyn makua, josta seurasikin lopussa kohtalokas kiekon menetys.

Summattuna tasainen ja viihdyttävä peli. KJT osoitti selkeästi olevansa II divarin tasoinen ryhmä, vaikka mm. Rahikainen, Kivistö, Tuominen, Telavuori, Taanonen puuttuivat kokoonpanosta. HKH:n otteet miellyttivät myös silmää ja uskon joukkueen olevan hyvässä lyönnissä lohkossaan.

Aivastus

Sitähän sää kysyit
Runkosarja alkaa heti ryminällä tulevana viikonloppuna, jos oikein katsoin niin jokaiselle joukkueelle heti kaksi peliä pe/la-su. Lohko vaikuttaa kyllä erittäin tasaiselta joten alla oleva järjestys on heitetty hatusta perustuen menneisiin kausiin, harjoitusotteluihin ja näin sunnuntaiseen fiilikseen. Tarkkaa tietoa joukkueiden rostereista ei ole, mitä nyt muutaman katsonut seurojen sivuilta jos on ollut päivitettynä. Oma veikkaus sijoituksista runkosarjan päätyttyä:

10. Uplakers

Eaglesin voitolle ei ole oikeastaan mitään perusteluja ja sijat 1-6 voi mennä kyllä komeesti ristiin muutamien pisteiden erolla. Sijat 7-9 taistelee kahdesta viimeisestä pudotuspelipaikasta, mutta Uplakers jää selvästi porukan hännille. Katsotaan sitten helmikuussa kuinka väärässä sitä taas ollaan! ;)

9. KPK

H.K.H:lla taitaa olla kovin rosteri tässä lohkossa. Nikkarit tuttuun tapaan keväällä kovassa iskussa. Pingviinit haluan nähdä mitalipeleissä.

Aivastus

Runkosarja avattu eilen perjantaina, Fortuna - KPK päättyi 5-3. Tänään lohkon loput 8 joukkuetta avaavat kauden ja huomenna sunnuntaina täysi kierros!

Aivastus

Kolme kierrosta jo pelattu ja tasaisesta sarjasta kertoo se, että kuka vaan voi voittaa kenet vaan. HKH:n nippu vaikuttais aika vahvalta tähän sarjaan ja joukkue jatkaa ainoana puhtaalla pelillä, 3 ottelua 3 voittoa. Suurimmat "yllätykset" tähän asti K-Ahman vierasvoitto Pingviineistä, Ik-Vi:n nousu kolmannessa erässä 5-3 -> 5-7 Eaglesia vastaan sekä KPK:n murskavoitto Nikkareista Riihimäellä. Tai no yllätykset ja yllätykset, pienet on marginaalit!

Pittsburg Penguins & Bobi Lehtonen
Mitähän ihmettä tuolla Riksussa oikein tapahtui? Oliko KPK muka todella noin kova vai lähtikö Nikkarilauma spennailemaan oikein todenteolla? Äkkiseltään tuntuisi, ettei mestaria kuitenkaan löylytetä ihan helposti noin suurilla numeroilla.

Saskela

Pelicans

KPK.n facebookissa olevan maalikoosteen mukaan muutama helppo menny mutta suurin osa on aika taidokkaita maaleja. Mielenkiintoinen nippu KPK:lla. Näyttää olevan vanhojen ykkös- kakkosketjun ukkojen lisäks ihan kelpo vahvistuksia.

RuoSkA 3 - Fortuna 5
K-Eagles 2 - KPK 0 (pelattiin vain yksi erä, jää ei kestänyt enempää)

Hokiklupille ensimmäinen tappio. Valkeakoskella kevyet maalijuhlat.

Saskela

Pelicans

Lauantai

Sunnuntai

Kuinka tommosessa menetellään jos jää ei kestä koko ottelua? Seuraako uusintaottelu vai pelataanko ottelu joskus loppuun 2-0 tilanteesta?

Näin sanotaan liiton kilpailusäännöissä tälle kaudelle:

Ottelun keskeyttäminen olosuhteiden takia
Jos ottelu keskeytyy esim. sähkövian, savun, jään sulamisen tai valaistuksen riittämättömyyden
vuoksi tai muista kaukalon ulkopuolisista tekijöistä johtuen ja keskeytys kestää
enemmän kuin yhden tunnin, on erotuomarin keskeytettävä ottelu.
Kotijoukkueella on mahdollisuus järjestää tunnin aikana korvaava pelipaikka, jossa ottelua
voidaan jatkaa samana päivänä ja pelata se loppuun. Tällöin ottelua jatketaan toisella
pelipaikalla vaikka keskeytys olisi pidempi kuin yksi tunti mutta enintään kaksi tuntia.
Pelipaikan vaihtumisesta päättävät ottelun erotuomarit.
Jos korvaavaa pelipaikkaa ei löydy, ottelu on keskeytettävä ja se pelataan myöhemmin
uudestaan. Joukkueilla on enintään viikko aikaa sopia ja ilmoittaa uusintaottelun aika ja
paikka sarjan järjestäjän määräämään takarajaan mennessä. Jos joukkueet eivät pääse
sopuun uudesta pelipäivästä, uusintaottelun ajankohdan määrittelee sarjan järjestäjä.
Uusintaottelun kaikista järjestämiskuluista vastaa kotijoukkue. Vierasjoukkue vastaa
matka- majoitus- ja ruokailukustannuksistaan. Mahdollisessa uusintaottelussa ovat
edustuskelpoisia vain ne pelaajat jotka olivat merkittynä pöytäkirjaan alkuperäisessä ottelussa.

raataja

Yllätykset eivät tässä lohkossa lopu! Eilen Uplakers voitti kotonaan Ruoskan 14-5. Osaako joku kertoa mitä tuolla ottelussa oikein tapahtui? Tilastoja tarkistellessa näyttäisi siltä ettei Ruoskan maalivahdeilla ollut se paras päivä.

Aivastus

Tilastoista pisti silmään myös Uplakersin ensimmäisen erän 25 torjuntaa. Rautaliiga on parhaimmillaan ja pahimmillaan viihdyttävää!

HPK, Jää-Ahmat, Jets, Eagles
Radanvarren valtikka säilyi Hyvinkäällä kun HKH kaatoi Nikkarit Riihimäellä lukemin 4-3. Ensi lauantaina sitten seuraava osaottelu.

Aivastus

Yleisöäkin mukavasti paikalla (454)! Ja tosiaan lauantaina vastaavasti HKH-Nikkarit, ihan hyvä lisä runkosarjaan tämmönen playoff -tyylinen ratkaisu kun sama vastustaja kohdataan perätysten.

Aivastus

Vklopun tuloksia
Fortuna - K-Ahma 4-6
KPK - Ik-Vi 7-2
HKH - Nikkarit 3-1
Ruoska - Kisa-Eagles 2-6

Fortuna 60:00 Toimihenkilön pelirangaistus - tuleekos tosta lisää penalttia?
HKH-Nikkarit paikallispelissä 695 katsojaa

Aivastus

Sarja jatkui taon jälkeen tuplakierroksella ja tulevan viikonlopun otteluista pisti eniten silmään Ruoska-KPK paikallisvääntö. Nyt on ennakkoasetelmat toisenlaiset sillä kpk johtaa sarjaa.